היש סיכוי לאהבה??אוהביה
איך כיום בחור שבא מבית דתי לייט מינוס כזה מהמרכז שחזר בתשובה ובילה זמן ניכר הרחק מהמשפחה באזור הגבעות והיישובים בשומרון וביהודה וכל זה באמת מתוך אידיאל ערכים ותשוקה להמלכת ה' וקידוש שמו אבל כיום לא נמצא באזור מהסיבה שאולי באמת יש דרכים אחרות לקדם את אותם מטרות אפילו באותו אזור ובגבעות עצמם, ולא משתייך בצורה מוחלטת לאף מגזר וציבור פשוט יהודי שמנסה להתקרב לה' כמה שיותר ולהרגיש אותו בכל עניין ודבר בכל רגע ורגע ולקחת מכל סוג אחר של יהודים את הטוב ואת מה שמעורר עוד יותר את התשוקה וההתקרבות לה' שרק רוצה להיות חלק בגאולת הארץ ברמה הכי פרקטית שיכולה להיות ורוצה לחיות בשליחות תמידית למען עמ"י ברמה הכי רצינית שאפשר שבאמת מצפה לשינוי נחרץ במציאות ולהיות חלק ממנו ובגדול רק להסב נחת לה' ולהתייחד איתו, ומצד שני עדיין מאמין שיש דרך לעשות את הדברים בהתאם למציאות שמחייבת,
ורוצה ומתעניין בלימודים אקדמאיים בכל מיני נושאים ועדיין עובד על המידות וכל יום מחדש משתדל רק להאחז בה' ובכלים והאור שהוא נותן במציאות של צורך הפרנסה ו"מחסור" בזמן וריכוז ללימוד תורה והלכה, ובקיצור בחור שבאמת תקוע "בין הקודש אל החול" ברמה חזותית אפילו, איפה הוא יכול למצוא זוגיות אמיתית לחתונה שתתמוך באידיאל שלו ורק תעזור לו להמשיך ולהתחזק בתורה ובמצוות ומצד שני תתמוך בתחביבים ובלימודי החול והעסקים ובצורך להתאוור מדי פעם ותקבל אותו כמו שהוא - "תקוע בין הקודש לחול" ?
(ולא, לא מדובר בנער גבעות למרות שישן לילות בתוך שיחים וצריפים רעועים והיה בפינויים נעצר בעוון ישוב הארץ וכו' וכו' וזה מהסיבה הפשוטה שאין באמת הגדרה מדויקת ל"נער גבעות" ושעם זה שהוא מחובר לדרך ולסגנון ולאמת לאמיתה הזאת עדיין מאמין שיש דרכים יותר פרקטיות שבאמת יקדמו את אותם המטרות)
מצטער מראש על החפירה😅
אבל הבדידות זה משהו שחייבים לטפל בו, כי כל עניין עבודת ה' צריך לבוא על ידי שמחה ושלמות.
נ.ב אני חדש פה אז שלום לכולם תודה מראש לעונים😘
תקוע בין קודש לחול?וירושלים של זהב
נשמע לי שאתה מאזן בינהם, שדווקא מהאחיזה בכל מה שכתבת אתה חופשי יותר מכל אחד שנשמע שם או שם.
"תקוע" אתה לא. בחרת להיות במקום הזה, ה' שם איתך, זה מתאים לך כל כך, לנשמה שלך? להעלות את החול אל הקודש, וממילא הכל קודש.
ולמה אתה חושב שלא תהייה מישהי שתקבל אותך?
נשמע לי מהמם, הרצון להתאוורר, הרצון ללמוד, מתעניין בעולם הזה, לא מוותר על שום צד.

יש שיר כזהאנונימי פלוס

ובשיר הוא אכן תקוע בניהם חחח

שיר מהמםוירושלים של זהב
אני חי אבל! לא אני תקוע!
חחחאנונימי פלוס

אין על שולי!!

צודקת, דיוק נכון בהחלט.

אמנם השיר כשלעצמו עוסק בסוג של מצב של סתירה פנימית קשה וחריפה. סוג של 'כלו כל הקיצין'. "צריך לגדול מזה ודי".

בוודאי שישקוד אבל פתוח
אין לי זמן להגיב באריכות, אבל יש המון אנשים שנמצאים על קו התפר הזה.
מה שכן, תצטרך לדעת להגדיר איפה בדיוק אתה נמצא, כלומר באיזה תחומים אתה יותר דומה לציבור X ובאיזה תחומים אתה יותר דומה לציבור Y.
חולקניבניחותא
למה צריך בדיוק להגדיר?
לא צריך, זה יכול להעזור.אנונימי פלוס

כי כשאתה מדבר עם אנשים אחרים אומר משתמש במונחים והגדרות.

קצת מורכבאוהביה
כי אני דומה קצת קצת לכל כך הרבה ציבורים
הנהגות אני לוקח מהחסידות מהתנך ישירות מהגמרא מחכמי אומות העולם.
לבוש וסטייל חיצוני- כניראה לאפחד חחח
הלכה- בכלל מורכב, כי בתהליך החזרה בתשובה שלי אף פוסק לא סיפק לי תשובות מספקות לשאלות שלי, עד שמצאתי תלמיד חכם עצום פוסק אומנם צעיר אך גאון עולם בשלל תחומים (מולטי טאלנט ביהדות) שסיפק לי הסברים מפורטים ושהיה מוכן לשבת איתי לדיונים ברמה של אם בסוף יצא שאתה תשכנע אותי אני במקום משתנה על פי מה שיצא ובאמת מצאתי אמת בצורת הפסיקה שלו שהיא על פי רמבם ופסיקות של ראשונים וגאונים מהגמרא.
ושוב בכל נושא שלא יהיה אני פשוט מחוץ להגדרות המוכרות או שאני פשוט בהגדרה חדשה שאני הגדרתי😁
מכיר אנשים כמוך!אנונימי פלוס

לא כמו הסטייל שתיארת פה שהוא אחלה סטייל (השאלה כמובן מה'לוק' שלך חח). אלא אנשים מ'זרם'/'סגנון' מיוחד וייחודי שאין הרבה כמוהו. באותה מידה לא בכל מקום יש דתיים ליברלים אידיאולוגים מזן די נדיר.. קיצר, תנסה להיות בחיכוך עם מקום(אולי אפילו מוסד חינוכי? על תיכוני?) שיכול להיות שם (א)נשים כמוך.

הם קיימים רק צריך לרחח במקומות הנכונים.. בהצלחה!!! 

ברוך הבא, לך ולכל אלה ששואלים את זהultracrepidam

תמיד יש מישהי שתהיה מוכנה לקבל אותך כמו שאתה. לא אחת, הרבה.

והיא לא באמת תקבל אותך כמו שאתה (אולי יש שלש בארץ שכן, אבל לך תמצא אותן), היא תדרוש ממך להתאים את עצמך אליה. זה מה שנקרא זוגיות. אני אוהב לנוח בשכיבה לאורך הספה, היא אוהבת לנוח בשכיבה לאורך הספה, אבל אנחנו בזוגיות אז אנחנו יושבים כמו בני אדם תרבותיים זה לצד זו. אני אוהב אוכל מסוים והיא אוהבת אוכל אחר, אז אנחנו מחליטים מה כל אחד יאכל לארוחת צהריים באופן שכולם יצאו מרוצים. אני מאמין בערכים מסוימים בסדר מסוים, היא מאמינה בערכים דומים בסדר דומה, אז במקום שההחלטה הערכית שלי תהיה אחת ושלה תהיה אחרת, אנחנו נצטרך למצוא פתרון.

אני מכיר אנשים משונים ומוזרים בכל קנה מידה שנשואים - חלקם לאנשים משונים ומוזרים כמוהם, חלקם לאנשים משונים ומוזרים באופנים אחרים, וחלקם לאנשים נורמליים לגמרי. מכיר גם אנשים עם עושר של תכונות שליליות שנשואים. המחשבה של "מי תרצה אותי שאני כזה" היא פשוט לא נכונה. יש, כל מה שאתה צריך זה למצוא אותה. אולי כדאי לך לחשוב איפה לחפש כאלה, כי יש מקומות שבהם יש יותר ויש שבהם יש פחות.

זה נכון שיש גם כאלה שמחפשות מישהו שנטוע עמוק עמוק בקודש או עמוק עמוק בחול - ואולי הן לא ירצו אותך. אבל אתה גם לא רוצה אותן כי לבנות איתן זוגיות יציבה זה טירוף. אבל ממש לא כוללן כאלה, בדיוק כמו שאתה לא כזה.

בהצלחה

חידוד השאלהאוהביה
קודם תודה רבה לכולם מאוד מעריך אנשים עם רצון טוב🙏
עכשיו הבעיה שלי היא בעצם היותי רוצה ופעול כמידת היכולת להתקרב לה' (בדרך שלי, שהיא לקיחה של הטוב מכל אחד שנותן אותו, "מכל מלמדי השכלתי", הלכה אני נוהג כמו הרמבם ויש תלמיד חכם שאני לומד ממנו איך ללמוד רמבם) ברמה שאני מצפה מעצמי להקפיד על קלה כבחמורה, כשבמציאות עכשיו אני עדיין עם סמארטפון עדיין לא מצליח להתפלל במניין שלוש תפילות, לא קשור לאיזה מסגרת תורנית כשלהי, לפני לימודים באוניברסיטה, גר באזור וסביבה קצת פחות שמרנית, מנסה לקבוע כמה שיותר עיתים לתורה אבל לא עוסק בה רוב יום ובמקום טרוד בעניני פרנסה, ובגדול את החזרה בתשובה שלי אני מגדיר יותר תודעתית וריגשית ומה שמחצין את זה זה השינוי במראה שלי מלפני כמה שנים שהייתי נראה אחרת והיום אימצתי לי לוק שמצד אחד ישייך אותי לאותם שומרי תורה ומצוות (פאות מסולסלות וארוכות יחסית וזקן) ומצד שני אני מתלבש מיינסטרים אלגנט כזה (שילוב של נער גבעות בייניש ואיש העולם הגדול כזה) עכשיו בנושא הזוגיות שמישהו אביב לגבי התפשרות אני מוכן להתפשר כל כך הרבה בכל נושא שהוא למען הבת זוג באמת מתוך רצון להעניק טוב ואושר בלי סוף למייוחלת, אבל כל המטרה שלי ברצון בהקמת בית בישראל שהוא יהיה מתוך שליחות מתוך פעולה אידיאולוגית לארץ ישראל לעמ"י ולמצב הכללי, עכשיו לי זה לא נחשב איזה מסירות כלשהי כי זה משהו שבוער בי בצורה שאני לא יכול בכלל להתעלם מזה אבל למצוא אשה שמצד אחד מבינה/עברה חיים בסביבה פחות דתיה, שהיית פחות דתיה והתחזקה (כמוני תודעתית) ושמעוז חפצה זה לעבוד את ה' מתוך אידאולוגיה כמו שלי למרות שעכשיו היא עדיין במצב של "רצוא ושוב" (עליות ומורדות) ואפילו עדיין עם הרגלים ישנים אבל שתיהיה מוכנה למסירות הזאת של חיי שליחות וחושבת שכן צריך לפעול מתוך הגיון כזה שה' יצר טבע כדי שנפעל לפיו וכרגע טבע העולם הוא כמו שהוא בעצם במציאות היום, ושכמו שכתב הרמבם שבכדי להקים בית יש חיוב להיות מבוסס (בית ומקצוע, וכיום יש עניין ליכולת להשכיר דירה ובכל מקור הכנסה אולמת) אז יש צורך אומנם להתערבב בתרבות המערב אבל לא להיות מושפע ממנה, זה משהו שיהיה קצת מאתגר, כי אני בטוח שה' לא ישיאר אף אחד בודד בעולם כי לכל אחד יש את מי שתשלים/שישלים אותו/ה ושצריך לעשות את ההשתדלות שלו, אבל פה טמונה הבעיה שלי, שאין לי מושג באיזה פורמט אני יכול לעשות את ההשתדלות שלי ולפגוש מישהי כזאת שתיהיה במרכאות גם גבעונית גם עירונית גם דוסית וגם עם "ראש פתוח" (לא אוהב את הביטוי הזה אבל לצורך העניין) שתיהיה מוכנה לפעול בתוך תרבות המערב אבל לחיות ולהקים בית מחוצה לה.
נשמעאנונימי פלוס

שכדאי לך לחפש בציבור היותר 'נוער גבעות' ולחפש שם מה שיהיה הכי דומה לך לא?

כי מאוד חשוב לך האידיאולוגיה והדרך הדתית שיותר מזוה אז אני מאמין שמבחינה דתית אפשר למצוא שם מישהי שב'רמה' שלך. ולגבי הסטייל האלגנט - זה היא תצטרך להתפשר חח נשמע שזה פחות חשוב.

וזה גם ציבור שבמהותו מחפש את החופש ואת החוסר הגדרה וזה נשמע מאוד מתאים לך.

לחפשאוהביה
זה מילה קצת כללית כי בתכלס אתה צודק ואני גם חושב שאולי שם היא מסתובבת 😅 אבל בשביל "לחפש" שם אצטרך ממש להיות שם כי זה לא שיש איזה אתר הכרות של חוזרות חוזרים בתשובה מנוער הגבעות חחחח
וכרגע כשאני בלימודים באזור מסויים בארץ יחסית רחוק ובעבודה וכו' וכו' זה קצת לא יסתדר לי ללכת לגור בקראוון עכשיו באחד היישובים בשמורון וליצןר שם קשרים עד שיציעו לי. לכאורה אם מישהו מכיר מספר אולי של שדכנית או שיכול להפנות אותי למשהו בסגנון שנמצא באזור שם אני אשמח, כי בסך הכל זה תמיד מתחיל בשיחות קצת בפלאפון עד שמחליטים להפגש.
ושןב מיליון תודות לאנשים פה ממש מגניב ככה כל הערבות ההדדית פה שמנסים לייעץ ולעזןר כמו שאני רואה מכל השרשורים פה נחמד שיש יהודים טובים
כל האמצעים כשרים בתחום הזה!!אנונימי פלוס

גם לחפש בb144.co.il ממקומות שנראה לך מתאים שיכירו משהו או יפנו אותך אליהם..

תהיה יצירתי

בהחלט מגניב הערבות ההדדית של עמ"י כשהיא באה לידי ביטוי פה בפורום. 

אוליאוי טאטע!
הרבנית גרינשפן
היא מכירה נוער גבעות והיא מכירה גם הרבה סגנונות אחרים
הגיוני שהיא תכיר מישהי משולבת כזאת כמוך
..אוהביה
אתה יודע אולי איך אפשר להשיג אותה, ואיך זה עובד בעצם?
המספר שלהאוי טאטע!
מסתובב פה בפורום, תחפש בת אל גרינשפן
איך זה עובד אני לא יודע... יש פה אנשים שפנו אליה אולי יעזרו
אבל זה לא נראה לי אמור לשנות לך
תתקשר אליה תגיד שאתה רוצה שהיא תציע לך והיא כבר תסביר לך איך זה עובד
נעים מאודלב אוהב

נשמע מורכב ומעניין

באמת אישיות מעניינת 

מאמינה שזה לא קל לחפש במציאות כזאת

ברוך הבא לפורום בכל אופן, וניק יפה

בהצלחה ממש! 

נשמע כזה התסביך של הרצונות הגבוהים עם החיבור לקרקע.. 

תסביךאוהביה
זה לא מילה חחח, גילוי נאות עדיין לא יצא לי לצאת לפגישה אחת עדיין פשוט אין מי שמציע לי, ואין לי מושג איפה להחיל לחפש, אבל אני מאמין בה' שגם אם לא אזכה להתחתן זה מהסיבה שיש לו תכנונים אחרים לגבי, אני פשוט שמח על כל הטוב שהוא מרעיף עלי.
ותודה על הקבלת פנים⁦✌️⁩
אהבה זה לא דבר הוגןשפיפול

יש אנשים שלא שווים הרבה, יש אנשים שלא שווים כלום וכל הסיפור הזה של זוגיות בא להם ממש ממש בקלות.

הם מכירים, הם יוצאים הם מתחתנים והכל בלי שום בעיות.

אם תגיד להם מה שכתבת כאן , הם לא יבינו על מה אתה מדבר, זו לא בעיה בשבילם, זה כמו ללכת לחנות ולקנות קילו סוכר.

ויש אנשים שיבינו אותך טוב מאוד, למרות שהם לא כמוך, אבל הם מכירים טוב מאוד את תחושת הבדידות, את תחושת הכאב.

והם יגידו לך, את אותו דבר שאני אומר.

כשזה לא הולך, זה לא הולך וגם אם יהיה משהו, זה אף פעם לא יבוא בקלות.

אין צדק בעולם, זו המציאות.

פעםבניחותא
הייתה לנו תיאוריה, שזה בהתאם לכמה עתיקה הנשמה וכמה גילגולים היא עברה.

רצו"ב מה שכתב ידידי בנושא:

חיי האנשים מתפתלים בנתיבים. לכל אחד יש דרך משלו בעולם, עם מועקות משלו ושמחות משלו. ונתיבי החיים של אנשים שונים כל כך זה מזה, שהם נכללים תחת השם 'חיים' רק בשיתוף השם.

יש אנשים שהנתיב שלהם זורם בקלי קלות. הם מגיעים לבית הספר וכיף להם עם החברים, מגיעים לישיבה וקל להם בלימודים, מתחתנים עם הבחורה הראשונה וחיים איתה פחות או יותר באושר, מקבלים דירה ולומדים בכולל וכו'.
ולידם, באותו ספסל לימודים, יושב איש אחר שפוגש את הכל בקושי. החברים הם תסבוכת, והלימודים הם תסבוכת, והאהבה היא תסבוכת, וכל דבר הוא ים שצריך לצלוח בסירה בלי משוטים.

הדבר העיקרי שיוצר את נתיבו של האדם הוא האישיות שלו.
יש אנשים עם נשמות צעירות וחמודות, זו להן הפעם הראשונה בעולם והן מסתערות עליו כדי לחטוף אותו.
ויש נשמות עתיקות, בנות מאות ואלפי שנים, והן מתנהלות סביב משברים רגשיים קדמוניים, טראומות שהתרחשו עוד לפני הולדתו של אלכסנדר מוקדון ורגשות שהתבגרו בשנות התפתחותן של ממלכות.

השערת הגלגול היא בעיני תיאור מצבם של בני האדם בעולם. וגם שמה הוא מדויק: גלגול, התגלגלות. דמיינו הר מכוסה סלעים, והאדם מגולגל לכדור, והוא מתגלגל מראשו לתחתיתו, נחבט בסלעים ומועף בין טרשים, ומסלולו מתעקל בין הבורות, והוא צובר שקעים ובליטות כמו פני השטח של כוכב.
אמנם, אין חובה להניח שבגלגולים קודמים היינו דוקא בני אדם. כשאני חושב על עצמי, יתכן שהייתי פיל, תולעת דשא שניצודה בידי נמלים, יצור מעמקים עיוור שהזדחל על קרקעית הים. הייתי עץ באובב במשך אלף שנה, זקיף במעמקי מנהרה בבטן העולם, ושבט שלם של פטריות רעילות.
ואולי נשמות נודדות בנתיבים לא נודעו מחוץ לעולם, ועוברות דברים שלא ניתן לתרגם לשפתנו, והם צפים שוב רק בחלומות עוועים, ונשכחים בהכרח כאשר אנחנו מתעוררים, כי המוח האנושי אינו יכול לחשוב אותם עוד.
ומי יודע לאן נמשיך מכאן אחרי כן.
אתה יודעוירושלים של זהב
דווקא אני ראיתי את זה הפוך
ככל שאדם עבר יותר גלגולים הוא זכה ליותר הסרת קליפות, הטהרות, עשה את התיקונים שלו, ואז יותר קל לו בחיים והוא פחות צריך להתמודד בקושי עם כל דבר. הוא התעלה, הוא תיקן את נשמתו, עכיו יכול בעיקר להתענג, ואם לא עשה את תיקונו בגלגול הקודם יעשה בגלגול הזה.
אבל שנינו מתארים תיאוריות נחמדות, אבל צריך לבדוק את זה עם גדולים שלמדו ויודעים קצת יותר.
בכל מקרה, התיאורים שלך כתובים בשפה יפה.
מגיבה לשניים הקודמים ביחדלהשתמח
אין דבר כזה יהודי שלא שווה כלום, לכל אחד יש נשמה אלוקית וערך עצום
אין דבר כזה אדם שהכל הולך לו בקלות, גם אם נראה כך. אם הוא מצליח בלימודים, אולי קשה לו בחברה, אם הוא מצליח בחברה, אולי קשה לו למצוא עבודה וגם אם הכל מצליח לו בקלות טכנית, יכול להיות שנפשית הכל רץ לו יותר מדי מהר והוא בסערה פנימית ולא יודע איך להתמודד עם זה.
ואי אפשר לדעת מה ילך בקלות ומה לא עד שנמצאים בפנים, יכולה להעיד על עצמי שהרבה מהדברים שחשבתי שיסבכו אותי ואתקע בהם הלכו בקלות, ודברים שחשבתי שיזרמו לי בקלות הסתבכתי בהם לגמרי.
חבל שלא עצרת באמצע המשפט הראשוןשפיפולאחרונה

"אין כזה דבר יהודי"

למה לבאס סתם?קבל וקיים

יש לי תחושה שאתה לא עונה לו, אלא עונה לעצמך...

לא מדובר פה בבחור אומלל ושבע דייטים. מדובר בסה"כ בבחור שעוד לא התחיל להיפגש, ולא יודע איפה לחפש.

אין שום סיבה לחרוץ את דינו לתסבוכות ולנבואת זעם ש"זה אף פעם לא יבוא בקלות".

בעז"ה עם קצת עזרה ו/או קצת נסיון זה ילך בקלות והוא ימצא את בת זוגו ויחיה איתה בעושר ואושר לאורך ימים טובים!

...יובל710
שלחתי לך מסר באישי..
לא ברור לי, אתה מתאר מקום בריא שיש רבים שנמצאים בוender13
מן הסתם יש בנות רבות שמחפשות בחור כזה.
עלה והצלח.
דרך אגב, יהודי, וכל אדם בעצם, זקוק לקהילה, כך ה' ברא אותנו.
קהילה לא אומר שאתה מוותר על העצמויות שלך אבל היא עוזרת לך להתקדם, נותנת לך בסיס.
היא גם תעזור לך בהתייצבות לקראת נישואין, אישה תחפש ותהנה מיציבות שכזו.
אל תקשיב לחנפים, תקשיב למוכיחיםרוגנטפלאז

אל תקשיב למי שאומר שהכל בסדר, שזה נורמלי, ולא צריך להסגר על עצמך לפני המיסוד הזוגי.

אם אתה רוצה להשאר בתלם, אתה חייב קהילה, רב, דרך חיים ברורה. אחרת, עם המשבר הכי קטן אתה תחזור לברירת המחדל שעליה גדלת. לא טוב היות האדם לבדו במהמורות החיים.

אתה נראה לי קצת מערבבה-מיוחד

הוא בסך הכל בנאדם רבגוני שתמיד מחפש את האיזון.

ברור שכל אחד צריך רב והדרכה כי לא תמיד אנשים יודעים את ההלכה, מה מותר ומה אסור. אבל אין שום בעיה שבנאדם ילך ללמוד ולעבוד ועם כל זה לחיות לפי אידיאלים. אז נכון, שלבנאדם יש אישה וילדים לפעמים הוא מוותר על אידיאל בשביל הפרקטיקה ולפעמים הפוך. 

