האם יש גבולקינסא
לכמה אני בתור גבר צריך ליזום ולוותר בשביל אשתי? עושה רושם שהנוהג המקובל הוא שהגבר תמיד צריך לוותר כי היא רגישה/הורמונלית. אבל מה לגבי הצד של האישה?
אני שואל כי לפעמים כשקמים מתחים, אני נוטה לוותר ולפעמים אני מרגיש שזה בא על חשבון הדעה שלי
אין שיעור קבוע.מופאסה
צריך להבין את העמדה של השני ע''י תקשורת פתוחה וחברית ואז לפעמים מסכימים ולפעמים נשארים חלוקים.
אם מתקשרים כמו שצריך תראה שיהיו מעט מאוד ויתורים ויותר הסכמות
לענ'דרחפת..
אתה בתור גבר והיא בתור אישה צריכים לצאת מההתחשבנויות. לתת לתת לתת. מתוך הנתינה תגלה כמה אתה מקבל בלי לשים לב..מאמינה שזה ישפיע גם עליה..

מסייגת שאם התחושות האלה מתחזקות ולא מרפות עם עבודה, שאתה למעשה מוותר על עצמך ולא מרגיש נותן. אז כדאי לדבר על זה כשרגועים. ''אשתי את יודעת, כשהחלטנו שככה וככה הרגשתי שאני מוותר על עצמי.. הייתי שמח שנשים לב מתי משהו חשוב לי ואת יכולה גם לבוא לקראתי בזה..''

לפעמים יוצא לגלות שתיאום ציפיות פשוט ימנע את זה. לדוג' שהיא לא ידעה עד כמה חשוב לך משהו, וזה לא היה קריטי עבורה. ואולי כן היא צריכה לעשות וויתור רציני מצידה, אבל תשמח לעשות את זה בשבילך כמו שאתה שמח לוותר בשבילה בפעמים אחרות..

בס''ד שתרבו אהבה, אחווה שלום ורעות!

תודה רבה!קינסא
עזרת מאוד
בכיף רחפת..
והוספתי למטה נקודה שנראית לי ממש חשובה בתקשורת בין בני זוג..
נקודה חשובה לדעתירחפת..
כשאתה מרגיש מוותר בשבילה, תגיד לה את זה.
''באמת הייתי רוצה אחרת.. אם את ממש רוצה אני אשתדל בשביל מה שעושה לך טוב.''

בעז''ה היא תדע להעריך.
הבנתיקינסא
ממש תודה.
השאלה שלי היא גם על עניין היוזמה, האם נראה לך שתמיד הגבר צריך לשאול מה קורה? להתעניין בשלום האישה, או שמצופה גם מהאישה לפנות להתעניין וליזום?
חושבת שזה תלוי בדינמיקה של הזוגרחפת..
יכול להיות שהאישה התרגלה שהאיש יוזם תמיד או לא ממש משתף גם כשהיא שואלת וככה זה נשאר.

ברוב מוחלט זה לא בגלל חוסר התחשבות או אכפתיות, אז בתקשורת נכונה אפשר לעבוד על זה ולהרגיל אחרת:
- 'אשתי מעניין אותך לשמוע איך היה לי היום?'
- 'בטח' / 'קרה משהו מיוחד?' / 'עוד מעט אתפנה ואז' / 'אם באלך לספר לי, בכיף'
- 'אשמח, מוזמנת לשאול אותי, תמיד כיף כשאת מתעניינת;)'
או 'בואי נעשה לנו הרגל לדבר 5 דקות על איך היה לנו היום, אני מרגיש שזה חשוב בשביל שנינו'

חושבת שעם שיתוף, זה גם ישתפר ויתקדם ויווצר עניין חוץ מהרגל של התעניינות הדדית..
'יש לי אוטוטו מבחן תתפללי עליי'
'באעסה, שכחתי משהו חשוב'
'איזה כיף היה היום בעבודה, חיים קפץ לבקר'
'למדנו היום בישיבה מסכת קידושין, נזכרתי בחתונה שלנו..' וכו'

באעסהקוד אבל פתוח
הוא כבר לא פה...
יפה מאוד גברת!בסדר גמור
פזמ נישואין?העני ממעש
ב"ה אם זה בא על חשבון הדעה שלך וזה מהותיmetorafi

על תוותר !!!

רק אם זה משהו שלא שווה פיצוץ וכו תוותר

גם אם זה מהותילב נתיים
זה לא שווה פיצוץ...

לחכות לזמן הנכון ולדבר על זה
ב"ה אם זה מהותי חד משמעית כןmetorafi

בגלל שאח"כ במקום טיל בליסטי עם רק"ק קונביוציונלי זה יהיה גרעיני 

תלוי בזוגנפשי תערוג
בגדול הויתור צריך להיות שווה
תמיד כל צד מרגיש שהוא מוותר יותר
אני לא חושבת שזה קשור באמת לגבר/אישה. כל זוג זה אחרתמיקי מאוס
אולי יש דפוסים יותר נפוצים לגברים בשונה מנשים אבל מה זה משנה לגבי הזוגיות שלך??

נכון שאישה יותר משתנה הורמונלית וזה משפיע. אבל לפעמים גם לגבר יש התמודדויות , גם אם זה מסיבות אחרות (מתח, עבודה, כל דבר...)

לוותר זה חשוב מאוד במערכת זוגית. לא חושבת שיש מערכת שבה רק צד אחד יוותר כי בסוף זה יתפוצץ. כמובן לא צריך להתחשבן ולרשום טבלאות אבל באופן כללי חשוב ששני הצדדים יהיו מודעים לוויתורים של הצד השני וידעו גם לוותר בסיטואציות אחרות.

מה אתה יכול לעשות?
לפתוח את הנושא מול אשתך. לשמוע מה יש לה לומר, אולי היא בכלל לא מודעת לכמות הוויתורים שאתה עושה. אולי לפעמים היא מוותרת המון ואתה לא יודע. ואולי באמת יש מקום לסכם ביניכם קצת יותר מה המאזן הנכון ששניכם תרגישו טוב עם זה.

יכול להיות שיהיה קשה לכם להגיע לעמק השווה. זה בסדר. ובסדר גם לקבל ייעוץ ועזרה אם צריך
כנראה כי גברים חזקים יותרלב נתיים

אשה גם מוותרת הרבה.תיתי2
סליחה על הנדושות.
אבל אישה
הרה
יולדת
מניקה
טובלת
קמה בלילה יותר בדכ
נשארת בבית עם הילדים, או מתפתחת הרבה יותר לאט עם הקריירה - ועם עצמה
המון ויתורים אישיים שאין לגברים.

אני לא חושבת שזה נכון להתחשבן
מציגה את הדברים כדי לצאת מנקודת הנחה, שכל צד תורם המווון למשפחה. גם את הברור מאליו.

מפה צריך ללמוד איך להתנהל כך שאף צד לא ירגיש חסר משמעות.
וואו ממש נכון!לב נתיים
לא מסכים איתך...שםאנונימי
אישה לא "מוותרת", היא מחוייבת בזה בהנחה שהזוג מחליט ללכת לפי ההלכה.

לא טוען שזה קל, לא טוען שהייתי מתחלף איתה, אבל זו בחירה שלה לקיים את ההלכה וכל הכבוד לה על כך! אבל בעיניי זה לא ויתור...

גם גבר מחויב בתרי"ג מצוות כולל לקום מוקדם בבוקר ויותר משעה וחצי מהיממה הולך על תפילה.
הכוונה שהיא נותנת את שלה למען הזוגיותחולת שוקולד
גם אם לא קוראים לזה ויתור
אז גם גבר לא מוותר לאשתותיתי2
אלא משמח אותה
אוהב אותה
מכבד אותה יותר מגופו.

הוא מחוייב לזה.

נכון. אגב אפילו במקומות שהם כן נושא לדיוןהסטורי
לא פעם, כל אחד מבני הזוג מרגיש שרק הוא מוותר. כשמעמתים אותם, כל אחד טוען שאני ויתרתי בא', ב', ג' והוא/היא לא ויתר אף פעם.

מסתבר שכשיש דיון ומתקבלת דעתו של אחד, הוא/היא לא מרגישים שהשני ויתר להם, אלא שהתקבלה ההחלטה הסבירה וההגיונית. לעומת זאת כשהוא/היא מוותרים - המוותר מרגיש היטב את הויתור (והשני אפילו לא מכיר לו טובה על זה, כי הוא משוכנע שהתקבלה ההחלטה הסבירה וההגיונית).

זה עוד עניין שמדגיש את מה שכתבתי למטה:
כדאי לוותר על המושג 'לוותר'... - נשואים טריים
חשוב לקבל כל החלטה ובמיוחד החלטות משמעותיות, כהחלטה זוגית, שהגיע בשיח משותף על כל צדדי ההחלטה, כולל המחיר הטכני/הנפשי שהיא דורשת מכל אחד מבני הזוג.
ככל שכל אחד ירגיש, שהשני מודע למקומו, לצרכיו, לרצונותיו ולחלומותיו - יהיה לו יותר קל לקבל, גם את זה שההחלטה המשותפת מכל מיני שיקולים, אינה מה שהוא רצה/חשב בהתחלה.
אישה לא חייבת בפרו ורבואמא וגם
רק גבר מחוייב ואישה עוזרת לו אם רוצה.
בגדול נשים הן מסיטרא דנוקבא הצד המקבלהלוי מא
קשה להן יותר להשפיע.

גברים מסיטרא דדוכרא הצד המשפיע ולכן מצופה מהם יותר לוותר ולהכיל
אתה באמת מאמין במה שכתבת פהרק להיום
או שכתבת כדי להתנשא עלינו
לצערי מאמיןהלוי מא
למה אתה מצטעררק להיום
כי הייתי רוצה להאמין במשהו אחרהלוי מא
מאוזן יותר
אתה מרגיש שהכף כבדה יותר על הצד הגברי?רק להיום
חחחח אולי פה מתחילה הבעיה
כדאי לוותר על המושג 'לוותר'...הסטורי
אני הולך לכתוב משהו קצת מורכב, בבקשה לקרוא לאט לפני שמגיבים.

הרבה פעמים ממליצים לבני הזוג לוותר, לוותר הרבה, "החכם מוותר" ועוד משפטים כאלו. יש כאן בעיה. כשאדם מוותר לזר שעקף אותו בתור - מצויין, הוא יודע שהוא צודק, השני לא בסדר, אבל טוב למנוע מריבה ויותר אין לו קשר אליו. כשנוצרת דינמיקה כזאת בין אנשים קרובים ובמיוחד בין בני זוג - נוצרת דינמיקה בעייתית. אדם ויתר, הוא מרגיש צדיק הדור, הרי היה מגיע לו והוא וויתר וכך הוא צובר בפנים. כל עוד שהכל בסדר - זה מצויין, אבל עוד ועוד - יום אחד זה מתפוצץ. זה עלול לקרות כי הגיעו לנקודה עקרונית ביותר, או שסתם נמאס לוותר ואז כל האירועים ממזמן מתפרצים וכמו שהילדים אומרים "בוקר טוב אליהו...".

הרב שמחה כהן מתאר, שלא פעם מגיעים אליו בני זוג לייעוץ, הוא שואל כמה זמן הבעיה? אחד מבני הזוג עונה בביטחון - "חודש וחצי, לכן באנו". מתפרץ השני, "מה פתאום חודש וחצי?! זה כבר עשרים שנה ככה, רק נמאס לי...".

לכן מאוד חשוב, בין שותפים, בין קרובי משפחה ובמיוחד בין בני זוג - להגיע להבנה והשלמה. אם במכלול השיקולים, ההחלטה הזוגית הנכונה היא א', אז זה לא שאתה וויתרת, זו ההחלטה הזוגית שלכם. גם להפך נכון - אם יש משהו, שמידי עקרוני לך ואתה לא מסוגל להשלים איתו - אז וויתור, גם אם ישיג שקט לזמן קצר - יתפוצץ לכם בפנים בטווח הארוך. לכן מוכרחים לעשות חשיבה משותפת, מה נכון ואיך עושים זאת.

כמובן שהשיקולים שהזכרת, הם חלק מהשיקולים האמיתיים שכאנשים בוגרים שרוצים אחד בטובת השני, צריך לקחת. לא כי 'אתה מוותר לה', אלא כי באמת ראוי להתחשב במי שלא מרגיש טוב. בסופו של חשבון, אישה יותר לא מרגישה טוב, אבל אישה עם 39.2° מתפקדת יותר טוב מגבר עם 37.8°...
תודה! ואני לומדת מהתגובות שאתה כותב.אז תודה!נפש חיה.
אווו זה מרגש 🥰רק להיום
אני אפתח מכאן עוד סעיף שקשורקינסא
יש לה בנוסף קטע כזה שהיא אוהבת לשמור דברים ולא לפתוח אותם ואני רוצה לפתוח ולדבר. וזה יוצר מתח.
כי למשל אם יש איזה דבר שמלחיץ אותה, היא מעדיפה לא לדבר עליו ולהתעלם ואני רוצה להיכנס לזה ולהסתכל לשד בעיניים.
ואני מוותר לה בעניין הזה ומרגיש שזה יוצר בכללי אווירה של לא לדבר על דברים לא נעימים ולשמור אותם בבטן..
מה עושים עם זה? זה נראה לי עקרוני..
זה לא עוד סעיף - זה נושא חשוב כשלעצמוהסטורי
צריך ללמוד איך לדבר, מתי לדבר* וכו'. לא תמיד מתאים לכל אחד לדבר. ללמוד לדבר בריא, קודם כל לאדם עצמו, אבל זה לא יכול לבוא בכפיה.

בד"כ הטענות הן הפוכות, האישה רוצה לדבר והגבר מעדיף להדחיק.

*בשיא הזהירות לפורום מעורב - יש אצל אישה ימים שמטבעה היא יותר מכונסת בתוך עצמה וימים שהרבה יותר מתאים לה להפתח. בד"כ זה גם מתאים למעגלים ההלכתיים, חוץ מהריון, או לפחות השליש הראשון שלו, שגם אז טבע האשה להיות יותר מכונסת.
כשם שפרצופיהם שונים וכואמא וגם
לדבר על השוני ביניכם ולחשוב יחדיו כיצד מכון בשבילכם להתנהל.
לשיחה צריכים להיות 2 צדדים שפנויים לדבר ולהקשיב, תמצאו את הזמן והמצב שבו זה מתקיים.
לא צריך להרגיש תמיד מוותרצפורהאחרונה
מצטרפת לאלה שלא אהבו את המושג לוותר.
זוגיות זו שותפות ונתינה הדדית בשמחה.
נקודת המבט צריכה להיות איך טוב לשנינו יחד. מתחשבים אחד בשני למען מטרה נעלה יותר. אם יש תחושת וויתור כנראה הוויתור לא בלב שלם וכדאי ללבן את העניין כדי שבעתיד באותו מצב לא תהיה עננה של תחושת וויתור. זו צריכה להיות החלטה כדי שיהיה טוב ליקר לי מכל. לומדים אחד את השני ומה חשוב אחד לשני. חשוב לעדכן גם ולומר, שמחתי מאוד שהתחשבת בי והפעם עשינו ככה וככה. הצד השני מקבל הכרה על התחשבות שלו ועל כמה היא יקרה בעייני בן הזוג. בוודאי שזה ממלא את תחושת הוויתור בתחושה של מעשה טוב של התחשבות ואח"כ לא מרגישים צורך בהתחשבנות.

צריך למצוא את ההזדמנות ללבן את תחושת הוויתור לא ברגע שמוותרים אלא הרבה אחרי בנחת, בהזדמנות מתאימה.
נניח וויתרת איפה להיות בחג. לא לנהל שיח בחג על זה, שתהנה.. לשמור לזמן אחר ולהסביר אח"כ איך הרגשת, מה הרגשת, למה היית מעדיף אחרת, למה חשוב היה לך להיות במקום אחר. לא בטוח שתסכימו אבל להבין איך השני רואה את הדברים מאוד יעזור בפעם הבאה לקבל החלטה ממקום אחר, מתחשב יותר מצידה, ולו כדי לשמח הפעם אותך.

כמובן, כדי שזה יעבוד זה צריך להיות הדדי. לבחון על מה קל לנו לוותר ועל מה ממש קשה. בד"כ לאחד הצדדים יהיה קל יותר להתחשב. תמיד לנסות לחשוב מחוץ לקופסה לנסות לדאוג לכך שלא יהיה וויתורים. תופתעו לגלות שעם קצת גמישות בחשיבה אפשר לספק את הצרכים של שני בני הזוג באופן אופטימאלי.

מציעה לעשות רשימה של מצבים שלדעתך היא "וויתרה" לך, ממש לחשוב מתי קרה ההפך.
בכללי צריך להסתובב בראש עם מחשבות חיוביות ותשומת לב למחוות הקטנות של היום יום שבן הזוג עושה (הוא תלה את הכביסה, היא הכינה ארוחה טעימה, הוא עבד היום קשה וחזר מאוחר גמור (הערב נפנק אותו.. שינוח) הוא קפץ למכולת והשלים כמה מוצרים חסרים, הוא שלח סמס משמח, היא השאירה בית מבריק, היא אספה את הילדים, ועוד דברים קטנים וגדולים ,תזכורות קטנות, כל אחד עושה המון! וזה ממלא באנרגיות טובות הערכה, שמחה. לא צריך להגיד מיליון תודות על כל פרט זה כבר יעיק.. מספיק על חלק, על משהו מיוחד היום, אפשר מדי פעם להזכיר גם את המובן מאליו. אבל תשומת הלב הזו אפילו אצלנו בלבד מובילה לתקשורת נעימה יותר, נינוחה יותר, כשאתה בטוח שבן הזוג עושה עבורך, עבור הבית המהמם שלכם אז הכל יותר חלק. גם מחלוקות וחוסר הסכמה ממקום של הערכה רבה והוקרה על המון דברים טובים.

בכללי להכניס חשיבה חיובית, לראות את ה"כן", לראות כמה השני עושה בשבילי, חושב עליי, מתחשב בי.
לעשות רשימות טובות. ולהתנהג כמו שהיינו רוצים שיתנהגו עבורנו, זה מדבק.
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך