דודו טופז ז"ל לעילוי נשמת אחינו האומלל! א-מ-ן!עין שלישית
באין מליץ יושר

הרב יצחק רביץ, יו"ר דגל התורה בביתר עילית, הבטיח לדודו טופז להיות עד אופי במשפטו ולספר לראשונה על עזרה למשפחות במצוקה בסכומי עתק, שרק הוא יודע עליהם • כעת, אחרי מותו, הוא מקיים את הבטחתו

שי איזנברג, כתב בחדרי חרדים
תאריך: 20/08/2009 12:49:00

בחצרות החסידים נהוג לומר 'אחרי מות – קדושים אמור', אחרי שיהודי הולך לבית עולמו יש לומר עליו רק דברים טובים, אבל זה בודאי לא נאמר על המקרה של דודו טופז שהבוקר לא הלך אלא הוליך עצמו לשם.

ובכל זאת, כדי שגם סניגור ילווה אותו בבית דין של מעלה, נוטל על עצמו את התפקיד הזה יו"ר סניף 'דגל התורה' בביתר הרב יצחק רביץ ומספר:

"זה קרה בערב שבת אחת לפני כשנתיים. אני יושב במשרדי והטלפון מצלצל. על הקו- דודו טופז. איזה טופז? – אני שואל עם לא מעט נימה של זלזול, מהצ'חצ'חים? והוא משיב לי בחיוב. לא הבנתי מה לו ולי? - פותח ר' יצחק את סיפורו.

ואז מספר טופז לרביץ, שהוא קיבל מכתב מאשה מסכנה המתגוררת בביתר ובו היא מגוללת את מצבה העגום ומספרת שאין לה מה לאכול. ברשימת הממליצים היא הזכירה את שמו של יצחק רביץ כמי שיכול להעיד על מצב המשפחה.

"הוא שאל אותי האם הסיפור אמנם כל כך קשה? סיפרתי לו מה שהיה ידוע לי, ואמרתי לו שאני יודע שהמצב שם מאד לא פשוט. טופז הודיע לי שהוא רוצה לתרום למשפחה – 75,000 ₪. הייתי המום, המכתב נשלח למאות אנשים, והמשפחה בטח לא חלמה לקבל כזה סכום ודוקא ממנו".

"טופז שאל אותי אם אוכל להגיע אליו הביתה" – ממשיך רביץ לספר – "אמרתי לו שביום שישי אני כבר לא אספיק, וסיכמנו שאבוא אליו ביום ראשון. לאחר שעה הוא התקשר וביקש, שאמסור למשפחה שביום ראשון יגיע אליהם סכום כסף. הוא אמר שהוא רוצה שכבר בשבת הקרובה תשרה השמחה אצל המשפחה המסכנה הזו".

"ביום ראשון הגעתי לביתו, והעמקנו בשיחה שערכה 4 שעות. הוא אמר לי שהוא מרגיש שאין לו כלום ושהוא תורם את הכסף כדי יוכל לעלות למעלה עם משהו. הוא טען שהחיים שלו דפוקים וריקנים, והתעניין במצוות".

"את הצ'ק הוא נתן, בתנאי שהמשפחה לא תגיד לו תודה, ולא תדע את זהות התורם.".

נפרדנו בידידות רבה.

דודו טופז עם אריה דרעי, באומן. צילום: נחום קרלינסקי

לאחר כחודשיים התקשר טופז שוב לרביץ. הפעם, הוא קיבל מכתב ממשפחה של בחור שנהרג בצבא שרוצים לכתוב ספר תורה לעילוי נשמתו. הוא התעניין כמה עולה ספר תורה. "אמרתי לו שמדובר בסכומי עתק של כ- 40,000$, הוא אמר לי שהוא מסכים לתרום חצי בתנאי שאני אביא את החצי השני".

כך היה.

להכנסת ספר התורה לא רצה טופז להגיע. הוא הסביר שרוצה שזה יהיה נטו למצווה. לא רוצה כבוד. "לאחר הכנסת ספר התורה, הוא דיבר איתי על יוזמה שעלתה לו בראש בעקבות התרומה לספר תורה. הוא רצה להקים מועצה המורכבת מחילונים ודתיים, שתעזור לאנשים מכל הסוגים. הוא היה מאד רציני. ישבנו כמה פעמים גם בביתו וגם בבית קפה מול הבית שלו. בסוף זה לא הספיק להתקדם".

רביץ מעיד, מתוך הכרות אישית שטופז היה יהודי מלא בהרהורי תשובה. "כשהתחיל הסיפור התקשר אלי העוזר שלו צחי, ושאל אם אני אסכים לתת עדות אופי בבית המשפט. אמרתי שבוודאי. אז הנה אני מקיים הבטחתי לתת 'עדות אופי', אלא שאני נאלץ, לדאבוני לעשות זאת, בפני בית דין של מעלה, ולא בית משפט של מטה" - מסיים רביץ, על אף הנסיבות, בקול חנוק

על כל אדם נלמד זכות!

לכל אדם יש נצוצות של קדושה!

הלוואי שלפחות כל מה שעבר יכפר לו על עוונותיו...אבישי רחובות
מישו יכול להסביר לי מה קרה?ממה הוא מת?קראתיך
אני לא מעודכנת בגרוש וטוב שכך..[ניראה לי...]
הוא התאבד בכלא {הבוקר}..סבתא רוחלה

...המשך..תלה את עצמואבישי רחובות

הוא התאבד בכלא {הבוקר}...סבתא רוחלה
עין שלישית תודה!!-Rעות-
בס"ד

תראו מזה יהודי!!

גם אדם שנראה שרק חיצוניות והבלי העולם מעיניים אותו מגלים ניצוצות יהודים..

ברוך דיין האמת!

לאבישי רחובותדניאלה .ד.
הוא היה כפרת עוונות על עמ"י
אז מי שלא יודע עכשיו זה נודע שהוא כיפר על העוונות וזה היה במקום גזירה גדולה על עמ"י וואי כמה רחום ה' וכמה צדיק דודו!
בשמיים הכל ידוע מה שיקרה.. וזה מה שקרה.
"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא"!!!!מאנדאו
אני גם יודעת שמתאבדים- אין להם חלק לעולה"ב-טל_טול
כי הם לקחו דבר של הקב"ה (הגוף שלהם), וכביכול, עשו אותו לשלהם, עשו בו כרצונם= התאבדו.

היה את זה^ אי-שם בספר בראשית |לכל הלומדים לבגרות של י"א..|, עם קין והבל..
אמ.. לא כ"כ נראלי..נצח לנצח!!!
יש חלק- אחרי שיעברו וואחד תיקון..
שיהיה לו בהצלחה! (בתיקון..)
כל ישראל יש להם חלק לעולם הבאii
אבל לפעמים צריך לעבור תיקון שהוא עד 12 חודש.

(בגלל זה אומרים קדיש רק 11 חודש - כדי לא לומר שהנפטר ח"ו רשע - שהוא עובד תיקון 12 חודש...)
משפט נחמד, רק חבל שמכירים רק*^שלמה-בת-ים^*אחרונה
חלק מה מהמשפט, זה פשוט עיוות נורא!

משפט זה לקוח מסנהדרין פרק חלק: כל יש ראל יש להם חלק לעולם הבא, ואלו שאין להם חלק וכו'..." 

מה גם שהמילה "חלק" כפשוטו זה חלק, יכול להיות גם מזערי ביותר....
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך