הבת שלנו כמעט בת שנה וחצי ב''ה.
אני צריכה ללדת בעז''ה עוד כחודש וחצי.
די בתחילת ההיריון (שבוע 10 נראלי) הפסקתי להניק והיא עברה למטרנה, לאט לאט היא צימצמה לעצמה את המטרנה (פשוט לא רצתה לאכול את הבקבוק, אכלה פחות ופחות) עד שהפסקנו עם המטרנה.
כבר 5 חודשים שהיא אוכלת אוכל 'של גדולים', ובלי עין הרע, היא אוכלת כמויות שממש לא היו מביישות גם גדולים

מגיל שנה היא ישנה במיטת מעבר, בחדרון משלה. (סירוב מוחלט לכל מיטת תינוק/לול וכו'...) אם היא צריכה אותנו במהלך הלילה - היא בוכה לנו, או באה אלינו לחדר ומעירה אותנו. כמובן שהיא יודעת לרדת ולעלות למיטה בצורה בטיחותית וטובה לבד.
אז מה הבעיה?
בחודשים האחרונים פשוט קשה לה לישון. אבל ממש.
יש לה סדר יום קבוע סה''כ, וטקס ערב שכולל ארוחת ערב, אמבטיה והולכים לישון. אני שמה אותה במיטה, היא לוקחת את המוצץ (משתדלים שתהייה איתו רק כשהולכים לישון), מה ראש על הכרית (שהיא מאד אוהבת..) ואני נותנת לה נשיקה בליווי משפט קבוע 'לילה טוב, אבא ואמא אוהבים אותך מאד'.
אח''כ אני יושבת לידה בקצה המיטה. בהתחלה הייתי יושבת רגע והולכת. לאט לאט הרגע הולך ונהייה ארוך ומגיע הרבה פעמים גם לשעה+...
לרוב, היא ממש מנסה להירדם. שוכבת במיטה עם עיניים פתוחות /עצומות, לא זזה וכו, אבל גם לא נרדמת. אם אני קמה, גם אם זה בשיא השקט - היא קוראת לי לחזור, באה אחרי וכו'...
ברור לי שגם לה זה ארוך ומייגע, אבל אני מרגישה שאין מ לדחות את שעת ההשכבה, כי היא נהיית שפוכה מעייפות ואז כל הארוחת ערב - מקלחת - התארגנות אחרי נהייה סיוט וגם אז- לוקח לה מלא זמן להירדם.
אותי זה מאד מאד מתיש, לפעמים אני כמעט נרדמת עוד לפניה, לא נוח לי בעליל לשבת במיטה שלה (בכל זאת, חודש שמיני וזה), אין בחדר מקום לשים כיסא/כורסא וכו', וגם כשאני מתיישבת על הרצפה ליד המיטה - היא רוצה שאשב לידה, ואם לא באתי- היא יושבת לידי...
ואני תוהה לעצמי מה אפשר לעשות נכון יותר וטוב יותר, גם בשבילה, וגם בשבילנו... במיוחד שעוד מעט בעז''ה היא לא תהייה בת יחידה, ולא אוכל לשבת לידה שעה כשיש שקט בבית...
אשמח להחכים ממכן...
תודה על התגובה!