לפני הכל - אני לא מכיר אותך ולא יודע עם איזה ציוד אתה עובד אם עם כמה נסיון וידע אתה,
אז תרגיש בנוח לא להבין חלק מהמושגים וכמובן לשאול אם יש לך מה.
ניסיתי לעבור על הדברים אבל זה ממש חפיף.
א. כל מצלמה מתקשה בחושך. יש מצלמות שיותר ויש פחות, וכמובן שפה החדשנות ורמת המצלמה קובעים המון.
כמה נקודות שכדאי לשים לב לב לגביהם:
מצלמה עם מראה/ DSLR - רוב המצלמות:
ככל, מערכות הפוקוס במצלמות עם מראה, במצב רגיל משתמשות בחיישן עזר חיצוני שחייב אור ושינויי צבע כדי לזהות אובייקט.
1. בגלל שהחיישן חיצוני ועובד דרך המראה, ובגלל מגבלות טכניות נוספות יוצא שבכל מצלמות קנון (ואני מעריך שגם בניקון) - הצמצם שממנו החיישנים עובדים הכי טוב הוא 2.8, וככל שעולה (עד 7.1 בפול פריים, ונראה לי עד 5.6 בקרופ - לא בטוח).
שם הפוקוס הכי מהיר, הכי מדוייק, ועם הכי פחות סיכוי להחטאות.
2. יש פלאשים (או אם נדייק בהגדרה - ספידלייטים) - שמכילים בתוכם רכיב תאורה מיוחד שעוזר לחיישן להתפקס במצבים קיצוניים.
הפופולארי ביותר שייך לחברת גודוקס ונקרא V860II.
שאר הפלאשים כנראה שלא יזרו בשום צורה.
לגבי מצלמות ללא מראה - זה תחום לא פשוט,
אבל בגדול ככל שהצמצם פתוח יותר ככה הוא מתפקס מהר יותר,
ותאורה רציפה זה הדבר היחיד כרגע שיכול לעזור לפקס.
ב. תמיד משתמשים בפלאש בתוך האולם. בלתי אפשרי להסביר איך ומתי, זה משתנה בין אולם לאולם, עם לא מעט כללים ודורש המון תרגול.
ג-ד. לגיטימי לגמרי. לא תמיד אפשרי לקבוע משהו, אי אפשר משהו קבוע אם התאורה לא אחידה בכל מקום.
מה שכן, אפשר לנסות לעבוד על מצב חצי אוטומט אבל זה דורש היכרות ונסיון.
ה. זה בהחלטי אתגר לא קטן. הדרך היחידה היא לשים את המצלמה על מצב הפוקוס המהיר ביותר, ולעמוד בנקודה בה אתה יכול לתפוס את המצולמים על כמה שפחות תנועה.
להעלות מהירות תריס יכול לעזור להקפיא קצת את התנועה, החל מ1/320 על 50 ממ זה לא מאוד רלוונטי אם יציבים.
ו. תמיד להביא איש צוות נוסף, או לעדכן שלפחות בחלק מהזמן לא יהיו צילומים בגלל זה.
באופן כללי, כצלם מגנטים אתה לא אמור לצלם אנשים רוקדים ככה שזה לא מאוד קריטי אם פספסת איזה מעגל או שניים.
לגבי החפירות - פשוט להגיד שאתה לא יודע. זהו.
אין באמת דרך קסמים, רק לנער את החופרים. זה יהיה בכל אירוע.
(אגב, זו הסיבה למה אני לא מצלם מגנטים בכלל.)
ז. אין דרך. מי שהלך בעיה שלו (אתה עובד בשביל בעל האירוע, לא בשביל הנודניקים שרוצים לחפור.
מה שכן, להבא אני ממליץ לך להקדים את הזמן בו אתה עוצר את הצילומים ככה שיהיה לך מספיק זמן להוציא את התמונות לפני שהמסה העיקרית של האנשים הולכת (בדרך כלל בסוף המנה המרכזית).
ח. עניין של תקציב.
ט. תרגול, ועבודה עם גליוטינה טובה. שוב, לגיטימי בתור התחלה. תנסה אולי לצלם עם מסגרת קצת יותר עבה שיהיה לך בשר לחתוך.
י. זה משתנה נורא.
כעיקרון אני לא בונה על אוכל באירועים שאני עובד כצלם ראשי, פשוט כי אני באמת לא יכול לדעת מה יהיה.
אבל בדרך כלל יש כמה דקות של חסד, ויצא לי רק באירועים בודדים לסיים אירוע רעב.
חוץ מזה - ממליץ לך להיצמד (אפילו כחותך/עוזר) לצלם מגנטים מקצועי כדי ללמוד טכניקות יעילות ואיך לתפעל אירוע.
תזכור שנסיון זה מרכיב קריטי באירועים. בהצלחה!~