שולחים הודעה? מתקשרים?
מה כותבים? ואיך אומרים?
תודה לכם
אני תמיד שולח מתי אפשר לדבר..
אבל זה לא נראה לי כ"כ הכרחי.
מי שלא יכול לא יענה.
מה נשמע בלה בלה בלה.. נשמע לך מתאים להמשיך? - כן - סבבה בואי נראה מתי בלה בלה בלה
במידה ולא - בסדר גמור בלה בלה בלה בהצלחה.
זו אפשרות אחת - בכל מקרה תעשה איך שנוח לך. נסה לשחרר לזרום.
נשמע לי ממש לא שייך בהודעה. זה בטוח אל תעשה.
חשבתי שהוא התכוון לומר שהוא רוצה להמשיך ואת זה לכתוב בהודעה..
אבל לפעמים אני באמת שואל את עצמי איפה הגבול.. זה מרגיש לי ממש לעבוד איתה ב'כפפות של משי' אם אני שולח הודעה לפני כל פעם שאני רוצה לדבר איתה.. מה את אומרת?
להתחשב ולראות את הצרכים שלה, זה מה שאתה רוצה
ולכן, תשאל אותה מה היא צריכה בעניין.
זה גם עניין של רמת הקשר ומשך המן שאתם נפגשים
כך שחשוב שתתאמו שיהיה לשניכם נוח
חחחח. אני מהדור שלא היו לו ניידים עוד
לדבר בטלפון כשאני במעונות במכללה והוא בישיבה היה אתגר
וגם היה מוגבל בזמן בכל יום.. ![]()
חחח השתמשת בכרטיס הזה... (נו איך קרו לו) שעובד עם הטלפון ציבורי? חחח ענק
אחחח נוסטלגיה
כאשר אני מדבר עם חבר, אני לא שולח לו הודעה מתי נוח לו לדבר, אני פשוט מתקשר ואם לא מתאים לו הוא לא יענה..
כאשר אני מדבר עם מישהי ולפני שאני מתקשר אליה, אני שואל אם אפשר להתקשר, זה מוציא מהטבעיות הפשוטה והרגילה. זה גורם לזה להיראות מאולץ...
אבל זה משתנה מאדם לאדם. יש כאלה שירצו שתשלח הודעה לפני ויש כאלה שממש לא יהיה אכפת להן
חדשכאןלמרות שלפעמים יש בזה משהו יפה ברשמיות הזאת..
בס"ד
שיחת טלפון ראשונה-שניה יותר נח לקבוע כדי להיות מוכנה לזה נפשית 
אח"כ אם כבר ממשיך הלאה ומרגיש שיש רצון בקשר (לפחות כרגע) באמת לקבוע כל פעם מרגיש רשמי מידי ולא טבעי..
בהצלחה לכולם ובטבעיות
חדשכאן
קוד אבל פתוח"היה נחמד" זה הדבר היחידי שעולה לי לראש. את מצפה שמישהי תענה תשובה יותר מפורטת לשאלה הזאת?
זה נשמע לי ממש מוזר, דיברנו על הא ועל דא, צחקנו וכולי. לא קורה משהו יותר מידי מרגש בפגישה ראשונה (למעט מקרים יוצאי דופן ממש). אז מה כבר יש לספר? אם מישהי הרגישה נעים, הרגישה בנוח, הרגישה שזה קשור אם תרצה להמשיך אם לא אז לא.. מה יש מעברל זה? מה אני מפספס?
למה זה מועיל? אם באמת מסיבה כזאת או אחרת הדייט היה דפוק ועדיין יש מה לברר, זה יכול קצת להלחיץ את הצד השני עצם זה שאת אומרת שהיה לך באסה איתו.
ואם לחלופין, התלהבת מאוד מהדייט ואתה אומר את זה זה יכול להלחיץ לצד השני. יכול להיות שהוא לא כזה הלהב וזה קצת מלחיץ.
גם עצם הציון 'שיש עוד מה לבדוק' הוא נראה לי ממש לא שייך. כי כל האתגר בדייט הוא להרגיש חופשי עד כמה שניתן. באסה להיות בתחושה כזאת שאתה כעת עומד במבחן. באסה ממש. הכי כיף זה להיות טבעי, להיות אתה ולזרום.
אני יכול מאוד להסכים איתך שלא כדאי שהשיחה תהיה יבשה יותר מדי ולכן כדאי לדבר על דברים מסביב. אבל ממש אין צורך להעיר הערות על הדייט שהיה.
ובדיוק בגלל מה שכתבת - לא צריך לומר כל דבר בקול!! זה לא נעים!! ואני גם לא בעד 'לבדוק'. אם זורם מצויין, אם לא אז לא. אין מה 'לבדוק' אין אף נוסחה שצריך להכניס אליה נתונים. במיוחד בפגישות ראשונות הכי חשוב זה לבדוק כימיה, וזה אין מה 'לבדוק' במיוחד, מרגישים זאת באופן טבעי אם יש או אין.
? זה מש
ושוב אשאל אותך - מה כ"כ חשוב לדעת איך לשני היה הדייט לפרטים? כיף לו/לה? יש רצון להמשיך? זה הדבר היחיד שחשוב כרגע לא?
כרגע אני לא רוצה להכנס לצד השני לתוך השיקולים שלו למה כן ולמה ולא ומה בסוף גבר. שיעשה את השיקולים שלו ואינשאללה.
עזבי דוגמאות, די התעלמת מהעקרון שאמרתי - לא רוצה לשמוע מאף בחורה אמירה שיפוטית ביחס אלי בשלב כזה!!!
בין אם היא פרגנה לי בין אם 'הוכיחה' אותי חחח
ת'אמת היה לי איזה דייט (דייט ראשון וזהו) שהבחורה אמרה לי בסוף הפגישה, היה נחמדה הפגישה ובלה בלה בלה. מי את בכלל? אולי אני חושב שזה לא מתאים בכלל? אולי זה בעצם לא מתאים לסטואציה שאני נמצא בה שאת אומרת לי דבר כזה?
למה לפרט? לא מספיק לך שהבחור רוצה להמשיך? זה לא אומר משהו? זה לא אומר מספיק?
אני משתדל להתרחק כמו מאש משיפוטיות אז זה מאוד תמוה בעיני.. כל עוד אפשר להתרחק ולא לגעת - טוב לי כך.
אם את מתכווןנת שלהזכיר משהו מצחיק שקרה בפגישה או סתם איזה פוקס שהיה לכם מזל בו זה יכול להיות נחמד, אבל להתעניין באיך היתה הפגישה זה ממש פוגע במרחב אישי של האדם. וגם אני לא רוצה לחטט לאף אחת.
אני חושבת שאין עניין לשמור את הקלפים לעצמינו.. מן הסתם שיש לך יותר מחשבות מ"היה נחמד"
אני אישית כן אוהבת קצת לפרט.. למרות שהרבה פעמים שומעים את זה בטון.
כאילו אם היה חיבור, אז אני אגיד "תקשיב, אני הרגשתי חיבור ממש טוב.."
ואם נגיד לדעתי אני רואה שיש פערים או דברים שמפריעים, אז "תראה השיחה הייתה טובה, אבל אני חושבת שיש ביננו פערים שכדאי לברר"
וגם בעיניי שיתוף יוצר חיבור (אם רוצים בחיבור הזה חח)
וגם בשביל לראות לאן פנינו מועדות לפגישה הבאה.
אנחנו לא רוצים שיהיה סתם רצף של פגישות..
אבל באופן אישי זה ממש מוזר לי מה שאתן כותבות.
מה הציפיות שלכן מדייט ראשון?? פגישה בין שניים שלא מכירים בכלל אחד את השני וזהו.
לא אמורים להיות לבבות באוויר... וכן, הגיוני שיהיה גם משעמם קצת. ואם משעמם קצת זה לא אומר כלום על הקשר. יכול להיות מאוד שקשר קצת יותר ארוך איתו יהיה מעניין מאוד.
אני אישית לא מצפה לשום דבר חוץ מלראות אם זה קשור או לא קשור.
אני אפילו לא קורא לזה קשר. פגשתי בנאדם שהוא קשור/לא קשור אלי וזהו.
מה שייך להעלות פערים? איך זה יעזור בשלב כזה? מה כבר אפשר לעשות אם פערים אם יש?
נראה לי אחרי שלש פגישות פנים מול פנים כדי להפתח ולהגיד מה חושבים. לפני זה מלחיץ/לא שייך.
אפשר לשתף דברים אחרים כדי ליצור חיבור. דברים שהם אכן פחות משמעותיים.
זה לא קשור למשעמם, טוב או רע, מרגש או יבש...
זה פשוט שלהיות עם בן אדם למשך נגיד 3 שעות זה מלא, ואפשר להסיק מזה הרבה להמשך הקשר.
למה שייך לדבר על דברים כאלה? ואי מלא סיבות.
לא רוצים למרוח קשרים
רוצים להיות ממוקדי מטרה
רוצים להבין לאן הרוח נושבת
רוצים לפתח שיח שהוא מעבר למפגש
אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל אחרי פגישה אחת הבן אדם לא זר לי... (לא משנה אם זה מתאים או לא, זר הוא לא)
אולי זה עולם קטן חחח
אני אנסה לא להסיק מסקנות על פגישה אחת אלא נטו להיות ספונטני.
בשביל דייט ראשון אני מעדיף שיהיה שעתיים (אלא אם כן זורם יותר). שלוש אם לא כזה זורם נשמע לי אוברר ממש.
ברור שייך לדבר על דברים כאלו! וכל הסיבות שנתת הם נכונות ואמיתיות, אבל... בשלב הזה זה יכול להזיק לאפשרות ליצור קשר אמיתי עם הבנאדם ואני אסביר -
בנאדם בפגישה אחת הוא אוסף של הישגים/תכנות/רעיונות. אפילו מבחינה חיצונית הוא נראה אחרת בעיני לאחר עוד 2-3 מפגשים.
אם כעת את מסיקה מסקנות את ברור שיכולה להגיע למסקנות לא נכונה. כי עד כמה שפגישה אחת היא עולם, אדם הוא עולם ומלואו הרבה יותר מפגישה!!! ובכלל רואים את זה באופן מפורש בכך שכל פגישה בפגישות הראשונות, היא תהיה שונה מאחת לשנייה באופן משמעותי. מה זה אומר? שהפגישה הקודמת החסירה לך מהבנאדם צד משמעותי מאוד שרק עכשיו אחרי עוד פגישה אתה שם לב אליו.
יצאתי פעם עם מישהי שהסקה מסקנות מהדברים שאמרתי ומההתנהגות שלי לאחר פגישה אחת ופיתחה לעצמה סרטים בגלל זה. זה לא כיף ששופטים אותך! במיוחד שאין על בסיס מה.
כדי שקשר יתחיל להיות רציני כדי להתחיל בדברים לא משמעותיים דברים כיפים ולאט לאט מרגישים חיבור ופתאום מרגישים "רגע אני לא יודע עליך X Y Z" ואז זה בא ממקום הרבה יותר אמיתי ולא בתור איזה נתון על הבנאדם.
מיקוד מטרה זה נפלא! אבל כרגע אין כלום, על מה יש להתמקד בכלל? כל התמקדות תוכל להביא לראייה חסרה.
רוח נושבת? אין שום רוח רצינית אחרי מפגש אחד.
אם אחד מהצדדים רוצה להמשיך הוא רוצה להתקדם מעבר הקצת שקיים עכשיו, וזה מה שנחוץ.
אין סתירה בין ספונטניות/זרימה לבין לקלוט מי הבן אדם שמולי מתוך פגישה אחת.
ואממ לא קרה לי שהרגשתי שוני מטורף במהלך הפגישות. כן קרה שגיליתי צדדים נוספים
אבל העיקר היה שם מההתחלה...
זה לא קשור למסקנות. זה פשוט דברים שאתה מבין על הבן אדם, הרגשות שאתה קולט ממנו. זה לא מסקנה..
כרגע אין כלום? למה אתה חושב?
לצערי ברוב המקרים מה שחשבתי בפגישה הראשונה היה נכון גם בפגישות הבאות..
אבל בסדר, אולי זה משתנה אצל כל אחד..
להתעניינות בשיקולים של הצד השני?
אחרי כ3 פגישות אני מבין, כי שנינו הבענו רצינות מסויימת ורוצים לדעת שהכיוון טוב ולא נמרחים ובאמת זה גם הופך למעניין. אבל מעבר?
מה יש לך לעשות עם אדם שאת לא מכירה 3 שעות? זה כיף לך?
תחשוב שכבר אחרי פגישה ראשונה יש כמה מלא מחשבות ותובנות לגבי המשך הקשר
ואם אני מעוניינת בקשר הזה, אני רוצה לדעת איך הצד השני הרגיש..
אני רוצה לקדם את הקשר.
ולא תמיד לקדם את הקשר זה נטו דרך הפגישות. גם שיחת טלפון יכולה להוסיף.
(שוב, לא תמיד.. זה ממש תלוי. וגם זה לא מחייב איזה שיחת נפש. זה יכולה להיות שיחה של כמה דקות וקובעים פגישה נוספת וזהו)
יכול להיות שהתהלב וזה כיף וזה טוב ב"ה. אישאללה ככה תמיד.
מי אמר שלצד השני זה בסדר, אולי יש לו הרגשה מעומעמת?
לא כדאי לחכות?
מי ערב לך שהוא רוצה לקדם את הקשר בקצב הזה?
ואי אני לא מבינה למה אתה לוקח את זה למקום קשה ולא נעים...
לחכות למה? לפגישה?
ברור שפנים מול פנים פותחים הכל.. אבל לדעתי יש עניין בשיחת טלפון. במיוחד אם זה קשר טוב..
נפגשתם פעם אחת דיר בלאק. את אפילו לא יודעת מה עובר לו בראש.
לחכות לכך שבאמת יהיה יותר אכפת לך ממנו ולו ממך
סתם, בד"כ אני מרגישה מה הצד השני מרגיש עליי..
וגם אפשר לראות לאן הקשר יתקדם.. תאמין לי שאפשר..
בתור אדם שעבר חוויה שיפוטית, משני הצדדים גם בתור השופט וגם בתור הנשפט זה פשוט מזעזע אותי (לא בקטע רע, אל תקחי את זה לשם) מה שאת אומרת.
ברור שאתה קולט בבנאדם וגם אם הוא רוצה להמשיך!! אבל אתה עדיין לא יכול להגיד שהוא עצמו מעסיק אותך.
בתור פונטיצאל למטרות חתונה הוא מעסיק אותך אין סוף אבל בתור הוא עצמו, קשה להגיד.
עדיין לא אכפת לך ממנו באופן מיוחד משאר בני אדם.
אם תבזבז עליו 40 דקות בשיחת טלפון, זה לא בגלל שאת נהנה לדבר איתו. אלא בגלל שאתה נהנה מסיטואציה. וזה שונה לגמרי, זה שמיים וארץ!!
מסיטואיציה שאת יוצאת עם מישהו נחמד וכיף ולך לעומת אדם שאשכרה אכפת לך ממנו.
לכן זה ירגיש לי חוסר קשר וחוסר חיבור וחוסר הצדקה לברר לאן פנינו מועדות.
לב אוהבלא הבנתי, מזה שהוא עצמו מעסיק אותך?
ואיך זה קשור לזה שאכפת לי ממנו או לא? לא הבנתי...
ומה קשור לשפוט? זה לא עניין של לשפוט..
אענה לך מחר לילה טוב.
נראהלי שהתפיסה היסודית כלפי העולם הדייטים שונות אצל שנינו ולכן אנסה להציג את התפיסה שאני חושב שקלטתי ממך (תקני אותי אני טועה!) ואח"כ את האלטרנטיבה שאני תופס בה.
גישה אחת - הדייטים הם תהליך של בירור -תשובה לשאלה "האם זה/זאת החתן/הכלה שלי?". ואם כך בעצם מטרת הפגישות היא פשוט 'לגלות' אם זה זה או לא. ולכן מה שעושים בפועל בפגישות, בוחנים - זה ככה? זה לא ככה?
וחוץ מהמתודה הזאת, תמיד תהיה בהתחלה תחושת קירבה מאוד גדולה - "כי יכול להיות שזה זה" תמיד ירחף באוויר.
אני לא שולל את השיטה הזאת ואכן אני מאמין שגם כך אפשר להגיע לרגע המיוחל - הקמת בית נאמן בישראל.
גישה שנייה, שאני יותר מזדהה איתה ויותר חושב שתעזור לי אם היא תעסיק אותי - הדייטים הם נסיון ליצירת קשר. אין מה 'לגלות'. קשר זה דבר שיוצרים, לפני שלא יוצרים אותו, הוא לא קיים. פשוט.
לכן, גם יצירת קשר למטרת חתונה הוא יתחיל כמו כל קשר. כמו שאני מכיר חברים שאני מגיע למקום חדש כך אני יכיר את הבת זוג. כדי להיות חבר של מישהו אתה מוצא איתו עניינים משותפים שקיימים אצלכם. בהתחלה דברים פשוטים ונחמדים ולאט לאט יותר עמוקים, בכל אופן, זה בא בהדרגה כלשהי.
לכן, אחרי שאני 'מתלהב' על מישהי שאני נפגש איתה הגישה שלי לא תהיה "וואו כדאי שאני אתקדם הלאה במחקר שלי האם זה זה או לא זה ויבדוק עוד פרטים" אלא הדבר הראשוני יהיה "וואו איזה כיף, בוא נהנה עוד".
בגישה הזאת אני מרגיש שאני מתחיל מאפס, כי לא משנה כמה אני אדע עליה דברים לאחר מספר פעמים לא יהיה לי משהו שראוי לקרוא לו 'קשר' כלפיה. אלא אני פשוט אדע עליה יותר דברים.
אחרי שיוצרים מעגל חיובי של יחס אחד לשני אז מדי פעם עוצרים לראות האם זה מתקדם לאנשהו, אבל ההנחת יסוד היא לא שזאת המטרה. המטרה היא ליצור קשר. ובשביל זה צריך לעשות לא צריך לחקור ולבדוק.
להיפך, 'בדיקה וחקירה' הופכת את העניין למאולץ מה שמקשה על פיתוח קשר כנה, אלא קשר שכל אחד רוצה להרשים את את השני.
כשאני נפגש עם בחורה אני לא רוצה להרגיש מאולץ, זה לא כיף לי. וגם אם זה כיף, דבר מלאכותי הוא לא דבר שמחזיק בפני עצמו.
כשמשיהי תבוא לחקור אותי אני מרגיש שהיא שוללת ממני את הדבר הכי חשוב לי, החופש שלי. האותנטיות שלי. אני לא מוכן להקריב אותה בעד אף אחת.
זה לא דיכוטמי כ"כ, פועלים לפעמים ככה ולפעמים ככה. לצורך העניין אני מפריד בין השניים ושם מה העיקר לדעתי.
אחרי כל החפירה הזאת קצת נראה לי מוקדם בדייט הראשון לדבר על כל מיני דברים אישים כאלה ואחרים, או לדבר בטלפון שלאחריו על הדייט כשלעצמו. מספיק לי לדעת אם יש רצון להמשיך. מבחינת ידע לא רלוונטיות מעבר. אולי זה יכול לגלות משהו ולעזור, בחיים לא חשבתי על זה שבשלב זה זה יכול לעזור. ובחיים לא הייתי לחוץ אם היא מורחת אותי בשלב זה, אני באמת סומך עליה כבר אם היא רוצה להמשיך היא יודעת מה היא עושה.
וכן, אני מסכים אם זה שלאחרי דייט ראשון אפשר לדעת לאן הרוח נושבת,, רק מרגיש שהשתיקה עוזרת לדבר לקרות.
ממש הזדהתי עם שיעור של הרבנית מיכל וולשטיין בנושא, אני די לוקח ממנו השראה (ממש לא קשור באופן ישיר לדברים שכתבתי, אבל הוא מדבר על הנושא) -
אגיב-
כשאני באה לפגישה אכן אני רוצה לבדוק אם הבחור יכול להיות בעלי. זה לא סותר שאני אבוא בגישה פתוחה להכיר, לשמוע, להבין, להרגיש, לצחוק, לדבר ולחוות...
מבחינתי, אין אפילו הבדל בין זה שאני אכיר אותו שלא לצורך חתונה לבין דייט לצורך חתונה.
כי מבחינת הפתיחות שאני באה איתה, הצורת דיבור שלי, הכל אותו דבר.
אלא מה, מה ההבדל? ההבדל שעם בחור סתם לא יפריע לי אם הקול שלו יעצבן אותי לדוג' או שההומור שלו לא הכי בא לי בטוב. לא נורא, עדיין נוכל לדבר, להיות חברים..
או מהכיוון הפוך, דיבור שלא לצורך חתונה יכול להיות מאוד כיף וזורם, אבל אני לא אראה אותו בתור בעלי כי x y z
אז כן, לפגישה אני כן רוצה להכין את הבן אדם שמולי כבן אדם. אני לא באה עם פנים חמוצות ושיפוטיות, דוח של מבקר ועיפרון.. גם אם זה כאילו נשמע שלאחר הפגישה אני מנתחת לי מה היה ואיך...
אבל תוך כדי זרימה ושיחה, הראש כבר אוטומטית חושב כמה צעדים כבר בראש. הוא מבחין האם האופי הזה נכון לי, האם מה שאני מחפשת נמצא בבחור, האם אני לא מסנוורת, האם הוא מספיק כנה לי, האם הוא יוכל לקחת אחריות בתור בעל, האם כיף לי, האם נוכל להסתדר כזוג, האם הוא רגוע אינסוף שאלות ותהיות..
זה לא סותר שיהיה לי זורם וכיף ונעים..
גם לצורך העניין שאני נכנסת לחברה חדשה ופוגשת אנשים חדשים, ברור שתוך כדי שיחה, הרגשות שלי פועלים, אני לא שמה אותם על השתק, זה לא אפשרי, זה קורה אוטומאטי. מה שכן יכול להיות שבסיום השיחה אני יותר אתן להם מקום ואבין אותם. ואני יוכל לזהות שלדוג' עם בחורה x אין לי ממש חיבור וסתם מעיק לי לדבר איתה, או שעם בחורה y ממש כיף אבל אין ביננו את העומק המספיק.. אינסוף אפשרויות.
כל אדם הוא עולם וכל חיבור של שני אנשים יוצר אנטרקציה ייחודית רק להם, גם אם זה רק הפגישה הראשונה שלהם.
אני מאמינה שכל פגישה בין שני אנשים באופן טבעי גורמת למשהו, בלי שנרצה. זה פשוט קורה.
ונכון, לא הכרחי לדבר על הדברים. זה שתהליכים קורים זה עובדה. לא לכולם יש צורך לשתף במה שחוו איתי בפגישה, ויש כאלה שממש כן וגם יירצו לדעת איך לי הרגיש בפגישה. (אני חושבת שעם הרוב היה ככה.. גם מתוך סקרנות )
יש לי עוד הרבה להגיד בנושא, אבל מתיש לנסח את זה. אז אסתפק בזה
@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
לומר פשוט שלא מתאים?
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
מחפש שםוהגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
אני בהלם!!
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ומאושרים. ואשרי השדכן!
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה זמני
בשם הבחורה
טיפות של אורב. אינם באים בחשבון
ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי