המתכון של קרין גורן מאתר "פודי"... בומב גלידה אוריאו.
מצרכים
בסיס בראוניז
100גרם חמאה
150גרם שוקולד מריר
2ביצים L
- 1
כוס או 200גרם סוכר לבן
1כפית קפה נמס
2כפות מים רותחים
- 1/2
כוס או 70גרם קמח לבן
גלידת וניל אוראו
- 3
מיכלים או 750מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1
קופסה או 400גרם חלב מרוכז
1כפית תמצית וניל
1חבילה עוגיות אוראו
ציפוי שוקולד וקישוט
- 1/2
כוס או 120מ"ל שמנת מתוקה 38%
100גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
- קוצצים גס את העוגיות המצופות.
- מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
- מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
- מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
- מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
- משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
- טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
- מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

)
)
