כתבתי כאן פוסט לפני קרוב לחצי שנה על הביצה בגב"ש (בזמן האחרון התחלתי לחשוב, - לקראת נישואין וזוגיות), על איך היא נותנת מענה לבדידות של הרווקים, ושאין מה למהר כל כך להתחתן או להיות בלחץ.
היה מי שהגיב על עניין דחית הנישואים שזה טעות לדעתו (בלי להתייחס לביצה עצמה, הגיב עניינית רק חבל שטען שאני ממש מסכן וממורמר והביע את רחמיו עלי)
היו מי שדיברו על החשיבות לאמלל את עצמך כל עוד אתה רווק, בשביל להגביר את המוטיבצייה להתחתן. חיפוש בן\בת זוג לדעתם צריך לבוא ממקום מצוקה.
היו מי שהגיבו שהביצה איומה ונוראית, גורמת ליאוש, לא נותנת מענה לבדידות ומסתירה את שניהם.
אז הגיע הזמן להגיב לטענות. מאז שאני בגיל חטיבה אני זוכר עד כמה הרווקות המאוחרת הטרידה רבים בציבור הדת"ל. אנשים מסוימים האמינו שזה איום ונורא ורצו להאמין שהרווקים המאוחרים אשמים במצבם, וסובלים מכאן ועד סוף השמיים במצבם הנורא. וכשהם התחילו לארגן לעצמם חיי חברה, התחילו להדביק להם סטיגמות של ייאוש, בדידות, מרמור ואסמסים בשבת. בתור מי שנמצא שם רציתי לספר שמדובר בשקר מוחלט. אף אחד לא שולח הודעה בשבת (אחרת לא הייתי מעודכן בתכניות שלהם בשבת עצמה) והרבה מאלה שפגשתי מקפידים על הלכות שבת במה שנוגע לפלטה וכדומה, ושומרים נגיעה. הם מאוד רוצים להתחתן לא פחות ממי שנמצא פה. ובנוגע לכל מה שקשור לבדידות ושמירת שבת, עשיתי פעם שבתות לבד ודווקא במצב הזה היה הנסיון האמיתי שאסור להיכנס אליו. לא פעם ולא פעמיים פסע קל הפריד בין חילול שבת שכמעט ועשיתי (כשאתה מארגן שבת לבד, כל פעם אתה שוכח משהו אחר, אם זה מזגן\פלטה\מים חמים\נייר טואלט\ שעון שבת ומאוד קל במצב כזה להדליק או לכבות את האור וכדומה) ודווקא החברה שהביצה נתנה לי עצרה הכל בזמן (ואל תדאגו, לא חיללתי שבת והיום אני ב"ה במצב הרבה יותר טוב וקם לתפילה ותיקין כמעט כל בוקר, ממליץ מאוד
) והדבר הכי חשוב. יש לי לימודים ותכניות לעבוד בכל מיני דברים בקרוב, ביום העצמאות נסעתי לאורך כל רמת גן עם האופניים והייתי במלא הופעות עד מאוחר בלילה, ובאופן כללי אני נוסע לקולנוע מתי שבא לי הולך לישון מתי שבא לי וקם מתי שמתחשק לי, ומידי פעם פוגש בחורה ששואלת אותי בדייט מיליון שאלות ומבלבלת את המח, או שהכל נחמד וזורם אבל פתאום היא מתחילה לשחק משחקים, וכבר התחלתי להיכנס לראש של אולי להישאר רווק וזהו. חסר לי משהו בחיים שאני צריך לתת לבנות לבלבל לי את המוח? ומי הציל אותי מהסכנה בזמן? דווקא הביצה. דווקא האנשים היקרים האלה, שכמוני יכולים לעבוד שעות נוספות, לעשות המון כסף ולטייל בחו"ל בלי לדפוק חשבון לאף אחד, אבל משום מה, באופן שנראה לי מאוד מוזר, הם מאוד רוצים להתחתן. בזכותם הבנתי שרווקות זה נפלא... אבל ממצה את עצמו באיזה שהוא שלב. וכדאי לעבוד על איך לצאת משם, כי זה יכול לקחת שנים רבות, כמו שקרא להם, ולא כדאי לדחות את זה בלי לדעת כמה זמן זה יקח ומתי זה ייגמר.
יש מי שיגיד שבלי הביצה הייתי בודד ומאוד רוצה לצאת מזה ומאוד רוצה להתחתן, אבל לדעתי זה טעות. אני רוצה לצאת עם בחורה שתפגוש גבר ולא סמרטוט רצפה, או אולי יותר מתאים לומר נייר טואלט משומש (וכן, אני יודע שיש אנשים שיגיבו לי על מה שאני כותב פה שאני צריך לעבוד על המידות שלי ולהוריד את האגו אחרת לא אתחתן או שאסבול מאוד בזוגיות שלי). ויכולתי למצוא פתרון אחר. למצוא שותף אחר שלא נוסע להוריו לעיתים כה קרובות, ואגב זה ממש חבל שצעירים דתיים לא מארגנים שבתות כאלה לעצמם והיו יכולים להכיר ככה אחד את השנייה, ולעשות את זה לפני 30+. בכל אופן, הביצה עשתה לי רק טוב.
בטח חלקכם אולי ישימו לב שקיבלתי חינוך על כך שרווקות מאוחר זה איום ונורא והרווקים המאוחרים הם אנשים רעים מאוד ותוהים איך החינוך הזה לא חדר אלי, מוזמן להיכנס לפוסט הזה בצמ"ע ולראות מה אני חושב על החינוך שקיבלתי ועוד הרבה פה קיבלו חינוך דומה להערכתי. ממליץ לכל אחד לקרוא : הצילו...!!
כל העולם שגדלתי עליו שווה לבלוף אחד גדול!!!! - צעירים מעל עשרים
(האמת שפעם היה בי חלק קטן שהושפע מהחינוך המטומטם הזה וגרם לי לכתוב את הפוסט המפגר הזה: הציעו לי בחורה בת 24 - לקראת נישואין וזוגיות אבל בביצה פגשתי אנשים רווקים נפלאים בגיל מאוחר והבנתי שהכל בלוף)
בטח חלקכם לא מבין והרי בפוסט הראשון על הביצה כתבתי בסוף שאני לא מרוצה??? תתעלמו. פגשתי שני בנות שהתנהגו מאוד בעייתי והן לא מייצגות את הרווקות המאוחרת בציבור הדת"ל (לא משנה מה הסיפור שלהן) ואחת מהן התנהגה באותה שבת באופן מאוד חריג מאיך שהיא מתנהגת בדרך כלל, כלומר באופן טוב וחביב.
ובשורה התחתונה, כל מה שסיפרו לכם אי פעם על ביצה\רווקות מאוחרת או על חרידים שמאלנים ערבים, אני מתחנן בפניכם, תשכחו הכל והכי מהר שאתם יכולים. מקווה שמה שכתבתי כאן מעומק הלב יכנסו ללב שלכם.