מתי לספר להורים?מחפשת את עצמי
אנחנו יוצאים תקופה קצרה, קצרה מאוד.
אבל מרגיש משהו אחר באוויר.
בדייט האחרון הוא שיתף שאמא שלו יודעת על הקשר שלנו ושאל לגבי, עניתי שחוץ מחברה טובה אף אחד לא יודע. הרגיש לי שקצת נפגע מכך, ניסתי להסביר אבל אז הגיע האוטובוס שלי. אני לא יודעת אם אני רוצה לספר להורים מעכשיו, או פשוט לחכות שבאמת ארגיש שזה הקשר שאני רוצה לחתונה. לא רוצה לאכזב את ההורים באיזשהו אופן, ובאמת רוצה לבוא אליהם בגישה שהנה מצאתי את בעלי ולא הנה אני יוצאת עם איזה אחד ואחרי שבוע לא יתאים..
מה ההמלצות? ללבן עם הבחור ולהסביר לו תכלס את הסיטואציה? או באמת לבוא ולשתף את ההורים.
אשמח לעצות. תודה
למה צריך לבוא עם עובדה מוגמרת להורים?בת 30
שיכירו אותו לפני... לא רואה בזה שום בעיה
תסבירי לואוורסט
תסבירי לו בעדינות שלכל אחד יש קשר אחר עם ההורים, יש כאלו שמשתפים בהצעות ויש כאלו שפשוט מודיעים שהם מצאו את האחד/ת וזה לא טוב ולא רע זה פשוט המצב, אין לך מה לשתף אם לא מרגיש לך נח כי ישבו עלייך יציקו וכו' וכו' ומאוד מקווה שהוא יבין...
לעשות מה שהכי נוח לך ומרגיש לך טובמזמור לאל ידי
זה שלאחד מבני הזוג יש קשר מצויין עם הוריו
לא אומר בהכרח שכך גם בצד השני.

לא מזמן יצאתי עם מרוקאית ששיתפה את אימה
כבר אחרי השיחת טלפון הראשונה- לי זה היה הזוי.
מה אתה מעדיף?הפי
בחורה שיוצרת בערבים וההורים לא יודעים איפה היא ?
בחורה שלא גרה בבית יוצאת מלא פעמים בערבים- גם לעשות קניות44444
וההורים לא יודעים איפה היא.
אני גם לא גרתי בביתהפי
תקופה ועדיין לא היה מצב שיצאתי בלי שמישהו שאני סומכת עליה יודעת בדיוק איפה אני
נראה לי את די חריגה.....44444
מי שלא גרה בבית בר"כ לא דואגת לדווח כל הזמן איפה היא נמצאת. אולי היא לא מסתירה אבל היא גם לא דואגת שמישהו ידע כל הזמן.
פשוט אני לא יוצאת לבד בערביםהפי
גם בחורה בוגרת בבית לא מספרת על כל יציאה מהבית בערביםאורין

את פשוט הולכתהפי
בלי שאפחד יודע איפה את?
אפחד לא שואל אותך מתעניין בך?
אם זה פגישות חברתיות-כן. ויודעים שהחזרה עד שעה מסויימת.אורין

הבנתיהפיאחרונה
גם אחת שגרה בבית יוצאת לפעמים בערבים ולא משתפת את ההורים תמיחופשיה לנפשי
לפעמים יש דברים פרטיים.
אני תמיד בעד לדון ולדבר עם הבחור על הסיטואציהמישהי 1
אני בטוחה שהוא יבין אותך או יתן לך הסתכלות שלא חשבת עליה
בכל אופן,תעשי מה שטוב לך
אני לא חושב שאת צריכה להתבייש בתחושות שלךultracrepidam

אם מרגיש לך לא מתאים - אז כך מרגיש לך.

תסבירי לו

טריגר מצוין כדי להעלות את הענין של הקשר בינך להורים שלך, והקשר בינו להורים שלו.

או להעלות את הנושא התמיד חשוב של איפה את נמצאת בקשר. ואיפה הוא נמצא הרי אם את לא מספרת - זה יכול להיות הרבה כי את לא בטוחה ש*הוא* ירצה את הקשר... (יותר לא נעים לספר לאמא "הבחור הזה לא רצה אותי" מאשר "הבחור הזה לא שווה אז עזבתי אותו")

השיחה איתו כנראה גם תתן לך לחשוב על אפשרויות אחרות, ואולי אחרי השיחה תחליטי כן לספר

בהצלחה. מאחל שבמוקדם או במאוחר ההורים ישמעו ממך בשורות טובות

מתי ש*את* רואה לנכוןאורות הכתובה
ובלי קשר ועם קשר, זה אחלה לדסקס על זה עם הבחור..
מסוג השיחות שיותר תורמות לקשר מאשר דיבור על אידיאלים..כי זה דיבור עליכם, ועל הקשר שלכם, כפשוטו
אל תהי משועבדת אליו.אנונימי פלוס

אם הוא מרגיש בנוח להגיד להורים ואת לא זה אחלה שבעולם.

סה"כ קשר קצר הגיוני שיהיה קצת פערים בהרגשה. 

תשתפי את ההורים מתי שאת מרגישה צורך.

יכול להיות גם מאוד שעם ההורים שלך את מרגישה X והוא מרגיש Y עם ההורים שלו ולכן הוא רואה צורך לשתף ואת לא.

את יכולה להסביר לו שבתחושה את מספרת להורים אחרי זמן יותר ארוך.

אני לא בטוח במאה אחוז בדברים הנ"ל. ממליץ לך לראות ע"פ אינטואיציה.

לספר להורים לא חייב להיות עניין גדולאור אש
אפשר פשוט להגיד שאת יוצאת עם מישהו ונחמד סה"כ.. ושתראי לאן זה מתקדם.. זה נורמאלי אני מניח שהם יודעים שאת בגיל שיוצאים לפגישות. אבל זה באמת תלןי בקשר ביניכם ובמה זה עושה לך.

ואם הוא נפג, זה יכול להיות בגלל שהוא תופס את השיתוף עם ההורים בעניין הזה כדבר בסיסי, ואולי חושב שהסתרה מעידה על חוסר ביטחון בקשר. אבל באמת אין ממה להיפגע. תסבירי לו.

בהצלחה!
תנהגי איך שטוב לך.ד.

החשבון שלך נכון. וגם שלו לגבי עצמו בסדר.

הוא משתף בהתחלה, את לא כדי לא לאכזב את ההורים.

הבעיה העיקרית במה שכתבת, היא מה שנראה ש"מדאיג אותך" שהיה נראה לך שהוא "קצת נפגע".. את לא אמורה להיות מודאגת מזה.

אין מה "להיפגע" מדבר כזה. אם זה בגלל שהוא הבין מכך, שעדיין לא ברור לך שזה-זה. צודק. עדיין לא ברור לך. לגיטימי לגמרי.

את יכולה אכן להסביר לו בפעם הבאה, שאת אינך מספרת מוקדם מידי, כדי שלא תהיה אכזבה. רק כאשר נראה לך יותר "ממשי".

כך הוא יוכל להבין את ההבדל בהתנהלות של שניכם.

ואז - תוכלי לעמוד על שני דברים: האחד, איך הבחור מקבל התנהלות שלך, לגיטימית, כשאת מסבירה אותה.

והדבר השני, איך הוא "מעכל" את זה שלך עדיין לא ברור שאכן הוא האדם..

את שני הדברים הללו, אדם אמור לקבל בטוב.

אינני חושב שאת צריכה "לספר להורים", רק כי הבחור נראה מאוכזב מזה שאינך נוהגת כך. לא שייך.

מסכיםאסטרו
אלו עצות טובות.
גם להתנהלות נכונה וגם ללמוד על האדם מולך
ההורים שלך לא יודעים שאת יוצאת?הפי
נראלי הזוי ולא מכבד אותם

ומה הכוונה לאכזב אותם? אם זה לא זה זה לא זה
אין פה עניין של אכזבה של ההורים
זה לא מוזר שהם לא יודעים שאת נמצאת עם גבר? את פשוט יוצאת והם לא יודעים איפה את ?

לא יודעת מקווה שהבת שלי תספר לי איפה היא ועם מי היא נמצאת בעתיד לבוא..
לא "הזוי".. זה תלוי מאיזו חברה/חוג היא. וגם תלוי באדם עצמו.ד.

לא בכל מקום מספרים להורים מיד כשיוצאים.

ומה זה "נמצאת עם גבר"... למה להציג את זה כך. נפגשת למטרה של בירור אפשרות נישואין, עם אדם שמן הסתם ביררה עליו, ומן הסתם במקומות מתאימים.

לגמריאוורסט
מה זה קשור בלכבד אותם? כל אחד והרמת שיח וקשר שיש לו עם הוריו.לא לכל אחד מתאים לשתף בכל דבר ובכל גברת שהוא פוגש...
אתה בן זה לא אותו דבר(:הפי
אותו הדבר בדיוקחופשיה לנפשי
כן מה שתגידיהפי
זה הכי מענייןחדשכאן
מה היה כתוב שם 🤔
זה לא העניין חשוב לידע את ההוריםהפי
ומן הסתם ההורים בודקים איפה את מה להגיד לשקר?
אתה מבין שלא כל הבחורות גרות אצל ההורים שלהםאילון
את מבינההפי
וכן עדיין אני חושבת שאם הקשר אם ההורים הוא קשר טוב. אין סיבה לא להגיד להם איפה אני נמצאת.
זה כנראה בחוג שאת נמצאת. לא אצל כולם זה כך.ד.

לא מדובר בילדים קטנים.

ולא כל ההורים "בודקים". נותנים אמון שנמצאים היכן שצריך, ואם ירצו יספרו.

זה ענין של גישות ומוסכמות ומנטליות.

יפה מאד כמו שאת אומרת - אבל זה לא אצל כולם.

סבבה אז אני ילדה קטנההפי
אני חושבת על זה נטו ממקום דתי
שאת הולכת להיפגש כמובן עם בחור דתי והכל לפי הספר.
חשוב שאחד ההורים ידע איפה את. או מישהו שאת סומכת עליו מאוד.
אני באמת חושבת שצריך להיזהר זה עדיין בן אדם שאתם לא מכירים.
זה לא ככה אצל כולםחדשכאן
הרבה רואים את זה אחרת. רק שתדעי.
גם יש הבדל בין לספר להורים לבין להסתיר מהם.
גם אצלי זה ככהחיות צבעונית
גרה בבית, אמא מרוקאית לחוצה. אם אני יוצאת ולא אומרת לאמא שלי שאני נפגשת עם בחור היא מתחילה לאכול סרטים.
עם כמה שזה 'לא נוח' ואפילו מעצבן לדווח על משהו שאפילו עוד לא קרה כביכול למדתי שהכיבוד הורים פה מתעלה על זה.
חוץ מזה שהיה איזה פעם ששכחתי לעדכן אותה ולא הסתכלתי בפלאפון עד איזה 3 וחצי ואז היא התקשרה למשטרה. אז למדתי את הלקח
ה' ישמור חחחחחהפי
לא "את"..ד.

לא צריך לקחת את זה למקום אישי.

אמרתי לגבי מה שאמרת ש"חשוב ליידע את ההורים", שלא אצל כולם זה כך. בהיות שלא מדובר בילדים קטנים - אז יש לא מעטים שכבר לא "מיידעים את ההורים". זה ענין של מנטליות, מה מקובל, אישיות, ומשפחה.

ממקום דתי - אין בכך חיוב.

כמובן, מצד הזהירות זה משהו אחר.

רעיון טוב לספר להורים לצורך זה. או סתם להיפגש במקום שאין בו כל סכנה.

ובוודאי שצריך להיות זהירים טרם שמכירים בבירור במי מדובר. וגם אח"כ צריך שמירה על כללים נכונים.

אל תדאגהפי
אני לא לוקחת למקום אישי .
במיוחד שאני חושבת שזה מבורך וכך צריך לנהוג.
כתבתד.

"סבבה אז אני ילדה קטנה" - אז אמרתי שלא תקחי למקום אישי, כי לא עלייך כתבתי שאת "ילדה קטנה", אלא על כאלה שאינם נוהגים כך - שמאחר שאינם ילדים קטנים, אז לא אצל כולם מקובל "לספר להורים". תלוי במוסכמות וכו'.

כמובן את חושבת שזה מבורך - גם אני חושב שיפה מאד היכן שזה כך. אבל לא "הזוי" היכן שלא. יש מנהגים שונים..

אני קוראת בין השורותהפי
תכתוב מה שאתה רוצה
אני חושבת שצריך לחנך לזה זה שלא כולם ככה נכון .
אתה בתור בחור תורני רציני כן צריך להגדיל את המגמה
לא חסר בחורות שנהגו לא נכון.
וגם תחשוב על החוסר צניעות את נמצאת עם בחור (כמובן שלמטרת חתונה) ואפחד לא יודע.
אני הייתי מנחה שמישהו ידע חברה אחות אמא שדכנית
מספיק שזה יחסוך כמה מקרים זה חשוב.
סתם שאלהkaparalay
מנצלת קצת את העניין. עוררת בי מחשבה..

יודעת להגיד על עצמי שלמרות שהקשר עם ההורים מדהים לא נכון לי לשתף אותם מההתחלה (ציפיות/שאלות/הרהורים מערערים/וכו').

מצד שני, הדברים שהעלית (יחד עם בעיה של ייחוד..) הם משמעותיים.
אז, באופן אישי שילוב של הדברים הוביל אותי להקפיד שהפגישות יהיו במקומות יותר עמוסים/הומי אדם..
לא חושבת שזה מספיק?
זה מספיק בהחלטפשוטת עם
הערה..kaparalay
לא מחפשת אישור כזה או אחר..
פשוט בגלל הדברים שהיא אמרה עניין אותי לשמוע את דעתה..(;
אני ספציפית לאהפי
מה עם למצוא בן אדם שאת סומכת עליו בנאדם שקט שלא ישאל שאלות אחות ? חברה מאוד טובה?
..kaparalay
סליחה, אסביר את עצמי-
אני ב"ה כרגע בטוב עם המצב שלי. אין כוונה לבקש עצה

פשוט הבאת כאן כלמיני טיעונים שלכאורה מקום ציבורי יכול לפתור.
אז מעניין אותי לדעת למה לדעתך זה לא מספיק (אם בא לך לשתף..)
את מכירה את המשפטהפי
אל תהיה נבל ברשות התורה ?
כמובן שזה לא אותו דבר אבל זה לימד אותי שגם במקום שמותר אז אסור .
אז נכון כביכול מותר
אבל משהו בי עדיין מרגיש שזה אסור.
פשוט מרגיש לי לא בסדר ללכת לדייט שאף לא אחד יודע מזה .
תודהkaparalay
חבל "לקרוא בין השורות"ד.

מה שלא כתוב שם.

לרגע לא חשבתי עלייך כך (כלומר, כאילו "ילדה קטנה"..).

ההורים שלי אף פעם לא ידעו שיצאתי עם בחוריםשירה515
בקשר הרציני הראשון והאחרון שלי, אחרי שבועיים אבא שלי שאל. נראה לי שאז כבר הגיעו אליו שמועות, כי הסתובבנו יחד בישוב שלנו ולא מעט אנשים ראו אותנו.

חוץ מניסיון אחד להציע לי בחור, אמא שלי בכלל לא התערבה. גם האחיות שלי לא שיתפו את ההורים בכל פגישה עם בחור.
לדעתי לבחור תגידי מה שכתבת פה.44444
בעיני בתחום הזה יש ספקטרום מאד גדול בין מה שנחשב לגיטימי.

זה תלוי בהרבה דברים.
אצלי- אני זרמתי לפי כל הצעה.
בגדול- לא הסתרתי אבל לא תמיד אמרתי.
בפועל- כמעט תמיד ההורים שלי ידעו ולרוב מסיבות טכניות (יצאתי מהבית במילא, ההצעה עברה דרכם וכד'...).
ב"ה לא הייתי הרבה שנים בעולם הדייטים אבל אני מאמינה שאם הייתי יותר אז לאט לאט לא הייתי מספרת על כל יציאה רק שמתחיל להיות רציני.
כי באמת לא אהבתי את זה שההורים שלי יודעים על הכל.
מתייחסת לנקודה מסוימתלהשתמח
אני לא יודעת מה האופי של ההורים או של הקשר שלך איתם וגם לא היה ברור אם הם יודעים שאת יוצאת בכללי ולא יודעים על הבחור הספציפי או שבכלל לא יודעים. אז אני אדבר באופן כללי.
לדעתי כדאי שההורים ידעו שאת יוצאת באופן כללי, אחרת יכול להיות קצת שוק כשאת פתאום מוצאת בעל.
ולגבי זה שאת דואגת לאכזב אותם, תחשבי ממה זה נובע, הם התאכזבו מאוד בקשרים אחרים כשלא הלך? הם מאוד לחוצים שתתחתני? יכול להיות שאת סתם דואגת לאכזב כי את לחוצה וזה דווקא היה משמח אותם שקצת תשתפי כי ככה ירגישו שותפים. בסה"כ הם יודעים שלפעמים יוצאים וזה לא זה.
כשתביני ממה את דואגת, תוכלי לחשוב מה באמת יהיה הכי טוב לך.
לספר, לשתף, ולשמע תגובה. הורים זה לא רק כספומט.mom

לא חייבים לספר ישרחופשיה לנפשי
זה גם כמו שכתבו פה הרבה-זה עניין של קשר עם ההורים, אני לא אוהבת לספר כי עלולים לחפור לי.

בלי קשר אני שונאת לספר לאן אני יוצאת כי זה מרגיש לי כמו חדירה לפרטיות לפעמים.
בלי קשר שאתחדשכאן
לא רוצה לצאת
אני יוצאת הרבהחופשיה לנפשי
לא לדייטים לחתונה

וכן גם בפעם האחת והיחידה שכן הסכמתי לצאת לא סיפרתי לאבא שלי, רק לאחותי כי הייתי צריכה עזרה עם משהו.
אני רוצה להראות לך רגע את הצד השניעלמא22

אצלנו זה היה בדיוק הפוך, סיפרתי לאמא שלי הרבה לפני שבעלי סיפר להורים שלו, וגם אז זה היה כי הוא היה צריך להסביר להם למה הוא צריך לקחת את האוטו דווקא ביום הספציפי הזה, שלא היה הכי נוח להם.

נפגעתי מזה שהוא לא מספר להם, כי הרגשתי שזה בגלל שהוא מתבייש בי או משהו כזה.

עכשיו תראי, גם אני לא סיפרתי לאמא שלי מיד, ועל בחורים אחרים שיצאתי איתם היא ידעה רק אם היא הייתה בבית כשיצאתי, ואז היא שאלה אותי לאן אני יוצאת. אבל לא הצלחתי להבין למה הוא לא מספר עליי להורים שלו, אפילו ברמה הכי פשוטה, שהוא יוצא עם מישהי. מה שכן, אם הוא היה מסביר לי מה שאת כתבת כאן, זה היה אחרת לגמרי, הייתי מבינה, ולא הייתי נפגעת מזה.

יכול להיות שהבחור שאת יוצאת איתו לא יודע את זה וכן כדאי להגיד לו שזה בגלל זה, כדי שלא ישוב שאת מתביישת בו. לדעתי זה חשוב.

אני חושבת שבאופן כללי זה גם יעזור לקשר שלכם, של ללמוד איך לפתור ביניכם דברים.

איך להפרד אחרי חודשיים בלי לפגוע?ארץ חדשה
הצילו 🙄
למה לפגוע?משהאחרונה

כלומר, ברור שהוא עלול להיפגע. אבל איפה את מרגישה את זה שאת מפחדת לפגוע בו?

(אפילו תעשי על זה עבודת כתיבה של 3-4 פסקאות לנסות להבין למה לך קשה לעשות את הצעד הזה אחרי שהגעת למסקנה שהוא נכון).

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

אז כנראה שקצב גדילת השיערהמקורית

שלך איטי. לא אצל כולן זה ככה🤷

ואני לא מרגישה תחת זכוכית מגדלת בכלל. אני עושה את זה כבר יותר מ20 שנה כי ככה אני רוצה וטוב לי. חשובה *לי* הנראות שלי ושיערות בפנים זה חלק מזה. לא כי זה חשוב לבעלי

ובדיוק בגלל השורה האחרונה כתבתי לו שיוותר. כי אם הוא כגבר שם לב לזה,  זה יפריע לו גם בהמשך ולהעיר על לא שייך בעיניי

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

מדהיםadvfb

איך שניכם יודעים להתנסח יפה בכתב

אולי יעניין אותך