כנסו תגיבו לי בבקשה!!מיסטר דום
יודעים היום נתקלתי בסטיאוציה טיפה עצובה...:[[ של גזענות איזה אחת רבה איתי על מקום ואמרה לי במילים האלה "כל המרוקאים הפושטקים האלה חבל שהגעתם לארץ.." והיא עוד המשיכה אבל עדיף שאני לא יגידד מה היא אמרה בפה לא נעים לי לחזור על המילים שלה! ולא הבנתי מ'זה משנה אם אני מרוקאי מה זה הכללות האלה שכל המרוקאים ככה וככה או שסתאם ככה אומרים תימנים קמצנים וכו' כולנו אנשים ולא יודע תמיד שראיתי אנשים תמיד ראיתי בהם כמוני עם נשמה לב נחמדים וטובים ועם רגשות זה אפעם לא שינה לי הגזע או הדת או האמונה או הצבע עור של הבנאדם שמולי...סה"כ צבע עור שונה מה לא למדו לקח גזענות מהשואה שהייתה פרוץ גזענות ושנאה מטורפת ולא הרגו אנשים שם בגלל שהם אשכנזים או תימנים וכו' הרגו בגלל הלאום האמונה ואפילו אלא שהתבוללו הרגו אותם בבגלל שנשאו את היהודים אז מה זה נורא עצוב וכואב שדמעות כבר על אנשים כאלה אנשים תראו דוג' חיה וכואבת שהתצאות שלה מורגשות היום אבל לא הפיקו לקחון משם כלום! שנאת חינם לא צריך לשנוא אפחד זה נורא עצוב!!
אין מה להגיד! פשוט עצוב...אורושקוש
אני לא מבינה איך אנשים עדיין לא יצאו מזה! דיי! אני לא מבינה איך אנשים עדיין לא יצאו מזה! פשוט עצוב...
כי הם מפחדים מהשוני מהאחרמיסטר דום
מזה שהם יהיו פחות דיי זה כזה מגעיל...
המרוקאים האלה...לבן כהה
ראיתי שלקחתם ברצינות, אבל...

תספרו כמה פעמים אומרים על מישהו "אשכנזי", ואף אחד לא מניד עפעף.

המרוקאים האלו, לא אכפת להם מאחרים, עד שזה מגיע אליהם..
כמו"כ, אשכנזים תמיד מתפללים אצל המרוקאים, אבל כשמרוקאי יתפלל אצל אשכנזי, ישר הוא יכעס!

חבל שעליתם לארץ...
אויש! הצלחת לעצבן אותי!!!!1אפשר לתקן
אין לי כוח לספר עכשיו למה (זה גורם לכעס לחזור...)
אוי זה כ"כ עצובאורושקוש
אחרי כמה שנים שכבר כולם ביחד בארץ ומתחתנים אחד עם השני ועדיין יש את זה. עצוב!
אני לא חושבת שיש אנשים שרציניים בעניין הזה.אוסנת
אולי, אולי, אולי החרדים.
גם אצלם זאת לא "גזענות נטו" - אלא הבנה שיש שוני במנטליות, ורצון לשמור על החיים כמו שהם.
אני רואה בזה בעיה, שכן יש קיבוץ גלויות ועמ"י צריך להיות עם אחד. טיפשי לחלק לעדות...
אבל מכיון שהם חולקים עלי בהנחת היסוד שיש "קיבוץ גלויות" (שוב, לא כולם - ההשקפה), ומתוך רצון לשמור על עולם התורה הליטאי (בעיקר) - הם מפרידים בין ספרדים לאשכנזים.

כל השאר - זה סתם בשביל הכיף.
גם מי שאמרה לך מילים ממש לא יפות - אני לא חושבת שהיא באמת התכוונה לשנאת מרוקאים...
בסה"כ, אתם נחמדים. כמו שאמא שלי פולניה - אמא שלכם מרוקאית. אותו דבר.

ניחמתי?
העיקר שהגבתי.
הם מקנאים בנו!!צביה:]
בנינו אין על מרוקאים..וזה באמת שיא העצוב הגיזענות הזאת..כי ת'חלס מזה משנה מה הצבע עור ואם אימשלי אשכנזיה תמניה או מרוקאית העיקר הפנימיות
לבן אייזה שטות!!מיסטר דום
למה אשכנזים שונים מאתנו אני לא דיברתי על הזה פשוט זאת הייתה הדוג' מזה חשוב אם אתה אשכנזי או מרוקאי או אפיה אתה מתפלל ואיזה נוסח למה זה מגיע מצד שמאל וזה מצד ימין לכסא הכבוד ורק המרוקאים מגיעים ישירולת?! אוי נו באמת!! אכפת ע לכל גילוי של גזענות שיש וזהמ ה שכואב שהיום כבר אין אופי אשכנזי מרוקאי וכו'אולי פפעם שעוד אנשים היו רק עולים חדשים היום כולם התערבבו התחתנו אחד עם השני התחילה להיות מגמה של קבלה של כולם אבל יש עוד המון גזענות ואנטישמיות ואנטישמי זה לא רק שנאה של יהודים!! זהשנאה של אמריקאים גוים ערבים וכו'..
אוסנת צודקת...לדעתי>>עדי9
....עדי9
אני חושב שאתם סתם לקחתם את זה ברצינות מוגזמת....
יש כמה שפשרויות-או שהם לא באמת מתכונים לזה.
או שהם אומרים את זה במקרה שבא להם לפגוע בבך-ואין להם שוום דבר אחר להגיד"נגדך"
אז הם אומרים את זה כהתגוננות לעצמם..
או שזה בצחוק...(שפה לדעתי "לבן" צודק...כי גם מלא פעמים יורדים על אשכנזים,גרוזינם,פרזים,פולניים וכו..וזה סתם בצחוק)
או שזה פשוט בן אדם תינוקי שלא מבין כלום מהחיים שלו!!!
אז אל תיקחו את זה כזה קשה...ואל תיהיו כלכך עצובים מזה...כי אנשים חכמים באמת...יודעים שהעדה לא משנה...מי שחושב שכן...הוא פשוט כמו תינוק שלא מבין כ-ל-ו-ם מהחיים שלו...
אז חבל שדבר כלכך טיפשי יעסיק אותך/כם בכל כך הרבה מחשבה(וויכוחים)יש הרבה דברים אחרים...יותר רציניים להיות עצובים עליהם-עם סיבה...
אז....תנו חיוך...כל העניין הזה הוא לא כזה רציני כמו שנראה לכם....
אנחנו לא חיים בפעם....=)

אני רוצה לתקן רק בעניין האנטישמיות...שיראל.
אנטישמיות זה אנטי-שם,כלומר,נגד הבנים של שם(בנו של נח),יהודים,ערבים,צוענים,כל אלו שהיו נחותים לפי הנאצים...
אמריקאים,למשל,זה יפת,והכושים(אובמה לדוג')-חם...
וזה לא בצחוק,זה נכון!
מחזק את דממה..איציק הג'ינג'י
זה נכון מבחינה עקרונית -ii
אבל כשאומרים אנטישמיות מתכוונים לשנאת יהודים.
עובדה שערבי יכול להיות אנטישמי...
ii  לא בדיוקגולי =]
אם תפרק/י את המילה אנטישמים יצע לך אנטי= נגד    שמים= שם (הבן של נוח)
אז בעיקרון אנטישמי זה מי ששונא את צאצאי שם וזה כול את הערבים!!
*כוללגולי =]
בקשר לגיזענותגולי =]
תראו אני אשכנזיה אבל אם ישאלו אותי מאיזה עדה יהיה החתן שלי אז אוטמיטי אני יגיד
(בצחוק) תמני הולנדי בלדי שהולך לפי הרמב"ם  בלונדיני עם עיניים כחולות חכם בלי משקפיים

אבל התשובה האמיתית תהיה ס פ ר ד י !!
ותשאלו את כל מי שמכירה אותי בשבת אני הולכת להתפלל במנין הספרדי ואל תגידו שזה בגלל החברות כי רוב החברות שלי מתפללות במנין האשכנזי

ואם יש איזה עדה שאני צוחקת עליה זה אשכנזים כי לדעתי אני יכולה לצחוק על משהו רק עם אני חלק ממנו  
לפי דעתי לא צריך לצחוק על אפחד בגלל עדה..מיסטר דום
(יש כל כך הרבה דברים אחרים לצחוק עליהם...סתאםםם) אבל אם זה בצחוק ולא בכוונה של שנאה או משו כזה אפשרי אבל לא לדברים אחריםן!
אז דעתך לא טובה.... אין בעיה לצחוק על אשכנזים!!!!אריאליאוראחרונה
סתאאאם...
אנשים די! הגזמתם!!! כמה פעמים אנשים קוראים לאנשים אחרים "אשכנזי" כגנאי??? זה גזענות??
קחו בקטנה...

את לא הבנת למה התכוונתי עזבי אותךמיסטר דום
ת'מקרה שלי שבטח היא אמרה את זה בשביל להכעיס והיא הכעיסה ומזה צעקתי עליה אח"כ...(יקשישה בת 700 תינוקית לא בוגרת ילד בן שנה יותר חכם ונורמלי ממך מחלקה שלימה של אברבנל לא תספיק לך וכו' וכו'...)
התכוונתי שיש היום עוד מלא אנשים שבאמת גזענים והם עוד מאמינים בזה!!
מי שחושב ככה,זה רק בעיה שלו..(=טליה=)
ובסוף הוא יאכל אותה בגדול,ה' יראה למי שצוחק על הבנים שלו..(לך תדע,בסוף החתן שלה יהיה מרוקאי,ולא יעזור שום דבר אם ככה נקבע בשמיים..) ולכן,לא צריך לרדת עליה בחזרה.זה לא יעזור(אולי רק ההיפך-יגביר את השנאה..) אפשר וצריך רק לרחם עליה..ולהתפלל שהיא תקבל את השכל להבין...
טליה לא פגע שהיא אמרה לי מרוקאי חוליגן וולגרי..מיסטר דום
אני יודע שאני לא כזהה..(הרבה אומרים שיש לי אופי אשכנזי..) וזה לא דבר ה' מסיני אז זה לא הוזיז לי אבל דאם האישה הזאתי תגיד את זה למישו אחר הוא יהרוג אותה היום אין יותר מידי חשבון ומחשבה לפני...
פוגע בי הצרות עין ואופקים של אנשים סתאם ככה גזענות מישו מוכן להסביר לי למה היא שימושית?!כי ה' לא מביא סתם דברים לעולם בטח יש סיבה....
כרגיל, קח נשימה...אוסנת
עצור וחשוב עם עצמך -
אז מה אם היא אמרה לי?
מה קרה, זה הופך את זה לנכון?
ומה אכפת לי אם היא לא אוהבת מרוקאים? שתשנא. בעיה ש ל ה.
שתקלל... האם בגלל זה אני צריך להתעצבן? לא. שתגיד מה שהיא רוצה.
אני אוהב את עצמי, כמו שאני - מרוקאי. זהו.

עכשיו תנסה לחשוב עליה חיובי.
יש שתי אפשרויות:
א. אולי היה לה יום קשה? אולי היא נפגשה עם מרוקאים לא נחמדים, וזה מה שגרם לה לחשוב ככה? אולי לא לימדו אותה כמה חשובה אחדות, כמה עדות זה לא דבר חיוני...?
ב. אם אתה מכיר אותה, זה יותר קל.
נכון, היא שגתה וקללה אותך. היא לא בסדר. אבל ברור שיש בה משהו טוב!
איך היא התייחסה לבת שלה, באיזו סבלנות ועדינות... איך היא חייכה לדוור ועשתה לו טוב. ופעם, ראיתי אותה משמחת אישה זקנה שישבה על הספסל...
"
"דע כי צריך לדון את כל אדם לכף זכות, ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצוא בו איזה מעט טוב, שבאותו המעט אינו רשע, ועל ידי זה שמוצא בו מעט טוב, ודן אותו לכף זכות, על ידי זה מעלה אותו באמת לכף זכות, ויכול להשיבו בתשובה..."
לא אמרתי שהיא רעה אלא טיפשה..מיסטר דום
שמכלילה עדה שלימה! ועוד פעם לא אכפת לי כי זהלא דבר אלוהים חיים והיא כלום אבל עיצבן והעציב אותי שיש עוד כזה דבר במקום שנמגר את זה זה רק גודל!
יוסף...איפה זה היה?אבישי רחובות
איזה שטויות.להרבה מרוקאים אין בעיה להתפלל אצל אשכ'אבישי רחובות
תלוי לאיזה.. יש הרבה סוגי אופי של מרוקאיםאנונימי (פותח)
אני מרוקאית ומתפללת אצל אשכנזים.פגזניקית גאה!
גם אני שמעתי משהו בסגנון...אביה...
שמעתי מישהו אומר: "אם היתי מגיע לבית חולים והייתי רואה רופא אתיופי - לא הייתי שם את הכסף והבריאות שלי אצלו"
למה מה קרה? הצבע עור \ הדת משנה משהו???
לא!!

עצוב...
אצלנו עדות זה צחוקים...אנונימי (פותח)
אצלנו כל היום יורדים על עדות... כולם על כולם וכולם צוחקים...
אני אשכנזיה... ויורדים עלי שאני פרידמנית.. (מי שראה האח הגדול יבין...)
אני יורדת על חברה שלי תמנייה שהיא סתומה וכולם יורדים על הפרסים והכורדים וגם על הרוסים...
יורדים על הפולנים שהם חננות ועל המרוקאים שהם עצבניים..
אבל הכ-ל ברוח טובה ובכיף ונגיד אני יכולה לבוא לחברה שלי רומנית ולהגיד לה יא פרסית סתומה בשיא הצחוקים..... נגיד במריבה אפחת לא תכניס עדות רק בקטע של הצחוקים...
אני חושבת שהכי בוגר מצידך היה להתעלם ממנה... להראות לא מבט מזלזל וללכת!!
שתראה שזה לא מזיזז לא בגרוושש!! שהיא סתם טימטמה את עצמההה!!
ודרך אגב... אני מתה לפעמים להיות מרוקאיתת!! גם כהה גם חמודהה וגם דם חם וכמובןן! ספינגים חמחמים ואוכל אדייר XD...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך