אנחנו זוג עם כמה ילדים קטנים ומאד צפופים. שנינו עובדים במשרה מלאה וכמעט מלאה. אני אוהבת לשמור על בית נקי יחסית ומסודר (ממש לא בטירוף, אלא רוצה שהבית יראה כמי מקום שנחמד להיות בו- מסודר ונקי בלי כלים מסריחים וערימות כביסה על הספה וכד'... לחלונות וסידור ארונות מגיעה כמה פעמים בודדות בשנה...) ממש נהנית מזה כשיש זמן וכוח כמובן. בתקופה האחרונה אנחנו רואים שאנחנו לא מסתדרים עם התחזוקה השוטפת של הבית בעקבות ערבים ולילות לא פשוטים ואחר צהריים עמוסים עם הילדים ב"ה.
בעלי המקסים והיקר לא בנוי לעזור בסוף היום כי הוא פשוט קורס. בנוסף יש לציין שהוא פעיל ושותף מלא בעזרה עם הילדים כשהוא בבית, אבל בנושא ארגון ותפעול הבית למרות שהוא באמת משקיע הרבה מאמצים, הוא לא הכי חזק- לוקח לו המון זמן לבצע כל דבר, כך שבפועל יוצא שאני עושה ממש את הרוב ובשמחה. העניין הוא שגם לי יש גבול של יכולת ואני גם עייפה ומותשת ופה ושם פשוט קורסת.
אז הוא העלה את אפשרות המנקה.
לי מאד קשה רעיונית עם זה שבגלל זמן טכני שאין לי אצטרך להכניס עזרה במיוחד שאין הרבה כסף להוציא על זה, אבל אני מבינה שזה מה שיש ומתחילה להשלים עם זה. העניין הוא שזה יהיה עבורי ממש עינוי להיות עם מנקה בבית כי מכירה את האופי שלי ובטח ארגיש צורך להראות מה ואיך לעשות ואפילו לעזור לה תוך כדי ואז אהיה עוד יותר עייפה ומתוסכלת. וגם קשה לי להשאיר את הבית בזמן שאני לא בבית.
חשבתי לנסות לפתור את הבעיה (השורשית...) בצורה טכנית, בכך שהיא תבוא בערבים בזמן שבעלי בבית, בעלי יתן לה הוראות ואני אכנס לחדר שינה לנוח ואנסה להתעלם מזה במחשבה ואולי אפילו לישון...
ולשאלה... האם זה יצור מצב לא נעים שהמפגש שלה יהיה מול בעלי בלבד כשהוא אוכל/נח בסלון? זה הגיוני להתנהל כהה?
ועוד שאלה למי שנעזרת במנקה- באיזה תדירות היא מגיעה ומה עושה בפועל? פשוט קשה לי לחשוב מה הדברים שצריך לעשות בשגרה. אני רגילה פשוט לעשות בשוטף מה שקופץ לי מול העיניים בגלל העומס ושאין זמן לחשוב מסודר.
בכלל אשמח לשיתופים בנושא...
תודה!!

תגובה נפלאה