נק' לדיון- האם יישובים הם 'בועה'?! עדיף לגור בעיר?אנונימי (פותח)
הרבה פעמים אני נתקל בנוער שהידרדרו- פשוט בגלל שכשהם היו קטנים 'סגרו' עליהם לראות תרבויות אחרות.
לאור העובדה הנ"ל, האם אתה חושבים שעדיף לגור בעיר?
לדעתי יש אנשים שעושים עוול עם הילדים שלהם כשהם לוקחים אותם לגור ביישובים, זה לא טוב לילדים!
כל ה'אידיאליסטים' למיניהם, הגיע הזמם שתבינו שיש דברים חשובים יותר מלקחת ילד ליישוב שהוא יראה רק דתיים ולהילחם כל היום במאחזים. יכול להיות שאם הילד יישאר ביישוב- כאשר הוא ייגדל הוא יהפוך חילוני. כבר קרו הרבה כאלו! לכן זו חוצפה מצד ההורים ללכת עם ילדיהם לגור ביישוב סגור.!
זוהי דעתי..!
ומה דעתכם?!
תן לי 500 אלף דולר ובשמחה אעבוד לדירה בעיר~~אני~~

**אעבור~~אני~~
בעיקרון,Apple
אין לי כוח לחפור עכשיו ויש לי הרבה מה לכתוב

אבל בקצרה אני אגיד ש-

"עירוניסט", אני מסכימה עם כל מילה שלך, ומכירה את זה אישית מחברות וחברים שלי שהתדרדרו בגלל שגדלו ביישוב...

אני אישית לא התדרדרתי אבל אני מתה לגור בעיר,

ממש מעצבן לי ביישוב..
........זכוכית מגדלת
קודם כל יש ישובים שאין בהם רק דתיים, ככה שהילדים רואים אנשים מכל הסוגים.
יש משהו בזה שילדים שגדלים בבועה סגורה ששומרת ולוחצת עליהם יותר מידי,
בסוף זורקים את הכל, כי נמאס להם, והם רוצים לטעום דברים אחרים.
אבל גם בערים מסוימות המצב לא כזה שונה, למשל פתח תקווה.
כל אחד מה שמתאים לו,
קחו לדוגמא את תל- אביב , אני חושבת שזה הרבה יותר קשה לגור שם מאשר בישוב דתי ממוצע.
כל מקום והניסיון שלו, ואני עדיין מעדיפה ישוב.
פעם שעברה,אוסנת
הדיון הזה הוביל אותי למקום שאני מתחרטת עליו...
לא בגלל עצם הדיון. את הנושא אני מאוד אוהבת, ויש לי עמדה ברורה.

בכ"מ, מחר אני אשתדל לכתוב את דעתי, למרות שבקצרה אפשר לומר:
אני גרה בגרעין תורני. ומחר תעברו שטיפת מוח בעניין... ;)

לילה טוב!
התחלת דעתי הענפה.אוסנת
לא לכל אחד מתאים לגור בעיר. אבל לדעתי, את זה צריך לשים כאידיאל. הרי בישובים תמיד ישארו אנשים...

אומנם בעיר יש הרבה חילונים (מה רע? חברותי הטובות ביותר וכו'), אבל כשאדם חי מתוך תחושת שליחות - הסיכוי שהוא ינזק, פחות.
לא בגלל המשפט הידוע "שלוחי מצווה אינם ניזוקם", אלא בגלל שפסיכולוגית ככה זה עובד - ההורים משגיחים יותר על חינוך הילדים, הילדים מרגישים חובה לברר את דרכם כבר בגיל צעיר (עוד לפני שהם מתחילים למרוד, וככה זהותם הדתית ברורה כבר בגיל 12), הם מרגישים "דוגמא אישית"...

האישיות שלהם מתפתחת הרבה יותר - גם בכמות, גם במהירות. יש להם רחבות אופקים ויכולת להכיל. ברור להם יותר מה הם רוצים מעצמם. בגרות נפשית.

לעומת זאת - בישוב, ההורים מרחפים, הרי מה יזיק לילד שלהם? ואיך הם יגידו לו לא ללכת לחבר מסוים?
הילד עצמו לא נדרש לברר את זהותו במיוחד... הוא פשוט זורם. ואז, אם הוא נתקל בקושי מיוחד או במצב שונה - אין לו כלים להתמודד.
רבים גם מרגישים צורך למרוד בסטיגמה - הרי כולם נראים אותו דבר.

זאת היתה סיבה אחת מרכזית למה עיר עדיפה.
יש עוד סיבות, אבל אם אני אוסיף עוד שורה... באמת אף אחד לא יקרא.
ברכה חמה מהגרעין הכי הכי.
עדיף בישובנועמיק
אתה צודק בזה שלגור בישוב זה קצת בועה, אבל גם מי שגר בישוב יכול לחשוף את הילדים שלו לדברים שמחוץ לישוב. זה תלוי בבנאדם עצמו.אני מכיר כמה אנשים שגרים בעיר איתי,ובכל זאת הם מצליחים לסגור את עצמם בתוך בועה, כך שזה תלוי באדם ולא במקום.

חוצמזה,גם מי שגר בישוב חייב להגיע מידי פעם לעיר כדי לקנות דברים, וזה לא שהוא חי כל החיים בישוב.

מצד שני, לגור בישוב יכול לעזור מאד לילדים. בישוב יותר קל להורים לשים לב עם מי הבן שלהם מסתובב(כי הם מכירים שם כמעט את כולם) ומה בדיוק קורה איתו.כך שנראה לי שעדיף לגור בישוב, ולא לסגור את הילדים אלא לעזור להם להפתח לעולם.
אני גרה בישוב, ואני ממש לא מרגישה שסוגרים אותי!המלכה של העולם
יישוב -עיר*חזרזיר*
אני גרה ביישוב ואני ממש לא מרגישה שאני חיה בבועה...אני נמצאת הרבה בעיר...
אני חושבת שזה ממש תלוי בבן אדם , בחינוך,ביישוב, באווירה,בהורים....
אני אישית מאושרת...ומתכננת מכיתה א לגור ביישוב שלי..
ויש לי באמת שכנה שעכשיו הם הלכו לגרעין תורני בירושלים והאמא אמרה לי "תחשבי לפעמים יותר קל לגדל ילדים בעיר...אם פה ילדה הולכת עם מכנסים מה אני יגיד לה כשהיא שואלת? אבל בעיר יותר קל להסביר למה..."
אני איתך, בשורה האחרונה...אוסנת
בעיר הגבולות ברורים. בישוב לא...

רק הערה - אנשים שחיים בבועה לא מרגישים שזאת בועה. אם הם היו מרגישים, הם לא היו בועתיים...
אבל בסה"כ, כל אדם חי בבועה כלשהיא. השאלה היא, עד כמה להגביל את הבועה.

מה רע בבועה ישובית?
למה קשה להסביר?!?!?.ר.ע.ו.ת.
ביישוב את יכולה להגיד אותו הדבר לבת שלך!!..
את אומרת לה שיש דתיים שהולכים עם מכנסיים, אבל אנחנו לא!!
אני חושבת-->>>סתם אחת!
פסדר אתה נותן דוגמא שלנוער שהדרדר בישובים..אני יכולה לתת לך דוגמא לנוער שפרח בישובים והתחזק ויצא חזק מ"הבועה"..

לפי דעתי זה ממש תלוי כול אחד לעצמו כול מישפחה מה שמתאים לה..ושההורים ישבו לפני שהם מחליטים איפה לגור ויחשבו טוב טוב מה מתאים להם.

לפי דעתי אין דיון על זה ביכלל..כול אחד והדרך שלו כולנו ככ שונים..

יום טוב!!!...
וואו עשו לנו "קפה דילמה" על זה.....אביה...
בעיר זה יותר בעיתיייייייייייייייסולי הגינגי"
בעיר יש  הרבה פריצות ושם אין דתלש"ים וכו"ד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
הייתי מת לגור ביישוב!מתי666
החבר'ה שם הרבה יותר מגובשת!
גמאני מממש רוצה לגור בייישוב!!!בת אל123
בעז"ה אחרי החותונה אני יגור ביישוב!!!
אני חושבת שבכל מקום אפשר למצוא דברים טובים ודברים פחות טובים...
זה תלוי איך כל אחד מסתכל על זה...
אולי יש באמת את המשהו בין יישוב תעחר שזה גרעין תורני שזה באמת דבר מעולה....
לא הבנתי מה אמרתם על פ"ת... אני גרה שם ויש גם מלא חילונים.....
בעיקרון-אני חושבת שעדיף ממש ישוב.לולה=]

כי אני גרה בישוב

אבל!!! זה תלוי. תלוי איזו עיר, תלוי איפה בעיר, תלוי איזה ישוב.
לפעמים דווקא בגלל שגרים בעיר, אז נסגרים יותר ויותר,וזה יותר גרוע, כי גם הפיתויים בחוץ יותר ויותר גדולים...
אבל יכוליות שבגלל שגרים בישוב,אז לילד נמאס כל הזמן מדתים, הוא מחפש דרך שונ, ויגיע להיות חילוני
אין כזה דבר ישוב סגור-זה הבנאדם שסגור או פתוח...
גם בישוב נחשפים, אבל יכוליות שזה יהיה בצורה שונה (וטובה יותר) מאשר ההיחשפות בעיר.

הרבה אומרים שהם לא מסוגלים לגור בישוב כי יש את כל הקטע הזה של הרכילות ושכולם חיים אחד בתוך השני. זה נכון. אב לפעמים זה גם טוב.(כשאמא שלי ילדה, אז דאגו לנו כל יום ל2 ארוחות מסודרות...)אם אתה לא גר בתוך קהילה כלשהי בעיר-אין מצב שידאגו לך ככה כמו בישוב, וגם בתוך הקהילה יש רכילויות, לא רק בישוב.
לא ירכלו עליך ולא יכנסו לך לחיים אם תגור לבד בעיר, בלי קשר לקהילה של דתיים מסויומת, אבל אז גם (כמעט) אפחד לא ידאג לך ויהיה לו איכפת ממך..

אה, וצאו מזה שיהישובים הם בועה- הם לא!!!! יש לי חברות מעיר אחת בארץ-עיר מש גדולה יחסית-והם גרות בבועה רצינית הרבה יותר ממני שגרה בישוב. יש לנו אינטרנט, טלוויזיה(לנו ספציפית אין, אבל יש בישוב טלוויזיות...) ותתפלאו-אנחנו לא שואבים כל בוקר את המים שלנו מהבאר(אם כי יש לנו כמה כאלה בישוב;)) יש לנ ברזים בדיוק כמו שיש לכם...

ועירוניסט-לא חושבת שכל מי שגר בישוב גר שם מטעמי אידאליסטיות וכדי להילחם במאחזים-יש גם ישובים חוקיים, אתה יודע... לפעמים  גרים שם מטעמי נוחות(המחיר של הבית, המיקום, וכולמיני כאלה שלא קשורים לאידיאלים)

עעירונסט-אפשר לתקן
אני ממש לא מסכימה איתך!!
לדעתי דתל"שיות נובעת מהחינוך של ההורים ואי אפשר להאשים את הסביבה בזה!
והראיה: שכמו שיש דתל"שים שהגיעו מהיישובים, יש דתל"שים שמגיעים מעיר!
איך אתה יכול להסביר את זה? הרי הם לא חיו בבועה!
וחוצמזה שלפי מה שאני רואה אצל הישובניקים הבעיה של הדתל"שיות אולי תתתקים באיזשהו שלב, אבל אצל רוב העירוניסטים זה לא מגיע באיזשהו שלב, אלה מתקיים כל החיים! (לא בצורה של עזיבת הדת לגמרי אבל כן בהתרופפות)
ואסנת- גרעין תורני זה לא נקרא עיר כי גם זה בעצם בועה (בועה בתוך העיר)

ואם תעשי מחקר קצר...אוסנת
תגלי שמערים יוצאים פחות דתל"שים מאשר בישובים.
הכוונה בעיקר לערים שיש בהם מיעוט דתי (לא כמו גב"ש וגב"ש...).

כל אדם חי בבועה כלשהיא.
השאלה היא, עד כמה להכנס לבועה. עד כמה זה טוב.
אני לא יודעת איזה גרעינים תורניים את מכירה, ואני כן יודעת שיש גרעינים... מאוד סגורים, בדיוק כמו ישוב. עליהם אני לא מדברת.
מתוך הגרעין, מתוך הבועתיות - צריכה לצאת השפעה על העיר.
אבל בשביל להשפיע, צריך נקודת חיבור לעם - ומאוד קשה ליצור אחת כזאת כשיש סניף סגור, בית ספר פרטי, מכולת שכונתית, קריה סגורה, מוסדות אליטיסטיים.

אבל זה לא קל.
אינטרנט זה התחליף לחברה שאין פה... (ברצינות!)
לא נכון!אפשר לתקן
לא נראה לי שאת צודקת בקשר למחקר.
אולי זה נראה כי רוב ההתנחלויות (מילים אחרות לישובים) מורכבות מדתיים לאומיים.
ובעיר יש יותר אנשים אחרים..
ובקשר לגרעינים- סתרת את עצמך- תחליטי: את חושבת שגרעין זה המקום האידיאלי לגור בו או לא?
(כי מצד אחד את אומרת שככה אפשר להשפיע ומצד שני את אומרת שאינטרנט זה החברה)
תבדוק.אוסנת
אני חותמת לך, עברתי עשרות דיונים בעניין - והמסקנה היתה אותה מסקנה.
מערים יוצאים חבר'ה מחושלים ומפותחים יותר. פחות דתל"שים, יותר מאמינים ב א מ ת.

לא הבנת אותי.
גרעין תורני זה האידיאל לדעתי, אני מבינה מי שלא מסוגל, ואני מקווה שלנצח אוכל לחיות באחד כזה - למרות שלא בטוח שיהיו לי הכוחות.
אינטרנט? כשתהיה הדתי היחיד בשכבה שכבר לא לומד בעיר מגוריך, ועכשיו החופש הגדול וכל חבריך במרחק כמה מאות ק"מ ממך... האינטרנט יהווה לך חברה.
אצלנו בבית אינטרנט זה צורך קיומי כמעט.
לפי דעתי בעיר!=)חושבת(=
גם אני גרה בעיר..
בישוב יש חברה ונוער מגובש  וזה נראלי היתרון היחיד... אבל אין אין על לגור בעירר!

בדיוק היום..=)חושבת(=
בדיוק היום עשיתי ביביסיטר והילדים ראו אסי וטוביה.. והיה שם פרק שאיזה ילד חילוני
בא לשכונה.. והוא הסתכל עליו כמו לא יודעת על מה... והשחקן (נראה לי קוראים לו אסי) לא האמין
שהוא יודע לדבר בשפה שלו ולשחק במשחקים שהוא משחק.. קיצור עצוב..(ברור שזה רק סרט לילדים אבל בכל זאת משקף משו)

קיצור בועה..
חוצמזה- בעיר יש המוווון מה לתרום! זה לא ברור מאליו שכולם באים לסניף והסניף מעפן ברמות.. ואין מדריכים ואין ח''בב..
 זה ברור שזה לא מתאים לכל אחד. לא כל אחד יכול לתרום ולהשפיע.. וגם מה שאמרו פה על ילדים שנחשפים לחילונים ולקללות נכון אבל זה תלוי בחינוך בבית אם החינוך טוב אז הם לא מושפעים! .. זהו, שכחתי משו?

לא חושבת...כפ"ד בנשמה
אני לא חושבת שילדים צריכים להיחשף למה שנחשפים בעיר. ילדים בעיר בגיל ממשקטן יודעים יותר ממה שאני ידעתי כשנכנסתי לכיתה ט' ואני לא חושבת שזה נכון אני חושבת שהתמימות עדיפה אבל ברור שצריכה להיות דרך ברורה כדי שלא יקרה מה שקורה בישובים אחרים... ב"ה לנו זה לא קרה ואני מאוד מקווה ומאמינה שזה גם לא יקרה...
למה בדיוק נחשפים בעיר???Apple
לסמים?? סיגריות???

מכוניות בשבת????

באמת ביישוב דתי לא רואים מכוניות בשבת (חוץ מהרכב של בהביטחון..)

אבל סמים וסיגריות יש בכל מקום, ובכל היישובים גם באלה שניראים ממש דוסים!!!

אני יכולה להגיד שמהשבט שלי לפחות חצי "חזרו בשאלה", אם נקרא לזה ככה כי היישוב סגר אותם והחממה שהם חיו בה הייתה סגורה מידי.. כי כולם היו אותו דבר, וברגע שהם ראו אנשים ששונים מהם (חילוניים..) הם רצו להיות כמוהם כי הם בחיים לא ראו את זה.. הם לא חזרו בשאלה מתוך בחירה אלה פשוט כי זה משך אותם..

אני אישית לא חזרתי בשאלה, אבל מגעיל לי להיות ביישוב.. יש משהו נורא מעצבן בלגור במקום שכווולם אותו דבר, שבערב שבת יוצאים וכולם נראים אותו דבר, כולם יושבים בשולחן שבת ושרים זמירות..

צריך קצת שוני בחיים!!! צריך להכיר עוד עולם!!! 

בקיצור לדעתי- באמת כל אחד מתאים לו משהו אחר אבל זה טוב לגור בעיר, לראות את כל הצדדים ועם חינוך טוב הילדים יבינו שיש הרבה סוגים של אנשים אבל אנחנו בחרנו להיות דתים מכך וכך סיבות וזו דרך האמת ואנחנו מאמינים בה..

תשימו לב שגם מי שגדל ביישוב יש לו סלידה מחילוניים.. הם כאילו שונאים אותם, לא מכירים חילוניים באמת.. מכירים אותם רק מסטיגמות, מאלה שבכוונה מחללים את שם ה' ועושים לנו דווקא רק כדי לחיות חיים קלים..

ומה יהיה כשיבנה בית המקדש בעז"ה?אוסנת
כולם יהיו אותו דבר...
תפילה, קידוש, סעודת שבת, טיולים סביב ה"טבעת" (או איך שלא קוראים לזה בישוב שלכם...).
כולם יראו אותו דבר, פחות או יותר. לו תהיה סרוגה, לו שחורה... אבל הבסיס אותו בסיס.
למה צריך את להחשף לשוני?

|מפתחת דיון|
למה??כי הם חלק מאיתנו!!! אוסנת כנסי...Apple
הם אחים שלנו!!!

לא צריך לחיות בבועה ולהיות עם אנשים שניראים רק כמוך!!!

אנחנו לא מכירים אותם ולי אישית ממש מפריע הנתק הזה שיש בין הדתיים לחילוניים..

אני לא אומרת שזה רק אנחנו אשמים, גם לחילוניים יש יד בזה אבל אנחנו לא מכירים אותם וזה כ"כ חבל וזה כ"כ פיספוס!!

הלוואי והייתה לי חברה חילונית!!! באמת אני אומרת את זה!!   אפשר ללמוד מהם הרבה, זה שהם לא שומרי מצוות לא אומר שהם בני אדם לא טובים!!

אני מבינה שיש דברים שקשה לנו להתחבר אליהם אבל יש הרבה ברים שאפשר להתחבר אליהם וצריך להשקיע מאמצים בזה, ולא להרחיב את הנתק וכל הזמן להתייחס לזה שאי אפשר להתחבר אליהם כי הם לא שומרי מצוות...

כי מה שהכי חשוב זה לא אם יש כיפה על הראש או לא, זה לא משנה אם הוא שמאלני או ימני... הכי חשוב זה להיות בני אדם טובים ונחמדים זה לזה... באמת!!!!! 

שנאת חינם- על זה נחרב בית המקדש השני, לא???

פשוט לאהוב אותם ולחיות איתם כי הם אחים שלנו, למרות שיש דברים שאנחנו לא מסכימים עליהם..

אבל הרעיון הזה של- "להרחיק אותם מאיתנו שחס וחלילה הילדים שלנו לא יראו אותם כי הם פשוט מתלבשים נורא!! כאילו שחסר בד בחנויות, והצורה שבה הם מתנהגים, הם מקללים והם מתנהגים בצורה גסה והם רדודים ושיטחיים" זה דבר שמזעזע אותי!! ואל תגידי שזה לא נכון, תמיד דתיים חושבים את עצמם ליד חילוניים ותמיד יש לדתיים תחושה כזאת של שליחות ולהראות את הקב"ה בעולם ולהוכיח את החילוניים על כמה שהם מתעסקים בדברים שיטחיים ושהם לא הולכים בדרך האמת,   שהתחושה אולי טובה אבל בפועל זה יוצר התנשאות כלפיי החילוניים וזה מה שמגביר את השנאה שלהם כלפינו..

אני לא אומרת שהחילוניים צדיקים תמימים, אבל אולי נהייה אנחנו הדתיים קצת יותר בוגרים ונגלה כלפייהם סבלנות, אהבה וסלחנות, ונוותר וככה נקרב אותם אלינו... 

הרבה דתיים לא מסכימים איתי על הדברים האלה שאני אומרת.. אתם לא חייבים להסכים איתי, ואני מניחה גם שלא תסכימו איתי אבל לי יש תחושה שיש בפורום הזה יותר מידי קיצוניות לצד אחד אז טוב גם שיש מישי מהצד השני..

אני מסכימה איתך. רק רציתי שתפתחי את הרעיון.אוסנת
אוי הגזמת ממש!אפשר לתקן
ברוב הישובים יחד עם זאת שהמגוון הוא קטן מאוד ביחסית לעיר בכל זאת המגוון עצום!

וכן בעיר יש הרבה חשיפה לדבריםאפשר לתקן
שילדים בישוב לא נחשפים
את לא יכולה להכחיש את זה!

ואז...?אוסנת
החשפות מחשלת.
אני לא אומרת להגזים ולהחשף להכל בגיל צעיר - אבל בעיר אתה בשל מוקדם יותר, מקבל את המידע בצורה אמיתית יותר, ומתמודד איתה בסדר גמור. אפילו מצוין, כי זה לפני הרצון למרוד ולשבור מוסכמות...

אני זוכרת, שבגיל 8 שאלתי את אמא שלי, איך יכול להיות שיש אנשים שלא מאמינים בה'.
היא אמרה שבאיזה שהוא שלב בחיים, גם לי זה לא יהיה ברור מאליו.
באותו רגע החלטתי לנצור בתוכי את האמונה הבסיסית. לכל אורך הבירור שעברתי, ידעתי. ידעתי לגמרי - מה האמת, איפה המסקנה הסופית.
אבל ביררתי ביושר ואמת, אל דאגה...
רק שהיה לי בסיס חזק יותר, והבירור היה לפני הרצון למרוד...
להחשף לשוני צריך לענ"דקוגל ירושלמי
בגלל שאתה זקוק לחברה השונה, ולא היא זקוקה לך.
יש פעמים מצערות שאנשים שגדלו בישובים עם חברה חד-גונית (או משהו כזה)
הולכים בעיר ומתפלאים למה לא מתייחסים אליהם כמו אל חייזרים.

תכל'ס, כשדתי הולך במקום חילוני זה לא משפיע כלום.
(אם אתה לא חי באשליות).

אני למשל נראלי רוצה לגור בעיר כי אני אוהבת את החברה המגוונת, לא כי צריכים אותי.
למה כשדתי הולך ברחוב חילוני זה לא משפיע כלום?אוסנת
בטח שזה משפיע.
אתה מייצג את הדת!
את לא יכולה לדעת מי מסתכל עליך, איך הוא מקבל את הדת לפי איך שאת מציגה אותה, באיזה תהליך הוא...
את מראה לעולם מה זה אומר ללכת בדרכי ה'.

עוד סיפור?
פעם הלכתי עם אחים שלי לגן משחקים. שתי נשים חילוניות התחילו לדבר איתו, ואמרו לי - "הלוואי שהיה לי האומץ להיות דתיה. תראי איזה חינוך! איך את עוזרת לאמא שלך..."
אני לא חושבת שזאת סיבה לחזור בתשובה, אלא שזה - פתח לבירור.

|מכונת סיפורים|
עוד סיפור! קוגל ירושלמי
תזמיני... על מה?אוסנת
או שתחכי להמשך הדיון...

בעצם, חשבתי על משהו.
אם חשבת שלחילונים אין בועה... טעית.
לפני הגירוש, הלכנו לחלק סרטים כתומים. אנשים לא שמעו מעודם על גוש קטיף, לא שמעו על "התהליך המדיני", ולא קלטו לכבוד מה אנחנו מחלקים סרט כתום. אולי לעשות שמח לכבוד פורים? לא יודעים.
רובם חשבו שזאת אופנה חדשה, לשים על האנטנה.
אני הייתי נגד לחלק למי שלא הבין, כי זה לא הוגן.
אבל לא התאפקנו כשהגיעה חמולה ערבית, וכולם רצו לרכבים, לשיער, לתיקים...
לעומתם, היה נהג משאית ערבי שדווקא הבין מה זה 'כתום', אבל היה נ ג ד הפינוי (כי הוא אומר שערבים לא יכולים להנהיג מדינה, ושזכותנו לכבוש - רק לא לגרש אותם). הוא לקח, תלה, ואמר לנו שהוא צריך לזכור להוריד לפני שהוא נכנס לכפר שלו.

נחמד להעלות זכרונות.
וואי... סיפור מהמם!!Apple
וברור לי שחילוניים חיים בבועה.. כל אחד והבועה שלו..

כולנו צריכים להיפתח..
והכי-הכי-הכי בעולם!אוסנת
ממש בתקופה זאת, אולי עוד חודש - צריכה ללדת אישה, שישבה לידי באוטובוס, ו...
דיברתם על החשפות בגיל מוקדם? אז כן.
היא דיברה בקודים מאוד, לא חשבה שנערה תבין אותה, ועוד דתיה.
אבל אני הבנתי.
ואזרתי את האומץ של חיי, ופתחתי איתה על זה שיחה.

היא לא עשתה את ההפלה בסוף.
ואני ממש מתרגשת (!) לראות אותה עם התינוק כבר...
[אני רואה אותה מדי פעם שוב על האוטובוס, או סתם בעיר]

הייתי חייבת.
היא דיברה בטלפון...אוסנת
אסנתאפשר לתקן
אז את לא גר בעיר?
וגם כשהיית ילדה לא?
ודרך אגב- אני בת
[המום] וואו אוסנת! איך הצלחת?!קוגל ירושלמי
דיברתי מהרגש... לא תאמינו. אני.אוסנת
אם כבר פתחתי עוד תגובה...

אתם יודעים כמה אנשים לא היו שנים, אם בכלל - בירושלים?
אצלנו לוקחים במסיבת סידור לכותל, כדי שלילדים יהיה מושג מה זה...
המורה שלי לנהיגה, למשל - היה שם פעם אחרונה לפני 8 שנים (!).
למה? זה מסוכן. אינתפאדה, אתם יודעים.
אוטובוסים מתפוצצים ברחובות. ערבים. יריות.

עצוב.
מכירים את חו"ל יותר טוב מאשר את הרובע היהודי...
אני פשוט חולה חולה חולה על הילדה הזו! פגזניקית גאה!
את יודעת מה אומרים?אוסנת
"אם את באמת אוהבת אותי, תעשי מה שטוב לי, ותשתקי".
[ניסחתי קצת שונה מ"אם את באמת אוהבת אותו, תנתקי את הקשר"]

למה יוצא לי כ"כ הרבה לנצל"ש לאחרונה?!
אני ממש אשתדל להפסיק.
אני גרה ביישובקשקושה קטנה
ואני חשבת שאני בכלל לא גרה בבועה כי מה אנחנו לא צכים' מתישו' לסוע לעיר? חוצמזה אצלנו היישוב הוא רק דתיים ויש בקושי חוזרים בשאלה (או שאין בכלל!)!!!!

את גרה במקרה בקשת?יהודי מרמ"ג
כי זה פשוט התיאור של המקום...
כל אחד לפי מה שמתאים לנשמתו.זית שמן ודבש
דעתי...somewhere
לא בדיוק היה לי כוח לקרוא את כל התגובות...לונורא תסלחו לי...=]
אבל אני יגיד את דעתי בכל זאת..
לא תמיד הכי טוב לגור בעיר...לפעמים הילד יכול לראות בשבת או אפילו בסתם יום חול אנשים פחות חזקים בתורה עושים טעוית...ןלצערנו לפעמים הילד לא בא ממשפחה הכי חזקה במצוות ונגרר אחרי אנשים אלו...ואם הוא כן בא ממשפחה טובה אז פעמים כי טוב...גם הוא לא נגרר וגם הוא ממשפחה טובה...=]
ואתה צודק בקטע של ישוב ואני מסכימה איתך....אבל חמוד...צא מזה לא כל הישובים הם בועה ולא בכל הישובים יש רק דתיים...
אני גרה בישוב שיש בו גם דתיים והרוב חילוניים...וב"ה אנחנו מסתדרים....ולא גרים בבועה...מודעיים לסביבה ובכל זאת גרים בישוב...

יומלאושר...=]
סתם שאלה....מישי אחת...
מה הבעיה לחיות בבועה... אם יודעים להיפתח בצורה הנכונה??
אם יודעים להיפתח לאנשים/סוגים אחרים...זה לא בעיה..somewhere
אני ממש שמחה באיפה שגדלתי..כפ"ד בנשמה
ואני חושבת שככה צריך לגדול..
על תקפצו עלי. אבל אני חושבת שזה ברור...רחליOס
ישוב..
א. לעירוניסט יש אופי שונה מ-לא ערוניסט. לערוניסט בדרל כלל יש אופי ..ממ..איך מסבירים... שונה.. יותר מפוחד ויותר מפונק ועוד...
אני אישית ממש מקוה שאני לא יגור בעיר!(ב"ה)
ב. בעיר.. איכס כל כך מגעיל מבחינת הלחות ומבחינת כל המכוניות והכל.(ואני גם לא אוהבתב שכל היום שומעים רק אנבולנסים ומכוניות.. טוב. אמבולנסים זה בעיקר בג'רוסלם אבל לא משנה.)
ג. נכון. אני מכירה ישובים שכולם שם צריכים להיות אותו דבר. ואם אתה לא אותו דבר. אתה לא שווה. או שאתה פשוט לא אחד מהם! ויש גם תישובים שהם בועה אחת גדולה שלא מסכימה להתפוצץ. ושתי הדברים האלה הם דברים שהם ממש לא בריאים לך.. (בינינו. גם עירוניסטים הרבה פעמים אותו דבר). אבל ברגע שאתה לא חי בתוך בועה ולא חי חיים שהחברים האנשים שמסביבך אומרים לך איך להיות .. אני חושבת שברור שעדיף להיות בישוב..
זהו. אמרתי את שלי..
  אני חושבת שהפוך..רעותי10
עירוניסטים- הם הרבה יותר אחראיים.. פחות מפונקים.. המציאות מחייבת אותם..
הם הרבה יותר עצמאיים (אני רואה את זה על השכבה שלי- ברור שהעירוניסטיות הרבה יותר עצמאיות..)
יש להם חופש כזה הרבה יותר ממנו.. אנחנו רגילים להיות כבולים בתוך איזה חור.. להיות תלויים בטרמפים ובמצבי רוח..
בעוד הם גרים בעיר והכל נגיש להם..

סתם נק' קטנה-רעותי10
לפי דעתי הבעיה העיקרית בישוב היא לא שבסוף הנוער "בועט" בהכל כי הוא "חנוק".
אלא פשוט משעמם בישוב (אני גרה בישוב) ונוער חייב תעסוקה, קשה לנו להשתעמם.. וכשאין מה לעשות.. מתחילים לעשות שטויות כי הן תמיד נמצאות בהישג יד...
אני לפחות מכירה ויכולה לזהות כמה וכמה מקרים שזו בעיקר הסיבה..
ובנים בעיקר- קשה להם להעסיק את עצמם וזה מה שהם מוצאים מייד- עישון.. וכן הלאה...
ולצערי- יותר מדי משקיעים בנוער ה"בעייתי" (במחילה..) במקום לחזק את הטובים ולדאוג להם ולהראות מה באמת הדרך הטובה..
אני לא יודעת מה איתךאפשר לתקן
לי ממש לא משעמם בישוב!
מה את לא חיה באולפנה?
היא מספקת תעסוקה שמספיקה די והותר!
טענה קצת לא ברורה..~א.ל
אולי נגיד גם:

יש חשש שנוער ידרדר לשתיה חריפה,אז אולי כדאי לחשוף את הילד למציאות של שתיה חריפה, כי אם הם יפגשו בה בבת אחת - הם ממש יאבדו כיוון...

הרי זה לא הגיוני.
זה שיש קשיים, לא אומר שצריך לתת לילד איסור ביידים. או משהו שלראייה שלנו בתור הורים אינו נכון.
אלא זה אומר שצריך לעבוד קשה יותר. שצריך לחנך לראייה שאינה חד מימדית. להסתכלות רחבה.

(אני לא נוקטת עמדה לגבי איפה אני חושבת שהכי נכון לגור)

...דעתי (=צופיה[=
אני לא חושבת שזה נכון להגיד את זה בכזה החלטיות ("חוצפה מצד ההורים .. " ) .כי כמו לכל דבר בעולם,גם ליישוב יש מעלות ויש חסרונות וגם לעיר .ואין מה להתווכח,כי תחשבו מה היה אם כולם היו גרים רק בערים או רק ביישובים . זה טוב שהציבור שלנו הוא מתפרס ולא רק במקום אחד (כמו חרדים,לדוג' -שרובם גרים בערים).

אבל בכל זאת ,בתור אחת שגרה ביישוב - אני רוצה להגיד למה לא אגור בעיר . קודם כל יש את הסיבה הטכנית -ביישוב יש לילד יותר מרחב ,פחות כבישים סואנים ומסוכנים,בקיצור -צריך פחות לדאוג. וגם יישוב זה דבר יותר משפחתי,כולם מכירים את כולם,ויש אווירה יותר כיפית וחמה, יש מי שעוזר לך אחרי לידה /מעבר דירה וכד' .אתה לא לבד ..
ועכשיו סיבות אחרות- נכון,,ישוב זה בועה ,וגם עיר זה בועה!אולי יותר גדולה,מגוונת,אבל זה בועה. תסתכלו על דת"ל שגרים בערים והם כן מושפעים מהסביבה שלהם ,בלי לשים לב,אם זה בטלוויזיה,עיתונים וכד' שלא כ"כ מגיעים ליישוב.הילדים שלהם הולכים ברחוב וכבר רגילים לכל המראות האלו ..וזה יכול לחשל אותם ויכול גם להחליש .אתה בעצם מעמיד את הילד שלך בפני ניסיון,אתה מביא אותו אל הניסיון הזה ..
יש לי עוד להגיד ,אבל אין לי כ"כ כוח לכתוב . בקיצור ,מי שחושבשהוא מסוגל לגור בעיר עם כל הבעיות שישבזה ,וחושב שהוא יכול להשפיע ,זה מעולה.. אז אין מה לנסות לשכנע אחד את השני ,כי מזל שאנחנו שונים בעניין הזה ..אחרת כולם היו גרים במקום אחד , וזה לא היה טוב(= 
היי אני בכלל לא חושבת שזה נכון!!! פתחו דחוף!!!!!!!אנונימי (פותח)
אני גרה בישוב כבר 13 וחצי שנים ואף פעם אבל אף פעם לא חשתי שסוגרים אותי בבועה אני גם לא חושבת שאני חיה בבועה ולא מרגישה את זה
חוץ מיזה תמיד יהיו את האלה שיהפכו לחילוניים בסופו של דבר אז מה הקשר לישוב או להורים איפה השכל שלכם אנשים??? בן אדם ישתנה לבן אדם אחר רק אם יהיה  אכפת לו מעצמו בסןפו של דבר בכול תלוי בביטחון העצמי שלך ולא בהורים מי שאין לו את מי להאשים שלא יאשים הכוח טמון אך ורק באדם ואם בן אדם יאמין בעצמו הכל יראה אחרת
זאת דעתי מה דעתכם???
דיברתי לי עם חברה.אוסנת
והגענו למסקנה, שההבדל בין עיר לישוב - זה כמו ההבדל בין ערוץ 7 לפורומים של תפוז.

בעיר, כמו בפורומים 'אחרים' - אתה מרגיש בסכנה. אתה שומר על עצמך, אתה דואג לא להתדרדר ולהגיע למקומות לא רצויים.
בישוב, כמו בערוץ 7.. - כולם דוסים נחמדים. למה שיקרה משהו? למה שניפול? הוא בסה"כ עונה לי על שאלה ממש חשובה... אופס. מאוחר מדי. התאהבתי.

הכללתי, ואני מוכנה לספוג צעקות וגערות.
קדימה.
מוגזם....~א.ל
מצד אחד אוסנת צודקת ומצד שני לא-עין שלישית
מצטערת אין לי כח לפרט....
מקובל. אשמח לעוד הערות...אוסנת
הכללה גסה, אבל אני מבינה מאיפה נבעה..פגזניקית גאה!
ויש בה צד של אמת.
למרות שאפשר גם בישוב, ובבשבע לא ליפול.

[רק, תנסי בפעם הבאה לא להכניס דיעות אישיות למסקנות שלך ;)]
אאאאאאאאהההההההה |צורח עליך|הרועה
ואחרי שנרגעתי..

מסכים ולא מסכים, כי יש גם כאלה שיפלו בתפוז, וליפול בתפוז זה הרבה יותר גרוע (לא בהכרח אבל סביר ששם הנפילה יותר רצינית).

אבל למי שנזהר במקומות כאלה אז כאן באמת יותר מסוכן.

שלום ורעות
הרועה.
לא אמרתי מה כמות הנפילה, אלא את הגורמים.אוסנת
ואתה אמור להסכים איתי.
בסה"כ אמרתי בעד ערים - אתה יודע לשמור על עצמך. יודע לא להכנס מראש אם אתה לא מסוגל, ויודע לצאת.

אביה, בוודאי שזאת דעה אישית.
ולא רוצה להיות ספציפית, טוב?
סתם העלתי למודע, אל תתיחסי.
לא יודע למה להרגיש בתפוז בסכנה..צחקן
בעז"ה

ממילא, ברוב התחומים -זה בד"כ בפורום מסוים 2-3 בנות (ומה הסיכוי שהן בגילך? למה שתתחיל איתן?) והשאר בנים, או להפך. (כן, הייתי פעם-פעם בתפוז, בעוונתי.)

וזה לא נכון שאתה דואג לא ליפול. בתפוז - בלי חסימה - יש קישור לכל המדורים הזוועתיים של האתר הזה, בעוד שבערוץ 7 המדור הכי זוועתי זה הפורמים.

ומי שיודע- יודע שגם בע. 7 צריך להזהר
(ומה אכפת לך שיצאו פה כמה זוגות פורום? סתם. האמת שגם אני נגד הערבוביא בין הקטנים (13-19), ובעד מהגיל שלמעלה (הלא נשואים, כמובן.))

ומתי הוא יודע? אחרי ש...אוסנת
תמיד שאלו אותי מה דעתי על הכרויות דרך האינטרנט. תמיד אמרתי, שאני אישית לא אעשה את זה - אבל מי שמרגיש נואש (או רוצה סתם) - שיהנה לו.
עכשיו אני נגד.

על כל זוג שיוצא מפורום, יש 10 בנות מצולקות.
ודיברתי על פורומים של 'גדולים'...

בסדר, בסדר. ערוץ 7 זה המקום הכי מדהים שיש, לא אמרתי שלא. רק רציתי להעלות למודעות.
זה ממש תלוי בהורים!!אנונימי (פותח)
ישנם אנשים שגרים בעיר ובכל זאת הם חיים ב"בועה".. כי הם מסתגרים רק עם המשפחה, החברים הספציפים וזהו! הם לא יוצאים לעיר, לבלות, לקניות..
ויש גם אנשים ביישוב שנוסעים לעיר לפחות פעמים בשבוע עם הילדים לעיר, לקניות, בילויים, מסעדות.. ואז הילדים רואים את העיר, האנשים, האופי.. והם לא סגורים ב"בועה"..
אז הכל תלוי בהורים אם הם חושפים את הילדים ויוצאים איתם למקומות פתוחים שלא הכל שם ורוד או..הפוך!!
זאת דעתי...
דעתי-החיפושית
אני מסכימה עם זה שבעקרון זה תלוי בבנאדם.. אבל תחשבו על זה שהבסיס בא מהבית. אז זה ממש חשוב איפה בונים אותו (אם בעיר או ביישוב...).

אני אישית גרה בעיר- ב"ה. זכינו...

ואני יכולה להגיד שאצלנו התרגלנו מגיל צעיר. שאנחנו חיים בשליחות.. ולכן אנחנו מרגישים שליחים. אז בדר"כ לא נחשוב לרדת לרמה יותר נמוכה ממה שאנחנו נמצאים בה. כי אנחנו מרגישים יותר גבוהים (אולי זה התנשאות מסויימת.. אבל נראה לי שבמקרה הזה זה טוב..)

ובקשר לבועה- כל מקום יכול להחשב כבועה.. לדוג' יש לי דודים שגרים ביישוב. וכשהם באים אלינו לשבת הם בשוק שמכוניות נוסעות בשבת..

אז זה גם תלוי- במה שההורים חושפים אותם..

תגובות- תגובות-
לדעתי אוסנת צודקת בתאוריה שלה...קוגל ירושלמי
אני גרה ביישוב שכולם דתיים בו...ר.ע.ו.ת.
אבל מכל הסוגים של הדתיים...
מדוסים עם גרביים עד לכאלה שלא מכסות ראש, הולכות עם מכנסיים, קצר ופתוח...
ולדעתי ככה צריך לגדול!!...
מצד אחד זה לא בועה מידי, כי אתה רואה שיש גם דתיים שונים ממך, ומצד שני אתה עדיין יכול לשמור על הילדים שלך ביישוב...
לדעתי ליישוב יש יתרון גדול על עיר בפוול דברים. באוויר שלו, בבטחון שלו, באידיאלים שלו, באווירה היישובית שלו..ואני בטוחה שיש עוד...
אני אישית ממש ממש לא רוצה להיות עירוניסטית!!!
וואי...כמעט ספיץ';)
ואני ממש מכימה עם זה שהכל מתחיל מהחינוך של ההורים!.ר.ע.ו.ת.
גם לטוב וגם לרע .צופיה[=אחרונה
אם האמא הולכת עם רבע כיסוי ראש,חולצות קצרות וכד',אז ככה גם הבת שלה תלך ,ולא תחשוב שזה בעייתי ,וזה ימשיך הלאה לדורות הבאים,ולאט לאט ידרדר ,אם לא נעשה עם זה משהו ,ונעצור את זה עכשיו .
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך