בחופשת לידה האחרונה שלי השכנים שמעלי ערכו שיפוץ.. משמעותי.. שברו את כל הקירות, הכל, כולל חשמל, מים וכדומה..
הם התחילו בחודש תשיעי.. נסעתי למלון עם חברה בשלב מסוים בכדי לנוח כמה ימים (שבוע 38..)..
ביום הלידה, העדפתי לחכות בבי"ח מבבית.. לפחות שם היה שקט משיפוצים.. הגעתי עוד לפני שהתחילו הצירים (בד"כ אני מגיעה ויולדת תוך השעה הראשונה..).
החוויה הייתה קשה ממש.. אי אפשר אפילו היה לנהל שיחה בתוך הבית.. התינוק היה נבהל וצורח כל פעם שהתחילו..
הייתי די חסרת אונים.. הרי זכותם לשפץ... לכל אחד מגיע לחיות בבית נורמלי.. הם לא אשמים שאני בחופשת לידה..
מצד שני, בעלי הגדיר את זה נכון "זכותם לשפץ אך חובתם לעשות את זה עם כמה שפחות נזק לשכנים..".. ניסינו לדבר אתם כמה פעמים על השעות.. הם היו משפצים מלפני שבע בבוקר ועד 23 בלילה.. בלי חשבון..
לאט לאט הגדרנו שעות שבהן הם מנסים לעשות פחות קדיחות ויותר עבודות אחרות.. הרי העבודה בבית כזה היא אינסופית.. אפשר לקדוח בשעות מסוימות ופחות באחרות.. אי אפשר להתעלם מהעובדה שמשפצים בתוך בניין מגורים.. הרי הם צריכים להמשיך לחיות עם השכנים האלו בהמשך..
הבקשה התקבלה בהבנה אך לא כ"כ בוצעה ובעלי עלה אליהם על בסיס יומי לאכוף את הבקשה..
לדעתי השיפוצניק היה קצת מוגבל בהבנה שלו.. זה לא היה נראה בכוונה אלא יותר מחוסר תכנון (הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות..).
אגב, השכנים היו בסדר גמור, היה להם ממש לא נעים מהסיטואציה, יום אחד השכנה ממש בכתה מהצער שלי.. הם התנצלו כל הזמן וביקשו מהשיפוצניק להקשיב לנו..
ביקשנו לא לקדוח עד 10 בבוקר ובין 14-16 ולהפסיק בשמונה בערב..
כל הזמן הזכרתי לעצמי שזה רצון הבורא.. והם רק השליחים.. ותודה לה' שההריון והלידה נגמרו בשלום.. ואני מוכנה לקבל צער חיצוני ושהכל בסדר..
מבינה אותך..
חיבוק ענקי!!