לא קשור... פריקה. בבקשה לא לראשי.כבת שבעים
יש לנו ב"ה 3 קטנטנים, הגדולה בת 3.
פעמיים בשבוע בעלי לא נמצא בין 4 ל6, עד לפני כמה חודשים זה היה בסדר, אבל בזמן האחרון זה ממש קשה לי.
אמרתי לבעלי שחשבתי אולי לצאת איתם בזמן שהוא לא נמצא, אבל ויתרתי מיד כי זה קשה ללכת עם שלושתם ועוד יותר קשה לחזור עם שלושתם. בעלי הציע לי ללכת עם אמא שלי שגרה קרוב.
ואז אמרתי לו שזה ממש מעצבן שעל כל שניה שהוא לא נמצא בבית אני צריכה לקרוא לה, והוא אמר לי נכון. את באמת צריכה להתחיל להסתדר לבד אחרי שהקטנה תגדל קצת ותסיים לינוק.
אמרתי לו שזה לא קשור, אלה פשוט שעות קשות! הילדים עייפים מאוד. אם אני לא מעסיקה אותם או שהם רבים ומרביצים או שהם נמרחים עליי שאשחק איתם. אני משחקת, אבל כמה אפשר?
בעלי המשיך לטעון שאני אמורה ללמוד להסתדר, ומה הייתי עושה אם הוא היה עובד העבודה שהיה חוזר ממנה ב6 כל ערב?
אמרתי לו שבמצבנו הנוכחי בחיים לא הייתי נותנת לו לעבוד בעבודה כזו. ופשוט לא שווה לי לנסות להתרגל למצב כזה, כי זה לא שווה את העצבים שלי. הילדים שלנו באמת ילדים טובים, פרחים מתוקים וחבל שאני סתם אצעק עליהם כשהם פשוט עייפים.

זהו. סוף םריקה.
אוטומטית הראש שלי עושה עכשיו השוואות לנשים אחרות שכן מסתדרות. אבל די! זה לא מעניין ולא צריך לעניין אותי! לא כל מה שאחרות מסןגלות גם אני מסוגלת, כמו שאחרות לא מסוגלות למה שאני מסוגלת.
וזה עוד יותר מעצבן אותי כי בעלי בה ממשפחה כזו, שאמא שלו עושה הכל. וכבר אמרתי לו שישכח מזה שאני כמו אמא שלו.

לפני שאסיים אני חייבת לציין שבעלי הוא האדם הכי מדהים בעולם והוא חלילה לא מנסה להתחמק, אלא משתדל לנצל כל דקה פנויה ללימוד תורה ומצפה שאעזור לו ללמוד עוד קצת.

מתלבטת אם לפרסם... יאללה שלחתי...
עונהאורוש3
ברוררררר שאת צריכה עזרה בשעות הקשות. יש לך שני תינוקות ממש ועוד אחד גם די תינוק. אין על זה שום שום שאלה!!! ועוד עם פיצית יונקת. טירוף.
קודם כל ממליצה על שיחה רגועה שאת ממש מסבירה לו את הקושי!
אם לא עובד, לתת לו יום אחד להסתדר שעב בלעדייך. עם שלושתם...
אחרי שזה ברור בניכם, בצורה נעימה. לחשוב יחד על פתרונות טכניים. לדעתי נערה בתשלום זה מעולה לזמנים הללו.
ורק שתדעי שאני עם בן שש פלוס ובת שלוש וחצי בערך לקחתי נערה בכל יום לארוחת ערב מקלחות וכו' בימים שבעלי לא היה במשך כמעט חודשיים מהלידה. שווה כל שקל. באמת! עוד זוג ידיים בזמן שכולם צרכים אותי כולל התינוק.
את סופר נורמלית שזה קשה לך. אני בכלל לא יכולה לדמיין אותי עם שלושה צמודים כאלה שורדת יום אחד לבד. את מלכה!
זה הכי נורמלי שקשה לךאורי8
לא יודעת מי אלה שמסתדרות לבד עם 3 קטנטנים כמו שלך. אצלי אף פעם לא היו כ"כ צפופים וקשה לי לבד בשעות ארוחת ערב/ מקלחות. אין לך אפילו ילד גדול שיכול להשגיח דקה שתכנסי לשרותים.
לגבי אמא שלו, הוא לא ראה אותה עם 3 תינוקות, כשאין תינוקות זה עולם אחר.
זוכרת שהיינו הרבה בקונפליקט דומה ומה שעזר לנו - שהגדרנו שלימוד התורה שלו ומצד שני הרוגע שלי ושל הילדים הם מטרה של שנינו. אני מאפשרת לו ללמוד כל עוד זה בסדר לי, וכשאני אומרת שאני צריכה אותו הוא מבין שבאמת אני צריכה אותו ולא יכולה להתמודד לבד עכשיו .
אמא שלך יכולה לעזור? אז תנצלי את זה בשמחה!בתי 123

זה קשה להסתדר לבד עם 3 קטנטנים

יש אולי חברה עם ילדים שאת יכולה להזמין? לפעמים זה יותר קל

בקשר לשעות שהוא חוזר.. לא כ"כ הבנתי הוא עובד בשעות האלו? לומד בכולל?

האם יש אפשרות שכן יחזור מוקדם?

אם הוא עובד בזמן הזה זה בסדר גמור בעל שחוזר הביתה קבוע ב6 נשמע לי חלום

תראי יש פה שני דבריםמעין אהבה
הגיוני שזה לא קל..זה דורש להיות עם ילדים ובטח ובטח צפופים(גם לי יש אותם הפרשים- הגדולה בת 5 ומתקרבת ללידה של החמישי)
את בסדר שזה קשה לך
זה באמת דורש
אבל

אני חושבת שצריך לשנות את החשיבה
קשה לי לא אמור לייצר אוטומט ציפיה ודרישה מהבעל להיות בבית כל הזמן לרשותי.
סה''כ מי זוכה לבעל שנמצא כל היום או אפילו חצי מהיום בבית?
זה לא החיים...
ובעקרון 6 בעיני זאת שעה סבירה ולא מאוחרת ומאפשאת לו לעזור במקלחות והרדמות שזה עיקר הקושי

אבל אם בשעתיים בין 4-6 קשות לך
אז השאלה צריכה להיות
מה אני עושה כדי להקל על עצמי

גם וזה דבר ראשון לנקות את תחושת המסכנות וה-הנה מגיעה השעה 4 והקושי מתחיל
ל-הנה הגיע הזמן שלי להיות עבור הילדים שלי. לחזק את תודעת השליחות.

לבנות סדר יום לשעתיים האלה -לא מבחינת תוכן אלא בכלליות
פעילות משותפת שלי איתן
סיפור
משחק חופשי
ארוחת ערב
למשל..

לצאת זה באמת מאתגר אבל גם מתגמל אז כן להעז לפעמים
להזמין חברה אליך או ללכת אליה
לקנות אביזרי משחק או פעילות חדשים אחת לכמה זמן
להעזר בעזרה חיצונית אם צריך בשעות מסוימות

ובעיקר לא להרגיש מסכנה
את במשימה
שדורשת כוחות
אבל את תמצאי אותם
תשאלי את עצמך מה הנק' אור וכח שלך בשבןע- ותדאגי שיהיו כאלה
תדאגי לזמן נחת לעצמך
כשיש לנו כאלה הכל יותר קל

והאמת לטובת הזוגיות אל תצפי ממנו ציפיה עודפת לעזרה תמידית
תכשירי מה הנק' זמן שממש חשוב לך וזה תדברו בינכם

נגיד לי ממש חשוב לנוח טיפה בצהריים(הילדים לא בצהרון או מעון) אז בעלי נמצא בצהריים במילא ומאפשר לי טיפה לנוח
וזה נותן לי כח לאחה''צ הארוך איתם

כתבת מהמם!!לפניו ברננה!

גישה מדהימה לחיים...
ואני חושבת אולי יצאתי קשוחה- אני ממש ממש מבינה את הקושימעין אהבה
כשהבת השלישית שלי נולדה (וגם אצלי כאמור הגדולה היתה בת 3)
אז היה לי ממש קשה אחה''צ איתם
היא היתה תובענית מאוד ולא ירדה מהידיים בכלל
וגם בעלי למד תורה
ואיפושהו הייתי ממורמרת עליו מבפנים
למה הוא מפתח את עצמו ולומד בנחת
ואני מתמודדת פה
ויצר לי ציפיות עודפות- שיקח אותה כל רגע שאני זקוקה -במנשא לישיבה
ואיפושהו התחשק לי שפשוט יהיה בבית וזהו

אבל באמת בזוגיות יש שניים
ווכל אחד משתדל מצידו כמה שיכל לעזור לשני
אבל לעולם לא הייתי רוצה שבעלי ישאר בבית ויוותר על האור בעיניים ועל החיות ושמחת החיים שלו
וגם על הפרנסה כמובן

וגם אני הבנתי לאט לאט שצריכה ללמוד לדאוג לעצמי ולשמחה שלי ולכוחות שלי וכל הזמן לחשוב מחדש מה יכל להקל עלי במצב הקיים
ולחשוב על רעיונות יצירתיים אם צריך למצוא לעצמי זמן נחת ללפרגן לעצמי ללקבל עזרה

זה הפתרון בעיני
לא לקרקע את הבעל לבית באופן תמידי

נגיד מה שהקל עלי בזמנו-(היום כבר לא ככה כי עם ארבעה זה קשה מדי)
הוא חזר ב6ורבע- ומאותו רגע אני נכנסתי לחדר עם ספר ואיזה פרי או משהו טעים
הוא קילח (עם התינוקת במנשא) והרדים
אני קבלתי שעת נחת
זה היה לי משמעותי ממש

וזה סתם דוגמא
אפשר למצוא צורות אחרות לאותו רעיון
שיום אחד יחזור שעה קודם וישלח אותך לשעת כיף בחוץ או לנחת בחדר או ללכת לחברה או לבית קפה(עשיתי את זה פעם! הלכתי לבד לבית קפה סתם כדי להתאוורר)
דבר ראשון - כמה זמן את אחרי לידה?מתואמת

לפני שמתחילים ללמוד להסתדר עם שלושה קטנים - צריך קודם להתאושש מהלידה... ובשביל זה *חייבים* עזרה.

שנית - לדעתי שלושה קטנים זה יותר קשה משישה ילדים, נניח, ששלושת האחרונים בהם בגילאים של אלה שלך. כי ברגע שיש ילד בן שבע-שמונה - הוא כבר יכול מעט לעזור יותר, ולו יהא זה להביא מוצץ/לזרוק טיטול לפח.

אז כן, את עכשיו בתקופה קשה, ואולי נכון שכדאי למצוא טריקים איך להסתדר לבד - אבל לקבל עזרה זו לא בושה וזה בהחלט הגיוני. אז זו יכולה להיות אמא שלך, וזו יכולה להיות נערה צעירה (אפילו ילדה בת 10) שנמצאת איתך בשעות הקשות ועוזרת לך - אבל ברור שזה מתבקש.

דרך אגב - האם לבעלך יצא פעם להישאר עם שלושתם לבד ליותר משעה?... לפעמים כשהם עושים את זה פעם אחת - הם פתאום לומדים להעריך ולהבין כמה זה קשה...

אני הייתי מדברת איתו שובחביבית
ומסבירה שממש קשה לי להסתדר לבד. אם את מרגישה ככ סובלת אז בעיני הערך שיהיה איתך חשוב יותר מלימוד התורה בשעתיים האלו. אולי שינסה ללמוד בשעות מאוחרות יותר, כשהילדים ישנים?
אני הייתי במצבך עם שני קטנטנים צמודים וממש נכנסתי לדיכאון מהקושי. חייבת לדבר איתו שוב עד שיבין את המצב שלך!! ואם עדיין לא מבין, אולח שיחה משותפת של שניכם עם הרב שלכם תועיל לקבל החלטה.
בהצלחה!
מעניין אותי..אם זה היה עבודה היית אומרת אותו הדבר?מעין אהבה
סתם פשוט מרגיש לי שאין הבנה למשמעות ולערך של לימוד תורה
לי מאוד ברור שכמעט אף בעל לא בבית בשעות האלה
ושאם צריך עזרה יש דרכים אחרות
זה מצויין שיעזור! אני בעד לגמרי.
אבל לדרוש ממנו שיהיה בבית כל הזמן שהילדים בבית זה לא שייך..כל הבעלים חוזרים ב4?
אז למה שיפסיק ללמוד ?
אפשר לעזור הרבה גם מ6
ולמצוא עזרה חלופית

עונהחביבית
אולי אני באמת לא מבינה מספיק את ערך לימוד התורה בהשוואה אלייך... אבל חושבת שזה צריך להיות החלטה משותפת של שני בני הזוג. שניהם צריכים לקבל על עצמם מסירות נפש לתורה ואם לאחד מהם זה קשה צריך לדבר ולהחליט. גם בעלי היה אברך כשהילדים שלנו היו קטנטנים צמודים. ויש עוד שיקולים מלבד לימוד התורה:
*כשהבעל אברך זה אומר שההכנסה קטנה יותר, ויש עוד ויתורים נפשיים, מלבד זה שהוא לא נמצא בשעות קשות... (קניות לבית וכד')
* המצב הנפשי של האשה- כמו שאמרתי לי זה גרם ממש קושי נפשי ואפילו דיכאון- הייתי לבד לבד, בלי משפחה וחברות ביישוב לא מוכר, קומה רביעית בלי מעלית, אחרי קיסרי ולא יכולתי לצאת מהבית!!

*לא תמיד יש עזרה חלופית! מבינה את הפותחת שלא נעים לה להעזר באמא שלה כל הזמן. באזור שלנו לדוגמא אין בייביסיטריות בכלל וזאת בעיה!

*לא עושה השוואות אבל כיום יש הרבה בעלים שחוזרים הביתה בסביבות 5. בעלי הרבה פעמים לא נמצא בבית בשעות האלו, אבל יש מצבים שאני באמת מחכה שיגיע ויקח אותם קצת החוצה וייתן לי קצת קצת אויר לנשימה.

וכמו שאמרתי- כל זוג והבחירות שלו ומה שמתאים לו. בשורה התחתונה, כל עוד אחד מבני הזוג לא מרגיש שמוותר יותר מדי על עצמו...
מרגיש לי שאת ממש מעתיקה מהחים שלך על הפותחת בהרבה דברים שכתבמעין אהבה
לא חושבת שלהיות שעתיים ביום לבד עם הילדים זה מסירות נפש
חושבת שזה מתבקש מעצם זה שאני אמא שלהם
וזה אכן קשה ודורש אבל כמו שאמרתי- כן אפשר למצוא פתרונות וגם להתנסות וללמוד לאט לאט להתנהל עצמאית.

ומתייחסת לנק' שהעלית-
*דווקא בעל אברך כן נמצא בשעות הקשות
בצהרים לרוב..
בזמן ההרדמות..
אצלינו גם בערב
ובעיני יותר קל מעבודה
אבל ברור שזה משתנה ממקום למקום

**זה באמת קשה המצב הנפשי שעברת
אבל באמת לא יודעת מה הנתונים של הפותחת אז לא ברור לי מה הקשר אליה

***שוב- מי אמר שגם אצלה יש אותה בעיה כמו אצלך של בייביסיטר?
אני לא בעד ליפול על אמא. אמא שלי גרה לידי ואני בכלל לא נעזרת בה- רק לעיתים ממש רחוקות.
אבל מאמינה שלרוב כן אפשר למצוא עזרה.

וברור שבחירות בוחרים יחד
אבל חושבת שכן חייב לבנות מסוגלות נפשית להיות גם לבד עם הילדים ולא להיות תלותית בבעל באופן מוחלט
בלי קשר ללימוד תורה או עבודה
וברור שזה לאט לאט
ואיפה שהבעל יכל להיות זה הכי טוב
אני בעד
רק חושבת שמחשבתית התלותיות לא עושה טוב כי כן-לרוב היא לא מעשית לאורך זמן
אבל יש הבדלאביול
בין תקופה של שגרה רגועה לבין תקופה של אחרי לידה. ואחרי לידה, כן, צריך יותר עזרה. לא משנה כמה זה חשוב...
נכון..מסכימה!מעין אהבה
אבל את למשל מקבלת עזרה בצהרים וזה ממש לא מקובלמיואשת******
בעולם העבודה
ואם לא היה לך את זה איך היית מסתדרת?
אני לא חושבת שזה נכון להשוות תורה ועבודה
לא מבחינת הערך החשוב שיש בתורה שזה לא בר השוואה כמובן
אבל גם לא מבחינת הקושי שיש בזה
כשבעל לומד תורה אין בדכ תקציב לעזרה, מה שיש כשהוא עובד
בנוסף בדכ זה אומר אשה שעובדת משרה מלאה ובנוסף מטפלת בילדים. בעל שעובד הרבה פעמים האשה עובדת משרה חלקית או עבודה קלה יותר וזה מאפשר לה יותר כוחות להתמודד עם הבית
כל שזה לא בר השוואה בעיני לומר- ואם הייתי עובד. אם היית עובד כל מיני דברים היו גם אחרת
לא להשוות
פשוט לנסות למצוא איך מתמודדים יחד כזוג ולא להיכנס למקום של - כל הנשים, רב הבעלים, אלו שעובדים , אמא שלו מסתדרת וכו. כל כך לא בריא
אפשר שאשה תרצה מאד להקריב שבעלה ילמד ויכול להיות שיהיו זמנים בחיים- למשל שיש כמה ילדים ממש קטנים וצפופים שהיא תגיד בחצי שנה הקרובה תלמד פחות כי אני מתמוטטת.
(כנל עבודה, כן יש זמנים שאני אגיד לבעלי בחודשים הקרובים אל תיקח פרוייקטים שידרשו ממך שעות הזויות כי אני לא אעמוד בזה. אבל זה שוב נכנס להשוואות שבעיני לא נכונות)

צריך בצורה זוגית למצוא את הדרך הנכונה, וצריך לדעתי האישית להסביר לבעל שלא אומרים לאשה תלמדי להסתדר. סליחה . תלמד להסתדר אתה עם זה שאני לא מסתדרת. זה משפט מאד מקטין ומשפיל ולא נעים. וצריך להסביר לו את זה שזה לא נעים ולא יפה לומר כזה דבר. ההחלטה להביא עוד ילד בצורה כל כך צפופה היתה מן הסתם משותפת ויש לזה מחירים ושני בני זוג צריכים למצוא את הדרך לחלק את המחיר בינהם ולא שאחד יגיד לשני שהוא צריך ללמוד להסתדר
זו דעתי
מסכימה עם כל מילה!תפוחים ותמרים
שלושה צפופים זה קשה קשה קשההה
בשלב ההוא (ואצלי הם פחות צפופים מאצלך) בעלי עבד בשתי משרות, לא נכנס לפני שמונה וחצי הביתה (כשהוא מצפה לארוחה חמה אחרי יום ארוך... ) והיתה איתי נערה *קבוע* פעמיים בשבוע + אמא שלי הביאה מהמסגרות יום אחד - ועם כל העזרה זה היה לא קל ודרש ממני המון כוחות.

ולעניין ה"תסתדרי"
אחרי הפעם האחרונה שבעלי אמר לי את זה לא עניתי, רק השארתי אותו יומיים רצוף משש לבד בבית, חזרתי בסביבות תשע וחצי לבית טינופת (בחיי, כמו אחרי מלחמה), לבעל שפוך על הספה (יש לו גאווה אז כששאלתי איך היה הוא רק ענה בקול חלוש 'בסדר גמור, אני מסתדר מצוין בלעדייך ומאז לא שמעתי שוב את ה'תסתדרי' הארור הזה).
תשאירי אותו יומיים בשעתיים האלה (פרט להנקה) ותשמעי מנגינה אחרת לגמרי.

עניין אחרון - אולי תשקלי לעבור למטרנה. אותי, לפחות, ההנקה מאד מחלישה ומעייפת פיזית. גמילה יכולה להשיב אלייך אנרגיות.

בהצלחה!
הם גדלים ממש מהר, הקושי הזה ישנה פניו.
וחושבת שכדאי לך למנוע לתקופה, עד שתרגישי שוב שיש לך כוחות.
^^^ מסכימה עם כל מילה!חביבית
תמיד יש לך דברים חכמים להגיד!
תודה! ❤️מיואשת******
הממ..תראי אני מסכימה עם המסקנהמעין אהבה
אני לא באה לעשות השוואות
אבל כן כשהיחס לתורה זה הוא נהנה ועושה חיים ואת סובלת
אז כן זה בהחלט חוסר הבנה בעיני מה זה תורה
וכשעבודה מוגדר הכרח ולימוד פינוק זה בעצמו לא אמירה אובייקטיבית אלא מערבת השקפת עולם
ולכן שאלתי מה ששאלתי
זכותה של מישהי לא להזדהות עם ערך של תורה
אבל לא חושבת שזה נכון מתוך זה להסיט מישהי אחרת לשכנע את בעלה לחדול מכך כי הוא לדעתה האישית מתנהג בצורה אגואיסטית..
וזה מה שהרגשתי קצת מכמה תגובות פה- אמנם בעדינות הכל נכתב אבל תכלס זה היה השדר

וסתם- עניינית לנק' שהעלית-

א. בעלי גם ר''מ בישיבה גבוהה וגם סטודנט
אז הלו''ז שלנו כרגע ממש ממש לא מפנק... אף ערב בשבוע לא נפגשים כמעט.. אולי ערב אחד.
היום למשל הוא יצא לפני 6 מהבית ואראה אותו רק ב9 בערב
ומה אני עושה? לוקחת לשעה בייביסיטר לצהריים שאוכל לנוח
ולא אני לא עובדת במשרה מלאה. רק שלישי משרה והרוב מהבית
ולא אין לנו שקל עודף בצד
ובכל זאת לצורך האמהות והכוחות שלי אני כן מוכנה להשקיע בעזרה לפעמים -אבל כן מאוד מתוחכמת ובתקציב מוגבל.
סתם ..זה לא קשור לפותחת- אבל הרגשתי כאילו את כותבת לי - את מתפנקת נחה כל יום יש לך כסף לעזרה אז את לא מבינה את הקושי של הפותחת בחיי אברכות. וואלה כן מבינה דווקא( ובעלי היה אברך עד עכשיו כל הזמן.וגם עכשיו המשכורת מאוד מינימלית וההשקעה גדולה מאוד)
ואני גם כתבתי שאני מזדהה עם הקושי והתחושות
וגם בעצמי היו תקופות שהרגשתי בדיוק כמוה שבא לי שפשוט יהיה איתי ולא ילמד
אבל דווקא במבט לאחור אני מבינה שאם זה מה שהיה קורה -זה לא היה לטובתי
הייתי נשארת מאוד תלותית,לא מכירה בכוחות שלי,לא יודעת למצוא איזונים ולבחור לתת לעצמי מה שאני זקוקה
זה לימוד שלומדים יחד כזוג
לדבר
לתאם ציפיות
לתכנן מה נכון לנו כרגע
יש תקופות שצריך יותר הרתמואבל בעיני- לא להתמכר לעזרה תמידית כהכרח
ללמוד איך אני יכולה גם להנות מהזמן עם הילדים
וכן גם עם צפופים וקטנים אפשר!

אין בעיה שאם עכשיו מרגישה שזקוקה לעזרה ממנו והוא יכל-אז בסדר הגיוני
אבל לא חושבת שזאת ציפיה הגיונית לצפות שכל יום תמיד יהיה איתי מישהו לעזרה צמודה
כן חושבת שצריך גם ללמוד להסתדר
לתת לעצמך מלא כוחות וללמוד לפרגן לעצמך

סליחה שהרגשת ממני ככה . ממש לא התכוונתימיואשת******
פשוט ראיתי שכתבת בתגובה אחרת שיש לך עזרה ממנו בשעות שלא מקובלות בשוק העבודה ומצד שני את כותבת לה- ומה אם הוא היה עובד. מבינה? הגבתי רק לענין הזה.
לא חושבת שאת מתפנקת ובכלל לא מכירה את אורח חייך מי אני שאומר מי מתפנקת? בחיים לא. סליחה שהשתמע ככה מדברי 🌷

אני מבינה מה את אומרת מהתגובות כאן , אישית אני לא חושבת שזה נכון להשוות ולכן כתבתי את דברי .
גם אי אפשר להשוות מה שאשה תבקש מבעל עצמאי בעבודה או מבעל שכיר. ככה זה בחיים
ובהחלט יש אלמנט גדול של הקרבה עבור תורה. אבל זה צריך לבוא כרצון של האשה ולא שבעלה יגיד לה להסתדר ושתקריב בשביל זה. כשזה בגישה כזו זה לא בסדר.

ואני לא חושבת, לפחות לא מה שאני הבנתי שזה לתמיד אלא שהיא כתבה בפירוש שלוש ילדים מתחת לגיל שלוש. זה תקופה קשה בחיים. שמחה אבל קשה.

וגם, אני אישית צורפ לי ממש עם המשפט של להתמכר לעזרה. סליחה זה הילדים של שנינו החיים של שנינו ואין אצלינו מישהו שעוזר ומישהו שנעזר. יש בית ומשפחה ושנינו עושים מה שאנחנו יכולים. זה כמו שאם אני מבשלת תמיד את
תגידי לבעלי שהגיע הזמן שהוא יבשל לבד והוא מכור לעזרה שלי בבישול? ממש לא נכון?
כל אחת קשה לה דברים אחרים יש מי שקשה לה לעבוד משרה מלאה ויש מי שקשה לה להישאר בבית עם הילדים ולא לעבוד ויש מי שקשה לה לבשל... ובני זוג אמורים להתמודד יחד ולעזור אחד לשני בנקודות קושי. אתה לא אמור ״לאמן״ את אשתך להסתדר לבד במשהו (ולא היא אותך) ואם מישהו תמיד צריך עזרה בהשכבת ילדים אז הוא או היא לא מכורים לעזרה. זה נקודת קושי והבן זוג אמור לעזור בה. זו דעתי
עונה גם, שאותי מה שהכי הקפיץ זה ה"תסתדרי"תפוחים ותמרים
סליחה, שנינו הורים, יש כ-ל מיני תקופות וכל מיני סוגי קושי.
אם אני חנוקה עד האוזניים אני מצפה לעזרה. נקודה.
לא סביר בעיני שאני אכבד את השפיות ושולטת הנפש
נקטע, ממשיכהתפוחים ותמרים
ושלוות הנפש שלי (וכמובן כל הבית נופל איתי) ואתה תגיד לי מהעבודה/מהכולל/מהסידורים/מלא אכפת לי איפה - תסתדרי.

מהנסיון שלי לפעמים יש תקופה מאד מאד קשה (תינוקת עם שיניים, פעוט הגמילה, ילדה ההסתגלות לגן חדש) - שבהן אין אפשרות (או לפחות לי לא היתה אפשרות - להתאמן על להסתדר לבד.

אני רק בנאדם אחד והכוחות שלי, הסבלנות שלי, יכולת ההכלה שלי, כושר התמרון שלי והקשב שלי - כולם מוגבלים.
אני לא ראיתי שזה מה שנאמר לפותחתמעין אהבה
אולי פספסתי משהו..

ברור שלא שייך בשום צורה שבעל יגיד לקושי שאשתו מציפה- תסתדרי
זה ממש חוסר כבוד וחוסר הבנה לתחושות שלה.
כשצף קושי כזוג אמורים לחשוב יחד איך לפתור אותו
בטח לא לומר- 'תסתדרי'

לא שמתי לב שזה מה שנאמר לפותחת-...ולא התכוונתי להצדיק כזאת תגובה
תודה שהסברת.עכשיו הבנתי יותר טוב את כוונתךמעין אהבה
האמת שאני מסכימה איתך לגמרי
אני לגמרי חושבת שהחלטות על אורך חיים מקבלים יחד
ומדברים יחד על הקשיים והצרכים של כל אחד
ובטח שאף אחד לא אמור לדרוש מהשני
אלא להפך להבין ולהכיל את הקושי
אני מסכימה לגמרי
וגם עם לא לעשות השוואות
לא לזה התכוונתי..

אני גם חושבת שזה בסדר להזדקק לעזרה
ובאמת המילה 'להתמכר' אולי קצת קיצונית
אבל מה שהתכוונתי שמנסיוני לא כדאי להתרגל 'הבעל תמיד יכל להיות זמין עבורי בכל שעה היום ..לא משנה אפילו מה הסיבה
וכן להרגיל את עצמי למצוא דרך לקבל עזרה מעוד אפיקים..
ובטח שיש תקופות שצריך יותר..

וגם כמובן לא התכוונתי שהילדים הם התפקיד של האישה בלבד והבעל מתנדב לעזור כשבא לו או משהו כזה
אני הכי לא הבן אדם שחושב ככה..מאוד מאמינה בשותפות..
אבל מאחר ויש איזו חלוקת תפקידים בסיסית בבית
אז כן בפועל יוצא שהאישה יותר עם הילדים אז בתור עצה המלצתי לנסות למצוא את הדרך להקל על הזמן הזה ולא לצייר אותו כמשימה לא אפשרית
וגם אברך- אם לא יגיע אחה''צ גם לא יקבל קצבה- אז גם פה יש מימד של פרנסה
מהדברים שלך משתמע שאת סופרוומןתפוחים ותמרים
וזה צורם לכל מי שלא כזו, לכל מי שנעזרת/נחנקת.

וכמובן- לכתוב בדיעבד לא דומה כלל וכלל ללחיות את הקושי בהווה.
מה..אני ממש לא כתבתי ממקום כזה.נראה לי ממש לא הובנתימעין אהבה
על מה שהתכוונתי לומר זה-

איפה שהבעל יכל להיות ולעזור- זה מצויין
ואיפה שלא- כדאי למצוא אפיקי הטענת כוחות ועזרה אחרים שלא תלויים רק בו

ואני הכי לא סופר וומן בעולם
ולא כתבתי בדיעבד בכלל..אני גם עם קטנים וצפופים ברגע הזה..ומתמודדת גם בהווה

קיצר פשוט לא נראה לי קראת את הדברים מהכוונה שאליה התכוונתי
אולי זו רק אניתפוחים ותמרים
אבל קיבלתי תחושה של -
אם רק תעבדי על *עצמך* ולא תהיי תלותית העניינים יסתדרו לך סבבה, ולפעמים ממששש צריך עוד יד.
באחד הלילות כשבעלי הגיע מאד מאוחר היתה איתי נערה, בערך לשעה, וכל מה שהיא עשתה, בתכלס, היה לטגן חביתות/עין, לחתוך קצת ירקות ולערוך ולפנות את השולחן.
אני החלפתי, קילחתי, טיטאתי, נעלמתי, הפקדתי, שרתי, סיפרתי, נישקתי השכבתי.

לא יודעת איך הייתי עושה את זה + לטגן, להגיש, לפנות, לחתוך.
ואני אמא יותר שנים מהפותחת.....
נראה לי שכל אחד קורא לפי הלה והרגשות שזה מעורר בומעין אהבה
לא משנה
אני רק התכוונתי לטובה-לתת עצה שעזרה מאוד לי
לא התכוונתי לתת תחושה לא טובה לאף אחת

אז בואו נעצור את זה כאן

שולחת לפותחת-ולכל מי שרוצה- המון כוחות. באמת.
זה באמת לא קל
וכל אמא היא כ''כ גיבורה..

לא יודעת, אבל ממש מבינה את הקושי של הפותחתאורי8
לפעמים בעבודה זה מצב של אין בררה ושורדים . אבל אם אפשר לתכנן את החיים שיהיה נעים יותר למה לחיות בהישרדות? האם בשביל שהבעל ילמד תורה האשה צריכה לחיות בהישרדות? .אם אדם עובד במקצוע שחייבים לעבוד בו עד שש - שבע, לפעמים אין בררה, ואז שורדים( לא תמיד יש אפשרות לעזרה של אמא או ביביסיטר קבועה). אבל שהבעל ישב וילמד תורה והאשה תהיה בבית בלי אויר לנשימה עם 3 קטנטנים, מרגיש לי לא נכון, זה שונה מאחת לאחת ויכול להיות תלוי גם באופי של הילדים, יש תקופות שונות. אבל כשאשה מרגישה שהיא קורסת, נראה לי לא מוסרי שבאותו זמן הבעל ישב בנחת וילמד.
גילוי נאות- שנינו מגיעים בארבע מהעבודה, אני חייבת קצת מנוחה כדי להיות פנויה לילדים ורק אחרי שאני נחה בעלי הולך לבית כנסת/ שיעור וכו.... והקטנים שלי הרבה יותר מרווחים מהילדים של הפותחת ויש בבית גם גדולים ביסודי וחטיבה( הגדולים יותר לא בבית ביום יום). ובכל זאת קשה לי מאוד כשבעלי ( או הבת הגדולה) לא נמצאים בזמן ארוחת ערב, מקלחות והשכבה של הקטנים.
אז עם 3 קטנטנים ברור שחייבים עוד יד.
זה כבר עניין של השקפהאנונימיות
היאני זה א
קודם כל ממש מבינה את הקושי שלך 3 קטנטנים בבית זה באמת לא קל.
אני חושבת שדוקא זו הזדמנות בשבילך ללמוד להסתדר לבד לא מכיוון שהכל עליך אבל כן להיות עצמאית יותר הרי לא חושבת שבעלך יוכל לנצח להיות איתך כל הזמן בבית. אז אולי כרגע העיתוי לא ממש מוצלח ואם תדברו על זה בצורה יפה ובוגרת תגיעו להבנות שהוא כן יעדר בזמן הזה מהבית אבל עכשיו ישאר איתך עוד קצת כי את זקוקה לזה. אם יש, אפשרות לעזרה חיצונית אפילו לחלק מהילדים זה יכול להיות מצויין.
אני מודה שאני אומרת את הדברים בתור אחת שהחלוקה ביני לבין בעלי היא כזו שרוב הבית והטיפול בילדים עלי לכן גם אני לא עובדת מחוץ לבית כדי שיהיה לי קצת מרחב לעצמי בשעות וזמנים מסוימים. ועדין גם לי לפעמים קשה שבעלי הולך ואני נשארת עם הילדים לבד אבל אני משתדלת לא לכעוס ולראות מה יעזור לי להתמודד.
אני יתן לך דוגמא ממש מעכשיו בשבת בבוקר בעלי קם לתפילה מוקדמת ולקח את אחד הילדים איתו נשארתי עם 3 שהקטן די בכיין אז למזלי הגדולה ובני דודים שהיו אצלנו עזרו איתו והיה נחמד אבל לא חזרתי לישון בעלי חזר והלך לישון יחד עם הקטן ואז אחרי הסעודה אני נשארתי עם הקטנים שוב. הגדולה הלכה והוא גם הלך להתפלל. עכשיו לרוב הקטנים הולכים לישון ואז גם אני נחה קצת והיום זה לא קרה אז בהתחלה כעסתי למה הוא הולך ואז הבנתי שהוא לא עשה לי דוקא הוא בכלל לא ידע שזה כזה חשוב לי ושהקטנים לא ישנים וזה נורא הרגיע אותי.. תדברו ביניכם מה הכי טוב לכם. ותזכרי שזו תקופה שעוברת זה גם נותן הרבה כוח. בהצלחה😘
יקרה,אביול

הזכרת לי את התקופה שלי אחרי הלידה.

אצלי זה היה קצת שונה, כי זה רק שני ילדים והגדול בן שנה וחצי.

אבל גם אז בעלי עבד עד חמש וחצי והיה לי נורא קשה.

לאט לאט למדתי להסתדר, וקצת להרפות בשעות האלה.

אם יש לך אפשרות של אמא שלך שתעזור לך, אפילו חלק מהימים- אני חושבת שכדאי לך להיעזר.

זה לא רע להיעזר.

ואולי יציאה לגן שעשועים כן תעשה טוב, עם כל הקושי...

ראיתי שזה הרבה יותר מקל...

היאמא וגם
תדעי שהמצב של 3 צפופים מתחת גיל 3 הוא באמת נורא נורא קשה
אין דברים כאלה לדעתי אחרי זה כי כבר יש גדולים ועצמאיים.... זה זמן שזה מאד לגיטימי בו בעיני שכל כך קשה ותריך עוד ידיים כדי להסתדר עם 3 ילדים שתלויים במלא דברים בשעות קשות.

מציעה לדבר בכנות על הכל. ןגם על זה שעכשיו צקיכים אותו בבית.... אפשר ללמוד כשהילדים ישנים

הייאנייי12
אז בעלי גם בכולל ורק בקיץ אני רואה אותו במקרה הטוב ב6 וחצי...
בחורף אני רואה אותו רק אחרי 7שאז כבר הבנות ישנות ואחרי אוכל ומקלחות...
הקטנה בת 3 חודשים.

כן זה קשה לא אומרת שלא ועם קטנים...
אבל יש משו במה שבעלך אומר ..
החיים מלמדים להסתדר לבד. מה שלא יהיה..

אם יש לך עזרה מאמא נמלי את זה למה לא...

ואם את מרגישה לבד אז תחכי עם מקלחות ארוחות למתי שיבוא שיעזור לך
אוף אוף אני מתפוצצת!!כבת שבעים
בעלי ביקש היום לחזור לכולל ב4 (אחרי שהוא מוציא את הילדים. והיום בד"כ הוא בביית בשעות האלה) ולחזור ב5 וחצי שאז הילדים מתחילים סדר ערב.
הסכמתי, יש לי ברירה?

הבן מסתבר לא ישן במעון, שזה אומר שהוא לא הפסיק להציק ולעשות שטויות.
והקטנה לא יודעת מה היה לה, אבל היא לא הפסיקה לצרוח.
ובנוסף לכל במקום להגיע ב5 וחצי הוא הגיע באיחור של 20 דקוצ! מה שאומר שהיה לי עוד 20 דקות להתחרפן עם שניים שמטריפים אותי.
עוד 20 דקות שהעופות שןכבים על השיש וזבובים חוגגים מעליהם, למרות שכיסיתי אותם.
עוד 20 דקות שאני דורכת על רצפה דביקה ומגעילה.
ובנוסף לכל שתפילת מנחה עכשיו הכי מוקדמת שיש, אז למה הוא חזר בכלל?? לא הספקתי להירגע בחצי שעה שהוא היה פה ושוב הוא הלך והשאיר אותי להסתדר איתם לבד (הוא לא מסתפק במנחה גדולה כי בקושי יש מניין בערב וחשוב לו שיהיה)

ואז אחרי שהוא הלך אני צריכה להספיק גם להכניס כבר את העופות לשקיות ולמקפיא, וגם להרגיע את הקטנה, וגם לגרום להם לסיים כבר ארוחת ערב ולספר סיפור (כשהקטנה בידיים שלי, ולמרבה השמחה, פולטת לי על כל החולצה)

ובסופו של דבר גם להישאר שפויה ורגועה ולהצליח לעשות את זה כל יום. מהמם.

לא יודעת אם יש דבר כזה עצבים אחרי לידה, אבל זה מה שאני מרגישה עכשיו. עצבים ברמות על.
יקרה.. זה לא משנה אם את מרגישה ככה כי יש לך הורמוניםבתי 123

ולא משנה אם מישהו חושב שזה מוצדק או לא ולא משנה ההשוואות ללימוד תורה ועבודה וכו.. משנה מה את מרגישה

ואם את מרגישה לא טוב עם המצב זה דורש שינוי

בעלך לא בחור כבר.. יש לו אישה וילדים.. אתם משפחה אתם צריכים לשבת לדבר על הדברים ולהחליט יחד  תשבו לדבר בצורה מסודרת על כוס קפה ולא בצורה מאשימה..

במיוחד בדברים שקשורים לקדושה לתורה לתפילה אלו דברים שצריכים להיות בהסכמת שני הצדדים  אני לא מכירה את בעלך אבל לפעמים שיחה קטנה עם רב עוזר להם לדעת מה יותר חשוב עכשיו.. הרי הוא בסך הכל רוצה לעשות את רצון ה' ובטח ששלום בית והאוירה בבית חשובה יותר מהכל.

העובדות הן עכשיו שהוא לא כבול למשהו מחייב וכן יכול לעזור לך תנסי להסביר לו שזו רק תקופה שעכשיו קשה לך אולי תקבעו יום אחד שהוא יכול להגיע הביתה באיזו שעה שהוא רוצה אבל בשאר השבוע הוא יגיע מוקדם וידאג להתפלל מנחה לפני שהוא מגיע הביתה..

מסכימה ממשמעין אהבה
לדבר..למצוא ביחד דרך..
זהו, שיש לך ברירה ואת לא חייבת להסכיםמיואשת******
להסכים ולהתפוצץ הכי גרוע
מסכימה עם בתי123 בכל מילה
שבו ותדברו ותסבירי
דברים צריכים להיות בהסכמה של שניכם
מבינה מאד את העצבים שלך, חיבוק גדול!!!!
יקרה, תלמדי לשים את עצמך ראשונה, ולהגיד לא לבעלךתפוחים ותמריםאחרונה
את מותחת את עצמך מעבר לגבולות שלך.
גם ככה קשה. מאד.
אז לאפשר לו לצאת ביום שהוא אמור להיות איתך זה פשוט לא לעניין.
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
אז איך מתכוננים לצום?אהבה.

די מלחיץ אותי,

שבוע 19 ובכללי מאד עייפה רב הזמן 

קוואקר, דבש, הרבה שתיה.מוריה
לתגבר שתיה לא מהרגע האחרון. 3-4 ימים מראשכתבתנו
סיוט ללכת לשירותים הרבה אבל משפר מאוד את ההרגשה במהלך הצום
הרבה פירות נותן אנרגניה שמתפרקת לאט ולאורך זמןילדה של אבא
לדעתי לפני הכנות פיזיות לצוםמסע של החייםאחרונה

מבררים עם הרב מראש באיזה מצבים בהריון צריך לשבור את הצום, שלא תצטרכי להתעסק עם זה בצום אם חלילה לא תרגישי טוב..

אחרי שיודעים מתי צריך לצום ומתי צריך לא לצום- אז להתחיל לאכול טוב דברים שיזינו אותך לאורך זמן כמו שכתבו אחרות.

העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמת

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

תודה רבה ♥️אנונימית בהו"לאחרונה

כן אנחנו נמצאים בהדרכת הורים, בינתיים לא מרגישה שזה מספיק עוזר.

מה שכן שמתי לב שכשמחמיאים לו זה ממש גורם לו להתנהג יותר יפה אז נשתדל יותר.

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

שאלת הנקה לנשים בלבדממשיכה לחלום

אז יש מתוקי בם כמעט שנה וחצי

הוא פוצע אותי בשיניים בזמן ההנקה. זה לא נשיכה, פשוט נהיה פצע.

יש לי פצע ממש כואב בצד אחד שלא מאפשר להניק

ופתאום ראיתי שהתחיל משהו בצד השני גם..

ההנקה היא יותר לצורך הרגשי, לפני השינה, להוריד את העוררות ולהירגע...

רציתי נורא להמשיך, יש דרך שהוא יפסיק לפצוע אותי?

כרגע אני לא יכולה להניק כי יש בצד אחד פצע ולא רוצה ךהניק כק מצד אחד בגלל חשש מחוסר סימטריה

מבינה אותך ממשיהלומה..

גם אני במצב דומה, בן שנה וחצי ואני מרגישה שהרבה יושב על רגשי ופחות על צורך ממשי של אוכל או שובע

אני מציעה שכשהוא נושך לעצור אותו ולהגיד לו לא! אסור לנשוך! אחרי מס פעמים מועטות- אני חושבת שהוא יפסיק לעשות את זה 

קרה לי וחשבתי שזה פצע מהשינייםיראת גאולהאחרונה
והסתבר שזו פטריה...
מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

אולי יעניין אותך