איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?
כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז
איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?
כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז
המכונה פרוגרס, כולל פריצות, מצעדי להט"ב ותיעדוף חיי האויב? אתה הולך לוותר על האזרחות הישראלית?
התשובה: כל עוד לא מונעים מחייל/אזרח דתי את קיום המצוות ולא מדיחים אותו לעבירות, אין לו בעיה להימצא במדינה או בתוך מסגרת כזאת או אחרת. עליו לעשות את מה שנכון לעשות (ובהחלט נכון לשמור על עם ישראל בתור חייל).
יש איסור לשתף פעולה עם הרשע
אני לא חרדון ואני גם לא דתל
אני רק שאלה
מהן תשובותיך?
מדבריך הראשונים נשמע די במפורש שאסוא לשתף פעולה עם הרשעים. אני מנסה ממך מה אתה מגדיר שעים, ואיזה פעולות מותר ואסור, הרי אחרי הכל אתה כותב כאן כאזרח ישראלי, לא?
הכנות נדרשת כאן ממך. אני לא טענתי טענות שהצביעות משתקפת בהן.
וזה לא רלוונטי מה האמונות והתפיסות שלי.
בחז"ל יש הגדרה נהירה מאד באשר למי הוא רשע. עם חז"ל אתה צריך להתמודד לא אתי
אני לא אמור לעשות שיעורי בית בשבילך.
טענת טענה? ייתכן אפילו שניסית להטיל רפש או לעקוץ את ה"חלשים"? תבהיר אותה ונוכל לדון.
אני לא אמור להכניס מילים לפה שלך.
שאין לך מושג מה זה אד הומינם, וזאת רק כדי שיהיה אפשר לדון אותך לכף זכות ולומר שהשאלות שלך אמיתיות.
ולמקרה שטעית ותהית אז לא, אין כאן אד הומינם. אפילו לא קרוב. יש כאן ניסיון לעקוב אחרי הלוגיקה שאתה מנסה להציג.
התופעות שציינת עם כל חומרתן, אינן מהות הצבא, אלא תופעות שוליים.
לא הייתם במחוזות שאני הייתי.
בתורה כתוב והיה מחניך קדוש. זה ציווי מוחלט.
כשאתה מכניס בנות + חיילים שאינם מקיימים מצוות ומזה מרכיב צבא ואז בא ואומר "אה לא זה רק חלק מהאנשים וזה במקומות מאד מסוימים "@נקדימון אז אתה פשוט חיי בסרט.
בתוך תוככם אני יודע שגם לכם קשה עם הפער הזה אבל כמה נוח לתקוף יותר את האדם שטוען את זה מאשר להתמודד עם המציאות.@מרגול
אני לא חרדי ולא דתל וגם לא חילוני משהו בין לבין (לא שזה רלוונטי) אני רק בנאדם שרואה את המציאות ומביט לה ישר בעיניים
ועדיין לא ענית לשאלות שלי כאן כדי לברר את הצביעות (כנראה) שלך: לא ברור אם כך איך אתה חי כאזרח בישראל - צעירים מעל עשרים
גם מלחמת מצווה היא ציווי מוחלט,
גם לא תעמוד על דם רעך היא ציווי מוחלט,
גם והורשתם אותה היא ציווי מוחלט,
גם ואהבת לרעך כמוך היא ציווי מוחלט,
הרבה ציווים מוחלטים נתן הקב"ה לעמו ישראל.
מה עושים במצב של סתירה? מה יעשה מי שנשבע שלא ישמור שבת? יחלל שבת או יפר את השבועה? או מה יעשה חולה מסוכן ביום כיפור? או חולה נזיר שהתרופה היא יין?
מה נעשה אם נגלה בוודאות גמורה שבירדן יושב שבט עמלקי? הצבא ילך להילחם בו כמו שהציווי המוחלט אומר, או שלא בגלל שהמחנה אינו מספיק קדוש?
לפעמים הפיתרון פשוט, ולפעמים הפיתרון מורכב.
הדברים האלה לא השתנו https://www.inn.co.il/forum/t1438420#15765684
תבטל עשה.
זה אמנם מצוות עשה דאוריתא, ומי שמתגייס מקיים מצווה דאוריתא. אבל מה שאמרו "יוצא חתן מחדרו" זה רק במצב שיש עכשיו פלישה שהפתעה לסכנת המדינה, וצריך לגייס את כולם למחנה ואז כולם יוצאים. אחר כך במחנה פיקוד הצבא רואה כמה צריך באמת (כמו בסלקציה של גדעון) ויכול לשלח את כל החתנים ותלמידי הישיבות הביתה אם אין צורך בכולם למלחמה.
כל עוד ספורטאים מצטיינים לא מגייסים אותם לקרבי, אז אברך שמשתמט לא מבטל שום מצווה הלכתית, כי הצבא מוכיח שאין צורך חירום בכל אדם.
למרות זאת, גם אם אין חובה על תלמיד ישיבה להלחם, עדיין מצווה וראוי לו להלחם. וזה לא יהיה ביטול תורה אלא העשרת התורה. ות"ח שלא הולך לצבא, ומצידי שיעשה הסדר מרכז של 8 חודשים, מראה כאיל ואין לו חלק בעניין קדושת הציבור והכלל, וזה מגונה גם אם לא איסור הלכתי.
חשוב לומר זאת, כי יש כל מיני חכמולוגים טיפשים שרוצים לחייב גיוס בנות דתיות בגלל "כלה יוצאת מחופתה" ולא יודעים שזה מדובר רק בעת חירום כמו מלחמת השחרור של סכנה קיומית שצריך כל יד אוחזת בנשק, ולא בימינו.
ולכן אני מתנגד שייגיסו חתן ב7 ברכות שלו, אם אין צורך חיוני מאוד שדווקא הוא יתגייס ולא אחר. ומוטב גם לא בחודש הראשון או בשנה הראשונה.
האברכים עברו על כך ב7.10
אפילו לא הייתה להם הכשרה בסיסית שבבסיסית בשביל להתייצב ולתת יד
אבל גם ב8.10, כשעוד היתה מלחמה בקיבוצים, גם אז לא באו והתייצבו.
ומה יקרה בפעם הבאה? היתה מלחמת השחרור, אחכ באה מלחמת יו"כ, אחכ 7.10
אתה רואה את החרדים מתייצבים לחודשיים שלושה טירונות בשביל שתהיה להם הכשרה בסיסית לשרת במילואים בעת הצורך?
כי אני לא.
גיוס של כל עם ישראל. כי אין לצבא יכולת לגייס מיליון אנשים בו זמנית, והצבא לא יגייס לעוד יום לקחת לשדה הקרב מי שאין לו הכשרה מבצעית. בניגוד לימי קדם.
איך אברכים בדיוק יתייצבו להלחם במחבלים בקיבוצים אם הם לא יודעים לתפעל רובה? זה מסכון ויהרוס יותר משיבנה.
כיום אין צורך חירום בחרדים בצבא , כשם שאין צורך בספורטאים מצטיינים
אם צריך עוד לוחמים בצבא.
תשאל את אלה שעשו 4-5-6 סבבים. תשאל את הנשים שלהם. תשאל את הילדים שלהם. תשאל את האימהות שלהם. תשאל אותם.
משל למה הדבר דומה?
לאדם שהאכיל את החמור שלו. יום אחד החליט לחסוך בכסף וניסה להקטין את כמות האוכל. ביום הראשון הקטין והחמור המשיך לעבוד כרגיל. שמח האיש והקטין שוב ביום השני. גם אז החמור המשיך לעבוד. התלהב האיש והקטין את כמות האוכל גם ביום השלישי.
ביום הרביעי החמור מת.
ובטח שלא לכלה מחופתה
דהיינו יכולה להיות מלחמת מצווה שבה צריך את כולם ללא יוצא מן הכלל באותו רגע נתון, ויכולה להיות מלחמת מצווה שבה יש מקום לתחלופה, לאימונים, ולסידור אחר של הכוח.
למעשה זה אולי ממש הפשט, הרי מהי בכלל עזרת ישראל מיד צר, רק אם כולם יושמדו? נראה ברור שלא.
שכל מלחמה היום היא מצווה. זה לא אומר שכלמי שלא מתגייס מבטל עשה. מאחר שזו מצווה שבידי אחרים לעשותה. רק אם דווקא אותו צריכים ספציפית, אז הוא מבטל עשה.
כדבריך "חתן וכלה רק *אם צריך*" כיום לא צריך. "צריך" זה לא פונקציה של קושי של מילואימניקים, אלא פונקציה של פיקוח נפש וסכנה למדינה ולעם מיידית
כל מלאכת פינוי זיהוי החללים. זה היה מבצע שלא קרה מעולם והם עשו את זה למופת. עד היום רבים מהם מעורערים נפשית לא פחות אם לא יותר מקרבי שנלחם בעזה.
אתם חושבים שמלחמת מצווה זה רק להיות בשדה הקרב, זה הרבה מעבר לזה. המלך אסא בא בטרוניה עם כל מי שלא עזר לפנות את סלעי המנשא לחומות ירושלים. קרי, להשתתף במלחמה זה גם עניינים לוגיסטים טכנים. לא רק boots on the ground.
אף אחד לא התנדב לעשות את מה שאנשי זקא עשו ואף אחד לא יכל לעשות את זה טוב מהם
לתפעל נשק, ואין לו נשק, יבוא לזירה בקיבוצים ב 7 באוקטובר, ויגרום לעצמו להחטף ולהיות עול על המדינה
וכמה חרדים יש במדינת ישראל שחייבים בגיוס, בדגש על אלה שמתאימים ללוחמה.
זה אותו הבל חרדי שמלהג על תראו איזה שירות נפלא לכל עם ישראל יש בארגוני החסד. אתה בארגונים האלה? כמה חרדים יש שם? אתה עצמך זיהית חללים?
השמכלנים שאתה כל כך מסמפת.
מילה אחת אתם לא אומרים על כל מה שהם עושים נגד התורה ונגד המדינה. רק על החרדים אתם חכמים
כמו מועצת החתולים הזמנית... שזה השם התמידי שלה...
רק שאין לי זיכרון של חתולה 
Lavenderסורי כקדם
ולא, אני לא הופך לנסיך בסופו־של־תהליך (צר לי לאכזב).
אבל יום אחד אתה קורא לחרדים חרדונים ויום אחד אתה מקבל את האות של מגן החרדים?!
אתה מגרש אותנו מהשרשור שלך?
Lavenderסתם, אני עוד אתנצל בפניך...
מזתומרת נסיך? יש מסלול קבוע של חתול זמני- חתול קבוע- נסיך?
מה פספסתי?
ראשית, אל תקבע בשביל אף אחד, ובטח שלא בשבילי, מהן הדעות שלי בנושאים שבהם לא דנו. אל תחליט בשבילי את מי אני מסמפת כדי שלא אחליט שאתה מסמפת את נטורי קרתא שהלכו וחברו לאיראן, וכדי שלא אחליט שאתה חוגג ביום השואה את מותם של יהודים שלא היו מהקבוצה החביבה עליך.
שנית, תענה על השאלות. אתה מטיח רפש? אתה מקנטר ומקטרג? אתה טוען טענות? תתמודד עם הלוגיקה של עצמך.
לחילופין תגיד שאתה לא רוצה באמת לנהל שיח או שתגיד שאתה לא מסוגל באמת לנהל שיח כזה, ואז נכתיר אותך כמלך האווילים ונסיים את השירשור.
ביום כיפור מה בדיוק מצופה? שהם יעלו על טנקים ללא הכשרה?
ככל שיש יותר חיילים פחות אנשים צריכים לעשות מאות ימי מילואים
(זה מצד האמת. אבל בשביל מי שצריך מקורות - הרב צבי יהודה היה אומר שהרמטכל הוא זה שמחליט בכל רגע האם צריך, לא שום רב)
שככל שאדם נמצא יותר ימים ב־active combat zone עולה הסיכוי לפיתוח בעיות נפשיות
כאשר כשמגיעים ל־180~ בערך (לא זוכר בדיוק) הסיכוי הוא 100%, ולכן בצבא ארה"ב לא מציבים חיילים יותר מהזמן הזה
זה הנתונים.
ראיתי הקלטה של בריק שאמר שיש יותר זכאי גיוס חילונים משתמטים מאשר חרדים. אבל לא זוכר במדויק אותה
אתה מודע לזה שממודיעין - העיר עם הכי הרבה אחוזי גיוס ו"מיצוי לקרבי" מתגייסים 88%
כלומר 12% שלא מתגייסים.
ויפה שנתפסת לצפון תל אביב, אחפה שיש אחוזי גיוס גבוהים אפילו ביחס לתל אביב.
(שהנתונים שלה כוללים את הערבים ביפו)
..
הוא יותר כמו תמנון רב זרועות, כשלפעמים הקשר בין הזרועות קצת מנותק.
זה גוף מסובך עם הרבה גורמים שמושכים לכאן ולכאן.
כך שאם מישהו מפ0בפנים או מבחוץ הצליח להמציא את הפטור הזה (מתוך מטרה מוצהרת לקדם את תחום הספורט) זה לא אומר שהמערכת לא צריכה עוד ידיים עובדות. ואני כותב את זה בדרכי למעלה 180 יום מילואים בשנה זו בלבד.
ההגדרה הזו עצמה גם על שאלת הפותח. הצבא הוא מערכת שייעודה המרכזי הוא חיובי ומחוייב, ויש בו קלקולים.
שלא יוצא אליה מבטל עשה" אלא מלחמת מצווה רגילה שמי שיוצא אליה מקיים מצווה.
אין סיבה להוציא חתן מחופתו כדי שפחות יעשו מילואים. אפשר לקרוא לו אחרי ה7 ברכות, או אחרי חודש.
אם המילואימניקים מתלוננים שהמילואים הורסים להם את הזוגיות, אין סיבה להרוס את הזוגיות לחתן בשנתו הראשונה.
ב. ברור שהרמטכל מחליט.
פשוט חרדי עריק עובר רק על דינא דמלכותא, לא מבטל עשה של מלחמת מצווה.
ג. אין לזה קשר ל"כלה יוצאת מחופתה" שנאמר רק במלחמת השחרור שצריך כל יד פנויה פשוטו כמשמעו, וגייסו אז ילדים בני 15
מלחמת מצווה מוגדרת לפי המטרות שלה. מרגע שיש מלחמת מצווה, כל הפטורים ההלכתיים כמו בונה בית וחתן וכו' לא רלוונטיים. כן רלוונטי שהצבא מצידו לא חייב לקרוא לכולם, והוא יכול להחליט שמישהו לא חייב לבוא. עכשיו כשצריך אנשים בגילאי גיוס והם לא באים - ולא בגלל שהצבא אומר שמבחינתו סבבה שהם ישארו בבית - שוב אין תירוץ
ולכן ניתן הלכתית לגייס חתן כיום.
אבל זה שמותר הלכתית לא אומר שצריך , חובה, או ראוי לגייס חתן. ובטח שלא אשה.
אין תירוץ להשתמט כיום כי זה נבל ברשות התורה, לא כי הם חייבים הלכתית.
"חובה על מדינה לגייס חתן". או "חובה על חתן לצאת לקרב".
האם במלחמת גוליית שאול גייס את כל החתנים? לא היה מקום בעמק האלה לכל עם ישראל ועובדה שאת דוד לא גייסו.
ב. מסכים איתך שאין תירוץ. אבל מפני נבל ברשות התורה, לא בגלל חיוב הלכתי (אלא אם כן זה דינא דמלכותא או ציות להכרעת שבעת טובי העיר).
ג. "צריך אנשים בגילאי גיוס" מפני חוסר נוחות קיצונית, לא מפני עזרת ישראל מיד הצר לו
זה ההגדרה של עזרת ישראל מיד צר
כשאין פטור יש חובה להתגייס ולהילחם. כשצריך אנשים בגילאי גיוס והם לא באים - ולא בגלל שהצבא אומר שמבחינתו סבבה שהם ישארו בבית - שוב אין תירוץ והחובה ההלכתית לצאת ולהילחם חוזרת למקומה
"צריך כי המילואימנקים קורסים" לבין "צריך כי ללא עוד אנשים האויב ינצח".
הראשון זה צריך שמייצר חיוב מוסרי אך לא הלכתי.
השני מייצר גם חיוב הלכתי.
בימינו רק הראשון נכון.
ב. נגיד שהיית מתחתן באותו יום והיית מקבל צו למילואים שאתה צריך להתייצב באותו יום למילואים להחליף גדוד ביו"ש (לא ב7 באוקטובר, אלא בימים אלו ממש), אין לך תפקיד ייחודי בגדוד וניתן להחליף אותך בקלות, כל התחנונים לא עזרו עקב בירוקרטיה כושלת בצבא והם דורשיםשתתיצב היום למרות חתונתך, . האם היית מבטל את החתונה שלך בגלל זה?
זה גורם לאדם צער ששווה לחומש מרכושו.
הצער שנגרם לאברך חרדי שצריך להתגייס ואין לו מושג בכלל מה זה, שווה חומש מרכושו.
ראה את מאמרו של הרב ישי אנגלמן שאומר שזה לא מוסרי לעצור חרדים שלא מתגייסים

"הוא באמת לא אשם. אולי טועה בדבר מצווה, אולי אנוס, אולי תינוק שנשבה"(!)
זה ההיפך מהצדקה הלכתית של אי ההתגייסות
כדי להראות שאסור לעצור חרדים
נפשע כמו לעצור חרדים תמימים חפים מפשע
את חצי מליון האנשים שצורכים סמים? כול אלו צריכים להעצר לפי החוק היבש.
אבל יש גם הגיו ןשמעבר לחוק
לצרוך סמים זה לא מחוץ לחוק (אסור למכור)
להיות נשוי ל2 נשים בעייתי מאוד.
אבל האמת שעניין גיוס חרדים, עבורי, בעיקר מעורר כאב. בשיא הרצינות.
כאב שלא באמת רואים בנו אחים, ואם כן אז מתעלמים מהקושי. בעיקר כאב שהם מוציאים עצמם מהכלל - גם בשבילנו וגם בשבילם (הם לא זוכים להיות חלק מהכלל, מהעם, ולקחת חלק בזכות להגן על ישראל- העם והארץ)
ומילא הייתי זורמת עם התירוץ הדתי, אבל אם כך, למה המלחמה על התקציבים בזמן מלחמה אמיתית? פשוט ניתוק מהמציאות, וניתוק משאר האוכלוסייה והעם.
פקודת הסמים המסוכנים – ויקיפדיה
לפי החוק היבש זה יכול להיות עד 3 שנים בכלא. אלא שדה פקטו יש מדיניות שלא אוכפים זאת.
ב. האם תכניסי לכלא את כל הבדואים?
לא כל חוק צריך לאכוף. יש מדיניות של אי אכיפה
//
אליו. ברור שהרמטכ"לים של היום זה לא אלו של זמן הרצי"ה.
רמטכ"ל שזורם עם כל השטויות של בנות בצריח כפשוטו, הוא לא מאן דאמר לדעתי (אני לא נכנס לעצם הנושא, רק לגבי האמירה שהרמטכ"ל מחליט).
הצבא אומר שחסרים לו 12000 חיילים בגלל הפרוגרס? ובגלל זה מאריכים לנו את המילואים בעשרות ימים יותר ממה שהחליטו? פרוגרס זה לא ג'וקר
לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.
אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.
כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.
(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).
ביחידה של 70 אחוז בנות (גם אם ג'ובניקים), אני מסכים איתך
מפתיע של החיים.
אם היו שואלים אותי הייתי אומר שרגלך עוד לא דרכה בצבא אפילו לא יום אחד
טירונות חודש 02.
חוץ משבוע אבט"ש בבסיס ביו"ש, לא הייתי מחוץ למשרד.
ועל מה שאתה אמרת.
אין לי מושג מה המגזר שלך, וזה גם לא רלוונטי, כי אתה באופן ספציפי מטנף את הפה בצורה אירונית לחלוטין, בהינתן זה שאתה טוען שיש פריצות בצבא ולכן לא ללכת (כן, זה רק בצבא… בכלל לא בתוך הפה שלך)
ורובם המוחלט של מכריי שירתו שלא במסגרת הסדר, ואף לא אחד מהם מתאר סיטואציות שאפילו קרובות למה שאתה מתאר.
אתה פשוט באת טעון ובמקום להתמודד עם שאלה שהצבתי נוח לך יותר ללכלך עליי.
1+1
שנית, מכיוון שאינך חדש בארץ, בעולם הישיבות, או בחדשות של השבוע האחרון (כולל בפורום הנכבד הזה) - אתה יודע, וודאי יודע, ידיעה שאין להפריך, שה"דוסים" שאתה שואל אותם וכן הרבנים של ה"דוסים" האלה מביעים עמדה מאוד ברורה בנוגע למקומות בהן עלולה להיות בעיה.
למעשה, יצרת איש קש ואותו אתה תוקף.
וזו תשובתה:
עצם קיומם של אנשים פרוצים במסגרת מסוימת אינו הופך את כל המסגרת לאסורה. אם כך היה, היה אסור לעבוד במקומות עבודה רבים, להשתמש במוסדות המדינה, בבתי חולים, באוניברסיטאות, בכבישים ובמערכות ציבוריות שבהן נמצאים גם מחללי שבת ועוברי עבירה. חז"ל מעולם לא קבעו שאסור להימצא בכל מקום שיש בו רשעים.
יש הבדל בין כניסה למקום שנועד לעבירה לבין מקום שיש בו גם עבירות. בית זונות מוגדר כמקום שעצם מהותו היא עבירה. צבא, לעומת זאת, נועד להגנת עם ישראל. העובדה שיש בו אנשים שאינם שומרי מצוות או תופעות פסולות אינה משנה את ייעודו העיקרי.
פיקוח נפש והצלת ישראל הם ערכים הלכתיים מהמדרגה הראשונה. הגנה על יהודים מפני אויב היא מצווה גדולה. לכן גם אם במסגרת הצבא קיימים קשיים רוחניים, השאלה ההלכתית היא כיצד להתמודד איתם ולצמצמם, לא האם עצם קיום הצבא אסור.
ההלכה מכירה במציאות של חיים משותפים עם מי שאינם שומרי תורה ומצוות. לאורך הדורות יהודים חיו, סחרו ועבדו עם אנשים שלא נהגו לפי ההלכה. האיסור הוא להשתתף בעבירה, לסייע לה או להיגרר אחריה – לא עצם השהייה ליד אדם שעובר עבירה.
אם הוא טוען שאסור לשתף פעולה עם כל מערכת שיש בה רשעים, עליו להחיל את אותו כלל בעקביות. שימוש בכספי מדינה, בבתי חולים, במשטרה, בכבישים ובשאר שירותי הציבור הוא גם סוג של שיתוף פעולה עם אותה מערכת. לכן צריך להגדיר עקרון הלכתי ברור ולא להחיל אותו רק על הצבא.
בקיצור, הטענה "יש בצבא פריצות ולכן אסור להתגייס" אינה נובעת בהכרח מההלכה. ההלכה בוחנת את מטרת המסגרת, את החובה להציל ולהגן, ואת השאלה האם האדם עצמו נדרש לעבור עבירה. כל עוד החייל אינו נדרש לעבור עבירה ויכול לשמור תורה ומצוות, רבים מגדולי רבני הציונות הדתית ראו בשירות הצבאי מצווה ולא איסור.
..
כן היו איתי חיילים שהשתתפו במצעדים והצביעו מרץ יחד עם חיילים שהצביעו עוצמה יהודית (כשעוד הוא היה קטן ולא עבר אחוז חסימה).
כי לי זה היה בסדיר
וזה ידוע כבסיס שזורקים בו ז
איתי היו עוד מאות חיילים שלא נתקלו במה שאתה לכאורה נתקלת.
אני לא יודע מה זה בסיס בסיס שזורקים בו מה שאמרת, אני כן יודע שבבסיסים גדולים יש הרבה אנשים ובהחלט יכול להיות שהם מתנים אהבים אחד עם השני כמו שדרך אגב קורה לפעמים בישיבות הכי קדושות החל מחברון בואכה מרכז הרב. הכל טוב. דברים קורים לאנשים פרטיים, זה לא חלק מהמסגרת.
למה זה צריך להיות במגורים עם כולם?
אגב זו אחת הסיבות שאני לא לומד בישיבה
ראיתי מדיי הרבה דברים והספיק לי
למה צריך לאנוס? למה צריך צריך לרצוח? למה צריך לגנוב?
בני אדם עושים דברים, ככה זה. זה לא אומר כלום לא על הישיבות ולא על הצבא.
וגם בישיבות נתקלת בדברים שראית "יותר מידי"?
אתה ממש מגנט של מפגשים שקשורים ביחסי מין כנראה. אתה האנומליה אם ככה. לא הנורמה.
תפוח אחד רקוב מרקיב את כל השאר. ככה זה.
ביהדות אין מושג של "תפוח אחד.."
ביהדות יש "מידה טובה גדולה ממידת פורעות פי חמש מאות"
אבל הרי זה לא מה שאכפת לך. אכפת לך להתסיס ולטנף על חיילי צהל…
להעביר ביקורת ולשנות את המצב זה לגיטימי ואחלה וחשוב. אבל יש פה קודם כל מלחמת מצווה. ובלי קשר- אתה לא מנסה לעשות פה כלום חוץ מלעודד השתמטות ושנאה. אז מה הקטע?
בין משהו שחיילים עשו בזמן תפקיד, שזה כמובן בעייתי מאוד מאוד, לבין משהו שחיילים עושים או מצביעים בזמנם הפנוי.
לגבי מרצ:
יש לי קולגה בעבודה, שמאל קיצוני מאוד מאוד. מצביע מרצ כל חייו. רוצה לתת לערבים את כל השטח ששוחרר ב67, גם בלי הסכם שלום. היו לי איתו שיחות מרתקות.
אבל לא מספיק שיחות כאלה, כי מאז טבח שמחת תורה הוא לא הגיע לעבודה במשך שנים, למעט תקופות קצרות. הבחור חובש קרבי והוא היה בעזה ובלבנון מאות ימים, משאיר בבית אשה וילדים ונכנס לתופת בשביל להציל חיים של חיילים שאולי ייפגעו בקרבות וגם להילחם בעצמו כמובן.
אז אתה רוצה להגיד לי שהצבא פחות איכותי כי יש בו חיילים כמותו?
..
בחדר פרטי בקומה המאה בעיר ענקית, זה משפיע על כולם.
קל וחומר במקום כמו צבא שזו מסגרת שיש לה מטרה אחידה לכולם.
זה לגבי כל אדם ואדם בכל מקום על כדור הארץ.
קל וחומר אצל יהודים. אנחנו ערבים זה לזה. נכון?
שאר השאלות הן הרעה החולה ותמצית הפילוג של העם שלנו.
למה צריך שכל מי שסביבי יסכים עם הדעות שלי?למי אכפת מה הם עושים בזמנם הפנוי או בחדר המיטות שלהם
איפה זה פוגש אותך?
אם מישהו עובר על חוקי הצבא כמו שתיארת , אתה יכול להתלונן עליו.
הרמוניה ושווין דעות תמצא בצפון קוריאה .
..
שם אמרנו נעשה ונשמע, כלומר, הסכמנו לקיים את מה שבורא העולם
ביקש מאיתנו. זאת אומרת, כפה עלינו; ראינו, חווינו, הבנו, הרגשנו את האמת בצורה כזאת
שלא יכולנו לאמר אחרת.
ואחר כך, בפורים, קיבלנו את התורה לא בכפייה אלא באהבה.
שם זה פוגש אותי.
כתוב שבעולם הבא, עם ישראל הוא נשמה אחת. רק כאן הוא נראה ונחווה כפרטים פרטים, כביכול.
(ולפחות אחד משניהם היה יכול לקבל פטור)
את המעשים הנכונים צריך לעשות גם אם האנשים בסביבה עושים דברים אחרים
ומה אכפת לי למי המפקדים מצביעים או לאיזו מסיבה הם הולכים?
לגבי מה שהם עושים בבית- למה זה ענייני?
לגבי הפריצות אני מבין, אבל לא נתקלתי במקרה קיצון כזה בשירות. תגיד, הפריצות בצה"ל נראית לך פריצות יותר מאשר ברחוב? דוקא אני התרשמתי שלפחות יש פקודות מסוימות שגורמות לפריצות בצה"ל להיות פחות בוטה מרחובות ידועים בגוש דן. או אפילו ממחנה יהודה.
למרות זאת למה אין הסדרניקים שדורשים מסלול גלאט כפי שזכאים לו חרדים בחטיבת החשמונאים זה באמת מעניין.. או שיש ואני לא מכיר?
רק שיש את הדיון שנטחן כבר דק דק על גיוס החרדים, תכלס, אני דיי מבין אותם, אני רחוק שנות אור מהם, אבל אני מבין ומעריך אותם.
וזה עוד מבלי להתחיל לדבר על אמות המוסר הרקובות של צה"ל.
אבל כנראה שזה לא העניין היחיד
אבל בתכלס כל עוד נותני הפקודות הם ב"ו לא תהיה מערכת צבאית שאין בתוך הפקודים מחלוקות אסטרטגיות גדולות. החל מימי התנ"ך ועד ימינו אנו..
לכאורה זה משהו שאפילו סנהדרין לא יכולה לפתור. בסוף יש רמטכ"ל\שר צבא שצריך לקבל החלטות בשטח, ויש ראש ממשלה וקבינט שאמורים להביא את הזווית הדיפלומטית שהיא חשובה לא פחות.
מה שכן אולי אפשר לעשות זה לגוון את נותני הפקודות.
היית רוצה לראות את הרה"ר או את הרבנות הצבאית כחלק מהקבינט המדיני-בטחוני? או שיש פתרונות אחרים באמתחתך?
בימי התנך כשהייתה שכינה והכל היו שואלים באורים ותומים איך והאם לצאת למלחמה. פילגש בגבעה זו דוגמא טובה.
לא הייתי מערב את הרבנות הראשית במתכונתה היום בצבא, הם מדיי גלותיים.
בכלל, הייתי יוצר צבא חדש ומקים ממלכה חדשה (לא מדינת ישראל)
אין לנו את הפריווילגיה להגיד "העולם לא כמו מה שרציתי אז אני מחוץ למשחק"
"מי יתנני במדבר מלון אורחים ואעזבה את עמי כי כולם בוגדים עצרת מנאפים" אמר ירמיהו. וראה דברי הרמבם שאם מעשי עיר לא טובים, שאדם יעבור לעיר אחרת.
וראה מה קרה לממלכת יהודה בגלל שיהושפט התחבר עם אחאב ואמר שצריך לפעול בעולם כפי שהוא, ומה אמר לו הנביא על זה בדברי הימים. ומה קרה בסוף בימי עתליה
תחילת ההלכה ברמבם היא "דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג כמנהג אנשי מדינתו.."
זה 'אני פוחד להתקלקל בצבא', לא 'הצבא לא מגשים את החלומות שלי אז אני נותן לאחרים למות בשבילי'
שהצבא יכול לקלקל, אז צריך להחרים את הגיוס לשריון ולסיירת מטכל עד שהרמטכל ייכנע
גם אם באופן מועט
הכוונה שמחליף את שיטת השלטון במדינה? את חוקי היסוד? את הדגל ? הסמל? את שמה של המדינה? את האידאולוגיה? את מגילת העצמאות? את המורשת?
מה זה בדיוק "מדינת ישראל"?
אין כזה דבר "מדינת ישראל", יש את מצב השלטון של העם היהודי בארצו הנוכחי. ומצב זה מכונה "מדינת ישראל"
אותה מדינה. רק לשנות לה את הסמל, הדגל, שיטת השלטון והחוקים. כמו שעשו בצרפת אחרי המהפכה הצרפתית. זה עדיין מדינת צרפת.
לגבי השם - ישראל זה שם העם, אז אין סיבה שלא יהיה שם המדינה (כלומר מוסדות השלטון) של אותו עם.
אני לא רואה שום קדושה בדגל והסמל הנוכחיים, ומגילת העצמאות היא מסמך הסטורי סמלי שמקומו במוזיאון ותו לא.
שיטת שלטון תמיד אפשר להחליף לרפובליקה נשיאותית כמו ארהב, לא רואה קדושה בשיטה הנוכחית.
כך שלא מבין איך זה בדיוק "להחליף". המדינה היא מדינת ישראל כי היא השלטון של עם ישראל בארצו. לא בגלל שום מותג אחר.
לגבי מורשת - בן גוריון והרצל הם אלו שבזכותם עם ישראל פה בארץ עצמאי. כך שלא משנה מה תעשה, אין לך איך להתחמק מהמורשת הזאת, כל עוד עם ישראל יושב בארצו
המדינה היא שלטון זמני
צריך להתקדם הלאה
בארצו. לבין צורת השלטון.
גם אם מחר יגיע המשיח וימלוך כמלך בית דוד על עם ישראל. זו עדיין אותה מדינה רק אם שיטת שלטון שונה.
כמו שצרפת של היום היא אותה צרפת של לואי ה12, רק אם שיטת שלטון שונה.
כל עוד עם ישראל לא גולה מארצו, זו אותה מדינה
למה שהתנאי לשינוי המצב המדיני יהיה תלוי בהגליית העם? בימי בית שני השלטון עבר משילטון כפוי לשלטון מליטנטי מוחלט בימי בר כוכבא ולא הייתה הגלייה. כנ"ל במעבר מתקופת שפןט השופטים לתקופת המלכים היה שינוי שילטוני. אין שום קשר למעבר העם בארצו.
כשהמשיח יגיע הוא לא ישלוט על מדינת ישראל עצם הממשלה היא איום ישיר על שלטונו. הוא הרי מלך זה משטר מלוכני. שונה לחלוטין ממשלה זמנית(מדינת ישראל)
שזו עדיין אותה מדינה. ואין שום קדושה בשיטת השלטון הנוכחית. היא לא חלק מהותי מ"ציונות".
כך שבניגוד לעובדי האלילים בשמאל, אם אני רוצה לשנות את שיטת השלטון מחר במדינה ואת הדגל, זה לא הופך אותי לאנטי ציוני
משפץ את חוק יסוד נשיא המדינה, וקובע שבמקום נשיא יש מלך, ונותן לו את המסכויות שבא לך, והממשלה כפופה לו. כמו בבריטניה. כך שזה לא מצריך חוקה אפילו, אלא רק שיפוץ חוק יסוד קיים.
המבנה של דמוקרטיה פרלמנטרית דווקא מותאם למלך, כי הוא מבוסס על מבנה המדיני של בריטניה, שם יש מלך ומתחתיו יש ראש ממשלה (יותר נכון השר הראשי - פריים מיניסטר, שזה גם שם ראש ממשלת ישראל באנגלית)
אבל לא הייתי משאיר שום גוף מדיני כמעט as is
הכל רקוב מהיסוד. צריך שינוי כולל.
מבחינתך המצב הזה עדיין אומר שתהיה מדינה? השלד שלה? נו טוב זה עניין סמנטי. אני שואף לשלטון מלוכני עם אידיאולוגיה מלוכנית שהיא הפך כל מה שהמדינה שלנו היום דוגלת בה.
בשורה תחתונה, אני מאמין שאנחנו שנות אור משם ולכן המצב העכשווי הוא פשוט הרע במיעוטו.
כנ"ל לגבי המצב האמוני
אף אחד לא מדבר על זה שאין שכינה ואין נבואה ואין כלום בעצם. אבל זה נושא אחר
כי מדינה=מצב שבו עם ישראל בארצו ועצמאי.
עצם המצב עצמו הוא טהור , כי היהודי נטהר אחרי 2000 שנות גלות, עובדה שבכל העוםל הקריקטורה של מדינת ישראל היא יהודי גלותי חרדי.
גם אם תפרק את כל מעכו תהמדינה ותיצור אנרכיה כמו תקופת השופטים ואז תבנה מוסדות שלטון חדשים , זה אותה גאולה.
כי עיקר הגאולה היא חזרת עם ישראל לארצו ועצמאותו, כדברי ההמנון "להיו תעם חופשי בארצינו". ורק כדבר שני זה הקמת מוסדות שלטוניים ריכוזיים. אלו 2 מצות שונות - ירושת הארץ, ומינוי מלך. ויש להם שתי ברכות נפרדות ב18: תקע בשופר לחירותינו, וכסא דוד עבדך מהרה לתוכה תכין, שיכוון על משיח בן יוסף
"אין שכינה היום עדיין, יש שכינתונת"
מגן דוד על שם מלכות בית דוד.
מדינה יהודית על שם ממלכת יהודה
ירושלים הבירה בגלל מלכות דוד
מהמיתולוגיה העברית... אחרת הכל יתפרק להם בין האצבעות...
ליתר דיוק, הם בלאו הכי ניסו לבנות בניין לא אפשרי... ציוני, יהודי, לא דתי, עם אותו עם באותו ארץ וכו'...
אני אישית יש לי פטור (ב"ה) הצלחתי להשיג. אבל זה סוגיה הלכתית "עזרת ישראל מיד צר" לא פשוט העניין, אני אישית סובר (אחרי עיון בסוגייה) שחייב להתגייס, ואסור להתגייס (כן, אני יודע אני חי עם סתירה פנימית)...
שני שכנים דתי חילוני גרים ביחד באותו הבניין
שכנה שלהם. כורעת ללדת בשבת.
צריך לקחת אותה לבית חולים.
לבעלה אין רכב והוא מגיע לבקש מהדתי שיסיע אותם לבית חולים.
לדעתך הדתי צריך להגיד לו לפנות לשכן החילוני?
הרי הוא יכול למנוע מעצמו חילול שבת (למרות שחילולה הוא קיומה) אבל אז החבר החילוני שלו יחלל שבת (ולא יקיים כאן מצוות פיקוח נפש. כי הוא לא מתכוון ולא רוצה במצווה הזאת)
לתיפסתי, עדיף שהדתי יעשה את זה.
כי הנסיעה בשבת הזאת מותרת..היא מצווה.
גם כאן זה דומה.
אנחנו בונים מדינה. כן. לא תמיד הכל מתיישר לפי התפסיה שלנו.
אבל אם ניתן לאחינו החילונים לעשות את זה. הם יטמיעו כאן עוד יותר את הערכים החילוניים
אז דווקא שאנחנו כציבור עושים את זה.
אנחנו עושים את זה טוב יותר
נכון יותר (לתפיסתנו)
ומשפיעים איפה שאפשר להשפיע
סתם דוגמה קטנה.
לפני מלחמת יוה"כ או ששת הימים לא מוזכרים מעמד עול מלכות שמיים לפני שגדוד נכנס ללחימה
ועכשיו, גם הגדודים ה"חילונים" אומרים שמע ישראל לפני הכניסה לעזה ולבנון. גם הם מבינים שהניצחון הוא בסיעתא דשמייא ואנחנו נחלמים כאן על משהו גדול יותר.
השאלה שלי אם זה מותר.
אני חושב שלא. אבל זה בבחינה של עת לעשות להשם..
אני רק שאלתי שאלה וכולכם זרקתם עליי חיצים
הולכים לג'מיני/קופיילוט/צ'אט ג'י.פי.טי. ומקבלים את מלוא התשובות מכל מיני היבטים אפשריים.
הולכים לגרוק ומשווים.
כל עוד מדובר בנושאים לגמרי טכניים ("בישלתי עוף בתנור, מה הדין של הלחם שאפיתי אחר כך"), הבינה המלאכותית תספק תשובה מהימנה. באשר המקרים שבהם הפסיקה מבוססת על כל מיני דקויות ו/או על היכרות עם השואל (למשל, חוזר בתשובה טרי), עדיין יצטרכו רב בשר ודם.
היה לי את הדיון הזה לפני כ15 שנים עם רב פרופסור שהדוקטורט שלו בתחום הבינה המלאכותית
ברור שגם לחילוני מותר (וחובה) לקחת אשה לבית חולים, זה לא משנה מה הוא מתכוון
בזמנם הפרטי, עצם ההתעלמות היא הדחקה
איך זה קשור למשימה הלאומית בה אני צריך להשתתף?
ואני גם לא מתעלם. אני פשוט משקלל את זה במקורות שלה שיקול רלוונטי.
לא מתעלם. אני כרגע (שוב) במילואים, והשבת סגרתי יחד עם כמה חברים, חלקם דתי פחות וחלקם גם זה עוד לא. היה הרבה זמן יחד, ודיברנו על זה שמפריע לי שהם מחללים שבת ולמה. כי זה באמת כואב, אבל זה לא אומר שלא צריך לשמור...
ל"למה שונאים דתיים לאומיים?"...
איתם, זו לא ממש טענה לדעתי.
לגבי האידיאולוגיה הגויית, אני גם לא מבין איך בקושי מדברים על זה ופועלים בנידון.
אני חושב שהרבה אנשים מעדיפים לעצום עיניים ולחשוב שהבעיה לא כ"כ רוחבית וגדולה אלא מינורית.
לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש! עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י
טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.
אפילו תוך גדי
הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!
לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה
זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא
כאן, ליד הכיור, השיש....
השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני
אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך, לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות
עם דעת וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי, Young man.......
א
אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים
במסגרת תורנית איזושהי, אז בלי לשמוע משהו תורני, אני
מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ.
הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי
ודומיו - יותר. הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!
ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים
ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....
אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים
לציבור של בעלי תשובה, או אנשים
שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,
מלאי מחשבה, משהו!!
א גיט ווך!
לילמנוחה!
הייתי שומע הרבה, מתישהו הגעתי למחסום השיעורים בתשלום...
אין לי את האפשרות. אבל נהנתי מאד
שלא אכשיל מישהו חס ושלום
שיר שהכנתי לזכרו
זכר צדיק וקדוש לברכה
הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי
מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום
זה תחום אומנותי
אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי
יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח
ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה
מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול
עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.
זוועה.
הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.
שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם.
אבל זה רווח לצערי
א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.
ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.
אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"
הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה
ויוכלו להגיד לה או משהו
למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?
זה ממש מיותר.
מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...
סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.
שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.
אה וגם שאין הקלטות.
זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ
אני זוכר נכון?
כלומר, הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.
אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.
ארץ השוקולדותראה.
זה השיר השני שלי כאן.
(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)
הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?
לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו
לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה,
וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן
הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים
שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן
[Chorus]
וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה?
וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן
זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ
קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ
בִשְׁבִיל זֶה מַנִּיחַ הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ אֶת הַיֵּצֶר הָרָע שֶׁיִּתְפַּשֵּׁט כָּל כָּךְ עַל הָאָדָם וּבְיוֹתֵר עַל מִי שֶׁחָפֵץ בֶּאֱמֶת לְהִתְקָרֵב אֵלָיו יִתְבָּרַךְ, אַף עַל פִּי שֶׁעַל יְדֵי הִתְפַּשְּׁטוּתוֹ וְהִתְגָּרוּתוֹ כָּל כָּךְ הוּא מֵבִיא אֶת הָאָדָם לְמַה שֶּׁמֵּבִיא לְכַמָּה עֲווֹנוֹת וּפְגָמִים גְּדוֹלִים. אַף עַל פִּי כֵן הַכּל כְּדַאי אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בִּשְׁבִיל הַתְּנוּעָה טוֹבָה מַה שֶּׁבְּתֹקֶף הִתְגַּבְּרוּתוֹ שֶׁל הַיֵּצֶר הָרָע מִתְגַּבֵּר עָלָיו הָאָדָם בְּאֵיזֶה תְּנוּעָה וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, שֶׁזֶּה יָקָר אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בְּיוֹתֵר מֵאִלּוּ עָבַד אוֹתוֹ אֶלֶף שָׁנִים בְּלִי יֵצֶר הָרָע. כִּי כָּל הָעוֹלָמוֹת לא נִבְרְאוּ כִּי אִם בִּשְׁבִיל הָאָדָם שֶׁכָּל מַעֲלָתוֹ וַחֲשִׁיבוּתוֹ הוּא מֵחֲמַת שֶׁיֵּשׁ לוֹ יֵצֶר הָרָע כָּזֶה וְהוּא מִתְחַזֵּק כְּנֶגְדּוֹ. עַל כֵּן כָּל מַה שֶּׁהוּא מִתְפַּשֵּׁט בְּיוֹתֵר וְיוֹתֵר כְּמוֹ כֵן הוּא יָקָר בְּעֵינָיו יִתְבָּרַךְ יוֹתֵר כָּל תְּנוּעָה בְּעָלְמָא, שֶׁהוּא מִתְחַזֵּק נֶגְדּוֹ וְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ בְּעַצְמוֹ עוֹזְרוֹ לָזֶה, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר: "ה' לא יַעַזְבֶנּוּ בְיָדוֹ"
לומר לך את האמת הפנימית שלי אני לא קונה.
כאילו אוקיי יש יצר הרע יש תאוות יש קשיים. אבל אני ממש לא מקבל את זה כמהות האדם ומהות מציאותו בעולם.
לא יודע איני חסיד של "תורת המאבק".
יש אמנם מאבק אבל ככל שלעשות ממנו "שואו" ככה מתעסקים אך בתהליך גירוד הקליפה במקום במהות פנימית הרבה יותר שהרי "נשמה שנתת בי טהורה היא" ומהות האדם היא גבוהה מעל גבוה.