אישתי לא יודעת לנהל בית.אבי 29
אני עובד כל יום מ9 בבוקר עד 8 מגיע בערב הבייתה סחוט. ותמיד הבית מסריח!!! 4 ילדים הקטן בן חודש וחצי. שאני מתעצבן על הבלאגן אז התשובה שלה זה מה יש. ואז אנחנו מגיעים לכסאח של שבועיים.
אני עובד כל כך קשה המינימום שאני מבקש זה להגיע בערב לבית שקט ונורמלי.
שהיא הייתה עובדת הייתי עוזר לה . עכשיו היא בוקר שלם בבית ולא מזיזה את עצמה. שאני שואל אותה מה היא עשתה בבית מהבוקר היא אומרת אני בחופשת לידה תחשוב שגם אני עובדת נכנס כסף לחשבון עבור ה3 חודשים מבחינתך אני בעבודה כמוך לא אמור לעניין אותך מה עשיתי כל הבוקר. נמאס לי מהתשובטת המפגרות שלה. נמאס לי מהבלאגן. גם בבית של ההורים שלה סדום ועמורה.
לא יודע כבר איך אני אמור לפנות אליה.
תודה
אם כך בבית של ההורים שלהלמה לא123

אז זה נראה לה נורמלי.יש נשים שלא יודעות לנהל בית,במיוחד כשלא ראו את זה בבית של ההורים. יש קורסים לנשים כאלה. או שתתנדב ותראה לה בעצמה ואם היא לא משתפת פעולה, כי זה לא מפריע לה (אתה לא יכול לגרום לה שזה יפריע לה)תנקה אתה או שתביא עוזרת.

בכח לא הולך כלום.

והיא צודקת, היא לא צריכה לתת לך דו"ח מה עשתה כל הבוקר. גם אתה לא אמור לתת לה.

חודש וחצי אחרי לידה, לוקח המון זמן להתרגל לעוד ייצור בביתלמה לא123

לי לוקח חצי שנה להתרגל לכל תינוק חדש,ועד אז הבית נוסע.

לא רק להתרגל.. זה לוקח המון זמן... האכלה, החתלהוואוו
הרגעה.. גיל פיצי.... 4 ילדים.. אני רואה פה 2 דברים. גם טכנית עמוס לה ואנינמאוד מבינה (מתי בדיוק היא אמורה לאפס את הבית עד שאתה חוזר?? ועוד לבד.?? בערב זה ארוחת ערב לילדים והשכבות, מקלחות ותינוק... מה היה לפני התינוק? תמיד היא הייתה ככה? אני רואה דבר נוסף זה היחס שלה לעניין. נשמע שהיא לא שואפת לשם... אני גם עמוסה והבית בלגן אבל א. זה מפריע לי ואני כל הזמן מנסה לאפס, ב. תמיד יודעת שבשעת הדלקת נרות הכל יתאפס, ויהיה פיקס. וזה מה שמרגיע. שיום אחד בשבוע זה קורה. מציעה לך לא לכעוס עליה. לעשות תיאום ציפיות איך כל אחד רואה את זה, ואם הבעיה היא טכנית, זמן והספק-לקחת עזרה....
תתכונן להתנפלות המהנשים של הפורום..בין תקוה ליאוש
אני ממש לא מהמתנפלות דוקא...בדיוק ההפך!!*אשתו של בעלי*
מצדיקה אותו במיליון אחוז!!!
אישה שלא יודעת לנהל בית,במיוחד כשהיא נמצאת פיזית בבית,זה מכה!!
לבי איתך!!

ומשום מה נראה לי שהיא פשוט טיפוס כזה...בלי קשר לאחרי לידה...
איך בדיוק ההודעה הזו עזרה לו בחיים??סוסה אדומה
עזרת לו לחשוב שיש לו אישה דפוקה, ובטח גם הועלת הרבה בשלום בית. מה עכשיו?

מה נסגר? לחשוב קצת לפני שמגיבים.

ושיהיה ברור, אני חולת נקיון וסדר, פרפקציוניסטית, חייבת לגוון באוכל מושקע וטעים וכל מה שעולה בדעתך.
עם זאת, מקבלת בהחלט שיש נשים שונות ולא פחות טובות ממני.
לכל דבר יש מחיר.
הנה ההתנפלותrivki
חודש וחצי אחרי לידה- זה מ ש כ ב לידה. מלשון 'לשכב'! עד עכשיו אשתך הייתה אמורה לטפל בתינוק ולנוח.
אם אתה לא מבין למה- תשאל את החכמים שהגדירו יולדת כחולה בסכנה.
ואם אתה עובד כל כך הרבה וגם לאשתך יש דמי לידה- אין לכם כסף לעוזרת?
אז למה שהיא לא תתכבד לסמס למישהי מהקהילה שצריך עזרה?הלוי מא
מסקנה לא מזיז לה איך המאורה שלה נראית.
וגם לא מזיז לה מה בעלה מרגיש.
איכס
הרחקת לכתלמה לא123

אחרי לידה יש לי מעט מאוד זמן לחשוב איך אני מרגישה,אז לחשוב איך הוא מרגיש

ולא לכולם יש קהילה סביבם שקופצת לעזרה כשקשה

איזו תגובה מתנשאת ושיפוטית!!לצמוח ולהצמיח
"בצדק תשפוט ועדיף לחיוב" מוכר לך מאיפה שהוא??!
ילדת פעם?!
טיפלת לאחר לידה במשך יום שלם מהבוקר עד הערב ב4 ילדים לבד??
לא תמיד יש משפחה או קהילה תומכת. בטח לא בעיר. וגם לא בכל הישובים.
ולבקש עזרה ולהיות נזקק זה מאד לא פשוט לאף אחד.
המצב נשמע סביר מאד בנתונים הקיימים.
ועל דיכדוך/דיכאון אחרי לידה שמעת?

כדרכו בטומאהמופאסה
מסקנה ממש לא מתבקשת מאליהבת 30
מי אמר שלא מזיז לה.
אולי קשה לה מידי, והכעס והתסכול התמידי של בעלה לא עוזרים לה יותר מדי...
האם לו מזיז מה שהיא מרגישה?
צודקת-היא לא פה להגן על עצמהor1900
מי שמפריע לו בלאגן שיתכבד ויפשיל שרווליםבחור זהב
ולא ירטון על שלא דברים זזים ואם עבודתו מרובה יקצץ בעבודה או ישלם למשק בית.

לא סתם הלידה נקראת משבר וכמאמרם ז"ל על היולדת שכל עצמותיה מתפוקקין ולמשך שנתיים ימים (ולעתים יותר) יש לה קולות הלכתיות בצומות. טיפול בילדים היא עבודה מן הקשות שקיימות ואני מדבר מנסיוני האישי.

חודש וחצי אחרי לידה איך בכלל אפשר לבא בטענות? שינה לא רציפה כלל ועיקר ומערכות הגוף והנפש שעוברות טלטלה.

מן העקרונות החשובים בחיי נישואין זה להעניק ולא לקבל כך שצריך לתת ולתת והרוגע, גם בא יבא.

בכלל, לידה מביאה איתה אתגרים לזוגיות שעתידם לדעוך והזמן מרפאם.
בשולי הדברים יאמר שטענות כמו שהעלה פותח השרשור על אם היה בקבוק היה לוקח חלק ובהנקה אין לו מה לעשות, הם טענות שגם כותב אלו השורות נכשל בהם וכעת ממרחק הזמן אני מבין בטעותי וכי לא מחכמה שאלתי על כך כמאמר החכם מכל האדם.

הנישואין הן בית ספר לעבודת המידות כבר נאמר, אולי תקופת הלידה היא מבחן שנתי.. על כל פנים מתוך נתינה וכבוד אפשר מה בלאגן להחלץ

מסכים עם רוב הדבריםיהודה224
אבל לא לכולם יש אמצעים לקחת מנקה לבית...
זה עניין של עדיפות וסדרים בחור זהב
ממש לאיהודה224
כנראה נח לך
לא כולם כאלה... אל תשפטו ושלא תעמדו בניסיון
אם זה חשוב לו כמו רכב לדוגמא שיוותרבחור זהב
על הרכב וישלם לעוזרת. או כל דבר אחר.

לדבר חשוב מוצאים כסף לא משנה מה. השאלה בחשיבות
נראה לי שחשוב לו שאישתו תעבוד בנקיון הביתסיה
יותר מאשר שהבית יהיה נקי
בשביל להרגיש שהיא שווה משהוא ולא פרינססה
תשני את הניקאנונימוס99
לריהאנה היא נראית לי יותר פמיניסטית..
האמת שבאמת הגיע הזמן לשינוי השםסיה
אחשוב על משהוא אחר
סיה כבר שכחנו ממנה. נעלמה מהאופק. אבל לפני שנתים שלוש זה היה השיא שלה
אני לא יודע איזה מקום וחברה אתה חייהודה224
אבל כמו שניקך מעיד עליך יש לך נגיעה ליסוד מתכתי יקר מה שאין להרבה אנשים בדורינו...
לא, ולא לזה התכוונתי, אסביר :בחור זהב
אם זה היה עניין של חיים ומוות היה מוצא כסף. אז הכל עניין של עדיפות וסדרים כדלעיל.
ובבקשה להגיב במרחק זמן כי אני צריך להפסיק עם שטיפת הכליםבחור זהב
כל פעם כדי להגיב
חחח איזה גבר.סוסה אדומה
חחחחיהודה224
טוב קצת ...
שימחת אותי...
חחחחח חזק ..אני123
ממש ממש לא. וכואב לקרוא...חייצ'ו

אני בדיוק באותו מצב.. התינוק גדול  רק במעט..

אני חולמת להביא עזרה.

אין אפשרות.

והאפשרות היחידה זה או לשמור על עצמי או שאתפרק.

יש גבול למה שאפשר לעבור פיזית.

מי אמר שלכולם יש רכב? תאמין לי שאין לנו מותרות בכלל... הכי הרבה יש קצת מותרות באוכל בזכות ההורים.

מבקש סליחה שהכאבתי. לא תמיד אפשרבחור זהב
כשיש אפשר להעדיף
אבל הוא טוען שהוא לא מוכן למנקהלמה לא123

אני מאמין שאם אשתו היתה עושה מעשהיהודה224
להבין אותו ומנסה לחשוב איתו ביחד הם היו מגיעים לאיזשהוא עמק השווה זה משחק של שניים לא רק הוא אשם ולא רק היא.
דוגמא אם היא היתה אומרת לו תביא מנקה ואני אדריך אותה ואשגיח עליה ב7 עיניים מה הוא היה אומר?
תזה אחרת. אם אין לו אמצעים להביא מנקה והוא אומר לה שאצלו זה פגיעה בפרטיות כדי לא לצאת מזה חלש שאין לו יכולת לשלם לה
יש היגיון???
דבריך נשמעיםבחור זהב
יש אנשים-ואני מכירה הרבה כאלהלמה לא123

שלא מעונינים שאדם זר יסתובב להם בבית, בלי קשר לפחד מגניבות. פשוט מין חוסר נעימות/פלישה לפרטיות.

אולי אין לו אמצעים, שיכתוב פה, מי מכיר אותו?

לדעתי כל הבעיה פה, היא לא ניקיון ולא לידה. זה רק סימפטום

אי אפשר לאחוז את החבל משני קצותיוק"ש
אשה חודש וחצי אחרי לידה, לא תמיד מסוגלת לנקות ולסדר בית. יש כאלו שכן - נכון, יש נשים שונות עם כחות שונים (אגב, גם גברים). איך אשתי אמרה לי פעם - הנשים בהריון שמגיעות לבית הכנסת בנעילה מתחלקות לשתיים - אלו שלא מזיז להן ואלו שהתירו להן לא לצום, כל השאר לא מגיעות. זה שיש כאלו שמסוגלות, לא אומר שכולן מסוגלות.
אשתו שש שעות ביום לבד עם כל הילדים ובשאר היממה 'רק' עם תינוק שיונק כל שלוש שעות וצריך עוד הרבה טיפול. לא סביר בכזה שלב אחרי לידה לצפות ממנה ליותר מזה.
עכשיו לבחירתו - האם לקחת עוזרת או לסדר בעצמו. הוא לא יכול לסרב לכל אפשרות נורמלית וגם להאשים.
אתה בחור זהב אחימופאסה
מה הכוונה מישהי מהקהילה? כולם גרים בקהילה?וואוו
ומה הכוונה עזרה? ניקיון? חסד? התנדבות? קיצר, לא מובן
הנה הכללהלמה לא123

חובת ההוכחה עלייך. נמקיor1900
הוא טוען שכל נשות הפורום יתנפלו על הגברלמה לא123

הוא כותב את זה אוטומטית בכל שרשור כזה. גם כשלגבר מגיע שיתנפלו עליו. (גם לנשים מגיע נזיפה לפעמים)

למרות שלדעתי פה זה מגיע אצל הגבר מחוסר מודעות להבנה :מה זה אישה אחרי לידה?! 

למי את עונה ?or1900
לא מדוייק - אני מאמין בשותפות בביתor1900
אני גם מבשל מנקה ושוטף כלים וגם עובד ואני שמח מאוד על השותפות הזו
עניתי לךלמה לא123

על בקשת הנימוק שלך לדבריו של"בין תקווה לייאוש" 

לא מבין איפה יש הכללהor1900
הוא כתב:"תתכונן להתנפלות הנשים..."למה לא123

כאילו נשים הן כת סודית שמתנפלת על גברים באשר הם, בלי קשר למה שהם עושים.

מעניין אותי מה דעתו בשרשור הזה

זה לא אני כתבתיor1900
אני יודעת,תלמד לקרוא שרשורלמה לא123

לומד דברים חשובים יותר חחחחor1900
היא לא יכולה להשקיע שעתיים?בין תקוה ליאוש
ברור שגם הפותח לא בסדר.
אבל מה זה שאשתו תגיד אל תתערב?
תכבדי את בעלך אם את רוצה כבוד
אם הוא נותן לבית 12 שעות אז היא יכולה לתת שעתיים לפני שהוא חוזר.
דור של מפונקות...
אשתי 15 שנה אחרי ניתוח קיסרי עדיין מנצלת ...יאללה נמאס..
גם אני אחרי ניתוח בגב ועובד פיזי כדי להביא אוכל...
נשים כאן עפות על עצמן..
עוד הכללה-דור של מפונקותלמה לא123

הכוונה בלהתערב-הוא לא אבא שלה ולא יכול להכתיב לה מה לעשות. הוא יכול לבקש וצריך לדעת לקבל לא.

האישה חודש וחצי אחרי לידה. נו באמת...

אין לה ידע בסיסי בניהול בית,כפי שרשם (שגם אצל הוריה הבית זוועה)

ונישואין זה לא משחקי כבוד. אולי הוא צריך להתחיל בלכבד אותה. היא צריכה שינה והמון. אני למשל בקושי ישנה בסוף הריונות. מגיע ללידה תשושה. תינוקות צרחנים. אני ערה איתם לילות שלמים (בעל עובד), ועדיין בעלי משתדל לעזור (לא יוצא לו כמעט)

אני מבינה שאין לו יכולת לעזור והוא מבין שיש לזה מחיר והבית על גלגלים. זה כבוד והבנה בין בני זוג.

בית אחרי לידה זו תקופה קשה.נקודה.

וזה שאשתך מנצלת את הקיסרי שלה, לא אומר שכל הנשים כאלה.

יש הבדל גדול בין חודש לחמש עשרה שנההסטורי
כדאי לך ולאשתך, לעבוד היטב על השיח הזוגי וחלוקת התפקידים בינייכם.

חודש אחרי לידה - זו תקופה שרפואית מוגדרת כ'משכב לידה'. אם מוסיפים לזה את העובדה שהאשה מטפלת בתינוק, מניקה, גם כשהיא נחה זה לא ליותר משלוש שעות ברצף ומטפלת לבד בארבעה ילדים מהצהריים עד הערב - לא סביר לצפות ממנה לכלום מעבר.
עזוב אחי..היא לא יכולה לתת שעה?בין תקוה ליאוש
זה חשוב לבעלה.
זה שהוא לא בסדר זה ברור.
תכין לה אוכל תיזום תעשה משהו נכון..
אבל זה לא מחלה..
אולי ממחלת העצלנות..
זה לא שאלה אם היא יכולה או לאמוש השור...
עניינים טכניים בחיי היומיום מקבלים משמעות אחרת בזוגיות ונהפכים למהותיים.זו לא מחלה אולי אתה צודק ואולי לא. מה שבטוח שהשינוי הפיזי וההורמונלי שהאישה עוברת הוא מטורף לפעמים היא לא הצליחה להגדיר מה עובר עליה..
כשאתה עייף מת מפורק וחייב לישון.. אם תבוא אישתך ותאמר לך לנקות איתה שעה את הבית מה תהיה התגובה שלך?? ואם הבקשה הזו תחזור כול יום? ככה היא מרגישה כנראה
לא, היא לא.תיתי2
שעה זה המון זמן!
4 ילדים כשאת חודש וחצי אחרי לידה-
תגיד לה תודה ותכין לה קפה
שתנוח קצת.
בטח היא לא אכלה כלום במשך היום.

היא נותנת הרבה יותר משעההסטורי
שש שעות, כולל ארוחות צהריים וערב וכנראה גם איסוף מהמסגרות והשכבה לישון, היא לבד עם כל הילדים. גם בשאר השעות היא עם התינוק - מניקה כל שלוש שעות, מחליפה חיתול רוחצת, מטפלת. כל זה כשהיא עוד מתאוששת מתשעה חודשי הריון, שהיא גם עבדה בהם ולידה.
איפה היא תתן שעה??? הילדים בבית!!וואוו
אוכלים, משחקין, מסתובבים.. אין זמן ריק!! אולי כשישנים אבל יש תינוק גם!
לא משנה, מחקתימקרוני בשמנת
תגובה מגעילה.miki052

"דור של מפונקות"??

היום?

כשהאישה גם עובדת, גם יולדת , גם מגדלת את הילדים, גם דואגת לצרכי הבית- אוכל ,כביסות,נקיון וכ"ו.

אולי התכוונת "דור של מפונקים"- חוץ מבעלי המדהים כמובן!

"אשתך אחרי 15 שנה מקיסרי.. עדין מנצלת"

"נשים עפות על עצמן"

לא יודעת מה עובר או עבר עליך בחיים עד כדי שהגעת לתגובות שכאלה.

אבל הגזמת!

סוף סוף דיונים עינייניםor1900
קצת סבלנות לאישה אחרי לידה...binbin
איך הבית היה נראה לפני הלידה?
לפני ההריון? היא תמיד הייתה לא מסודרת?
זה לא צריך להגיע לכאסח!
1. יש דברים שהיא כן מספיקה? כביסות? כלים?
2. נסה לחשוב איך להקל עליה, אולי בערב לפני השינה תעביר סמרטוט? תכניס כביסה למכונה?
נכון אתה עובד, אבל זה יתן לה דחף לקום לעשות בעצמה.
3. מה עם עוזרת בפעם בשבוע? יש על מה לדבר...?
זה תמיד ככה, או רק חודש אחרי לידה?הסטורי
אם זה תמיד ככה, באמת צריך לבדוק מה עושים. אבל אם זה רק חודש אחרי לידה (בהנחה שמחסרים מהחודש וחצי את השבועיים כסאח) - אז עצם זה שאישה חודש אחרי לידה, החזיקה ארבעה ילדים יום ויום וכולם בריאים ושלמים, זה מאמץ מטורף. אם היא גם אספה מהגנים לבד, נתנה להם ארוחת צהריים וערב - זה כבר ממש מצריך אותה להיות סופר מן.

ממש הגיוני שחודש אחרי לידה, היא תנוח כל הבוקר. במיוחד שכנראה היא לא ישנה רצוף בלילה.
מסכימה מאוד עם הנאמר!!!!!!סיכה
חבל שגברים לא יולדים גם...or1900
תציע לה להביא עוזרתמושיקו
עזרה ראשונה-בת 30
א. להפסיק להעיר לה. לא רק שזה לא עוזר, זה מצית מריבות.
ב. להביא נערה פעם פעמיים בשבוע שתסדר, תנקה, תשטוף כלים, רצפה, תטפל בכביסה, תוציא את הפח.
זה יעשה את כל ההבדל.

אחרי שאתה תרגע כי הבית יהיה במצב סביר
ו אחרי שהיא תירגע כי היא תתאושש מהלידה ותפסיק לקבל הערות- תוכלו לעבור לשלב הבא.

השלב הבא- דיבור. מה אתה מרגיש, מה מפריע לך. מה היא מרגישה, מה מפריע לה. איך מוצאים פתרון שמקובל על שניכם, איך כל אחד מכם מנסה להבין וללכת לקראת הצד השני.

זהו, אל תשכח שחודש וחצי אחרי לידה זה כלום. זו רק ההתחלה של ההתאוששות.
זה מאוד מובן למה זה קשה לך ומעצבן אותך, אבל תזכור שהיא במצב פיזי ונפשי רגיש, ומילה עצבנית שלך או ביקורת יכולה לפגוע בה הרבה יותר מאשר בזמן רגיל. (באמת נשמע שהתגובה שלה היא מתוך פגיעות)

בהצלחה.
זה יעבור.
וכדאי שתעבירו את זה בצורה הכי נעימה ומועילה שיש.
רוצה להוסיףלמה לא123

אם תרצה ללמד אותה איך עושים את זה.תתחילו במשהו אחד ולאט לאט תוסיפו

למשל תחליטו שכל יום מדיחים כלים. אתה בשרי והיא חלבי. סתם לדוגמא.תתמידו בזה למשך חודש ואז תוסיף סידור של חדר ילדים.

ככה לאט ובסבלנות. מאוד קשה לשנות הרגלים. 

היא תראה שזה לא קשה מידי ואתה מסייע ואכפתי ושזה מאוד חשוב לך. 

עזוב, זה חסר סיכויקופצת רגע
תעשה לה טובה ותתגרש ממנה.
מסכנה שהיא נשואה לבעל כמוך...
עצה הזויה וחצופה!!!!!סיכה
מסכנה שנשואה לבעל שעובד בעבודה פיזית יום שלםאבי 29
כדי לפרנס אותה בכבוד! באמת מסכנה
אני חושה שאתה חייב לצמצם את ערך העבודה בעיניךהסטורי
טוב מאוד שאתה מפרנס, אבל צריך לזכור שהכסף הוא כלי ולא תכלית לעצמו. כבר אמר החכם באדם: "טוב פת חרבה ושלוה בה - מבית מלא זבחי ריב".

הכי בולט בהקשר, המשפט שכתבת למעלה, שכשאשתך עבדה הבנת שצריך לתת יד בבית, אבל כשהיא בבית, יש לך ציפיות. היא בבית ב'משכב לידה' - זאת ההגדרה הרפואית של התקופה הזאת. היא צריכה לנוח ולהתאושש מההריון והלידה. סביר שהיא גם מניקה ואפילו אם לא, היא לא ישנה יותר משלוש שעות רצוף. עם כל זה, היא כל אחרי הצהריים מטפלת גם בשלושת הגדולים.

אין שום הגיון בלצפות ממנה להצליח בתקופה הזאת, יותר ממה שהיא מצליחה בזמן רגיל. להפך בתקופה הזאת צריך הרבה יותר עזרה!
כמה נכון. כשעבדה עזר לה וכשילדה הפסיק לעזור?כלה נאה
נכון שעכשיו היא יותר צריכה את העזרה.
כל כך מסכימה, דברי חכמהמקרוני בשמנת
כדי לפרנס אותה בכבוד?קופצת רגע
אולי כדי לפרנס את הילדים שלך?

וחוץ מזה שכתבת שהיא עובדת. אז גם היא מפרנסת, אז תצא קצת מהפוזה שלך בתור הבעל המסכן שחייב לפרנס את אשתו שלא עושה כלום.

אני באמת לא מבינה איך בנאדם יכול להיות נשוי ועוד עם ארבעה ילדים ולא להבין כלום לגבי אשתו. אתה בטוח שאתה לא טרול?
למה לדעתך המדינה מעניקה חופשה בתשלום לנשים אחרי לידה?
ולמה חוץ מזה שהן בחופש, יש בדרך כלל התארגנות קהילתית לעזרה לנשים אחרי לידה?
יש לי רעיון, אולי תיזום קבוצות עזרה קהילתית גם לגברים שיוצאים לחופשה שנתית, מה, להם לא מגיע?

אני פשוט לא מבינה, אנחנו שנייה אחרי החגים, גם לנשים שלא אחרי לידה לוקח זמן לשקם את הבית אחרי תקופה עמוסה כזו שכל הילדים בבית. ולאשתך המסכנה כמעט לא היה זמן לנוח בצורה נורמלית אחרי הלידה בגלל החגים.
אני פשוט לא מצליחה להבין לאיזה רמת אטימות הגעת. מה עובר עליך? אתה כל כך שונא אותה או אדיש כלפיה שאתה יכול לבוא בכאלה טענות הזויות?
יש להם 4 ילדים!אני123
איזו עצת אחיתפול!
איזה אכזר אתה!!!! כל מילה נוספת מיותרת!!סיה
עבודות הבית זה שותפות לא תפקיד בלעדי של האשהor1900
התנפלות ממין הזכרמופאסה

אשתך סבלה הריון 9 חודשים, כל הגוף שלה נהיה משבר אחד גדול.
ילדה תינוק/ת אבריה מתפרקות, הורמונים משתוללים, יש לך עוד 4 עוללים שמבלגנים, מלכלכים,
במקום לבוא הביתה להגיד מילה טובה, לתת לה מתנה כל יום אתה מתלונן? תקפל את השרוולים ותנקה, תשטוף, תוך שעה תגמור הכל.
הא זה אתה גמור, היא יותר גמורה ממך...
ענתה לך כמו שצריך.מעורב
רד ממנה.
אחי, אצלנו אשתי חלשה מקיאה ומובחלת לאורך כל ההריון, בסוף ההריון תמיד!יש בעיה עם ההמוגלובין והיא צכה לקבל מנות דם ולוקח לה זמן עד שהיא חוזרת לעצמה.
אישה אחרי לידה צריכה שקט ונחת. לנוח כמה שאפשר וכמה שיותר. ושקט נפשי הןא גם חשוב. עד מתי?
עד שמתאוששת והכוחות חוזרים..
מה עושים בזמן הזה?
לוקחים עזרה בתשלום...(נכון לפעמים זה בא על חשבון דברים אחרים אבל אין ברירה)
הרבה "נפל" עליי.
קנייה של הרבה חד"פ,ולפחות אז אין כלים שצריך להתעסק איתם. באוכל הרבה קפואים עד שיעבור זעם.
ממליץ בזמן הזה לקבוע זמן שאתה יוצא ומתעסק במשהו שאתה אוהב.
עצוב ומזעזע לקרוא את ההודעה שלך.לצמוח ולהצמיח
מבינה את הקושי שלך. אבל נשמע שאתה לגמרי לגמרי רואה רק את עצמך!!
וסליחה שאני כל כך ישירה, אבל זה זועק מההודעה שלך.
היא צודקת לגמרי!
טיפול ב4 ילדים יום שלם לאחר לידה, זו עבודה במשרה מלאה לכל דבר! היא לא פחות עייפה ממך בסוף היום כשאתה חוזר ב9.
ומן הסתם היא גם מטפלת בתינוק בלילה ולא ישנה רצוף.
אתה שואל שאלות מפגרות, אז היא עונה לך באותה רמה.
חשבת אולי להוריד קצת מהמישרה שלך, לחזור מוקדם יותר ולעזור בבית ועם הילדים?
חשבת להכין לה ארוחה טובה לפני שאתה יוצא בבוקר לעבודה שיהיה לה כח והיא תוכל להתחזק מהלידה?

אשה זה תפקידה ושהבעל בא גם לקפוץ עליו לבושה יפהor1900
הבעל מפרנס והאישה אחראית על כל השאר???or1900
ושהבעל בא גם לעמוד לבושה יפה בכניסה לבית שהכל נקי ומסודר והילדים ישנים ????
חלום שלכם הגברים...וואוו
חלום בלהות -רק שותפות בהכל זו דעתיor1900
כל כך נכון. הכתיבה שלו פשוט זיעזעה אותימקרוני בשמנת
אמא זאת אוטומטית משרה מלאה! לא כתב באיזה גיל הגדול/ה אבל נשמע שהם צפופים. בחייאת, קצת רגישות והערכה לזה שהי מייצרת בני אדם!!!
מגיב לכל התוקפים למינהםאבי 29
היא לא מטפלת בילדים מהבוקר. הם במסגרות עד 2!
וממש לא מתאים לי שאישה זרה תיכנס אלינו הבייתה ותיגע בחפצים בזמן שהפרינססה ישנה כל הבוקר!!!!!
וזה שהיא קמה בלילה זה מבחירה שלה להניק את התינוק . אם היה מטרנה הייתי קם! שהיא מניקה אין לי למה לקום. ואני עובד בעבודה פיזית מלא שעות ביום מותר לי לדרוש להגיע הבייתה ולנוח בלי לראות ערימות כלים בכל כיור וערימות של כביסה בכל חור בבית. אחותי אחרי לידה של תאומים והבית שלה בית מרקחת. זה הכל עניין של רצון . ואישתי לא רוצה!
כמו שהיא מוצאת לפעמים זמן בבקרים לטייל בקניון שתמצא זמן גם לנקות ולסדר.
ודיברתי איתה גם בצורה יפה אבל היא לא עשתה עם זה כלום.
לוקח לסדר בית שעה . יש לה 6 שעות שהיא לבד בבית רק עם התינוק יכולה לנוח 4 שעות מבחינתי ואז לקום ולהזיז את עצמה קצת אבל בוחרת שלא.
הגישה שלך לא זוגיתor1900
עיצה אחת לי בשבילךלמה לא123

לעולם לעולם אל תשווה. כל בית והבעיות שלו. השוואות לא עושות טוב לאף אחד

אחותך טובה בזה וגרועה בדברים אחרים שאשתך טובה בהם. השוואות לא עושות טוב לאף אחד.

לא אישי אליך. אבל מהשרשורים שרצים פה נראה שהגבריםמוש השור...
מה זה דפרים בלי סבלנות והבנה בסיסית בזוגיות חושבים שהעולם מתנהל על פיהם ואם לא אז... "להתגרש.לעזוב את הבית.עם הילדים.בלי הילדים. ללמד אותה לקח. שתקבל את הכאפה של החיים ותלמד. דיברתי איתה והיא לא עשתה עם זה כלום. היא לא מקשיבה.מבחינתי שתזיז את עצמה. מותר לי לדרוש...היא יכולה מבחינתי לנוח ואז להזיז את עצמה. אחותי רוצה ויש לה בית מרקחת בבית(תברר איזה מחיר היא משלמת על זה מבחינה נפשית.. זוגית) ואישתי לא רוצה אז הבית מסריח"
מה נסגר איתכם אנשים?!?
לא להכליל - רוב הגברים כאן לא כאלוהסטורי
צודק. התכוונתי לתופעה שמיוצגת בין השורותמוש השור...
נראה שאנשים מתחתנים וחושבים שהם עדיין בגיל העשרה פרחים ורודים דובים ולבבות ולא מבינים מה המחויבות הזוגית שלהם.. מקסימום מפרקים את החבילה וממשיכים הלאה... כמו שעמד אחד מתחת לחופה כשכלתו לידו ואמר לסובבים תכירו את גרושתי לעתיד....
זה ממש מבהיל החוסר מחוייבות שיש היום ובעקבותיה חוסר ההבנה הבסיסי בניהול חיי זוגיות. בניהול תקשורת נכונה בחמלה בסיסית כלפי האחד את השניה. ברור שיש עליות ומורדות בזוגיות וטוב שכך. אבל נראה שיש אוטם ריגשי
נראה לי שמופאסה
עובר משהו קשה על הפורום הזה...
וואו ממש! איזה הזייהמעורב
ההזיה הזו היאיהודה224
מצד אחד מאד ברור
יש לך ילדים? כמה זמן אתה נשוי?מעורב
נשמה יש לי 2יהודה224
וילדה עם קנולה ופג ואשה שתלמד את כל הפמיניסטיות בפורום הזה מה זה להיות לביאה ברמות שאתן לא יכולות לדמיין. 5 ימים אחרי ניתוח קיסרי ולידה מסובכת היתה לוקחת את הרכב ונוסעת יום יום במשך כמעט חצי שנה מהשפלה להדסה עין כרם להיות עם הילדה...
אז מה זה לסדר את הבית קצת??? פיצוחים חבוב..
סוף סוף לשמוע גבר בלי תלונות . איזה תענוגסיה
גם לי יש ויהיו תלונותיהודה224
אבל עם דרך ההתנהלות ויכולת יצירת השיח של כמה מהכותבות פה אני יכול להעריך בזהירות שהזוגיות שלהן לא משו.
כי האגוצנטריות שולטת בפורום הזה מכל הכיוונים...
אתה חושב שפותח השרשור צודקמעורב
בהתנהלות שלו? ככה מתייחסים לאישה אחרי לידה?
אתה היית מתנהג ככה לאשתך?
הוא לא התייחס אליה בפניה. פהיהודה224
הוא התבטא באגרסיביות מאד מקווה שהוא לא אמר לה את זה בצורה שזה נכתב כאן.
לצורך העניין ברור שהיא צריכה לנוח וכו אבל צריך מינימום חברים
לא בית מרקחת אבל כן בית שנחמד לחזור אליו במיוחד אם הוא קורע את עצמו
גדלתי בבית שכן גם אמא שלי ילדה 7 ילדים בלער וגם הספיקה להפיל כמה באמצע ובדרך כלל הבית היה נקי מקום שנעים לחזור אליו וכן בהחלט היה חריגים היה לפעמים סדום ועמורה אבל לפעמים...
הוא כתב שמהדיבורים שלו מתחיל כסאח של שבועייםסודית
כנראה האגרסיביות לא רק בפורום.
ייתכן ואצלו גם נקי כמו אצל אמא שלךלמה לא123

פשוט יש לו סטנדרטים גבוהים

כל אחת עם הכוחות שלהמעורב
2 ילדים זה לא 4.
אישה זה לא שפחה כנענית שהתפקיד שלה זה לבשל ולנקות כל היום.
הוא חוזר בערב(אחרי עבודה קשה) ורואה את הבית מבולגן אחרי שהיא העבירה איתם את הצהריים והערב.
בישלה ארוחת צהרים? ארוחת ערב? תעסוקה? מקלחות? השכבה לשינה?
ואת כל זה עם תינוק בן חודש.
ועוד יש לו הערות..
מהודעה להודעה בפורום הזה רק מתחדד שצריך ללמד אנשים לקחץ אמצעי מניעה.
קשה? צפוף? לא עושים עוד!
אחי ילדה עם קנולהיהודה224
זה כמו 20 ילדים אתה לא תצליח להבין גם אם תנסה מאד
ולא עזרת לה?מעורב
קיטרת למה הבית הפוך ?
כן עזרתי ועוזריהודה224
וגם מקטר לפעמים והכל טוב וכן גם היא מקטרת.. מה לעשות קטר מקטר אבל נוסע מהר!!! ברוך ה' להכל צריך פרופורציות לא צריך את ההתחרפנות המוטרפת הזו ששולטת פה..
הנקודה היא לא הילדים.וואוו
אך ורק עבודת במידות האישית והבנה מהי זוגיות.
אוייש רפו''שמופאסה
ה' יעזור לכם להתמודד עם זה
זה לא הפורום. זה משקף את העולם והדור.וואוו
אממ, את בטוחה?מופאסה
אלוהים ישמור. אתה מפחיד.שוקולד פרה.

גם אם יש צדק בדבריך (ויכול להיות מאוד שיש)

הגישה שלך פשוט לא יעילה במקרה הטוב וממש מפחידה במקרה הרע.

אתה קורא לה "פרינססה".

אתה בכלל לא חושב לרגע מה עובר עליה. לרגע.

אין לך עדינות. זאת הבעיה.

אתה אומר שדיברת איתה יפה. 

מניחה שאולי סיננת משהו ואת כל העצבים שלך היא הרגישה לבד.

אתה "דורש" שהבית יראה מסודר בגלל שעבדת מ-9 ועד 8.

ומה היא דורשת ממך?

האם היא דרשה ממך לעבוד כך, או שזו הבחירה שלך?

ובכלל השפה הזאת של "דורש" היא שוב- כל כך לא עדינה.

פלא שהיא לא רוצה לקבל ממך?

אם אתה גבר אמיתי,

תחשוב למה היא לא רוצה לקבל ממך?

למה היא לא רוצה לשמח אותך?

למה ה"דרישות" שלך לא מקבלות אצלה הד?

במקום להיות עסוק בלהאשים,

תשאל את עצמך איפה לא היית מספיק גברי.

כי גבר זה לא "לדרוש" בכוח.

גבר אמיתי יש לו ביטחון עצמי,

הוא לא נבהל אם לא עושים את מה שהוא דרש.

תאמין לי שבצעקות אתה רק מוריד מכבודך בעיניה.

גבר מכובד מבקש בצורה שמכבדת את עצמו.

ומכבד גם את התשובה שלה.

גם אם היא לא.

להניק זה הדבר הכי טבעי בעולםהסטורי
זה גם יותר בריא. זה חלק מזה שהיא ילדה לך תינוק.

גם משתיים עד שמונה, להיות עם ארבעה ילדים לאישה חודש אחרי לידה, זה המון. אז יכול להיות שאין ברירה והיא תהיה איתם את הזמן הזה. אבל לצפות ממנה שאחר כך תמצא בית נקי ומסודר - מעיד על חוסר הבנה מוחלט.
גם בעל שמביא פרנסה-זה דבר טבעילמה לא123

זה גם חלק מחובתו בכתובה

נכון!בין תקוה ליאוש
וזה מה שהוא צריך לעשות ובגלל זה הוא עובד הרבה שעות.
הוא רוצה לחזור להיות עם אשתו בסבבה והבית מסריח..
הוא רוצהלמה לא123

אז שיעשה את זה נכון. אף אחד לא אוהב לקבל הוראות ופקודות ,אפילו בצפון קוריאה לא.(פשוט אין להן ברירה)

אני כמעט בטוחה שלדעתה הבית לא מסריח או שלדעתה זה המקסימום שהיא יכולה לעשות.

הוא מדבר מגעיל והיא עונה לו באותו מטבע

אם היה מדבר יפה, מבין את מצבה. היה מקבל את אותו היחס

אתה ניסית פעם לעשות מה שהיא עושה?קופצת רגע
כמה ימים רצוף?
וחוץ מזה למה אתה עובד בשעות כל כך מאוחרות? אתה עוזר לפזר את הילדים בבוקר?
בעלי למשל עובד בהייטק, יחד עם נסיעות לעיתים קרובות הוא מחוץ לבית 12 שעות וגם יותר, אבל הוא יוצא ב 6 בבוקר והרבה פעמים חוזר בסביבות 6 בערב וישר עוזר לי לתת ארוחות ערב לילדים ולארגן לשינה. בתקופות שיותר קשה לי הוא בהחלט מארגן עוד קצת את הבית אחרי שהם נרדמים, למשל מכניס כלים למדיח ועושה כביסה, מכין לי לאכול.

חוץ מזה בעלי מרוויח ממש טוב כך שחוץ מלחסוך, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו צהרונים וגם עוזרת פעם בשבוע, גם בלי קשר לעבודה שלי (אני עובדת מעט שעות וכרגע לא מרוויחה הרבה)

ההשוואה לבעלי עזרה לך איכשהו? זה משנה מה בעלי עושה? אז מה הקשר בין מה שאשתך עושה למה שאחותך עושה? לא מובן לי

בקיצור, אתה נשמע אדם אנוכי ורע. תפוס את עצמך בידיים.
אה, ובנוסף, תודה לך. אמנם אני תמיד יודעת כמה בעלי הוא אדם טוב, אבל כשאני קוראת הודעות כמו שלך זה רק מדגיש לי כמה זכיתי בבן זוג שיודע לפרגן, להעריך, לפנק ובעיקר ליצור ולתת הרגשה של שותפות
מה זה למה הוא עובד בשעות כ"כ מאוחרות??*אשתו של בעלי*
זאת העבודה שלו!!
הוא דואג לפרנסתו משפחתו ואת באה אליו בתלונות??
מה נסגר עם הנשים פה??
ממש מתביישת בכל אחת שכותבת פה.
אז שלא יבוא בתלונות אידיוטיות לאשתוקופצת רגע
שאחותו יכולה לנהל 'בית מרקחת' - למה זה רלוונטי למה שאשתו יכולה?

אולי גם שאשתו תתלונן למה הוא לא מפרנס בכבוד כמו בעלי שבזכותו אני יכולה לא לעבוד וגם להביא עוזרת? זה היה מוצדק אם אשתו היתה מתלוננת על זה? או שהיו אומרים לה להגיד תודה על מה שיש ותודה שהוא מפרנס?
אז שגם הוא יגיד תודה ויעריך את מה שהיא עושה (שזה המון המון המון. גם אם יש נשים שיכולות לעשות יותר)
כי בעל שיודע שאשתו הסתובבה בקניון*אשתו של בעלי*
בזמן שהבית על גלגלים,זה מפוצץ! ובצדק!
הבית חוגג מסירחון וטינופת והיא מעדיפה לטייל ולעשות שופינג?
ואח"כ ילדים מגיעים ממסגרות לבית מזוהם...
איפה החינוך פה?
אבל כמו שכבר אמרתי,מי שזה לא זורם לה בעורקים לא תבין.
אנשים בעתיד משלמים ביוקר כשלא חונכו לסדר ולניקיון...הנה,כדוגמת השרשור הזה.
הגברת גדלה בבית מסריח וזה מה שהיא מביאה איתה לחיי הנישואין שלה עם הבחור.
אבוי לאותם בתים כאלה שחיים בהם אנשים מתוסכלים.
מאיפה החלטת שהיא הסתובבה בקניון?!הסטורי
אם היא הסתובבה בקניון ולא לקניות הכרחיות, את צודקת. אבל מאיפה הבאת את זה?!
הוא כתב שעד 14 היא בשופינגהלוי מא
כתב. כתב הרבה דבריםסיה
אולי היא לא מגלה לו והיא בטיפול פסיכולוגי עקב דכאון לידה. לא משתפת כי יודעת שאין עם מי לדבר. אבל הקניון זה בעצם טיפןל?
אולי זה באמת קניון אבל זה תחליף לטיפןל? אולי צריכה משהןא מהסופר פארם שצריכה אישה יולדת?
מספיק לדעת שהיא מגיעה וגדלה בבית מסריח*אשתו של בעלי*
בשביל להאמין למה שהוא מתאר.
בת שגדלה בבית כזה ולא היה לה ממי ללמוד ולהתחנך לסדר וניקיון,סביר להניח שגם הבית שלה יראה אותו הדבר.
ובת שגדלה במקום שמקטינים אנשים?סיה
במקום שאין כבוד
יש בית בית מרקחת!!
אבל אין כבוד אחד לשני. יש קללות .צעקות
יש אוירה גרועה.
יש אולי חינוך להצטינות שילד פוחד לבוא עם קיבל 97 במבחן
יש מלא מלא דברים.
כל אחד בא מבית שיש בו חסרונות והוא מעביר אותם
מאיפה הקביעה שסדר ונקיון זה ראשון בלוחןת הברית?
יש פה אנשים שגם לקרוא לא יודעים*אשתו של בעלי*
לא כתבתי בשומקום שזה הכי חשוב!!
אלא גם חשוב!
כמו עוד דברים אחרים.
עצוב איך את שופטת אנשיםלצמוח ולהצמיח
כל בית והמעלות שלו. כל הורה והחוזקות שלו.
את לא מכירה, לא אותה ולא את בית הוריה. ולא יודעת מה הנסיבות.
אבל בכל מקרה עדיף בית שבראש סדר העדיפויות שלו זה לטפח מידות טובות ודרך ארץ, סבלנות והכלה, ולא חפצים דוממים.
איך לא מגלים לבעל דיכאון לידה?כלה נאה
ניראה לך שאפשר להסתיר את זה.
חוץ מזה זה ניראה שזה האופי שלה.
הוא כתב שהיא הייתה עובדת בחוץ הוא היה עוזר לה. אז הבית היה מתפקד יותר.

מה שלא יהיה, זה קשה 4 קטנים.
וחודש וחצי אחרי לידה לבד.
הוא כותב מתסכול כאילו עברה חצי שנה מהלידה.
בדיוק! זה אופי כזה...*אשתו של בעלי*
וגם אם זה אופילצמוח ולהצמיח
אז מה?!
את מושלמת?
אין לך חסרונות באופי שאת צריכה לעבוד עליהם?!
ולפותח השירשור אין חסרונות??
איך הוא היה מרגיש אם היא הייתה כותבת עליו בסגנון כזה על החסרונות שלו??
לא נשמע שהיא אשה רעה שעושה לו דווקא להכעיס. אלא אשה עם קושי בתחום, שבמקום שבעלה יעזור לה להתמודד איתו ולשפר את היכולות, ועוד במיוחד עכשיו אחרי הלידה, הוא גורם להיפך המוחלט ביחס המזעזע שלו כלפיה.
אני אמרתי שלי אין חסרונות?*אשתו של בעלי*
לכל אחד יש!
תגידו,אתם שפויים??
פה מתייחסים לבעיה שהוא העלה.
והוא ביקש תגובות והתייחסות.
זהו!
מה קשור עכשיו פה חסרונות של מישו אחר?!
ואיך בדיוק התגובות שלך עוזרות לו?!לצמוח ולהצמיח
בזה שאת מחממת אותו ומלבה את הזילזול שלו באשתו ובאופי המסריח שלה?
כל התיאורים שלך והתגובות שלך כאן, חוץ מללבות שנאה, ממש לא מועילות לו...
אני בספק שזאת באמת אישה ולאסוסה אדומה
פצלש של אחד ה"גברים" פה. אני אהיה איתך כנה.

בכל מצב, מי שמנקה מאהבה ולא כי "בעלה" נושף לה בעורף, לא מזלזלת באופיין של אחרות.

איפה האמפתיה. הזוי.
ברור שהיא אשה, היא כותבת מגילותסודית
כמוך, אגב. כ"כ ארוך.
מה העלה לך את העצבים ?
אין שום קשר. ומכירה גברים שכותבים מגילות.סוסה אדומה
(בשרשור הקודם?
"העלה לי את העצבים" שכמה גברים עם בעיות גורמים לנשים לחשוב שהתורה איומה והגברים כולם בהמות).
גם אני חושדת בזה...מקרוני בשמנת
ומההכרות שלך של אישה אחרי לידהקופצת רגע
אישה שגם נותנת לילדים ארוחות צהריים וערב וגם מלבישה אותם במשהו בבוקר, נראה לך סביר שכל יום מהבוקר ועד 14:00 היא מסתובבת בקניון? באמת?
מאיפה יש לכולם אוכל ומה ללבוש אם הגבר לא נוקף אצבע בבית והאישה בקניון כל היום?
ועוד כשהיו חגים עכשיו?
זאת נשמעת עוד הגזמה פרועה של בעל שלא מסוגל אפילו למעט מאוד עין טובה והכרת טוב. בלי זה באמת שלא נראה לי שיש על מה לעבוד
וואו, הרחקתם פה לכת עם הביטוייםבת 30
בית מסריח.
טינופת
בית מזוהם.

עפתם רחוק...

מעבר לביטויים האלה אני ראיתי רק תיאור שלו של ''ערימות כביסה וערימות כלים''.
ואם הוא טוען שיכולה תוך שעה לנקות, כנראה שזה לא בית מזוהם...
אלא בית שצריך לשטוף בו את הכלים, להכניס בגדים למכונה, לקפל כביסה, להוציא את הפח ולשטוף את הרצפה.
זה לא בית מזוהם וזו לא טינופת.
יש פה מישהי שהבית שלה מעולם לא נראה ככה?????
כל המתוקתקות המצקצקות בלשונן, אצלכן תמיד הרצפה נקיה? אין סל כביסה שעולה על גדותיו? אין הר כביסה? הכיור תמיד ריק? הפח תמיד עם שקית ובה קליפות של מלפפון אחד וזהו?

הבעיה של הפותח היא לא הלכלוך. אלא היחסים בינו לבין אשתו. והפעם זה נופל על הלכלוך.
אם היחסים היו כתקנם, זה לא היה מגיע לפיצוץ הזה.
כן,אני!*אשתו של בעלי*
מעולם הביתה שלי לא היה כמו שתיארת.
לא אחרי לידות
לא בהריונות
ולא כשאני חולה.
כי אני דואגת שהדברים יטופלו ע"י מישו אחר
(מנקה/עוזרת/אחות/אמא)ולא נותנת שהבית יגיע למצב כזה.
תרצי חולת ניקיון? שיהיה...
אבל הפותח כתב שהוא לא מעוניין במנקהrivki
'לא רוצה אישה זרה בבית'. ולא לכל אחד יש בנות משפחה שיכולים להגיע ולעזור- לי אין.
המסקנה שכמו שכתבו כאן - מעניין אותו ש א ש ת ו תקנה.
וגם על זה הגבתי*אשתו של בעלי*
ולא אחזור על דבריי...
זה שיא . באמת משהוא שלא שמעתיסיה
דואגת שאמא ? אחות? אין בושה להטריח אישה מבוגרת להתכופף עבורך שהבית יהיה נקי?
לאמא שלי מעולם לא אתן לזוז כשהיא באה. רק ישיבה על הספה!!! מספיק לה הבית שלנ. בגלל שבא לך בית מבריק אמא שלך אמורה להבריק אותן?
תגידי משגיחה על הילדים אבל אמא הופכת תחליך לעוזרת?
תרגיעי!*אשתו של בעלי*
זו סתם היתה דוגמא שנתתי.
גם אמא שלי מעולם לא ניקתה אצלי.
אם רציתי שיהיה נקי ולא יכולתי פיזית,הבאתי מנקה ושילמתי.
שמת לב שכולם אבל חוץ מהבעל!סיה
ואת חושבת שלכולם יש מישהו אחר כזה?בת 30
כולם גרים ליד משפחה?
כולם יכולים לממן עוזרת?

ועוד יותר- כולם צריכים להיות ככה?
רוב רובן של הנשים אוהבות סדר ונקיון. רוב רובן עסוקות ועמוסות בעבודה הילדים בצורה שלא מאפשרת להן לטפל בבית כמו שהיו רוצות.
וזהו, יש טווח בין כאלה שבאופי שלהן יותר מסודרות לבין כאלה שיותר מבולגנות.
אבל מפה ועד לקרוא לכלים בכיור ורצפה לא שטופה ''טינופת'' או ''בית מזוהם'' הדרך ממש רחוקה.
אממ...שירוש16
תאמת שהבית שלי תמיד נראה ככה.
בגדים בכביסה + בתלייה
רצפה סבירה (ניקיון פעם בשבוע)
פח אשפה יורד פעם ביום (להוריד שקית על כל לכלוך זה בזבוז כסף מבחינתי)
וכילים (כמעט) תמיד יש בכיור.

עד היום לא חשבתי שיש עם זה בעיה.

ב"ה חיים בבית 2 אנשים מאוד עסוקים. יש את מה שצריך - אוכל, בגדים, ניקיון וסדר בסיסי, ריח טוב, אווירה טובה.
לא חושבת שרצפה מבריקה, כילים נקיים וסל כביסה ריק הופך בית לשמח יותר.

מצד שני, אני מבינה אותך. ואת פותח את השירשור.
אני אישית הייתי רגילה מבית הורי לסדר וניקיון ברמה גבוה.
(רק לדוגמה - השיש במטבח תמיד נקי ומצוחצח. לפני, אחרי ותוך כדי בישולים..)
אחרי שהתחתנתי הבנתי שלבעלי זה לא עומד בראש סדר עדיפויות.
אז במקום לריב הנמכתי ציפיות. ובמקביל ביקשתי מבעלי לקחת אחריות מסוימת על הניקיון.

כמובן בזמנים מסוימים (תקופת מבחנים, חגים, נסיעות דחופות, עבודה עמוסה במקביל ללוח לימודים עמוס, מחלה, התבטאות של סיבוכי הריון וכו) אני לא מצפה לניקיון יסודי אלא הכי בסיסי שיש: פח, כיור - עוברים לחד"פ, בגדים - מכבסים את מה שצריך. וכו.

את חושבת שבגלל זה בעלי פחות שמח בבית?
שיש לו מועקה?
שהוא חושב להעיף אותי לכל הרוחות?
להפך.
הוא רואה אותי חוזרת מיום לימודים + עבודה ולא נותן לי להרים אצבע בבית. רק לשכב על המיטה/ספה ולנוח.
תאמיני לי, העובדה שבעלי אחראי על רוב תחומי הבית בנסיבות שיש לנו כרגע לא הופך אותי לאישה עלצנית ואותו לבעל ממורמר.
הוא הכי מאושר בעולם כשהוא יודע איך ומתי לעזור לי.

לגבי לידות/הריונות -
רק רוצה להאיר את תשומת ליבך לעיניין - מבחינה רפואית אישה מוגבלת פיזית. הרפואה והחוק בישראל מכירים בכך.
במידה ואת לא חושבת כך ולדעתך אישה בהריון ו/או אחרי לידה אמורה לתפקד באותה צורה כמו בזמנים אחרים - זכותך.
ממליצה בכל אופן לשבת עם אחות או רופא בנושא שיסביר לך את כל הסיכונים הרפואיים שיש בטווח הקצר (צניחת רחם, זיהום, הפלה ) והארוך (חולשה של רצפת האגן, אי שליטה על סוגרים, סכרת).
הוא לא מוכן למנקהק"ש
ולא לכולם יש אמא/אחות. אגב, לא בטוח שלזה הוא מוכן...
מנקה/עוזרת/אחות/אמא... רק לא בעלך?דינהדינה
ובעל שהבית על גלגליםסיה
והוא בערב יושב בספה וצופה במשחק כדורגל?
או הילדים לא אכלו לא התרחצו בית על גלגלים והוא מדפדף הלוך ושוב בנייד .
זה תאמיני לי מצוי פי כמה.
גם מצב חרבנה...*אשתו של בעלי*
מכירה נשים, במיוחד אימהות לכמה קטניםמקרוני בשמנת
ובחופשת לידה. שמרגישות כל כך חנוקות בתוך הבית כבר. היא כל היום כל יום בבית! זה לא לא בהכרח עניין של בזבזנות או חוסר אכפתיות לצאת לקניון, זה עניין של שפיות.
בחופשת הסמסטר חשבתי שאיהנה לעשות מה שכל הזמן התלוננתי שאין לי זמן - לישון ולטפל בבית. אבל תוך כמה זמן הרגשתי שאני נחנקת, נסגרת בין קירות הבית וחייבת לצאת! לא משנה לאן אפילו. ולי אין ארבעה ילדים קטנים ותינוק לקום אליו כל לילה, אני סתם אנושית...
ואולי מה שאת מגדירהחולת שוקולד
כסירחון, טינופת ובית מזוהם היא מגדירה כמצב סביר+? חשבת על זה?
האמת שמי שנשמעת מתוסכלת זאת את.דינהדינה
מי שחודש וחצי אחרי לידה מרגישה מחויבות לתקתק את הבית עבור בעלה מסכנה היא, מסכנה הזוגיות שלהם ומסכנים הילדים שגדלים עם מסרים רעילים כאלה. חודש וחצי אחרי לידה הבית הוא התפקיד הבלעדי של בעלי, והוא עובד ימים ולילות בעבודה קשה ומתישה. זה ברור לו, ברור לי וברוך השם ברור לילדים שלנו שאמא היא לא שפחה אלא בנאדם ומגיע לה לנוח, להתאושש אחרי לידות ולגדל בשמחה את ילדיה.
בא תתן עצה לעצמךמופאסה
השם יעזור ויושיע ויגן ויצילסיה
אמאלה אמאלה אמאלה . כמה אפשר??? כמה ???
ברור שהיא תלך לקניון! זה מה שעושים בחופשת לידה!!!! תסתובב בקניון בבקרים תראה כמה נשים בחופשת לידה שם.
אני שישה שבועות לא יצאתי מהמיטה!!! גם אם הין תןלעים בכל פינה אני לא יהרוס את הגוף שלי בגלל כלים!!! וגם לא את הנפש שלי בשביל משהןא שתןך רגע מתלכלך!
וכן אחרי שישה שבועות היתי מבלה כל יום בקניון והיתי יושבת כל יום על ארוחת בוקר בבית קפה אחר וחוזרת עד ארבע להוציא את הילדים מהמסגרות. מארבע עד שמונה מאכילה משכיבה וטסה לישון.
מה שאישתך עושה זה בדיוק סדר יום של אישה יולדת!!
סיה,אל תגעילי!!!*אשתו של בעלי*
אנחנו זן אחר. אז קשה להבין את סיהכלה נאה
מבינה אותו כי גם אני לא יכולה לסבול בית מלוכלך ומבולגן. וגם עברתי 6 לידות.

אבל יש נשים שקשה להן. הן לא חזקות בסדר ואירגון. ועוד אחרי לידה.
בעיה.
זה לא שייך לכוח אלא לסדר עדיפויותסודית
בלידה של הקטן ב"ה קמתי על הרגלים מהר, שמתי את התינוק במנשא, נתתי יד לבכור והלכנו ברגל חתיכת הליכה לחוג שלו.
אז הייתה עוזרת שלמעשה העברתי לה את כל משכורתי במשך יותר משנתיים
אבל לילדים הייתה אמא כמו שצריך
בעלי נאנח מרות על עלות העוזרת -
ולא עזר לו.
בהחלט יש סדרי עדיפויות.
לנקות את הבית יכולה כל אחת
ללמד את הילדים הקטנים זה התפקיד של אמא
וכן, כמו אצל סיה, השכבה אצלנו אורכת שעות.
אלו שנים שלא יחזרו לעולם, הן יקרות מפנינים ומפז.
תינוק שאמא שלו טרודה בניקוי הבית יגדל עצבני.
תינוק שאמא שלו פנויה ורגועה מרוויח לכל החיים ! ובודאי לגבי הילדים הגדולים יותר.
תותחיתוואוו
מה את מעדיפה שהילדים יזכרו ממךלמה לא123

שניקית כל היום או שסיפרת להם סיפורים, ורקדת איתם בסלון

כמובן שצריך לנקות ולסדר,וגם צריך לחנך לזה. אבל זה לא המרכז

אף אחד לא ביקש לנקות כל היום.כלה נאה
בס"כ שעה ביום והבית מתוחזק.
סדר כביסה וכלים.
אם זה בסה" כ מדוע לא האיש?בחור זהב
כי הוא קורע את עצמו בעבודה מחוץ לבית*אשתו של בעלי*
שעות ע"ג שעות.
ואם האישה נמצאת בבית,גם אם היא עם תינוק וילדים מהצהריים,היא יכולה לתת שעה מעצמה למען הסדר והניקיון.
לא יקרה לה כלום.
וגם היא. ולמדוד מי יותר לא מוביל לשום מקום מקדםבחור זהב
יצויין גם שאין לה שום זמן פנוי יתכן וצריך הרבה החזקה על הידיים, וגם אם כמה דקות שקטות יש, אף אחד לא ערב שהן תמשכנה ככה. זה קשה כ"כ לחבוש את כפפות הניקיון לפתוח את הריצפז ולפתע אזעקת צרחות, לשטוף ידיים להניק, להחליף טיטול (לאו דוקא בזה הסדר) להרדים, ללכת רגע למרוח איזו פרוסה לשתות את הקפה שהצטנן לו המסכן, או לגמול חסד עם קערת דגני הבוקר שקיבלה כבר קידום מקצועי להיות דייסה. ללכת חזרה לכפפות. ושוב צרחות כי צריך להאכיל ועברו שעתיים.

יחזור נא האיש קרוע מעבדתו, או שיתן את העבודה לעוזרת או שירוקן שתי פחויות של משקה הבריאות בלו. ירכיב אוזניות ולצלילי מוזיקה קצבית את פלאיו בבית יחולל
כל התיאורים האלה לא עושים עליי שום רושם*אשתו של בעלי*
ילדתי וגידלתי 5 ילדים...
תאמין לי שאני יודעת מה זה להחליף,לחתל,לאכול,לישון,לנוח וכו'..
אם זה מספיק חשוב,מוצאים זמן לנקות ולסדר.
אולי לה זה לא חשוב כ"כ...קורה...
ואם לו חשוב אז שיעשה הכרות עם ארון חומרי הניקויבחור זהב
מעניין על חשבון מה זה בא..מעורב
כל חמשת ילדיך גם מנקים את הבית?סיה
או שזה משהוא שצריך לבזבז אנריגה לגיד להם?
אם בגיל העשרה הילדים שלך אז לא מצאתי בית שחמישה ילדים החדרים שלהם מבריקים. אלא אם כן הם רובוטים או שאת מטריפה אותם והם יעשו כזה אנטי לאישה שלהם כי בא להם להקיא ממה שהם ראו בבית

כתוב שאת בת 45 אז לא חיתנת את כל החמישה
נשמה תקשיבי...*אשתו של בעלי*
כיום אני לא מבזבזת שום אנרגיה!
יודעת למה?
כי מאז שהם היו קטנים הם התרגלו לסדר וניקיון.
וכשהם כבר גדולים הם דואגים לזה בעצמם ומרצונם.
החדרים שלהם מסודרים פיקס ולא בגלל שאני מסדרת להם.
הבגדים בארונות שלהם עומדים כמו חיילים ולא בגלל שאני מקפלת להם.
ככה זה חינוך!!
זורעים בהתחלה אח"כ קוצרים.
ילד קולט,לומד ומבין את הסביבה שהוא גדל בה.
והוא מבין שכדאי שווה לו לחיות במקום נקי,מסודר ונעים.
הילדים שלי יודעים שנעליים לא חולצים בסלון.
ותיק בי"ס מניחים בחדר.
ולאכול זה רק במטבח.
זה לא דורש מהם כלום.
ככה הם התרגלו.
הם לא מכירים משו אחר.
כיום אין לי על מה להעיר להם בכלל.
ילד שמתחנך מגיל 0 לזה,אח"כ מתנהל ככה כל הזמן.
והאמא לא רודפת אחרי הלכלוך והבלגן שלו.
ולא! הם לא רובוטים! ולא מטריפה אותם!
בית רגוע,שקט ושמח.
אבל נקי,מסודר ונעים.
הלוואי על כולם!
כמו שצריךיהודה224
כמובן בלי להשתגע..
נשמה תקשיבי אתסיה
האמת לא קונה את מה שאת אומרת
מאז שהם קטנים הם קלטו?? מה את רצינית?
הלוואי והחיים היו ככה את לא אמתית
מרגילים משהוא וזהו. זה עד 120
מענין שאני יכולה להרגיל תינוק לישןם אבל פתאום אחרי חצי שנה זה מתהפך. ועוד מלא מלא דברים
לא מאמינה לך!!! חינוך זה עד 120!!! אין סיכוי שהרגלת והתרגלן וחייך לא צריכים חינוך יום יומי
טענה כזאת מופרכת בחיים לא שמעתי
לא רק לגבי נקיון אלא לרעיון חינכתי חונכו וזהו
כאילו היו לי שנתים של חינוך וזהו שקט עד 120
לא רוצה-אל תקני!*אשתו של בעלי*
לא מכרתי לך כלום
ולא שכנעתי אותך בכלום.
כתבתי רק מה הולך אצלי,זה הכל.
לא ביקשתי ולא התחננתי שתאמיני.
הקנאה זה יצר הרסני...חבל!
אם תשקיעו בבית שלך ככה-גם את תרוויחו ותראי תוצאות.
כדאי לך לנסות...
מאיפה את חושבת שיש לי זמן לקשקש פה ביום שישי?
כי הבית ב"ה מתוקתק...
קצת בישולים וזהו!
הייתי מזמינה אותך לפה לקפה ועוגה לראות בעצמך איך מתחזקים בית...
מה התחרות הזו?למה לא123

אחת חולת ניקיון ואחת פחות

כל אחת ומה שחשוב לה

לא צריך לרדת לפסים אישיים,נו באמת....

הפרגולה עומדת מחדש ועכשיו בישולים וניקיונות -לא לריב בנותor1900
טוב עכשיו אתה גם מכניס לתחרותסיה
יש לצין שלקח לך כמה ימים לסדר את הפרגולה.
בעלי עוד לא עשה את זה. טוב אבל אני שותקת!!! חבל לי אנרגיה על לחנך אותו .למרות שכל פעם לצאת למרפסת זה באסה שהיא תפוסה בכל הריצפה בסכך וקרשים
אבל קודם שמעתי שהוא מסנן לעצמו שהתוכנית היום לסדר את שאריות קרשי הסוכה
יש עוד מרפסות עם חנוכיות. אז מה אני אגיד על כמה ימים של פירוק סוכה
חוצפהלמה לא123

למה הוא לא עשה את זה? תדרשי ממנו!!!! זה חשוב שלך

מה אכפת לו לתת שעה בשביל שאשתו תהיה רגועה?

אני מזועזעת

אני עזרתי לבעלי לפרק את הסוכה, ריחמתי עליו.

חחח אני כבר אחרי מלחמןתסיה
זה היה בשנים הראשונות
אם אני לא רוצה שהוא יגיד לי למה כרגע קניון ולא נקיון
אז מי אני שאגיד לו למה כרגע ספה ולא סוכה
אבל חייבים לעבור את שלב המלחמותלמה לא123

בשביל להבין כמה הם טיפשיות ולא מועילות

יש זוגות שלא מסיקים את המסקנות ונשארים תקועים שם עד 120. לצערי מכירה מקרוב...

ויש כאלה שבשלב הזה מתגרשים

את משיגה שקט וזה לא פחות חשובor1900
זה הכי חשובלמה לא123

וגם כבוד אחד לשני

אני רבה/ מתווכחת עם בעלי דווקא ליד הילדים. כדי שיראו איך רבים נכון, בלי לרדת לפסים אישיים.אלא בצורה ענינית

וכמובן מתפייסת איתו לידם, כד שיראו איך מתפייסים

ברור שיש דברים עדין שנשארו לריב עליהםסיה
שהם שמעבר לסדר ונקיון יש עוד חיים ענקים ויש מלא על מה לריב
וכן הילדים גם רואים אותנו מתנשקים ומתחבקים על בסיס יומי כשהולכים ןחוזרים
כיף להםלמה לא123

בלי מילחמות. את יכולה לבקשכלה נאה
להסביר שהילדים רוצים לצאת לחצר..
את לא צריכה להתפוצץ מבפנים.
עזר יופי. לא עזר תזכירי לו מחר שוב.
היא לא המזכירה שלולמה לא123

הוא יודע שזה תפקידו,ויעשה כשנוח לו. הוא לא ילד קטן

בדיוקסיה
מה זה תזכירי לו שוב?
זה נקרא לנדנד. הוא לא ביקש תזכורת
בידיוק.היא לא המזכירה שלוכלה נאה
היא אישתו!
והיא יכולה לבקש עזרה או דברים שמפריעים לה.

פה הבעיה!
שכל אחד אומר לשני אל תגיד לי מה לעשות.
חייה ותן ליחיות.

צריך להיות הדדי. הוא יבקש ואני ישתדל בישבילו. אני יבקש והוא ישתדל לשמח אותי...
כל הכבוד לךor1900
הסוכה מפורקת ומאופסנת כבר ממוצח -עכשיו פרסתי את הצילייה מחדor1900
ככה צריך שותפות במטלותor1900
שום תחרות כל אחד והחבילה שלו -הדשא של השכן וכוor1900
ואני יוצאת לקניוןסיה
ועוד לא התחלתי לנקות!
זה יחכה שאני אחזור הלכלוך לא יברח<
נשמה לא רוצה ללמןד ממך איך לנקות.
אולי את תבןאי ללמןד ממני. יש לי הרבה הרבה מה למכור מעבר למשהוא שהמנקה שלי הרוסיה עושה
האמת?*אשתו של בעלי*
מעדיפה לא להיכנס לבתים לא נקיים...מפחדת אפילו לשתות שם מים אם יציעו לי.
ויותר מזה??
חוששת לבנים שלי שיפלו על נשים שלא יודעות לתחזק בית כמו שצריך...
זכותך.. תחנכי אותם איך שאת בוחרתor1900
חוששת שהבנים שלי יפלוסיה
על אחת שצועקת עליהם להוריד נעלים בכניסה
או לא נותנת להם להכנס מיבשת בחדר מדרגות כשהיא באמצע שטיפה
כדאי שתבססי את הניחושים המופרעים שלך לגביי...*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"ו בתשרי תש"פ 14:17
אפשר לחנך גם בלי צעקות.
מעניין איפה שמעת צעקות?!
אף אחד לא צועק!כלה נאה
הלואי כל הבתים רוגע כמו אצלי.
אין קשר לסדר וניקיון!
בעניין הזה מסכימה איתךסודית
חשוב מאד שהבנים שלך, שגדלו תחת שלטון ניקיון וסדר, יזדקקו לנקיון ולסדר מופתי -בכל מצב ובכל מחיר- כי ככה הם התרגלו,
***לא יתחתנו עם מנטליות אחרת***.

זה באמת יהיה צער גדול לשני הצדדים.

עכשיו לגבי הניקיון והסדר:
קודם כל אני מסכימה שהנקיון הסדר, הריח הטוב וגם הבישולים שזורמים לך בדם זה כיף גדול לכל המשפחה.

ולכן כאמור העברתי את כל משכורתי במשך שנתיים למנקה שתחזיק את הבית היטב. גם לי נעים סביבה נקיה - זה משמח את הלב.

לגבי הסדר, לא מצאתי תחליף לעצמי ועד היום היחידה שבבית הזה יודעת לסדר זו אני.
אחרי שאני קובעת את המיקום בני הבית יודעים לאן להחזיר, זה המקסימום שהצלחנו.
בישולים: אחרי לידות בעלי בישל.

אני מאד מעריכה את הניקיון והבישולים הנהדרים שאתן עושות, אבל בהחלט יש מקום גם לדעה שאחרי לידה סדר העדיפויות משתנה - מי שלא מבינה כמה חשוב
***שהאשה תנוח, תהיה מאושרת, שמחה, בריאה וחזקה, ותהנה מהטיפול בתינוק החדש****-
חבל לי עליה.
כשילדתי בעלי אמר לי שהבאתי אור גדול לבית.

אותו בית שכשנכנסת למטבח ראית 18 בקבוקים מחכים לסטריליזציה,
ערימות כביסה במרפסת,
כלים בכיור ועל השיש גם.

הוא הבין שאלו דברים זניחים שכל אשה תוכל לעשות אבל לאהוב את התינוק שלו ואותו רק אשתו יכולה.

( הבנתי שאין לפותח כסף לעוזרת ולכן כנראה אשתו מתקשה לתפקד עם לידות צפופות, שישאל רב, שלום הבית שלו בסכנה).
כל הכבוד על היכולות המרשימותלצמוח ולהצמיח
ועל הצלחת החינוך לסדר וניקיון.
ברצינות, לא בציניות חלילה.
זה באמת כישרון. לא כל אחד טוב בזה.
עכשיו כדאי שתתני כלים נוספים לחיים לילדייך, שגם אם חלילה הם "נופלים" על אשה שלא יודעת לתחזק בית, בכל זאת הם יצליחו לחיות בשמחה ואהבה, לכבד אותה, לפרגן לה, להושיט יד ולעזור, והכי חשוב- לפתור בעיות מתוך כבוד והקשבה, מתוך תקשורת בריאה וטובה ומתוך ראייה זוגית כוללת וראיית צורכי השני.
בהצלחה.
את לא יכולה לזלזל באישה שטורחת ומנקהכלה נאה
את הבית שלה רק כי לך לא מתחשק.
אישה כזאת שאת משווה אותה לשיפחה כמו הרוסיה שלך היא עושה עבודת קודש!

הבית בשבילי הוא מקום קדוש שהשכינה צריכה לשרוות בו. והוא יהיה גם נקי.

אז היא תלמד ממך משהו וגם את יכולה ללמוד ממנה משהו.
מוזמנת לחדרים של הבנות שלי.כלה נאה
האמת שגם הבן מסודר.
בדיוק!!כלה נאה
וואאוו את וכמותך יחידות סגולהניקית חדשדשה
כל הכבוד לך ממש על החזקת הבית! כנראה הנקיון היה בשבילך מעין תרפייה ועשה לך טוב.
לרוב רובן של הנשים הסדר והנקיון חשובים!!! התסכול שלו מובן (ההשוואה לאחותו וכמותך הינה טעות נוראית!!!) ועדיין אין לצפות מאישה חודש אחרי הלידה לנקות את הבית יסודי, לכן הוא חייב להביא מנקה (רוב האנשים מביאים מישהי לנקות את הבית בחודש-חודשיים הקרובים ואף יותר).
וכמו שהציעו אחרים לשקול לקבל היתר למנוע הריון (לא מדברת על הריון בטעות)
אם הריון מתוכנן צריך לעשות חישוב מסלול מחדש!! ובטח שאם יש קשיים כלכליים כאלה ואחרים עד שהוא נאלץ לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה.
יכול להיות שתדירות ההריונות ממש מקשה עליה.
יש נשים שלא בנויות ליותר מידי ילדים.
ואגב בפתיחה חסרים המון פרטים כדי באמת לשפוט אותו או את אישתו.. (לכן כדאי להימנע מהודעות שממלבות את הכעס של הפותח על אשתו גם כך המצב רגיש..)
לנשים (וגם לאנשים) שונות יש כחות שוניםק"ש
גם הוא וגם היא. לא רק הוא.כלה נאה
אם הוא כבר מגיע לעצבים כאלה זה כי היא בכללי אישה כזאת שלא אכפת לה. לא רק עכשיו אחרי לידה.

האמת, היא ניקראת עוד יולדת. חודשים לפחות צריכה מנוחה.
לא שידעתי לנוח, כי אני לא יכולה ליסבול בלגן וליכלוך וממש לא יחכה לבעלי שיבוא.
למרות שהוא עזר יותר עם הילדים.
זה בדיוק העניין!*אשתו של בעלי*
זה לא אמור לבוא אחד ע"ח השני.
זה אמור להיות גם וגם.
גם בית נקי ומסודר וגם יחס לילדים בזמנים שונים.
וב"ה שהילדים שלי הרוויחו גם את זה וגם את זה מרגע שנולדו.

אבל עזבי,כנראה שמי שניקיון וסדר לא זורם לה בוורידים,לא תבין לעולם....
למה בעיה?חולת שוקולד
רק אם זה מפריע לבעל זאת בעיה (שלאוו דווקא האישה אשמה בה) אבל ברמה העקרונית עם עצם הדבר אין שום בעיה
בעיה כי היא לא גרה לבד.כלה נאה
וגם אם היא חיה לבד אני רואה בעיה במי שלא אכפת לה לאכול במטבח מסריח. ושירותים לא נקיים ובבבית מבולגן ואולי גם לא מאוורר..
קצת היגיינה איפה שחיים.

לא אומרת להיות חולת ניקיון. אבל תחזוק מינימלי.
בלאגן של הילדים לא מפריע לי כמו ליכלוך.
אני באמת לא מבינה איך אפשר להשאר רגועה ושלוה בבית לא נקי.
הייתי במקומה מביאה מנקה בלי לשאול אותו. בשעות שהוא לא נימצא.
ואז היה כותב פהלמה לא123

גיליתי שאשתי הביאה מנקה בניגוד לדעתי

שיכתוב.. אחרי שיראה את הרווח אולי ירגעכלה נאה
הם נשמעים שני עקשנים.
היא לא מוכנה להשתנות. והוא לא מוכן להתגמש להביא מנקה וגם לעזור.
לפחות שיעזור לה עם הילדים. מקלחות ושינה והיא תעשה כלים.
יכול להיות שלא מסוגל לפרנס מספיק כדי שתביא מנקהסודית
אבל לדעתו,אשתו מתעקשת להניקלמה לא123

אני לא חושבת שהיא לא מוכנה להשתנות, היא פשוט לא מרגישה בצורך הזה

לכן לדעתי עלו לעשות זאת לאט לאט,בסבלנות

זה טיפשות. ברור שתתעקש להניק.כלה נאה
אין קשר.
אני גם אחרי לידות הנקתי וגם ישנתי בבוקר וגםהייתי עם ילדים. והספקתי קצת כביסה כלים ולטאטא את הבית בערב.
ובעלי עזר לי בערב עם הילדים והיה שוטף כשצריך.
לא מדברים פה על לנקות חלונות או מקרר או לישתוף קירות.
גם אני הספקתי כמה דבריםלמה לא123

אבל אני זה לא היא. אולי יש להם 4 צפופים כשהגדול בן 3?

אולי את הילד הקטן שלפני התינוק לא שולחים לגן והיא גם איתו בבוקר? לא כתוב בהודעה שלו פרטים מדויקים

לכן א"א לדעת אם היא מפונקת או שהוק המפונק שדורש יותר מידי

אז חבל על הויכוחים

הבעיה שהוא נעלם. חחח ניבהל מההתקפותכלה נאה
חחחלמה לא123

לילה טוב

מזיזים שעון, עוד שעה כמעט 1.00

יכול להיות שהלכתית יכולה לאמר לו איני ניזונת ואני עושהדור רביעי

הרב יעקב אריאל, "מבנה חדש במשפחה המודרנית", מסכת משפחה, 2 (תש"ס), עמ' 38-34

החיים המודרניים שינו את המערך הבין זוגי. מבנה המשפחה השתנה. ההלכה קבעה מסגרת לחיים המשותפים. אולם בהשתנות הנסיבות משתנו גם הדרישות ההלכתיות.

למשל, הבעל חייב במזונות אשתו. בתמורה האישה חייבת לבעל את הכנסותיה, אם יש כאלו. במקביל היא חייבת לשאת בעול הבית, אפיה ובישול, כביסה וניקוי, הנקה ואריגה, או סריגה, וכדו'. הלכה זו מבוססת על מציאות חברתית שהייתה נהוגה בעולם מאות שנים. עם המהפכה התעשייתית השתנו התנאים. האישה יוצאת לעבוד מחוץ לבית, ואת מקומה בבית תפסו מוצרים מתועשים ומכשירים מתאימים.... ההלכה כבר הציעה פתרונות לבעיות אלו: כגון יכולה אישה לומר לבעלה "איני ניזונת ואיני עושה" ... ניתן איפוא לשנות את תנאי הנישואין כרצון איש ואשה, ההסכם ביניהם הוא וולונטרי... בתחומים אחרים של האחריות למשק הבית אין להטיל כיום על אישה עובדת את אותה אחריות שהוטלה עליה בעבר. וכבר המשנה קבעה שאשה שהכניסה ארבע שפחות פטורה מכל עבודות הבית ויושבת בקתדרה... ובימינו, כשאישה מכניסה את משכורתה לקופה המשפחתית והמכשירים עושים את מלאכות הבית, כגון מכונת כביסה ומעבד מזון, ומצרכי מזון ואביזרי לבוש נקנים כיום ולא נעשים ביד, אין האישה חייבת באותן מלאכות שסבתה וזקנתה היו נוהגות לעשות.

יתירה מזאת, אישה העובדת מחוץ לביתה במשרה מלאה, זכאית לצפות מבעלה שיהיה שותף לה במלאכות הבית, ובגידול הילדים. העול צריך להיות מוטל על כתפי שני בני הזוג, לפי יכולתו של כל אחד מהם.

על זה אני לא חולקת. הוא חייב לעזור לה.כלה נאה
לפחות את משתדלת להתקלח ולצחצח שיניים?הלוי מא
ברור . זה יהרג ואל יעבור!! לנו ולילדיםסיה
אתה מבין אז כל בית יש לו את הדברים שלו.
יש לנו ברוך השם בית פאר. ארמון מבחינה מראה אבל כן הרבה פעמים מלוכלך. מה לעשות שנגיד בערב כל ילד יושב לידי לפי התור ואנחנו מדברים. מתחילה מהקטנים משכיבה מדברת ככה עד לגדולים . וזה לוקח איזה שעתים. זה משהוא שלא יחזןר בחיים!!! זה נכס שלא יכולים לקנות בכל הון שבעולם!
אז את הערבים שלי משבע ועד עשר אני בדיבורים עם הילדים וכן זה על חשבון הנקיון!! ואני אשן מעולה עם חבילת שקדי מרק מתחת למיטה כשאני יודעת שהילדים דיברו איתי לפני השנה וכל אחד הלך לישון רגוע עם נשיקה
מקסימהלמה לא123

הלוואי עלי כזו סבלנות

אבל אין הכל!!!סיה
זה על חשבון משהוא אחר.
ולכן כל אחד הבחירה שלו.
אני לא הכי מבשלת ולא הכי מנקה
ברור,את לא מלאךלמה לא123

זו בדיוק הבעיה אצלכןהלוי מא
אתן לא מכירות בעובדה שניתן לעשות גם וגם.
אצלכן זה תמיד חייב להיות אחד על חשבון השני.

נראה לי שזה הפך למודה להיות אישה מסריחה שהבית שלה לא מעניין אותה.
מעולה אז אתה תהיה גם וגםסיה
גם תנקה תבשל תכבס תאכיל תשכיב תקלח
וגם תשב עם כל ילד ברוגע בלי ניד ותקשיב לו
ותחשק איתם איקס עיגול. סולמות וחבלים וטאקי וקלפי רבעיות וכל המשחקים שאני משחקת
עשיתי את זה הרבה בחיים כפרותהלוי מא
פצצצה אבל לא שרדת. התגרשתסיה
ובבוקר תקום לעבודהסיכה
צריך הכל במידה. לא קיצוני לכאן ולא לשם.כלה נאה
רציתי להגיד לך אחיבחור זהב

אהבתי 🌷🌸🌺סודית
בטח שהיא לא תרצה.לצמוח ולהצמיח
גם אם היא לא היתה אחרי לידה, וגם אם היה לה יום שלם פנוי לבד עם עצמה,
עם כזה יחס מגעיל, מי רוצה להשקיע בבית?!

אולי הבעל של אחותך המתוקתקת יותר נחמד ומפרגן ממך...תחשוב על זה...
אשה זרה שתיגע בחפציםסודית
לא אהבתי את האמירה
נשמעת רכושנית, קנאית ואובססיבית.
במקומה הייתי בועט אותך מכל הצדרגותמעורב
👍 לגמרי. איך זה לא קרה עד עכשיו...סוסה אדומה
^^ לגמרייערת דבש
עם כזה יחס
מבעל שחושב שהוא לפחות שייח או סולטן
למי בא לחיות??🤔

אז לקרוע את הצורה עם תינוק קטן ועוד קטנטנים..
וגם לנקות
אללללי
😵

נראה לי אני עפה מהפורום פה
כי רוב הגברים הסביבתי
הם לא גסי רוח ואכזריים כמו שמצטייר פה
לגמרי. ועוד ארבעה ילדים באו לעולם ככה.דינהדינה
תראהרקלתשוהנ

פיזית - הפרינססה שלך צריכה לישון כל הבוקר. אולי זה יקח עוד כמה חודשים גם. אתה צריך לשלוח אותה למיטה בכל רגע שאתה יכול. מוזר שאחרי 4 לידות אתה ככה בלי שום מושג מה זה אישה אחרי לידה, צריך להסביר לך מה היא עברה, שהיא לא ישנה לילות, שהיא מרגישה נורא, מניקה, לא ישנה, ועוד ועוד???

אתה לא יודע שאם היא לא תנוח לא יגמרו הדימומים?

אישה שלא נחה מספיק זה חוזר אליה בהפוכה, היא תתפרק פיזית ואולי גם נפשית. צריך לנוח ולנוח. אצל סבתא שלי היה אסור ליולדת לרדת מהמיטה 40 יום, זה נראה לך סתם?

אם יש לך כעס עליה שנמצא שם עוד מלפני הלידה זה משהו אחר. אבל בכל מקרה אחרי לידה זה לא תקופה לפתור את זה

מבינה אותך. רק שלא כל הנשים כמו אחותך.כלה נאה
והטעות שאתה עושה השוואות.
כל אישה והכוחות שלה וסדר עדיפות שלה..

אני מהסוג של אחותך אז מבינה מה אתה מרגיש עם בלגן וליכלוך.
או שאתה מתעצבן כי זאת היא גם בלי קשר ללידה.

בקשר להנקה ולישון בבוקר אתה לא צודק. זכותה. חודש וחצי אחרי לידה זה כלום.

אבלחדשה ישנה
אני בטוחה שאם בעלך היה אומר עלייך פרינססה ועוד כל מיני פנינים כאלו כל החשק לנקות ירד לטמיון
זה נכון אם היה אומר לי. זה מפוצץכלה נאה
השאלה אם רק פה הוא מוציא את העצבים.
הלוואי רק פה. את אופטימית מידי...חדשה ישנה
אם הם בפיצוץ כבר שבועיים אני בטוחה ששם היו מילים יותר גרועות....
וואו מאיפה להתחילסוסה אדומה
אתה אמיתי? אין לך בושה?

אני רק אצטט. אין צורך בנימוקים.
"בזמן שהפרינססה"...
"בחירה שלה להניק את התינוק"...
"מותר לי לדרוש"...
"אחותי..."
"לוקח לסדר בית שעה"...
"יכולה לנוח בבית 4 שעות"...

אחי, אל תתפלא למצוא את עצמך גרוש פעם רביעית.
אגב, מציעה לך לעקוב אחרי אלו ש"תמכו" בך, אתה תלמד מזה הרבה.
פרינססה?????? אישה אחרי לידההההההוואוו
ואו, פשוט מזעזעמקרוני בשמנת
יש לך טיפת חמלה בלב שלך? אהבה? אכפתיות?
נשמע שאתה לא מעריך אותה בכלום ולא אוהב אותה, אז למה שמת בתוכה ילדים???
פשוט מרחמת עליה. גך אם היא סתם עצלנית - האופן שבו אתה מדבר עליה מכפיר. לאף אדם לא מגיע להרגיש ככה.
מה קשור אחותך???אני123
התחתנת עם אשתך!!
יש לה 6 שעות? זה אומר שהילדים לפני 8 במסגרותחולת שוקולד
יש לך סופרוומנית בבית
מנסיון של 9 לידותאורי8
חודש וחצי אחרי לידה זה כלום. חייבים לישון בבוקר! כי לא ישנים טוב בלילה. וזה שהיא מניקה זה לטובת הילד שלכם, לא איזה פינוק שלה, זה נותן לתינוק שלכם בריאות הרבה יותר גדולה מאשר מטרנה .
אני בחודשיים הראשונים אחרי הלידה , ישנה המון בבוקר, אחרת לא מצליחה לחזור לעצמי. וגם אם היתה מסדרת שעה בבוקר אחרי אחר צהריים שלם עם ארבעה ילדים כולל תינוק קטנטן, הבית מראה זוועה בסוף היום. אני בטוחה שגם היא גמורה כשאתה מגיעה.
אצלי בעלי תמיד עוזר בתקופה הזו בהכל, אין מצב שאני מצליחה להעביר כל יום ערב לבד עם מקלחות , השכבות וארוחת ערב עם תינוק קטנטן ועוד 3 ילדים. וודאי שעוזר גם בסדר ונקיון.
חבל על הזוגיות שלכם, אתה נלחם מלחמה בלתי אפשרית. גם ככה זו תקופה קשה וכל הכבוד לאשתך שמסתדרת לבד עם הילדים עד 9 בערב, אני לא היתי מסוגלת.
אין מה לעשות אחרי לידה זו תקופה קשה, לא סתם קוראים לזה משכב לידה, זה מונח רפואי , לא המצאה של נשים עצלניות, אם לא נחים כמו שצריך בזמן הזה יש נזק לטווח ארוך לגוף.
ולכל מי שאמר - מה היא לא יכולה לתת שעה? לא!
לפעמים התינוק דורש המון, יונק המון זמן, בוכה והיא צריכה גם לבשל לילדים, לטפל בהם, ולפעמים אין זמן אפילו לאכול נורמלי. אם אתה רוצה שלום בית ואהבה בבית, לך לקראתה, תביא עזרה בתשלום או שתעבוד קצת פחות ותבוא לעזור בעצמך.
מנסיון של 9 לידות , אתה דורש ממנה משהו בלתי אפשרי לאשה שנמצאת חודש וחצי אחרי לידה, מה שהיא כבר עושה זה הרבה יותר ממה שאני עשיתי במצב שלה. בעלי מאוד השתדל להיות בזמן המקלחות והשכבת הילדים, וכמובן שעזר בבית וסידר בלי לבוא אלי כלל בטענות. ואני ממש לא עצלנית, פשוט זה מה שאפשר לעשות בשלב הזה בחיים .
וואו. זה כ''כ עצוב.. איזה חוסר הבנה בסיסיחדשה ישנה
שבא לי לבכות. אבל באמת.
אני בדרכ לא מהנשים המתנפלות ואני בכלל לא פמיניסטית. אבל זה פשוט צועק הצילו...

אתה לא יודע כמה זה קשה להיות חודש וחצי אחרי לידה ולנהל בית שישאר נקי ומסודר. רק עם תינוק בלי ילדים.
אז גם בנוסף לתינוק להיות אמא ל4 ילדים זו קריעה!! להוציא את הילד מהגן ב14:00 הביתה חודש וחצי אחרי לידה- אני אישית אחרי משימה כזאת חוזרת גמורה. ואם זה כמה ילדים זה בכלל אתגר.

אני חודשיים וחצי אחרי לידה עם 3 ילדים, נמצאת איתם מהמסגרות עד אחר הצהריים ובעלי חוזר ברבע ל6 בערב עוזר במקלחות, בהשכבה, בכלים ובכל זאת ב21:00 אני כבר ממוטטת. אני לא רוצה לחשוב אם הייתי עושה הכל לבד חודש וחצי אחרי לידה מה היה קורה לי. ואני לא אישה חלשה, באופן יחסי אני דווקא ב''ה אחת שיש לה הרבה כח. אבל אני באמת דנה אותך לכף זכות שאתה כנראה לא מבין מה זה להיות אחרי לידה.
מי מבשל להם צהריים? מי מגיש? מפנה? מי מפעיל מכונה? מי תולה? מי מקלח את הילדים בערב? מי שם אותם לישון?? לא מבינה בכלל את המשפט 'היא בחרה להניק', ברור שהיא תניק. מי שלא מניקה זה לא מלכתחילה, זה בדיעבד (אם למשל חסר חלב לאמא, אח שהיא בדיכאון וכד') מי מקשיב לילדים? מפריד בין מריבות? מי מחליפה טיטולים, מרימה, מרגיעה?? זה מתיש גם את הגוף וגם את הנפש.
אני לא מבינה איך היא לא בלעה אותך חי כשבכלל העזת לדרוש בית נקי. זה כ''כ מעליב. אתה לא רואה אותה ולא רואה מה היא מרגישה ומה היא עושה כל היום.
ד''א, גם אם היא תנקה בבוקר, כשהילדים חוזרים יש ערימות של כלים מארוחת הצהריים ומהערב, ובלאגן שקורה ברגע.
וחוצמיזה שהשוואות בזוגיות זה דבר גרוע מיסודו.
אחותך היקרה- מי דאג לניקיונו של הבית? אולי בעלה? אולי מישהו אחר? או שהיא החליטה להרוס את הגוף של עצמה וכשהיא תהיה בת 50 היא תרוץ לעשות ניתוח בגלל דליפות שתן לא פוסקות שגם הוא לא יעזור והיא תלך עם טיטולים לנצח (כמו אישה יקרה שאני מכירה שהייתה נשואה לבעל נוראי ולא הייתה נחה אחרי לידה כמעט והנה התוצאות העגומות. ניתוחים, דליפות שתן, בעיות ברגליים ועוד .. ה' ירחם).
הלוואי ודברייך יפלו על אוזניים מקשיבותמקרוני בשמנת
כתבת מקסים
אמן. תודהחדשה ישנה
תתחלפו... אתה תלד ותקח בחופשת לידה והיא תעבודמוש השור...
לא מאמין שהמצב יהיה יותר טוב
טיטולים צריך לשים בשקית ולקשור, אז לא יסריחסודית
יהיה אדיב אם תוריד את הפח.

לגבי הבלגן אין מה לעשות, ילדים מלבלבים בבלגן - הם מייצרים אותו ושומרים עליו. אצלנו יש חדר משחקים, שם יש כוורות עם צעצועים נגישים ושטיח טוב. זה מגן על שאר הבית.
לקראת שבת מסדרים שוטפים (יחד) כדי שיוכלו לבלגן שוב. בחדר הזה לא ישנים, בגדול הוא מגן על שאר החדרים. הם ישנים בחדר אחר.

מציעה להגיע להסכמה שבחצי שנה זו רק חדר השינה שלכם יהיה מסודר.

אם אתה רוצה בית נקי, תביא עוזרת.

ברוך הבא למציאות
הגעת למקום בו טווחים בהנאה גבר שלא זורם עםהלוי מא
להיות סמרטוט.

אל תתן לדברים פה להחליש אותך.
שש שעות בקניון ואף שעה לייצר תנאי מחיה נאותים בבית?
אין לי איך לנחם אותך.

כולם פה מגיבים כמו חמותי לשעבר כשהפרינססה שלי לשעבר ילדה.
הייתי 10-11 שעות מחוץ לבית ואחרי זה מנקה מבשל מכבס וכד...

מה אני עבד?

מקווה שתמצא לך זמן לנפש ולרגע ונוסחה איך לא להשתגע
יש משהו שאישה כן חייבת לאחר נישואין?הלוי מא
חוץ מלהיות עלוקה?
מקווה שהאישה השניה שלך לא בפורוםסיה
ולא רואה את השטויות שלך
או שהיא עסוקה כל היום בלשרת אותך אז אין לה זמן להגיע לכאן
היא כאן ממש כאן כותבתהלוי מא
ובניגוד לנשים סמרטוטיות ומסריחות למות כמו שיש פה בטונות היא אשת חיל שהבית שלנו מעניין אותה ותמיד דואגת שיהיה נעים לגור פה.

מה שבטוח שאין לי בחדר שקדי מרק מפוזרים איכס עלייך ועל כל הבנות שחושבות וחיות כמוך. ממש חיות.
טוב חס ושלום לא רוצה לגרום לכם לנזקסיה
שתחיו באושר עד מאה עשרים.
אבל דבר איתנו עוד עשר שנים.!! הלואי וזה ככה ישאר מאחלת לך מכל הלב
אני גם בתור זוג צעיר בשנים הראשונות לא ישנתי עם שקדי מרק
אין קשר לעוד 10 שנים. זה משהו בגניםכלה נאה
אני שבועים אחרי לידה מנקה. לא יכולה ליכלוך. אם לא אני חולת עצבים.
אז מבינה אותו. יש כאלה אנשים.
הוא צריך להכניס עזרה לבית עד שהיא תתאושש.
כן, היא זוהתהסודית
כמה שהניק נכון
וואו, מגניב שעלית על זהלמה לא123

מצא מין את מינו

חמודים

בטח מנקים כל היום, אני לא שופטת שכל אחד יעשה בזמנו מה שבא לו

איך יש להם זמן לפורום?

מי זאת?סיה
"בצדק תשפוט ועדיף לחיוב"יערת דבש
עבר עריכה על ידי יערת דבש בתאריך כ"ז בתשרי תש"פ 22:17
מוכר לך מאנשהו??

ממליצה לכולם
להתעלם מההודעות שלך.
.

ואם אשתו אכן כאן-
יש אולי 2 אופציות מי זו.
וליבי עליה🤔😲
אבוי! גבר מנקה ומכבס! רחמנות! קראו למכבי אשדינהדינה
פורום פמיניסטיות טריותאבי 29
לא נשואים טריים. צריך לשנות את שם הפורום.
אגב לידיעתכן גם גברים עוברים משבר אחרי לידה!!!
חשבתי אני אשמע כאן עצות מועילות אבל זה כנראה פורום של רוב נשי מובהק.
אני רוצה לראות בן אדם אחד שיעבוד ברמה שאני עובד ויהיה לו כוח עוד לבוא הבייתה ולפזר חייוכים.
לא מדבר על לעזור בכלל.
ולמה אני עובד כל כך הרבה שעות?
כי מה לעשות שהחיים בישראל גהנום וכדי להחזיק בית ברמת חיים נורמלית בנאדם צריך לקרוע את עצמו. .
ועם על הכבוד למשכב לידה לא ביקשתי ממנה להזיז מקרר כן? ביקשתי כלים קצת כביסות קצת שיהיה נעים להגיע הבייתה.

אבי אל תתנצל אתה צודק נקודההלוי מא
אל תהיה צודק תהיה חכם.בחור זהב
אל תהייה סמרטוט תהיה בריאהלוי מא
הבריאות בנתינה הפנקסנות מסמרטטתבחור זהב
אמרתי לך אחי..בין תקוה ליאוש
הנשים כאן הזויות כל אחת חושבת שהשמות זורחת לה מה...
השיוויון זכויות זה רק שנוח..
שצריך לפייס למשל זה התפקיד של הבעל..
כל הגברים עובדים, די להתמםמעורב
קשה לך?
תעשה סטופ בין ילד לילד.
זה לא העיקר להביא ילדים כל 10 דקות ואז לבכות שאין כוח.
נו די עם זהוואוו
למה אין מדיח???? תלך מחר תקנה! מחר!סיה
בטוחה שהיא מכבסת. כנראה אתה לא מעודכן עם ארבעה ילדים זה בערך שלוש מכונות ביום לפחות. ברור שלי שכרגע או בגדים במכונה או מתיבשים בחבל ואתה אפילו לא מודע לכך.
מה זה נעים? זה משהוא ענק. כל אחד נעים אצלו זה מושג אחר. אני נגיד נעים אצלי זה שהכלי מיטה על המיטה פרוסים יפה אבל רק שתבין שהערב שפכו לי חבילת שקדי מרק בחדר ועוד לא הגעתי לאסוף. וכן אין לי כח נפשי! ואני אלך לישון כשחבילת שקדי מרק פזורה בחדר. כי קודם היא היתה שפוכה בסלון וכבר אספתי. כמה אני יכולה להתאמץ
אם היית יודעת לחנך ילדים כמו שצריך*אשתו של בעלי*
אז גם שקדי המרק לא היו חוצים את סף המטבח.
הא כן. ספרי לי על חינוךסיה
מה לעשות זה לא מקום ראשון לכלןך. זה חשוב! יותר חשוב נפש נקיה
משפט חכם:בית צריךלהיות מספיק נקי כדי שנהיה בריאים,למה לא123

ומספיק מלוכלך כדי שנהיה מאושרים

זאת אומרת שהטינופת היא אידאולוגיה?הלוי מא
יש תקופות בחיים שזה מוביל לשםסיה
נגיד שקדי מרק שנישפך. זה תקופה עכשיו כי התינוק התורן שובב. ילד בן עשר ושמונה וגם פחות לא ישפוך שקדי מרק.
אז כן יש תקופות בחיים כמו גלין שהבית נראה זועה. ויש טיטולים סירחון ויש קשקושים בקירות ויש ילד שעושה פיפי במיטה . כן ככה זה
כשהיתי זוג צעיר לא היה ככה. ובטוחה שעוד כמה שנים לא יהיה ככה . ונתגעגע לזה. לשובבות למתיקות
חחחלמה לא123

איזה מרמור

הבית שלי מספיק נקי בשבילי, בשביל בעלי ובשביל הילדים.

זה מה שהכי חשוב לי. לא מנסה להרשים אף אחד

בדיוק. לא מתנצלת. שיקפצו לי כולםסיה
יאללה, הולכת לשטוף את הבית לשבתלמה לא123

מזל שיש שבתות.. תאמיני לי...וואוו
סיימתילמה לא123

את חלקי להיום

שתי הודעות רצופות של אנשיםהלוי מא
שלא משלימות עם המצב המסריח של הבית שלהם.
שזה יפה מאוד אבל מנסות להצדיק את עצמם עדיין.

קצת טיפול וזה יהיה לכן שלם יותר
דרך אגב, מאוד מאוד נקי אצלילמה לא123

לא ברמת מחלה,אבל ממש נקי

אני לא בתחרות פה,

אם היית יודעת לדבר ולכבד כמו שצריך ההודעה הזאת לא היתה נכתבתחולת שוקולד
אתה קורא מה שבא לך לקרוא, נתנו לך מלא עצותלמה לא123

אתה רוצה להתבכיין ולכתוב כמה אתה עובד קשה

איינשטיין אמר, לא לצפות לתוצאה שונה, אם ממשיכים לעשות את אותה הפעולה(לא זוכרת ניסוח מדויק)

אם אתה מנסה לבקש וזה לא עובד תנסה אחרת.

או שתמשיך לבקש עצות מהגברים שמעליי שכולם בזוגיות גרועה ומושכים אותך לתהום איתם

הציעו לך הרבה עצות מועילותהסטורי
לכל דבר יש לך הסבר למה לא.

אם שניכם עובדים, הגיוני מאוד לקחת עוזרת. הגיוני גם להבין שאישה אחרי לידה צריכה לנוח. אם לא מתאים עוזרת - תצמצם שעות עבודה.
הוא לא יכול לצמצם שעות עבודה, כי זה מוכתבסודית
אבל הוא כן יכול להביא עוזרת,
כדי שהילדים שלו לא יאלצו לעבוד בעבודה פיזית 10 שעות ביום
כדי שתהיה להם אמא שתחכים אותם ולא משרתת שממרקת את הרצפה.
עזוב אותך את המתוסכלות האלוה-מיוחד

אבל בנינו יש לך 4 ילדים אז אתה בטח יודע שזה לא קל.

יש לי בת ובן. הבת היתה רגועה, שקטה, ממש היה קל איתה. הבן מלא אקשן, בוכה, רוצה מגע, לא נרדם, לא תמיד אוכל כמו שצריך, זה מתיש ומשגע את השכל. אני לא בטוח שזה יותר קל מלעבוד בעבודה קשה (ועבדתי בכמה כאלו) 

קצת סבלנות, תתחשב בה, תבין שזה לא קל בשבילה. העצבים שלך ושלה לא מובילים לשום מקום טוב, עם כל הקושי תנסה לזרום.

את המטומטמות כאן תשאיר כאן, אל תכניס אותן אליך הביתה, כל עוד אישתך לא רובצת כאן אז תנשום לרווחה

מבטיחה לך שהאיש שלי עובד יותר שעות ויותר קשהדינהדינה
כולל הקפצות בלילה ולילות שלמים של עבודה.(כוחות הביטחון) ב״ה יש לו מידות טובות והוא קיבל חינוך נורמלי והוא חוזר הביתה מחייך תמיד וחודש וחצי אחרי לידה לא נותן לי לעשות כלום בבית.
תחזיקי חזק תפסת בחור טובor1900
כואב מה שקורה פהיהודה224
רע רע מאד
.....
אלו המרשעות שצומחות היום אין לי מושג היכן...הלוי מא
זה כואבסיה
כי כשיוצאים הבעל משחק רומנטי משקיע . ואחכ יש ילדים יש קושי והבעל בסרט שהוא רק רוצה כלים ורק כביסה ורק שיהיה נעים ורק שיהיה אוכל. מה הוא כבר דורש?? רק
לא..לא..לא..*אשתו של בעלי*
זה כואב כי יש מלאאאא נשים משחקות אותה בלעבוסטיות שמתות על סדר וניקיון
ונותנות לחבר שלהן הרגשה שהם סופר מושלמות רק כדי שישים להן טבעת על האצבע
ואחרי החתונה מתנהלות כמו פרימדונות שכל היום ישנות ולא נוקפות אצבע בבית.
אבל אין אישה יודעת איך תתנהל עם ילדים?סיה
יכול להיות שלא שיחקה אותה . אולי בתור רווקה היתה מוצלחת אחרי לידות נפל עליה עול
אז שתלמד לבקש עזרה,מה יש?*אשתו של בעלי*
אם חשוב לה בית נקי,מוצאים את הדרכים להשיג אותו.
אני חליתי לפני שנתיים ולא עמדתי על הרגליים בכלל.אבל דאגתי שתגיע לפה מנקה כל שבוע!! כי זה היה חשוב לי!! עד שהחלמתי היתה פה מנקה כל שבוע!
כשאין ברירה- נעזרים.
הוא זה שלא מוכן מנקהלמה לא123

קראת אותו?

קראתי וגם הגבתי לו על כך.*אשתו של בעלי*
אשתו צריכה להיות אסרטיבית ולהעמיד אותו במקום.
"אתה רוצה בית נקי?? גם אני!!
אני מזמינה מנקה ויהי מה!!"
ולעשות כך עד שהיא תהיה מסוגלת בעצמה.
אבל אני בספק באמת אם זו הבעיה שלה,
כי מי שיש לה זמן וכוח להסתובב בקניון,ברור שחוסר רצון לנקות בית זו עצלנות.
או שהאישה בדיכאוןסוסה אדומה
וזה הדבר היחיד שמעודד אותה.
והיא מנצלת את הכוחות הבודדים שלה כדי לעשות משהו שעושה לה טוב.

לא כולן מנקות להנאתן.
די כבר עם השיפוטיות.
השיפוטיות בפורום הזה מוטהיהודה224
לצד אחד במיוחד אם לא שמת לב
התגובות שלכם לא מאוזנות בשום צורה מקווה שאתן שמות לב לזה...
מזל שיש פה גברים אחרים שמאזנים פה את התמונה...סוסה אדומה
מה לדעתך עליו לעשות?למה לא123

אני אחרי לידה משתדלת לעשות הכל. בעלי כמעט ולא מושיט יד כי הוא עובד.

אבל הוא לא מדבר ככה. הוא מגיע הביתה, נח, לא כ"כ מצליח לעזור. אבל הוא לא שופט. אני מתנצלת על איך שהבית נראה, והוא כועס עלי. אומר לי לנוח, ושהבית יחכה.

כבר התמוטטתי פעם אחת והוא ראה איך זה נראה.

לפחות את משתדלת.כלה נאה
באמת צריך להזהר.
מכירה מזה להטמוטט אחרי לידה.
ואם הבעל לא תומך אז בכלל אפשר ליפול לדיכאון.
לכל אחת יש רף אחרלמה לא123

כל אחת צריכה לנוח אחרת

לי למשל יותר חשוב סדר בבית, זה ממש מטריף אותי בלגן. אבל אחרי לידה מחפפת. אין ברירה

יהודה אתה לא יודע שצריך לסבול ולשתוק?הלוי מא
זו הרוח הפמיניסטית החדשה שפשתה בכל אתר ואתר אין לי מושג מה יהיה בסוף.
מה שבטוח שברור את הכלות שלי בפינצטה.
לא כל מזוהמת תקבל זרע מהבנים שלי
וואי וואי וואילצמוח ולהצמיח
לאיזו שפה תת רמה הגעת!
מזעזע!
מקווה מאד שהבנים שלך לא דומים לך ביחסי אנוש...
העיקר שיהודה עכשיו מבין לאיזה "מחנה" הוא שייך עם ההודעות שלוסוסה אדומה
יותר מתמיד אפשר לראות כאן כמה השובניזם הולך יד ביד עם מידות מזעזעות.

שה' יעזור לכם.
אף אחד לא שייך לשום מחנהיהודה224
ברוך ה
אני מייצג את עצמי בלבד.
את מוטה בצורה כ"כ ברורה אין איזון בתגובות שלך.
הסיבה היחידה ששווה "להתווכח" איתךסוסה אדומה
זה שבניגוד למי שנראה חסר תקנה, אתה עדיין על התפר.

בכל אופן, נראה שמאוד נפגעת. לא זאת היתה כוונתי.
סליחה ובהצלחה...
אני לא על שום תפריהודה224
אני נמצא במקום מאד ברור לגבי ההבנה מה מטרת הפורום יש פה נשים ששמו להן למטרה בפורום הזה את חינוך הגברים
וגברים שרוצים לחנך נשים
אז לדעתי לא זו מטרת הפורום ותגובות מתלהמות לא עוזרות בשום מצב
רוצים לעזור תתנו עצות מעשיות אין לכם?? אל תרדו על אפחד באופן אישי. ולגבי היותי בעל אני לא זקוק לאף ציון מאף אחד רק מאשתי ואני מקווה שאצלה אני מקבל ציון טוב
ממש זרע קודשמעורב
תיזהר מהבנות של הנשים כאןבין תקוה ליאוש
אגב בגלל זה גיל הנישואים הממוצע עולה ועולה...
אין כרגע פיתרון טוב להביא ילדים בלי נישואים.
אז רק שכבר אין ברירה מתחתנים..
במגזר החילוני זה 29-34 ...

זאת ההודעה הכי מרגיעה שנכתבה כאןסודית

אתקן את הסגנון ואשאיר את הרעיון:

הלוי כותב שהבנים שלו יתחתנו רק עם אשה ממִילְיֶה שלהם.

בסדר גמור

או שיתחתנו עם גברים,הכי פשוטלמה לא123

קודם כל, הוא כתב רק את הצד שלולמה לא123

ואני כמעט בטוחה שהיא לא כל היום בקניונים. כי זה סיוט להסתובב עם תינוק יונק ובכיין.

אולי היא צריכה להיות אסרטיבית, ואולי לא דחוף לה כרגע הניקיון, ואולי הבית לא כ"כ מטונף כפי שהוא מציג

ואולי יש לו סטנדרטים גבוהים

ומכיוון והוא ביקש עיצה והיא לא, אז תפני אליו ותתני לו עיצה ,ולא לאשתו שלא קוראת פה

ואהוו...שירוש16
סדר וניקיון - הוא לא תמיד הדבר שהכי חשוב בנישואים בפרט ובחיים בכלל.

מושלמות היא לא סיבה לשים טבעת או להתחתן. התאמה ורצון לעבוד יחד זה כבר יותר בכיוון..

עצלנות היא מידה רעה.
אבל יש מרחק עצום בין חוסר יכולת (פיזית או נפשית) של בנ"א ספציפי לבין עצלנות.
מסתבר שזה בין הדברים החשובים בנישואין*אשתו של בעלי*
לפי כמות השרשורים שנכתבים פה מדי יום...
רק זה חשוב?סיה
מילא רק זה
כביסה כמן מכבסה
אוכל כמו מסעדה
וגם לא לשכוח שבמיטה כמו...
ברור לבעל האישה תעבוד תנקה הבית מושלם ואחכ גם שלא תרדם בשביל לממש פנטזיות כמו בסרטים כדי שחס ושלום לא יבגוד
היתה לי שכנה זקנה,נקיה נקיה ממש בית מרקחתלמה לא123

לפני מותה התחרטה על השעות שהשקיע בניקיון הבית. אמרה שזה פשוט שטות.ובזבוז זמן,וחבל שלא בזבזה את הזמן עם כל מיני הנאות לעצמה

ועדיין צחקה ואמרה שאם היתה חוזרת בזמן,היא יודעת שהיתה ממשיכה לנקות. נקיון חולני זו גם מחלה

די די...יהודה224
אל תגיעו למקומות כאלה זה כבר טינופת שאין דברים כאלה...
דווקא ממש לאלצמוח ולהצמיח
היחס הלקוי בין בני הזוג וחוסר הכבוד זל"ז עולים כאן בשירשורים הרבה יותר! בסיגנון כזה או אחר.
וההודעה הזו עלתה על כולם!!
הפורום הוא מדד למציאות?שירוש16
באמת?
ממש לאמופאסה
אומנם נהנתי בהתחלה להיות פה, יש כאן אנשים חכמים, הודעות מושקעות וגם...איזה חוויה אנטרופולוגית בשבילי.
בשבועות האחרונים לאט לאט אני מתחיל להשתכנע שיש בו קיבוץ של אידיוטים שממש מכערים את האווירה ומלכלכים אותה.
לכל אלה שיוצאות על פותח השרשור...*אשתו של בעלי*
רצון אמיתי לבית נקי ומסודר זה משו שזורם בוורידים.
אישה לא אמורה לנקות ולסדר את הבית כי הבעל נותן לה יחס טוב או כי הוא מפרגן לה.
אישה אמורה לרצות את זה כי היא חיה שם!
היא והילדים שלה!
נכון,אישה אחרי לידה כאובה וחלשה,אבל אם יש לה זמן וכוח להסתובב בקניון,אז בטח צריך להיות לה כוח לשטוף כמה כלים ולארגן בית במשך כל היום!!
ולפני שמישי פה תתעורר ותתנפל על דבריי,גם אני ילדתי וגם לי היו לידות קשות והחלמות לא פשוטות,אך מעולם הבית שלי לא היה נראה כמו שפותח השרשור מתאר.
ואפעם לא חיכיתי למילה טובה מבעלי בשביל שיהיה לי רצון לנקות ולסדר את הבית.
סידרתי וניקיתי כי זה היה חשוב לי!!!
כי אני רוצה לחיות בבית נקי ומסודר!
המלים הטובות הגיעו ממילא...ולא הייתי צריכה לנקות בית בשבילן.
מה קורה לנשים הצעירות של היום??
ה' ישמור!!
במו ידיכם אתן הורסות לעצמכן.
נכון,זה שפותח השרשור לא רוצה מישי חיצונית שתבוא לנקות אצלו בבית,זו בעיה שלו,שהוא צריך לפתור עם עצמו,אבל מצד שני אשתו צריכה להתעורר על עצמה ומהר.
כי נראה לי שבמקרה הזה לא מדובר במישי שמחלימה מלידה ומטופלת ב-4 ילדים,
אלא במישי עצלנית שמה שמעניין אותה זה לנוח ולהסתובב עם עצמה בקניון במקום לקחת אחריות על בית שגרים בו 6 נפשות.
רוצו להוציא את העגבניות מהמקרר....ממילא מחר מבשלים לשבת...תצא אחלה מטבוחה...
ברור שאם הוא היה מעלה את אותה הבעיהלצמוח ולהצמיח
אבל בצורה עניינית, בוגרת ומכובדת, הוא לא היה מקבל תשובות כאלו.
אבל היחס המזעזע שלו לאשתו פשוט זועק!

זה שאת סידרת, גם אחרי לידות, זה סדר עדיפויות שלך ובחירה שלך. כי זה עשה *לך* טוב.
את לא יודעת מה עובר עליה וכמה כוחות נפש זה דורש ממנה לסדר ולנקות. את לא יכולה בכלל לדון אותה או לקרוא לה עצלנית.
ועם כזה יחס מבעלה, למה לה אפילו לנסות ולהשקיע?!
וטוב לפחות שיש לה כח לצאת לקניון והיא לא שוקעת בדיכאון במיטה.
הגיע הזמן לדבר על המנטליותסודית
יש עדה מסויימת שבה הנשים נמדדות לפי רמת התקתוק של הבית,
ויש עדות שהיא נמדדת לפי הסבלנות שיש לה לגדל את הילדים - להקריא סיפור, לשבת לשחק איתם, לצאת לגינה..
אם האשה לא באה מהמנטליות של הכותב, היא לא רואה בבית מתוקתק 6 שבועות אחרי הלידה הישג.
כדי להיות סבלנית ונעימה לילדים היא צריכה לישון והרבה.
אם הפותח הנכבד היה מביא עוזרת,
גם הוא היה יכול להנות מהסבלנות שנוצרה משינה מספיקה.
ומסכימה לגמרי עם ההערה שנכתבה כאן על קצב הבאת הילדים.
וחלילה מלהזכיר שאולי ורק אולי האישה תבוא לקראת הבעלהלוי מא
אבל הוא שאל ולא היאלמה לא123

שיביא טלפון , נתקשר אליה

אפשר לדעת בדיוק מי מהכותבים והכותבותסודית
שייכים למנטליות המדוברת.
יש מוסג גם של נשים עצלניות. זה לא רק מנטליות.כלה נאה
זה גם חינוך מהבית לסדר וניקיון.
זה חא פחות חשוב מלדבר עם הילדים ליפני השינה.
הילדים צרכים לצאת עם כלים לחיים. ולא להיות עצלנים.
ברור. כל אחד מסדר את החדר שלו כל שבוע!סיה
ויש חלוקה של לטאטא את הסלון והמטבח
אבל אין טירוף לנקיון. יש משהוא מינימלי
כאילו זה לא הוציאו משחק ולא יוצא עד שלא אופסים
יכול להיות מבולגן מלא משחקים וסוף שבןע הם יאספו ימינו ויחיזור. זה סדר בית על בסיס שבועי לא יומי
כלים לחיים מבחינתי זה לפתח יכולות חשיבהסודית
עם אלו כלים לחיים יצא הפותח מבית הוריו המצוחצח?
מידות טובות?
השכלה?
יכולת הכלה?
הוא יצא גבר עצבני, חסר רחמים ונתון למרות מעביד 10 שעות ביום בעבודה ששוברת את הגוף.
מעניין איזה כלים יש לך לשפוט אדםיהודה224
שקורע את עצמו בעבודה בשביל משכורת של 6000 שח בחודש השתגעתן?????
אני פחות שומע ממנו מרמור על אשתו והרבה יותר על המצב שלו ושקשה לו נכון שהוא כביכול נכנס באשתו אבל זה הרבה יותר על המצב הכללי שלו שאין לו יכולת ואין לו אמצעים (כתב משו על המדינה וכ"ו )
לא שופטת אותו, מציעה לו חשיבה אחרתסודית
חח זה הסיכום שלךיהודה224
הוא יצא גבר עצבני, חסר רחמים ונתון למרות מעביד 10 שעות ביום בעבודה ששוברת את הגוף.
אין בזה שום חשיבה מעוררת התפעלות...
זה מה שקורה כשאשה שמה בראש סדר העדיפויות ניקיון במקום טיפולסודית
בתינוק.
זה נזק לכל החיים!
זה לא נכון..יהודה224
לא הכל שחור ולבן אם צריך על חשבון הילד לפעמים לעשות נחת רוח ושמחה לבן הזוג למה לא???
הרי הם בסוף הולכים מהבית ואני ואשתי נשארים...
אני לא טוענת שאין לו זכות לרצות נקיוןלמה לא123

אין לו זכות לדרוש אותו בצורה כזו, והוא גם לא יקבל אותה בצורה כזו

הוא בעל טוב שקורע את עצמו בשביל פרנסה-אין חולק על זה

והיא אישה טובה שקורעת את עצמה-תרתי משמע בשביל משפחה וילדים. היא אחרי לידה והוא לא מוכן עוזרת, יש לו ביקורת על הניקיון שלה. אז או שיסכים לעוזרת/שידבר איתה בצורה נורמלית

זה נכוןיהודה224
ואוו אבל סופסופ עליתם על איזה סף של תגובות נורמטיביות להסביר לו איך לדבר איתה בנועם ולא לקרוע לבנאדם את הצורה כי הוא נסער וזה מעצבן אותו....
לא צריך להסביר לנשים איך הן בעצמן יודעות שהרבה פעמים כשהן הורמונליות הבעלים מכילים ועוזרים ורגועים אפילו שהן צועקות ועצבניות וכ"ו
בקיצר עומד על זכות הגברים להיות בני אדם להתעצבן מדי פעם ולהתלונן מידי פעם לא רק לנשים מותר כי הן "הורמונאליות"
כי זה מהר מאוד זולג לדיבור מזלזלסיה
מה את שווה ומי את חושבת שאת
למה אי אפשר לדבר ענינית? למה ליקטול?
אפחד לא זלזליהודה224
תראי איך הגיבו לו מכוער ברמות על
תנו לבנאדם עצות!!! אפשר גם מוסר בצורה נעימה יותר לאוזן
אכלתן אותו בלי מלח ישר תגובות של מסכנה שקיבלה בעל כמוך, תתגרש, ועוד כיד הכיעור הטובה ....
אבל למה אתה מתמקד בתגובות המגעילותלמה לא123

יש מלא שכתבו לו עצות

אם תסתכל אחורהלמה לא123

כתבתי לו כמה פעמים איך לדבר איתה

הוא מעונין לקרוא ולראות מה שבא לו

הוא מעונין לבכות

ואתה צודק גם לגברים מותר להתעצבן ואפילו לפלוט שטויות.

יפה מאדיהודה224
אבל לא להגיב לו בצורה כזו מכוערת
תראי את השרשור הנחמד שפתחה משהיא על "עמית נחמד וחתיך בעבודה" ותעשי השוואה בין העניניות שהלכה שם לבין הטירוף והטינופת שהולכת פה...
היא טועה אבל איננה אגרסיביתסודית
מי שעצבני ומסוכסך עם כל העולם ואשתו מקבל תגובות באותו מטבע
מאיפה את יודעתיהודה224
היית אצלהם שבועיים בבית באיזה ביטחון את קובעת אתזה?
ואם את מדברת על העמית והעמיתה זה פי מליון יותר גרוע.
מטרת הפורום היא לסייע לאנשים ולא לפוצץ להם את הפנים צריך להרגי את הבחור ולא לרדת עליו אישית זה לא מסייע לאפ אחד
הבחור מעורר סלידהסודית
והתגובות ההתאם.
כשכתבי גבר עצבני התפוצצת.
הבחורה לא נכשלה בינתיים ופנתה בצורה מכבדת לקבל עזרה.
ענו לה בצורה מכבדת
ירדו על הסגנון המכוער שלומעורב
כי היא התייחסה לבעלה בכבוד ולא בזילזול מזעזעלצמוח ולהצמיח
לפלרטט עם עמית לעבודהיהודה224
זה יחס מכבד... פשש
מוות אלגנטי כמו הנאצים להרוג עם פאסון..
צודקלמה לא123

אני קראתי ברפרוף

וזה באמת חמור שהיא מפלרטטת איתו

חשבתי שזה רק מחשבות שעוברות לה בראש, הלכתי לקרוא שוב

מזעזע

היא לא מפלטטת איתוסודית
היא כואבת את פספוס החיים הטובים שהיו יכולים להיות לה.
אל תלכלך עליה
חז"ל אמרו שהכועס כאלו עובד עבודה זרה
תרגיע את בן עדתך המחורפן. מן הסתם לא רק הבית מלוכלך גם יחסי אישות בצרות.
שיתגבר ויושיט יד לפני שהיא תמאס בו
מאיפה את יודעת איזו עידה הוא?כלה נאה
מבטיחה לך, שיש לאמא שלי שכנה אמריקאית. שהבית.. ה' ירחם.
אין מקום לדרוך על הריצפה.
בית מסריח!

והיא. תני לה לשים פאה ובגדים ובושם ולצאת לטייל. ובעלה מתפוצץ. והשלום בית שם בהתאם.
אמא שלי ניסתה לעזור לה ללמד אותה קצת אירגון. וכלום לא מעניין אותה.

והבעל אשכנזי.

יש גם אשכנזים שחשוב להם סדר וניקיון.
רוב האשכנזים מלוכלכיםלמה לא123

יש כאלה גם נקיים

מבטיחה לך שלרמת הניקיון שלסבתי ההונגריה אפילו את לא מגיעה

מה זה הקיטלוג הטיפשי הזה?למה לא123

יש בני אדם נקיים ויש מלוכלכים

הייתי בבית של מרוקאית שייקח שנים להוציא את הזבל מהבית שלה

יפה. זה מה שרציתי להראותכלה נאה
שמכירה גם בעלים אשכנזים שחשוב להם סדר וניקיון.
ולא רק בעל מעדות המיזרח שקורים לו פה שיח סעודי.
אוקיילמה לא123

לא הבנתי ככה

3...2...1... צפי להודעות גזעניות...סוסה אדומה
אני פרשתי בשיא מהדיון הזה .חחחחor1900
צודק... זה גלש לרמת גןלמה לא123

מריבות על מי נקיה יותר ממי

ואיזו עדה הכי נקיה

מחיחה, אבל אל תדבר שטויותלצמוח ולהצמיח
תקרא שוב את ההודעות של שניהם ותראה את הבדלי הסגנון.
באיזו גסות רוח הוא דיבר על אשתו. לא מאמינה שבמציאות הוא מתייחס אליה אחרת.
זה מה שהיא כתבהלמה לא123

ציטוט:"לאחרונה נוצר לי קשר חדש ומרגש עם מישהו עמית לעבודה "

מה הכוונה נוצר קשר? לא הכוונה פלירטוט?

הוא צודק זה לא משנה אם בעלה יודע או לא. זה ממש לא מכבד אותו

לא. קשר מרגש זה פרפרים בבטן כשרואה אותוסודית
זה ההסבר שלךיהודה224
אני הבנתי אתזה קצת אחרת ולא רק אני כנראה...
קינאה אובססיבית מעוותת את החשיבהסודית
אשה יפה וצעירה פגשה גבר מושך בעבודה. הבינה שזה לא טוב וביקשה עזרה. קיבלה
אביא ציטוטיהודה224
לאחרונה נוצר לי קשר חדש ומרגש עם מישהו עמית לעבודה , אמנם יש לנו הרבה זהירות והרבה כבוד הדדי...
אני חושב שבינה יתרה ניתנה באישה אז בבינתך תנסי להבין מה אומר המשפט הזה. אם לא הבנת אז אפרט יותר אבל מקווה שהובנתי..
כתבתי שקנאה אובססיבית מפריעה לשיפוטסודית
אין קשר בין השירשוריםלצמוח ולהצמיח
הבחורה שם העלתה התמודדות שיש לה. באמת חמור וקשה. ומזל שהיא מחפשת עצה עכשיו ושומרת על עצמה לא להגרר. כן גם לנשים יש יצרים והתמודדויות ולא רק לגברים. והיא לא רוצה לפגוע בבעלה ולכן פנתה לעצה.
ובאמת במקום להתייחס שם ברצינות לבעיה, התמקדו בדברים שוליים לחלוטין ודיוני סרק.
אבל זה לא העניין.
יהודה התייחס לטון התגובות כאן ושם. ועל זה עניתי לו.
שההבדל נעוץ ביחס המחפיר והבוטה של הפותח כאן לאשתו, לעומת השירשור השני שהגברת כתבה בלי ללכלך ולפגוע בבעלה, ואפילו כתבה עליו בחיוב, והעלתה את הבעיה וההתמודדות *שלה*.

אם הוא היה כותב בסגנון אחר, מכבד, הוא היה מקבל תגובות של הבנה, הכלה, וניסיונות לעזור ולתת עצות ופתרונות. ממני ואני בטוחה שגם מאחרים.
אבל הבעיה שלו היא בכלל לא הבאלגן והליכלוך. אלא יחסי אנוש בסיסיים. ולכן כדאי שיתעורר בהקדם.
מה שהיא אמרהמעורב
בהחלט מה שהיא אמרהקופצת רגע
אם היה כותב משהו בסגנון: לאשתי ולי ארבעה ילדים כשהקטן בן חודש וחצי, אני נאלץ לעבוד שעות ארוכות למען הפרנסה ואשתי מטפלת לבד בכל הילדים וגם קמה בלילה לתינוק. לצערי לשנינו אין כוח לתחזק את הבית והמצב בהתאם, זה מפריע לי מאוד, מה אפשר לעשות?
הוא היה מקבל תגובות אחרות לגמרי לגמרי.
כבר כתבתי וכותבת שוב, כשאין שום עין טובה ושום הכרת הטוב לא רואה על מה יש לעבוד.
לא מצליחה להבין מאיפה פתאום צומח הרודאן והמזלזלסיה
לא בטוח שזה היה ככה מההתחלה.
מזכיר לי את ההורים שלי בלי עין הרע משפחה ממש גדולה . היה לאמא שלי שנים קשות. אבל בשנים האחרונות אבא שלי הולך ומזלזל בה יותר ויותר לא מצליחה להבין. בית מלא ילדים חיתנו את כולם. מאיפה זה בא? למה עשר שנים אחרונות הוא מרשה לעצמו . פשוט עצוב עצוב לראות את זה מהצד
יש הרבה הבדליהודה224
סגנון של גבר כועס ועצבני
לבין אשה לא מאוכזבת ועצובה שכבר כנראה חושבת על אדם אחר.
הגבר הכועס והעצבניסיה
מסתבר גם חושב על אישה אחרת זה הןלך יחד. ממורמר על אשתן ואז חושב שעוד אישה תפתור את הבעיה
תשימי לביהודה224
לתגובותייך כי לא תמיד הן עיניניות הן רק מרתיחות את הנושא ולא מיצרות שום פיתרון..
לא כל התשובות אמורות לתת פיתרוןסיה
כןיהודה224
אצלך הן בעיקר אמורות לטגן את האוירה כאילו היא לא מספיק מגעילה בזה הפורום...
אני אומרת מה שאני חושבתסיה
אוירת הפורום לא שיקול עבורי
אני שמח מדינה דמוקרטית.יהודה224
ובכל זאת הייתי מציע לך קצת יותר לחשוב לפני שאת מעלה אתזה עלי פורום בנושאים שעלולים לפרק בתים
תתביישסודית
סיה הציגה תפיסת עולם שפויה ולא משוגעת מעצבים.
מי שמפרק לעצמו את הבית זה הפותח עם התקפי הזעם שלו על אשה חלשה אחרי לידה רביעית.
תמשיך לעוות כרצונך לילה טוב הבנתי שאתה מאותה מנטליות חבל סתם להתווכח
זו תפיסת עולםיהודה224
מסתבר גם חושב על אישה אחרת זה הןלך יחד. ממורמר על אשתן ואז חושב שעוד אישה תפתור את הבעיה...
למה לערבב דברים???מי דיבר עלזה מה זה חזר לפה זו מניפולציה
אני ממש לא מעוות מציאות ולא קרוב בכלל למה שמציג הפותח אני מתמודד עם קשיים שלא הרבה פה זכו להתמודד איתם... הבחור הציג בעיה בגסות יתר תציעו עזרה תסבירו לו בנועם לא בעריפת ראשים נכון הוא גס אז מה?? זה מתיר לנו להיות גסים אליו הגסות הזו לא תשפיע עליו לטובה רק תמרמר אותו עוד יותר
אז הסברתי שצריך להסביר בנועם וזה מה שאני עושה גם ברגע זה.
ואין לי במה. להתביישיהודה224
לפחות לא בנוגע לאלו התגובות
נכון הוא דיבר בגסותיהודה224
כי הוא גבר עצבני וכועס וכרגע ממורמר ומכיוון שאני רוצה לעזור לו אז אתן לו תשובה ענינית
ובהחלט יש סיכוי שאת הגסות והמרמור הזה היא מוציאה ממנו בגסות משלה.
אז מכיוון שאיני יודע פה מי הבעיה אז אעזור לו ואייעץ לו איך לדבר איתה וכ"ו ולא אחלק לו קופלימנטים אשיים על סגנון הדיבור והכתיבה שלו.
אתה אמיתי?סיה
אתה מאשים אותה עכשין בגסות שלן?
זה בדיוק כמו אונס האשמה שהאישה לא היתה צנועה .מחריד
הוא בלעדי אחראי על הגסות של עצמו
אני לא מאשים ולא שופטיהודה224
אפ אחד תגובה גסה מצידו תגרור אחת כזו גם ממנה וכן ההיפך ומכיוון שאינני מצוי בסוד העינינים שם מחובתי לנסות לעזור ככל יכולתי ולא להדליק אש.
קודם כל,אצלה הכל היה בתוך הראשלמה לא123

היא לא דיברה עם בעלה בכלל. רוב השרשור שם גלש לעניני שידוכים.

וראיתי שרוב התגובות העניניות היו דווקא של גברים.

יש פה נשים שבהחלט מגזימות ולוקחות נורא קשה כל דבר, לדוגמא בשרשור של הפוליגמיה. כאילו איזה גבר מתכנן מחר להתחתן עם עוד אישה. זה רק היה רעיון וכולן התנפלו.

השועלה אמרה ללביאה, שהיא ממליטה כמה גורים, ואלו הלביאה אחדסודית
אחד, אמרה הלביאה, אבל אריה!

(אם ב10 שעות עבודה קשה עושה 6k ואין אפשרות לעוזרת, ולכן שבועיים כסאח במריבות על הניקיון אז צר לי, לוקחים אמצעי מניעה, ומשאירים זמן גם לחיים עצמם וליחס שבין בני המשפחה.)
יכול להיותיהודה224
אבל גם אמצעי מניעה זה לא פיתרון של 100 אחוז...יש פאלטות
וזו תשובה לא רלוונטית כי הילד כבר נולד.
עצות אפשר לתת רק קדימה בזמן, לא אחורהסודית
בנקודה הנוכחית-

להפסיק עם גסות הרוח

לעזור כמה שיכול

לקבל בהבנה שיש מגבלות פיזיות נורמליות וטבעיות כעת

ללכת ללמוד איך פונים בכבוד ובהערכה לאשה.
יפה מאד זו עצהיהודה224
לא להגיב בצורה אישית ומגעילה.
התינוק חסר ישע וזקוק לאמוסודית
הפותח אדם מבוגר. הוא יכול לשטוף את הכלים בעצמו.
נהגו בקהילות ישראל שהבעלים עוזרים לאשה, במיוחד אחרי לידה.
לא משתחצןor1900
עובד משרה מלאה ועוד 40 ש נ בחודש

שעה וחצי נסיעה מהבית

אחראי על שטיפת כלים כל השבוע
ובשישי מבשל את רוב השבת

משתדל להיות שותף עוד ככל יכולתי בכביסות וניקיון

אני לא עוזר בבית אני שותף

כל מטלות הבית בעייני הם שותפות
כל החיים הם שותפות

זו דעתי

שבת שלום
אחי מחייב לשאול אתה לא חייב לענותבין תקוה ליאוש
אתה שותף עושה נותן...
בפורום אתה נשמע יותר אישה מאשר גבר..
(בקטע של מבין את האישה)
אז למה הנישואים שלך לא טובים?
ובכל זאת חייך כמו שאתה מתאר אותםיהודה224
לא תותים אז חובת ההוכחה עליך
חוסר התאמה ונישואי בוסרor1900
כלים מבחינתיסיה
זה לא להיות פראזיט.
זה אומר אף אחד לא ינקה אחכ ולא יקח אחריך
ואם התרחצת וזרקת את הכביסה על הריצפה אני לא אמורה להתכופף. וכן עכשיו יצאתי משני חדרי אמבטיה של הילדים בשניהם בגדין מלוכלים על הריצפה. אז את חושבת שהרמתי? לא. הם ירימו וישימו בסל כביסה.
כי אחכ הם יתחתנו והם יחשבו שהם יזרקו בגדים והאישה שלהם תרים. מעדיפה עוד יום זה ישאר בריצפה ןהם ירימן.
כנל לגבי כלים מהשולחן לא מורידה מארוחת ערב כרגע. הם מחר ישימו בפח שאריות מארוחת ערב לא אמורה להוריד אחריהם ואם אני תופסת מישהוא זורק משהוא לפח ולא היתה שקית אז אני מחזירה אותו לפח ומנסה להזכיר איפה עומדים אצלינו שקיות זבל. אז כן גם אשאיר את שאירות הזבל שהם בינתים מלכלות פח כי אין שקית
יש לך עצבים מברזלסודית
לא הייתי עומדת במבחן הפח - הייתי מתחילה לצעוק
זה מפוצץ האמת אבל אין מה לצעוקסיה
לראות מעדן עם מכסה מרוח בפח ושאריות צלחת עם אוכל אורז בשר. כאילן למען השם מה חשבת שלא הסתכלת אם יש שקית?? בעיה שאחכ הם נהפכים לגברים כאלו והנשים סובלות.
בעיה שהבנים לומדים מהאבא. מה נעשה . בעיה. אבל חבל לי לבזבז את החיים על מריבות של ניקיון.
אוף אם אני רק רוצה אני אצווח כל היום על ההקטנת ראש הזאת שלא רואים ולא שמים לב
כל הכבוד, זה חינוךלמה לא123

לא! זה ממש לא חינוך!*אשתו של בעלי*
זה חינוך לזוהמה וטינופת.
זה חינוך ללכלוך וגועל.
אח"כ בני הזוג שלהם יראו מה הם למדו מהאמא בבית וירצו להעיף אותם קיבינימט לעזאזל.
אם ילד היה מעז לעשות את זה אצלי בבית,היה בא לתקן את המעוות באותה השניה!!
למה צריך לחכות למחר? למה צריך לחכות לאח"כ??
עכשיו!
ערך סדר וניקיוןשירוש16
הוא לא בראש סדר עדיפויות אצל כל אחד.
ולכל אחד יש דרך שונה להנחיל את הערך הזה לדור הבא.

יש כאלה שמעדיפים להעביר אותו בשקט שלווה ונחת.
ויש כאלה שמעבירים בעצבים וצעקות.

אפשר להסביר לילד בנחת וברוגע שלא משליכים נייר עטיפה של איגלו ברחוב,
ואפשר לצעוק עליו בנחרצות מול כל הנוכחים ברחוב שישליך את העטיפה לאשפה.

לגבי הנישואים-
תאמיני או לא, אבל לא כולם דורשים מבני הזוג מושלמות בנושא סדר ונקיון כתנאי לנישואים...
ישנם בני זוג שלא שמים סדר וניקיון בראש סדר עדיפויות שלהם, אינם מחפשים זאת בבני בזוג וכמובן שלא מתנים בכך נישואים או גירושים.
אבל למה נראה לך*אשתו של בעלי*
החינוך לסדר וניקיון תלוי בצעקות ועצבים?
ממש ממש לא!
אפשר לחנך לניקיון וסדר,בנחת ובשלווה.
לא מבינה איפה קראתם שסדר וניקיון זה צעקות?!
בגללשירוש16
הנחרצות שלך.
לאורך כל השרשור..
הסקת מסקנות טיפשית...נו טוב..*אשתו של בעלי*
בעניין הזה עצם זריקת בגד על רצפה מהווה זילזול בבגדיםהלוי מא
י מושג של 'בעל עצלן'יערת דבש
שמעת על זה??

או שאין אצלך מושג כזה, ואצל כל החכמולוגים כאן בפורום,
כי גבר הוא מעצם מהותו- שייח פרסי, נכון?

משום מה
די ברור
שהמושג הזה פחות נדיר.

אבל מניחה שחבל לי לפתוח איתך דיון שכזה..
כי הוא יהיה עקר מיסודו

משום שאת מהמנטליות והעדה המדוברים,
ושם כנראה אישה לא שווה אם היא לא מנקה את ביתה.
ואפילו אם היא עובדת לפרנסת הבית לא פחות מבעלה..,🤔

שבוע טוב!
את יכולה לזלזל כמה שאת רוצה!!כלה נאה
מאחלת לך כבוד כמו שבעלי המרוקאי נותן לי.
בטוחה שבעלך לא מגיע לרבע שלו!
וגם עוזר עם הילדים ובבית!
אז בבקשה מימך. את והעדה שלך לא מענין אותי איך ניראה הבית שלכם. חח מי שישמע כל האשכנזים מכבדים את נשותיהם.

תביני שיש נשים ששוות קצת יותר מימך!
גם עובדות. גם ניקיות. וגם מקבלות יחס וכבוד מהבעל!
אז אנייערת דבש

עובדת ונקייה בהחלט

אבל הבית שלי נקי לא רק בזכותי

אלא גם בהחלט בזכות בעלי.

הוא מנקה לא פחות ממני..

ואני מקבלת יחס וכבוד מבעלי מבלי קשר לרמת הנקיות של הבית

כמו שבעלי מקבל יחס וכבוד ממני גם בתקופה שהפרנסה קצת דחוקה.

קשר ושותפות והדדיות ואהבה של בני זוג,

לא קשורה לחלוקת תפקידים ביניהם,

שעליה אגב-הם אמורים להחליט, בנחת ובהסכמת שני הצדדים ובשיווין מלא בזכויות ובחובות.

ובן זוג טוב אמת

גבר אמיתי שאוהב ומכבד"

לא! יסכים שאשתו חודש וחצי אחרי לידה תפרך את גופה ותכלה את כוחותיה על נקיון והבהקת הבית

אלא יודה לה בכל פה על מה שכן עושה.

ויבקש ממנה שתנוח כמה שאפשר

וינסה ככל יכולתו לעשות הכל בבית כדי שתוכל להחלים ו'לשכב' במשכב לידה.

ויביא עזרה מבחוץ אם צריך,

ואם יש עדיין חוסר נקיון בבית-יבין שזה בעיה שלו כעת, כי אשתו היתה עסוקה בהבאת חיים לעולם ובהחלמה מן הטראומה ששמה לידה, שלא לדבר עם הטיפול בתינוק וכל זה.

ושלא לדבר על הפותח-שאשתו גם לבד מתמוודדת על 4 ילדים ובתוכם תינוק זעיר מבוקר ועד ליל

מוציאה משכיבה ומטפלת מבשלת והכל לבד.

ועוד יש לו תלונות..לשיח הפרסי.

רחמנות.

על האישה ועל הילדים, ועל אלה שעוד יבואו במזל טוב ובצפיפות רבה כנראה לתוך הכאוס הזה.

ועד כאן דבריי בשרשור מרומם זה.

לילה טוב

מאחלת לכולם שלוב בית אמיתי

שמחה ואהבה אמיתית בבית.

והאמת והשלום אהבו.

^^^^^^^ יפה! כולם לקרוא ^^^^^^^^^שירק

מקסים. כל הכבודפרח שלג האבודה

וכך זה צריך להיות בין גבר לאשה, בלי קשר להכללת עדות.

יכולה רק להגיד מתוך ביתי הפרטי,

המשפחה של בעלי מרוקאית,

ובעלי שיח, הילדים עושים לו משא'ז ברגליים עם משחה. זה מצחיק.

אבל הוא שומר עליהם. לוקח את כולם בחוץ כדי שאוכל לנוח.

מבשל לי שבתות על בסיס קבוע וגם שוטף כלים אחרי.

נגיש לי אוכל כמעט תמיד, ומכין לי ארוחות בצורה אסטטית מגרה ויפה

אחראי על הניקיון של הבית לא פחות ממני.

כל מוצא"ש אני אצל אמא והוא מארגן את כל הבית כולל שטיפה.

מפעיל מכונות, עושה הכל  (חוץ מקיפול כביסה)

ואוהב אותי מאד.

מרוקאי מאבא.

אז לא יפה להכליל.

ולפני שיגידו פה שאני פרינססה, אז אני שייכת לסדר הפנימי של הבית

וליסודי,

ארונות, מגירות, השכבות, לימוד עם הילדים וכביסות,

אחלה שיח לקחתי לי

חחחח עד 120 בע"הכלה נאה
אמן! שנזכה.פרח שלג האבודה

עם שייחים כאלה, מי צריך משו אחר??יערת דבש

אשריכם!

מקסים..

חחח לגמרי. מנטליות שבה מתחתנים עם 'עוזרת/ מנקה"יערת דבש
ולא אשה לחיי זוגיות ואהבה מפכים.
לא לשותפות מלאה בכל העול של הבית וחיי נישואין וילדים..
אלא למציאות הזויה
שבה האשה צריכה לשאת ברחמה תינוקות, לעבוד, לגדל ילדים ללדת להקרע להתפר
ולטפל בתינוק ובאחיו הגדולים
וגם לבשל להם, להעסיק, לפשר, להאכיל, לנגב בשירותים, לקלח, להשכיב, ושוב לטפל בתינוק

והבעל כועס שהיא לא מנקה
ועוד 'העזה' לצאת קצת מהבית להתאורר רח'"ל.
😵😱

ברוך השם שהתחתנתי ועוד רבות כמוני
עם הגברים מהזן הנכון.
שאוהבים באמת
שותפים
ומלאי רגישות ועדינות
ברוך השם.
🙏

ותנחומי לאלה שחושבות שהן שפחות נקיון ומין של הוד רוממותו - בן הזוג שלהן.🙈
איכס גזענית!!כלה נאה
הזן הנכון.. בושה!
אוהבים באמת??

חחח ברור האהבה והרגישות והעדינות והיופי נמצאים רק אצל האשכנזים. אה ושכחתי להוסיף גאוה ושחצנות.

שימי לב שכתבתי:יערת דבש

"ברוך השם שהתחתנתי ועוד רבות כמוני
עם הגברים מהזן הנכון.
שאוהבים באמת
שותפים
ומלאי רגישות ועדינות"

ז"א זה הזן שהתכונתי.. זן של גברים שמכבדים ואוהבים ללא תנאי ובלי קשר לרמת הנקיון של הבית.

ושנושאים בעול עם שותפתם לחיים.

ולא לשום עדה מסוימת.

כן צחקתי קצת על המנטליות של גברים רבים פה בפורום

ושכן לרוב קשורה לעדה ולמוצא שלהם, אם כי בהחלט לא תמיד.

אבל מודה שזה היה מכליל..ומתנצלת.

שמחה מאוד שבעלך איש טוב ומכבד אותך תמיד.

(ואף הבנתי את זה עלייך)

אבל היה נשמע בהחלט שאת מצדדת בדעה שאשה יש לה תפקיד מאוד מסוים

וששני בני הזוג לא שותפים מלאים בעול הבית(במיוחד שהום לרוב נשים גם מוכרחות לצאת לעבוד..)

מהרבה הודעות שלך פה בפורום 

אני בהחלט חושבת שהתפיסה הזאת שלך היא קשורה לעדה ולמנטליות עליה גדלת.

אבל בהחלט לא חסר גם אשכנזים שחושבים כך..

אבל זה יותר מצוי בעדות מסוימות אחרות.

ולא.

אני אשכנזיה גאה

וגדלתי בבית מצוחצח עם אמא סבלנית ואוהבת

והבית שלי גם מתפקד ונקי רוב הזמן

כי שני ההורים בו-חולקים שותפות מלאה בכל הנוגע לגידול הילדים ולעול הבית

וכן. גם שנינו מביאים פרנסתנו לבית

(למרות שבעלי רוב היום אברך, וגם עובד מהצד.. הוא מוצא את הזמן להיות שותף מלא לא פחות ממני..לנקות לסדר לכבס ולטפל בילדים)

מבקשת סליחה אם נפגעת.

כל טוב ושבוע טוב

מקבלת את ההתנצלות.כלה נאה
למרות שכל הספרדים שאני מכירה. אם במישפחה או שכנים גם עוזרים בבית ומכבדים את האישה.
אחי עושה הכל בבית ואישתו משהו דומה לאישה המדוברת פה. בגלל שהיא עדינה מידי ולא יודעת להסתדר עם בית ו3 ילדים.
אפילו אמא שלי הולכת לעזור לה.
ואחי מכבד אותה ולא שמתי מילה רעה מימנו על אישתו. והוא מרוקאי.
אנחנו לא מהכפר שמקבלות מכות או קללות אם לא ניקנו את הבית. זה בא מרצוננו בילבד.
מכירה אשכנזי שנשוי לתמניהכלה נאה
שעכשיו בתהליך גירושים ביגלל שהיא לא מתפקדת כמו אישה והבית מסריח.
אז זה ממש לא קשור.
גם לאשכנזי מגיע אישה שאכפת לה מהבית.
וזה שהוא צריך לעזור הוא חייב.
רק שאני מעצמי לא מבינה איך לא אכפת לה קצת קצת מהבית לא הרבה.
בית שמשאירים אותו יום ועוד יום ועוד יום ניהיה קטסטרופה.
כל יום שתעשה משהוא אחד. יום כלים יום לקפל כביסה.. וכבר ניראה בית שפוי.
לא הבנתי. מתגרש כי אישתו לא מנקה? מחרידסיה

אישה שווה קצת יותר מנקיון ומבית מסריח

ואם זאת הסיבה טוב שהיא ניצלה ממנו

לא יכולים כל יום לעשות משהוא אחד. כי לא עוזר שרק היום אעשה כביסה. אני עושה 3 מכונות כביסה כל יום!!!! כן ולא מגיע ללקפל כביסה. יש לי את השיטות שלי שפתחתי. איך כן לארגן את הכביסה. מה שברור שדברים אולי אחת לשבוע מגיעים לארון.

אז אני חוזרת בארבע וחצי ויש לי עוד שני מכונות לעשות. כי בבוקר אני עושה אחת. ואותם צריכה לתלות ולהוריד.

ואחכ לטפל בילדים. אז אין מקום לעוד דברים. יש חיים אחרי הבית! אז בערב אולי שאני הולכת לישון או שאני יוצאת להליכה או שאני רואה סרט. עבדתי די ויותר

אני מספיק מתזזת מארבע וחצי עד תשע. בא נאמר שבין הארוחה להשכבה אני יכולה קצת לסדר. אבל הבית לא מבריק ו רחוק משם.

לפעמים אני יכולה לקחת פרויקט עלי. כמו מיון עיתונים. כמו סידור ארון תרופות. סידור מגירת חד פעמי וכ. כן אבל אחכ אני באמת הרבה יותר עיפה.

מתגרש בעיקר מזה. גם היא סובלת מאובססיהכלה נאה
של שטיפות ידים וחיידקים. חח והבית מסריח. איך זה הולך? לא יודעת.
הבעיה שעכשיו מטפלת עם כדורים והאובססיה ירדה והוא לא רוצה לחזור כי היא עצלנית. מסכנים הילדים.

שלוש מכונות ביום זה הרבה.
חוץ מיזה נשמע ממה שהוא כותב שאישתו לא עושה כלום בבית. גם לא את זה.
ואם זה נכון לדעתי זה מוגזם.
מכלום למשהו אחד ביום זה עוד תיחזוק של משהו.
היא חולת נפש, מה הקשר לשרשור?סודית
אשתו של הפותח שומרת על עצמה שלא תחלה וכך ראוי לעשות
אובססיה זה לא חולת נפש.כלה נאה
והרבה נשים שעברו דיכאון אחרי לידה או סתם לוקחות כדורים.
ממה שאת אומרת בעלי היה צריך להעיף אותי כי לא תיפקדתי שנה וחצי.
היא כפיתיתסיה
אז עוד יותר מפחיד. אשתו מסכנה בהתמוטטות ואז הוא מתגרש. מהמם דוגמא לגבר
זהו . את באמת מרגישה שבעלך עשה משהוא לא רגיל?סיה
אשכרה את חושבת שאם היה לך דכאון אז גבר אחר היה מעיף אותך? כי לא ניקת את הבית בגלל דכאון? אז את חושבת שבעלך יוצא דופן כי לא גילגל אותך במדרגות?
לא. אני רוצה להראות לך שלא מתגרשים בגלל זה.כלה נאה
את אומרת שהיא חולת נפש ולכן.

ובעלי עשה משהו באמת לא רגיל.
לא כל גבר יודע לתמוך ולעודד באישה מלאת חרדות. וכל שני וחמישי התקפי חרדה ובית חולים. וגם לטפל בשלוש קטנות. שהגדולה הייתה בת 4 והקטנה בת חצי שנה. ולא לצאת מהבית. ואם יוצא הוא בלחץ שנישארתי בחיים.
אז באמת מעריכה אותו על זה מאוד!!
OCD ודיכאון / חרדותסודית
ברמה שמצריכה תרופות פסיכאטריות זו מחלת נפש פר הגדרה.

אני מכבדת אותך על הנקיון שזורם לך בורידים.

ואת, תכבדי נשים שלא מעוניינות להפגע בבריאותן הפיזית והנפשית ולא מנקות כרגיל אחרי לידה.

ראיתי בשרשור שאחיך באותה בעיה, ואמא שלכם באה לעזור.. ככה מתנהגת משפחה נורמלית...
נו, אז מצאת פיתרון - שיבקש מאמא שלו... 🙂
יש בעיה ריגשית ויש בעיה נפשית.כלה נאה
ואין ביטוח לאף אחד!
ואם זה קורה לא זורקים את האישה או האיש. לוקחים אותו לטיפול.
אבא שלי עם דמנציה 10 שנים. בסך הכל בן 60. ואמא שלי מטפלת בו במסירות נפש. ולא זרקה אותו למוסד. זו אהבה אמיתית!

ואצל אחי הבית לא מסריח. הוא מבולגן. היא משתדלת ולא מצליחה. פשוט אישה שלא יודעת להיות מאורגנת. אבל משתדלת.
את צודקת, אבל למה לחשוב שאשתו עצלנית?סודית
אשה עם 4 ילדים צפופים ומצב סוציואקונומי נמוך היא ב *סיכון לדיכאון*.
ולכן היא צריכה לשמור על עצמה.

כי לא נישמע לי שבן אדם מתעצבן בצורה כזאתכלה נאה
רק ביגלל הלידה.
הוא צריך להיות רע וחסר רחמים אם ככה הוא מדבר על אישה אחרי לידה.
בקיצור, איאפשר לדעת מה קורה שם.
הוא פשוט נעלם.
מעניין למה הוא נעלםסודית
אולי כי 95% מהמגיבים/מגיבות חושבים שהוא אדם רע וחסר רחמים.
אם הבעיה קיימת מאז החתונה מה היה קשה לו לכתוב את זה?
אובססיה זה-יערת דבש
בעצם OCD
וזו בהחלט בעיה נפשית .לא רגשית.

ואן כבר מעיף על זה אשה..כהגדרתך
זה נורא ואיום.

לא פחות מלהתגרש מבעל רק בגלל שיש לו דמנציה.

ולא
לא נשמע לי שהיא באמת עצלנית, כי יש מצב יותר סביר שהיא פשוט מפנה את כל כוחותיה להתמודדות עם החרדות והאובססיה שלה.

והאמת:
שלא שמעתי בחיים
על מציאות שמתגרשים ממישהו בגלל שהוא עצלן. או עצלנית.

זו לא אהבה אמיתית
אם היא נמדדת במושגים של עצלן או לא. ..
אני יודעת שמחלות נפש קוראיםכלה נאה
לזכיזופרניה. מניה דפרסיה. פסיכוזה..
ולא בעיה שאפשר לקחת כדורים וליגמור איתם.
הם לא לכל החיים.
מחלות נפש זה כל מה שמוגדר בספר פסיכיאטריהסודית
דיכאון גם יכול להפוך פסיכוטי, צריך להזהר כאן עם השמן שאנשים מסויימים (לא את!)
שופכים למדורה.
הרי ממילא כשהיא תחזור לעבודה הוא יחזור לעזור כל הקטע זה שכואב לו שהיא ישנה בבוקר, ה'פריננסה'
Ocd מוגדר כבעיה נפשית?אני123
רק כשמצריך התערבות תרופתיתסודית
אחרת הוא סתם קו אישיות - כזה שמאפשר נקיון מהסוג המשובח
עכשיו בדקתי את זה שיש הפרעה נפשיתכלה נאה
ויש מחלת נפש.
לא משנה מה זה ניקרא. צריך לתמוך ולטפל. ולא ליזרוק. שיחשוב אם היה הפוך מה היה רוצה שיעשו איתו.
כל זה אם מטפלים. אם ההאישה או הבעל לא מוכנים לטפל בעצמם אז אין ברירה. קשה לחיות עם זה.
וואו. ככה היה גם אבא שלי אותו סיפור. אמהלה.פרח שלג האבודה

☹ זה קשה נכון וקורע את הלבכלה נאה
מחלה איומה.
שה' לא יראה את זה לאף אחד.
מבינה אותך מאד.פרח שלג האבודה

אצלינו זה נגמר,

אנחנו בסוף שנת האבל,

אבל הכאב, הצלקות, ומה הנפש ראתה,

כאילו עברה 40 שנה.

גועל נפש מרוכזיהודה224
של תגובה משתחצנת וגזענית
גם הגברים הכי מגעילים בפורום לשיטתך לא טוענים את הסייפא של התגובה המכוערת שלך
אבל תתפלאי, יש נשים שאין להן בעיה לחיות בחירייהלמה לא123

יש לי שכנה כזו.הריחות שיוצאים משם שה' ישמור. היא לא משתלטת, יש לה סדרי עדיפויות מוזרים.

יום אחד דיברתי איתה ב12.00והיא שמעה שכבר בישלתי צהרים והייתה בהלם. אמרה לי שכשהם חוזרים היא מתכננת מה לבשל.

היא כל הזמן שואלת אותי איך אני עושה את זה. והיא כל היום מסתובבת סביב עצמה בחוסר אונים

היא פשוט לא יודעת איך עושים את זה

לא כולם גדלו בבית כמו שאת גדלת

להסתובב סביב עצמה בחוסר אונים זה נשמע יותר קיצןניסיה
רוב נשים עובדות משרה מלאה
ואם אחרי לידה אז נחות
סתם אישה באמצע חיים ללא עבודה שמסתובבת בחוסר אונים זה יוצא מהכלל
היא גם עובדת קצתלמה לא123

ל"אשתו של בעלי" ברור שלאישה יש רצון לבית נקי. זה ממש לא ברור לכולן

קוראים לזה קשב וריכוזמוש השור...
ייתכןלמה לא123

זה משהו אחרהעני ממעש
אשתי פעם עזרה לשכנה
היא גדלה בבית לא נורמטיבי, ולא ראתה ניהול הורי תקין
היא היתה צריכה את הניסיון, לקחת בגדים, לשים במכונה, להפעיל
ל-חת סיר, לשים מים, לשים אש, וכו'

היא ידעה. אך היה חסר לה ההתלמדות
ואם היא בדכאון אחרי לידהתיתי2
וסיבוב קצר בקניון מרענן אותה מהעומס של הילדים והבית?
למה לשפוט?
כל העמדה הזאת, של להגיד לה מה נכון לעשות עם הזמן שלה
כי היא עצלנית
היא עמדה לא זוגית ולא מועילה ולא הוגנת.

הוא רוצה משהו אחד
היא רוצה משהו אחר
שימצאו פתרון מוסכם, ויש פתרונות.
לבוא בדרישות לאשתך, ועוד חודש וחצי אחרי לידה...

להיות גרוש ולשלם מזונות ל4 ילדים זה יותר קשה.
או יצא המרצע מן השקהלוי מא
תהייה סמרטוט או שתשלם מזונות וזרק אצל ההורים שלך.

תודה על ההרמה להנחתה.

פמיניזם רדיקלי מפחיד
אתה קורא מה שבא לך לקרואתיתי2
אני קוראת לו להתעורר ולנהל מערכת זוגית אחראית
ולא משנה איך הבית של הבת דודה נראה, או הבית של ההורים שלה, או אנא עארף.
זאת האישה שלך
אלה היכולות שלה
אלה הרצונות שלה
בוא תחיה איתה בשלום ובהסכמה
בהקשבה ובדיאלוג
כי להאשים ולדרוש ולפסול כל פתרון
זו דרך קלה לסבול עוד יותר.

אני האחרונה שאהיה פמיניסטית, קשקשני.
נראה לי שיש לו אפליקציה לתגובות אוטומטיות בפורוםלמה לא123

הוא אף פעם לא נותן עיצות, רק מרמור

תן עיצה ,אבל שתהיה מועילה ותעבוד. לא מתוך אגו

?????or1900
נראה לי שאתה לא מבין איך לקרוא שרשורלמה לא123

דיברתי על "הלוי מא"

אושירוש16
תיקח את הילדים באחריות מלאה.
תעבוד 7-8-9 שעות ביום.
תשיג מסגרות מתאימות לילדים בזמן שאתה בעבודה.
ואחר כך תחזור לבית ותתחיל לטפל בילדים. להאכיל, להלביש, לנקות ולסדר.
הכל לבד..
תדאג לכלל הצרכים הפיזיים/נפשיים של הילדים. בוקר צהרים ערב - 24/7. כל ימות השנה.
תדאג לענות לכל הטלפונים המזדמנים מכל המוסדות/ לקחת את הילדים לרופא על חשבון ימי עבודה.
וקיצור...
תעשה את מה שהאישה עושה ותקבל קצבת מזונות כדי להשלים את הפער בין המשכורת שלך לבין הצרכים של הילדים.

נשמע הוגן. לא?
את שופטתשירוש16
אישה שלא נכנסה לפה כדי להגן על עצמה.

נשים (וגברים) פה נתנו עיצות/זווית ראיה שונה וכ'ו כדי להסביר את המצב ולעזור. לא כדי לשפוט בין השניים וקל וחומר לא לצאת עם הצהרה חד משמעית שיש עם אישתו בעיה כלשהי.

אגב, מעריכה מאוד את היכולות שלך בניהול בית.
אך לא כולן כמוך. ולא לכולן אותו סדר עדיפויות.
אישה אחרי לידה לא אמורה לנקות ולסדר בית ובו זמנית לטפל ב3 ילדים.
זאת מבלי לדעת מה המצב הרפואי שלה במהלך ההריון ולאחר לידה. (שמשום מה הושמט מפה...)
מרוקאית?מופאסה
את כנראה לא קראת את ההודעה של הפותחחדשה ישנה
כמו שאני קראתי.
את קראת ג'יפה ןסירחון אני קראתי כביסה וכלים.
אני קראתי מילים מעליבות כלפי אישה ואת לא מתייחסת לזה בכלל. כיף שבעלך החמיא לך, פה הפותח עסוק בלראות מה שאשתו לא עשתה במקום לראות מה היא עשתה.
בבית עם 4 ילדים סביר להניח שתמיד יש כביסה וכלים. זה לא נגמר לעולם... רק לפני שהולכים לישון ערימת הכלים נעצרת מלעלות. כל הזמן מפעילים, תולים, מורידים, מקפלים.
אני גם מאוד אוהבת ניקיון ואצלי זה בין הדברים הכי חשובים, אם זה טוב או לא אפשר להתווכח. אבל בשורה התחתונה חודש וחצי אחרי לידה גם לטפל לבד בכל הילדים וגם שלא יהיו כלים בכיור ב21:00 בערב זה על גבול ההזוי. עד שהילדים נרדמים נניח 20:00 (הלוואי ..) ואז את הולכת להניק, להחליף, לאכול משהו .. לקלח את התינוק וכבר 21:00 מחכה שבעלך יבוא ויעזור לך עם הבלאגן הזה.. אבל במקום לבוא ולהושיט יד בא וקורא לה בשמות מחמיאים.

וזה שהוא כתב שהיא מסתובבת בקניון- תני לי לנחש שזה לא כל יום והוא נתפס על יום אחד שהיא יצאה כדי לקבל מעט אוויר שכ''כ זקוקים לו אחרי לידה, לראות עולם ולא להיות כל היום בבישולים- כביסה - ילדים ואבי הנחמד נתפס לזה כאילו זה כל יום... צריך לקרוא גם מעבר לשורות.
וואו. לא מובן למה היא מביאה לך ילדים.סוסה אדומה
טיפת הערכה וכבוד אין לך. אתה יודע מה זה לסחוב הריון וללדת ולגדל ארבעה ילדים?

היא בחופשת לידה, משמע, היא גם עובדת בדרך כלל (הפמיניסטית שלך. או שהשובניזם שלך הוא חד צדדי), כי להבין ולתמוך פיזית ונפשית באישה מפורקת אחרי לידה, אין לך את זה.

ההודעה הכי מקוממת שקראתי אבר. כמה "מגיע לי" בהודעה אחת.

נראה לי שהגיבו לך מספיק.

זה שיש נשים שיש להן מספיק כח ורצון לנקות ולסדר את הבית תוך שהן מגדלות ארבעה ילדים, זה לא מעניין.

הגישה שלך נוראית.
^^^^^הוא 'דיבר איתה יפה וזה לא עזר'rivki
אולי שיוציא את השוט..
^^^^^^^^שירק

התסכול שלך מובןאתבשג
אמנם,
אבל הבעיה היא שאין לך טיפת כבוד לגברת.

כמו גם שום טיפת רצון לפתור את העניין או לקבל עצות מועילות שיעזרו,
אלא רק להתלונן ולרדת עליה כמה שהיא גרועה.

לך לטפל קודם במשקעים קודמים שלך עליה,
כי אין סיכוי שהגעת לכזו רמת שנאה שפלה אליה
רק בגלל לכלוך בבית,

וקודם כל
לך לרכוש ולו מעט כבוד אליה,
כי בלי זה אין סיכוי לאהבה בכלל.

בהצלחה
בן אדםםםםםם היא חודש וחצי אחרי לידהההה תניח להציפ'קה
תן לאישה להתאושש!!!! בהחלט לא עניין שלך מה היא עשתה!!!! נגיד והיא ישנה. כל היום. תפרגן לה היא הכי צריכה בעולם!!! חודש וחצי אחרי לידה בלי ילדים גדולים הייתי סמרטוט אני לא יכולה לדמיין מה יהיה עם שלושה גדולים

ב״ה נשמע כמו דיכאון של אשתך metorafi
אבל תכלס מה אכפת לך מהבלאגן אם לה אין בעיה ואתה רוב היום לא בבית אז תסתכל על מה שטוב , ואם היא בדיכאון אז תטפלו בזה !
בדכ לא מגיבה*כוכבית
הפעם ממש חייבת... התיאור שלך נשמע כציטוט של בעלי ושלי בדיוק. מבינה מאוד. את שניכם. לא פשוט ולא קל. תכלס באמת בשבילך- תעודד אותה לישון ולנוח כמה שצריכה. לא הזמן ללחוץ עכשיו. חשוב!תפרגן ותעודד אותה לצאת, ( אתך, חברות, קניון...)להתאפר, להתלבש... עצם היציאה והאוורור יתנו לה הרבה כוח וחשק לחזור לתפקוד בשמחה.
באופן כללי- אני מניחה( מנסיון עצמי) שתמיד קשה לה עם הנושא הזה. היא צריכה עזרה. היא אולי משדרת חוסר אכפתיות כדי לא להפגע, אבל הטבע הבסיסי של האשה הוא לרצות את בעלה. טבע. לא משנה מי היא. כמה שהיא רוצה ומנסה- היא נכשלת. תעזור לה, בשביל שניכם. גם בהבנה- היא לא דווקא, כך נבראה. אל תשווה לנשים אחרות! לכל אחת המעלות והחסרונות שלה. היא כנראה חמה ומעניקה לילדים יותר מאחותך, סבלנית יותר, וכו. תעריך על מה שכן יש בה. במילים- תחפש בזכוכית מגדלת על מה להחמיא ולהעריך, במיוחד בנושא הזה. ייתן לה מוטיבציה להשתפר ולעבוד. פיזית- כמו שהציעו זקני הפורום דלעיל. וגם לעבוד על זה יחד- ( כשרגועים ומקבלים) קבלה חודשית קטנטנה כגון סידור מצעים בבוקר, עם טבלת ויים וצופר בסוף, כשמוסיפים בהדרגה משימות. זו עבודה קשה ותהליכית. אבל
בכנות, אתה הראשון שתרויח. בהצלחה רבה רבה!
סופסופ תגובה ראויה לשמה...יהודה224
מתיחסת לנקודות אמיתיות ולא לסגנון השאלה
בעצם, מה המטרה שלך?בת 30
האם המטרה היא להיות צודק? להוכיח לעצמך ולאשתך ולאחרים כמה שאתה סובל והיא אשמה?
אני שואלת באמת, לא בקנטרנות.
אני מניחה שכולנו מתנהלים ככה לפעמים. הרצון להיות צודק הוא רצון חזק...והאשמת האחר זה הכי קל, נעים ובטוח מבחינתינו.

או...
האם המטרה שלך היא לחיות בשלום ובאהבה עם אשתך, וללמוד למצוא פתרונות לבעיות שעולות במעלה הדרך.
כי תדע, שלכל זוג יש בעיות, לכל זוג יש פערים, תסכולים, ציפיות, פגיעויות, רק שאצל כל זוג זה בתחום אחר.
השאלה מה עושים עם זה.
האם רואים בפער ובתסכול גורם שבסוף יכעיס, יכעיס, יכעיס, ואז יגרום לריחוק ולפירוד?
או שמבינים שאלו החיים, ועם כל הקושי , צריך להתמודד איתם.
מנסיוני, אני יודעת שהקשר הכי עמוק וקרוב מגיע דווקא מהבירור של הפערים והתסכולים האלה. דווקא בהם לומדים להכיר את עצמינו ואת הצד השני בצורה עמוקה יותר. זה דורש המון סבלנות, כנות, יושר פנימי, נכונות להשתנות.

אז בעצם השאלה מה אתה רוצה מכאן והלאה.
למצוא פתרון, לנסות לחיות בשלום ובאהבה, או להוכיח לכולם כמה אתה צודק וסובל.

רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת.

אגב, אני לא יודעת למה התכוונת כשכתבת ''דיברתי איתה יפה וזה לא עזר''. גם אם אמרת בנחת שאתה אותה לחזור לבית נקי ומסודר, זה עדיין לא אומר שבאמת דיברתם על זה. לא ישבתם באמת והקשבתם אחד לשני. אתה לא באמת מבין מה עובר עליה, כי היא לא נפתחה וסיפרה לך. להפך, היא מסתירה ממך.
וגם היא לא מבינה לגמרי מה עובר עליך, היא גדלה בבית בלי הקפדה על סדר ונקיון ולכן לא מבינה עד הסוף מה זה עושה לך.
ברגע ששניכם תהיו במודעות של רצון לשמוע ו להבין אחד את השני, אז כל בעיה כזאת תוכל למצוא פתרון בסופו של דבר.

אבל שיחה שהיא ''חיצונית''- לא עושה כלום גם אם היא רגועה. ''אשתי, אני ממש רוצה לחזור לבית נקי ומסודר, בבקשה טפלי בענין''. יופי. לא עשית כלום. באמת כלום. אפילו לא נכנס לאזניים, ק''ו שלא לראש, כי זה מתעלם לחלוטין מכל מה שהיא מרגישה ועובר עליה.

אני לא מצדיקה אותה. וגם לא אותך. אם משהו- אז את שניכם. אתם עוברים משהו. זה לא קל בכלל בכלל, אבל יש דרך לצאת מזה. אבל כדי לצאת מזה חייבים להבין שזה לא יבוא מכעס, מדרישות וכד'. רק מנסיון אמיתי של שני הצדדים.

ועוד דבר אחד, אני מכירה הרבה נשים, שהילד הרביעי היה משהו אחר מבחינת העומס והקושי עבורן. מעין ''קפיצת מדרגה'' בקושי. נקודה למחשבה.
נראה שאמרו הכלשירק

אבל איזה מזעזע ועצוב זה..

אשתך שניה אחרי לידה ובמקום לפרגן לה קצת חופש - היא בטח עבדה בחוץ כל ההריון עם שלושה ילדים קטנים, ועכשיו רוצה קצת לנשום!! היא הביאה לך ילד! בדמה בחלבה במאמץ גדול, ובמקום להיות זה שמפרגן לה ועושה לה טוב אתה בא עם דרישות.

למה מגיע לה היחס הזה? 

קחו עוזרת ובמקום לחזור הביתה עצבני תביא משהו לאכול ותשבו יחד לראות סדרה נחמדת! זה מה שזוג נורמלי עושה בתקופות של לחץ בחיים. חופשת לידה נועדה לחופשה.

יואו....יהודה224
איזה שרשורפלצת יאלהההה תעבירו נושא....
חברים יקריםהריון וזה..
אני רוצה להגיד שממש הגזמתם יש פה בן אדם במצוקה שרק רוצה עזרה ואתם פשוט תוקפים אותו לא קראתי את כל השרשור (בכל זאת 300 ומשהו הודעת ;) ) אבל אני רוצה רק לעודד אותך ולהגיד לך שלדעתי אתה צודק לגמרי וזה כייף להגיע לבית מסודר ונקי עם ריח נעים וטוב וקיצר אני מבינה אותך מאוד הייתה לי תקופה כזאת אחרי הלידה שלי(ילדה ראשונה)וכשבעלי דיבר איתי על זה אז ישר יום למחרת תיקתקתי את הבית כי זה המקום שלו גם ואני רוצה שהוא יגיע בכייף לבית שלו ועם חיוך על הפנים כל פעם כשנכנס וזהו עד כאן החפירות
מחילהבת 30
ממש לא כולם פה תוקפים.
יש כאן הרבה עצות טובות ואמיתיות שנכתבו בתורה עניינית ונעימה.
אם הפותח בנאדם חכם- הוא יקח את העצות וילך לפתור את הבעיות בחיים שלו.
ואם הוא לא חכם- הוא ימשיך להתלונן על אשתו ועל הפורום וירגיש הכי צודק ומסכן בעולם.
נכון.יהודה224
אחרי מאמצים רבים להעלות את הטמטמת הזו על פסים נורמליים...
"טמטמת" של מי?סוסה אדומה
כדאי שתלמדו להסתכל על הדבשת של עצמכם. זה כבר מביך...

אין שום קשר בין התגובות מהסוג שלך לתגובה של בת 30.

זה שאתה לא מבין למה מתייחסים פה לסגנון השאלה, זאת בעיה.
אתה מלא בהבנה כלפיו, ויוצא נגד מי שמלא בהבנה כלפיה.
אתה לא חושב שזה צבוע לומר בכל הזדמנות "שהבנות פה צבועות כי הן רואות צד אחד" (מה שלא נכון בשום צורה) כשזה מה שאתה עושה כל פעם בעצמך?
מילא לא היית אומר את זה, היתה לך "לגיטימציה" להיות כזה.
אני חוזרת שוב, מזל שיש פה גברים נוספים לאזן את התמונה.

צא ולמד מה זה גבר אנושי.
אני לא צריך קופלימנטים על היותי גבר אנושייהודה224
לא אמרתי הבנות פה צבועות.. אבל יש פה תגובות לא ראויות וגסות ומכוערות שלא עוזרות לאפחד רק יורדות על סגנון הפותח.
עייני בהודעותי לא הייתי מלא בהבנה כלפיו דווקא ההיפך אמרתי שאני מקווה שלא דיבר איתה בצורה שהוא כתב
בקשתי תגובות עניניות וב"ה היו כאלה שידעו לסנן את כל המסביב שרק אליו חלק התייחסו. ולא ענו רלוונטית לעניין שהציג הפותח

ולא יצאתי נגד אלה שהבינו אותה אני יצאתי נגד תגובות מסוג תתגרש ממנה בטח אתה הרסת לה את החיים...
הסגנון שלו 99% מהבעיה פהסודית
ככה שדווקא התגובות האלו הכי רלונטיות.
השאר הגיגים
מי החליט שצריך לסנן את המסביב?סוסה אדומה
לא מובן לי מה לא ברור לך שיש קשר הדוק בין הסגנון שלו לבעיות בינהם.
לא מבינה מה הלחץ שלך ךהפריד.

מי שיש לו סגנון כזה, שיבדוק את עצמו.

מאוד עצוב לך זה שיורדים על הסגנון שלו, אבל לא עצוב לך מספיק הסגנון שלו בעצמו.
נשגב מבינתי.

כמו שאמרתי, הגיע הזמן להסתכל על הדבשת. זה בהחלט מביך.
במחילה..אני123
אבל היא אחרי לידה 4
זה לא כמו לידה ראשונה
מהבחינה הזו שיש עוד 3 לטפל בהם...
אני מניחה שלא נשאר לה כח לסדר ולנקות..
לא לכולן יש את אותם כחותהסטורי
ואין להשוות בין אחרי לידה ראשונה - שכשהתינוק ישן, גם את יכולה לישון, לאחרי לידה רביעית, שמשתיים עד הערב, היא צריכה להאכיל/לקלח/ לטפל/ להפריד מריבות/ לארגן משחקים ולהעסיק את שלושת הגדולים.
תגובה *ללא קריאת תגובותהעני ממעש

אכן. אולי אינה יודעת לנהל בית.

אולי ראית זאת לפני החתונה, אולי לא.

אולי קרה לאחר הנישואין, אולי לא.

כעת אשתך במצב שאינה מנהלת את הבית/ במצב "בעסא".

זה -בכלל- לא אומר שהיא בן אדם רע, או שאינך יכול/ אמור לאהוב אותה.

להמחשה, חס וחלילה היתה חולה- לא היית רושם כך. כלומר, היה מפריע לך- ובצדק- שXYZ לא נעשה. אך- היית מבקש אהדה, ולא "דרכים לחינוך אשתך".

תנסה לחשוב עם עצמך, אם זה משהו בר פתרון, משהו חולף, משהו שתוכל אתה לעזור לה,ו/או מניין זה נובע.

באופן ספציפי- זה אכן משגע להגיע לבית בלגאן. תמצא לך מצב בו תוכל לייצר פינה אחת- שהיא מסודרת לטעמך- וזה יהיה מה שיתן לך את הקורת רוח.

דווקא בשרשור זה צריך לקרוא את התגובותסודית
להבין כמה עמוק הצורך הזה הושרש בו
איך כילד הוא שמח להגיע לבית הנקי עם המאכלים הערבים
איך צפה באביו מפרך את גופו למען האושר שציפה לו כשחזר לביתו
וכן כי הוא עצמו מסודר וחונך לסדר מהר וטוב.
הצורך הזה חיוני לרווחה שלו
הוא לא יוכל להסתפק בפינה אחת מסודרת (הצעתי את זה איפשהו למעלה)
כנראה שאיכשהו הצליחו יחד לשוות לבית מראה סביר
כשמי שהוביל את הסדר והניקיון היה דווקא הוא, שמקטנות ידע איך ומה לעשות.
הילד הרביעי גם מטיל עליו עול כלכלי נוסף, גם התקופה של חופשת הלידה מטבעה מבולגנת, גם הקושי של האשה לתפקד כרעיה - הכל הצטבר ורע לו לחזור הביתה.
אני מבינה מהמרוקאיות שכתבו פה שגם אחרי לידות הן תקתקו את הבית,
לכן כילד הוא לא התמודד עם בלגן אף פעם - גם לא במצב של חולי.
תראה מה רשמה *אשתו של בעלי*
בעשור השלישי של החיים עם 4 ילדים עם עבודה קשה ומתסכלת שכר נמוך - הוא משווע לשקט שבא עם הניקיון והסדר.
יכול להיות שאיננו אדם גס מטבעו, יכול להיות שהוא פשוט מוצף מעל הראש

הזמן יעשה את שלו
התינוק יגדל
יחד יחזירו את הבית למראה שמקובל עליו
אבל לא יזכה כאביו לחזור לבית מבהיק ולנשום את השלווה והנחת שבית כזה משרה.
אלא אם האשה תשתנה... 🙂
מי יודע
א. תודה. אקרא בעה יום אהעני ממעש
ב. אם אמו תקתקה אחרי לידות, שכוייח לה. אין משווים בין זוגות. כלל א.
ג. סיפור ידוע, על רב שביקש מאשתו לבלגן את הסלון..
אתה אמיתי?פאז
אשתך הרגע ילדה, היא עם 4 ילדים לבד כל היום כולל בהשכבות ואתה בא אליה בתלונות?? 6 שבועות מהלידה אישה בכלל צריכה לשכב ולא לעשות כלום ככל האפשר.
אחר כך לחזור לאט ובהדרגה למה שאפשר.
בדרך כלל עד חצי שנה זה עדיין בטווח האחרי לידה ויש נשים שעד שנה או שנתיים לא חוזרות לכוחותיהן.
מעבר לזה להיות עם ילדים ותינוק זה מתיש לא פחות והרבה פעמים אף יותר מלעבוד.
וכשאתה מסיים את העבודה וחוזר היא ממשיכה לטפל בתינוק קטנטן גם בערב כשאתה נח בבית וגם בלילה כשאתה ישן....
ויהודה 224? והלוי? יש לך ספק שהם כולם אמיתייםסודית
ככה גידלו אותם.
כדי לאזן אציין שאין אמא שלא טועה בגידול הילדים שלה (גם אם את הבית ניקתה עוזרת)
אבל זו סריטה שגאים בה:
אחותו אחרי לידת תאומים והבית בית מרקחת!
שאפו! מעניין על חשבון מה זה בא

מציעה להודיע בפורום הריון ולידה ולהזעיק תגבורת.. 🙂
שריטה*סודית
תגבורת לשרשורפלצת של 400 הודעות?נחשון מהרחברון
שרשור שמצדיק חקירת כל האוכלוסיה ולא מדגם ממנהסודית
קראתי רק את ההודעה הפותחתפאז
אולי אשלים את המשך השירשור עכשיו
ניתן להשיג את הכלהלוי מא
גם בית נקי וגם ילדים מאושרים שמדברים איתם.
בית נקי מעבר להיותו מקום נעים מסוגל לייצר אצל ההורים נחת רוח לדבר עם הילדים ברוגע.
כמובן שזה תלוי בהיות ההורה בעל מסוגלות לחיות מסודר ונקי ולגייס באופן הכי טבעי את הילדים ילד ילד לפי יכולותיו.
מדהים כמה שהילדים שלי אוהבים להתגייס לעזור בבית.
קיפול כביסה הורדת כביסה סדר הורדת זבל ומחזור לתיבות הכתומות הסגולות וכלובי המחזור.

שוב כמובן שהכל תלוי בחינוך בבית ברוך השם אמי שתחיה סמל ומופת בעניין גם בית נקי גם הייתה עושה איתנו יצירות בנחת ולעולם לא חטפנו מזה ריקושטים.

שוב הכל תלוי בהורה וביכולת שלו לדאוג לכל.
ובמה אמך עובדת?אני123
תלוי גם כמה עומס יש לאשה מהעבודה?
הייתה מורה לחינוך מיוחד 40 שנההלוי מא
כמעט משרה מלאה
קשה... כל הכבוד להאני123
כנראה להורים היתה המון סבלנות..אני123
היום אנחנו בלחץ
מסכים שמשהו באווירה הכללית נעשה מתוחהלוי מא
אך לא צריך להתבלבל ולהפוך קושי לאידאולוגיה.

אני לא יכול להכשיר לכתחילה היות האדם מעשן בגלל שהוא לחוץ עישון זה דבר פסול ואי אפשר לכבס את זה
לכל הדעות דמות להערצההלוי מא
אוי והקישוטים לסוכות והיצירות כל יום פשוט תענוג.
וכן גם אוכל חם וטעים כל יום.
היא מהממת אבל הוראה זה לא מקצוע שמשרת את הטענה שלךשירק

גם במשרה מלאה נשאר המון זמן פנוי. 

לא כשצריך אחרי הצהריים לעשות ביקורי ביתהלוי מא
טלפונים לפקידות סעד וכד....
הוראה זה אחד המקצועות התובענייםאני123
ואני לא מורה
נכון מאוד, אבל יחסית אפשר לשחק עם הזמניםהסטורי
יש אשליה, שהמורים בחופש, כל הזמן שהילדים בחופש. זה ממש לא נכון. מורה טוב - מכין שיעורים (וכשהוא לא מכין, מרגישים את זה על השיעורים שלו), בודק מבחנים, משוחח עם הורים ותלמידים מחוץ לשעות הלימודים, יש גם ישיבות מורים, השתלמויות, ימי הערכות (על החופש, אלא מה?), קישוט הכיתה ועוד ועוד ועוד. כל התכניות (אופק חדש וכד'), שניסו להסדיר למורים את העבודה החוץ כיתתית, נותנות מענה מינורי מאוד לצורך הרבה יותר גדול.

מה שכן, לפחות לגבי חלק מהמשימות הללו - מורה יכול לתכנן את הזמן בעצמו ולא תלוי בבוס.
אמא שלך בוודאי אישה מרשימההסטורי
אבל אתה זוכר איך הבית נראה אחרי לידה רביעית?

(יש כמה 'בדואיות', היתה לנו שכנה שחזרה לעבודה תובענית 48 שעות אחרי הלידות. אבל זה לא הסטנדרט)
שכנה בדואית?אני123
אני מניחה שלא...
אני מקווה שהיא לא שילמה מחיר על החזרה הלא נכונה הזו
לא היא יהודיה כשרההסטורי
אבל מבחינת הכחות שלה, כינו אותה 'בדואית'. פשוט בדואית בחודש תשיעי, יכולה לצאת לעבוד בשדה בבקעה בחום של 42°. כשצריך, בלי עזרה של אף אחד, היא כורעת ללדת ואז חוזרת למאהל עם התינוק. (כמובן, אם זה בן, היא מנופפת בו לעייני כל ואם בת משתדלת להחביא).

אבל זה חריג לחלוטין. רוב מוחלט של הנשים, באמת זקוקות לשישה שבועות של מנוחה רבה ככל האפשר.
כולם זקוקותלמה לא123

מי יותר ומי פחות

אחרי 48 שעות? היא הורסת את הגוף,יש נזקים שמצטברים ורואים רק אחרי הרבה שנים.

לא הבנתי מה הבעיה שלך?יהודה224
אמרתי משו לא במקום??
הוסבר בשרשור עצמו - ולא רק על ידיסודית
לא הוסבר כלוםיהודה224
יש פה כאלה שבגלל שלא הסכמתי עם הסגנון של התגבות שלהם גם בשרשורים קודמים הפכו אותי לאיזה אדם מזן מסויים ואת כנראה מבין אלו אז אציין שטעות בידייך
זה שאני חושב שלא צריך לכנות מישו שתומך בפוליגמיה בהמה, או סוטה לא אומר שאני תומך בזה
זה שאני חושב שצריך לענות בפורום ענינית, ולא לשלוח בנאדם להתגרש בגלל סגנון כתיבת השרשור הופך אותי לשובניסט או גזען טעות בידייך.
סודית אוסיף לך עוד חומר למחשבההלוי מא
יש שני אופנים בתפיסת הסדר וניקיון בבית.
א. לחיות נקי ומסודר קרי יש כוס שוטפים במקום סיימנו צהריים שוטפים את הכלים המטבח מעט מלוכלך מעבירים סמרטוט חפיף. ככה חיים סדר וניקיון והבית תמיד משובב נפש. כ"כ גם הילדים שותפים לכל דבר וכך מרויחים חינוך לשותפות מגיל צעיר. כן כן גם אנכי מבשל מכבס ומנקה למרות היותי עובד קשה.

ב. לנקות ולסדר כשהמצב אקוטי.
כיור מלא לעייפה בכלים מאוד מייאש לטפל בכזה דבר סל כביסה ביום רביעי שנראה כמו סל כביסה בצאת תשעה באב לא ממש מפתה להתקרב אליו.
רצפה שלא נשטפת שבוע ימים לא כ"כ נעים לדרוך עליה צעצועים מפוזרים בכל הבית לא נעים לקבץ נידחים וכך גם מאבדים חלקים של משחקים וזה ממש באסה אחר כך לשחק כך עם הילדים.

הבוחר בחיים של סדר וניקיון מרויח נעימות תמידית וכמובן הכי חשוב לרתום את הילדים לטובת העניין כך גם זוכים לחינוך טוב לשותפות.
הבוחר בשיטה השניה נידון כל חייו לחיות ברדיפה אין סופית אחרי מעט נחת בבית. ומתחיל להכיר בברדק ובלכלוך כאידיאולוגיה זולה שמקורה בפיזור הנפש שכל דמות רוחנית תפסול דבר זה על הסף.

כמובן שצריך רקע מהבית.
כפי שכתבתי אמי שתחיה מלכה פרסיה אמיתית שכשאתה נכנס אליה הביתה גם אם דעתך מפוזרת ישר נכנס לך יישוב הדעת במקום.

מסכים שאישה אחרי לידה מפורקת ולא יכולה להקיף הכל אבל עם קצת רצון ותכנון נכון אפשר לגנוב פה שעה ושם כמה דקות על מנת לשוות לבית צורה נעימה ולא כאוסית. כמובן בשיתוף הילדים ואולי איזו נערה.
כשאשתי שתחיה סבלה ממצב רפואי מסכן חיים עוד מבית החולים דאגה למישהי שתגיע פעם פעמיים בשבוע לעשות סדר.

כללו של דבר הכל תלוי ברצון לחיות בבית נעים נקי ומסודר שלכל הדעות יותר כיף לחיות בו.
הרי פשוט שאם היינו סוגרים מלון או צימר והוא היה מבולגן ומסריח לא היינו נהנים מהחופשה כן הדין בבית!

זו כל התורה ללא ירידה לפסים אישיים.

כשאני מדמיין את הבתים של האבות והאמהות הקדושות אינני מסוגל לתאר לליכלוך ובלגן זו לא דרך התורה.
ויש לכך סימוכין רבים "תלמיד חכם שנמצא רבה בביגדו חייב מיתה" וכד...

ברכה והצלחה וכטס
אוו, עכשיו כתבת יפה דברי טעם ודעתלצמוח ולהצמיח
ודווקא בשל הבנתך את חשיבות הסדר והניקיון מצד אחד לחיים תקינים בריאים ושלווים, ומצד שני הבנה שיש מצבים שצריכים להכניס עזרה הביתה, וגם להיות שותף במטלות בעצמך,כפי שרשמת בהודעה אחרת, אז היה מצופה ממך ומיהודה, שתסבירו לבחור, איך הוא יכול לסייע לפיתרון המצב הקשה בביתו, איך הוא יכול לשפר את המצב, להכניס עזרה, לעודד את אשתו ולפרגן לה, לעזור לה להתחזק שיהיה לה כח להשקיע בבית, לקחת על עצמו חלק מהמטלות בתקופה הזו, ושיחס כמו שהוא מתייחס לאשתו רק ישיג את ההיפך הגמור ויחריף את הסבל של שניהם.
חבל שבמקום זה שפכת שמן על המדורה בביטויים קשים על אשתו. ולא תרמת לו מניסיונך ויכולותיך.
עדיין לא מאוחר לתקן.
לצערי המצב שם אצלו שלא מעניין אותה כלוםהלוי מא
אתה לא מכיר אותה ושמעת רק צד אחד!לצמוח ולהצמיח
ונשמע שהצד שלו מאד מאד לא מאוזן בלשון המעטה.
אני יוצא מנקודת הנחה שבמידה ואכן המצב שםהלוי מא
היה מאוזן הבחור לא היה בא לפה לכתוב
ברור שיש להם קושי ובעיהלצמוח ולהצמיח
ואני מאמינה לו לגמרי שקשה לו עם הליכלוך בבית ושיש לאשתו קושי בתחום,אולי גם בלי קשר ללידה.
לא כולן גדלו בבתים כמו של אמך שתחיה. והוא אמר בעצמו שהיא לא קיבלה בבית דוגמא טובה בתחום הזה.
אבל זה לא העניין בכלל!
עובדה שהיו כאן תגובות שהעידו שגם אצלם היתה בעיה והשתדלו לתקן.
הבעיה שלו זה היחס שלו לאשתו! ולא צריך להכיר אותו בשביל זה. רואים את זה מהסגנון והביטויים המזעזעים שלו.
אז עם יחס כזה, איך אפשר בכלל לצפות ממנה להתאמץ בתחום שקשה לה?!
לכן הוא צריך להתחיל לטפל קודם בליכלוך הפנימי, הרבה לפני הליכלוך החיצוני.
כתבת יפהתיתי2
עכשיו כשאתה יותר רגוע, אספר לך גם אני סיפור משפחתי
אבי בא מבית של אמא פדנטית, שהולכת אחרי הצאצאים עם סמרטוט ומנקה מיידית אחרי כל תזוזה. בעצמה, מה פתאום עוזרת.
וגם עבדה וגם בישלה ארוחות חמות (אם כי לימים הודתה שהן היו ג'אנק מפאת קוצר הזמן והכח. אבל בתודעה של הילדים היו ארוחות חמות ועשירות)
ולעומת זאת אמי שתחיה באה מבית מבולגן, ולא רק שאין לה חשק לסדר, היא גם לא אוהבת שמסודר. זה מלחיץ אותה ומעמיס עליה.
בנוסף היא לא עבדה, היו לה בעיות רפואיות, וחצי מההריונות היו בשמירה.
האגדות מספרות על מריבות אינסוף בתחילת ובמהלך חיי נישואיהם.
אם אבא שלי היה כותב ככה
ולא תופס את עצמו ובוחר לחיות עם מה שיש, ויש
הם לא היו ביחד היום
וההפסד הוא קודם כל שלהם.
כי יש להם זוגיות בלי עין הרע (אולי כי הם עברו הרבה ביחד, וצמחו ביחד)
אז לא היה להם כסף לעוזרת, בחיים לא שילמו למישהי (כאמור אמי לא עבדה)
אבא שלי מפשיל שרוולים, מדי יום, אחרי יום עבודה ארוך מאוד באופן חריג (24 שעות בתפקיד)
ומכבס
ומבשל
ושוטף
ומסדר צעצועים.
וברבות הימים הוא גאה בזה וכולם יודעים שהוא, האישיות והשם והתדמית שלו, בכבודו ובעצמו עושה הכל בבית.
אז מה אם אצל אמא שלו הוא לא נוגע בצלחת!!! הכל מביאים עד אליו כמו נסיך!
אז מה!

כשאני התחתנתי ועל אף שאני דומה לאבי ולסבתי בתקתוק בבית
גם למדתי מאמא שלי לנשום ולנוח
ולבעלי היה קצת קשה שהבית לא פיקס
והאוכל לפעמים ג'אנק
והוא צריך להוציא לעצמו
ושאני מקפיאה אוכל...
הרי "אצל אמא שלי זה לא ככה והיא גם עבדה כמוך וכולי"
למזלי חמותי היא חמות יוצאת דופן
והיא אמרה לו כמה פעמים- שיש לו זכרונות אידילים אך לא משקפים את המציאות.
היא עבדה פחות וגם לא עבדה במשך תקופות אחרי לידות.
הארוחות החמות שהוא זוכר היו ג'אנק או מהמקפיא
והבית היה מבולגן.
ואין לה מושג איך הנשים של היום מצליחות הכל,
כי העומס של העבודה הוא גדול בהרבה יותר
(וחמותי ניהלה בית ספר. היא יודעת דבר או שניים על עומס בעבודה ושילוב עם אמהות.)

מה אני באה לומר?
שתפיסת סדר וניקיון בבית היא מאוד אישית
מאוד מחוברת לילדות, למשפחה, להרגלים
לרגשות שונים
להעדפות, למחירים, לבחירות.
ומה שלך ולפותח השרשור ברור מאליו, ממש לא ברור מאליו לאנשים אחרים.
וגם הברור מאליו שלכם - לא בטוח שהוא מחובר למציאות הספציפית.
במקרה אצלך כן, אשתך אשת חיל מדהימה, מטיפול נמרץ מזמינה מנקה. וואלה, איך זה תורם לזוגות אחרים?
היא כזאת, תסלח לי אבל לשליטה הזאת יש גם נקודות תורפה, אישה אחרת היא אחרת ויש לה נקודות חוזק שאין לאשתך.
יפה כתבתIIIII
כפי שמרו רז"ל, אל יקפיד אדם בתוך ביתו
הלוי, כתבת בצורה מכבדת - אענה לך בצורה מכבדתסודית

קודם כל, בכל התגובות שלי הבהרתי, שהייתה דמות שניקתה- אם כי לא אני.

אין חולק על ישוב הדעת והרחבת הדעת שמגיעים מסביבה נקייה ונעימה.

אבל החיים דורשים גמישות.

נניח החלטתי, שאני רוצה ללכת לגן הבוטני עם הילדים (אגב ממליצה לכולם)

ועכשיו חורף, והוא נסגר שעה לפני החשיכה,

וקח בחשבון שאינני מורה לחיוך מיוחד,

הכלים של ארוחת הצהרים יאלצו להמתין בכיור,

כי חבל לי על כל רגע של אור והם לא ראשונים בסדר העדיפויות שלי.

כנ"ל אם החלטנו ללכת לים בקיץ, ועוד הרבה דוגמאות.

מתיזים קצת סבון ומים על כל כלי והולכים.

מבטיחה לך שהם יגיעו לארון המסודר נקיים, גם אם חיכו כמה שעות.

ואם חזרנו מאוחר ואנחנו עייפים, ארוחת ערב מקלחות והשכבה נינוחה יותר חשובים לי מהם.

אז אם בעלי לא עייף -  הוא ישטוף אותם ואם כן, הם יאלצו לחכות עד הבוקר. 

שנה שלמה שטפתי כלים של ארוחת ערב רק בבוקר כי בבוקר אני רעננה וזריזה ובערב חבל על הבריאות.

מה קרה?

שום דבר.

לגבי פיזור צעצועים בבית, כתבתי שהצעצועים מתגוררים בחדר משחקים. 

גם לי חשוב לשמור על החלקים.

אבל יותר חשוב לי לפתח את הכשרונות של הילדים,

לכן אם הם התחלו לבנות  ולא סיימו היום,

לא אפרק להם חזרה לקופסאות כי יש לי אובססיה. אחכה שהיצירה תושלם, גם אם זה יקח להם שבוע.

לפני שבת הכל חוזר למקום.

כביסה. ב"ה לא חסרים בגדים בארון. היא תחכה לזמן הקבוע לה בסל הכביסה. 

אם נשפך משהו ומלכלך מנגבת במקום, אבל שטיפת רצפה- לכבוד שבת.

בקיצור כמות הזמן שמוכנה להקדיש לניקיון מוגבלת

אחרי לידה, הלוי, בכלל  אין מה לדבר.

רק עוזרת / בן זוג.

וחצי שנה מינימום.

"נשים שלנו חשובות הן"

לעיונך:

https://www.biu.ac.il/JH/Parasha/pesah/ger1.html

איש איש והנחת שלוהלוי מא
איש איש והסטנדרטים שלו.

הבעיה כמו פה בכותרת בעיני היא.
שאותה לא מעניין והוא על בריקדות.
עם עמידה כזו על דעות בלא למצוא אמצעי כשר הדרך לאומללות זוגית סלולה
הילדים שלו לבושים, נכון? הם קבלו ארוחת ערב? יש לו אוכל?סודית

אז הכביסה מתכבסת והכלים נשטפים. ומישהו מבשל, נכון?

בקצב שהיא יכולה אחרי הלידה.

מסכימה שמצב הבית בערב אצל אשה יולדת לא מלבב במיוחד, היא עייפה, הילדים עייפים, הבית הפוך.

זו התקופה שהיא הכי צריכה את העזרה שלו. 

הוא חייב להושיט יד  - אם הוא בן אדם.

עכשיו לגבי הקניון

תכניסו לעצמכם טוב טוב לראש

אשה אחרי לידה צריכה להיות נינוחה ושמחה כדי שלתינוק יהיה טוב.

זה יותר חשוב מבית 'בית מרקחת'

איך מדגישים ככה?הלוי מא
בזה אתה צודקהסטורי
אבל הפתרון אינו 'לחמם' אותו עוד, אלא להציע דברים מעשיים.
^^^^הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ח בתשרי תש"פ 08:18
אגב, בתור זה ששוטף כלים בליל שבת (וזה בסדר גמור) - אני מעדיף ללמוד אחרי הסעודה ויותר מאוחר לשטוף כלים. ככה אני גם לומד וגם הולכים לישון עם כלים שטופים. אם הסדר יהיה הפוך, אני כבר לא אהיה מרוכז וסביר שארדם על הספרים.
אני אישית לא אוהבת לשטוף כל כוס בנפרדמקרוני בשמנת
הכיור מתמלא ואז שוטפים, אחרת אני מרגישה משועבדת לנקיון.
אני לא צריכה לחשוב פעמיים לפני כל כוס שאני מוציאה, וגם האורחים שלי לא. כנ"ל כביסות, עושה שלוש-חמש בשבוע בערך (אין ילדים) וכמעט תמיד ברצף.
שטיפת ריצפה ממש לא כל יום, ממש לא!
גדלתי כבכורה לשבעה אחים וגם אצל ההורים שלי שטפנו כלים רק בסיום ארוחה גדולה וממש לא אחרי כל נשנוש. שטיפת ריצפה רק לכבוד שבת, וגם נקיון השירותים (אלא אם יש לכלוך מיוחד).

לכל משפחה יש סטנדרטים שונים וזה בסדר. הפערים בהרגלים ובתרבות בין בני הזוג זה משהו שנתקלים בו הרבה במהלך הזוגיות וצריך ללמוד להתמודד איתם בכבוד ולהגיע לפשרה שאפשרית ונסבלת עבור שני הצדדים.
לקרוא בשמות ובכינויים כי ההרגלים שונים זה לא לעניין, לא מכבד, ולא מקדם שינוי.
אל תשווי בית עם ילדים לבית ללא ילדים...*אשתו של בעלי*
לא השוויתימקרוני בשמנת
סיפרתי מה קורה אצלי, כדי לשתף את האופי שלי והיחס שלי לנקיון, שלא סביר שהולך להשתנות.
וסיפרתי איך היה בבית של ההורים שלי - שכן היה ועודנו מלא ילדים.
כשיהיו (בעז"ה) ארבעה קטנטניםהסטורי
תעמידי כל יום חמש מכונות ברצף...
אני יודעת, לא טענתי שלא!מקרוני בשמנת
לא הכל כאן מתאים לכולם, גם לא לפותחהסטורי
הפותח הבהיר שעקרונית הוא לא מוכן למישהי אחרת שתעזור עם סדר ונקיון. אם הוא היה אומר שזה לא אפשרי כלכלית - מילא. אבל הוא לא מוכן עקרונית - לצפות אח"כ לסדר, זה ממש לאחוז את החבל בשני קצותיו.

לגופו של העקרון שהצגת - יש אמת בזה. יש אנשים שיותר זריזים במשימות, יש שפחות. כמובן יש יתרון גדול במי שעושה כאן ועכשיו, אבל יש מעלות אחרות, בתחומים כאלו ואחרים שמן הסתם נמצאים אצל אשתו ואין אותם להרבה אחרים.

ספציפית כאן, גם אם בשעה 13:00 המיטבח מסודר ונקי - היא עכשיו מכינה ארוחת צהריים לילדים. יוצאת 13:45 לאסוף אותם מהמסגרות (לא פורט כמה מרחק, ברכב/ברגל וכו'). מגיעה חזרה, עם ארבעה קטנטנים ב14 ו?, בקושי עולה איתם הביתה. הדבר הכי סביר כעת לאישה חודש אחרי לידה - הוא להכנס למיטה. אבל היא לא יכולה, צריך לתת ארוחת צהריים לשלושת הגדולים. כשמסתיימת הארוחה - ואתה מצפה שנו באמת, תעמדי עשר דקות ותשטפי כלים, היא מוטשת לגמרי (ויכול להיות שבדיוק התינוק מתעורר וצריך להחליף לו ולהניק, תינוק לא פועל לפי הזמנה)...
יש פתרונות לכל במצבים האלההלוי מא
ניתן לבשל בחמישי שישי לשבת ולטגן כמות גדולה של שניצלים קציצות וכד...
שיהיה לכל השבוע.
ניתן לארגן ארוחות קלילות באמצע שבוע כמו ביצים עם תפו"א.
אני לא מנקה אותו הבחור חי בסרט חייב להביא עוזרת.
וגם לתת יד לפחות בבישולים.
כללו של דבר אם רוצים לצלוח את זה אפשר להתגבר על הכל!
הוא יכול להביא עוזרת, הוא יכול גם להוריד ציפיותהסטורי
הוא יכול גם להבין שבדיוק כמו שהיה ברור לו שהוא צריך לתת יד כשאשתו עבדה בבקרים - זה המצב כשהיא אחרי לידה והסיבה שיש לה חופשת לידה (והיא בבית בבקרים) היא שהיא צריכה לנוח ולטפל בתינוק.

אבל *עקרונית* הוא לא מוכן להביא עוזרת.
הוא לא מוכן להבין, שיש סיבה מוצדקת לחופשת לידה.
ואפילו לא מבין שאחרי לידה, הוא צריך לעזור בבית, לפחות כמו לפני כן.
רחמנות.
לא קראתי תגובותאני123
אבל אשתך אחרי לידה!!!!!
תנקה בעצמך. אדיוט.היי זאת אני ..
היא חלשה, עייפה, מותשת. משגעים אותה כל היום אין לה זמן לעצמה. אתה צריך לעזור בבית לתת לה יחס אוהב ולסתום את הפה.
חצוףהריונית ותיקה
ילד בן חודש וחצי!!!! נראה לך קל?
אין שגרה נורמלית עם ארבע ילדים ?!
על משכב לידה שמעת או שאני אפנה אותך לשיעורים בנושא , ואו מסכנה אשתך ...
מה היה לפני הלידה?44444
בעקרון חודש וחצי זה כלום אחרי לידה.
אני עד חודש אחרי לידה שמה בצהרונים כשב-3 שבועות/ שבועיים הראשונים אני לא אוספת.

אני אחרי חודש ממש לא ניקיתי בית.
הרבה פעמים עוד יש כאבי גב מהלידה בתקופה הזו ולהרים ספר מהרצפה ממש קשה.

אשתך גם מבשלת צהריים לילדים? לשבת?
הרגע היו החגים....
זה לוקח המון זמן.
חגים שניה וחצי אחרי לידה זה סיוט.
בחודש האחרון כמעט חצי מהזמן הילדים היו בבית ולא היה ביה"ס והיה רצף חג-שבת שקשה גם לאחשה שלא אחרי לידה.

וחודש וחצי ללכת לקניון זו התאווררות בסיסית בעיני.
ותן לי לנחש שאם היא קנתה דברים הרבה מזה היה לילדים.... (בגדים למעבר וכד'... )

אצלינו אני מבשלת אז הניקיון על בעלי.
בפועל אחרי 3 ילדים הבאנו מנקה פעם בשבןעיים. זה לא עוזר ל"שוטף" אבל ממש ל"דברים הגדולים" כמו שירותים ומטבח שיהיו תברואתיים זה ממש עוזר.
זה איפוס לבית.

לדעתי כל היחס שלך אליה של בוס- עובד ולא בעל ואישה.
לדעתי, תדבר עם אשתך עוד שבועיים בערך, שיחה נעימה לאחר שתהיו מותרים (לא יודעת ואתה גם לא צריך לשתף את מצבכם כרגע). ותחשבו ביחד איך לחלק את היבודה ביניכם. ולא להגיע בגישת "מגיע לי" ובגישה של בוס אלא בגישה שיש פה בעיה משותפת ובא נחשוב איך פותרים אותה.
וגם הבנה של הקושי שלה.
כמה ג'ורה בשרשור אחד...פששמופאסה
👆 קוראות מלנ"ו, נא לשים לב לתגובה הזוסודית
מתמצתת בקצרה את הדעה הנגדית של שלושה ניקים אחרים.
לשים לב שהחינוך מבית אבא אמא נשאר לתמיד

4 ילדים ותינוק בן חודש וחצי ויש לך ציפיות?PIKA
מה קורה איתך?

אז אתה עובד! ביג דיל!
לעצור כולם! מצאנו את האיש היחידי בעולם שעובד!
וואו
צל"ש
איך לא הדלקת משואה עד היום?

את. מנגן כל כך הרבה על העניין שאתה עובד כאילו זה הדבר החשוב.
אשתך מגדלת את ארבעת ילדך בזמן שאתה נעדר לחלוטין מהבית.
על מה אתה מתלונן בכלל? על לכלוך בבית?
תביא לה עוזרת ותודה לה על כל יום שהיא נשארת עם כפוי טובה כמוך.
נכנסתי ואין לי כח לקרא הכלאורוש3
אבל אתה פשוט הזוי ברמות על!!! היא יולדת! ויש לה עוד ילדים לטפל בהם ואתה לא בבית רוב היום לעזור! זה מצב טירוף השרדותי קשה! היא חייבת עזרה. אין לי מושג איך היא בכלל שורדת לבד עם כולם כל כך הרבה שעות. היא מדהימה! אלופה! מהר תשלם לנערה שתעזור לה בשעות הקשות וברור שאתה בא ומסדר בחודש וחצי הקרובים לפחות. מסכנה שהיא ככה בלי שום עזרה! להיות עם תינוק זה לא פיקניק. זה מתיש והגוף שבור מהלידה. אחרי שתסייע לה ולא תעיר כלום עד שהקטן בן כמה חודשים אז תלכו לשקם את הזוגיות והתקשורת בניכם עם איש מקצוע. קודם תן לה תמיכה מינימלית של אחרי לידה לפני כל דרישה כלשהי.
כואב לי הלב שאשתך קיבלה בעל כמוךדבר מה
הגוף תשוש אחרי לידה,יש חוסרים פיזיים של ברזל/b12/חומצה פולית/סידן..
צריך לישון הרבה כדי להחזיר את הגוף לקדמותו,זה מצב ששום עבודה פיזית לא תשתווה אליו.
אתה בעל בעייתי,מציעה לך להראות את הדברים שכתבת לאיש מקצוע שיוכל לאפס אותך .כתבת שהבית של ההורים שלה סדום ועמורה,עם הפה שפתחת עליה והחוסר הבנה ואמפתיה לאשתך נראה שדווקא אתה זה שקיבלת חינוך של סדום ועמורה.
סתם שרשור של הס"מה'_מלך_העולםאחרונה
שפותח למטרה לחרחר מריבות בין משתתפי הפורום
בעל השרשור כלל לא הגיב ולא חשב בדעתו או שכן? שהוא יקבל 540 תגובות שמתוכם הרבה ,לא הובילו לכלום מלבד שנאת חינם,לשון הרע ,נרווים, כעס..
על שום מה? על כלום...

חבל..

המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קודם כלהעני ממעשאחרונה

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אלאחרונה

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך