אוף, קשה ליבתוך בני ישראל
ז"א, טוב לי ממש, במיוחד אחרי יום כיפור, ומה שהרב אמר, אבל, מיד אח"כ להתנתק, גם אם לא מבחירה, איי
הרב פרומן אמר פעם על זה שביטולה הוא קיומה, שכן, ביטולה הוא קיומה, אבל מי ירצה להתנתק ממקור מים חיים?

(אתמול בבוקר חשבתי על בת המצווה שלי, ועל ואני קרבת א-לוקים לי טוב, מה שדי הלך ביחד. ואיזה בסיס זה.)
..דוס בדם

אני מכיר את הציטוט הזה של הרב, ואני מאוד נהנה מהציטוטים של הרב, אבל אני חושב שהציטוט הזה מזיק לך, מטרת הביטוי ביטולה זהו קיומה הוא בדיוק בשביל שאנשים יתפקדו בחיים מעבר לד' אמות של... אמנם צריך לזכור מה שאמר רב אברום שגם קיומה זהו קיומה, אבל הציטוט של הרב פרומן לדעתי חריף מדי.

ואני חושב גם שפעם קודמת שכתבת אותו הקשיתי עלייך.

..בתוך בני ישראל
(נכון, אבל, גם בלי קשר לציטוט, זה דבר שמורגש במוחש, בפועל, הציטוט רק מדייק את זה קצת ומבאר.
אתה יכול לטעון שזאת בעי'ה יסןדית בעבודת ד' שלי, מקבלת, זאת אכן הנקודה המרכזית שאני משתדלת, וצריכה, לעבוד עלי'ה [וכמדומני שגם על זה סכמנו בעבר])

(הגיוני)
..דוס בדם

(כן, אני מכיר קצת (הרבה) דברים שכתבת)
(בסיידר בנחת בנחת, פעם שאלתי את ראש הישיבה שאלה באס אם אס, הוא התקשר וביקש שאני אכנס אליו מתישהו לחדר, נכנסתי, הוא האיר את עיניי לזה שאני צריך לעבוד על הנחת, ואמר, בנחת כי, יש מכונית, יש איזו בעיה קטנה שנורה מסוימת לא עובדת, אז צריך לתקן אבל בנחת אז אותו כנל)

הובתוך בני ישראל
וואו. נראה לי שבכל הפעמים שסיפרת על זה לא הזכרת את המשל הנ"ל (או שסתם אני לא זוכרת כרגע. גם אופציה), זה מדהים, פלאי פלאות ממש |מצטט|
שכוייח
..דוס בדם

אני גם חושב שלא סיפרתי את המשל, אם אני אספר על כל הדברים שקרו לי עם ראש הישיבה אני אוכל לכתוב ספר,
יש מישהו שהיה בישיבה שאהב סיפורי צדיקים וביקש שאספר לו על הרם לשעבר וראש הישיבה,
שפכתי לו, אחרי רבע שעה הוא אמר לי שאני צריך לכתוב ספר "מעשה רב" מאז אני מסכם בפנקס, בקושי עומד בקצב.

מסכים

..בתוך בני ישראל
נו, יום אחד כשתוציא את הספר, אני מזמינה מעכשיו עותק (אמרתי את זה בעבר [נראה לי]), אז,
בהצלחה רבה,
..דוס בדם

לא מתחייב לשום דבר, חפשי בחנויות, (צוחק)  (לא נראה לי שאמרת, אמרת על אם אלחין את כל מזמור קיט)
תודה.

לא נראה לי שבאמת אוציא מעשה רב, אני בעיקר עובר עליו ונהנה, או אם עולה לי אותה שאלה אני פותח את הפנקס שנמצא לי כל הזמן בכיס.

..בתוך בני ישראל
בטח, מה, מה שתגיד (אה. אז גם זה)

נו, ולפשוטי העם לא מגיע גם כן להנות? תורה היא וכו
..דוס בדם

..

נו, אני נהנה.

..בתוך בני ישראל

|מגלגל עיניים|
למה, כי זה ברבים ואתה ככנסת ישרא-ל שטהורה היא וכו?
..דוס בדם

זה כמו להיות בצבא, כשאני עכשיו לובש נעליים אני לובש נעליים בשביל כלל ישראל, כלל ישראל לובש נעליים!

אז כמו, אבל הרבה יותר, ראש הישיבה כל הזמן אומר לנו שיש לנו אחריות כבדה, שיש מעט מאוד לומד תורה בעולם, ושאנחנו לא מבינים כמה הלימוד שלנו פועל,
אז כשאני לומד אני אומר לשם ייחוד... בשם כל ישראל!

(כמובן באידאל ועם חצי חיוך)

..בתוך בני ישראל

אני חושבת שבדיוק אתמול בכנס דברו על זה, לחיות חיי משמעות וכו, שכל מעשה לשם שמיים, שיוויתי ד' לנגדי תמיד, בכל דרכיך דעהו, ובלימוד תורה בכלל

כמו בעלי'ה להר הבית, להבדיל
..דוס בדם

...

מכירה את תוספות בבא קמא דף ב. דה לא הרי השור כהרי המבעה?
מותר לך לפתוח חופשי,  HebrewBooks.org -בבלי - מסכת בבא קמא דף ב עמוד א

אז, את התכוונת ללא הרי או לא ראי זה כאילו מוציא לשון

לקולא ולחומראבתוך בני ישראל
(אין לי ראש ללמוד תוספות עכשיו, מחילה, אז פשוט אממ מקווה שאני לא אומרת שטויות)
..דוס בדם

(חשבתי שאולי יהיה יותר קל לך מלהיזכר, טעיתי)

הבנתי למה את התכוונת אני העליתי את השאלה בשביל ההוא אמינא, שגם בה יש צד.

..בתוך בני ישראל
(וודאי שקל יותר, תודה רבה, פשוט כרגע אין לי יכולת להתרכז מספיק לצערי)

נו נו
ברוך ד'דוס בדםאחרונה

אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך