הורים-ילדים ומה שבינהם.סימן שאלה?
אז היום אני רוצה לשתף אתכם דווקא בתור בת.
מתוסכלת, מאוד.
ההורים של לא מתקשרים.
נשואה כבר כמה שנים באושר ושמחה.
ההורים שלי פשוט לא מתקשרים אליי.
אם אני לא ייצור את הקשר הם פשוט לא יעשו את זה.
וגם כשאני מתקשרת, אמא שלי תמיד עסוקה אין לה זמן.
ימי שישי- לכבוד שבת לאחל שבת שלום, תמיד מתקתקת את השיחה-גם כשאני מתקשרת על הבוקר-
אני יודעת (רואה את זה אצליהם כשאנחנו באיים לשבתות) היא מדבר עם אחיות שלה, דודות וחברות בלי בעיות 10-20 ויותר דקות.
רק אליי אין להם זמן פשוט אין.
אם אני לא אתקשר אנחנו יכולים לא לדבר שבועיים שלושה ויותר.
כמה ניסיתי, באמת. להתקשר, ליזום ופשוט אין.
הם לא מעורבים בחיים שלי, הם לא שותפים למה שעובר עליי, כשאני מגיעה לשבתות אין לי שיחה משותפת- כי הריחוק גדול.
ושוב אני מנסה. באמת.
אולי כי יצאתי הכי פחות בעייתית מהאחים- הלכתי לפי הכללים- עבודה, לימודים, חתונה, ילדים.
ושאר האחים שלי יותר בעיתיים.
אבל יש לי הורים, הם בחיים ופשוט לא מתקשרים😫🤦🤦🤦

זהו עד כאן פריקה.
ובבקשה אל תגידו לנו לדבר, זה לא יעזור יותר.
תנו למ עצות איך להפסיק לצפות.
ואולי גם להפסיק להשוות להורים של בעלי שמתקשרים ומדברים, זוכרים אירועים ומתעניינים בלי סוף מכל הלב- מה שרק מעצים לי את החוסר של ההורים שלי...
אוף....איזה כואב זה❤יעל מהדרום
כמה שאלות לפני שאני עונה לךמיואשת******
איך הם עם אחים שלך יש לך מושג? את אומרת שאמא שלך מדברת עם אחיות שלה, ולא איתך. אבל מה עם אחים שלך?
אם קורה משהו- למשל אחד הילדים חולה או את ואת מספרת להם, הם יתקשרו לשאול אחר כך האם יש שיפור ומה המצב?
לשבתות הם מזמינים או שאת מבקשת לבוא?
מתקשררים מדבריםסימן שאלה?
זה חלק מהתיסכול, אני יכולה להתקשר לאמא שלי אבל היא תהיה בלחץ שאח שלי מהצבא צריך להתקשר.
אם הוא יתקשר היא ץענה.
ובכללי כשאנחנו אצליהם שבתות אני כן רואה שאבא שלי ואמא שלי מתקשרים במוצש לשאול איך היה...
הם לא יזכרו שסיפרתי, אולי בפעם הבעה שנפגש או בוואצפ המשפחתי כשאני אשלח תמונה של הילדים ...
אני מבקשת לבוא, פעם ב.. הם מזמינים
וואו זה נשמע מאד מאד קשהמיואשת******
אני לא יודעת מה לומר לך
את מתארת שאת מרגישה מופלה מול שאר הילדים בבית
יצא לך לדבר על זה עם האחים שלך לשמוע מה הם חושבים?
איזה קשה זה.

יש שתי אופציות, או לקבל את המצב כמו שהוא להבין שמה שיש יש וזהו. ולהפנות את תשומת הלב ומשאבים שלך לדברים ואנשים אחרים שיעשו לך יותר טוב

אופציה נוספת אבל קשה מאד זה להילחם בכל הכח, ובזה אננ מתכוונת ב להתקשר אליהם כל יום, לבוא פעם בשלושה שבועות, להזמין אלייך לשבתות. לשלוח כל היום תמינות ועדכונים לשלוח את הילדים להתקשר. ממש במתקפה כזו להיות צמוד צמוד, אבל לא להתעצבן אם לא מקבלים חזרה . לנשום עמוק ולתת לזה ארבעה חודשים לפחות בהם את נצמדת אליהם בצורה נעימה אבל לא מוותרת. מדברת כל יום כמה דקות, משתפת בחיים שלך ומעמידה פנים שאת לא שמה לב כמה הם מזמינים או מתקשרים או זוכרים. מוחקת את כל החשבונות האלו, מתעלמת מכל מה שלא נוח ולא פייר ולא עושה השוואות לאחים וכו ואם הם התקשרו בחזרה או לא.
אישית אני מאמינה שאחרי ארבעה חודשים כאלו המצב יהיה שונה לכולכם, אולי לא מדהים אבל את תבני קשר אמיתי שלא תלוי בדבר ותיכנס להם לשגרת חיים. אבל זה המון המון המון עבודה, עבודת המידות והרגשות , ואין ערובה שזה יעבוד למרות שיש לזה סיכויים מאד טובים.
זה ממש קשה
שולחת לך המון חיזוקים ❤️❤️❤️
ואוו איזו תשובה מהממת!!סימן שאלה?
ממש תודהסימן שאלה?
אני בדיוק חושבת מה לעשות,
כי אני רוצה אותם מעורבים ושותפחם בחיים
בהצלחה רבה בכל מה שתחליטי ❤️מיואשת******
אוףאמא וגם
כואב.
איך היו היחסים ביניכם לפני הנישואים?
מה יקרה אם תפסיקי להתקשר?
מה לגבי אבא אם תתקשרי לדבר איתו?
בדיוק מנסהסימן שאלה?
בנתיים לא דיברנו שבועיים וחצי
תחזיקי מעמדאמא וגם
מקווה שבסוף הם יבינו...
חיבוק גדול ועצה קטנהאמא_מאושרת

משהו שאחותי אמרה לי פעם וממש עוזר לי- בהקשר של ההורים שלו

לא להשוות

ההורים שלי עושים את ההכי טוב שהם יודעים, וההורים שלו עושים את הכי טוב שהם יודעים

וכל אחד יש לו איכויות שונות

ומכל אחד מקבלים דברים אחרים בסיטואציות אחרות

וחיבוק. 

אחותךאמא וגם
בחורה חכמה

(עם זאת קשה להתווכח עם רגשות...)
שני הדברים שכתבת נכונים אמא_מאושרת
(גם בהקשר של אחותי, וגם בהקשר של הרגשות )

אבל איכשהו אצלי זה עוזר לפעמים, לזכור שלכל אחד יש את האיכויות שלו..
זה לגמרי עוזראמא וגם

ואני בעד!

מכירה את המצב שלך ממש מקרובתב
ככה זה אצל ההורים של בעלי.
הם לא מתקשרים, לא מזמינים לא מתעניינים יותר מידי ואם כבר התקשרנו אז הם באמצע משהו והשיחה נגמרת אחרי שתי דקות...
לגבי האחים אני לא יודעת כמה ההתעניינות בהם נחשבת טובה יותר מאשר איתנו אבל יש יותר תקשורת.
ובעלי פשוט החליט שהוא לא מתחשבן (כמובן שלפעמים זה עולה לו והוא מתבאס ממש אבל בדכ) הוא מתקשר כל שבוע, אנחנו מזמינים את עצמנו פעם בחודש לשבת ואותם אלינו (לא באו..)
בתור אחת שמסתכלת מהצד על הסיטואציה אני חושבת שהם פשוט אנשים טכניים ופחות אנשי שיחה/נפש.. זה כאילו לא נחוץ להם...
אם תנסי לשים את החשבונות בצד ולנסות לעשות כמה שאת יכולה אולי זה יעזור לך לשחרר
יכולה לומרבשורות משמחות
שגם ההורים שלי ככה..
אני יוזמת את השיחות והסיפורים מהחיים שלי.
לא תמיד יש התעניינות, לפעמים כן וזה כבר טוב.
אני כן יכולה לומר שזה כנראה נובע עד כמה שאנחנו בתור אחים מודעים ליחסים בין ההורים לסבא סבתא לאופן בו גדלו הורי במשפחתם, האהבה נמדדה בנתינה פיזית ופחות נפשית, זה נתון חשוב שמשפיע על החיבור ביני להוריי.
וכמו שציינת עם האחים ובני המשפחה שלהם הם יותר בקשר, אולי כי זו תחושה של משפחתיות שלא קיבלו את זה מההורים אז הקשר שבין האחים הרבה יותר חשוב עבורם.
מוכרggg
היחסים שלי עם אימי מצויינים אבל זה נדיר שהיא תתקשר אלי. רוב הזמן אני מתקשרת, או קופצת לבקר באמצע שבוע. שבתות אנחנו אצלה לעיתים רחוקות.
אמא שלי מאוד אוהבת אותנו אבל היא באמת גם מאוד עסוקה. אני התחתנתי ראשונה בבית, היום כולם נשואים ב"ה. ובאמת היום יש לה יותר זמן לדבר איתנו וגם היא הרבה יותר הולכת לעזור לאחים הצעירים שלי ממה שהיא היתה עוזרת לנו לפני שנים כשהיינו צריכים עזרה.
אני רואה גם על עצמי בתור אמא, שאני יותר מדברת עם הילדים 'היותר בעייתיים' מהילדים שהכל טוב אצלם. ככה זה. אני משתדלת להתעניין בכולם אבל זה קשה להיות קשובה ופנויה נפשית לכמה ילדים כל הזמן, כך שיוצא שמי ש'צועק הכי חזק' מקבל יותר תשומת לב.
לדעתי ילד מבוגר צריך ליזום יותר קשר אם זה חשוב לו. את יודעת שקשה לאימך לדבר איתך ביום שישי? אז תתקשרי בזמן אחר. למה לא באמצע שבוע? במוצ'ש?
את צריכה עזרה מההורים? ספרי להם על זה. הם עסוקים בחיים שלהם, הם לא יכולים לנחש שאת צריכה עזרה.
לפעמים לוקח זמן להבין שהקשר התרופף, אולי הם רוצים לתת לך מרחב? אולי הם פשוט באמת עסוקים מעל הראש ולא מתפנים להתקשר?
לא הייתי מוותרת על הקשר, להפך מתאמצת יותר לשתף את ההורים ולהכניס אותם לחייך.
ומה עם קבוצת ווצאפ משפחתית? שם אפשר לשתף כל מיני דברים ואז ההורים יהיו יותר מודעים לחייך.
בהצלחה. קשר עם ההורים זה דבר חשוב, גם לך וגם לנכדים.
אמרת להם פעם את ההרגשה שלך?היום הוא היוםאחרונה
לפעמים זה הכי פשוט ונכון, לבקש מהם קצת זמן ולפתוח את זה ישירות. אולי משהו מפריע להם. אולי בעבר היית שקטה יותר וכבר גדלת אבל הם לא עיכלו את השינוי. אולי משהו אחר.

עצם השיתוף ברגשות מאד יקל בדרך כלל. (לפי מה שאת מתארת הם אנשים טובים ומתפקדים אז הם ידעו להתמודד עם זה)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך