בטח תחשבו שאני משוגעת, אבל...הריון ולידה2
אני בחודש תשיעי וכבר חושבת על ההריון הבא🙈
לא מתכננים למנוע, מקווים שייקח קצת זמן עד ההריון הבא, אבל נותנים לקב"ה לעשות את שלו..

ו...מאוד רוצה בת אחות לנסיכה ולחברות הנסיכים שכבר זכינו בהם!

ברור לי שבסופו של דבר זה לא בשליטתנו, אבל מרפרוף פה בפורום ובאתרים שונים ראיתי שיש דברים שיכולים לסייע (חוץ מתפילה) כמו זמן קיום היחסים, מאכלים שונים וכו'...

אשמח שמי שמבינה בעניין תוכל לעשות לי קצת סדר🙏
בהצלחה אחותי!!לכל זמן ועת
חכי שהילד יוולד.

רק לא הבנתי במשפט תחבירי "לא מתכננים למנוע, אבל רוצים שיקח זמן לילד הבא".... אם את רוצה שיקח זמן מסויים בין הילדים זה אחריות שלכם.

ואיך אני מבינה אותך לגבי בנות 😍😍
שתהא לידה קלה ומבורכת בעז"ה
וכל דבר בעיתו ובזמנו
דוקא רצון לגמרי מובן.. לא רוצים למנוע אבל אם זה יגיע באופןבתי 123

טבעי הם ישמחו

גם אצלי ככה .הבייבי בן חודש וחצי ואני ממש חושבת לא למנועמצפה לישועות
למרות שמלחיצים אותי ואומרים לי שימושים זה קשה וכל ילד לא מקבל מספיק תשומת לב ויחס.
שואלת בעדינות - את לא עובדת? לא משלבת עבודה ומשפחה?קרן-הפוך
ילודה צפופה באה על חשבון יכולת ההשתכרות.
זה לא בשיקולים ?
תלוי במה עובדים וכמה זמו נמצאים בחופשת לידהרינת 29
יש לי חברות שיולדות צפוף ועובדות משרה מלאהבתי 123

יפה. משמח לדעת.קרן-הפוך
נכון. יש נשים עם כוחות עלפרח חדש
וכל אלו שלא, תרגישו בנוח (ואני ביניהם) אנחנו לא המיעוט...
האמת שרוב הנשים בסביבה שלי עובדות אני די שונהבתי 123

בנוף פה

ואני חושבת .. קרן הפוך שאת לא צודקת .. הילודה לא פוגעת בעבודה וביכולת הסתכרות זה לגמרי עניין של בחירה עובדה שהמון חרדיות עובדות גם בעבודות עם משכורות גבוהות

אבל העבודה כן פוגעת ביכולת שלנו להיות אמהות במשרה מלאה ולא תמיד משתלם לצאת לעבוד ופה לכל אחת יש את השיקולים שלה ומה שמתאים לה

גם זה עניין של השקפה. מה זו אמא במשרה מלאה.קרן-הפוך
אבל לא נפתח את הנושא, כי ברור שיש מגוון של דעות, אמונות, אורח חיים, השפעות מגזריות וסביבתיות, מוסכמות חברתיות ועוד.

הכוונה מבחינת שעות ולא כוונה להשקפהבתי 123

אמא היא אמא בכל מצב וכל אמא מושלמת לילדים שלה

להבדיל מהלב שלנו הזמן הוא מוגבל ומתחלק בין הבית לבחוץ

זה ממש לא נכון. ילודה צפופה מאד פוגעת ביכולת ההשתכרותמיואשת******
אני עובדת ההיטק ורואה את כל קבוצות החרדיות שאת מדברת עליהן
הם עובדות מעולה ומקבלות ממש מעט יחסית לשוק. מנצלים אותן בטירוף
מצד שני גם אין להם השכלה מספקת וגם ענין הילודה
ועדיין זה חוצפה איך שמנצלים אותן אבל זה לא הענין פה, רק רציתי לומר שזה כן פוגע. אי אפשר באמת ללדת צפוף - לא שניים צפופים אלא כל שנה ממש , ולעבוד במקום ממש טוב
אני מכירה שתים כאלו והן מאד מאד יוצאות דופן, הן פשוט כל כך גאוניות שהחברה מעדיפה להעסיק אותן למרות זאת. אבל זה נדיר

אה. ואני לא אומרת בשום אופן שזה חייב להיות שיקול כמובן. כל אחת והשיקולים שלה. אבל זו המציאות ואי אפשר להתעלם ממנה.
מה שפוגע בנשים אלו מהמגזר החרדי זה חוסר השכלה- לא הילודהרעותוש10
בעלי מעסיק נשים כאלה לא בהייטק, הן באות לעבוד בשכר מינימום ובאות כי זה או לעבוד במעונות וכד' או עבודה שהיא פשוטה מאוד- והשכר בהתאם

מי שכן הספיקה או התעקשה להשכיל במקביל או לפני הילודה- מסתדרת יפה מאוד
אני מדברת על עובדות הי טקמיואשת******
ואת צודקת שגם שם חוסר השכלה פוגע בהן
אבל גם הילודה
עוד דבר שפוגעבת 30
זו החלטה עקרונית של מנהיגים בציבור החרדי להתנות עם המעסיקים שלא ישלמו משכורות גבוהות לנשים שעובדות בהייטק.
הלוואי שזה לא נכון, אבל ככה קראתי.
אמא וגם
אמיתי??
...קפץ ליבתי 123
הן מקבלות משכורות מינימוםמיואשת******
זה אני מוכנה לחתום לך. שוב. אני התעסקתי בתחום..
כן, אחרי כמה שנים המשכורת שלהן עולה קצת
נכון, מי שממש עובדת ותיקה יכולה להגיע ל6-7
אבל היא עובדת שעות של הי טק, ומקבלת פחות מחצי משכורת
זה ניצול מחפיר ובהחלט רבנים בציבור החרדי נותנים לו יד- בפירוש לא בהסכמים , זה לחלוטין לא נכון, אבל כן בעובדה שהם מונעים מהנשים ללמוד לתואר אקדמאי באיומים
ואני יודעת את כל זה כי ישבתי עם הנשים האלו, עשרות מהן, ועם ראשי חברות בהייטק וחברות כח אדם וכו.

את צודקת שהן מקבלות תנאים שלא היו מקבלות בחברת היטק אחרת, אבל התנאים האלו מצדיקים שהמעסיקים ישלמו להן פחות ברמה שמשקפת את זה
בסופו של דבר הם עובדות טובות וגם אפ נגיד מגיעה להן שתי שליש משכורת בגלל התנאים , ממש לא מגיעה להן חצי או שליש משכורת - זה מה שהן מקבלות בדרך כלל. זה ניצול מחפיר של מעסיקים וכל עוד הן לא מתקוממות זה לא ישתנה. זה מאד עצוב
למנוע מהן ללמוד לתואר זהבתי 123
כבר עניין אחר
נכון.מיואשת******
אבל אני אומרת לך שאם את חושבת שזה כזה מדהים לעבוד שמונה שנות ביום ולקבל משכורת של מורה עם ותק, עם 14 ימי חופש בשנה , זה ממש לא כיף. ממש לא
אלו נשים צדיקות ומיוחדות שעובדות קשה מאד לפרנס בית של תורה והמעסיקים מנצלים אותן בצורה מזעזעת. זה שבהודו זה קביל לא אומר שצריך להסכים לזה במדינה מתוקנת כמו שלנו.
יש הבדל גדול בין משכורת נמוכה יחסית לשוק לבין משכורת שמנצלת את העובד כאילו הוא הודי

משכורת של 6 אלף אחרי שש שנות נסיון הי טק היא לא נמוכה יחסית להיטק. היא נצלנית ומגעילה.
פעלתי המון נגד זה אבל זה ממש קשה .
מסיכמהבעיקר קוראת

הכל נכון שזה ניצול לא הגיוני,

אבל נשים במצב הזה לא בגלל ילודה צפופה.

בדרכ הנשים שעובדות שם זה נשים שחשוב להן לעבוד בסביבת עבודה חרדית.

ילודה צפופה זה לא מה שעוצר אותן לצאת לעבוד במקומות אחרים.

נכון חלקיתמיואשת******
כלומר סתם גלשנו לנושא הזה
תראי , ברוך ה היום מעסיקים מקבלים את הענין של ילודה צפופה אבל בשני תנאים
או שזה משרה לשוטה שתוך דקה את מביאה מחליפה והכל סבבה כמו מכירות וכו.
או שאת ממש ממש מדהימה בתחום שלך ושווה למעסיק שאת לא נמצאת בגלל שכשאת כן נמצאת את שווה כפליים

אבל יש המון נשים באמצע , חמודות, טובות, מוצלחות, אבל שיש עוד עובדים כמוהן. ובסופו של דבר למעסיק יש אופציות להעסיק מישהו בשכר כמו שלהן שנותן אותה תפוקה אבל לא ייצא פעם בשנה וחצי לשלושה חודשים.
זה המציאות... עצובה אבל כך היא
כמובן יש מעסיקים אידאליסטים
ויש מורות
אבל בשוק רגיל יש תחרות והמעסיק רגיל צריל עובדים...
לא אמרתי שזה כזה מדהיםבתי 123

אבל זה משתלם לשני הצדדים

ואם כבר השוות למשרד החינוך שם המצב עגום ומנצל עוד יותר.. אחרי שנים של לימודים ותואר עבודה פיזית ונפשית קשה (לפחות בגיל הרך) התמודדות עם צוות  עם הורים שעות עבודה שלא נגמרות לעולם ואופק חדש רק החמיר את המצב

אם מישהו חושב שהתנאים מתאימים לאמהות שיחשוב שוב (חוץ מהחופשים ברוב בתי הספר היום יש ימים שמסיימים מאוחר)

אפס הבנה והחלה לגבי ימי מחלה וכו

ואין צורך לדבר על המשכורת שידוע לכולם

כמו שרשמתי לך כבר המצב של נשים בשוק העבודה בארץ הוא קשה קשה! הניצול הוא לא רק לנשים חרדיות וולדניות אלא לכל הנשים

אין שום השוואה . באמת שאיןמיואשת******
ישבתי בוועדו בעיריה
מצב הנשים לא טוב
אבל מצב הנשים מחפיר מחפיר מחפיר

תקשיבי גם על עבודה ילדים בהודו את יכולה לומר שזה משתלם לשני הצדדים, הרי לילד יש אפשרות או שתעסיקי אותו בעשר שקל ליום הוא יחיה כי יהיה לו כסף לאוכל או שהוא ימות. אז המצב משתלם לשניכם
זה הופך את זה לבסדר??? למוסרי???
זה שאין לנשים האלו אופציה אחרת זה הופך את המעסיקים האלו לבסדר?
ממש ממש לא
והמצב של נשים רגילות טוב לאין ערוך. יחסית לגברים יש מקום לשיפור אבל יחסית לנשים חרדיות הן מלכות
לא יודעת מאיפה הידע שלך הנסיון שלי שונהבעיקר קוראת

בדרך כלל לא מגיבה. אבל רק בשביל שלא ירחמו עלינו יותר מידי.

בתור עובדת הייטק חרדית, עבדתי במקום של חרדיות כשהתחלתי ללא נסיון.

בשנים הראשונות המשכורת נמוכה, אך מעל המינימום.

העבודה שם שמונה שעות ולא 9 כמו במקומות הייטק אחרים.

ואחרי שנתיים המשכורת כבר עלתה ל8. אין לי מושג איפה עובדת ותיקה מקבלת 6-7.

אח"כ עזבתי שם.

בירושלים, לדוגמא, יש הרבה חרדיות שעובדות במשרדי ממשלה, והשכר לא כמו במרכז, אבל לא בסכומים שאת מדברת עליהם. (עם נסיון של שנים נע בין 18 ל25)

כשאת מתקבלת לעבודה זה לא חוקי לשאול אותך על כמות ילדים שיש לך או מתוכננת אז אין מניעה לעבוד בכל מקום.

מה שכן, אישה שיולדת צפוף אולי מעצמה תרצה לעבוד במקום שגמיש יותר לשעות ועוד שיקולים אחרים.

בסדרמיואשת******
האמת אני לא מבינה למה אני מתווכחת בכלל
הידע שלי בתחום הוא מהמעסיקים- טווח נרחב מאד- מישיבה בועדות בעיריה ועוד כמה דברים
זה יפה מאד גישה של אל תרחמו עלינו למי את עוזרת בזה? לאלו שלא מוצאות עבודה שזה תשעים אחוז ממסיימות הסמינר?
לאלו שמתקשרות אלי בוכות שאסדר להן עבודה אפילו בתור בודקות במשכורת מינימום?
את יודעת כמה מקומות היטק נותנים היום שמונה שעות? מלא. המונים. והמשכורת על זה היא- תשעים אחוז ממשכורת היטק רגילה, ולא. זה לא חמש אלף
עובד היטק רגיל לא יסכים להתחיל לעבוד בשביל שמונה.
אז אפשר לא לרחם
ואפשר כן לרחם ולנסות לעזור שזה מה שאני עושה
ואפשר להעמיד פנים שהכל ורוד והמעסיקים מקסימים שזה מה שהן עושות
יאללה
לא מבינה חמה אני מתווכחת בכלל
מיואשת סליחה אבל את כנראה לא מכירהבתי 123

מספיק מקרוב את שוק ההייטק

המשכורות למתחילים גם לגברים חילונים הן נמוכות ביותר  במיוחד למקצועות ללא התואר  המשכורת של בודק מתחיל מתחילה במינימום 

וחברות מתחננות למצוא עובדים עם נסיון אם יש מישהי טובה עם נסיון אף אחד לא ישאל אותה מתי היא מתכננת ללדת

זה ממש לא נכון.ושוב אתכם
אני עובדת בהייטק.
משכורת מינימום זה לא דבר שקיים פה.
ואני בלי ניסיון קודם.
יש לך תואר?בתי 123

ואל תגידי לי שזה לא קיים כי אני מכירה מאוד מאוד מקרוב

בדרךושוב אתכם
ובכל זאת המשכורת רחוקה ממינימום
סליחה. אני עובדת ההיטק עשרים שנה. ומגייסתמיואשת******
עם ובלי תואר. יודעת מצוין מה המצב בשוק ומה המצב אתל החרדיות והנשים בכללותן. אל תגידי לי בבקשה מה אני מכירה ומה לא כי זה פשוט מעליב
במחשבה שניה עדיף לי לא לעשות אאוטינג ולהסביר לך למה אני יודעת הכל. ולא אכפת לי מה תחשבי שאני יודעת או לא.
וואו מיואשת את לא חייבתבתי 123

לקחת את זה כ"כ אישי מתנצלת מאוד אם זה היה נשמע ממני ככה 

ואת לא יכולה להתווכח איתי על מי שאני מכירה ואת החברות הייטק שאני מכירה לא רשמתי שיש לי יותר נסיון אלא שאני בפירוש מכירה אז את תשללו את מה שאני אומרת כאילו רק את יודעת הכל ומכירה את כולם

הסברתי שאני פעילה בתחום למען הנשים החרדיותמיואשת******
ואחד מהדברים המעצבנים בן אדם שהוא יודע טוב כמה רע המצב, עושה המון המון בשביל לעזור אפילו שזה לא המגזר שלי, ואז באים נשים ואומרים אל תרחמו עלינו וזה לא נכון.
אני זאת שמקבלת טלפונים של נשים ללא משכורת
תנו לאנשים לרחם ולעזור. צריך את זה
ואני לא נגד חרדיות אני בעד. גני רבה עם מעסיקים מחפירים!
אז כן, זה משגע אותי שהמצב בקרשים
אני שמחה שאת מכירה מקרים טובים כי זה אומר שמה שאנשים טובים עושים מאחורי הקלעים עוזר ושיש מעסיקים הגונים ושהמצב משתפר. זה נהדר
אבל המצב בכללותו עדיין על הפנים. אני כואבת את כאבן של נשים שעובדות כמו חמורות וחושבות שמה שהם מקבלות זה מקסים וזה מה שמגיע להן. לא נכון. מגיע להם הרבה יותר!

אני חושבת שבגלל שהנושא קרוב לליבך אתבתי 123

מדברת מצד אחר של הנושא ואין ספק שאת עושה עבודת קודש ואת צודקת בכל מילה

אבל הלידות הצפוםות הן לא הסיבה!

אה. ברור שלא סיבה בלעדית!מיואשת******
לשבתי שכבר עברנו את השלב הזה בדיון
הן עוד סיבה במכלול אבל ממש לא רק בגלל זה
אני עוד בתגובה של קרן הפוךבתי 123
המחשבה הזו שנשים חרדיות הן קורבןבתי 123

מוציאה אותי מדעתי

את צודקת אולי את מכירה את העבודה שמיועדת לחרדיות יותר טוב ממני אני גם מבינה לפי מה שכתבת באיזה איזור את גרה .. ממש לא באיזור שלי.. פה העיצה בתחום מטורף ואישה חרדית שרוצה לעבוד ויש לה נסיון מתקבלת בזרועות פתוחות

למה?מיואשת******
למה את לא חושבת שהן קרבן כשהם מקבלות פחות ממה שהוגן לשלם להן?
לא חכמה לקבל עובד במשכורת מחפירה בזרועות פתוחות
המעסיקים מתים על זה
ראי את המשל שלי על הילד בהודו
באמת לא מבינה למה את לא חושבת שמגיע להן כמו כולן, הן עובדות מדהימות ומסורות הרבה יותר מאנשים אחרים
לא קראת מה שרשמתיבתי 123

רשמתי שנשים חרדיות וולדניות הן לא קורבן

לא רשמתי שלא מנצלים את העובדות של מטריקס  ואת צודקת זו שזו בחירה שלהן לעבוד שם לא אומר שצריך לנצל אותן וכן צריך לפעול נגד זה

אבל עדיין אם לא היו המשרדים היעודיים האלו לחרדיות החברה היתה פותחת משרדים בחול סביר להניח

אוקימיואשת******
בסדר . אולי המילה קרבן לא מתאימה.
הן מנוצלות וזה לא בסדר
וסתם אני אספר לך שהחברות האלו פותחות כאן ולא בחול כי הי מקבלות מענקים מהממשלה, זה לא רצון טוב
בכל מקרה שמחה שהגענו להסכמה כלשהי
למה מישהו ירצהl666
בוגרת סמינר. אם אפשר לגייס בוגרת מכון טל או מכללה להנדסה או אוניברסיטה? ואם כבר יגייס אז ברור שהוא ישלם פחות.
היום בכל המגזרים יש כל מיני קורסים או מכללות שלא באמת נותנים את הידע הנחוץ . אחרי קורסים האלו העובד הרבה פעמים לא עונה לדרישות שוק.
לא הבנתי למה משלמים להם מינימוםעלה למעלה
כי הן מסכימותמיואשת******
השכר שלהןבתי 123
נמוך בהשוואה לשכר בשוק ההייטק אבל הוא יחסית גבוה
תנאי העבודה שלהן מצויינים יוצאות לחופשת לידה מביאות תינוק לעבודה כשצריכות מנצלות ימי מחלה הסביבה היא נשית המשרדים נמצאים בריכוזים חרדיים כך שלחלקן זה קרוב לבית ולא צריכות לנסוע עד תא או הרצליה
זה משתלם להן ומשתלם למעסיק דרך אגב זה לא כלא יש נשים שמתחילות לעבוד שם צוברות בשביל לצבור ניסיון (מי יודע אם היו מקבלים אותן במקום אחר) ויוצאות לעבוד במקומות אחרים עם נסיון ומשכורת גבוהה

חיבת לציין שאם היו תנאים כאלו קרוב למקום המגורים שלי הייתי שוקלת ללמוד את המקצוע במיוחד כדי לעבוד שם
דבר ראשון צר לי לומר לך אבל מצב ההשתכרות של אישה במשקבתי 123

הוא קשה גם ככה גם לנשים לא דתיות בכלל

אלו שעובדות כמו שאת אומרת הן בוחרות בזה כי יש להן את כל התנאים שהן רוצות (מכירה מקרוב) נכון שמנצלים אותן אבל מבחינתן זה עדיף

בכל אופן אני מכירה בסביבתי נשים מנהלות/עובדות הייטק/ראיית חשבון יולדות צפוף יוצאות לחופשת לידה וחוזרות ישר אחרי 3 חודשים

כמה יולדות צפוף?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ב בחשון תש"פ 20:51
חוזרות אחרי שלושה חודשים ואחרי חודש בהריון שוב? כל שנה? ככה 8-9 ילדים ומעלה?
זה מה שאני קוראת ללדת צפוף

מעבר לזה שמקומות עבודה לא מתלהבים מזה שמישהי ממש כל שנה יוצאת לשלושה חודשים, אשה נורמלית מאד מתקשה לתפקד מאה אחוז לאורך כל ההריון ובהנחה שיש לה שיירת ילדים בבית בהפרשים של שנה וקצת. זה באמת לא נורמלי לצפות אפילו שמישהי תצליח
אז כן תמיד יש סופרמניות. וזה מדהים במיוחד, אבל לרובינו זה לא שייך
אני מכירה כאלה ולא מעטרעותוש10
אבל הכרתי אותן שזה כבר הייתה משרה קבועה שלהן והן היו מאוד טובות בה

כן את ממש צודקת שלא כל מקום מוכן להכיל את זה, איפה שיותר דתי יותר יכילו

אגב,
מנהלת הלשכה של הנשיא ריבלין ילדה את הילד ה12 שלה לא מזמן, באמת הופתעתי...
כן היא אשה יוצאת דופןמיואשת******
טוב אני מכירה ממש מעט כאלו
מוזר לי לשמוע שאת אומרת שאת מכירה הרבה
הן עבדו גם בשנים שילדו צפוף ? את בטוחה? או שהגיעו למשרות האלו אחרי שכבר עברי את רוב השלב הזה...
האמת שאני חיה בחברה ולדנית ביותררעותוש10
איפה הם ואיפה אני...

יש לי חברות לא נשות קריירה גדולות אבל עובדות שנים בלי הפסקה חוץ מחופשת לידה:
מנהלת מעון, רואת חשבון, מזכירה רפואית, מחנכות למינהן במשרה מלאה,
חברה שמנהלת תיכון באולפנא גדולה מאוד

אל תשאלי אותי איך הן עושות את זה !!!

מה שכן מי שהבעל אברך / מלמד / מורה הוא נותן הרבה יד גם בלפזר ילדים בבוקר וגם / או לאסוף ממסגרות או נמצא בארוחת ערב / מקלחות

זה מאוד משמעותי !

אני בהסטריה לחזור מנסיעות לשעת המעון כי בעלי עובד המון , חברות עם פי 2 ילדים ממני יש בעל שזמין יותר / ילד גדול שעוזר
אני מדברת על כח פיזי לעבוד בהריוןמיואשת******
בכלל לא על כל השאר
זה מאוד מאוד משמעותיבת 30
יש מי שיקח את הילד לרופא, יש מי שיגיע בצהריים.
עצם זה שהבעל לא עובד, זה מאפשר לנשים לעבוד ככה.
אני לא חושבת שהן יולדות כל שנה כולןאמא וגם
חלק יולדות גם כל שנה וחצי שנתיים (ועדיין אפשר להגיע בקלות למספר דו ספרתי של ילדים כשמתחתנים מוקדם...)
תחשבי שיולדים כל שנה זוגית מגיל 22 עד 40, זה עשרה ילדים.
ויש כאלה שמתחילות מוקדם יותר, מסיימות מאוחר יותר, ויש להן גם רווחים אםילו כמה חודשים קטנים יותר וכבר אנחנו בכיף על 12 ילדים....
בהחלט.. אבל חייבת לציין שבהריוןבתי 123
הן מתפקדות
בכל אופן לידות צפופות הן לפעמים שיקול לא לעבוד אבל אצלנו מקובל שלא להיפך כלומר מישהי שרוצה קריירה וזו הסיבה היחידה שבגללה היא לוקחת אמצעי מניעה
פרנסה זה משמים אם השקפת העולם של האישה היא כזו והיא יודעת שעוד ילד זו עוד ברכה גם בעניין הזה אז זה לא תופס אצלה מקום
לא דיברתי על שיקול או לא בכללמיואשת******
כל אחת ודעתה בענין

רק אמרתי שזה בפירוש פוגע ביכולת השתכרות מכיון שהרב לא מסוגלות לעבוד טוב בהריון עם שיירת ילדים
אז את מכירה כמה יוצאות דופן זה מדהים אבל נכון שזה לא הרוב?
זה פשוט לא אפשרי פיזית

כבר הבנו שאנחנו חיות בסביבה מאוד שונה בתי 123

אצלנו בהחלט הרוב עובדות (ומרחיבות תארים)  לכל אחת ה' נותן כוחות בצורה אחרת

אני חיה בשכונה מעורבתמיואשת******
ומכירה לא מעט נשים ולדניות, חרדיות ושאינן.
הרוב לא עובדות בעבודות שממצות את יכולת ההשתכרות שלהן
וגם במקומות עבודה לא רואים אותן, וגם שם אני נמצאת בכל מיני צורות

לא יודעת איפה את חיה, אבל זה בהחלט מוזר ומענין
בעיני ילודה כ"כ צפופה היא לחלוטין בלתי נתפסת, גם אםתפוחים ותמרים
יש לך מבשלת, מנקה, נהג צמוד ותקציב ענקקק.
שאפו למי שמסוגלת!
ובהחלט משכורות הנשים גם במגזר הכללי בעייתיותמיואשת******
אבל כשמשווים בין נשים במגזר הכללי לחרדיות... וואי וואי
הייתי פעילה בתחום לקידום נשים בעבודה אז אני מכירה קצת את הנתונים
מצב קשה
במה למשל הן עובדות? 🤔כי לעולם חסדו
עונה גם לך וגם ל"לכל זמן ועת" על המניעה.הריון ולידה2
דבר ראשון אנחנו מאמינים וחיים בצורה כזו שהאידיאל (בהקשר הזה זה הבאת חיים חדשים לעולם) קודם לכסף. עושים הכל כדי שהכסף לא יהיה זה ש"מכתיב" לנו את החיים.
ועם זאת, לא מזלזלים בחשיבותו ועובדים. בעלי הוא המפרנס העיקרי ועובד ממש קשה, לי ב"ה יש עבודה מאוד גמישה שמאפשרת להיות קודם כל אמא!
ורמת החיים שלנו מצויינת בשבילנו

אז לא, יכולת ההשתכרות לא בשיקולים שלנו.

ובנוגע למניעה. לפני ההריון הזה מנעתי מכל מיני סיבות, וזה עשה לי ממש לא טוב. בשאר ההריונות לא מנעתי ויש רווחים גדולים יותר וגדולים פחות.

אז הפעם לא חושבת למנוע (אולי מניעה נקודתית של שקפיים אבל לוקחת בחשבון את האחוזים שלה) מקווה שיהיה קצת מרווח בין הלידה להריון הבא, אבל לא ברמה ששווה לי "להקריב" על מניעה.

אפשר לשאול במה את עובדת?אלמוניתנית
האמת שלא😬הריון ולידה2
יש לי עבודה ייחודית ולא כ"כ שגרתית...
ויש לי פה כמה חברות שיודעות על העבודה ולא ממש בא לי להכניס אותן לרחם שלי🙃
סורי...
חחח... נראלי אני צריכה לפתוח שירשור חדש.הריון ולידה2
השירשור הזה קיבל תפנית רצינית ממה שאני רציתי לשאול🤦
רק בגלל מה שכתבת פה החלטתי להתייחס לשאלה בפתיחהאמא ל6 מקסימים
אז לא מנסיון, אבל דווקא מהרפרוף בפורום אני הבנתי את ההיפך ממה שאת הבנת. היה נראה שיש כל מיני סגולות ופעולות שעושות, אבל בסופו של דבר עוזר ב 50%, במילים אחרות: לא עוזר.
לדעתי, צריך להתפלל, ולדעת לשחרר ולהודות ולקבל בשמחה את מה שה' נותן
^^^ מסכימה. וזה נורא קשהמיואשת******
מכל הנסיונות שבעולם שניסיתי. זה לא עובד
בהצלחה רבה!
חחח יש בזה משהובתי 123

אני שמעתיבימבה אדומה
שלהיות ביחד לפני הביוץ. אבל חוץ ממעקב זקיקים לא מכירה דרך אמיתית לדעת מתי הביוץ... את מוכנה לעשות את זה? 🤔
זה שאת רוצה כבר שוב, וזה שאת לא מתכוונת למנוע, ניחא..אין ייאוש בעולם
אבל גם לחפש מעכשו שיטות איך לקדם את זה??
תני לה' לעשות את שלו כמו שאמרת
אם זה שלך זה יגיע..

לא נורמלי בעיניי לחשוב כבר על שיטות וטכניקות..
אם את לא בלחץ של סיום שנות פוריות, אז לא ברור לי מה מביא אותך לחשוב על טכניקות כשאת עוד בהריון
צריך להיות ברור להmiki052

לא צריך להיות ברור לך חיוך גדול

כולנו שונות זו מזו.

אם טוב לה עם זה, מעולה.

היא שאלה שאלה בפורום, בוודאי שכדי לענות על שאלה צריךאין ייאוש בעולם
קודם להבין את השאלה
לכן זה צריך להיות ברור גם לי כדי שאצליח לחשוב איך לענות על זה.

ואם תקראי קצת את הכרטיס שלי
תוכלי להבין מהיכן זה מגיע..
אחרי 2 הפלות כשעוד אינלי מושג איך אני מחזיקה הריון ומביאה בכלל ילד לעולם
לא, אני לא אצליח להבין איך בחודש תשיעי מחפשים טכניקות לאיך להיכנס להריון הבא.
את בחודש תשיעי!! יש לך ילד תיכף. ברוך ה'!

אז נכון שכל אחד וניסיונותיו ודרכיו בעולם
ועדיין לא יזיק קצת פורפורציות..

ונכון שאנחנו שונות, לכן שכותבים משו בפורום לוקחים בחשבון שיהיו תגובות שונות שיתפסו אנשים שונים התסריטים שונים
מחילה.miki052

לא היה בכוונתי לפגוע.

שיהיו בשורות טובות בקרוב! ! !

גם התגובה שלי היתה ממקום מסויים...חיוך

אמן.. הכל בסדר אין ייאוש בעולם
כי מבחינתםבימבה אדומה
מהרגע שיהיו טהורים רוצים לנסות את ההשתדלויות האלו כדי שיצא בת, הרי הם לא מתכננים למנוע... ממש הגיוני שמעכשיו תשאל על זה... לדעתי אפילו אם בכלל מונעת ורוצה להפסיק מניעה עוד שנתיים, עכשיו זה מעניין אותה... לגיטימי מותר לה
את לא משוגעת.miki052

אומרים:

אם רוצים בת , כדאי להיות כמה ימים לפני ביוץ יחד, שהאישה לא תגיעה לשיא רק הגבר,

קראתי פה שמשהי רשמה לא מזמן שהתשוקה לא תבוא מהאישה אלא מהגבר.

כשהאיזור מלא בחומציות  (מה שנעלם כשהאישה מגיעה לשיא קודם הגבר) הזרע הזכרי מת מתקשה/מת להגיע לביצית

ויש סיכוי לזרע הנקבי

לא מאמינה בקטע של תזונה.

ולא בשטיפות פנימוית וכאלה

משהי צרפה קישור פה.

צירפתי אותו לכאן

מקוה.נט - רוצים בן ?!

יש לי שיטה ממש מדהימה שעובדת מעולה לקבל בת!מיואשת******
פשוט עושים את כללללל ההשתדלויות שיצא בן!
אבל הכל!
ומקבלים בת מהממת 😍😍😍
לי זה עבד!
חחחח את ענקיתאורוש3
תאמצי את הגישה הזאת. הצינית הצוחקת....
בתי 123אחרונה
את הכי רחוקה מלהיות משוגעת!יעל -ND

רק אל תוותרי על ההנקה, זה מאד חשוב לילד שלך. אין לזה תחליף ואיש מלבדך לא ייתן את זה לילד שלך.

תשתדלי לישון, אל תשכחי לאכול, אל תשכחי לשתות, אל תשכחי ליטול פרנטל מידי ארוחת בוקר/צהרים.

ואת השאר תשאירי לקב"ה!

וכמובן, את תמיד מוזמנת לפנות אלי במייל (עדיף ממסר באתר, כי אני כאן לא כל יום ואת המייל בודקת אפילו במצ"ש).

בשורות טובות, יעל

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

כנראה תלוי בהרבה דבריםטארקו

אנחנו מקפידים על חלק/מהדרין אבל לא על כשרות מסוימת

כמובן שאם מקפידים על כשרויות מסוימות המחירים בהתאם.. 

מחפשת המלצה לבקבוק מים עבורי במחיר שפוימולהבולה

מניקה וחייבת לשתות מלא

כל הבקבוקים שקונה על הפנים

צריכה המלצה לבקבוק איכותי אבל לא יקר אם קיים דבר כזה

אני הזמנתי מסופר פארםאונמר

עלה 30 שקל. הוא לא מהענקיים אבל ממש נח לשתות ממנו.

אני שותה פי מליון מאז שיש לי אותו.

ומחזיק לי כבר חצי שנה. עבר כמה נפילות וכזה ושרד.

לייף בקבוק טריטן פיה כפולה ורוד 600 מ"ל

יש לו גם קש לשתות וגם פתח רגיל לשתות שמרימים, והקש רחב כזה, זה לא שיוצא טיפה ממנו.

התחברתי אליו ממש חח

תודה אבל קטן לי מדימולהבולה

אני בשוק אחד שותה אותו😁

ולפעמים נמצאת במקומות שאין לי איפה למלא

באורבניקה יש מבחרשואלת12
מקסימום יהרס תקני עוד
הם מזעזעים. נשברו לנו תוך שנייה בשימוש רגילואילו פינו
דווקא אצלי לאשואלת12
יש ל2 ילדים כבר שנה. ולי אחד נשבר ויש לי עוד אחד. אז יצא שקניתי 2 בקבוקים לעצמי לשנה..
יצא לי לקנות 4 סוגים שונים . וזאת הייתה החוויה שליואילו פינו
אז רק כדאי שהפותחת תדע... שלא תתבאס
יש לי אחד משם כבר שנים!מסע של החיים

הוא התעקם וקניתי אחרים והם נהרסו וחזרתי אליו..

לא מוצאת קישור באתר כנראה כי כבר לא במלאי.

אנחנו גם מאוד אוהבים את הבקבוקים של uzspace (מה ש @ואני שר שלחה קישור)

לא הכי אטומים בעולם אבל מאוד נוחים לשתיה וחזקים

לנו המתכת החזיקו מעולהתוהה לעצמי
הפלסטיק נשברו באמת תוך דקה
גם לנו יש מישם לאחד מהילדים הקטניםאיך?איך?
מחזיק מעמד ממש יפה כולל אינספור נפילות וזריקות (לעומת הקודם שהיה ממש יקר ונשבר בנפילה הראשונה)
אני קניתי באליאקספרסואני שר

המלצה של יונה המלצות במקור אני חושבת.

ממש אוהבים אותו ויש כמה גדלים אז אפשר לבחור.

יכולה לנסות לחפש את הקישור אם רלוונטי...

אשמח לקישוריםמולהבולה
תודה רבה 💛מולהבולה
זה לא נוזל?אחת כמוני
שלי עכשו קצתואני שר

אחרי שחטף איזו מכה לדעתי...

השאר למיטב ידיעתי לא.

קניתי בקבוק של 1.2 ליטר של קונטיגוואילו פינו

נכנס למדיח ואת הפיה מנקה עם מנקה בקבוקים קטן.

גודל מעולה ממש

עלה בסביבות 120 שח. אבל משמש אותי כבר המון המון זמן

מאיפה הזמנת ? מהאתר שלהם?מולהבולה
דווקא עכשיו רואה שבאורבניקה יש השני ב50 אחוז
באורבניקה יש של קונטיגו?ואילו פינו
הזמנתי מטרמינל איקס כדי לשלם עם הפייטר
לא, סתם בקבוקיםמולהבולה
את יכולה להזמין מאמזון בקבוקי קונטיגומרגולאחרונה
לרוב זה יותר זול מהאופציות של קונטיגו בארץ
קונטיגוואז את תראי
השקעה לפרק זמן ארוך
גם מיונה המלצותמדברה כעדן.
זה באמת שומר על קור חום? איך את מנקה את הפיה?כולנה
אני חושבת שזה רק לשתיה קרהמדברה כעדן.
זה עם קש פלסטיק... וכן, שומר מאודדדד על הקור. ברמת ה24 שעות
יש מנקה קשים.. מוכרים במלא מקומותמדברה כעדן.
קניתי בקבוק פלסטיקעוד מעט פסח

בטו-גו (החנות נעליים).

בנפח של 800 מ''ל.

נראה לי עלה בערך 30.

איתי כבר שנה ואני ממש מרוצה.

זה חייב להיות רב פעמי?המקורית

הייתי קונה נביעות ליטר, עפה עליהם.

קונטיגוDoughnut
אמנם יקר אבל מחזיק הכי טוב. מניסיון עם המון סוגים.
בקבוקים של מים מינרליים124816
בקבוק של מים מינרליים מי עדן/עין גדי/נביעות, בקבוק של 750 או ליטר, מה שיותר נוח לך, אפשר להשתמש שימושים חוזרים וכשמתבלה לקנות חדש בלי יסורי מצפון על המחיר.
כנלאוזן הפיל
ואני גם מקפיאה חצי בקבוק שוכב, ואז ממלאת מים 
לא מתייעצת כי זה כבר קרה, אבל מה דעתכן? מענייןממתקית

לבת שלי ב א' היה אמור להיות מסיבת סידור גדולה בערב, ובדיוק אז היה מצב בטחוני לא יציב..הוחמרו ההגבלות, לא ידעו מה יהיה והמסיבה נדחתה ללא נודע.
בקיצור את המסיבה דחו בסוף לאיזה בוקר והודיעו בקבוצה לאימהות שהן יחגגו מול בנות בית הספר בשעות הלימודים, ללא אימהות!!! (כלומר המסיבה הריקודים, הדקלומים וכו יהיה בבוקר מול כל בית הספר עד כיתה ו'. אימהות לא מגיעות, מבחינת שלא כולן יכולות להגיע כי חלק עובדות וכו)
עכשיו אני לתומי קראתי, הבנתי, ולא יודעת למה חשבתי לעצמי, זה יום שאני בבית, אז נסעתי לבית הספר למסיבת הסידור.
כמובן שנכחו כל בית הספר וללא אימהות אחרות.
המנהלת דיברה דברי פתיחה ואז באה אליי וביקשה שאלך
קצת גיששתי, דיברתי לליבה, אבל לא עזר. ברגעים האלו היו דיבורים בבמה, אבל הבנות הביטו ואולי גם שמעו אותנו.

המנהלת אמרה שלא פייר שיש אימהות שלא באו ורק אני מגיעה, אמרתי לה שאבקש את רשותן בקבוצת הוואטסאפ.
אציין שמאוד הבנתי את המנהלת, היא לא רוצה עכשיו בלאגן מאימהות אחרות, ושבנות יקנאו למה רק אמא של.... באה. (אם כי יכול להיות שזה גם לא היה קורה...)
דיברנו כמה דקות כשהיא דורשת שאצא ואני מנסה בנעימות לבקש להישאר בכל זאת, כי אני כבר פה.
כמובן שבסוף יצאתי, מבינה מאוד את המנהלת
אבל מהירהורים שלי, חשבתי לי איזה "הכנסת אורחים" המנהלת העבירה ושידרה לבנות?
קצת הפריע לי ה"גירוש" הזה למרות שיודעת שלא נהגתי כשורה.
אני לא אשת חינוך ובטח לא מנהלת בית ספר, אבל נראה לי היה מקום לשתף את הבנות שאמא של.... הגיעה מרחוק, והמסיבה ללא אימהות, אבל נארח אותה בשמחה כי היא כבר הגיעה ומה זה הכנסת אורחים אם לא זה. ובפעם הבאה אמא של... תזכור שלא מגיעים... או משהו כזה.

ולא יודעת מה התחושות של הבת שלי שפתאום ראתה את אמא , ואז המנהלת מוציאה אותה.
לא דיברתי עם ביתי על זה...
עברו כמה ימים.
שייך לפתוח בפניה?
תודה למי שקראה

אני חושבת שהיא חששה שבנות אחרות יקנאו ויתעצבואוהבת את השבת

שאמא שלהם לא נמצאת...

לדעתי הגיוני המעשה שלה אבל אולי לא הצלילה לעשות אותו בנעימות...

לבת שלך את יכולה להסביר את הנל..

וקורה לכולנו שלא הבנו את הסיטואציה כמו שצריך ועשינו טעות... לומדים מה שאפשר וממשיכים הלאה...

איך בכלל נתנו לך להכנס לשטח ביה''ס?חילזון 123

אצלינו השומר מכניס הורים רק כשיש אישור מיוחד.

לא יודעת למה זה קשור להכנסת אורחים, לדעתי לא היה כדאי להגיע מלכתחילה אם אמרו שלא

אבל מצד ביה''ס לא מבינה למה לא יכלו לעשות בערב אחר, ולהזמין את ההורים כמתוכנן. ההורים לא כעסו?

נראה לי הם סתם התעצלו...

השומר נתן לי להיכנס...באמת לא יודעת למהממתקית

אולי חשב שאני מצוות ההפקה...

הכנסת אורחים- זה לא רק להזמין לשבת.. אני רואה את זה כדמות שנכנסת לבית הספר, גם אם בטעות, יש 2 אפשרויות:
לגרש- מה שקרה
או להסביר את הסיטואציה בנעימות, ולהזמין בשמחה ובהסבר, למרות שלא מתאים.

וכן... עצלות, ולדעתי אימהות שמחו שכך כי גם הן התעצלו להגיע.
בית ספר מרוחק מהעיר...כרוך בנסיעה, וזה גם זמן ןערב..
לבנות יש הסעה

מצד שני תחשבי על מה שהמנהלתחילזון 123

תצטרך לתרץ אחכ לבנות או לאמהות שגם רצו להגיע ונמנעו בגלל שזה לא הוגדר לאמהות. זה באמת לא פייר.

אולי מהתחלה היה עדיף שהיתה מודיעה שמי שרוצה מוזמנת להגיע ודי.

אבל אולי גם מצידך יש מקום להראות לילדות שכשיש כללים צריך לעמוד בהם ולא להתעקש לעבור עליהם

את נשמעת לי מדהימהשאלה גנים

אישית הייתי מאוד (מאוד!) כועסת אם הייתי במקומך

וואו ככה לגרש אמא???

הלם

איזה באסה!אמאשוני

הבת שלי סיימה ו' השנה, מסיבת הסידור שלה נעשתה תחת מגבלות קורונה, וגם זה הצליחו להשחיל בין סגר לסגר.

נראה לי יש יותר שכבות ביסודי שהשתבשה להם מסיבת הסידור, מאשר שכבות שהתנהל כמתוכנן.

מבאס ממש שהילדים מתכוננים לאירוע והוא לא יוצא לפועל בגלל מגבלות.

אצלנו הפתרון במקרים כאלט, שהבית ספר מזמין הסרטה מקצועית של הטקס, ואז נשמר זמין לכל אחד בכל מקום.

אפשר גם לעשות שידור לייב. אפשר להציע הצעת ייעול לפעמים הבאות.

כרגע אפשר להציע לעשות טקס חוזר, הפעם רק לאמהות.. אולי ביום שישי. חלק מהאמהות לא יוכלו להגיע, תמיד יש כאלו. יום שישי הרבה אמהות יכולות. מי שלא יכולה שתזמין סבתא/ דודה/ אחות גדולה במקומה.

לגבי השאלה שלך, את מכירה בטעות שנעשתה, ממש בתום לב, אבל טעות בשיקול הדעת.

מנהלת ביסודי חייבת להיות קשוחה עם הכללים.

תראי איך המרחב הציבורי נראה כשכולם מפחדים משיימינג.

בית ספר זה לא מתנס שאפשר להגמיש כללים

ואם תלמידות היו יוצאות מפוקוס כי "גם אמא שלי בבית ואני רוצה להתקשר שתבוא"

מי שהייתה נאלצת להתמודד עם הבלאגן זו המנהלת.

גישה של הכנסת אורחים לא רלוונטית לדעתי בסיטואציה הזו

זה כמו שתלמידה שקיבלה השעיה תוכל להיכנס לכתה כי היא "כבר הגיעה"

תלמידות כל הזמן מנסות לבדוק גבולות ולכן מנהלת צריכה ללכת ראש בקיר הרבה פעמים.

אגב שיימינג, לפני כמה שנים "התפוצצה" בתקשורת כתבה על מנהל בית ספר שהשעה תלמידה שלא עמדה בכללי מסיבת בת מצווה שנהוגים בתקנון.

המסיבה נערכה כמובן בשעות שאינן של לימודים, באולם פרטי ולא הייתה קשורה למוסד הלימודים.

גם שם הטענה של האמא הייתה שבהסתכלות פרטנית לא היה צריך להשעות את הילדה.

טענת המנהל הייתה שבהסתכלות כוללת היה צריך להשעות כי הכללים ברורים וידועים וההורים חתומים על התקנון.

אני יכולה להבין את שני הצדדים, אבל אני שמחה שבמוסדות הלימוד של ילדי אוכפים את הכללים של בית הספר לטובת הכלל ולטובת הסדר.

זה נותן המון כח למורות ושומר על רמה גבוהה ולא מיליון התערבויות של הורים שמחלישים את המערכת.

אז נכון שבמקרה שלך אולי לא היה קורה כלום אם היית נשארת בהנחה שהאמהות והתלמידות היו זורמות עם זה,

אבל זה כן משדר שדר כללי יותר, שאפשר "להגמיש" כללים, פשוט להגיע ויהיה בסדר.

נכון היה לפנות אליה מראש ולבקש הגמשה, כשזה לא קרה, אני מבינה את הפעולה למרות שהיא "לוחמנית"

גם הגעה ללא תיאום עלולה להתפרש כך (אם כי ברור שזה לא המקרה, את הגעת בתמימות כדי לשמוח עם הבת שלך)

לגבי הבת שלך שראתה שהגעת ואז שהלכת, אפשר לעשות מהלימון לימונדה,

להסביר:

אמא רצתה להשתתף ולשמוח איתך. ניסיתי. המנהלת לא הרשתה אז הקשבתי למנהלת והלכתי.

המסרים:

1. את חשובה לי, עשיתי השתדלות להשתתף.

2. לא כל מה שרוצים ומנסים, בסוף מקבלים.

3. למנהלת יש סמכות עליונה בזמן ובשטח בית הספר.

לגבי פניה למנהלת, אפשר לפנות אבל לדעתי לא כביקורת על ההחלטה, אלא יישוב ההדורים.

אפשר לכתוב את השתלשלות האירועים ואת הרגשות שלך, ולסיים בכך שאת מכבדת את ההחלטה שלה כמנהלת.

לדעתי זה רק יתן לך נקודות מולה בשנים הבאות וזה הרבה יותר חשוב לתועלת הבת שלך, מאשר לצאת צודקת לגבי האירוע הנוכחי.

וחיבוק על האכזבה!

מדוייקשומשומ
ואי אימלהלפניו ברננה!

חיבוק 💞איזה חוויה מבאסת.

גם לך וגם לילדה.

ברור לדבר איתה.

אני לא חושבת שזה קשור להכנסת אורחיםרוני 1234
וגם אם כן, הערך של טובת בנות בכיתה א' הוא מעל אשה מבוגרת שיכולה להבין את המורכבות (וגם פעלה בניגוד להנחיות … למרות שזה בשוגג).

אבל בית ספר פעל בצורה ממש מבאסת שעשה את המסיבה בבוקר. אצלנו גם דחו את המסיבה מלפני פסח לאחרי פסח אבל ברור שזה צריך להיות עם ההורים!

האמת לא הבנתי מה הביג דילבוקר אור

אולי אני מפספסת..

אבל ברור שלא הוגן שרק אמא אחת תהיה..

מה זה קשור להכנסת אורחים?

לא מנקודת מבט שלי הכנסת אורחים.ממתקית

מנקודת המבט של התלמידות
תמיד מדברים ועוסקים בהכנסת אורחים, דווקא כשקשה, כשלא רוצים...
זו לא הזדמנות להעביר מסר חינוכי מתוך מעשה?
לזה התכוונתי.

זה לא אירוח של ראש העיר בבית הספר, שהתארגנו לכבודו.
דווקא האמא הפשוטה, שעשתה טעות אבל טרחה והגיעה, אולי בכל זאת נזמין אותה? נארח אותה במסיבת הסיום למרות שלא הייתה צריכה להיות נוכחת...

נקודת מבט קצת שונה...

את מבוגר והן ילדות.נעומית

אי אפשר לחנך אותן על חשבון משהו שלא פייר כלפיהן.

בנוסף, כשעושים משהו שהוא לא בסדר (כן, זה לא נורא ואיום אבל לא תואם את הכללים), אין כ'' כ סיבה לצפות ליחס לפנים משורת הדין.

וממש ממש מבאס שלא הזמינו את האמהות! 

בדעה שונה מהתגובות פהקנקן שבור

בעייני ברור לאפשר לך להשתתף

באמת בתום לב, היית האמא היחידה

לא איזה קנוניה מאורגנת מאחורי הגב

מה הביג גיל, אםשר להסביר את זה נורא בקלות לילדות (ולאמהות)

אצלנו במוסד זה ברור היה עובר בטוב ובנעימים גם מצד ההורים וגם מצד הצוות החינוכי

חיבוק על החוויה, כן הייתי מגששת עם הבת שלך איך היה לה החוויה, תשתדלי לא להכניס לה מילים ורגשות לפה, יותר שיח לפי תומו

לי נראה הפוךאיך?איך?

היו כללים ברורים ואת לא הלכת לפיהם אז הם 'עזרו' לך לעמוד בכללים.

לא רואה קשר להכנסת אורחים

ונראה לי שגם אם היו אומרים את זה כמו שהצגת (שבפעם הבאה אמא של.. תזכור לא להגיע) היה יכול מאוד להביך את הבת שלך

האמת שאצלי זה לא היה עובר חלק בגרוןמקרמה

אני שונאת שמיישרים קו למינימום בגלל שלא כולם יכולים...

מסיבת בידור זו חוויה חד פעמית

הורה שהגיע והשקיע לחוות את זה עם הילד שלו זה ראוי להערכה ולא לביזוי

מבינה את ההורים שלא יכולים

אבל אם הייתי מתיישרת לפי היכולות של שאר ההורים אז לא הייתי עושה הרבה שברים

מה השלב הבא?

לחייב את כל הילדים להישאר צהרון כי יש הורים שלא יכולים לאסוף באחת?

מסיבת סידור שמעבירים לבוקר זה העניין מורכב ביותרזמינה

אני נוטה לא להעביר ביקורת על בית הספר בעניין כי אני משערת שהיו להם שיקולים משלהם

ראוי מאוד לכבד הורים שלא יכולים להגיע למאורע המשמעותי הזה

כן, אם ביקשו לא להגיע ראוי לכבד את הבקשה

אני מעריכה את המנהלת על העמידה בעניין

ואני אומרת את זה בתור האמא הפראיירית שהקשיבה לבקשות מעין אלו ואז גילתה שהיו אמהות שהגיעו והן וילדיהן הרוויחו ואני וילדיי הפסדנו

מאז כמה מקרים כאלו למדתי לקח

וזה לא משתווה בכלל להשארת ילד בצהרון..

זה העיקרון...מקרמה

אני מבינה שהיו אילוצים להעביר לבוקר (מלחמה וכו...)

ואני עדין חושבת שגם בנסיבות האלו שהעבירו לבוקר וזה אומר לקחת חופש היה צריך לאפשר להורים שיכולים להגיע

אני מכירה הרבה הורים שהיו עושים מאמץ כי זה באמת אירוע חד פעמי וחשוב

ומי שלא יכול- אני מניחה שרובם היו יכולים למצוא פתרונות יצירתיים כמו סבא סבתא

אבל לישר קו לכולם למסיבה ללא הורים - לא פייר בעיני

ההחלטה מראש לאסור היא הבעיתית בעיני

לא גיבשתי עמדה איך היה צריך להתייס למי שלא כיבד את ההחלטה... (שלא מכבדת בעיני את הילד/ההורה/המעמד... אבל ניחא )

איזו חוויה לא נעימהלומדת כעת
נראה לי כדאי להבין איך הבת ראתה את זה, לא כאישו, אולי כשאלה בהערת אגב איך הייתה לה המסיבה ומתי היא שמה לב שהלכת ואם היא יודעת למה.
לדעתי כן לפתוח בפני הילדהניק חדש2

אבל בעיני עשית טעות שלא שאלת קודם אם אפשר להגיע ופשוט הגעת🤷‍♀️

היית חוסכת לכולם עוגמת נפש.

לא מתייחסת רגע לעניין הזה שהגעתשושנושי

אני רק - איזה באסה זה שלא מצאו דרך כך שגם אמהות יוכלו להגיע.

אני חושבת שזה המעט שמגיע לאימהות, להיות במסיבת סידור של הילד. אירוע מרגש ברמות - מה כואב להם לפרגן את זה לאמהות?

שיתאמצו קצת יותר, גם לילדה וגם לאמא

למרות הקשר המאצגר שהיה לי עם אמא שלי, המסיבת סידור זכורה לי ממש ממש לטובה.  

נכון. אצל הבת שלי דחו 3 פעמיםהמקוריתאחרונה

אבל לא וויתרו על נוכחות האמהות. ב"ה

והיא התרגשה ככ וחיכתה שאגיע. ממש חבל שחא התאמצו יותר

תגידו, מוכרים עדיין את המארזים של מיננה?כבת שבעים

פעם היו מוכרים בהרבה חנויות מארז של 2 אוברולים /רגליות/בגדי גוף

יחסית לא יקר

אני כבר לא מוצאת...

וגם באתר שלהם ממש אין מבחר

יש בבזאר שטראוסרקאני
כןרק טוב!
ראיתי בחנויות למוצאי תינוקות
איזה למשל?כבת שבעים
כוכב נולדרק טוב!
חושבת שראיתי בבייביסטאראחת כמוני
מנצלשת לעצמי, כי לא בא לי לפתוח עוד שרשור...כבת שבעיםאחרונה

לא מצליחה להירדם...

נרדמתי לכמה דקות בשעה סבירה והתעוררתי. התהפכתי במיטה שעה עד שנרדמתי שוב וגם זה רק לכמה דקות ותעוררתי שוב ועד עכשיו אני ערה...

מה אכלתי? קורנפלקס (לא חריג) עם משקה קפוצ'ינו, שאמנם אני לא שותה קפה אף פעם, אבל יש בו כמות קפאין מזערית שאפילו בקוביית שוקולד (שאותה אני אוכלת לא מעט 😁) יש יותר קפאין.

וגם מרחתי משחה מאלחשת בפעם ראשונה, אבל אין בה שום תופעות לוואי שקשורות לשינה. רק תופעות לוואי של אלרגיה מקומית, שאין ב"ה.

אז מה נסגר??

טוב, לפחות נקפל כביסה בינתיים... 

בן ה9 שלי משועמם ומחפש תעסוקה כל היוםכולנה

יש לו פליימוביל שבאמת העסיק אותו הרבה שעות, אבל עכשיו מוציא רק בשבת.

לגו אין לו סבלנות לבנות.

משחקי קופסה גם לא הסגנון.

הוא כן יורד לגינה, אבל רק באזור יותר מאוחר אחרי צהריים, וגם לא כל יום.

הוא לא הטיפוס שמזמין והולך לחברים.

ולא אחד שהיצירתיות יוצאת ממנו כשהוא משועמם, אלא אם להציק לאחים שלו זה יצירתי 🤦‍♀️

לא רוצה להיות אחראית על השעמום שלו, אבל כן רוצה תהיה בבית מספיק תעסוקה שלא יחפש שתגיע השעה ללכת לגינה.

להכין איתו רשימהקדם
של 15 דברים לפחות שאפשר לעשות כשיש זמן פנוי, ולחשוב איתו על רעיונות. מעלה פה כמה שעובדים אצלנו- קיפולי נייר (יש דפים מיוחדים בחנויות יצירה ויש המון סרטונים וספרים שמדריכים), להכין עוגיות בצורות שונות, ספריה ובכלל לקרוא, להכין מצגת בנושא מסוים, להכין בעצמו תשבץ/תפזורת, לקנות חוברות של תשבצים/תפזורות/סודוקו וכאלה, צביעת תמונה לפי מספרים (יש למבוגרים, באלי אקספרס או חנויות יצירה), להכין ארוחת ערב למשפחה, פאזל של 1000 חלקים
הוא לא הטיפוס שיושב עושה עבודותכולנה
גם בלי הרבה סבלנות ללמוד דברים חדשים 
יצירות מכל הסוגיםאיזמרגד1

לקרוא, בניית דגמים, להזמין חברים או ללכת לחברים

לבשל ולעשות דברים בבית

ולדאוג שיהיה לזה קופסה או רשימה שהוא יכיר מראש כי כשמשעמם קשה לעבור למצב רוח פעיל

תחפשי חוגים אונלייןאמאשוני

חוגי תכנות, אומנות, אפילו קורס גיטרה.

עדיף משהו עם התנסות עצמית.

זה גיל שצריך מעבר ליצירות במקסטוק.

גם חוגים שווים דרך המתנס/ תנועת נוער.

אפשר לוודא שיהיה לו זמין:

גולות

קליעה למטרה עם חיצים נדבקים

שק אגרוף אם הוא אוהב

ספרים

טרמפולינה או משהו בסגנון.

כדורגל

מתח

אופניים/סקייטבורד

אוטוטו פליימוביל וגינה פחות ימשכו אותו לדעתי הוא ברף העליון של הגיל שזה עוד מעסיק אותם.

להיפגש עם חברים אחר"צ בפארק זה משהו שהוא יאהב? (זה לא כמו ללכת או להזמין חבר)

מכירה חוגי אונליין מומלצים?כולנה
צריך להיות משהו מאוד מעניין כי הוא לא הטיפוס שיושב ולומד בעצמו

אופניים קורקינט הוא יורד איתם לגינה, אבל הוא נשאר שם רק כשיש חברים וזה  נגיד קורה בערך פעמיים שלוש בשבוע, מאמינה שבחופש יקרה עוד פחות.

מתח ושק אגרוף יכולים בהחלט לעניין אותו

אני מכירה עבור ילדים שאוהבים להתנסות וללמודאמאשוני

אם הוא לא אוהב אז הוא גם לא יעמוד בלהתחבר לשיעור בזמן.

אתם יכולים לבדוק אולי בגלל שזה במחשב כן יעניין אותו?

תבדקי דרך אתר המקפצה, זה בחינם.

יש גם תוכניות לחקר חלל ושל מכון דוידסון.

דברים כמו גיטרה ואומנות לא מכירה באופן אישי,

אבל בטוחה שיש לא מעט.

אבל אם לא מעניין אותו ללמוד דברים בעצמו (ללמוד הכוונה גם ללמוד לנגן למשל נכלל בלא אוהב ללמוד?)

אז פחות הכיוון.

מה עוד?

אמממ מונדיאל?

מנוי לבריכה?

החופש זה באמת בעיה. אולי להגדיר לו שהוא חייב למלא סדר חופש, רוצה או לא רוצה.

הגמישות בתוכן לא בשאלה של העשייה עצמה.

3 פעמים בשבוע להיפגש עם חברים זה אחלה.

מקווה שיחזיקו מעמד גם בחופש.

אולי נגיד עבודה כעוזר מדריך בקייטנות? אולי התנדבות עם חיות? מה שיש לכם בסביבה.

זה תעסוקות לקיץ לא ליומיום.

לקיץ ראיתי שיש קיטנה דיגיטליתואני שר

של "אפשר לחשוב"

אין לי ילדים בגיל אז לא נכנסתי לפרטים אבל אולי תנסי לחפש

ממה שהבנתי זה הפעלות בכל מיני תחומים

שמקבלים כל יום בשעות קבועות

למה בעצם לא חברים...?נחת-רוח

אולי חסר לו בטחון שם ואם תעודדי להזמין הוא יגלה כמה זה נחמד

ואם לא- אז יש גינה?

אפשר דברים של בנים..לבנות מחנה,דברים מעץ.. ניסויים מדעיים ביתיים קלים..

יש לו חברים, אבל פחות נפוץ פה שבאים לבתיםכולנה

ובאמת קובעים בגינה..

גם שמדי פעם מגיעים הם בקושי משחקים עם עצמם.

מחנה הוא עושה כשיש לו מוזה, זה לא משחק של כל יום.

יש לי פה ערמת עצים שהוא אסף ומשחק איתם אבל זה כבר פחות מעניין אותו.

סיפרתי כאן בעברעוד מעט פסחאחרונה

על 'קופסת משעמם לי' שהכינו הילדים שלי.

קופסא עם מגוון פתקים עם רעיונות למשימות שכשמשעמם שולפים ממנה פתק (ויש בה גם דברים כיפיים ומצ'פרים וגם משימות בבית. הכל מהכל).

אם מישהי יודעת לחפש, פירטתי על זה פעם לעומק (ועכשיו אין לי זמן).

הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפור

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

לי מה שממש עוזרהוליק

זה לעבור עם בעלי קודם.. על כל מה שאני עלולה להתקע:

אני מתחילה לפני את ההתארגנויות גוזרת ציפורניים עור יבש וכו

ואז מבקשת שיסתכל על הציפורניים ויגיד לי אצבע אצבע שזה בסדר

ואז על עור יבש

ואם יש פצעים

וכל דבר שאני עלולה להיתקע עליו שעות במקווה אח"כ

. והוא עובר איתי ואומר לי דבר דבר שהוא בסדר.

ואז במקווה אני ממש מחזיקה בראש שעברתי על הכל ועשיתי הכל ואני רק עושה סקירה אחרונה של מעבר רציף על כל הגוף - אני כן מתקלחת שוב אבל זה עניין של מה נח לך.

(ואם ואם פתאום מגלה איזה עוד פעם משהו אני למרות הבושה מצלצלת לבלנית ושואלת אותה אם להתעכב על זה או לא)

אני מרגישה שזה ממש נתן לי עוגן שאני יודעת שזה בסדר ואם לא התחדש שום דבר אז כבר עברנו על זה

דברים אחרים לא עזרו לי וזה ממש כן

אולי יעזור גם לך❤️

וואי נושא מוכרתותינה

נשואים כבר כמה שנים ובהתחלה היה מאוד קשוח, הייתי נלחצת מאוד כל פעם.

מה שעוזר לי זה לדעת את עיקר הדין, (חציצה צריך להיות משהו שמקפידה עליו/מכסה חלק ניכר מהגוף, יתכן ויש דעות אחרות אבל זה מה שאני יודעת והולכת לפיו) ללכת לפי מישהו שמקל בנושא ולא מחמיר. (בכללי אני חושבת שמצוות צריכות להעשות ברוגע ובנעימות, במיוחד אצל נשים, ועצבנות ולחץ בקיום מצוות לא תמיד קשורה רק להלכה)

ומה שעוד עוזר לי זה להפוך את ההתארגנות לחוויה, אצלינו המקווה הוא מאוד נעים, אז הרבה פעמים מתארגנת במקווה עצמו וזה הופך את זה למיוחד ונעים

זוכרתהתלבטות טובהאחרונה

שהלכתי למקווה בערך שנה אחרי החתונה אחרי שקיעה.

אז הייתי שעה בהכנות ואז טבילה.

כשיצאתח מהטבילה הבלנית אמרה לי להתארגן מהר כי יש הרבה שמחכות. נתנה לי תחושה לא טובה. שאלתי אותה מה הביתי אמורה לעשות אחרת, התחלתי הכנות לפני שקיעה אז חייב שעה. היא אמרה שלא חייב שעה.

אז פניתי לרב שאני מתייעצת איתו והוא באמת אמר שיש נוהגים ככה, אבל העיקרון זה לא להתארגן בלחץ. לא חייב שעה על השעון.

מהמקרה הזה למדתי שבדיעבד צריך להתארגן כמו שאת רגילה לנקות ולטפח את עצמך + כמה דברים מעבר. אבל לא להשתגע

תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בחיים לא שמעתי על זהיהלומה..

ואני חושבת שזה לא מדויק להגיד את זה

אבל אני מעדיפה לא להמשיך את הדיון הזה וכל אחת תעשה מה שהיא מבינה ומרגישה

בדקתי שוב כדי לא להטעותדרקונית ירוקהאחרונה

מדובר על חום גבוה וממושך שפוגע, כי הוא פוגע בהתחלקות התאים. לכן בהריון יש המלצה להוריד את החום מהר יותר מבמצב רגיל, אם כי לא חייבים מיד. (בדקתי באתר של כללית ומכבי)

בהריון זה לא טוב לעובראורוש3
תודה רבבה🙏🙏מעיין34
בוודאי שלקחת. זה מציל חייםSheela
זה ממש הבדל בין לא לתפקד לבין התנהלות כמעט רגילה.. אני מאד ממליצה
לא נראה לי שאקמול ובונג'סטה גורמים לכימיממתקית

אני מכירה הרבה שלוקחות.
גם לקחתי בהריונות היפרמאזיס, אבל למזלי לא עזר אז הפסקתי לקחת כי גם אני חוששת מכל הכדורים האלו אז הרגשתך ממש מובנת.

היא התכוונה כנראה לחומרים כימיים. לא להריון כימייעל מהדרום
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

בנתיים עוזר לי קרח, אבל להקאות לא מצאתימעיין34
ממש מבינה אותך. אני עם היפרמאזיס גםממתקית

נמנעתי מהכדורים
למזלי, באחד ההריונות כשלקחתי לא זוכרת את השם... מה שהיה לפני הבונג'סטה, לא עזר לי. אז לא הייתה לי סיבה לקחת.
לזכור שזו תקופה שעוברת
וללעוס קרח, כמו שכתבו לך פה, כל כמה זמן כדי לא להגיע לעירוי...

אני עובדת ויוצאת כרגילדיאן ד.

אבל האמת שבדר"כ ההקאות לא מפתיעות אותי

אני סוחבת את הבחילה כמה שעות ורק אז מקיאה.

בהריון הראשון שהקאתי בטירוף בלי הפסקה אז לגמרי פגע בעבודה

לא הייתי מסוגלת לצאת לעבוד אחרי שהקאתי את הנשמה על הבוקר.

ובאמת סיפרתי למנהל שלי על ההריון נורא מוקדם.

בול מה שהיה לי בראשוןמעיין34
עכשיו זה לא קורה כל יום וכל היום כמו בהריון הראשון, ב"ה בלי עין הרע ולכן הדילמה
כן. קבוע מקיאה לפני שעולה לרכבת ואחרי שעולה לרכבת.ואז את תראי
בתוך הרכבת מחזיקה שקית ליתר ביטחון 🤭
לפחות לא מול מכריםמעיין34
ואי נשים מה שאנחנו עוברות כדי להביא חיים לעולם

צריכות להדליק משואה

ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

מפנקת ואז כועסתאפונה

שהם לא אחראיים ולא עצמאיים...

אחריות היא לא פונקציה של גיל אלא פרי של הבשלה.

תסתכלי מסביב - האם כל המבוגרים סביבך אחראים?

הילדים שלך בחברה טובה. אבל אם את רוצה לעזור להם להבשיל למבוגרים אחראים, אכפתיים, מתחשבים בזולת וגם בעצמם, אינטגרטיביים -אז יש הרבה מה לעשות!

אבל השלב הראשון עובר בלהניח את הציפיות ולעבוד עם מה שיש. הם לא אחראים, הם לא רואים את התמונה הגדולה, הם לא רואים שקשה לך, הם פשוט מתנהגים כמו ילדים.

את רוצה שהם יהיו כבר מבוגרים. ובכן, זה יקרה בע"ה מהר יוצר ככל שתאיצי בהם פחות (ועוד כמה דברים שמקדמים הבשלה).

אולי יעניין אותך