עבר עריכה על ידי יעל בתאריך ט' בתשרי תש"פ 12:35
פתאום חשבתי שזה יכול לעניין חבר'ה מפה אז למה לא להעלות.
אלה תמונות מהופעה של אריק ברמן שצילמתי השבוע, הייתה שם תאורה מגניבה ממש ולקראת הסוף היה שיר ארוך עם תאורה אחידה. היו שני פנסים, אחד מכל צד, והוא עמד באמצע. אני עמדתי לשמאלו ולכן קיבלתי את האור האדום ישר למצלמה.
איזה משקיעה אני יא אללה
בכל אופן, היה לי זמן לשחק עם האור ועם אפקט מגניב שנקרא פלייר – הבהק, בעברית. תראו כאן:
(העיגול הזה הוא עיוות שיכול להרוס תמונות, אבל כאן בחרתי להשתמש בו כדי ליצור משהו מיוחד. אפשר לשחק עם המצלמה קצת כדי למקם אותו איפה שרוצים)
התמונה הזו עם העיגול צולמה בצמצם 1.2. זה צמצם פתוח מאוד, כלומר המון אור נכנס לחיישן, כלומר עיגול מושלם.
מה קרה כשסגרתי את הצמצם? נכנס הרבה פחות אור (לכן הייתי צריכה להעלות ISO [רגישות לאור] מ100 ל1000, אחרת היא הייתה חשוכה לגמרי), והפלייר נהיה מיוחד הרבה יותר. האור שיצא מהפנס קיבל צורה של כוכב, פתאום יש מצולעים במקום עיגולים, והגיעו גם נקודות אור שהאמת שאין לי מושג למה הן שם, אבל הן שם והן הגניבו אותי ממש. הנה:
התמונה האחרונה צולמה בצמצם 9. ככל שהמספרים עולים ככה הצמצם יותר סגור. הקודמת ב1.2, זו ב9, הן צולמו ממש באותה דקה ותראו איזה הבדל משוגע.
אגב, עוד הבדל בין שתי התמונות הוא עומק שדה. בתמונה של ה1.2 האנשים מקדימה מטושטשים מאוד ובתמונה של ה9 הם הרבה הרבה יותר ברורים. זה עוד משהו שמושפע מהצמצם – ככל שהצמצם יותר פתוח ככה מה שלא בפוקוס מטושטש יותר.
מקווה שמישהו קרא ויתלהב כמוני