סאלח: מה זה?
נוימן : זה שום דבר.
סאלח: זה שום דבר גדול מאד זה.
(סאלח שבתי, שם)
בנינו לנו יחד סיפור יפהפה.
כלומר היא דיברה בקולה המונטוני, ואני עצמתי עיניים ודמיינתי את העולם שנבנה בחלל שביננו.
אחר כך היא נשענה על משענת הכיסא הירוק ואמרה לי- תורך.
התחלתי לגמגם לה עולם קסום, ותיקנתי מייד- לא קסום, זה קיצ'י מידי , אולי-נפלא, או סתם יפה, או-
היא פקחה עיניים והקמט שבין גבותיה העמיק.
תפסיקי להיות כזאת ראלית.
ראלית.
למי קראת ראלית? תמיד טועים בי.
גם אמא אמרה שמזל שלקחתי מגמת מחשבים, כי אני ראלית. ורועי, בפעם הראשונה שנפגשנו, אמר שאני כל כך ראלית ומרובעת, שאפילו העיניים שלי בטח רואות רק מה שמולן בזווית ישרה.
ואני לא.
לא ראלית, לא מרובעת, לא יודעת לספר סיפורים על בחורות יפהפיות ובחורים מנומסים,לא צוחקת מבדיחות,לא לוקחת מגמת ביולוגיה, כי זה קשה רצח, לא יודעת להכין שוקו.
שוקו.
בשביל שוקו טוב, צריך לשים כפית וחצי עד שתי כפיות של אבקה, אבל האבקה הטעימה, באריזה כחולה. פעם עשיתי שוקו מהקופסה הצהובה, שמרוחים עליה שני ילדים מנומשים שותים בקשים מאותה הכוס, יצא דוחה, בחיי.
אה,ולפני שאתה שם אבקה, תפעיל את הקומקום שיירתח תוך כדי. ואז שים את האבקה.
הקומקום לא ירתח עדיין, אבל תגיד לעצמך - הוא אמור לרתוח בדיוק כשצריך, אז אני אוציא בנתיים חלב מהמקרר, ואעשה את זה לא-ט, ורגע , נחזיר את האבקה לארון, ונסגור אותו בזהירות, שלא ייטרק, עכשיו אני אייצב את הכוס בדיוק לייד הקומקום, ואארגן לעצמי גם קש- אומרים שטוב יותר לשתות עם קש, עדיף קש וורוד כי זה מעלה לי אסוציאציה של- קליק.
עכשיו אתה יכול להפסיק לדבר לעצמך כי רתח הקומקום.
תמזוג את המים לתוך הכוס, תערבב בזהירות את המים והאבקה, זה מגיע עד הכמעט חצי? נהדר.
עכשיו תיקח את החלב שהוצאת מבעוד מועד, תמזוג לתוך המים הכהים מעלי האדים, והרי לך שוקו. תחוב את הקש אל המשקה החמים, ברך שהכול, ושתה.
טעים?
סביר להניח שלא, כי המתכון שלי בדרך כלל לא עובד.
אבל ייתכן שכן, כי בעצם רציתי להוכיח שמתכון השוקו שלי גרוע, אז ייתכן שדווקא הפעם הוא ייצא טוב, וזה לא יעבוד.
יעבוד.
דברים בדרך כלל עובדים, בעיקר שאתה לא רוצה שיעבדו.
פעם אחת נניח הייתי עצבנית כי הייתי צריכה להדפיס את העבודה בהסטוריה, והמחשב לא נדלק. אחר כך שירה רצתה לראות סאלח שבתי, ולי לא היה כוח לצרחות של סאלח שבתי, אז אמרתי לה, עזבי, זה לא עובד.
אבל דווקא עבד יופי, ובאתי להנמיך לה בדיוק בקטע שסאלח נשען על מסעד הכיסא בייאוש, והנהג השמן, שרצה את חבובה וקיבל בחורה אמריקאית שנמרחת לו על הכתף, אומר לסאלח- תמיד מקבלים מה שלא רוצים.
תמיד מקבלים מה שלא רוצים.
המחשב יעבוד לך דווקא כשתרצה שישבוק חיים
יעבירו אותך לשיכון דווקא כשתתעקש על מעברה
הנהג השמן יתאהב בחבובה דווקא כשהיא תתאהב בזיגי החתיך מהקיבוץ, שאני תמיד תוהה אם הקול שלו נוטף פטרונות כי הוא משחק קיבוצניק מתנשא, או שבאותה תקופה כל האריק אינשטיינים היו מדברים ככה?
לאלוהים הפתרונים והפטרונות.
זה חוק מרפי. הפרוסה תיפול על הצד המרוח כי הצד הזה כבד יותר, אבל את? את תתאפרי ותתלבשי ותהי יפה יפה , ובסוף רועי יתקשר ויגיד שהוא מצטער נורא, אבל בדיוק היום הוא לא יכול כי. ואז את תלכי להתקלח, ותורידי את האיפור ואת הבגדים, ובאמצע המקלחת מישהו ידפוק על דלת הבית, ואת תשימי על עצמך את הפיג'מה שקטנה על אחותך, ואת החצאית שגדולה עלייך ותפתחי את הדלת, ורועי יעמוד בפתח ויגיד לך שהוא מצטער, שבסוף אין כי, שהוא אוהב אותך,ולמה את רטובה ככה?
️