מתוק בבית...avi_1984
שלום חברים
איך מתמודדים עם האישה שאוהבת מתוק בכמויות מטורפות
כמה פעמיים אמרתי לה שאם היא רוצה משהו מתוק שתשים את זה ברכב שלה או במשרד
כי בבית אף אחד לא צריך את האויב הזה לא אנחנו ההורים ולא הילדים
הילדה כבר מטפסת לבד ולוקחת
מה אפשר לעשות?? אין לי כוח למריבות יותר
תודה
אולי ארון נעול?אתגר מתמשך

לא רלונטי לבית שלנו... קavi_1984
אין בבית שלכם מקום שהוא לא בהישג ידה של הילדה?אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"ד בתשרי תש"פ 14:44

כל חומרי הניקוי, הסכינים, וכדומה בהישג ידה?

ואם אין, אז תקנה קופסא ומנעול [מנעול קטן ופשוט זה זול], ותנעל.

אחרי זה, תוכל לחשוב בצורה רגועה יותר, האם להמשיך לדבר עם אשתך על הנושא, ואם כן, מה בדיוק כדאי לעשות.

ולמה לא לחנך את הילדה*אשתו של בעלי*
שלא לוקחים דברים בלי רשות??
^^^ נשמע לי יותר הגיוניbinbin
בכלל..כל התערבות באוכל של האחר בזוגיות נשמעת לי הזויה
אתם ילדים גדולים, תחנך את הילדה לממתק בשבוע/ביום/רק בשבת
נשמע שאתם באיזה מאבק...לצמוח ולהצמיח
שאתה מנסה לחנך אותה והיא מראה לך דווקא שהיא אדון לעצמה.
והילדה נכנסת ביניכם...
אל תנסה לחנך אותה. תן לה את הבחירה מה לאכול וכמה שהיא רוצה. ואפילו תפנק אותה ותקנה לה משהו שאתה יודע שהיא אוהבת במיוחד.
כשתהיה במקום הזה שאתה לא מנסה לחנך אותה, אני בטוחה שכאשר תבקש ממנה לשמור את המתוקים בחדר או בארון גבוה, היא תיענה לבקשתך בשמחה. ואולי היא אפילו תוריד בעצמה את כמות המתוקים.
כי כרגע זה נשמע אכילה רגשית אצלה שהמתוקים ממלאים צורך נפשי לא מסופק.
מתוק...avi_1984
אז אני יגלה לך שאני כן קונה ומביא לה מידי פעם שוקולדים טובים אבל לדבר איתה שלא תכניס הבית זה מריבות!
למה להכניס את האויב הבית ואז לחנך תילדים???
כל מה שאתה עושה זה חינוכי לילדים?סיה
כי יש כ"כ הרבה אויבים ודברים מסוכנים בעולמנו*אשתו של בעלי*
איך אפשר לנטרל הכל מהבית ומהסביבה?
אז תתאמץ ותחנך!
אז אולי גם לא תכניס הביתה סוכר וקמח לבן וסיגריות(לויודעת אם אתה מעשן,כן? זו סתם דוגמא שזרקתי..)ושתיה חריפה,ויש עוד מלא דוגמאות...
צריך לדעת שיש בבית דברי מתיקה ושמים לילד גבולות.
אולי לסכם ביניכם שקונים כל פעם רק סוג אחדrivki
בכל מקרה, זה צריך להגיע מתוך הסכמה והדדיות. הדיבורים החד צדדיים על ה'אויב' יכולים רק לעשות לה אנטי.

גם כשההורים רבים, זה מאוד לא בריא לילדים.
כל הכבוד לךלצמוח ולהצמיח
מקווה שאתה עושה את זה לא בתור מניפולציה, אלא באמת מתוך אהבה ורצון לפנק.
אבל באמת תנסה להמנע מהמאבק. זה רק משיג את ההיפך.
אתה צודק שהיה עדיף לא להכניס את זה הביתה ולהתחיל מאבקים עם הילדה וביניכם.
ניסית לדבר איתה על זה בזמן רגוע ולהגיע להבנה ביניכם? לא מתוך תיסכול וכעס.
זה גם בית שלה , מה היא ילדה?הריונית ותיקה
אתה לא מחנך את אשתך , את הילדים כן.
פשוט לשים במקום לא נגיש - לא בכל מקום הילדים צריכים לגעת
^^^פאז
אגב גם אצלנו זה ככה בגדול. יש ארון ממתקים שהוא של ההורים (גם הממתקים של הילדים שם אבל רובם שלנו ובכל מקרה אף ילד לא נוגע בכלום).
מזכיר לישירוש16
את בעלי.

אוהב מתוק. במיוחד שוקולד. וזה לא דבר חריג - הרבה אנשים אוהבים שוקולד.

בהתחלה זה ממש הפריעה לי. הייתי מעירה לא - זה לא עזר. להפך. הוא הרגיש מקופח וניסה לקנות שוקולד בכל הזדמנות שאפשר.
אז הנחתי לזה. נתתי לו לעשות ככל העולה על רוחו.
זה החיים שלו. עד כמה שאני אוהבת אותו ולא רוצה לראות אותו מזיק לבריאות שלו - שתקתי.
1. אני לא אמא שלו וזה לא התפקיד שלי להעיר לו. אלא לתמוך בו ובהחלטות שלו.
2. זה רק מביא למריבות. וגם ככה לא חסר קונפליקטים בחיים משותפים. שוקולד לא צריך להיות בראש סדר עדיפויות ולא שווה את הוויכוח/מריבה.
3. גם לי יש הרבה מקום להשתפר בכל הנוגע למאכלים לא בריאים.

והנה זה פלא -
לאט לאט הוא שינה את דפוס צריכת המתוקים שלו.

לגבי הילדה -
כמו שלא תוציא את כל המסמרים/פטיש/מנורות/קומקום חשמלי מהבית, למרות שגם הם מהווים סכנה/מכשול לילדה. כך לא תוכל להוציא את כל המתוקים מהבית. גם אם הם מהווים מכשול חינוכי/בטיחותי לבתך. כי זה צורך (נפשי או פיזי) של אישתך.
אגב,
אצלנו בבית כשגדלנו היה מקובל שיש אוכל/חפצים/סרטים שלא מיועדים לילדים. רק להורים מותר להשתמש בהם.
מותר שילד ישמע את המילה "לא". זאת לא מילה גסה.

בהצלחה!
למה שלא תשימו את הארון ממתקים נעול בחדר שלכם?תפוחית 1
את אשתך אתה לא יכול לחנך, את הילדה כן.
ולא כל מה שמותר לאבאמא מותר גם לילדים.
ואם אתה באמת רוצה להשפיע עליה אז אל תטיף לה אלא תבשל בריא בעצמך כולל קינוחים
גם אם זה לא יגרום לה לוותר על הממתקים, בכל זאת הצלחת להשפיע על האכילה הלא בריאה מכיוון אחר
מה הכוונה אמרתי לה? אתה מעליה? דנים יחדוואוו
מה המשמעות של מתוק בבית, אתם הורים ויש לכם אחריות כלפ י בריאות הילדים. האם שמעת את דעתה וגישתה או שהם פסולים מכל וכל? איך היאנרואה את זה? מגיעים יחד להחלטה לגבי מינון המתוק בבית. לא אתה אומר לה. אתה יכול לבקש, לדון וכו' אבל לא קובע, אם היא לא בעניין זה לא יעזור.
דבר איתהונסי
מה אפשר לעשות?מעורב
הנתון:
"...האישה שאוהבת מתוק בכמויות מטורפות.."
הגישה שלך:
"...אף אחד לא צריך את האויב הזה.."
מה שגורם לויכוח:
"..כמה פעמיים אמרתי לה שאם היא רוצה משהו מתוק שתשים את זה ברכב שלה או במשרד.."

אל תחנך את אשתך. היא אוהבת מתוקים? היא גרה וחיה בבית? למה היא צריכה להפסיק משהו שהיא אוהבת- רק כי אתה לא אוהב?
במקום לחנך את הילדה שלא לוקחים משהו בלי רשות, אתה מנסה לחנך את אשתך לשנות הרגלים והנאות ולחנך אותה-בטח שהיא לא תקשיב לך.
אני מציע לשחרר, לעשות סוויץ' בראש שלא הכל בידיים שלי ולא הכל הולך כמו שאני רוצה, קצת ממתקים לא הרגו אף אחד חבל על הועכוחים והאנרגיות השליליות.
מסכימה לגבי אשתך ומוסיפה לגבי הילדהתפוחים ותמרים
גם בעלי אוהב מתוק הרבה יותר ממני, והוא (כמובן) אוכל כמה שהוא רוצה, לא משנה מה אני חושבת/אומרת....
זה הגוף שלו, החיים שלו והבחירה שלו. נקודה.

לגבי הילדה - גם אצלי הילדים מאד אוהבים ממתקים. אני מחנכת לאכילה בריאה גם בהסברים (מכירים היטב את פירמידה המזון, יודעים שהכי בריא להיות 'בינוני'), שותים *רק* מים, קערה של ירקות או פירות היא נשנוש קבוע כשחוזרים מהמסגרות ועוד.
מעבר להסברים התכופים בנושאי בריאות- אני עצמי דוגמא טובה. ובהחלט בשנים שהיה שותה חצי בקבוק קולה ביום לימדתי אותם שאבא לא שומר על הבריאות, והסברתי כמה קולה זה משקה לא בריא (מולו, בידיעתו ובהסכמתו, לא כתקיפה אלא כהסבר אובייקטיבי).

אבל אני גם משחררת -
1. תמיד תמיד מותר לבקש מתוק, ו*תמיד* מי שרוצה מקבל 2 קוביות של שוקולד מריר. מרגיע אותם לדעת שהאפשרות פתוחה תמיד ואמא לא אומרת על זה לא.
2. בשבת בבוקר הם מקבלים צלחת ממתקים, עם חטיף, כמה סוכריות השוקולד, מאושרים עד הגג ומאד מחכים לזה.
רעיונות טובים. מאמצת.שלומצ'
ומוסיפה-
אני מסכימה עם הרעיון הכללי שגופו של כל אחד ברשותו, אבל תמיד מזהירה את בעלי חצי ברצינות חצי בחיוך שאין לי זמן לטפל בו אם תהיה לו סתימת עורקים.
רוצה לומר- גופו ברשותו, אבל להחלטות שלו (ושלי כמובן) יכולות להיות השלכות שישפיעו עלי ועל כל בני הבית.
אני אגיד משהו נגד כמה מהדעות מעלי,בלדרית
אם באמת מדובר בכמות מוגזמת ( לא רק לדעתך, אלא לדעת כל אדם ממוצע) של מזון לא בריא שאשתך צורכת- לדעתי לא כדאי לקבל את זה בשתיקה, אם בן הזוג או בת הזוג עושים משהו שמסוכן לעצמם- גם אם זה דבר שלוקח לו הרבה זמן להשפיע או שמביך לדבר עליו- צריך לנהל שיחה מכבדת ואוהדת על הנושא. שתדע מה דעתך בעניין, שאתה אוהב אותה בכל דרך בה היא בוחרת לחיות אבל כואב לך לראות אותה עושה משהו שפוגע בה.
בנוגע לילדה, יש לכל הורה חולשות, ומאוד קשה לחנך ילד כשנותנים לו דוגמא אישית הפוכה, אבל זה בסדר לנסות ולהסביר שגם אמא ואבא עושים דברים לא טובים כי קשה להם אבל שהיא לא יכולה לעשות את זה בעצמה כי זה לא טוב. תנסה לא להגיד לה משהו אחד כשאשתך אומרת ההפך, זה מאוד מבלבל ופוגע בחינוך. תתאמו בינכם איך לחנך ותהיו עקביים בעניין. ותתנו לה ממתק מדי פעם- לא טוב להוציא לגמרי ממתקים כי זה יוצר חשק גדול יותר לאכול אותם. אפשר לנסות להעביר את המשפחה לממתקים יותר בריאים, אפויים או ביתיים. אפשר לקנות ולחתוך הרבה פירות- זה בריא ומתוק ויכול לספק את הצורך בממתק.
ובכל מקרה, לא להיבהל. אכילה בריאה היא לא דבר שקורה ביום אחד אלא לאט ובסבלנות.
אני חושבת שהנזק מהמריבות בינכם גדול מהנזק של המתוקיםנב"י
יש מאכלים מתוקים שפחות מזיקים ואפשר לכוון לשם ולהכין או לקנות יורת מהם על פני השאר אבל בכל מקרה יש לי תחושה מהדברים שכתבת שיש כאן כניסה גדולה מידיי לתחום הפרטי והאישי שלה, כמו מה לאכול.
אפשר לעשות את כל המתוקים לא נגישים לילדים ויש הרבה דרכים אבל אי אפשר לומר לה בבית שלה מה לאכול ומה לא, זה מוגזם. אפילו שהכוונות כנראה טובות ןהדאגה לבריאות היא שמנחה אותך.
מניעת ממתקים בביתישובי

לדעתי, לקחת את הגברת הנכבדה לבקר בבית חולים ולשהות קצת זמן מעל הממוצע שתהיה מעורת עם הסביבה שם

רעיון מזעזע! לא כדאי לנקוט בשיטה הזובלדרית
הרבה פעמים אכילה מוגזמת (גם לא של מתוק) נובעת או מקושי רגשי או מאיזשהו חוסר פיזיולוגי.
איומים והפחדות זה לא הפתרון, כן כדאי לטפל אבל ממש בעדינות. היא כנראה כבר מודעת לעד כמה המתוקים לא בריאים ואני בטוחה שהיא לא אוכלת אותם כדי להכעיס אלא באמת מצורך (קורה לפעמים בהריונות שיש צורך במתוק וזה עובר בשלב מסויים מעצמו, אבל כנראה שכאן זה לא העניין), כדאי לבדוק האם היא בלחץ שאפשר להוריד ממנה, האם מסיבה כלשהי אין אוכל ביתי בבית והיא פונה לאכול ג'אנק בגלל זה, ואולי מדובר בבעיה ממשית וכדאי לבדוק זאת (לחולי סכרת יש לפעמים תשוקה עזה לסוכר כי הוא לא מגיע אל התאים אלא נשאר בדם והגוף מרגיש שחסר לו).
גישה שונה לחלוטיןסודית
יש בבית ממתקים, הם בארונות הנמוכים, קונים לכל אחד מה שהוא אוהב, (לשבתות, ימי הולדת, חגים, ב"ה)
ולצידם יש אוכל בריא - פירות טריים, ירקות נהדרים שאני מכינה מהם סלט שכולם אוהבים, לחם מקמח מלא, ממרחים בריאים, ותתפלא-
אנחנו זורקים הרבה שקיות ממתקים שנפתחו ונזנחו/ מוסרים שלמים למנקה שבשבילה זה חיסכון.
הילדים לא באטרף כי זה זמין ולא מעניין.
לעומת זאת ראיתי ילדה שההורים שלה מחנכים קשוח והתוצאה שהיא אוכלת כמויות ומקיאה!! בבתים של אחרים.

עכשיו ספציפית לגבי השוקולד
אני בעצמי אכלתי במשך כשנה יותר מדי שוקולד, בעיקר בלילות, כשידעתי שיש לי רק כמה שעות ויגיע שוב הבוקר התובעני והעבודה - הלקוח, הטלפונים, המיילים, הסטרס של המטלות הבלתי צפויות ואלו שטרם טופלו.
בקיצור
שום שיחה נגד השוקולד לא עזרה
מה שהפריע לי זו השפעתו על הגזרה
התחלנו בכלל מכיוון אחר - במשך חודש הוא לקח על עצמו את הבוקר וגם הסיע אותי לעבודה. חזור חזרתי ברגל הליכה של שעה.
אחרי המאמץ הזה היה לי חבל לקלקל בקלוריות מיותרות ולכן זנחתי גם את השוקולד וגם אמרתי שלום לתהליך מסובך שהובלתי בעבודה ובמקום להשתגע עבדתי בנחת מה שבאמת צריך וב"ה.
משם הפכתי את הארוחה המרכזית שלי לסלט משגע שלא כאן המקום אבל הוא טעים ואט אט אני חוזרת לעצמי, זה לוקח זמן, ובשניים זה מצליח. מדי פעם מסכמים שיקח את האוטו וישחרר אותי מחובותי בבוקר ןאז אני עושה הליכות כפולות.
בקיצור - יש נקודה שבה האכילה המופרזת של המתוקים יושבת עליה ואתה בודאי יודע איך לשחרר אותה מהפלונטר
גישה כ"כ נכונהלמה לא123

אהבתי את המודעות שלך

תהליך מקסים

תודה 🌷סודית
דוקא יהיה משמח לקבל מתכון לסלט המשגע...אורין

בבקשהסודית
ירוקים: חסה (אוהבת סלבנובה ירוקה חומה), עלי בייבי, רוקט, פטרוזיליה, נבטי אפונה, - כל צירוף שאת רוצה ובלבד שיכלול פטרוזיליה טריה (היא שעושה את רוב העבודה. לשים כמות), מלפפון, גבעולי סלרי, כייל - בקיצור כל מה שירוק.

סגול: נבטי צנונית, בצל סגול, סלק חי

אדום : עגבנית, פלפלונים

צהוב: עגבניות שרי, פלפלונים

כתום: עגבניות שרי, פלפלונים, (גזר)

חום: עגבניות שרי, סוגים מסוימים של חסה, פטריות.

אגוזים (מלך, ברזיל), שקדים, גרעיני חמניה, דלעת, צנוברים וכד'

אפשרי פרי (אני אוהבת להוסיף קיוי צהוב או אשכולית אדומה, אבל כל פרי שתרצי את יכולה)
או
אפשרי גבינה בולגרית / אחרת עד 5%

שמן זית איכותי

חומץ בלסמי איכותי ('יד מרדכי' בלי חומרים משמרים)

מהנ"ל תרכיבי מה שטעים לך,
ובלבד שיכללו כל הצבעים,
ותכלל הפטרוזיליה.
סלק חי טוב לסילוק רעלים - עוזר לירידה וגם נותן תחושת שובע 5 שעות אחרי שאכלת..

אין הגבלת קלוריות, שימי כמה אגוזים שבא לך.

כדאי להכין כמות יפה - מה שאת יכולה לאכול.
לשתות כמה שיותר במהלך היום
תנסי שבוע כל יום ותראי-
לא תרצי לאכול מתוק

(אפילו לחם לא בא לי. מכינה במקום דייסת כוסמת או שיבולת שועל מלאה או שיפון מלא לפעמים)

כן חשוב לשים לב לאכול חלבון (ביצה, דג, עוף)

וסידן- לכן עברתי לדייסות (שגם סותמות לשעות)
או - פיבר 1 עם יוגורט ופרי.

בפריזר יש פירות יער קפואים, אם מתחשק מתוק - אפשר לאכול אפילו קופסא- אין הרבה קלוריות. אם אין - אז פרי אחר

תהני
ממש תודה על הפירוט. נשמע מעולה. אולי אוסיף זעתר..אורין

יש מנעוליםמופאסה
לארונות, מוכרים באלי אקספרס וכדו', תנעל ותשכח.

באמת באסה להתעסק בזה, מי שאוכל/ת אכילה רגשית בד''כ לא אוהבת לדון בזה, עלול לגרור למריבות מיותרות

חולקת עליך בעדינותסודית
אכילה רגשית= קריאה לעזרה
אם באים ממקום טוב - ממש לא באסה, יש תקווה.
מנעול זו הדרך הקצרה והארוכה.
תמיכה זו הדרך הארוכה והקצרה.
בהצלחה לאשתו של הפותח, ועזרת הפותח. אני מבינה אותה
ממתי נועלים אוכל?מעורב
נשמע קצת מזעזע
אוי סליחה, התכוונתימופאסה
לנעול לילדים ולא לאשתו ח''ו....
אפילו לא לדון אתה על זה, זה בדיוק יעשה את ההפוך ויגרום לה לאכול יותר.
כדי לחסוך את הדיון מהתחלה הצעתי לסלק את הבעיה ע''י נעילה.
גם לילדים.מעורב
ילד צריך להבין שיש דברים שהוא לא נוגע בהם.
זה נשמע לי קיצוני קצת.. (אולי הילדים שלי עוד לא בגיל שצריך אמצעים כאלה?)
בגיל קטן עוד לא מביניםבלדרית
או שמבינים וקשה מאוד לעמוד בניסיון. במצב כזה עדיף לנעול.
רוצה להאיר נקודה - תכינו עגבניות 🍅🍅סודית
כשהורים אוכלים ממתקים שרק להם מותר, מה זה משדר לילדים?
חינוך לבריאות? לא
חינוך להתאפקות? לא
אני רוצה להוות דוגמא אישית.
לכן, לא 'אשחק אותה' אלא באמת אדרוש מעצמי אותה מידה של התאפקות שנדרשת מהם (כמו לאכול קודם צהרים וממתק רק בסוף, או להמתין בין בשרי לחלבי)
ואכן כשנכשלתי הילדים העירו לי 'אמא את זוללת שוקולד'.
השיקוף שלהם היה הרבה יותר מוצלח מהשיחות עם בעלי
והיה אחד המניעים שלי לצאת מזה
לחזור להיות אמא שאוכלת שוקולד כמו בן אדם נורמלי לפעמים,
ולא זוללת בסתר.
הארתי את נקודת הדוגמא האישית ועכשיו תתנפלו כרצונכם.
האמת, כל הכבודמופאסה
יש לך כנות, בע''ה יהיו לך ילדים כנים ואמיתיים...

אנחנו לא מחנכים כך, אני לא שואף להיות דוגמא אישית.
סתם ככה ממתק היחיד שיש בבית זה כנפיים ברוטב טריאקי (מתוק קצת), אכלנו איזה 5 תבניות כאלה בצהריים, אם מתחילים עם זה קשה לגמור...ככה זה גם בשוקולד?
צחקתי, תודה על הברכהסודית
סוכר. לחם. שוקולד ושומן, אכן פועלים במוח במנגנון שממכר.
ממכר בדיוק כמו סגריות. ודורש גמילה.
(הביאו לנו לעבודה הרצאה מהארגון 'אכלנים אנונימים'
נראה לי המנהל מעדיף עובדות דקיקות.
חבל שהפסיקה האופנה של נשים מלאות)

אם שמים בסלט הרבה עלים ירוקים - חסה, בייבי, פטרוזיליה- זה יוצר גועל מהמתוקים. אפשר להוסיף לעלים מה שרוצים ועדיין זה פועל נהדר 🙂🙂🙂
לא עגבניות..גם זו דרךמעורב
לדעתי ילד צריך להבין שמה שמותר לאבא שלו לא בהכרח מותר לו.
כן, מעדיפה ללמד את זה לא על ממתקיםסודית
נכון אבל למה מותר לאבא דבריםבתאל1
שהחרסים את הגוף? אז אם לאבא מוצר כנראה זה לא ככ נורא וכן אפשר לאכול מזה... כשאני אהיה גדול אני אוכל לאכול מלללא ממתקים ולשתות שתיה מתוקה...
ככה בטח הילד חושב לו...
לאבא מותר כי לאבא מותרמעורב
ולילד אסור כי ככה ההורים שלו אמרו
לא משכנעבתאל1
אתה רוצה לחנך? או סתם לתת הוראות לא משכנעות.
הילד יכול להקשיב לל...אבל הוא יגדל כמו אבא שלו כי זה מה שהוא ראה... אז כל מה שחסכת ממנו בילדות- הוא יאכל אח"כ כשיגדל ויהיה לו מותר
פשוט זה לא נקרא חינוך....בתאל1
אני לא מגביל אותם במתוקיםמעורב
ולכן הם לא עושים לי צרות עם זה,
ומה שמקבלים מספק אותם.
לפעמים אנחנו בתור הורים סתם נכנסים איתם ראש בראש ואז מתחילות המלחמות.

נכון מסכימה.. גם אנחנו לא ראש בקירבתאל1
מגבילים אם זה באמת נצרך. ובגדול לא ככ קונים ממתקים אז חסכנו בזה את העניין... קונים לשבת קצת ומגי פעם כשסבא וסבתא מביאים
חינוך זה לא שיכנועשירוש16
חינוך זה העברת ערכים לדור הבא.

ערך כמו - לאחרים (מבוגרים/נשים/גברים וכו) מותר ולך אסור
או-
עושים כי ככה ההורים אומרים
אלו מהערכים הכי בסיסיים בחיים.

לא כל דבר שמותר לרופא/שוטר/מורה/הורה/פקיד/מזכירה לעשות מותר גם לאזרח אחר.
וכן-
להורה יש את הסכמות להורות לילד מה מותר לו לאכול/לעשות ועל הילד לציית.
בלי קשר למה שההורה אוכל/עושה.
וכן - גם אם הילד לא מבין את הסיבה.

כשהילד ייגדל ויחליט שהוא מעוניין לעשות/לאכול משהו מסוים - שיערב לו. זכותו.
מסכימה שחינוך זה העברת ערכיםבארץ אהבתי
ומסכימה גם שיש ערך בלדעת שלא כל מה שאחרים עושים גם אני יכול לעשות.

אבל לדעתי אם אין שום סיבה מוסברת להפרדה הזו זה יכול ליצור רק נזק בחינוך.
אולי בגיל צעיר הילד יבין ויישם אבל כשהוא יתבגר יותר הוא יבין את חוסר ההיגיון שבדבר (במקרה הטוב הוא יבין שההורים שלו ניסו לחנך אותו לדברים שהם בעצמם לא מצליחים ליישם, במקרה הפחות טוב הוא יחשוב שהם מנעו ממנו סתם כי הם רצו לשמור לעצמם או כל סיבה אחרת שמתבגר יכול לחשוב עליה...).
אם ההורים יהיו מספיק כנים לחשוף את החולשות שלהם ולהסביר שהסיבה שהם אוכלים זה כי הם גם מתגרים ולא מצליחים לעמוד בפיתוי, זה בהחלט יכול לעזור. ועוד יותר משמעותי יהיה אם הם יצליחו לעבוד על עצמם (אפילו בשביל חינוך הילדים), ואז הילדים ילמדו גם איך מתגברים על תאוות.

אני מעדיפה ללמד ילדים את הערך של 'לא כל מה שמותר לאחרים מותר גם לי' בדברים שאני משוכנעת שזה באמת סיבה אמיתית ואני משתדלת גם להסביר לילדים כשזה עולה (ולא חסרות הזדמנויות, החל מדברים שאנשים לא דתיים עושים ואנחנו לא, ועד שעת שינה שונה בבית לילדים ולמבוגרים)
בדיוק ..בתאל1
לאבא מותר לנקות באקנומיקה ולילד לא.חרותיק
למה? כי זה מסוכן ורק אבא יודע להיזהר.
או אמא. לא קריטי..
כנ"ל להדליק תנור ולנהוג ברכב.

אז יש מציאות שבה להורים מותר מה שלילדים אסור.
וחיים עם זה.
הילד מבין היטב למה אקונומיקה לאסודית
ולגבי הממתקים הוא יודע שזה מוסר כפול.
לדעתי זו לא צורה לחנך, אבל כל אחד בדרכו ובהצלחה בכולם
לא בכל גילחרותיק
והילדים שלי מבינים היטב ששקדים זה לא בשבילם כי זה רק לאבא ואמא. וכן הלאה.

את לא באמת יכולה להימנע מכל מה שאסור לילדים שלך רק כדי לא להצטרך להגיד להם שיש כזה דבר שלך מותר ולהם לא.
הדיון היה על ממתקים. לא על פיצוחיםסודית
מובן שלא נמנעים, אבל לא אוכלים את זה מול העיניים שלהם בלי לתת להם אופציה לקחת 'משהו טוב' לעצמם( אם הם נוכחים)
זו סתם דוגמא.חרותיק
ואני אתן דוגמא אחרת דווקא מציאותית לחלוטין.
הילד שלי אכל ארוחת ערב ואחרי שהוא סיים אכלתי אני. הוא ראה אותי אחרת וכמובן רצה גם.
לפי הגישה שלך, חייב לתת לו משהו.
לפי הגישה שלי ממש לא.
הארוחה מסתיימת כשהוא שבע, ולכן אין שום סיבה שהוא יאכל משהו אחרי כן.
הגישה שלי בעיניים טובותסודית
אם בא לו- מוזמן להנות.

מי שבאמת שבע לא יכול יותר מלטעום, ואם טעים לו האוכל שלנו, למה שאטרח להכין שונה? יותר נוח לי שכולם אוכלים יחד אותו האוכל

חייב ? אתה לא חייב כלום, תעשה מה שנראה לך נכון
לא אמרתי מראש להפריד בין שלי לשלוחרותיק
אבל יוצא לפעמים ככה.

השתמע לי מדברייך שילד לא יכול לקבל לא על דברים שגם אמא שלו אוכלת.
כנראה לא התכוונת בכזו נחרצות.
ואני בת.
לא אותו דבר בכללבתאל1
הרי הוא כבר אכל. לא מנעת ממנו אוכל רק כי זה של אמא ואתה תשאר רעב...
חוץ מזה שממתקים זה פינוקבתאל1
לא ארוחת ערב או כל גבר שבשוטף...
תאכלי מולו גלידה ותגידי רק לאמא? זה לא יפה להוציא את העיניים וממש לא מידה טובה. כם אנחנו מחנכים את הילד לא ללכת לגן עם משחק או אפילו אוכל שיכול להוציא את העיניים... (ממתק למשל, פיצה במקום כריך וכו)
זה נכוןrivki
בדיוק בגלל זה מתווכח עם אשתו, כי אם היא תקנה ותאכל בעצמה- מה יעזור 'לחנך ' את הילדים
אני גם חושבת כמוךבתאל1
לכן אני באמת מביאה לילדים שוקולד כשהם מבקשים... קוביה שתיים של מריר כי זה מה שיש..
טוב הם לא מבקשים כל שניה...
וגם משתדלת להגביל את עצמי כשאפשר... אין אצלנו ממתקים להורים .. כי אנחנו מחנכים לכך שזה לא ככ בריא, ואפשר במידה. אם לא מאמינים בזה-זה לא יעבור.
מסכימה איתך. דוגמא אישית זה החינוך הכי טובצפורה
לא צריך "לדחוף" פרות וירקות פשוט לחתוך לעצמנו, מהר מאוד הילדים גם מצטרפים בשמחה.

זה נכון בעוד תחומים, כשמדברים יפה אחד לשני זה מה שהילדים שומעים וככה גם הם מדברים.
איך שאנחנו כועסים גם הם אחכ כועסים כמונו..

מאוד עוזר לי לזכור שהילדים והסביבה הם מעין מראה לאיך שאני מתנהגת.
מקבלים בחזרה את מה שנותנים..

ילד יכול לשמוע לא ויש דברים שלאבא ואמא מותר ולילד אסור כי זה מסוכן וכדו' לגבי ממתקים וחטיפים דוגמא אישית זה בסיסי כדי להקנות לילדים הרגלים טובים.
ברצינות?!? אולי לנעול את הגברת או את הילדה? או את כול הביתמוש השור...
העניין פה זה הזוגיות לא הממתקים. ואם מחר היא תחליט להיות צמחונית פאנטית אז ננעל את המקפיא ...
יש כאן שאלה זוגית שתצטרכו לפתור בעצמכם. קוראים לזה תקשורת נכונה. אף אחד לא כופה בבית דברים על בן הזוג... להיפך- הגברים התחייבו בכתובה לספק את כווווללל צורכי האישה הריגשיים והפיזיים. הכול כולל הכוווללל.
אומנם בור בלי תחתית אבל... חתמנו.
הנשים למיטב זכרוני לא חתמו על כלום.... עיסקה זו עיסקה
אולי תקרא מה כתבתימופאסה
לפני שאתה משאיר הודעה צינית??
לנעול אוכל?! זה לא פיתרוןחתונת הדמים
תנעל את הילדים.
מה הכוונה לשכנע??מוש השור...
זה גם הבית שלה ואתם בזוגיות. אתם לא משכנע אותה אלא מקבלים החלטה ביחד... אם היא אוהבת מתוקים כול כך מה חשבת שיקרה שהיא תאמר לך : בעלי היקר ביקשת כול כך יפה אני מיד מפסיקה את ההרגל שלי של עשרות שנים?!?
תבדוק עם עצמך האם הסיבה של חינוך הילדים היא בעצם כיסוי לויכוח פנימי אחר שיש ביניכם ואיפה אתה יכול לפתור את העניין...
ודרך אגב ממתקים זה לא אויב זה פשוט לא בריא ...
ההגדרה לאוייב היא רחוקה בתכלית...
איך שאנחנו מפרשים את המציאות כך נצטרך להגיב..
מול אויב- נלחמים.
מול דבר לא בריא- נמנעים. ממעטים.
זה שהילדה מטפסת למרות שאמרתם שלא, זה קשור לקושי בסמכות הורית וקבלת מרות לא בזה שאישתך קונה ממתקים....
הרי אם היה מדובר בארון חומרי ניקוי והיא היתה מטפסת ולוקחת הייתם עוצרים את התופעה מיד...
הכלל אומר שאנחנו לא מחנכים את בן הזוג אלא את עצמינו
אם היא אוהבת שתאכל. מה זה עניינך?*שיר*

תחליפו את הכל בפירותאוויל מחריש
גם בריא וגם טעים.
בודקים למה היא כל כך זקוקה למתוק הזה...אדם נוף מורשתואחרונה
מניסיון אישי -

הצורך במתוק בד"כ בא לפצות על חסר רגשי.
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

מס רווחי הון מחושב בלי קשר לשכרמרגול

כלומר גם מי שמרוויחה אלף שקל בחודש, וגם מי שמרוויחה מאה אלף בחודש - תשלמנה 25% מהרווחים.

ולכן כל מה שקשור במס רווחי הון ובקשה להחזר עליו, רלוונטי לכל מי ש:

א. ביצע גם מכירות הון של הפסד

ב. עם יתרת נקודות זיכוי לא ממומשות- אפשר לקבל בגינן החזר על מס רווחי הון ששולם. (כן, לא מאוד ידוע אך קיים. לכן דווקא אישה שלא מגיעה לסף המס, ששילמה מס רווחי הון, כדאי לה להגיש בקשה להחזר)

אפשר גם מי ששכירה, זה חישוב אחר מהמס על השכר, מס בריאות וכו. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך