של הרב זמיר כהן שליט"א..
אם יצא לכם לריב עם מישהו תתנו לו בראש
תהנו
של הרב זמיר כהן שליט"א..
אם יצא לכם לריב עם מישהו תתנו לו בראש
תהנו
קודם כל למה פרסמו את זה במקרה יומיים לפני הבחירות? יש פה איזה אינטרס? טוב.
דבר שני, הבעיה של המדינה איננה האבטלה אלא הפריון, האבטלה באמת בשפל של כל הזמנים בזכות נתניהו אבל הפריון על הפרצוף, אם יש אדם בעל קיוסק שעושה עשרה שקלים בחודש אבל הוא מוגדר עובד אבל הפריון שלו לא מצדיק את העסק, יש הרבה סיבות לפריון הנמוך של ישראל, הפקקים, הסכסוך עם הערבים, רגולציה אבל גם זה שלא לומדים פה דברים יעילים כמו מתמטיקה ואנגלית ומדעים, כאן נכנסים לעובי הקורה, אני לא אומר ליב"ה כי הם כוללים גם אזרחות ותנ"ך (ביקורת המקרא) אבל כדי שיהיו פה עובדים פוריים צריך גם להשקיע בלימודי אנגלית, מתמטיקה ומדעים בבתי הספר הערבים והחרדים.
מה שכן, בהחלט אהבתי את הסרטון הזה שלו כי כל עקיצה וירידה והעמדת דברים על דיוקם ובמספרים על היחס בין מדעי הרוח ותקציב התרבות יועיל לפריון הכלכלה הישראלית, הציבור החרדי באמת מקבל פירורים ביחס לפקולטות ולמוסדות המיותרים האלה, בעיקר כשהיום צורכים תרבות דרך האינטרנט.
המס המדורג שבו העשירונים העליונים משלמים את רוב המוחלט של המס- לא בטוח כמה זה כשר הלכתית אבל נניח לזה כרגע.
התלונה שהחרדים לא עובדים היא תלונה סוציאליסטית-קומוניסטית שבו אין לאדם הזכות אם לעבוד או לא, הוא חייב לעבוד כמה שיותר ולהיות פורה כדי להרים את הכלכלה של המדינה- יש בזה אפילו צד פשיסטי משהו, אדם לא יכול לבחור לחיות בעוני, אדם לא יכול להסתפק במועט שלו כי הוא חייב לעבוד, חייב להרים את האלונקה של הכלכלה הישראלית, השטות הזו עוד נשארה אצלנו משנות השמונים קצת בחצי אוזן אבל היום הרוב כבר לא אכפת לו וחבל על הסרטון המושקע מאוד, חבל כי הוא מדבר בעיקר לכמה קשישים.
אם כל החרדים הם בדיוק אותו דבר כמו החילונים רק שהם לובשים את האופנה של המאה התשע עשרה והשמונה עשרה בפולין ובליטא והסרטון מבקש לטשטש את ההבדלים למה בו זמנית הוא מנסה לחדד את ההבדלים שהוא מזכיר כל הזמן רק כמה העמותות החרדיות עושות ותורמות, או שאתה מטשטש או שאתה מחדד, אל תתעתע.
דבר נוסף, הסרטון מתעלם באופן בוטה מהכלכלה השחורה שקיימת בציבור החרדי במונחים עצומים שזו גם אחת הבעיות בכלכלה הישראלית.
סך הכל משחק יפה בנתוני הלמ"ס.
יכול להיות שזה סרטון ישן, כי אלו דברים ששמעתי מהרב כמה פעמים אני חושב
ופשוט העלו את זה שוב לקראת הבחירות כי כולם יוצאים נגד החרדים..
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר, גם אם הפריון נמוך(אני לא יודע באמת) זה כל אחד ומה שהוא מסתפק ואתה גם אמרת את זה..
הוא סיפר את האמת על החרדים, לא לטשטש ולא לחדד
מציאות לפי הנתונים
בכללי אני הבאתי את הסרטון כי אהבתי את זה כי זה באמת מראה נתונים אחרת..
שהממוצע בארץ אני חושב ארבעים ומשהו שקל לשעה, נשמע הרבה אבל למעשה זה אחד הנתונים החלשים בתוך מדינות הOECD אנחנו מאוד לא פוריים ומאוד לא יעילים יחסית לעולם, אנחנו עובדים המון ומקבלים מעט מאוד.
הוא סיפר את האמת על החרדים לפי תפיסת עולמו, למשל העניין הזה שחרדים לא נזקקים כמעט לשירות בתי הסוהר, לא ברור לי כל כך על סמך מה הא מביא את זה, שב"ס לא מפרסם פילוח אוכלוסיה או נתונים לגבי המוסדות בהם התחנכ האסירים, יש הרבה קונספרציות סביב העניין הזה אבל האמת שאיש לא מפרסם נתונים על כך, לא שב"ס ולא שום גורם ממשלתי, לא ברור לי מה הם מקורותיו של הרב זמיר לעניין זה, למעשה יש רק פילוח אחד- נשים וגברים, וידוע שיש הרבה יותר גברים, הסיבה שזה ידוע היא שיש הרבה יותר בתי כלא לגברים מאשר לנשים.
הסרטון גם נותן תחושה שהחרדים רק מתנדבים מסביב לשעון, אני מכיר חרדים שלא עושים את זה ועם כל הכבוד, אם היו משלמי למתנדבים יכול להיות שהעבודה היתה נעשית יעילות יותר כי הם היו מחוייבים לעבודה שתתבצע בצורה טובה ובעילות, לא שיש לי בעיה עם התנדבות אלא שלאורך זמן זה לא אפקטיבי, זו הסיבה שאי אפשר לעשות שרות לאומי יותר משנתיים.
אני גם ל חושב שהרב כאן מחק על הגדרת מיהו חרדי, "נאמנים" בסדר, אבל אם נגדיר חרדי "מ ששאף להגיע לעבודת ה'" או משהו אז ראשית, מי תה שתגדיר זאת? אני חוש שלהרבה חרדים והרבה רבנים תהיה דרה שונה אז הבעיה היא מי הוא המגדיר שיגדיר את ההגדרה היא בעיה מסחררת במדעי החברה, ובהעדר קריטריון מבוהק אפשר לטעון כל מה שרוצים כולל זה שהחרדים הם אלה ששומרים על היהדות המקורית- משפט שאינני מסכים איתו בכלל.
אז הפריון לא קשור לשכר מינימום?או שרוב העבודות הם בכזה שכר?
הטענה כנגד החרדים זה שהם לא עובדים ושהמדינה מממנת אותם,ושהם לא תורמים
עובדים? הרב אראה שכן
מדינה מממנת? לעומת שאר הדברים ..
לא תורמים? דווקא כן..
זה המסר שזה בא להעביר,
כמו שהם אומרים בקיצוניות הם לא תורמים לא עובדים, אז כן ככה אולי הם יגיעו לאמצע אני מקווה
איך תביא כסף למתנדבים?זה כבר עבודה וכסף מהמדינה? או מתרומות?
איך אתה מגדיר חרדים?
חרד דבר ד' זה הפרוש,
נאמנים לתורה
אותו דבר,לא?
פשט, מהו חרדי,בלי קשר ללבוש..
אבל לא רק,אני לא אעשה פה שיעור משמים בכלכלה, בשביל זה יש את האקדמיה(או יוטיוב).
נכון, הרב הראה שהטענה הזו לא נכונה אבל הטענה הזו לא רלוונטית היום כי אף אחד לא טוען אותה יותר, גם בגלל שכולם בעבודה ואין להם זמן לטעון טענות כאלה, גם בגלל שבעבודה הם רואים חרדים וגם בגלל שהטענה הזו לא מתאימה לדור הזה שראה בנפילת הקומוניזם ולא ממש חושב שצריך או אפשר הכריח אנשים לעבוד או להיות פוריים, הקומוניזם הכריח אנשים לעבוד אבל לא הצליח לגרום להם להיות פוריים כי מה? העיקר שתפתח קיוסק? שתהיה לך תעסוקה? בכל מקרה, מהנדס, רופא ובעל קיוסק מקבלים אותו שכר אז למה לעבוד קשה?הבעיה היא שישראלים לא שלא עובדים אלא שם לא פוריים.
למעשה איש לא טוען זאת מלבד כמה טוקבקיסטים משועממים, בדרך כלל פנסיונרים, סטודנטים למדעי הדשא, תיכוניסטים שמחפשים ריגוש, מובטלים או סתם אנשים עם עודף זמן שלא חושבים לנצל את הזמן שברשותם כדי לחשוב
לגבי התרומות לקהילה, אני לא חושב שהתנדבות היא הדרך הטובה לעשות זאת לאור מה שכתבתי גם לעייל,עדיף היה שיעבדו ולא יתנדבו אבל בהחלט גם התנדבות היא תרומה בהחלט.
המסר שבא להעביר הוא יפה אבל בעיני מתעתע.
איך אני מגדיר חרי יש מה הגדרות, אפשר להדיר "יהודי ירא שמים שלא חושב שמדנת ישראל היא ראשית צמיחת גאלתינו" איילת שקד סיכמו עם החרדים ועם לפיד וליברמן שחרדי יוגדר כאדם שלמד במוסדות חרדים בגל 14(הם כמובן עשו את זה כדי לעשות סיבוב על לפיד וליברמן וכוונה היתה שכל הדתל"שים החרדים שממילא יתגייסו לצבא יכללו במכסה של חוק הגיוס אבל גם זו הגדרה) עדינה בר שלום רצתה שכל מי שירצה להגדיר עצמו חרדי כדי ללמוד במכללה החרדית שהקימה יוכל ללמוד, אבל הרב שי פירון, אז שר החינוך טען שרק מי שסיים ללמוד במוסדות חרדים יוגדר כך כי המכללה קמה כדי לעזור לחרדים ותוקצבה לשם כך, אז שאלת מיהו חרדי מורכבת בהעדר קריטריון ברור.
אני יש לי כלל אצבע להגדיר חרדי או דתי או חילוני, הוא לא מדויק אבל לדעתי הוא המדויק ביותר שניתן למצוא- חרדי הוא מי ששולח את ילדיו לחינוך חרדי.
למע קומץ טייקונים (שחלקם חרדים) כולנו פרזיטים, מי יותר ומי פחות.
אדם שעובד אולי פחות שעות ביום ושאר היום לומד תורה
נראה בעניך עלוקה?
ולפי מה שאתה אומר,
ח"ו שבט לוי עלוקות?
רובין הודמה הלווים היו עושים? מנגנים במקדש והיו מקבלים מעשרות וכ'
לא למדתי ליבה ומדבר עם מישהו עם תואר..
שילכו לעבוד ימכרו בגדים במקום ללמוד תורה
ואו אחי תוריד תמילה הזאת אתה יודע איפה השתמשו במילה הזאת
תראה את הסרטון סבבה?

אצל הפשיסטים-קומוניסטים העיקר להרים את הכלכלה של המדינה, שכולם יטלו את האלונקה וירימו את הכלכלה, זה לא הצליח לא לפשיסטים ולא לקומוניסטים מסתבר למרות שהם מאוד ניסו.
אצל החרדים זה עניין של לשמור על המסורת, להסתגר מפני רוחות הכפירה וללמוד תורה.
ותגיד לי, אדם שהולך ללמוד לימודים חסרי תועלת באקדמיה לא עושה זאת מאידאולוגיה? מה זה ככה יצא? אדם בוחר בחירות מטומטמות זה לא נקרא ככה יצא, החרדים לא בוחרים מאידאולוגיה להתנזר מכסף, הם אינם בודהיסטים, הם פשוט חושבים שהתורה יותר חשובה.
אגב אי אפשר לטעון גם שהחרדים בוחרים אידאולוגית בעוני וגם שהם תאבי בצע, זה מסוג הטענות שנשמעות מידי פעם וזו גם טענה שהגויים האנטישמים אמרו אותה על היהודים, לידיעה.
רציונאליות- זה שם המשחק.
הציבור ממן את ההצגות וכל זה בסכומי עתק פי כמה וכמה מהחרדים..
אם הכסף כ"כ חשוב לכם תורדיו מזה גם(וחלק מהמיסים האלה בעצמם באים מהחרדים)
וכל אחד שיעבוד כמה שצספיק לא לא?
החרדים גם משלמים מס
מה הבדל בינהם לחילונים?
לא ראי תתסרטון נכון?
מה זה בחרו בעוני
אדם רוצה לנסוע במזדה ולא במרצדס
אתה תגיד לו לא לך תעבוד תקנה מרצדס?
שחרר בן אדם
להצגות מקבלים פי 10 ממה שהחרדים מקבלים
בטח באונברסיטה שלומדים שם על תרובת יוון
אתה אומר על זה משהו?
ועזוב אני לא מדבר מה זכות התורה שמעמידה את כל העולם
כל העולם ניזון מחנינא בני

תראה לא תפסיד
הדתיים מקבלים מה שהם נותנים אם לא פחות
יודע כמה יש שרה חוסכת למדינה? תראה בסרטון
ובלי קשר,
להכריח אדם לעבוד יותר ממה שהוא צריך זה כמו שאכריח אותך לאכל שאתה מפוצץ..
תעריך את התורה, שוב למשל הגמרא שכל העולם זן בגלל רבי חנינא...או שכל העיר עמדה בגלל צדיק(מחילה שכחתי את שמו, שבר כוכבא בעט בו)
ושבט לוי וכ'..
זה שלא היה לה םנחלה לא אומר שלא היו עבודות אחרות..
ושוב אז אתה אומר ששבט לוי הם עלוקות
ויודע מה
עם כל התלונות האלה עליהם, למה לא תנסה להיות בסגנון שלהם? תעבוד כמה שצריך ותלמד כל היום תורה
*אגב, מי שלומד תורה לא צריך לשלם *מס ביטחון* כי תורתו משמרתו
רמב"ם
כמה מס המדינה צריכה להחזיר אז ללומדי התורה? רב המס הולך לצבא
ראית את הסרטון?
תורמים בדרכים אחרות..
למשל יד שרה חוסכת מעל מיליארד שקל למדינה...
הלכת פעם לבני ברק? תראי רופאים חרדיים נהגי אוטובוס חרדים וכ'..
תראו את הסרטון אני סת םמתאמץ הרב מסביר את זה נפלא,באמת
אה אוקיי,
ההבדל 18 אחוז בערך..
אני לא מדבר על האלה , גם הרב אמר בסוף שלא התכוון אליהם..
רק יושבים ולומדים? אלה ה18 אחוז האלה כנראה
אולי חלקן ההורים עשירים אז הם רק לומדים, או אישה עובדת בעבודה מספיק טובה להחזיק תבית_דוגמאות כן)
אז לעבוד עוד?מספיק הכסף, ביטול תורה ..
והם גם תורמים
ויש הבדל גדול בן הכסף שהם מקבלים וכסף שהולך ומתבזבז על הופעות וכאלה..
גם המס של החרדים הולך לדברים האלה..

למה המדינה מפרנסת?
פרנסה משמיים
ר קתפסיק את הגמחים לשבוע,
עזוב רק את יד שרה
בהצלחה
גמחנט - אינדקס גמחים ועמותות - השער לעולם החסד
זה מראה שיש גמחים בתל אביב..
באמת מקווה שלא משתמשים בהם
אגב, יש גמחים של מוצצים, תרופות, מוצרים לתינוק מטרנה וכד'...
כסף,הלוואות
אקיצר נגמרו הבחירות אפשר לסגור תדיון חח
לא ארגונים, לא גמחים, לא ילודה, לא יהדות.
פשיעה בשמים- כולה 70 שנה ניסו להיות חילונים ואיזה רמת פשיעה ושירי וסרטי זימה הגיעו.
ת"א - מעוז החילונים- מקום ראשון באחוזי גירושין בארץ
גם כן מדינה...
תן לנו כמה שמגיע לנו
תצתרכו בסוף לתת לנו עוד
מה אתה חושב כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה?
זה בדרך אגב..
בישיבה תיכונית אתה מתכוון?במכללה?בצבא?איזה כסא אתה מתכוון?
עדיין לא הבנתי למה אתה מתנשא עלי ככה :>
אני לא מנסה לשכנע אותך או משהו ככה שאין מה להתווכח
רוצה לראות להחכים או משהו תהנה
יש לך מה להגיד?בכיף תהנה, כל עוד זה לא פסים אישיים או משהו בסגנון סתם לא שווה את זה
לדעתך הם ככה?
לדעתי ולדעת אחרים לא ככה אז ככה
מחלוקת לשם שמיים אם תרצה 
לא נשנה בסנטים את הדעה אחד של השני סתם עוד לפלג תעם
סליחה אם נפגעת ממשהו שאמרתי או כל אחד מפה
בע"ה שנה טובה וחתימה טובה
אדרבא שיתנו להם כמה שמגיע להם...
על זה שהם שומרים על היהדות במדינה,
על גמ"חים בכל חור - כיסאות גלגלים, מציאת תורמים להשתלה, חילוצי רכב
מיגור פשיעה... אני אישית הייתי בשיעור שכמה בחורים עם קעקועים שאלו את הרב איך להחזיר מה שהם גנבו.
שהכל יחזירו להם נראה מי חייב למי.
אם אתה מדבר על כאלה שלא לומדים בכלל ולא עוזרים? כאלה יש המון גם אצל חילונים..
אז אל תכלילו, תדברו לעניין על מי שבטלן במדינה- חילוני או דתי - שזה לא בסדר
אם יפסיקו כל הגמחים האלה יצטרכו לשלם הרבה יותר מיסים וגם בחיי אדם..
אתה עיוור משנאה כנראה לצערי.
מזכיר את הגוים שתמיד התנכלו ליהודים למרות שהם הרימו להם את המדינה.
וגם זקנה לא דתיה ברחוב שתבקש ממך עזרה תגיד לך "בוא תעשה מצווה"
תגיד תודה ותשתוק שאתה לא חי בג'ונגל של אגואיסטים
זה תירוץ הכי לא הגיוני שיש
הגמחים שלהם רק לחרדים? יד שרה רק לחרדים?
ידידים רק לחרדים(אם אני זוכר זה הם שהבעלים שלהם חרדי)
אם תגיד לי עכשיו מס,
אז רק העשירון העליון משמעותי..
לא קשורה לחרדים
אתה יודע שעוד כמה שנים כבר הרבה עבודות לא יהיו?
כמו שבמפעלים מפטרים עובדים וכ'..
הכל עומד להשתנות הכל רובוטים מכונות וכ'..
מי יצטרך נגר? אתה עושה במחשב יוצא מה שאתה רוצה
אתה יודע שלחולצות שלנו כנראה יהיה אינטרנט?
בשביל מה אני לא יודע אבל כנראה זה יהיה
יקרה מצב הפוך, לא יהיו עבודות
אולי עוד 10 שנים או 30 לא משנה..
אדם יכול ללמוד תואר מהנדס בניין עוד 30 שנה מחשב אחר יעשה את זה במקומו
המחשבים עם הזמן נהפכים למטורפים יותר ויותר
ובכללי, עם ישראל חייב לומדי תורה..
יש חרדים בעלי מקצוע והכל טוב..ההבדל בן חרדים שעובדים לאלה שלא זה 17% בערך..
למדתי תכנות וזה, יודע מה חשוב בתכנות?
הראש
אדם עם ראש תכנותי, ילמדו אותו שפה חדשה תוך זמן מועט ישלוט בה כבר
מי שאין לו ראש כזה,זה קשה
תלמיד ישיבה, כמה שנים בישיבה יושב לומד יש לו ראש מפותח שרגיל ללמוד..
הוא יכול להספיק את הלימודי ליבה שלוקח לתלמיד רגיל 4 שנים בשנה למשל..
שחצי פורשים?
יש רופאים מהנדסים חרדים גם..יש הכל גם חרדים
ב"ה לא חשב שחסר גם
אני לא יודע מה גורם לכם לחשוב שאין
ההבדל הוא 17 אחוז בערך שוב שהם לא עובדים
וההבדל העצום שיש בין חלוקת הכסף והמיסים,בטל שלא מצדיק את זה
אז הוא מחוץ לדיון.
אני לא מדבר על כל החרדים, כי לי יש טענות נגד מי שסתם עצלן
פשוט אני רוצה להגיד שעצלנים הם לא חלק מהדיון... ויש כאלה גם חילונים.
קצת לעזה, קצת לאסירים בטחוניים, קצת לחברי כנסת נהנתנים..
יש לי חבר עצמאי שיש לו יועץ מס אחד מהתותחים בתחום..
הוא אמר לו אישית שרוב המיסים בכלל הולכים לאנשים פרטיים והנאות של מושחתים
עדיין יש המון כסף שלא הולך לאזרח, ומשתדלים גם שלא ידע שמגיע לו
ואם יהיו עוד מיסים זה לא באמת ישתנה.
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/413374
מסתבר שבאוויר לנשימה משתמשים לדברים אחרים שלא לטובת האזרח..(לפעמים לרעתו -כמו שכתבתי)
אם כי, בגדול כמובן שאני לא בעד בטלה לכולם.
אבל אין קשר למיסים. ממש לא.
כך אוהבת לכתוב על ספרים
האם יש כאן ניקים
עם אותם תחביבים?
וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????
תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.
תשובת Gemini:
המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.
להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:
1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה
במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.
2. קשיים בתהליך ההתנתקות
אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.
3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים
החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.
4. תקלות טכניות ותשתית
בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.
5. שיווק אגרסיבי
הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.
נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):
* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.
* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.
לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.
גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).
ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.
בהצלחה בהגשמת התחביבים.
לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...
באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.
לי יש קליטה מעולה בהוט
אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע
רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם
וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת
יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?
הרבה יותר זולה.
יישר כוח.
יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.
השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.
תודה.
הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.
אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר)
ספק אינטרנט
והגנה
HOT מספקים אינטרנט
רימון מספקים הגנה
הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?
יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק
ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד
אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון
ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם
מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה
אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן
יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת
אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון
אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות
אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון
תודה רבה.
תקלות?! אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......
ואולי גם מישהו כאן יודע?
1. נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?.....
2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.
3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות, מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?
שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.
תודה רבה!
בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.
נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.
הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.
מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.
מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.
1. לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.
ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.
2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.
יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?
זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.
תודה.
עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?
1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!
2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח
בס"ד
תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).
דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין
אבל...מדכא קצת. סביב השואה.
אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר וייזר. למרות שמדובר
על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.
זה אגב סיפור אמיתי.
"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.
או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)
או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)
הרהורים של בוקר😏
כמובן שאלתי חבר טוב:
המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:
1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.
2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.
לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:
במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.
או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?
תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.
בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.
הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:
אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".
לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.
א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").
האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.
ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.
אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.
או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).
גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.
ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...
ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.
וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?
לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.
אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile
grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.
בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏
אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:
Loving the @torwestfall cameo
וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.
ההמשך לא מעניין..
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו
(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)
ופתחתי חדש