אנחנו זוג+ילד אחד, הוא אוכל 2 ארוחות במעון אז רק ארוחת ערב בבית באמצ"ש, אנחנו אוכלים בבית/לוקחים אוכל מהבית כל השבוע.
הדבר הראשון זה מודעות לחיסכון, קראנו על טריקים שיווקיים וכאלה. זה פותח עיניים ועוזר לקנות חכם בסופר. ממליצה על הבלוג בישול בזול, לא הכל שם רלוונטי לכולם אבל יש שם מידע טוב וגם המתכונים שלה טובים/נותנים הסתכלות טובה.
בנוסף, עיינו היטב ברשימת המוצרי מזון שבפיקוח, ובחרנו מתוכם מה שמתאים לתפריט שלנו.
מקפידים לעשות קניה גדולה בסופר זול(רמי לוי), והולכים עם רשימה שמצד אחד היא מפורטת, ומצד שני מאפשרת גמישות לפי מוצרים שבמבצע- למשל לפני ר"ה היו מבצעים משמעותיים על בשרים- אז קנינו לפי המבצעים. לא מגיעים מקובעים על מה בדיוק אנחנו רוצים לקנות אלא כותבים ברשימה "בשרים מתחת ל30 לקילו" למשל...קונים ירקות רק במבצע/שעולים עד 5-7 לקילו.
לגבי בשרי, גילינו שמשמעותית יותר משתלם לנו לקנות טרי ולהקפיא בכמויות שמתאימות לנו לשבת, ולא לקנות קפוא שהוא אמנם זול יותר לקילו אבל חייב להכין הכל.
בנוסף, אנחנו פחות קונים ופחות מכינים בשרי שאי אפשר "לנפח"
מכמות של 200-250 גר' בשר טחון, אנחנו מכינים כמות ממש מכובדת של קציצות(שיש בעיסה גם פירורי לחם, ירקות..) או מילוי לטורטיות או כל דבר אחר. יוצאת כמות ממש יפה שלרוב גם נשאר לנו למשך השבוע(ואנחנו לא מתקמצנים בשבת, ואוכלים כמויות רגילות) מחזה עוף אני אכין מוקפץ/תבשיל עם ירקות וכו, ורק לעיתים רחוקות אכין שניצלים למשל.
מכינים בשרי רק לשבת, ולרוב נשאר לראשון-שני. פעם בשבוע מכינים משהו עם טונה(קציצות/רוטב לפסטה) ובשאר הימים החלבונים שלנו מתבססים על ביצים(אוכלים כביצה ביום, קונים בפחות משקל לביצה.בריא מזין וזול) וקטניות- עדשים, חומוס ולפעמים שעועית. בחורף הרבה מכינים מרקי קטניות מזינים ומשביעים.
הרבה מהדברים אנחנו קונים את המותג של רמי לוי, זה משמעותית זול יותר מהמותגים הרגילים, וזה זול משמעותית.
קונים גבנ"ץ במעדניה- עולה 30 לקילו!! זול ממש. קונים מגוררת ומקפיאים בשקיות שטוחות-וככה כל פעם מוציאים כמה שצריך.
משווים מחירים כל הזמן, להכל.
אבל אני לא מרגישה שאנחנו מתקמצנים או מתחשבנים על השקל. חיים טוב ואוכלים טוב ב"ה.
אני אוהבת מאוד לבשל ולאפות, וזה גם חוסך הרבה כסף בפועל