בתוך קופסאות פלסטיק מחוררות של ירקות, בהובלה צפופה, הם ירדו על המדרכה, צפופים ועייפים, כשביניהם חברים שאינם בחיים מהתשישות האיומה של הדרך.
ואז, הם חיכו על המדרכה, כשברזנט פלסטיק סוגר עליהם נגד השמש ואולי נגד גניבות.
עברתי לתומי ברחוב.
ואז ראיתי אותם.
ורציתי לתת להם מים לשתות, וחיפשתי מי אחראי. בחור ישיבה בן 20 עמד שם,ביקשתי ממנו לתת להם לשתות. הוא אמר שיש לו רק ג'ריקן אבל אין לו קופסא, ושגם הוא מרחם עליהם.
אז הלכתי וקניתי שקית זרעונים, וקופסת פלסטיק גדולה ,ומילאתי אותה במים,.ביקשתי ממנו לתת לי להוציא אחד אחד תרנגול כדי לשתות, והוא אמר אבל אני לא אחראי לזה אם תרנגולת תברח לכבישה,תחלתי להוציא תרנגולת אחרי תרנגולת זה היה קשה .כל תרנגולת שהוצאתי ושנתתי לשתות, עמדה בתנוחה מוזרה על המדרכה ולא זזו מרובפחד. זה היה מזעז לראות שרק קירבתי להן את המים הם התנפלו על זה ועל הגרעינים בטירוף כמו בשואה להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן!!
ועדיין לא הצלחתי לתת אפילו לרבע מהתרנגולים!!! רציתי להוציא אותם ולעשות גדר נחמדה מקרטונים, ואז כולם ביחד יאכלו וישתו. אבל המארגנים לא הסכימו, ולא רק שלא הסכימו, פתאום הגיעו חבורת גברים ופשוט העיפו אותי משם כי אני בחורה וזה לא צנוע. בינתיים הבחנתי שבכל קופסא יש 3 תרנגולות חצי מתות ואחת מתה ממש, וזה מלא קופסאות ככה, הראתי להם ואז הם התחילו להוציאהאותם לפח הקרוב, ממש לא בריא.
בינתיים התחילו להגיע אנשים, ועוד אנשים, ופתאום מלא מלא אנשים הגיעו לעשות כפרות. תזכרו שעדיין לא הצלחתי לתת אפילו לחצי מהתרנגולים לשתות ולאכול. ובטח לא לעשות גדר ארעית.
התקשרתי לחברה שלי, שתבוא , אבל היא הייתה בירושלים וכנ"ל כולם, ולא ידעתי מי יעזור לי במשך יום שלם לבדוק שלא סוגרים מגרות מהר מידיי על הראש שלהתרנגולים.
בסוף היום, כשעמדתי מרחוק , אחרי שנתתי לבחורים שם שעבדו 300 שקל בשביל שיסכימו להמשיך ולתת להם לשתות ולאכול בלי שאהיה קרובה ( מפני שאני בחורה, אני מבינה אותם מהבחינה הזאת )
השנה, הצלחתי לאסוף 3 בנות שיבואו לעזור. אבל הן לא יכולות להישאר הרבה זמן, והן גם חילוניות שמאלניןת אמיתיות, לא כמוני שאני דתייה. ואני לא רוצה שיהיה הפגנה בלי פאונטה, ולא רוצה מריבות . לא רוצה שישיג מטרה אחרת ובטח שלא הפוכה.כן רוצה לעורר מודעות,בדרך של הסברה עם הרבה אהבה.
מי שיכול לבוא ולעזור ביום שני בשעה 16:00 רבי עקיבא 60, פשוט לבוא ולעזור ,בלי מריבות, שיתקשר אליי
יעל.