כי זה שיקף את הרגשות שהיו לי בשעה שלש ולא את מה שהרגשתי בשעה ארבע
ולא הרגשתי בנוח עם שרשור שמתייחס אלי וזה הנושא שלו.
אבל
החלטתי שכן חשוב לשים את זה פה בשביל כאלה שזה כן ישמיע את הקול שלהם
וגם את הקול שלי לפעמים
אז אני משתף, לפני שאני מסיים את נוכחותי בפורום לשנת תשע"ט
שנה טובה, חברים
תחל שנה וברכותיה
----------------------------------
להיות לבד
ואתה לא יכול להסביר לאנשים את המצב שלך. כי הם לא יבינו
ואתה לא יכול להסביר לאנשים מה אתה צריך. כי הם לא יבינו - בין אם הם מסוגלים לעזור ובין אם לא
ואין לך אפילו עם מי לחלוק את הסיטואציה, כי הגדרת המצב שלך היא שאתה לבד
ואתה אפילו לא יודע מה הסיטואציה שלך, כי אתה יכול להפוך ל"בקשר מצוין" תוך יומיים
ולהתמלא תקווה תוך רבע שעה
ולתפוס אומץ ולנסות משהו
ולנפץ את התקוות שהיו לך לפני רבע שעה
ולהכנס לקשר שאתה לא יודע מה לעשות איתו ואיך לצאת ממנו ואם בכלל
ואני מדבר עם אנשים לפעמים, וכל אחד מכיר תמונה מאד חלקית של המסלול שאני באמצע - יש כאלה שחושבים שאני בקשר ויש כאלה שחושבים שלא, ויש כאלה שמקווים בשבילי שמשהו יצליח ויש כאלה שיודעים שאני בכלל רוצה משהו אחר
וכשרוצים להגיד לשדכנית "היא באמת היתה מיוחדת, דמות נדירה, אין דברים כאלה, ואני אפילו מקווה שבכל זאת היא תתחרט" אבל אין טעם לפרט כי אני מכיר את השדכנית הזאת לא מהיום והיא פשוט לא תבין
ולשמוע מחברים ומ"לא-חברים" שאולי צריך לשנות את הגישה (ו"אם רווקים היו יודעים מה הם יחשבו בעוד עשר שנים על מה שהם חושבים עכשיו"), כשאני יודע שהגישה שלי לכל אורך הדרך היתה יותר בריאה ויותר נכונה משלהם, אבל להנהן ולהקשיב כי הם הצליחו במה שאני עדיין לא (ותודה לאותו חבר שהשתתף אז בשיחה וידע על הקשרים האחרונים שלי קצת יותר מאותו מוכיח בשער - שבאמת דיבר מאהבה - והרגיע אותו)
ולשמוע ש"רווקים כמוך צריכים להבין ש..." כשאני יודע שהרגע נעשתה הכללה שאין לה שום קשר למציאות
ולשמוע ש"הדרישה שלך ל.. לא ריאלית ולא רלוונטית וחצופה" כשאני יודע שהוא מעוות מה שאמרתי, והוא החצוף מבין שנינו, אבל אני צריך אותו ולא להיפך
ולשמוע ממי שיזם הצעה "לא רלוונטי" ואז את ההסבר שהתגובה שלי פשוט גרמה לא להחליט שאני לא ראוי להתחתן
(שלש השורות האחרונות הן אמיתיות - כמו כל מה שכתבתי כאן - ומתייחסות לאדם אחד בדיוק. אני מקווה שאין הרבה כאלה)
ולשמוע ש"אתה צריך להודות לקב"ה על הרווקות שלך כי אם תתחתן עכשיו אשתך תהיה אומללה" ("אתה צריך להבין שאני אומר את זה רק מאהבה ורק כדי לעזור לך, אתה פשוט לא מבין אותי נכון, אתה צריך להבין אותי אחרת. כל החברים שאומרים לך שאתה אדם טוב מחניפים לך, רק אני מגלה לך את האמת כדי שתוכל לתקן. ולמה אתה מתווכח איתי? אתה לא מבין שבזוגיות ויכוח זה פשוט דבר נורא ואיום?")
ו"אני רוצה להציע לך מישהי, אבל תפעל רק לפי הוראות שלי, כי כשאתה עובד לפי איך שאתה מבין אתה הרי לא מצליח"
(משני האנשים האלה ניתקתי קשר)
ולדעת שהיו קשרים שעשיתי הכל נכון וזה גם לא עזר
ושהיו קשרים שאם הייתי עושה הכל נכון אולי זה היה עוזר
ושהתפללתי הרבה וניסיתי להתקדם רוחנית ולמלא בעצמי את מה שאני צריך כדי להיות ראוי
ואולי לא מספיק ואולי אני עדיין צריך להתקדם כדי להיות ראוי לטוב שמחכה לי
זה מתיש.
ואין לי מושג מתי זה ייגמר
אבל תודה לכל האנשים שכן מבינים, גם אם אני לא תמיד יודע מי הם
ולכל האנשים שעוזרים, גם אם הם לא תמיד יודעים מה רמת ההשפעה שלהם