*(בית המשפט)- יציין המבקש את שמו.
*(המבקש)- אדולף אוטו אייכמן.
*(בית המשפט)- יציין המבקש את תוארו ועיסוקו.
*(המבקש)- מבכירי המנגנון הנאצי בגרמניה, ראש מחלקה IV B 4 באס אס.
*(בית המשפט)- בגין איזו אשמה נשפטת?
*(המבקש)- פשעים כנגד העם היהודי, פשעים כנגד האנושות, פשעי מלחמה, וחברות בארגונים עוינים (ס"ס, ס"ד ודומיהם, שהוכרזו כארגונים עוינים במשפטי נירנברג). בנוסף כלל כתב האישום גם פשעים שביצעתי כנגד עמים אחרים כגון: גירושים המוניים של פולנים וסלובנים, רציחת עשרות אלפי צוענים ועוד.
*(בית המשפט)- ומה טענת?
*(המבקש)- לא אשם.
*(בית המשפט)- מה היה פסק הדין?
*(המבקש)- אשם.
*(בית המשפט)- ומה היה גזר הדין?
*(המבקש)- הוצאתי להורג בתלייה, נשרפה גופתי ופוזר אפרה בים.
*(בית המשפט)- ולשם מה ביקשת משפט חוזר?
*(המבקש)- על מנת שאוכל לשטוח את טיעוניי בשנית.
*(בית המשפט)- ומה היו טיעונייך בפעם הראשונה?
*(המבקש)- טענתי שהשופטים הם יהודים ויש חשש שלא יהיו אובייקטיביים.
חקיקה אכס-טריטוריאלית: אין לקיים את המשפט מאחר שנחטפטי מביתי.
תחולה פלילית רטרואקטיבית: החוק (החוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם, תש"י-1950) שעליו מתבסס כתב האישום הוא משנת 1950 ולכן רטרואקטיבי למעשים שנעשו במהלך המלחמה ולא מקובל שחוקים פליליים יהיו רטרואקטיביים.
העבירות נעברו מחוץ לשטח מדינת ישראל ובמועדים בהן בוצעו מדינת ישראל לא הייתה קיימת.
*(בית המשפט)- טיעונים אלו כבר נשללו על ידי בית משפט קמא, האם אלו היו כל טיעונייך?
*(המבקש)- לא.
*(בית המשפט)- אם כך, התואיל לחזור על טיעונייך הקודמים שעליהם אתה מעוניין לפתוח את הדיון מחדש?
*(המבקש)- בהחלט.
*(המבקש)- כל תפקידי במכונה הנאצית המשומנת היה של 'בורג קטן במערכת'. רק צייתתי לפקודות הממשל הנאצי. לא יכולתי להפר אותם בהיותי פקיד נמוך דרג, וכי האשם העיקרי במאורעות השואה היה הממשל הגרמני ולא מערך הפקידות שלי.
*(בית המשפט)- טענות אלו נדחו בעבר, מדוע אתה מאמין שיתקבלו כעת?
*(המבקש)- מכיוון שכיום יש לי דוגמאות מכם. הלא אם לא תשמעו את טענותיי, הדבר יתפרש כצביעות, הלא כך?
*(בית המשפט)- ועל אילו דוגמאות אתה מדבר?
*(המבקש)- האם אצלכם, חיילים לא בגדו באחיהם וגירשו אותם מביתם?!
*(המבקש)- האם אצלכם לא גורשו משפחות שלמות לרחוב ללא ידיעה מה יקרה איתם בעתיד?!
*(המבקש)- האם ראשיהם של ילדים לא רוצצו על ידי חיות?!
*(המבקש)- האם נערות לא הותקפו על ידי אותם חיות?!
*(בית המשפט)- נכון, אז מה אתה מנסה לומר בכל זה?
*(המבקש)- יודע בית המשפט הנכבד מה המשותף לכל המעשים האלו?!
*(בית המשפט)- אולי תאיר את עינינו.
*(המבקש)- כולם פשוט קיבלו פקודות. רק ביצעו את שהורו להם.
*(בית המשפט)- טוב אתה לא יכול להשוות. הלא אתה השמדת ועינית מיליונים. הם סך הכול גירשו משפחות מבתיהם, שברו כמה ראשים וחיבקו כמה בנות.
*(בית המשפט)- וחוץ מזה, הם לא יכלו לסרב פקודה, הם היו חייבים לבצע אותה!
*(המבקש)- ולמה זה?
*(בית המשפט)- מכיוון שאם היו מסרבים פקודה הם היו נענשים!
*(המבקש)- ואיזה עונש כבר היו יכולים לחטוף?
*(בית המשפט)- קנס של כמה אלפי שקלים, ו/או מאסר של כמה חודשים מקסימום.
*(המבקש)- לא עושה עליי רושם, אתה יודע איזה עונש אני הייתי מקבל אם הייתי מסרב פקודה?
*(בית המשפט)- לא, איזה עונש אתה היית מקבל?
*(המבקש)- מכיוון שמפקדי היה לא אחר מאשר אדולף היטלר, הרי שברור לך שאם הייתי מסרב פקודה עונשי היה חמור במיוחד. היו שולחים אותי לסדרת עינויים שרק השטן יכול לברוא. את בניי היו מוציאים להורג על ידי שיסוי כלבים בהם. בנותיי היו הופכות ל*ונות שדה, ומשמשות את חיילי הצבא הנאצי. אישתי, הייתה זוכה לאותו כבוד כשלי.
*(המבקש)- עכשיו אני שואל את בית המשפט הנכבד, מה אתה היית עושה במקומי? היית מסרב פקודה?
*(בית המשפט)-
*(המבקש)- מדוע אינך עונה לשאלתי?
*(בית המשפט)-
*(המבקש)- אני אגיד לך משהו שברור לי לחלוטין. אותם בוגדים ומגרשים, אותם חיות, לו הם היו במקומי, הם לא היו מהססים לרגע, ועושים בדיוק את מה שאני עשיתי.
*(המבקש)- סך הכול, "רק מילאתי פקודה!".