וזה אחרי שהפסקתי לשמוע קול אישה..אני עדין לא מבין..
בהמון שירים מזרחייםokey
אחת הבעיות היא...גולי =]
בשיריםאוסנת
כולכם סתם מקשקשים!!!!אליו2
כי מוזיקה מכניסה מסרים למוח, לתת מודע.אוסנת
היי חברה בלי הכללות!!אנונימי (פותח)
לא כל השירים המזרחיים הם בעלי תוכן לא ראוי...זה לא קשור איזה סגנון אתה שומע, אלא איזה תכנים ואיזה זמרים אתה שומע...
יש המון זמרים ושירים מזרחיים שהם צנועים וקדושים...והם בטוח שלא הורסים תנפש ...
אולי הסגנון של המנגינה קצט צורם... אבל מי שאוהב שיבוסם לו...אין שום בעיה הלכתית כל עוד הזמר ומי שהלחין תשיר הוא יראי שמים...
חייבים שהזמר יהייה ירא שמיים?קוגל ירושלמי
שאלה קשה.אוסנת
אם זה מקרב אותך לה' ועוזר לך לעבוד אותולולה=]
מה שתגידוגולי =]
העתקתי כמה שאלות ותשבות בניין מאתר ישיבה....לולה=]
האם מותר לשמוע מוזיקה מזרחית כבדה (נקראת גם מוזיקת דיכאון), אם זה לא מדכא את השומע ולהפך הוא נהנה מהמנגינה ולא שם לב למילים בכלל, איזה שירים בעברית לא טוב לשמוע, האם מותר לשמוע הכל?
תשובה:
אם אתה נהנה מהמנגינה אתה יכול לשמוע אותה.
לא טוב לשמוע שירים שגורמים להרהורים רעים או לעצבות. אלא לשמוע שירים שמשמחים את הלב וגורמים לחיזוק ביראת שמים ואהבת תורה ואהבת ארץ ישראל ועם ישראל.
אני לא נמשך לשירים חסידיים וכאלה אני נוטה יותר לזמר הזה שזה מוזיקה מזרחית. האם יש בזה בעיה שאני שומע שירים כאלה למרות שהם מאוד עושים לי שמחה בלב ונותנים לי מוטיבציה לעשות מצוות?
תשובה:
תשמע רק את שירי הדת שלו אך לשמוע שירי אהבה אין שום היתר גם אם שמיעת שירים כאלו משמחים אותך.
האם מותר לשמוע מוזיקה אחרי החורבן, ומה לגבי פסוקים? ומה הדין בתקופה קשה כמו היום?
תשובה:
על פי מרן המחבר יש להחמיר ולא לשמוע כלל משום שערבה כל שמחה, חוץ משמחת מצווה, ולפי הרמ"א האיסור הוא רק בבית המשתאות על יין בצורה מיוחדת ומה שמקובל היום - מקלים בזה ומותר, כמובן שיש להקפיד על שירים העונים על גדרי הצניעות ואין בהם קלות ראש. וכמובן שבשלושת השבועות לדעת כולם יש להמנע משמיעת שירים. אמנם היום כשיש מצב של קצת דכאון יש סברא שמותר להקל בזה בשאר ימות השנה גם לדעת המחבר. לגבי פסוקים מוזכר שסתם כך אסור לשיר, אך לצורך מצווה כסעודות שבת או אירוסין וחתונה מותר.
*והאם זה שאנשים אינם מרגישים כל השפעה עליהם זאת בעיה שנובעת מחספוס או שזה פשוט משתנה מאדם לאדם?
תשובה:
מוזיקה לועזית שיש בה תוכן חיובי מותר לשמוע ואם יש מסר שלילי אם היא גורמת להרהורים רעים היא אסורה.
*בענייןלולה=]אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים