עזרה נפשית כשהאישה לא הכי בעניין..שםאנונימי
למי שמכיר אותי מפוסטים קודמים (וגם למי שלא... אני מצטער על התמצות, קצת מעייף אותי לרשום מחדש את מה שעבר עלינו עד כה), לאשתי ולי יש בעייה בתחום המיני שלא ביצענו ביאה ראשונה עד היום ואנחנו נשואים כמה חודשים.

ביקשתי ממנה אחרי שהלכנו לייעוץ זוגי ואחרי שהייתי נכנס לפורום ולומד מכם, שאין מנוס לצערי ושאני מבקש ממנה שנלך לקבל עזרה, בין אם זה במכון פועה ובין אם זו מישהי שהיא קיבלה את המספר שלה ממדריכת הכלות שלה.

אין פה ספק (וגם לא ניסיתי להסתיר) שאני מאמין שכרגע הבעיה צריכה להיפתר אצלה כדי שנוכל להתקדם.
לא טוען שהבעיה רק אצלה, אבל עובדתית כואב לה כל פעם והיא מגיעה בחוסר חשק מופגן.

הבעייה היא שאני מזהה אצלה מן אובססיה כזו ומן חרדה לדבר עם מישהו על זה.
היא האשימה אותי בזה שזה לא מצליח ובסוף זה עבר ל"טוב, לא רק אצלך, אלא בעייה אצל שנינו" ו"לדעתי אנחנו פשוט לא מנסים מספיק".

אני מודה שהציפייה שלי מהתחום הזה כבר לא משהו, אני נהנה לעשות לה טוב, אבל זו הנאה כמו לתת מתנה לחבר.
אין לי עינוג מיני ממנה, בטח כשכל פעם זה מגיע לידי תסכול שכזה...

אציין שהיא אמרה שהיא מוכנה לדבר עם זו שקיבלה ממדריכת הכלות שלה (היא דיברה איתה פעם אחת בעבר), אבל היא ממש לא רוצה להיפגש איתה ובכללי היא ממש לא בעניין.

מה אני יכול לעשות?
אני צריך להתחנן בפניה? אני שונא לעשות את זה במיוחד כשאני לא מאמין בזה שזה צריך לבוא ממני.

אין לי כמובן בעיה (ואני עושה את זה!) להעריך את הקושי לפנות לאיש/אשת מקצוע כשאת לא בעניין ולהעריך את המעשה, אבל גם זה לא נראה הכי עובד... אולי מקל, אבל לא מדהים.

גם מה לעשות עם הייאוש הזה?
אני מנסה ללכת לזה כמו שהיועץ אמר לי, להתייחס לזה שרק היא צריכה ליהנות, אבל זה גם לא מרגיש שעובד לי, כי עובדתית זה עדיין תקוע...

סורי על החפירה
קודם כל חשוב שלא תרפה מלהגיע לפתרוןזיויק
זה לגמרי לא סביר המצב הזה, אבל כל לחץ רק יסגור אותה יותר ואולי יצור טראומה לשניכם.

חשוב שתדברו על זה בלי לחץ ובאופן נינוח ותנסו להציע פתרונות. מה היא מציעה? הרי ברור שהיא לא רוצה לחיות עם הבעיה
היא מציעה כל פעם אותו הדברשםאנונימי
"בוא ננסה שוב פעם אחרת",
"אולי ייעוץ זוגי? אולי תדבר איתו שם? אבל לא כשאני נמצאת...",
"אני צריכה עוד זמן",

והיום היה אחד השיאים המעליבים: "עם כל הכבוד, זה התפקיד של הגבר לענג את אשתו, אז הבעייה היא אצלך!"
הויכוח אצל מי הבעיה לא ממש מקדםזיויק
אולי תתחיל באמת ביעוץ בלעדיה? היא תצטרך הרי להגיב לזה וזה פותח דיון ענייני ומקדם
על איזה לענג היא מדברת??כלה נאה
ניראה כאילו היא לא מבינה את הצרכים שלך בכלל.
קודם שתצליחו. אחר כך שתדבר על לענג.

לא יודעת למה. ניראה לי מוזר שהיא מתחמקת ללכת לטיפול.
ניראה לי שהייתה יותר מידי סבלני איתה עד עכשיו. אל תאשים את עצמך.
ב״ה או שתיקח אותה לסקסולגית / או לפסכיאטרmetorafi
אולי הבעיה פסיכולוגית אבל יש לה בעיה רצינית בטוח למה היא התחתנה בכלל ?! טכנית היא יכלה לא להתחתן ושיהיה לה ידידים מפה עד הירח
אני חושבת שהיא חייבת לדעת את הקושי שלך!כלה נאה
פחד לא פחד. לא התחתנת ק בשביל להסתכל עליה!

לא יודעת למה. לי ניראה שהיא מתחמקת מלפנות לעזרה. היא לא הכלה הראשונה והאחרונה שמפחדת וכואב לה.
לכן היא צריכה לרצות לחפש עזרה ולא להאשים אף אחד.
מצטערת שאני מדברת בחריפות. היא לא ילדה בת 12. נכון?

אני בעד שיחה רצינית. ובלי מוצי פוצי.
תשאל אותה למה היא מצפה?
והאם ניראה לה ששייך להמשיך ככה? ועד מתי.
ושתדע שאתה מיואש. ושאתה מרגיש שזה מרחיק ומוריד לך את החשק והמוטיבציה לנושא.
לכן היא חייבת להתאפס על עצמה ולפנות למכון פועה ולבדוק מה ניתן לעשות.

ידידי היקר.יהודה224
קודם כל זה לא כ"כ המקום המוסמך לטפל בבעיות האלה
אם המציאות שאתה מתאר נכונה בדיוק אחת לאחת נראלי שהסבלנות שלך צריכה לפקוע באיזהשהוא שלב אתה צריך לתת סוג של אולטימטום לפחות להתחלת טיפול מיני מקצועי ואם היא לא מעוניינת אז תציע לה את האופציה להפרד כידידים זה לא נכון להמשיך לחיות בצורה כזו.
לגבי האמירה האחרונה הייתי מציע לך להתייעץ עם סמכות חיצונית שמכירה אותך ואת המקרה.
המצב שלכם הוא כלל לא תקין זה בלתי אפשרי לחיות ככה ולאהוב זה צובר אצלך כעסים ותסכולים. בהחלט צריך להשים לזה סוף ואל תקשיב לכל הסבלנים למיניהם כי אם זו הייתה מציאות הפוכה אז הסבלניות היו פחות סבלניות....
להיפרד כידידים?שםאנונימי
אני חושב שהיא תיקח את זה מאד קשה ותזכיר לי את זה כל החיים..

אבל אני שמח לפחות לראות שפעלתי כנראה בסדר.
שיחות "אני מתוסכל" קורות הרבה וזה מתסכל גם אותה.
אם היא לא מוכנה לטפל אז היא צריכה להביןיהודה224
את ההשלכות
אולי עצם זה שהיא תגיע להבנה הזו יגרום לה להבין שהיא צריכה לטפל...
מסכימה איתך. ומה היא חשבה אם זה ימשך עוד שנתיים?כלה נאה
אני לא יודע איך להגיב על זהשםאנונימי
זה מאד מעיב על הקשר.

אבל אם באמת אשב איתה בצורה אמיתית לגמרי, היא תגיד שכנראה יש בעיה של שנינו ושאנחנו צריכים לטפל בה.

היא לא תיקח על עצמה את האחריות, בקטע הזה היא קצת כמו ראש של גבר.
היא צודקת לגמרי. זה של שניכם. ממש לא שלה לבד.סוסה אדומה
למה אתה לא מוכן לקבל את זה שזה של שניכם? ואני אגיד בחריפות שזה עצמו זריקת אחריות.
אתה נשוי, ושניכם סובלים מזה.

אין לי זמן עכשיו להגיב לזה, אבל הייתי חייבת לנסות להציל את המצב איכשהו. שלא תלך רגע אחד עם הרעל הזה.
זה לא שלה בלבדשםאנונימי
אבל אני כן מצפה (ואולי זו טעות) למוטיבציה לפתור את הבעיה בצורה שווה.
זו לא טעות לשאוףסוסה אדומה
זו טעות לצפות. אם אתה רוצה שתהיה לה מוטיבציה, תעורר לה אותה...
מה שהציעו לך יגרום בדיוק להפך ממה שאתה מחפש.
ההצעות האלה הכי הרבה יובילו אותך לגירושין.
לא בהכרח נכוןיהודה224
לפעמים צריך דרכים לעורר אם אין ברירה אני מסכים שצריך להתחיל בנחת ושלווה וברוגע אבל יש מצבים שצריך להשים קווים אדומים..
כרגע אני מרגיש שהמוטיבציה שלהשםאנונימי
זה כי היא רוצה ילדים, פחות בשביל להיות איתי.
למרות שהיא טוענת שזה גם ילדים וגם כדי להיות איתי.

מה מכאן?
סליחה שאני מחפש פרקטיקה, אבל רעיונית לפחות הבנתי שיש צורך בטיפול.
חוזרת שוב. הפרקטיקה הכי טובה זה לפנות ברגע זה למכון פועה!לצמוח ולהצמיח
אפשר למצוא טלפון בקלות.
אני לא מעוניין להנכיח את דעתייהודה224
למרות שיש חולקים עלי...
אני חושב שאצל תומכי הגישה המכילה התגובות היו שונות אם היה מדובר בגבר...
אני לא סותר לגמרי את הגישה הזו ובהחלט מסכים איתה רק מנסה לגרום לכם להבין שאתם צריכים טיפול ודחוף בהחלט ואם צריך אולטימטום אז כן!!! זו לא מילה גסה ידידי, לפעמים צריך להשתמש באופציות פחות חביבות מהכלה וקבלה וכל מיני מילים יפות ...
אבל מכיוון שאני שומע פה רק צד אחד כתבתי מפורש עלי פורום שאם הדבר אחד לאחד כמו שאתה מדבר אז מה שהצעתי עומד בעינו
ולכן הצעתי שתתיעצו עם סמכות בקיאה בנושא
אתה צריך להבין שאצל אישה לא ברור מאליו שיש רצון ליחסיםמיקי מאוס
זה פחות פיזי והרבה יותר מונע ממקום רגשי.
לכן אם הקומה הרגשית לא בנויה אצלכם מספיק, ובטח אם עד עכשיו יחסים מתחבר לה מיידית לכאב ולפחד מהדרישה להשתנות זה לא מוזר בכלל שאין לה הרבה רצון להיות איתך.
זה לא אומר חלילה שהיא לא רוצה *אותך* או שלעולם לא תהיה לה משיכה אמיתית אלא שיש עוד דרך.
הוא עובד על זה כבר שלושת רבעי שנההסטורי
ומלא ייסורי מצפון למרות שהוא נוהג כראוי ואף הרבה לפנים משורת הדין. אני בהחלט מעודד אותו להמשיך, אבל מערכת זוגית היא זוגית. גם האישה מוכרחה לקחת אחריות.
נו. והיא לא מוכנה ללכת לקבל עזרה מקצועית.כלה נאה
מה הוא מבקש?
העיקר שנינו אשמים?
ומה מעכשיו?

הוא מתחנן ומנסה. ומוכן לעשות הכל. והיא מושכת אותו כמה חודשים ש..ננסה חודש הבא. ואז לא נותנת לו. ועכשיו גם אשם שלא מענג אותה.
היא ממש לא לוקחת אחריות כמו שמצופה מבחורה בוגרת. למה היא מצפה?
לא מחפשים אשמיםיהודה224
זה לא כ"כ משנה במי הבעיה בך או בה אתם כזוג צריכים טיפול לא אתה לבד ולא היא לבד שניכם יחד!!
רק אתם צריכים להגיע להבנה שזה לא יכול להימשך וצריך לעשות סוף לזה
כמו שכתבתי למטה,ראיתי ראיון עם מישהי שלקח להם 6 שניםמישהי-אנונימית
לא צריך להגיע ל6 שנים. זה עוול לשני הצדדים.כלה נאה
נורא!
למה לסחוב אם אפשר לטפל?

אצל אישתך מעצבן אותי ההדחקה לפנות לעסרה. כאילו שהיא עושה לך טובה.
לא!
אולי שאתה סובלני עד עכשיו אתה עושה לה טובה?
לא כל גבר היה מתנהג אליה בצורה כזאת מתחשבת. היא צריכה להעריך.
שה' יסלח לך.סוסה אדומה
לא בריא להמשיך ככה. זה גורם נזק ממשי לקשר ביניכם.לצמוח ולהצמיח
תלך בהקדם להתייעץ במכון פועה, אפילו בלעדיה. יש להם ניסיון ויוכלו לכוון אותך איך לנהוג ומה לעשות באופן מקצועי והלכתי.
היא חייבת להסכים ללכת לטיפול!הסטורי
אחת המחוייבויות ההדדיות של בני הזוג, שנעוצה בעצם ההחלטה להתחתן - זה לקיים יחסים מלאים בתדירות סבירה.

נשמע שאכן יש לה קושי אמתי, אבל היא חייבת לטפל בו. אחרת היא על מסלול בטוח לגירושין.
יכול להיות שיש לה וגיניזמוסמישהי-אנונימית
עבר עריכה על ידי מישהי-אנונימית בתאריך י"א בתשרי תש"פ 10:00
ראיתי ראיון על זה עם מישהי ש6 שנים היא ובעלה לא הצליחו..
פאולה וליאון | 07 באוקטובר 2019 | makoTV
החל מהדקה ה9..
מנסה להוסיף עוד כיווןבארץ אהבתי
מעבר לכל מה שכתבו כבר, יכול להיות שחוץ מהקושי הפיזי והנפשי שלה בנושא, היא מרגישה רתיעה רעיונית מעצם החיבור? עם מה שהולך היום ברחוב הרבה פעמים לפני החתונה היחס שמקבלים שכל דיבור על מיניות הוא זול ומלוכלך ומאוד קשה לעשות את השינוי ולראות את זה כדבר קדוש שעליו עומדת כל הזוגיות.
לי באופן אישי עזר מאוד שבעלי נתן לי לקרוא את איגרת הקודש לרמב"ן, זה ממש הביא אותי לנישואין בגישה אחרת ממה שהיה אם לא הייתי קוראת. אולי תנסו ללמוד אותה ביחד? ובכלל כדאי לברר את הנקודה הזו איתה.
או מיי גאד. יש פה תגובות מזעזעות!סוסה אדומה
אין לי זמן להתייחס עכשיו, אבל חייבת לומר שמי שאמר לך לא לשאול בפורום, צדק.
אף אחד פה לא מקצועי, ורוב התגובות פה מחממות אותך. החימום הזה לא יעזור לכם בשום צורה, ההפך הגמור.
אני ממש מזועזעת.
התגובות בנויות על זה, שזה לא השרשור הראשון שלו...הסטורי
תעקבי אחרי שירשורים קודמים, הוא הופנה לעזרה וייעוץ ופנה ויזר וניסה - ואישתו לא משתפת פעולה.
ממש לא מדוייק מה שאתה כותב. ועקבתי אחרי כל השרשורים שלו.סוסה אדומה
אנשים פה צריכים לחשוב מעבר... הרגע היה יום כיפור. זה שהם עוד לא הצליחו לבוא לביאה מלאה, זה לא הופך אותה ללא אישתו.
ויש דברים שהאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא... הבאת שלום בין איש לאישתו.
לא רוצה לחשוב מה קורה כשלהפך...

תזכרו שאתם לא אנשי מקצוע, ותגיבו בחכמה וברגישות.
להפך - היא בהחלט אשתוהסטורי
ולכן היא מחוייבת לא למנוע ממנו, את מה שהוא חלק בסיסי מהמחוייבות ההדדית של זוג נשוי. אמנם היא לא עושה את זה מרוע, אלא מקושי ולכן מובן שהוא צריך סבלנות. אבל בהחלט היא צריכה להיות יותר אקטיבית ולפעול למציאת פתרון ובודאי שלא לזרוק את האחריות עליו.
הייתי מקבלת את זה (אולי), אם היית אומר את זה לה בלבד.סוסה אדומה
הוא סובל וסוחב עם ייסורי מצפון כבר חודשיםהסטורי
יש מצבים שבהחלט לגיטימי שאדם ישים גבול. כשבן הזוג לא מוכן לטפל וזורק את כל האחריות עליו, זה בהחלט מצב כזה.

כבר כמה פעמים המליצו לו כאן, על ייעוץ מקצועי. הוא גם פנה לייעוץ כזה. מה את מצפה, שהוא ימשיך לנצח כם לשאת בכל האחריות, גם לספוג האשמות וגם לצאת אשם? הוא עלול להתמוטט.

משום מה יש כאלו שחושבים שגבר צריך להיות מלאך. אם אישה הייתה מציגה בעיה דומה, כבר מזמן היו טוענים כאן שבעלה אלים וכדאי לה להוציא לו צו הרחקה.
אין לי זמן להגיב. אבל אני חוזרת שוב, חבל שהוא מתייעץ בפורום.סוסה אדומה
בהחלט ויותר מזהיהודה224
אם זה היה הגבר אז היו לו נטיות הפוכות וכו וכו...
גם לאישה צריך גבולות כמו שבהחלט גבר צריך גבולות.
וכל המתיפיפות למינהן כנראה שאתן לא מאלה שצריכות קו אדום...
פמיניזם רדיקלי במייטבוהלוי מא
היי, דווקא לא הרגשתי פה חימוםשםאנונימי
אנשים טענו שלא להרפות ולהגיע לפתרון כבר.

לדעתך זו טעות?
יש כל מיני צורות לא להרפותמיואשת******
בוודאי לא להרפות
אבל לא בצורה של אולטימטומים למינהם
ולא בצורה של חיפושי מי אשם

לא קראתי את כל השרשורים שלך, בקצרה אציין שיש מושג וגיניסמוס שהוא כאב בזמן הביאה. הכאב הזה לא רציונלי. תנסה לדמיין למשל אם כל פעם שהיית מנסה להתקרב לאשתך היה כואב לך מאד מאד באיבר . ושוב ושוב. איזו הרגשה היתה לך מזה כאשם, כבן זוג, מה היית מרגיש לגבי עצמך לגבי הנישואים שלך.
זה לא מצב פשוט
אני מציעה לדבר איתה ולומר לה ששמעת שיש מושג כזה, שאתה מבין שזה כואב לה וכואב לך מזה ואתה מבקש אולי אפשר לבדוק אם יש לה את זה כי זה לגמרי לגמרי לא אשמתה אבל אם יודעים מה הבעיה אז היועץ שלך יוכל להדריך אותך יותר טוב לגבי הפתרון ולגבי מה אתה צריך לעשות. יש את דר אחינועם לב שגיא שמתעסקת בתחום הזה ויש רופאות שהיא הכשירה. ממש לא כל אחד יכול לאבחן ולטפל בזה ולשוב ללכת למישהו מקצועי
כשמגיעים ממקום של רוצים לפתור, רוצים להנות, אתה רוצה להנות אותה, אתה עצוב שכואב לה, אתה מוכן לעשות הכל בשביל שהיא תהנה וכל מה שאתה מבקש זה שהיא תעזור לך באבחון של איך לעשות את זה, אז יש לך הרבה יותר סיכוי להצליח.
בשום אופן לא לשדר אשמה, זה לא משנה ולא לשוב וברגע שנותנים למישהו להרגיש שהוא אשם יותר מהשני מיד הבן זוג נסגר ומפתח מגננה ברמה גבוהה ולא משתף פעולה

אומרים שזה כיף, אני רוצה שיהיה לך כיף אני רוצה שיהיה לנו כיף אני אוהב אותך ורוצה שיהיה לך טוב עצוב לי שזה מכאיב לך, אבל יש כל מיני פתרונות וכדי שידעו לייעץ לי מה לעשות אני חייב שתשתפי איתי פעולה קצת אפילו טיפה כדי שיגידו לי מה אני יכול וצריך לעשות כדי שנוכל להנות ביחד.

לא הייתי מתייחסת למה שהיא אומרת כרגע ולהרגשה שלך שהיא לא רוצה להיות איתך. אשה שלא חוותה מעולם הנאה- אלא להיפך רק כואב לה יש לה כבר התניה בראש שזה כואב ולא נעים, וחכם אין לה חשק לעבוד על זה כל כך כי היא לא מבינה איך משהו שכל כך כואב לה יכול להיות בכלל נעים. אולי היא גדלה שמקום שחינך אותה שרק גברים נהנים מזה והיא לא כל כל מאמינה שזה יכול להיות נעים וחושבת שסתם אומרים את זה לנשים? קשה לדעת

אתה נשמע בעל מקסים ורגיש ובאמת אל תקשיב לעצות אחיתופל לשים אולטימטום . ולא, גם אם זה היה מצב הפוך שלאשה שלוחצת על גבר אני יכולה לומר שמכירה מצב כזה והלחץ ו אולטימטום זה הדרך הבדיקה להרוס הרס ושבר שקשה קשה קשה לצאת ממנו
אף אחד לא מגיב טוב ללחץ בנושא יחסי אישות. לא גברים ולא נשים. רק רע יוצא מזה ועוד יותר קשה לשקם.
אוקיי, עזבתי הכל כדי לענות לך כי אתם יקרים ליסוסה אדומה
אז ככה...

אני משתדלת לשים בצד את התגובות שהרגיזו אותי, ולענות לך בנחת, כי זה העיקר.
מבחינתי אין דבר גרוע יותר מלגרום לקצר בין איש לאישתו, לא משנה באיזו תואנה. ולכן הרגשתי צורך להעיר ולא לעבור על זה בשתיקה.

נתחיל מהבסיס,
ה' מנסה בדברים גדולים, רק! אנשים גדולים.
כנראה שאתה אדם גדול, ולא רק שאתה אדם גדול, אתה גם מוכיח את עצמך בזה שאתה בהחלט סבלן ורגיש. חלק מהתגובות פה מוכיחות למה לא כולם מסוגלים לעמוד בנסיון הזה.
הקול האגואיסטי, יגיד לך שאתה מוותר על עצמך, ושאתה ממש מסכן, ושאתה חייב לשים לזה סוף גם בדרכים אלימות. הוא לא יגיד לך שזו דרך אלימה, והוא גם יביא לך מאה טענות ללמה זה מוצדק.

עכשיו, שלא תבין לא נכון, זה לא שאין לך קושי גדול, וזה לא שהסבלנות והרגישות שלך לא ראויה להערכה.
אבל הקול שיגיד לך שהסבלנות שלך היא לא מה שתעשה *לך* טוב, זה הקול של היצר הרע נטו!
ולדעתי אתה בעצמך מרגיש בזה.

עכשיו לעובדות, מתוך הכרות ועבודה בשטח! אני אומרת לך דברים שאחרים לא יודעים.
הרבה מאוד זוגות לא מצליחים בהתחלה. הרבה יותר זמן מכם מכל מיני סיבות כאלה ואחרות.
אצל הרבה מאוד זוגות יש בעיות דומות לשלכם.
לאישה כואב עד כדי איבוד חשק, הגבר מאשים אותה, היא מאשימה אותו בחזרה, ואחר כך היא מודה בזה שזה של שניהם, ולרוב היא מאוד מתביישת לפנות לעזרה כי היא אישה והיא צנועה יותר, וכי היא מרגישה כישלון.
אחד לאחד הסיפור שלכם.

היועץ, שהוא איש מקצוע אני מניחה, אמר לך משהו נכון.
הוא אמר לך שאתה צריך להתייחס לזה שרק היא צריכה להנות.
העניין הוא שזה לא עבד לך, ואולי כי עוד לא הצלחת לגמרי להיות במקום שהוא הציע לך להיות בו.
איך אני יודעת?
אתה מדבר מתוך מקום של טקטיקה ולא מהות.
"עשיתי וזה לא עובד..."... מה לא עובד?
מה אמור לעבוד אם המטרה היא שרק היא תהנה?

והאמת? זה לא קל בכלל להגיד לאדם להניח בצד את הצד האגואיסטי שלו, ולהיות רק בעמדה של נתינה...
אבל תחשוב איך נראת זוגיות כזאת עם גבר שעבד כל המידות שלו ברמה כזאת שהוא הצליח לתת באמת מתוך מקום טהור, והצליח בסוף להשפיע מתוך מקום אמיתי, ביחס לזוגיות של גברים שרוב הזמן חושבים על התועלת של עצמם...

אני אהיה איתך כנה... אני כל כך מאמינה בך, אני כל כך מאמינה בכם. באמת. בלי טיפה של הגזמה.

אני מציעה לך שתקשיב למה שהיועץ אמר לך, ובמקביל, שלא תקשיב לדעות הפוכות.

תחשוב על אישתך, זה מה שה' רוצה ממך.
ומילה שלי, כשתחשוב עליה ורק עליה, אתם תצליחו.

אישתך היא אישה גאולית.
היא לא מקבלת שפע ממקום אגואיסטי.
ה' נמצא בינכם והוא הגורם לכך שהמעשה הזה יכאב לה. ואיזה מדהימה היא שהיא מנסה בכל זאת. (לא כולן מנסות).
ה' נמצא בינכם ורוצה מכם משהו אחר. חיבור ממקום אחר, ממקום נקי יותר ואתם תבררו את זה עם הזמן.
לא אישתך אשמה, לא אתה אשם.
זה של שניכם. אחריות של שניכם.

תקן אותי אם אני טועה, אישתך מרגישה שאתה מאשים אות וזו הסיבה היחידה שהיא האשימה אותך חזרה.
יותר מזה, אישתך בעצמה מאשימה את עצמה...
זו אחת הסיבות שלא נעים לה להתייעץ.

כגבר, הייתי מציעה לך לתמוך בה באופן שהיא תפסיק להאשים את עצמה. כי כל עוד היא תאשים את עצמה אתם לא תצליחו.

מבחינה טכנית, יש הרבה מאוד פתרונות. אבל הבעיה אצלכם היא לא רק טכנית. היא מהותית...

בניגוד למה שאמרו לך, הדבר האחרון שאתה צריך לעשות, זה ללחוץ עליה, או לתת לה הרגשה שהיא לא בסדר. או כמו שמישהו אמר לך, להציב לה אולטימטום.
חס וחלילה!!
וגם, כל תגובה שגורמת לך רגשות שהם ההפך מאהבה והערכה כלפי אישתך, אוטומטית תדע שזה היצר הרע ואל תקשיב לו!

משהו פסיכולוגי צריך להשתחרר אצל אישתך.
זה הרבה יותר עמוק ממה שאנשים לפעמים חושבים.
חיבור שבין איש ואישה הןא לא עניין טכני בלבד. הוא עניין מהותי מאוד מאוד.
וככל שהוא יותר אמיתי (לפעמים יש בו יותר קשיים בהתחלה), והוא יותר נכון ומתקרב לביאה גאולית.
גאולה זה חיבור שבין הדוד והרעיה מתוך בחירה ו*רצון* של שניהם.

מהותית, תנסה שלא לחשוב על עצמך כרגע, אני יודעת שזה קשה... אבל זה מה שנכון.
תהיו חברים טובים, תאהב אותה, תתחבר אליה נפשית... זה כבר יגיע עם הזמן. אולי היא תפנה לעזרה מיוזמתה.
אתה צריך לעשות הכל כדי שזה יבוא ממנה ולא ממך.
ועוד לא עשית הכל.
כל קושי שיש נפתר כשהוא נפתר מרצון ואהבה.
אם אישתך תרגיש שאתה אוהב אותה, היא תתאמץ כל הזמן להשתדל בשבילך למרות הכאב הבלתי נסבל שלה.
ואם היא לא תצליח, היא תפנה כבר לעזרה מיוזמתה.

אל תקשיב לקולות האגואיסטים.

אגב, היא יודעת שזה יכול לגרום לך לקרי וכדו'?
מציעה לך להנכיח את זה בעדינות... בלי לדבר איתה על זה.
או לשלוח מישהו שידבר איתה על קושי של גבר בנושא, בעדינות רבה... ושלא תדע שאתה שלחת.
אסור שזה יבוא ממך באופן ישיר.

בינתיים, כמו שמישהי הציעה לך, תפנה לגורמים מקצועיים בלבד.
ועזוב את הפורום כרגע, יש פה אמירות לא אחראיות.
אני בטוחה שכולם רוצים בטובתך, אבל תנסה לחוש איזה צד משרת כל דעה.

אני לא חוזרת לקרוא מה שכתבתי ולערוך, כי אני באמצע המון עומס.
מקווה שהובנתי מספיק והתייחסתי לכל מה שצריך.
בהצלחה רבה!
תודה על התגובה באמצע לחץ אצלךשםאנונימי
אני באמת נהנה לקרוא את התגובות שלך

ועכשיו לתכלס:
אם אני מבין נכון, אז את טוענת שזה צריך לבוא ממנה ולא ממני ומבין (ייתכן שיש בזה משהו) שהיא כנראה בעצמה מרגישה אשמה במצב הזה.

לגבי החלק שזה צריך לבוא ממנה:
אני יכול להפסיק לעשות את החלק הסופי וכל הזמן לעשות את ה"מסביב".
כמובן שאגיד בצורה עדינה שהגיע הזמן שנהנה ולחכות עד שהיא תציע את זה בעצמה לפנות לעזרה בסופו של דבר כשהיא תרגיש בנוח.

אבל יש כמה בעיות בזה:
א. אם נעשה את הביאה, אני פשוט מאמין שזה לא יצליח (כי מה השתנה?) והיא שוב תצא מתוסכלת.

ב. אם לא נעשה, אז היא תצא מתוסכלת כי היא רוצה כבר להיות בהריון.

לגבי החלק השני:
אם היא מרגישה אשמה, אז למה היא לא עושה את המתבקש? כלומר - מה ישתנה אם היא באמת מרגישה אשמה?

אם זה היה קורה לי (וקרו לי לא מעט דברים בקשר הזה שלא היה לי מושג בכלל בדברים מסוימים), הלכתי וביררתי וחקרתי באינטרנט ובשיעורי זוגיות וכו וכו'.
לא את רשמת "דמיין אם זה היה קורה לך", אבל זה גם קשור לכאן.

שאלת אם היא יודעת שזה עלול לגרום לקרי לילה.
סליחה שאני "מוצא סתירות", אבל זה לא בדיוק מה שיגרום לה להילחץ לטעמך?
וכן, היא יודעת. אמרתי לה את זה בזמנו.

תודה שוב על ההתפנות מהזמן העמוס שלך.
בכל מקרה, אני בדר"כ קורא את התגובות של כולם לפני שאני מגבש דעה מה לעשות, אז הכל בסדר
באהבהסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"ג בתשרי תש"פ 21:05
נכון, זה צריך לבוא ממנה. כי אסור שיהיה מופעל עליה לחץ חיצוני... גם נשים שפנו לעזרה בסוף, זה היה אך ורק כי הן הגיעו להבנה והפנמה שהמצב מצריך טיפול ועזרה.

אישתך לא בעייתית בזה שהיא מתביישת לדבר בנושא הזה. הבושה שלה מובנת לחלוטין.
גם נשים מיניות מאוד, שאין להם שום בעיה שקשורה בנושא הזה, נמנעות מלגשת לבקש עזרה. ולא חסר גברים כאלה, אבל נשים, כל שכן.
לאישה הרבה פעמים, גם כשהיא חושבת שהבעיה בגבר שלה, היא נמנעת מלספר כי יש לה רצון שהכבוד שלו לא יפגע, כי היא מבינה שבסופו של דבר כבודו הוא גם כבודה.
לכן, עם דיבור נכון בינכם, עם הכלה וכו', אם יהיה עדיין צורך, היא תיגש לעזרה. הרי לא הגיוני שהיא תחיה ככה לנצח.

בקיצור, כן, פחות ישירות, פחות דיבורים בינכם על הנושא הזה.
יותר לאפשר, יותר סבלנות, יותר אהבה, יותר קשב.
אף אחד לא מת מטוב לב. ופראייר אתה לא.
בסופו של דבר, זה לא שהיא לא הלכה נגד הטבע שלה והתייעצה על הדבר הכי מביך בעיניה, זה לא שהיא לא מנסה למרות שכואב לה אימים.
היא עושה, היא מנסה... לפי היכולת שלה.

לפעמים באמת צריך לשחרר מלהגיע כל פעם לביאה עצמה. לתת לה לרצות את זה ולחכות לזה... להגיד לה מראש שאתה רוצה להפסיק ללחוץ עליה, ושאתה כשתרגיש שאתה רוצה להתחבר אליה תשאל אותה אם היא רוצה, ורק אם היא תרצה, אתם תנסו.
חשוב שתשתמש במילה "להתחבר"... לפעמים נשים רואות במעשה הזה מכל מיני סיבות פסיכולוגיות משהו פסול, משהו משפיל, משהו כואב.
אבל אישה רוצה חיבור, וזה מה שזה... כשתקרא לזה חיבור, אני מאמינה שהיא תשאף לזה יותר. זה ישמע לה ערב יותר לאוזן.

לגבי א. - חשוב שתאמין שכן תצליחו ה' מחדש כל רגע מחדש. אם ה' ירצה, ואתם תעשו את ההשתדלות שלכם כל אחד בתחומו - אתה באינטימיות הנפשית הנדרשת, והיא באינטימיות הפיזית מה שהיא יכולה, אתם תצליחו. לא בטוח שעל ההתחלה, אבל צריך סבלנות.

לגבי ב. אל תיקח אחריות על התסכולים שלה במה שלא קשור אליך... אם היא רוצה הריון, קודם כל זה מעולה... רק תנסה לעזור לה לא לעשות את זה מתוך לחץ להריון, אלא מתוך רצון זה צינור, ולחץ, אוטם את הצינור.
ככל שהיא תהיה יותר בלחץ, לחץ להיון, לחץ מזה שלא תצליחו, לחץ מהבאסה שלך, היא תכווץ שם אוטומטית ולא תצליחו.
שורה תחתונה, זה אינטרס שלך בין היתר לעזור לה לא להלחץ משום סיבה, ולא להיות מתוסכלת.
במקום להיות מתוסכל יחד איתה, תגיד לה, לא נורא... אני בטוח שנצליח. ואם תרצי, נוכל ללכת לרופאה לבדוק שאין משהו פיזי שמגביל אותנו.
תן לה להרגיש שאתה תומך בה... שאתה באמת סבלן... שאתה רוצה אבל לא לחוץ איתה.

לגבי השאלה על האשמה, אשמה הרבה פעמים היא שקר.
היא לא אשמה.
כואב לה ואולי לפעמים גם אין לה חשק (לגיטימי מאוד). זה לא שהיא מענישה אותך...
כשאדם מאשים את עצמו, הוא לא יכול לקחת אחריות.
כשהיא תבין שהיא לא אשמה, דווקא אז היא תצליח להתייעץ בלי להתבייש, דווקא אז היא תשחרר. בלב ושם.

מה אתה היית עושה, לא רלוונטי. כשם שפרצופיהם שונים, דעותיהם שונות וכו'..
כל אדם מתמודד עם דברים בצורה שונה. ואף התמודדות לא טובה יותר מחברתה.
לכל אדם יש כלים אחרים וחשוב ללמוד להשתמש בכלים שלו, ולא להכריח אותו להשתמש בכלים שאין לו.
כשהיא מרגישה אשמה היא לא פועלת כמוך, היא נכבת. ואם אני זןכרת נכון, לחץ מאוד מאוד מקשה עליה.
עוד מהשרשור הראשון שלך הבנו את זה.

לגבי זה שזה גורם לך לקרי, אם היא תדע את זה מתוך מקום טוב, זה יפריע לאדישות שיש מול זה.
הרי אני מאמינה שהיא לא רוצה שיהיה קרי.
ואם היא תבין שאתה מצד אחד לא אומר לה על זה שום דבר כי אתה לא רוצה להלחיץ אותה, אבל מצד שני, יש טבע בעולם... שוב, בלי שאתה אומר לה על זה מילה.
לא יודעת, אם קורה לך לקום להתקלח באמצע הלילה... או כל דבר אחר שיגרום לה להבין שגבר צריך לפרוק את זה והלכתית אתם בהתמודדות (למרות שאסור שתילחץ מזה גם אתה).
יש הבדל מאוד דק אבל מאוד משמעותי בין לחץ לרצון. צריך לעורר רצון ולכבות את הלחץ.
תעשה את זה בחכמה.

ועכשיו אם אתה רוצה לשמוע פתרונות טכניים, בשמחה... אבל חשוב שתדבר עם מישהו ששומע אותך ממש. תתקשר למכון פועה או למרכז יהל...

טכנית, קודם כל אישה צריכה להרגיש מאוד אהובה לפני כן.
והכל צריך להעשות בהדרגה.
גם כשמגיעים לאיברים רגישים, לגרום לה לצפות ולא להגיע לזה בבת אחת. לעשות מסביב... לרמוז, לגרום לציפיה ולאפילו תסכול קטן ורק אחר כך להתקרב יותר.

זה לגבי האיך להביא אותה טכנית להכנה פיזית כללית, וזה נכון לתמיד.
ואני כותבת את זה כאן כי אני לא רואה בזה שום דבר גס.

לגבי בתולה...
יש כל מיני שיטות.
העיקרון הוא שלאישה יש קרום. (יש כאלה שאין להן, אבל לא נראה לי שזה רלוונטי לגביך).
לחלקן יש קרום עבה, ולחלקן יש אפילו קרום עבה מאוד.
את זה אפשר לבדוק אצל רופאה או משהו.
לחלקן יש פתח קטן מאוד וגם את זה אפשר לבדוק, ורופאה יכולה לעזור "לקרוע" את זה בתהליך די פשוט.

כשלאישה יש קרום עבה מאוד, המעשה כואב הרבה יותר, וגם כשהם מצליחים, יורד הרבה דם.
ככה גם לגבי פתח קטן מידי...

הרבה פעמים מה שעוזר, זה לטשטש את הכאב בכל מיני דרכים.
למשל, לשתות יין לבן כדי לתפוס קצת ראש, לטשטש ולהשתחרר... (לבן - כדי לא להרדם או לחטוף בחילה).

מבחינת תנוחה, אפשר שהאישה בהתחלה (אחרי שהיא מעוררת מינית לגמרי) תהיה למעלה, ככה היא מכתיבה את הקצב וזה כואב לה פחות.
לפני כן כדאי שהיא תכניס אצבע כדי להיזכר במבנה הנרתיק.
(הרבה פעמים זוגות לא מצליחים בגלל הטיה לא נכונה).
אחרי שהיא תכניס אצבע היא גם תרגיש יותר בטוחה עם כניסה אחרת כי היא זוכרת את המבנה שלה.

תוך כדי, אם כואב לה, חשוב לתמוך ולעודד אותה... להגיד לה כל הכבוד (לא כי היא ילדה קטנה, אלא כי באמת מגיעה לה הערכה על המסירות הזאת).
ואם היא גונחת מכאבים, אפשר להציע לה להמיר את הגניחה לגניחה של עונג, זה ישחרר את שניכם ויעזור לה גם טכנית. אם לא יעשה טוב להציע לה, אפשר שהגבר יגנח בעצמו, וזה יעורר אותה...

יש עוד דרך, הדרך היא בתנוחה המסיונרית כמובן כשהיא מעוררת מינית והיא מוכנה לזה, להכניס אצבע ואחר כך עוד אחת (עדיף זרת וקמיצה כי הן קטנות יותר לרוב)... לאט לאט. יכול להיות שזה יכאב קצת. מה שחשוב שזה יהיה כאב נסבל ולא יותר מזה. כי חוץ מטראומות לא יצא מזה שום דבר.
ולהגיד לה מראש שתגיד לך כשהכאב לא נסבל כדי שתפסיק. (אם היא תרגיש גם שאתה אכפתי כלפיה, יהיה לה יותר אמון בך ויש יותר סיכוי שהיא תשחרר למטה).
כשתצליח להכניס 2 אצבעות או יותר, תתלהב ותגיד לה שהצלחת. ותשאל אותה אם היא רוצה שתנסו עכשיו.

זה כנראה יכאב לה, אבל עדיין יכאב לה פחות. ואולי גם ירד לה דם וישרוף לה. אבל בפעמים הבאות יכאב פחות.

אפשר להעזר בכרית מתחתיה, זה יקל על החיבור.

להציע לה לחייך, כי שמעתי שמישהי שאמרה בשם הרב מיניטו אם אני לא טועה, שזה גורם להרחיב ולשחרר גם למטה (בלידה... אז כל שכן בזה).

יש עוד דרך ששמעתי פעם, אבל אישית לא התחברתי אליה ברמה העקרונית אבל כותבת למקרה שיעזור לכם.
לשים מזרן על מזרן עד שהיא תהיה בגובה ושהגבר יעמוד.

בכל פעם כזאת, חשוב שזה יבוא מתוך קשר טוב ותומך בינכם, מתוך תשוקה גדולה (לנצל ימים של ביוץ) מתוך רצון ואהבה ולא מתוך לחץ.
מתוך רצון לחיבור ולא מתוך רצון לפריקת סיפוקים.
מתוך אפתיה והבנה והערכה.
ולא לשכוח לכוון לקדושה, ולזכור שהשכינה שורה עליכם ובינכם באותם רגעים.

וגם תפילות יעזרו. ניסיתם?

אם תצליחו סוך סוף (קודם כל אם תצליח לענג אותה כשתצליחו להתחבר ולא לגמור לפני כן, יהיה לכם הכי כיף בעולם וזה יקרב בינכם מאוד... איזה כיף!), לייעץ לה כדי שלא יהיו בעיות, באמבטיה במהלך השבעה נקיים להרחיב את הקרום עוד יותר כל יום קצת - רק אם לא כואב. כדי שלא תפצע את עצמה....

מקווה שאמרתי מספיק, והשתדלתי שלא יהיה פתוח מידי לפורום מעורב. אבל בינתיים, עד שתתייעצו עם מכון פועה ודומיהם, קבלו את זה.

בהצלחה. נשמח לשמוע גם כשתצליחו...

כמו שהציע לך זה שהתייעצת איתו. רק לאהוב ולחמול.
ולא לשמוע לאף יצר הרע שאומר לך דברים הפוכים. חבל.
יש פה הזדמנות להשראת שכינה מתוך מקום הרבה יותר מבורר ועם מידות הרבה יותר מזוככות.
זכו שכינה בינהם.

בהצלחה גדולה גדולה.

נ.ב.
שכחתי לומר להשתמש בהרבה חומר סיכה תמיד. במיוחד בהתחלה. למרות שלנשים צעירות יש הפרשות טבעיות כשהן מעוררות מספיק.
גברתיהודה224
הגזמת!!! זה לא מתאים לפורום פתוח...
לעניות דעתך אולי. מכבדת אבל לא מסכימה איתך.סוסה אדומה
בדיוק בשביל זה יש פורומים סגוריםיהודה224
ואם לא כן אין שום צורך בזה...
אני קצת מופתע מהשתיקה על זה
בנאדם, זכותך לחשוב כך או אחרת. לא כולם חייבים להסכים איתך.סוסה אדומה
הבנו כבר בפעם הראשונה שאתה חושב שזה לא שייך, ויתכן שגם לא תהיה היחיד וזה עדיין לא הופך את דעתך לצודקת יותר או פחות.
אם לא מתאים לך, אתה לא חייב לקרוא.
הדברים נכתבו לתועלת ובעדינות האפשרית.

הפעלתי את שיקול דעתי. אני מבינה ואין צורך להגיד פעם ושוב פעם שאתה לא מסכים. ואם כבר, הדברים שאתה כתבת בשרשור הספציפי הזה, ראוי שתעשה עליהם תשובה.

אם מישהו יקרא את זה וזה יעזור לו עם אישתו, עשיתי את שלי.

הפורום מיועד לאנשים בוגרים לצורך עצה ועזרה.
מי שלוקח את זה למקום אחר, שיבדוק את עצמו.
סליחה מהוד מעלתךיהודה224
אבל אלו דברים שאין מקומם בפורום פתוח את מעונינת לחדש לו חומרים בנושאים מוצנעים תשלחי לו בפרטי
שיקול דעתך ממש לא משנה כאן..
בשביל אמירות בנושאים כאלה יש לך 3 אופציות 1 לשלוח בפרטי 2 פורום סגור ( לענינינו לא ככ רלוונטי) 3 לא לשלוח
אינני מתייחס לתוכן הדברים שאני מסכים עם רובם...
כשתמבגרים, מבינים שעם כל הבאסה, יש אנשים שעושים דבריםסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"ד בתשרי תש"פ 01:40
שאנחנו מאוד לא מסכימים איתם, ועדיין צריך לגלות קצת ענווה ולזכור שלא כל האמת אצלנו. (ואגב, יתכן שבאמת אני טועה, כרגע אני חושבת שזה בסדר, אבל מבטיחה לחשוב על זה, מזמינה אותך לפתוח את הראש גם אתה).

בא לך לדווח, תדווח. זה שתמשיך לצעוק זה לא יהפוך אותך לצודק יותר. אם מבחינת המנהלים זה לא מתאים לפורמט, הם ימחקו וזה יתקבל בהבנה גם אם דעתי אחרת.

הרבה בעיות אצל דתיים נובעות מכך שאין מודעות לבעיות בסיסיות ואין עם מי לדבר.
מרוב פחד וחרדה מתגובות כמו שלך.
סליחה....יהודה224
אבל את ממשיכה כדרכך לדבר בסטראוטיפים... הרבה בעיות אצל הדתיים וכ"ו...להזכירך בחברה מתירנית הבעיות עמוקות יותר ומסובכות יותר (מכיר מבפנים) ועוד לא קם החכם/ה שייצור חברה מושלמת...
דווקא בשביל זה יש את אופציית הפורומים הסגורים...
מבטיח לחשוב שוב.
אני מיציתי את הדיון בעניין הזה אי אפשר לקחת את הסיכון שיש פה אנשים שאינם צריכים לקרוא את החומר הזה בפרט שיש לך את אופציית הפרטי.
והאמת מחובתי המוסרית לדווח אין לי רצון לעשות את זה אז עשיתי אתזה בלי רצון ובלי שום נקיפות מצפון...
אל תמנע ממנו להחכיםor1900
התשובה שלך מקיפה וחשובהor1900
כל הכבוד והלוואי שירבו כמותך
כתיבה מקצועית ומקיפה

מי שלא נוח לו שלא ייקרא...

לא צריך את משמרת הצניעות כאן!בין תקוה ליאוש
היה עדיף שהייתה שולחת לו בפרטי?
זה פורום של נשואים ונשואות וזה חלק ממה שעושים.
היא תמיד משקיעה בתשובות ארוכות ומפורטות וגם צנועות במידת האפשר.
לא לעניין לקפוץ על כל דבר מי שלא מתאים לו שלא יכנס
אין לי דבר נגד התשובהיהודה224
יש לי גם יש לי נגד המיקום...
נכון שזה פורום נשואים אבל מסתובבים פה גם רווקים ואולי גם נערים קטנים
אז כן עדיף שתשלח לו בפרטי בהחלט ואני לא נכנס לשאלה אם ראוי שאשה תשלח לגבר נשוי וכ"ו
מה קשור משמרת צניעות?miki052

היא כותבת יפה, ומשקיעה בכל ההודעות שלה.

אך כאן היא הגזימה.

ממש אבל ממש לא קשור משמרת הצניעות.

אתה באמת חושב שכל עמ"י צריכים לקרוא את העיצות שלה בפורום פתוח בנושא מוצנע?

זה אתר דתי לידעתך.

ממש הוריד את ערך האתר.

נכון מאוד... לא נוח לכם אל תקראוor1900
צודק לחלוטין !!miki052
עבר עריכה על ידי miki052 בתאריך י"ד בתשרי תש"פ 00:54

אני ממש מוחהמופאסה
מי שותה יין לבן בלילה? בחייאת...רק אדום

ישר כחך
תגובה מאוד מושקעת, וכתובה ברגישות ובאמפטיה - אלא שלאקרן-הפוך
חושבת שיכולה להתאים, מבחינת ההמלצות, לבחורה שייתכן וסובלת מוגניסמוס (ואולי אף מווסטבוליטיס, אם זה לא רק הפחד אלא באמת משהו על רקע קליני).

איך שלא יהיה, נדרשת עזרה טיפולית, אחרי כל כך הרבה חודשים.

יש כאן את הפורום הסגור לנושא, המלצתי לבחור שאישתו תצטרף.
מחכים לספר או לחוברתor1900
מסכימה שיתכן שהיא סובלת מזהסוסה אדומה
אם אני לא טועה אולי כתבתי לו על זה או למישהו אחר...
אבל משהו בכל הפרטים שהוא סיפק, נשמע לי פחות בכיוון... כלומר, נשמע כמו וגניסמוס קל שישתחרר אם יורידו ממנה לחץ.

כשירד ממנה הלחץ, במידה והיא לא תצליח אני חושבת שמיוזמתה היא תרצה לבדוק את זה במידת הצורך ואז אם אכן קיים - היא תגלה בעיות פיזיות אחרות.

מה שבטוח, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בכל מקרה. היעוץ בפורום לא נועד להחליף עזרה מקצועית מחוץ לפורום.
את מקסימה מזל שמצאת זמן בסוףאליפ
אני באמת באמת עמוס (ואפילו שעמוס אהב סוסים אדומים)
כמה דברים קטנים שאולי כתבו סליחה על הלקוניות בנושא רגיש:
1. לא תמיד זה נובע ממניע זהה. יכול להיות פגיעה ברקע, הכנה לקוייה, חוסר חיבור לגוף ואפילו תוצאה של התסכול שלך. טיפול יעזור מאד אפילו בעניין ראשוני וכרגע שלא יודעים מהיכן זה נובע תתייחס לזה גם אתה כעניין זוגי כמו שכתבה @ס@סוסה אדומה
2. גם אם נכנסת טיפה זה לא זרע לבטלה. אחרי שתרגע מזה
אני מציע שתלמד שניתן בהחלט להינות מאינטימיות באופן נשי , היינן גם אם אין בסוף חדירה מלאה. נסה להינות מהאהבה כשלעצמה. זה נפוץ שאנחנו כדוסים באובר סטרס, שחרר והרבה פעמים גם היא תהיה פחות במתח
3. אם, ורק אם היא בעניין, לפעמים שינוי תנוחה או כיוון יכולים לעזור
כל הכבוד ששיתפת
בשר נא בטוב בע"ה
היא די נגעלת מזרע...שםאנונימי
כלומר אם יישפך, היא די מבהירה שזה מגעיל אותה שזה עליה.

אני קצת מוציא אותה אולי ילדה קטנה, אבל אני יכול להבין שבקטע הזה, כשלא רגילים לזה, זה באמת דבר שיכול להגעיל.

לגבי שאר הדברים - מה שאני קורא (אולי אחרים הגיבו לי אחרת ועוד לא ראיתי) זה פשוט לא לנסות ביאה.
האם זו הכוונה?
אני לא חושב שהיא היתה רוצה שתוותרו על זהאליפ
רק שתהין יותר אוהבים ופחות מתוסכלים
מה שאתם עוברים קורה לעוד זוגות שלורבם אין את האומץ שלך לעלות את זה לפורום זה או אחר. אז הם פשוט מחפשים תשובות שניתנו לאחרים.
אני מכיר מקרה של זוג שסחב שנה של תיסכולים על זה שהם לא הצליחו ואחרי ביקור אצל רפואה הסתבר בבדיקה שפשוט הקרום היה עבה באופן חריג ולפתע נעלמו הבעיות

נסה לדבר איתה באהבה
להגיד ששניכם בסהכ צעירים ומותר לטעות ובואי ננסה שוב להיות קשובים זה לצרכים של זו. לפי רוב אם תצליח לקנות את לבה היא תרצה בחיבור שלכם
היא טוענת שלדעתה אני בסדר גמורשםאנונימי
בכיפור העליתי רעיון שאלך לפסיכולוג שיסביר לי איך לשחרר אולי תחושות שמפריעות והיא אמרה שלדעתה אין מה ואני בסדר גמור.

סתם טכנית זה לא עובד.
יפה... גם מה שכתבת קודם...סוסה אדומה
אחי מה שאתה עובר זו התעללותהלוי מא
תן אולטימטום!

לא יודע מה הבעיה אך הנחת היסוד שלי בחיים היא
"יש בעיה יש פתרון"
התחתנת לשבת ולא לתוהו.
גם יחסי אישות תקינים הם שבת כמו גם להביא ילדים.

נשמע שהפתרון משולב רפואית ונפשית
רפואית נשמע שיש לה וגניסמוס או איך שלא קוראים לזה.
זו בעיה שהמקום צר מאוד ויש טיפול בזה.
כנראה שזה משולב גם במשהו נפשי שמתכווץ במקרה של רצון לחיבור או אינטימיות.

כפרה עלייך אני אוהב אותך והכל טוב ויפה אך לא התחתנתי על מנת לסבול. קחי לך חודש להתחיל טיפול ואם לא נגמור עם זה יפה

אין לכם כרגע כלום במשותף קצת רכוש מחלקים וסלמאט.
מה שלא יהיה אל תביא ילדים למערכת כזו. במידה ואכן יש טיפול והיא מטפלת תוודא שזה תהליך יציב שלא יגרור אחריו רגרסיה ואז תביא ילדים.

המון בהצלחה.
הייתי נשוי עשור למקפיא בדמות אדם לא מאחל זאת לשונאים שלי
למה לסיים?miki052

נשמע שיש שם בעיה עמוקה.

אולי הותקפה בעברה.

מכירה מקרה כזה...היא טיפלה בעצמה והיום חיים מצויין!

בשביל מה להציע להפרד?

לכל בעיה יש פיתרון.

נסחפת...התעללות?

לא כתבתי לסייםהלוי מא
צריך להרעיד אצלה משהו לכיוון טיפול.
אני בטוח שכשתטפל בעצמה יהיה בסדר.

השאלה היא אם מבחינתו הוא כבר מיצה את זה..
אם הותקפה בעברmiki052

מה יעזור אולטימטום?

מה יעזור להרעיד אותה?

הזו זוגיות?

להרעיד? להפחיד? אולטימטום?

מוזר.

ובכלל מה זה מבחינתנו הוא מיצה? אנחנו נחליט לו מתי מיצה ומתי לא?

זו אישה שצריכה טיפול , וללחוץ אותה לפינה ממש לא יעזור. להיפך.

אפשר לעזור לה להגיע להבנה ורצון ללכת לטפל בלי איומים ולחצים.

תראיהלוי מא
למטבע שני צדדים.

ייתכן ויש לה בעיה רצינית אבל גם היא חייבת להבין כי זוגיות ללא יחסים היא לא בריאה וחייבים לעשות משהו ויפה שעה אחת קודם.

ללא ספק הכדור אצלה והיא חייבת להחליט מה היא רוצה מעצמה ומבעלה. מדובר פה בארץ הרבה על ברית וגם לאישה הזו שכנראה נמצאת כשידה על התחתונה יש חלק.

לא פשוט המצב שלהם
מי שסיים בעבר זה אצלו פיתרוןמיואשת******
ועדיף לא להתייחס ברצינות להודעות של מי שלא מבין שיש חיים אחרים משלו ומשליך את כל מה שקרה לו על מקרה של מישהו אחר
לא יאמן כמה בני אדם שהתגרשו ולא השתקמו מציעים לכולם סביבם לעשות את זה ומרחמים על כל מי שנשוי
תקראי הודעות שלו ותראי כמה כעס ושנאה יש לו כלפי נשים באופן כללי. חבל על המאמץ שלך להבין.
ולך הלוי, מאחלת השתקמות מהירה ואשה מדהימה אי שם בעתיד .
ניראה לי שהלוי ב"ה נשוי באושר.כלה נאה
שמחה לשמועמיואשת******
אני לא יודע באיזה עולם מושגים את חיההלוי מא
בנאדם ששמר על עצמו לפחות מקרבות אסורות כ"כ הרבה שנים ברווקות ואז מקבל בסיבוב אישה שלא משתפת פעולה עם צורך כ"כ בסיסי ולצפות שיהיה טולרנטי עם זה?

מה שהיא לא עברה בחיים לא מצדיק את זה.

א. לכל הפחות היה ראוי לפתוח את זה לפני החתונה לפי דעתי חשש גדול למקח טעות.
ב. התחתנת ראית חודש חודשיים אין התקדמות קחי אחריות שתפי את בעלך ותתחילי לטפל
ג. כשהוא יגיע לפה עם סיפור בגידה תתחילו כל הקדושים המעונים לצלוב אותו נכון? אז למה לא להציב אולטימטום?

הגברת חיה בללה לנד ומוטב שתתעשת.
אני חיה ב״ה אלף פעמים בעולם מאד שונה משלךמיואשת******
עולם בו משפטים כמו
מה שהיא לא עברה בחיים לא מצדיק את זה
לא קיימים

עולם בו לא מצפים מאשה לדעת אם היא יכולה לקיים יחסים לפני החתונה (אתה סוטה משוגע שאפילו אתה חושב כזה דבר)

עולם בו לא בוגדים נקודה.

אתה חי בעולם שכל הנ״ל תקף בו
מי יתן ולא אפגוש אותך לעולם

ועכשיו טוב מאד שהבהרת באיזה עולם אתה חי כדי שהאיש ידע מאיפה העצות שלך מגיעות ויתייחס בהתאם
ברוך השםהלוי מא
על מה התגובות שלי לוחצות לך מיואשת?
לא נעים לך לקרוא את לא חייבת
מה שחשוב לי שהוא לא יתייחס אליך ברצינותמיואשת******
תודה שעזרת לי להשיג את המטרה 🙏🏻
כי הוסמכת על ידי הקב"ה להחליטהלוי מא
ממי מקבלים עצה נכון?

גאוותנית
בכל מקרה פטור בלא כלום אאהלוי מא
אם היית מגלה לאחר החתונה שבעלך בעל נטיות הפוכות והתחתן מתוך ריצוי סביבתי איך היית מרגישה?
לחלוטין לא קשור למקרה הזהמיואשת******
ואני מבינה שהיית מצדיק בגידה שלי במקרה הזה
אני לא
מצדיק? הלכת רחוק מדי כפרותהלוי מא
הייתי מצפה ממנו לשים את הקלפים על השולחן לפני החתונה איתך ולתת לך לבחור נכון.

לא לשקר בשם ההלכה מה להגיד לפני ואז לקחת איתו אישה למטה
והקשר לסיפור פה? לא קייםמיואשת******
לא נורא
הבהרת מי אתה ואת דעותיך

לא שלא ידענו קודם, אבל פותח השרשור לא הכיר אותך. עכשיו הוא מכיר. לי זה מספיק אין לי ענין להמשיך איתך דיון חסר טעם
תחשוב מה שבא לך
נכון ואכתוב מה בא ליהלוי מא
ואם תעקמי את האף לא נורא שישאר לך אף עקום
יש מיקרים כאלה במגזר שמתחתנים בחלום שהנטייה ההפוכה תיעלםor1900
לצערי הרב העלית נקודה כואבת

ויש רבים וטובים שחושבים שחתונה תעלים את כל בעיותיהם כולל נטיות הפוכות ומאמללים את האשה-גבר ואת ילדיהם

מיקרים בהם לא מספרים לבן הזוג על הנטייה לפני החתונה כמובן

ב״ה אתה יודע גבר לא יכול לבגוד אלה עם כןmetorafi
הבחורה הייתה נשואה

לסיכום שיציב לה אולטימטום שהוא נותן לזה איקס זמן לעבוד או שתתאפס על עצמה עובד יופי לא עובד שיראה לה את הדלת החוצה הוא מבין שהוא לא קנה את אשתו בביאה נכון ?! הבחור יכול להיות נזיר אם הוא ממש אוהב אותה אז שיהנה מהמצב ויפסיק להתבכיין
ואם הוא לא נהנה אז שיבהיר לה אחרי האולטימטום גירושים
תזהר שהמיואשת לא תרביץ לךהלוי מא
ב״ה חחח אם בחייםmetorafi
הרגילים שלי אני אומר מה שאני חושב אין שום סיבה שפה אני יהסס והיא שומרת נגיעה מיואשת היא צדיקה אז היא לא תרביץ מה גם שיש לי אישה שתשמור עלי
לבגוד זה גם עם רווקה!כלה נאה
העונש על אשת איש חמור יותר. זה נכון.
אבל מפה ולהגיד שללכת אחרי גבה של אישתו עם רווקה או גרושה זו לא ניקרא בגידה. הגזמתת.

לא הבנתהלוי מא
הוא אומר שהם בכלל לא נשואים בגלל שלא הייתה ביאה...
ולכן אם הוא הולך עם אחרת זו לא בדידה אין עדיין גמר קניין
ב״ה ככה זה התפיסה שלי וזה בסדר ששלך שונה הmetorafi
אחרת לא היה דיון פורה
לא ברור שהיא ידעה לפני החתונה שיהיה קושיהסטורי
אבל כן ברור שכשכמה חודשים אחרי שמים לב לקושי - חייבים לטפל בו.
במצב כזה גם עדינות וסובלנות לא יעזרו. כמעט שנה הוא מחכהכלה נאה
היא צריכה להבין!! שיש בעיה ולעשות איתה משהו!!
זה מה שלא ניראה שמבינים פה.

מכירה גם חתן שהיו לו בעיות זקיפה. אז??
לך לרופא. לא?
מה אשמה הכלה כמעט שנה. ועוד יאשים אותה?

מה יקרה לה אם תפנה ליועצת ממכון פועה?
שתראה לו קצת רצון לבוא לקראתו.
מעצבן אותי ממש אם זה היה הפוך.
יקירתי, אני לא מבינה אותךמיואשת******
את יודעת כמו שאני יודעת שגם במצב הפוך לוקח לגבר המון המון זמן להודות בבעיה וללכת לעזרה
והרבה פעמים הם מתעלמים מזה
וזה עוגמת נפש וצער גדול לאשה
ובכל זאת גירושין זה ממש לא פתרון ואפילו לא עולה על הדעת.
הכי רחוק
הבנה והכלה ודיבור והתייעצות
ולא אולטימטומים
מצטרפת לכל מילה שסוסה אדומה אמרה
והוא כותב שהם נשואים כמה חודשים. זה רחוק משנה
ושוב, דווקא בגלל שבמצב ההפוך לא הייתי חולמת ליעץ למישהי לדחוק את בעלה לפינה ולהציב לו אולטימטום כך גם פה
לא אמרתי אולטימטום. היא תברח לו בטוח!כלה נאה
אל תשווי בעיה שהיא מההתחלה לבעיה שנעשתה באמצע החיים. לא?

המוזר שהיא עוד מתעצבנת למה היא עוד לא בהריון.
וכן. גם במה שדיברנו. אם זה היה נמשך והבן אדם לא זז. אז כן הייתי עושה משהו להלחיץ או שיפסיד. לא הייתי מוכנה לסבול מעכשיו עד 120.
אבל ברור שלא אולטימטום עוד חודש אם לא אז..
אני חושבת שבעיה מהתחלה היא יותר קשה. הרבה יותרמיואשת******
תחשבי שהאשה הזו לא חוותה הנאה מעולם, אין לה משהו לצפות לו. מי שנהייתה לו בעיה באמצע החיים לפחות יודע כמה זה יכול להיות טוב ויש לו מוטיבציה לעבוד על זה
בפרט שהבעיה שהוא מתאר נשמעת וגיניסמוס, שזו בעיה פיזית ולא אשמתה בכלל. אבל היא כנראה לא יודעת את זה. זה מאד מבייש ומשפיל עבור אשה, לא ברור גם איזו הרגשה הוא נותן לה והם כל הזמן משחקים משחק האשמות מי אשם
תחשבי בנוסף לבעיה הזו הם זוג צעיר בתחילת הדרך שעוד לא למדו אחד את השני כמו שצריך, אין להם מערכת זוגיות בך ותקשורת בנויה, הפ בכלל מנסים לבנות את החיים ואת עצמם ואת התקשורת
בקיצור לי זה נשמע בעיה יותר קשה לפתירה
ולכן תריכה יותר עדינות
ברור של דחוף לפתרון ולא לעזוב את זה
אבל העצה שניתנה פה על ידי כמה - לחתוך/ לסיים/ אולטימטום וכו, היא ממש הרסנית
מחילה, "הם" לאהסטורי
משחקים משחק האשמות כל הזמן. אם עקבת אחרי שירשוריו הקודמים - הוא היה ממש סובלני כלפיה, למרות ש(אמנם לא באשמתה, אבל) היא מונעת ממנו מינימום של זוגיות תקינה, לאורך חודשים ארוכים. הוא הלך להתייעץ, היא לא הסכימה. גם כשעלה שיש לה קושי פיזי/נפשי, כזה או אחר, הוא המשיך לשאת בסבלנות, כשהיא לא הסכימה לטפל בעצמה.
בהמשך, כבחור ירא שמיים, הוא התחיל לחשוש שאולי הוא לא בסדר ולשאת ביסורי מצפון, שאולי הביקושים הנורמליים לגמרי שלו, עושים אותו סוטה וכד'. למרות שהוא עשה הכל בצורה הכי נורמלית וטבעית. מה לעשות שאחרי חודשים ארוכים כאלו הסבלנות פוקעת.

חשוב לציין, איני טוען בכלל שהיא אשמה. ברור שיש לה קושי פיזי או נפשי, זה או אחר. אני כן טוען שהיא לא יכולה לזרוק את האחריות עליו. הוא מתנהל כחתן ובעל נורמלי והקושי אצלה.
אם היא תשתף פעולה, תסכים ללכת להתייעץ עם רופאה, אשת מקצוע אחרת (בצורה רצינית, לא 'רק בטלפון' ובטח שלא ב'זו האחריות שלך') וכו' - אני הראשון שאבהיר לו, שזוג צריך לקחת קשיים בצורה זוגית ולשאת בהם ביחד ודווקא אותו אחד שמוקד הקושי לא אצלו, הוא זה שצריך לעודד ולפנק את השני ולתמוך בו בסבלנות, גם אם יקח חודשים ושנים עד הפתרון.
אבל, כל עוד שהיא לא מוכנה לטפל וזורקת את כל האחריות עליו - אי אפשר לצפות ממנו להיות מלאך.

כבר כתבתי בבוקר - ברור לי שאם זה היה הפוך, גבר שבגלל קושי רפואי או נפשי לא היה מסוגל לספק לאשתו את צרכיה הבסיסיים ובמקום להסכים ללכת לטיפול, היה זורק את האחריות וממילא רגשות האשמה על אשתו - 'הנשמות הטובות' כאן, שכעת מאשימות אותו, כבר היו טוענות שהבעל אלים.
בקשר לפסקה האחרונה שלך- לא נכוןמיואשת******
פשוט לא נכון. לא מתייעצים על דברים כאלו מעל הפורום, אבל אני יכולה לומר לך שנתקלתי בשאלות כאלו בפרטי וההנחה שנשים מתנהגות כך לגבר היא פשוט לא נכונה וממש מצער שיש גברים שחושבים על נשים שהן תמיד לרעת הגברים. פשוט עצוב לי . רב הנשים אוהבות ומכילות ומבינות את הגברים

אם תסתכל פעם בשרשורים של פורום הריון שבהם אשה אומרת שאין לה חשק בהריון תראה תגובות גורפות של - קשה לבעלך, תתאמצי, תתני לו בכל זאת, תנסי כך וכך.

גישה כזו של - הנשים תמיד יהיו בעד נשים ונגד גברים היא גישה עצובה להסתובב איתה בחיים.

בקשר למה שכתבת נכון לא קראתי את השרשורים שלו והבהרתי את זה בתגובה הראשונה שלי
אולי טעיתי שהגדרתי את זה כמשחק האשמות באמת. לא מינוח טוב.מצד שני אנחנו שומעים פה רק צד אחד כן?

אני לגמרי מסכימה שזה לא פייר שהיא זורקת אחריות עליו וברור שהיא צריכה לטפל בעצמה ומהר
אין ספק
השאלה איך להגיע למצב שהיא תעשה את זה, ואולטימטום בדרך כלל לא עובד ואף מחריף את המצב פיזית ונפשית
אז שוב חוזרת לתגובה של סוסה אדומה ומסכימה עם כל מילה שלה
זה שאנשים פה בפורום לא מכירים מקרים של גברים ונשים שלא מסוגלים לקיים יחסים בצורה חלקה תוך פרק זמן סביר, זה לא אומר שהמקרים האלו לא קיימים- והמון!
והם כמעט תמיד פתירים. ולא באולטימטומים למינהם .
אני לא קורה בפורום הריוןהסטורי
אבל כאן בפורום, על דברים מינוריים בהרבה, נשים טענו שזו אלימות מצד הבעל.

אני לא דנתי על מה מתייעצים בפורום. מההתיעצות הראשונה שלו כאן, המלצתי לו ללכת לייעוץ מקצועי. מה לעשות שפעם אחר פעם הוא חוזר אלינו, כשהיעוץ המקצועי נשאר באויר, כי היא לא משתפת פעולה וזורקת את האחריות אליו.

אני חוזר ואומר, אם היא היתה מוכנה ללכת לטיפול מקצועי, או לפחות להתייעצות רצינית - אני הראשון שהיה מעודד אותו, לקחת נשימה ארוכה ורק לעודד ולפנק.
לא התכוונתי שתקרא רק הבאתי דוגמא מיואשת******
ואני לא כל כך מכירה את הפורום פה.

תראה, יעוץ מקצועי אמיתי נותן מענה וכלים איך להביא את האשה לטיפול. ואפ צריל לתת אולטימטום או לפרק חבילה- גם את זה היעוץ המקצועי יעשה. זה בדיוק הרעיון של יעוץ מקצועי.
הוא הלך ליעוץ והוא אומר שהוא עושה מה שהיעוץ אומר אבל ״זה לא עובד״ מפנה אותך לתגובתה של סוסה אדומה על השורה הזו.

לא המקום של הפורום ושלנו לעודד בכיוונים כאלו קריטיים. אם כבר אפשר לומר שישאל את היועץ מה הצעד הבא, שילך לעוד יועץ .
נכון. לזה התכוונתי. שאם זה מההתחלה זה יותר קשהכלה נאה
לכן היא צריכה להבין איפה הם נמצאים.
ברור שהיא צריכהמיואשת******
צריכה להבין
צריכה לתקן
תריכה לקחת אחריות

אף אחד לא חולק על זה שהיא תריכה
השאלה איך לגרום לה להבין את זה בצורה הכי טובה שתשמור על שלומות נישואיהם

באמת פורום הןא לא מקום מתאים... 🙄
היא לא עצבנית שהיא לא בהריוןשםאנונימי
היא לא חיה בסרט ויושבת עם יד על השעון ושואלת "מה נסגר?!"

היא מבינה שיש כאן בעיה ולדעתי היא לא תקפה אותי כי היא באמת מאמינה בזה.
אלא כי דיברתי על זה ונתתי לה תחושה שאני חושב שהיא צריכה לדבר עם מישהי על זה.
זה היה נשמע שהיא עצבנית שהזמן עובר והיא לא בהריוןכלה נאה
וברור שהיא צריכה להתיעץ עם מישהי שמבינה. למה לחכות עוד חודש ועוד חודש.. עברו כבר כמה. מה השתנה מחודש שעבר?

תקשיב. אני עברתי את הסבל הזה. והתחתנתי בגיל 18! (ילדה ממש)
והיתיעצתי עם כל מי שהיה אפשר אז. ליפני 20 שנה. ולא היה הרבה עם מי.
אבל לא הפלתי על בעלי את הבעיות שלי.
והבנתי אותו. ונילחצתי בשבילו. אבל התייעצתי. לא חיכיתי לניסים.
שוב, לדעתי את צודקתשםאנונימי
את מתפרצת לדלת פתוחה.
אני גם חושב שהיא צריכה לפנות ולא שאני אפנה בשבילה.

בתכלס פתחתי את השרשור כדי לדעת להעריך איך להתקדם מכאן.
או לגלות שאני טועה מהיסוד כמו שקרה לי בעבר בפורום בנושא אחר.
נשמע כאלו עברה תקיפה מיניתסודית
ומחפשת כל דרך להמנע מ"שחזור"
לך ליעוץ מקצועי לבדך
תפרוש את כל הנתונים
אם זה היה וגיניזמוס או צניעות יתרה היא הייתה לוקחת אחריות ומנסה לתקן ביחד איתך.
הבריחה מכל נסיון להתקדם חשודה בעיני.
תתחיל יעוץ מיני אפילו לבדך, אתה זקוק לאיש מקצוע
אתה שואל איך להתקדם מכאן?כלה נאה
פשוט מאוד.
שב לשיחרה רצינית איתה.
תתקשרו ביחד למכון פועה.
ומה שיגידו לכם לעשות תעשו!

אבל השיחה הרצינית הכרחית. כי היא לא רוצה לערב אף אחד ורק להמשיך בניסיונות.
מצטרפת.תיתי2
להרים טלפון למכון פועה
זה שעתיים של כאב בטן לפני כן - מה יהיה, מה אני אגיד
ו5 דקות של שיחה אנונימית שתקל עליך מאוד.
ואחר כך פגישה עם אדם חכם, מבין, רגיש, שיתן לך תחושה שאתה לא לבד. שהוא אתך, אתכם, במסע הזה.

פורום יכול להזיק יותר מלהועיל.
ושיחת טלפון למכון פועה יכולה לעזור כל כך.
אתה לא צריך את הסכמתה בשביל זה. תפנה כי אתה במצוקה. כי אתה רוצה לעזור לכם.

אני בטוחה שאתה לא תתחרט.
בסיון הוא כתב חצי שנההסטורי
מאז עברו עוד ארבעה חודשים.
אני המצאתי אז חצי שנה כי חששתי שידעושםאנונימי
מי אנחנו.

בתכלס אנחנו עכשיו כ7 חודשים (אחרי שהבנתי שהפורומים באמת לא מסגירים)
ברור שאם הבעיה בגבר הוא חייב לטפלהלוי מא
ואם לאישה יש בעיות היא יכולה להתפנק ולחכות ולגמור את בעלה נפשית ורוחנית בשיטתיות עד לכליון גמור ואיבוד האמון במין השני.

הרי זה מה שמצופה מהבעל לא? לחכות לחכות לחכות עד שהםיה הטובה תואיל בטובה להבין שמשהו מקולקל וכדאי לטפל ויפה שעה אחת קודם
היא לא עברה התעללותשםאנונימי
היא פשוט חושבת שזה גדול מדי.
כי עובדה שהאצבעות נכנסות כמו שצריך...
נשמה לדעתי עדיפ שתסיים אתזה כאןיהודה224
הנושא האינטימי מאד הזה לא אמור לעלות ולהדיין לפרטי פרטים על גבי פורום פתוח שכזה
תעשה מה שרוב רובם אמרו לך וזה ללכת ליעוץ מיני (עם או בלי אולטימטום זה עניין שלך)את כל שאר ההכוונה יעשה המטפל/ת זה נושא מאוד אינטימי ראוי להתייחס אליו בשיא הרצינות
אתה לא יכול להיות בטוח שהיא לא נפגעה מינית בעבריערת דבש

לעתים יש מצב,

של פגיעה מינית\התעללות מינית

מתמשכת או ח"פ בילדות,

שבגלל שהנפש לא מסוגלת להכיל את הטראומה הנוראה,

היא מדחיקה את זה בצורה שלא זוכרים באופן מודע את המאורעות,

אך הם שם, קימים וחורטים את רישומם על הנפש.

גורמים לבעיות ביחסי מין,

בעיות נפשיות שונות לעתים

קושי בקשר עם בני המין השני

ועוד

(לא מוכרח, אך לרוב כן יש איזה השפעה. ואם זו פגיעה מתמשכת אז עוד יותר חמורה)

זה נקרא: דיסוציאציה

מנגנון הגנה של האגו: ניתוק של הנפש ממה שחוותה.

כך שאין זיכרון מודע, אך לפעמים זה עולה ונזכרים בזה לאחר שנים..

בחלקים או בשלמות.

אך זהו תהליך שחייב להיות מלווה בטיפול מקצועי צמוד.

מדברת מנסיוני המקצועי

וגם מכירה מהחיים כמה מקרים כאלו ה' ישמור.

כך שאל תשלול אפשרות כזאת על הסף.

למה זה רלונטי לך?

שתבין שמאוד יכול להיות שמדובר כאן במורכבות מאוד גדולה אצל אשתך

ועל זה יושב כל הסיפור והקושי.

גם אם היא עצמה לא מבינה ויודעת להסביר את זה.

ושתבין ביתר שאת,

שיעוץ על גבי הפורום לא יעזור:

אלא רק זה שהיא ואתה תהיו בטיפול מקצועי צמוד.

מטפל מיני וזוגי,

ובהמשך\במקביל-טיפול אישי לאשתך.

בהצלחה מרובה!

מעדכן אתכם שדיברתי עם היועץשםאנונימי
והוא אמר שהוא חושב שזה מעבר לרמתו ויתייעץ עם אחרים, יותר בתחום. הוא טען שזה לא התחום שלו.

למרות שלדעתו בכל מקרה שלא יהיה, אני חייב לשדר לה שאני אוהב אותה.
טוב מאד שהוא לקח אחריות ואמר שיתייעץ. אבל זה מיותר. תלך למישמיואשת******
למישהו אחר
אין שום טוב בטלפון שבור
וחבל שהוא סחב אותך איתו עד עכשיו אם זה לא התחום שלו
תעשה טובה וצרים טלפון לפועה, תקבל המלצות ליועצים שמבינים בתחום אחרי שתתאר את הבעיה
זה אנונימי
תלך למישהו שמבין בבעיה שלכם וידריך אותך לסוף הטוב והשמח במהרה
^^תלך רק למישהו מומחה בתחוםיערת דבש

ועם המלצות.

אין מה להמשיך עם מישהו שלא מומחה בתחום הרגיש הזה.

זה מאוד קשה! אבל תתאמץ להרפות ממנה...מיקי מאוס
כמה חודשים מרגיש המון זמן אבל תחשוב על כל השינויים והטלטלה שהחיים שלה עברו עם הנישואים. ברור שיש צורך לטפל בכל הדברים האלה בשביל חיים זוגיים תקינים אבל זה לא נושא טכני, זה נושא מאוד מאוד טעון ולחץ רק מזיק. היא צריכה להגיע למוכנות לגעת בזה.... לא פשוט בכלל.

ברור לי שבשבילך קשה להרפות מהנושא המיני אבל קודם כל תקבל הדרכה הלכתית מרב שאתה סומך עליו עם ראיה בריאה שישמע את כל הסיפור. (כתבת פעם שהיא רצתה והנאת אותה כי אסור לא לגמור. טעות מוחלטת בסיטואציה שלכם יש מקרים שבהם מותר הלכתית לגמור בחוץ למשל)

ודבר שני תתמקדו בבניית זוגיות טובה ונעימה במובן הרגשי. זה בסיס קריטי בשביל לבנות את הפן המיני ונשמע שיש לכם פערים בנושא...

פספסתי. אבל אתה כן הלכת לייעוץ? אתה יכול לקבל שם הרבה כלים איך לעבוד נכון מולה ולעזור לה להגיע לשם. כמובן בלי לדחוק בה

ברור שזה לא מצב בריא ותקין, וקשה להמשיך להתאמץ ולא להתייאש אבל בחרתם לבנות בית ביחד. עכשיו יש לכם מחוייבות להשקיע בזה כמה שרק אפשר
תשמע אחי יקרמופאסה
אתה עושה טעות איומה שאתה מתייעץ כאן בפורום, אמנם אתה רגיש ושקול אך עדיין זה לא טוב להתייעץ כאן.
אני אישית מתעסק בענייני נפש (בעיקר עם בני נוער וכו') ויש לי תואר ראשון ותואר שני בתחומי הנפש ואני לא יכול להעיז לייעץ לך כלום בנושא הזה כי לא למדתי אותו, כי הוא רגיש שנוגע ליסודות הבית.
אני מקווה מאוד שתמצאו את מי שיעזור לכם לצאת מהמעגל הקשה הזה.
אני לא יודע כמה אני מסכים איתך...שםאנונימי
הפורום מאד עזר לי לקבל פרופורציות הרבה פעמים או עצות טובות.
אפילו הזדהות עם המצב זה נחמד.

ודאי שאם כולם כולם, כולל בנים ובנות, היו אומרים לי "שמע, זה נשמע שזה גובל במחלת נפש!" זה היה מאד מבהיל אותי.

אבל אני שומע את הדעות של האנשים כאן ומודה לכם על העזרה והרצון לעזור, גם בפורום וגם בפרטי
מעדכן בהמשך:שםאנונימי
מסתבר שבשישי האחרון היא הלכה למומחית שהומלץ ממדריכת הכלות והסתבר שהיא במקרה או שלא גם במכון פועה.

אז היא נתנה לה תרגילים ונקווה שיעבוד לכשנהיה מותרים
בהצלחה וחג שמחor1900
לא מספיק.תיתי2
סליחה מראש.
אבל מדריכת כלות אינה מוסמכת לטפל במצב כזה
וכנראה גם לא מנוסה מספיק.
תרגילים בלבד לא עוזרים.
זה צעד יפה מאוד של אשתך. אבל אתם הולכים באפלה ומבזבזים כוחות בגלל שאתם לא מונחים על ידי מישהו שבאמת מבין ומבין את התמונה כולה.

חוזרת על המלצתי לא להמתין, לא להמשיך בנסיונות מעיקים ומלחיצים
להתקשר בעצמך למכון פועה ולבקש הנחיה.

וגם אם היא קיבלה תרגילים מרופאה
א. רוב הרופאים לא מומחים בנושא כאבים ועצותיהם מתבררות לא פעם כשגויות.
ב. רופא הוא לא פסיכולוג ולא תמיד יודע להבין את המקור הנפשי והרגשי של התופעה הפיזית.

אז כל הכבוד לאשתך, ממש ממש.
ויחד עם זה אל תבזבזו זמן, חפשו ליווי טוב לדרך.
^^^^ וגם אל תחכה שזה ״יעבוד״ כל כך מהרמיואשת******
גם בהודעות הקודמות שלך אתה כותב ש״ניסית מה שהיועץ אמר וזה לא עובד״
וגם עכשיו אתה מקווה שזה יעבוד
זה לא עובד ככה, זה תהליך. לא כפתור שלוחצים ועובד
תרגילים יכולים לקחת הרבה זמן עד שיעבדו, כמו שלא תרים משקולות שבוע ותחשוב שאחרי שבוע יהיו לך שרירים נכון? לוקח הרבה זמן הדברים האלו וזה יייב להיות מלווה בתמיכה רגשית שלך וחוסר ציפיות
ברגע שאתה משדר שאתה מצפה שזה עיבוד כבר בפעם הבאה זה מלחיץ ויכול להחמיר במקום לעזור
רשמתי שהיא ממכון פועה בעצמהשםאנונימי
אבל ההבהרה שלך לא לצפות שזה יקרה מהר, אולי באה בטוב.

בעיקר כי היא אמרה לנסות כל יום ברגע שאפשר, ככה שזה קצת העלה ציפיות.
מי ממכון פועה? המדריכה?תיתי2
היא לא רב משיב.
היא אולי למדה קורס בסיסי בהדרכת כלות
אך אין לה את הידע המספיק.
וחבל שגם היא, כמו היועץ, לא יודעת לומר "גדול עלי, תפנו לאיש מקצוע בתחום".
אני אומרת לך מהכרות עם הקורסים של מכון פועה והכרות עמוקה עם ההתמודדות שלכם.
אתם צריכים להגיע לרב משיב בכיר ומנוסה ולא למישהו שלמד פעם קורס במכון פועה.
והרב המשיב לא אמור לתת לכם רק פתרונות קלים ומיידיים, אלא הכוונה מעמיקה וארוכת טווח לגורמי מקצוע מתאימים ומומחים.

אוף, זה כל כך מרתיח שנתנו לה "פשוט תרגילים".
כל כך בורות וחוסר הבנה עמוקה
כל כך לא להבין את המקום שלך כמדריכה
כל כך לא להבין שהדרכה לא נכונה יכולה להזיק יותר מלהועיל.
ויש גם רופאות שחושבות שכמה תרגילים עוזרים.
ובינתיים תחושת האשמה וחוסר ההצלחה והכשלון מתגברות.
כי התרגילים מעיקים, מרחיקים.
כמה סבל יכול להיגרם מ"רק כמה תרגילים" בנקודה הכי אינטימית ופנימית של אישה.

מקווה שלה זה כן יעבוד ויעזור בקלות
אם כי לא הייתי בונה על זה.
ובכל מקרה תמיכה נפשית זוגית ואישית היא חשובה מאין כמותה ותחסוך הרבה משקעים לעתיד ולהמשך הדרך.
בניגוד אולי לרושםתיתי2
אני חושבת שאפשר להגיע במהירות יחסית
לשמחה ועונג בקשר ביניכם.
עם הדרכה נכונה.
ובלי לחץ לתוצאה מסויימת וספציפית.
חיי אישות הם הרבה יותר מזה ויש לכם הרבה איפה להתפתח ולהרגיש טוב ביחד כבר עכשיו.
בינתיים נשמע שלא טוב לכם (ואפילו מאוד לא טוב לכם) ולזה כמה תרגילים לא יעזרו.
מסכימה עם דברייך^^יערת דבש

יהודי יקר

'כמה תרגילים' לא יעזרו פה מהשורש..

נדרשת פה בודאי עזרה מעמיקה של אנשי מקצוע המומחים בתחום(!)

בהצלחה!

נכון. ליפני הכל קודם בדיקת רופאהכלה נאה
מרגישה שמחובתי להגיב בשרשור זה ולחזק את דבריה של תיתי2נשימה עמוקה
קודם כל לך הכותב- אתה נשמע אדם מדהים ואשתך נשמעת אישה טובה וישרה עם קושי פיזי/נפשי שאולי גורם לה לבחור להתנהג בצורה הלא הכי מקדמת כרגע.

בגלל שחוויתי דברים כל כך דומים למה שאתה מתאר ועברתי תהליך וטיפול וגם זכיתי בבעל מדהים ביותר שהייתה לו סבלנות של פיל ומידות טובות- יכולה עכשיו לומר שזכינו וב"ה המצב שלנו הרבה הרבה יותר טוב ולא רק זה אלא שהקשר הנפשי ביננו הוא מיוחד וחזק. לאורך כל הדרך הוא נתן לי תחושה שהוא איתי וברגע שאני אהיה מוכנה לעשות משהו, הוא יהיה איתי באש ובמים.

כל כך קשה להעביר את השנה הראשונה בחוסר ידיעה, בצער, כאב וחוסר וודאות מהעתיד, לבד כזוג בהתמודדות הזו, אבל חשוב לדעת שזה יכול להוות מכשול רציני שברגע שתעברו אותו יחד יהווה מקפצה לזוגיות שלכם ולכן ממליצה מאד להתעלם מתגובות כמו לשים אולטימיטום ודברים בסגנון. סביר להניח שהלחץ שיש על אשתך כרגע חזק מספיק. אין סיכוי שהיא לא סובלת מהמצב עצמו או מהרגשות שעולים לה בעקבותיו. הייתי כותבת אחרת אם הייתי מתרשמת שהיא אגואיסטית ולא אכפת לה מרגשותייך ומהקושי בו אתה נתון.

אני לא טובה בהתנסחויות אבל אני מאד התחברתי לדבריה של קרן- הפוך. יש שם הבנה אמיתית לגוף ולנפש האישה ולא פחות לגוף ולנפש האיש.

בחרתי להגיב בעקבות דבריה של תיתי2.
לצערי בדרך לפתרון עברתי דרך מדריכת הכלות שנתנה עצות לא טובות עד גרועות מתוך כוונה טובה, שהובילו לכאב יותר גדול ולצער כפול של שנינו. בהמשך עברנו דרך מספר רופאים שאני עדיין משתקמת מהחוויית והעצות שקיבלתי. היו נשים טובות שנתנו פתרונות ותרגילים אבל זה הכל היה רק נוגע/לא נוגע...

אני רואה את הקושי שלך ואת הניסיון מצד אחד לעורר את המודעות שלה ומצד שני לא לגרום לשום לחץ נוסף עליה ומעריכה את זה מאד.

אני רק יכולה לייעץ מהמקום שלי,
לדעתי אתה צריך להתמקד עכשיו בלתת לה הרגשה שזו לגמרי האתגר של שניכם ובמקביל לא לגרום לה שום כאב נוסף. בתחום הזה כל כאב נוסף יכול להוסיף חודשים של טיפול לאחר מכן. בשביל זה כדאי מאד לפנות למכון פועה קודם כל כדי שידריכו אותך מה המינימום שאתה יכול לעשות בחיבור בינכם. אם אני לא טועה, מבחינה הלכתית, אם יוצא זרע במהלך ניסיון ללמוד איך להתחבר בצורה נכונה- זה מותר כל עוד יש נגיעה במקום (לא יודעת להגיד את המקור אז ממליצה לחפש ולראות בעיניים) ואז להתמקד באמת בלדאוג שכל המסביב יהיה רצף של נעימות. גם האווירה לאורך היום, לקראת הערב, להפתיע אותה בדברים קטנים, שהיא תרגיש שאתה רוצה להיות איתה ולאו דווקא שאתה רוצה את "זה". להדגיש לה שאתה לא תעשה שום דבר שיפגע בה ושאם יש לה שמץ כאב, אתה לא ממשיך בשום אופן. להציע לה שהיא תבחר יום שמתאים לה בשבוע שהיא תהיה מוכנה נפשית מראש ומצד שני אם באותו הלילה היא לחוצה מידי או נראה שעושה למרות שלא רוצה, להיות רגיש ולתת לה הרגשה שלא חייבים כלום בכוח וננסה בפעם אחרת (וכן, אני מודעת לכך שזה קשה מאד לגבר...). להדגיש לה שאתה איתה לאורך הדרך ושאתה תשמח שתטפלו יחד בעניין גם כי קשה לך לראות אותה סובלת וגם כי אתם יכולים להגיע למקום טוב יותר.
מה עם האפשרות שתדבר אתה על כך שאתה תפנה למכון פועה כדי לשמוע איך אפשר לעזור לזוגות במצבכם ותשתף אותה במה שהם אמרו ואם משהו נשמע לה תלכו על זה יחד? במכון פועה ממליצה מאד לשוחח עם הרב דב פופר- מומחה בנושא ועזר לנו רבות והכל בצורה אנונימית ונעימה.

ואם היא לא נכנסה עדיין לפורום הייעודי, ממליצה להמליץ לה בעדינות להיכנס. יכול להקל עליה כל כך לדעת שהיא לא היחידה במצבה וגם לגרום לה להבין שיכולים להיות פתרונות ושזה נכון לקפוץ למים גם אם הנושא הזה מביך אותה.

אני חושבת שאתם יכולים למצוא נחת במקום שלכם עכשיו מתוך ידיעה שאתם בתהליך שבעז"ה יוביל לסוף טוב ושמעז יצא מתוק. החוכמה היא להגיע למקומות הנכונים ובשביל זה צריך תפילות ולשאוף לגעת בשורש ומשם לטפל.

בהצלחה רבה!
משמח לשמוע שיש התקדמותלצמוח ולהצמיח
שהיא מביעה רצון ועושה השתדלות בכך שדיברה עם מישהי ממכון פועה למרות המבוכה והקושי, והיא מתכוונת לנסות את התרגילים שקיבלה.
כל הכבוד ובהצלחה!
תחזק ותעודד אותה במילים טובות ואפילו הפתעות משמחות על הנכונות שלה! זה ממש יתרום לחיזוק הקשר ביניכם! היא זקוקה למילים החמות הללו ממך!
וכשהיא תראה שאתה מעריך את ההשתדלות שלה היא תשמח להשתדל עוד למרות הקושי.
וצריך סבלנות. זה לוקח זמן.
אתם מקסימים! בהצלחה!
מצויין ממשהסטורי
עכשיו תפקידך לפנק, לפנק ולפנק ובעיקר, להיות ממש סבלני, למרות שברור שגם אתה מתוח מאוד וכבר 'עומד להתפוצץ'. בז"ה, אם היא אזרה כחות, לצעד הלא פשוט מבחינתה של ללכת לקבל הדרכה - אתם על המסלול, הסבלנות תשתלם לך.
משחק מקדיםEric
אולי קצת תשקיע זמן ומאמץ בלהכניס אותה לאווירה ולא ישר לעניינים... ?
איזה יין אדום, מוזיקה קצת ליטופים, מסאג', ניסית?
אשה צריכה שייכנסו לה ללב לפני לתחתונים.
סורי אם אני קצת בוטה... חשוב לי שתבין את הפואנטה...
זה ועוד כמה הצעות שהוצעו בשרשור ממש לא רלוונטי למקרההסטורי
כל מי שמגיב לו ומציע כל מיני דברים שמתאימים בדרך כלל - כנראה בכלל לא קרא, לא את השרשור הזה ובוודאי לא את הקודמים לו.

אין כאן בעיה של הדרכה, הבעל התנהל לגמרי כראוי ולפי כל הכללים וגם התייעץ עם מומחים יותר מפעם.
לאישה יש קושי חריג, אחזור שוב - קושי חריג, לא הדברים הרגילים שמפריעים. אלא שהיא מסרבת לשתף פעולה עם ייעוץ ולא מוכנה בשום אופן לטיפול.
ואו...כמה הניסיון הזה קשהחדשה1
בהצלחה לכם.
מכירה זוג שהבעיה אצל הגבר ולצערי זה ככה עד היום(נשואים כמה שנים)
הלואי ואצלכם הכל בע"ה יהיה אחרת.
תפילות לה' !מחכה#למשיח
בדקתם וגינימוס?ציפ'קהאחרונה
מחלה פטירה לחלוטין. כדאי לבדוק.
יועץ זוגי ומדריכת כלה לא יעזרו.
לדבר עם רופא.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.אחרונה
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך