קודם כל, אני ממש מזדהה עם ההרגשה הרעה אחרי כעס מוגזם.
אני חושבת שזה קורה לכל אחד (אצל כל אחד מתבטא אחרת ואולי גם בתדירות אחרת, אבל כולנו לפעמים כועסים יותר ממה שהיינו רוצים...).
אני מרגישה שהחלטה כללית של 'להפחית כעסים' היא החלטה שמאוד קשה לעמוד בה, כי בפועל כשמגיע משהו מכעיס זה קשה מאוד או אפילו כמעט בלתי אפשרי לעצור את עצמך ברגע האמת ולהתנהל אחרת מההרגל שלך, בגלל החלטה שקיבלת בזמן של רצון טוב.
מה שאני עושה אחרי סיטואציה שהגבתי בה באופן שאני מתחרטת עליו, זה להתבונן על מה שהיה, בזמן של שקט שאני יכולה לשבת עם עצמי, ובמקום להתמקד בייסורי מצפון וברגשות אשמה (שהם טובים וחשובים כדי לדעת שמשהו פה לא היה בסדר, אבל מעבר לזה רק גורמים להרגשה רעה ולא מקדמים), אני מנסה להתקדם ממה שהיה, ולבנות לי כלים שיעזור לי בפעם הבאה.
את הדרך לעשות את זה למדתי באימון אישי שעשיתי לאחרונה, אני עושה את זה עם עצמי בכתיבה- מעתיקה לי כל פעם את השאלות הבאות ועונה עליהן אחת אחת. ממליצה לך לנסות, אני הצלחתי בזכות זה לשנות כל כך הרבה בחיים שלי, כולל דברים שהיום שנים רציתי לשנות והרגשתי די תקועה בהם...
1. מה הנושא עליו אני רוצה להתבונן ולשפר? איך זה מתבטא נכון להיום?
2. איך הייתי רוצה שהסיטואציה הזו תיראה במצב אידיאלי מושלם, בלי שום מניעות והגבלות? (לתאר בלשון הווה, כאילו זה ממש קורה)
3. (בנושא שקשור להתנהלות עם אנשים אחרים)- במצב בו כולם מתנהגים בדיוק באותו אופן ואין לי יכולת לשנות את ההתנהלות שלהם, איך הייתי רוצה שהמצב יראה כשאני מתנהגת באופן הכי נכון ומושלם? (לתאר בלשון הווה, כאילו זה ממש קורה)
4. איזו מטרה ריאלית ומוגדרת אני יכולה להציב לי שהגיוני להגיע אליה בחצי שנה הקרובה?
5. למה חשוב לי להגיע לזה? מה זה יהיה בשבילי אם אני אצליח לממש את זה?
6. למה הקב"ה רוצה שאני אצליח בזה - לאיזו מידה של הקב"ה אני מידמה כשאני מצליחה בזה? או איזו מצווה/מידה אני מקיימת בזה?
7. איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה? לדמיין את המצב האידאלי?
8. במה אני מרוצה מהתגובה/התמודדות שלי נכון לעכשיו? מה אני כבר מצליחה לעשות?
9. מה עזר לי בפועל להצליח/להתמודד הפעם? או מה עזר לי בזמנים אחרים שנתקלתי במצב דומה וכן הצלחתי להצליח/להתמודד? מה עוד יכול לעזור לי?
10. מה יוכל לעזור לי לזכור את הרצון הזה ולהתקרב אליו בפעם הבאה? צעד קטן שלא מאיים עלי ואני יכולה להתחייב אליו בלי בעיה.
בהצלחה וגמר חתימה טובה!