האמירה שלך שבנאדם חייב קהילה ודרך חיים ברורה מזכירה לי קצת את מקרה יובל דיין, ברגע שחזר בתשובה עזב הכל כדי להשתייך לקהילה מסוימת, יום אחד זה התפרק. 

גם אם אין סיכוי, מהזה משנה?אוהביה
קודם כל תגובה בשרשור פה יפה מאוד ומחברת לי הרבה דברים, ואולי חלק קצת פחות תפסו אותי ממה שכתבתי אבל בכל הנושא המגזרי, זה לא שאני מנותק מהעולם לגמרי ולא מבולבל עד כדי ללכת לאיבוד ולחזור לאיזה נקודה התחלתית, אני ברוך ה' מבורר מאוד יש לי דרך וכיוון, בהלכה ובהשקפה ויש לי רב שאני מתייעץ איתו ולומד ממנו למדתי בישיבה קצת וגם יש לי את המעיין "קהילה" הזאת שאני יותר מזוהה איתה, פשוט את כל הדברים האלה לקחתי ממש למקום של שורש הנשמה שלי וזה מה שמייחד אותי ולכאורה יוצר לי בעייה בעניין הזה, אבל ניראה לי שאני מבין כבר את העניין, והקטע שאולי אני נותן פה לרגש יותר מידי מקום,
כי אני מבחינתי השאיפה הכי גדולה שלי זה לעשות נחת רוח ליוצרי,
אז לכאורה אם כל ההתעסקות שלי בנושא בסוף גורמת לי לעצבות או איזה חוסר חשק כללי כזה או סתם קצת מלחיצה אני מבין מזה שזה לא זה,
ולא שחלילה אני חושב שזה דבר לא טוב, אני חושב פשוט שכל מה שאני צריך לעשות זה לפתוח כחודו של מחט ופשוט להאמין שמתישהו ה' יתברך יפתח לי כפתחו של אולם,
ומעבר לזה כל התערבות שלי בניהול של העניינים רק מפריעה להשגחה הפרטית ומפילה אותי לעצבות, וגם אם זה אפילו לא עצבות וזה לב נשבר, אני מרגיש שכבר אין לי כוח יותר למעמסה הזאת של שברון לב עם כמה שזה מחבר זה עדיין קשוח כשזה מגיע כתקופה ובאיזה שהוא שלב אתה רוצה להרגיש את החיבור לה' משמחה ואהבה ולא מלב נשבר, אז אני מקווה ומתפלל שה' יתברך יתן לי תעצומות נפש להתמודד עם אותם רגשות כדי שאוכל להתקדם הלאה ולהתמקד בעוד דברים ובלקדם את השאיפות שלי בעבודתו , ומבחינתי באמת שאני חושב שהשתדלתי כמה שיכולתי, וכשאתה רואה שדברים פשוט לא הולכים כבר בקטע של אין שום הצעות ואפילו פעם אחת לא יצא לי לצאת לפגישה כי פשוט אין לי מושג איפה להתחיל לחפש מישהי שתתאים לי בהמקום שאני נמצא בו עכשיו ועם איפה שאני רואה אותי בעתיד, אני צריך להבין שהגיע הזמן להתגבר על הרגש ולזרום על ה' ועל איפה שהוא לוקח אותי,
וכמובן שאני לא סוגר שום דבר אבל אני כבר לא רואה איך להשתדל עוד.
וזהו מקווה שכל אחד ואחד פה יקבל את ההשגחה הפרטית שלו בצורה הכי טובה נוחה ושמחה, וששום דבר מהטוב שאתם צריכים לקבל לא יבוא על ידי ייסורים חלילה ושנצליח להאמין ולבטוח באמת בה' יתברך בכל דבר שהוא לא יזרוק עלינו
ושכמו שכתוב שכל המתפלל על חבירו נענה תחילה אני מקווה שאולי על התפילות על כל האנשים המתוקים פה והחברים אולי גם אני יזכה לראות איך פועלת ההשגחה הפרטית שלי ואולי בסופו של דבר מתישהו אזכה להכיר גם מישהי שתיהיה זיווגי משורש נשמתי, ואולי באמת אחרי הכל יהיה עוד סיכוי לאהבה.
כתבת יפה..לב אוהב

ואגב, לא תמיד הזיווג מהשורש הוא זיווג עם שמחה.. לפעמים הוא תיקון.. ותיקון הוא לא תמיד כיף..

כל עוד זה יעזור לי לקדםאוהביה
את השאיפות שלי, אני שמח גם אם אצטרך לבטל את עצמי לגמרי חחח
לא הבנתי, איך זה קשור כאילו?לב אוהב

בהרגשה שלי לפחותאוהביה
אם אמצא את אותו "זיווג משורש", אני אוכל לקדם שאיפות שלי שרציתי בצורה שלמה יותר, כי קודם גם דעתי תיהיה צלולה יותר, כי כשאדם מרגיש חסרון בנושא הזה של זוגיות אין לו הרבה נחת, וגם יש דברים שהייתי רוצה שבהכרח שמצריכים עזרה של בת זוג, כי יש שאיפות שמגיעות רק אחרי שאדם מתיישב בדעתו ובונה את ביתו, אז גם אם את אומרת שזה יכול להיות תיקון וכו', למרות שלא הכי הבנתי את זה, אז זה לא משנה לי אם בשביל אותו תיקון אצטרך לבטל את עצמי בכל מיני עניינים אחרים, העיקר, בשבילי לפחות זה איזה כמה שאיפות שמבחינתי השגה שלהם תיתן לי להשלים דווקה את התיקון שלי באמת, ואם אותו תיקון שהתכוונת יבוא לביטוי בצורה כלשהי שתצריך ממני הזנחה של אותם שאיפות אז כבר איבדתי חצי מהעניין שלי באותו זיווג
אני מקווה בכל מקרהאוהביה
שלא לי לא לך ולא לאף יהודי/ה אחר/ת לא יהיה צורך בתיקון והכל יגיע בשלמות רוחנית וגשמית.
לאא..לב אוהב

כאילו יפה שאתה אופטימי.. אבל התכוונתי שזיווג מהשורש לא בהכרח אומר שהזוגיות טובה.

ואם הזוגיות לא טובה, בד"כ זה יכול להוביל להרבה משברים בחיים בלי קשר. ובטח בטח שקשה לטפח את השאיפות 

כמו שאתה אומר במצב כזה...

השורה האחרונה שכתבת, לא בטוח שהיא תביא אותך להזנחה. זה יכול להיות משהו בקשר שייקח פשוט הרבה אנרגיות.

אבל אני מרגישה שאני כבר חופרת בנושא. וזה סתם לא מוביל לשום מקום.

בקיצור, בטוחה בעז"ה שתמצא את הזיווג שלך שיהיה לך טוב איתה בשמחה ובאהבה, ותגשים איתה את כל החלומות שלך.

וכן לאמור! תודה⁦🙏אוהביה
ברור שיש סיכויה-מיוחד

תמיד יש סיכוי. אולי הדרך תהיה קצת שונה אבל עם סבלנות אתה תמצא

אפשר להקדיש לך שיר?מזמור לאל ידי
חחחחאוהביה
למה לא יאח תודה⁦✌️⁩
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

כמה פעמים נפגשתם?כינור יהודי

ואיפה כל פעם?

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

אני חושבת שזה גם וגםLavender

בסוף לא אפתח חברות עם אנשים שאני לא מעריכה, ואחרי שאני מפתחת קשר עם בן אדם שיש תשתית להערכה אני רואה בו דברים נוספים הראויים להערכה...

בסוף אני יכולה להיות חברה של בנות שבחיים לא הייתי רוצה שיהיו קרובות משפחה שלי אפילו, כי בתור חברות הן נחמדות זורמות וטובות אבל בתור בנות משפחה זה כבר משהו אחר.

כמו שיש כאלו שמציעים לי את החברים שלהם וכל המחמאות שלהם על הבחור זה מחמאות שרלוונטיות לחבר, לא לבעל ולאיש משפחה.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך