עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ח' בתשרי תש"פ 12:32
וגם כי לא תשכנע אף אחד שלא חושב כמוך.
להגיד שהכפיה החילונית משמעותית יותר - זה נכון לפי השקפת העולם שלך.
רוב האנשים - במיוחד אלה שאותם אתה צריך לשכנע להצביע לימין -לא חושבים ככה.
אתה לא תשכנע אף אחד בזה שתגיד לו "אז מה הבעיה? תוציא 200 שקלים על מוניות בשבת".
מצטער, זה פשוט לא יעבוד.
כמו כן, להגיד שאני אכפה כי כופים עליי זה ילדותי ולא מקדם אותנו לשום מקום.
הפתרון צריך להיות פשוט: הפסקת הכפיה.
אז אתה צריך לבחור - אתה מוכן להפסיק את הכפיה כדי להקים ממשלת ימין מדיני או לא?
פשוט.
ויש לך רוב נגד הכפיה - אבל הוא פוזר בין מפלגות.
על מה ליברמן קיבל 8 מנדטים? על מה גנץ ולפיד רצו? על ממשלה חילונית. הם אמרו את זה במפורש.
גם בליכוד יש הרבה ח"כים שתומכים בהפסקת הכפיה, אבל יש להם שיקולים פוליטיים ומדיניים נוספים שעבורם הם מוכנים לבלוע את הצפרדע.
אין מספיק אזרחים שמוכנים לבלוע את הצפרדע הזאת כדי להקים ממשלת ימין. זו הנקודה.
כניעה לכל קבוצת לחץ אפשרית - זו היתה דוגמא עכשווית. יש עוד המון.
רק השבוע התפרסמה הבוננזה בחברת החשמל, עובדי הנמלים קיבלו חסינות מפיטורים ל-15 שנים ועוד לא התחלנו לדבר על המערכת הצבאית...
בראש משרד האוצר יושב פוליטיקאי והוא מחלק כסף - במיוחד זה הנוכחי - לכל מי שהוא חושב שיש סיכוי שיצביע עבורו.
אתה יודע מה היה קורה אם היית לוקח את תקציב הרווחה ומחלק אותו למשפחות שמוגדרות עניות לפי הקריטריון הכי מקל שתוכל למצוא?
כל משפחה כזאת היתה מקבלת 300,000 שקלים בשנה.
איפה אתה חושב שנמצא כל הכסף הזה?
מערכת החינוך הרקובה - אני מסתכל על הנתונים של 2017. קצת אחרי 2014. ציון הפסיכומטרי הממוצע הוא 488 בקרב סטודנטים להוראה.
מתחת ל-500: נחשף הציון הפסיכומטרי הממוצע של המורים
מורים לא יודעים את החומר כי אף אחד לא רוצה להיות מורה.
למה אני לא מלמד היום מתמטיקה? האמן לי שאין הרבה אנשים במדינתינו הקטנה שיודעים מתמטיקה ברמה שאני יודע.
כי מערכת החינוך רקובה! במקום לשרת את התלמידים היא משרתת את ארגוני המורים שמצידם דואגים בעיקר למקומבנים ולותיקים.
אין קשר בין טיב המורה לשכרו - אז למה שאני אלך לעבוד במקום כזה?
מה אני אעשה עם מערכת החינוך? אפתח אותה לתחרות. הפרטה. ואוצ'רים. אחדש את הקשר בין הלקוחות שהם התלמידים וההורים לבין נותני השירות, בית הספר והמורים.
אתן למנהלים לקבוע את שכר המורים במקום להכתיב להם אותו לפי ותק.
רוצה שהילד שלך ילמד יותר על השואה? שלח אותו לבית ספר ששם דגש על לימודי השואה.
רוצה שהילד שלך יבקר בכותל? שלח אותו לבית ספר שרואה בזה חשיבות.
רוצה שהילד שלך לא ילמד על משפחות חד-מיניות? שלח אותו לבית ספר בהתאם.
זה בדיוק הענין - שהפתרון של מדינת ישראל הוא למעשה הבעיה.
ה"פתרון" הזה גורם לכך שאף אחד לא מרוצה. אכן פתרון נפלא.
הבעיה של מערכת הבריאות היא לא היעדר תקציב - אלא כרגיל - העובדה שהמערכת היא ציבורית ובמקום לשרת את החולים היא משרתת את הרופאים הותיקים ואת הר"י.
למה שמערכת מונופוליסטית תתייעל כשאפשר פשוט לשפוך עוד כסף על תמחור יתר של תרופות בסל, למשל?
כן, אנחנו במקום 30 מתוך 36 במדינות המפותחות - ותסלח לי אם אני לא מסתכל על מדינות לא מפותחות. אני משווה את עצמנו למה שאנחנו מתיימרים להיות.
המאגר הביומטרי לא יגרום רק לפושעים להיתפס אלא ישמש בעיקר שוטרים להתעלל במי שעקף אותם בכביש. (בסקר שנערך בקרב שוטרים, רובם המוחלט הודו שהם עשו שימוש פרטי בצורה לא חוקית במידע שהתגלה להם במסגרת עבודתם בנוגע לאנשים אחרים. זה מפחיד).
לא אני מגדיר את השפה הרוסית. אני חושב שהיא הוגדרה הרבה לפני.
יש כאן שוק סובייטי.
אין ויכוח לגבי היעילות של שוק סובייטי. כל העולם המערבי כבר הבין את זה.
אז למה זה המצב כאן?
ע"ע "כניעה לכל קבוצת לחץ".
לסיכום:
כל מה שכתבתי כאן הוא נכון עובדתית ומדויק למעט פרט קטן: תקנות שוק העבודה. אנחנו במקום ה-121 ולא ה-129 ולפי מכון פרייז'ר ולא הרטיג'.
במקום להמליץ לי דברים, אולי כדאי שתפנים את הדברים ותחשוב האם ממשלת ימין מדיני מספיק חשובה לך כדי לוותר על הכפיה שבה אתה מעוניין.
זו הבחירה שהציונות הדתית צריכה לעשות.