זה מאוד עצוב שהשקר הוא חלק כל כך מובנה מאיתנונאור97
גברים נמשכים לנשים למרות שהם יודעים טוב מאוד בשכל שמשיכה בלי קשר נפשי היא סתם שקר ודבר שמבוסס על דמיון ולא חיבור אמיתי.

נשים נהנות ממחמאות, בעיקר על המראה שלהן, למרות שהן יודעות שמחמאה שהיא לא מהבעל (בין אם יש כרגע בין אם אין) סתם גורמת לחיבור נפשי רדוד ולא לחיבור עומק אמיתי. זה רגש שמגיע מחיבור מוגזם שלה לעצמה.

זה מה שנוצר בחטא אדם וחווה. שהשקר והדמיון הם חלק מאיתנו. הם שתולים בתת מודע של כולם. של כל אחד ואחת שקורא את זה ושלא קורא.

שמירת העיניים וצניעות בין המינים פותרים את הבעיה למעשה אבל לא פותרים את השורש שלה, את התת מודע. אמנם זה פחות הכרתי, אבל אדרבה, ככל שהדבר פחות הכרתי כך הוא שורשי יותר בנפשנו.

אצל רוב האנשים מה שחשוב זה לא לחטוא בפועל וגם לא לרצות לחטוא, אבל לא ממש אכפת שבפנים יש הרבה לכלוך. העיקר זה רק שלא יבוא לידי ביטוי, בין אם ע"י גדרים הלכתיים בין אם ע"י גדרים מוסריים-רגשיים שגורמים לנו להרגיש את הצד האנושי יותר שבנו שמבין שחטא זה לא יפה.

גבר שנמשך רק לאשתו זה יפה, אבל לא ממש חוכמה. האהבה אליה שומרת אותו מהעולם הרע שבפנים.
לעומת זאת, רווק נטול אהבה שלא נמשך לנשים (אם קיים דבר כזה..) לא כי אין לו "את זה" אלא פשוט כי זה שקר להימשך בלי אהבה, זה וואו. כי אין לו אהבה ששומרת אותו מ-לא להימשך. זה מראה שהוא תיקן את עצמו באמת. הוא נותן לכל כח רק את המקום האמיתי שלו אחרי שמחק את תעתועי הדמיון.

אישה שלא זקוקה למחמאות מגברים זרים כי בעלה מספק לה אותן, כנ"ל. יפה אבל לא ממש חוכמה.
לעומת זאת רווקה שלא מתרגשת ממחמאות של זרים אפילו מעט כי היא פשוט מבינה וחיה בטבעיות את זה שזה שקר ואנוכיות שלה, זה וואו. זו אישה שעקרה את הרע מהשורש.
אתה מחפש מחשבי על?איש השקים
גבר נמשך לאישה וצריך לשמור מרחק כדי לא לעשות מה שהוא לא רוצה בשכל
ככה הנפש עובדת לא מצופה ממך להיות עם רגשות רק במקום שהשכל אישר
זה לא עניין שהשכל אישר. זו בדיוק הנקודה. צריך להיות מוטבענאור97
ברגש עצמו התחושה שזה שקר ודמיון ואני לא רוצה שקר (אבל נכון שהדרך להטביע את זה ברגש היא דרך הרבה התבוננות-שכל).
אני לא חושבת שהשקר הוא חלק מהאדםחיות צבעונית
כמו ששורה בו בלבול הסדרים. הרב אשלג כתב על זה שכל העבודה של האדם מבוססת על בירורי האמת והשקר ומר ומתוק, שהבירורים האלה זה לחבר בחזרה שהאמת תהיה מתוקה והשקר יהיה מר(שהתהפכו לאחר החטא)
נכון. רק שנראה לי שההגדרה האמיתית של שקר היא בלבול הסדריםנאור97
ולא משהו שלא קיים. כי אי אפשר הרי ליצור משהו שלא קיים. הכל רוכב על משהו אחר.
מסכימה עם זה בעיקרוןחיות צבעונית
אבל מרגיש לי שמשהו שם צריך עוד דיוק.
הגיוני. אם עולה לך מה נשמח לשמוענאור97
אני חושבת שהתחדד ליחיות צבעונית
בעקבות מה ש@חדשכאןכאן כתב.
אני לא חושבת שבלבול הסדרים זה השקר. השקר הוא פשוט הפך האמת
האמת היא נצחית וקבועה ואילו השקר הוא בר חלוף, הוא מתכלה.
אומרים שאצל צדיקים גמורים כביכול אין בחירה כי הכרת הרע אצלם כל כך גבוהה שזה בכלל לא שאלה אם לבחור ברע. ברור שבוחרים בטוב, זאת האופציה היחידה
ומה שאתה מציג זה עבודה של חסידות, שהיא מעל הטבע. מעל הטבע האנושי הכוונה. וכדי לקיים אותה צריך להתחבר לטבע האלוקי שבנו
שהוא מחפש להתייחד רק עם מי שהוא מחובר אליו בשורשו.
ולכן זה לא עניין של אסור ומותר, כי ברובד הזה אין אסור ומותר, יש רק תנועה אחת לכיוון הבורא.
זה כל התחום של קליפת נגה
לא קראתי את כל התגובות שלךחיות צבעונית
אבל כן את הראשונות, וכמה פעמים. ובכנות? לא הצלחתי להבין על מה יצאת עליו. או יותר נכון איפה במה שכתב שהוא מביא משהו שגוי
זה יסוד בתורת החסידות שכמובן מחובר לתורה, אין פה זלזול בשמירת מצוות(כמו שמירת עיניים לדוגמה).
באמת לא עברתי על כל התגובותחדשכאן
בדיונים ארוכים זה קצת קשה לי

אבל אם כבר אוסיף עוד משהו..
יש אנשים שהסגנון כתיבה שלהם לא נעים, מה שגורם לי לדלג על התגובות שלהם. אין לי עניין לקרוא דיונים בסגנון כזה..
קח לתשומת ליבך..
באהבה
נכון. אבל השאלה היא איך יכול להיווצר היפך לאמת. על מה הואנאור97
נשען.
הוא נשען על בלבול הסדרים להבנתי. הבלבול הזה מציג מצג שקרי במקום את האמת.
זה בדיוק מראה את מה שכתבת שהשקר הוא מתכלה ובר חלוף. אין לו קיום עצמי כי הוא סתם בלבול של משהו אחר.

לדוגמא- אדם שנמשך לאישה זרה. למה זה שקר? כי יש לו בלאגן בראש (דמיון שיצר הרגשה) שגורם לו להרגיש שאפשר להימשך לגוף ולהתאחד איתו מבלי להתאחד עם הנפש. או יותר נכון, הוא פשוט מדמיין שבהתאחדות עם הגוף הוא גם מתאחד עם הנפש.
הרי אף בנאדם נורמלי לא ימשך לרובוט בדמות אישה.. זה מוכיח שהמשיכה מתחילה מפאן נפשי. וא"כ איך אדם נמשך גופנית למישהי מבלי שיש לו או שיהיה לו קשר אמיתי איתה?
פשוט כי הוא מצליח להתעלם מהנקודה הזו. הוא מדמיין או אפילו מרגיש שיש פה גם קשר נפשי כלשהו (התאחדות סביב התאווה).
אבל כמובן שאין פה שום קשר נפשי אמיתי. הרי אחר כך שניהם ילכו כל אחד איש לדרכו.
לכן זה בעצם בלבול בין השורש-אהבה לענף-משיכה. הענף נדמה לו כשורש במובן מסויים והשורש הופך לענף.

אבל לא מרגיש לי שהגדרתי מספיק טוב.
מסכים מאודשובאל
ההוכחה לכך שזה האידיאל ושזה אפשרי היא מדברי הגמרא על המצב בבית ראשון, שהלכו נער ונערה ביחד ולא חשבו על דבר עבירה
יפה. זה מתקשר גם לגמרא על משחרב ביהמ"ק ניטל טעם וכו'נאור97
כתבת יפה, אך חשוב להדגיש שהנושא הוא שאיפות.יהלומ
כי רובינו לצערינו לא שם.
כמובן..נאור97
מתגובתך ניכר שפשוט לא הבנת או שאפילו לא טרחת לקרוא באמת ורקנאור97
זרקת סיסמאות על דברים שחשובים לך בלי קשר בכלל לתוכן פה. אתה היחיד פה שהבין עקום אז כנראה הבעיה אצלך.
אף אחד לא טען שהגבר לא שכלי. ואדרבה, העבודה לעיל, שינוי של התת מודע, מצריכה שכלתנות חזקה מאוד.
והקביעה שלך שהאישה צריכה ללכת אחרי הרגש כפרמטר יחידי, פשוט לא נכונה. רגש יכול להיווצר גם כתוצאה מדברים לא נכונים.
אז כדאי לך לבדוק אם דעת התורה היא מה שאתה חושב או שיש בה טיפה יותר עומק.
חח שוב אתה מעוות דברים ועכשיו גם החלטת לחלק ציונים על סמך זהנאור97
ושוב חזרת על הטעות הקודמת. אף אחד לא אמר שגבר צריך לעקר את הרגש. פשוט לא הבדלת בין רגש לבין תאווה שהיא הנושא המדובר. והיא דבר המבוסס על דמיון קרי שקר והיא מה שקראת לו "נכנסים אצלו דברים שהוא חושב שהם יותר מציאות גשמית".

ולגבי האישה. אתה פשוט מנסח דברים במעורפל ולחינם. אישה חשה רגשות לא טובים ולא נכונים בגלל דמיון. כמו תאווה אצל הגבר. הדרך להתגבר על הרגשות הללו היא התבוננות והבנה בשכל שמקורם בדמיון. או לחילופין "להפעיל" רגש נגדי שהוא אמיתי וטוב שזה פתרון שאמנם מועיל אבל לא שורשי כי הרגש הרע מודחק ולא נתקן. רק שאצל אישה ההדחקה הזאת כמעט לא תבוא לידי ביטוי כי מנגד יש לה באופן קבע רגשות חזקים טובים נגדיים (לעומת גבר שרגשותיו חלשים יותר ולכן יהיה קשה לו להדחיק בעזרתם את התאווה המתעוררת במקומות לא נכונים).

ואף אחד לא מאמין שהרע שולט בעולם. אבל פשוט וברור לכולם שיש לו מקום נכבד לצערנו. וזו הבעיה שהוצגה. והדברים מפורשים בתורה, בקבלה ובחסידות. עיי"ש.
שוב אתה לא מבין דברים ועל סמך חוסר ההבנה שלך בונה תיאוריותנאור97
על מה אני חושב ומנסה לדברר אותי.
אז עייפתי כבר מלענות לך ולנסות להסביר לך. אתה פשוט חושב שכל הידע אצלך כמובן וכולם בורים (חח מעניין שכל בני האנוש פה כן קיבלו את הדברים למרות שאתה כותב שהדברים לא מתקבלים על דעתו של אף בר אנוש).

אפשר להביא מקורות בשפע לדברים הפשוטים האלה. לעומת הדברים המרחפים שאתה כותב מבלי הבנה בסיסית בנפש האדם. רק מתוך חשיבה מלאה בגאווה שכולם בורים וממציאים דברים ואתה כל יודע. מצחיק שאתה מנתח אחרים לפי העין העקומה שלך והלכלוך שיש לך בפנים ועוד חושב שאתה צודק.

אה. ולך תלמד קצת ליקוטי אמרים. תוך כמה פרקים תגיע למקור ידוע לכולם שמדבר על הרע הנכבד שיש בנפש האדם. ולא, הוא לא מדבר רק על הרע שבגיהנם כמו שאתה חושב.

אם תבין סופסוף שאתה סתם מלהג ותלמד קצת ענווה, אולי אטרח לכתוב לך עוד מקורות. כרגע זה סתם בזבוז זמן ולימוד לתלמיד שאינו הגון.
חח טוב אחי. מצחיק שלא אמרת את זה לעצמך כשכתבתנאור97
את תגובותיך.
רק מוכיח את דבריי. לצערי יש אנשים שרק זו השפה שהם מבינים ולא יודעים לדון בענווה.
חח קשוט עצמך. אתה הראשון שדיבר בזלזולנאור97
ובכרטיס האישי שלך אפשר למצוא עוד הרבה זלזול והתנשאות על אחרים.
אז כשעונים לך בשפה שלך אתה נפגע? תרגיש מה אתה עושה לאחרים.
ההורים שלו קראו לו נאורחדשכאן
קריגלה ממליץ לענות בפחות תוקפנות, מה אומר?עף על עצמו

בהצלחהעף על עצמו

צודק לגמריברגוע

בהחלט צריך לשאוף להגיע לשם, ולהשתדל להתקדם כל הזמן גם בפנימיות.

האדמור מפיצסנה מדבר על זה הרבה.

יישר כח. בהכשרת האברכים?נאור97
אולי גם, לא למדתי הכשרת האברכיםברגוע

מופיע בצו וזירוז (בעיקר באות ד') וגם ב'חובת התלמידים' וב'בני מחשבה טובה' באופנים שונים.

תודה. אשריך על הבקיאותנאור97
אתה פשוט לא מבין את הנקראנאור97
רווק נטול אהבה הכוונה שהוא לא נשוי לאישה אלא חי לבד ובלי אהבה זוגית.
רווקה שנהנית ממחמאות של זרים זה מגיע משקר ואנוכיות שלה. קרי חיבור מוגזם לעצמה.

פשוט מצחיק עד כמה אתה מפרשן דברים בצורה מעוותת רק בגלל הגאווה שלך והנחת היסוד שלך שכולם טיפשים וטועים ורואים רע לעומתך שיודע הכל ומרכבה לספירת החסד כאברהם.
אתה זה שמגיב בחוסר דרך ארץ ראשון ואז מתלונן..נאור97
1. לגבי הכלומר הראשון- יש מקורות בשפע לדבר. לדוגמא ליקוטי אמרים שאמרתי לך עליו למעלה. אבל אתה מעדיף להתעלם מזה ולהגיד שאני ממציא תיאוריות.
מקור פשוט נוסף- "כי יצר לב האדם רע מנעוריו".
2. לגבי הכלומר השני- החלטת שוב בשבילי מה אני חושב.. למרות שבהודעה הפותחת כתבתי במפורש שאפשר וצריך להתגבר על הרע הזה שמקורו בדמיון. ואדרבה, כתבתי יותר מזה. שזה שקר ואין לו עמידה אמיתית.
3. הסברתי לך מקודם את הכוונה הפשוטה והברורה שב"רווק נטול אהבה". אבל אתה ממשיך להעדיף את ההסבר שלך בדבריי ועל סמך ההסבר הזה מקשה קושיות.

קיצר. מותר להקשיב לאחרים, לשמוע מה באמת הם אומרים ואז להגיב. זה חכם וגם פרקטי.
ומי מינה את כבודו להחליט מי חנף??נאור97
1. יפה שאתה מודה קודם כל שלא הנפצתי דברים.
ולא אמרתי שאין מקורות הפוכים. אלו פשןט שתי נטיות בנפש האדם או שתי נפשות. ליקוטי אמרים כנ"ל.
2. שוב. זה אמנם שורשי וחזק אבל יושב על דמיון ושקר ולכן לא רק שזה בר תיקון אלא יותר מזה, זה בר ביטול. כי שקר לא עומד באמת.
התורה מדריכה איך לא לבוא לידי חטא בפועל. וכן דרכם של בעלי המוסר וככה כתוב גם בהמון מקומות בגמרא. אני לא רואה בזה בעיה. הם עצמם ביארו את גודל התאווה לחטא.
אמנם חלק מחכמי הנסתר וגם חלק מחכמי הנגלה הדריכו גם איך לעקור את החטא מהשורש ולא לרצות בו.
3. שוב אתה חוזר על אותו הסבר שהכנסת לדברים שלי. ועכשיו גם מוסיף דברים שלא כתבתי. אם אתה מצטט לפחות תצטט נכון.
עשה טובה. תסתכל בכרטיס האישי שלך ותראה עם מי יש לך עסק..נאור97
הגבתי לך ככה כדי שאולי תקלוט איך אתה מגיב לאחרים. כבר בתגובה הראשונה שלך זלזלת.

אז איך אתה פה ומגיב?..
1. לא אמרתי אחרת.
2. יישר כח. אתה רק מצדיק את מה שעניתי לך מקודם. שהתורה והמצוות והפרישות וכו' מורות איך להגביל את הרע אבל לא איך למתק אותו.
ודי לעוות. כתבתי לך שזה בר ביטול כמענה למה שכתבת שהרע שורשי. לא כהדרכה כללית לכל אחד ואחד.
אבל עקרונית, כן. באמת כולם יכולים ברמה מסויימת למתק את הרע. ולשם העולם מתקדם. היחס לנשים היום הרבה פחות מחפיץ מפעם.
חבל שאתה מעוות דברים. תסתכל ותראה שכתבתי חברה במובן של שתי בנות חברות. לא כבת שחברה של בן.
3. אז פשוט הבנת לא נכון.
טוב אחי. חיים טובים.נאור97
שמת לב ותיקנת עכשיו את הציטוט שעיוותת (למעלה הוספת "כל". הבדל קטן אבל ענק).
וחבל שאתה חוזר שוב ושוב על אותה הבנה לא נכונה. לא הצעתי את זה כפתרון ואתה ממשיך עם ההבנה הזו.
טוב. תמשיך להתווכח עם העיוותים שלך ועם מה שאתה רוצה ומדמייןנאור97
שאני חושב ולהוציא דברים מההקשר של המשפט שלפניהם אם זה מה שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך שהצלת את העולם מהכופר החדש שזומם להדיח את עם ישראל וחייב סקילה.
בהצלחה.
ממליץ לך רק לקרוא שוב הכל בעיון ובלי דעות קדומות ואולי תראה שסתם הסתרבלת מהתחלה ותימנע להבא מויכוחי סרק שאתה יוצר לחינם.
חושבחדשכאן
(לעניות דעתי) שעשית בלבול בין רגשות לבין דברים שצריך להתרחק מהם.
כדאי ורצוי (וזו העבודה בעולם הזה) ליהודי להגיע למצב שמה שאסור הוא אינו מעוניין בו. אבל זה לא הופך את הרגש לשקר במובן המקובל. באותה מידה שלאכול משהו טעים הוא לא שקר (לא מדבר בכלל על משהו אסור). העולם כולו הוא עלמא דשיקרא אבל כמובן אנחנו לא מתייחסים לזה ככה.
לקבל מחמאה ממישהו זר אינו שקר (בכלל לא בטוח שיש כאן איסור).

(לא יודע אם הייתי מובן מספיק אבל משהו בדברים צרם לי)
כמובןנאור97
הכוונה היא שיש רגשות שמקורם בשקר. לא שהרגש הוא שקר.
מטרת העולם לאחד ולהתאחד. אם רגש נוצר מדבר שלא יביא לאחדות אמיתית, אז זה רגש שקרי. במובן שזה רגש שמקורו בדמיון כלשהו או בשקר ולא באמת.

בדוגמא של המחמאה- אישה שנהנית ממחמאה של גבר זר על יופיה. זה נותן לה הרגשה טובה. אני לא מדבר על מחמאה מחברה אלא מגבר. לאן ההרגשה הזו מובילה? לאהבת אני גדולה יותר ולא לחיבור נפשי אמיתי למישהו (יש יוצאות דופן שאהבת האני שלהן מתוקנת או כאלה שזה מחזק להן את הביטחון העצמי אבל לא בזה עסקינן). הרגש הזה מקורו בשקר. השקר שהאדם מרגיש שהוא נפרד ולעצמו.
לעומת זאת, אישה שמקבלת מחמאה מבעלה נהנית וככה מתחברת אליו. הרגש והחיבור שלה לעצמה מנותב למקום הנכון- אחדות ולא נפרדות.

בדוגמא הראשונה זה מובן יותר- איש שמסתכל ביופי של אישה שאינה אשתו. זה מחבר אותו לעצמו ולתאוותו ולא אל אדם אחר. היא בשבילו כחפץ. לעומת זאת אם הוא נהנה מיופיה של אשתו, גם במובן הכי גשמי, סופסוף זה מחבר אותו גם אליה- לנפש שלה.
מנסה להבין יותרחדשכאן
מחמאה מאישה זרה לאישה, שקר?
אין כאן אלמנט של חיבור

למה מחמאה אמורה להביא לחיבור?
אולי כל מחמאה היא שקר?
לא. לכן הדגשתי בהודעה הקודמת מחמאה מגבר ולא מחברהנאור97
במחמאה מחברה כן יש אלמנט של חיבור. אהבת החבר.

לגבי השאלה השניה- כי מה שעושה לאדם טוב מעצם בריאתו כך ע"י ה'. זה כלי שה' יצר. השאלה מה עושים איתו.
דיברתי על אישה זרה, לא חברה..חדשכאן
ולמה אם המחמאה עושה לאישה טוב על הלב זה לא טוב שה' יצר? כי אסור לגבר להחמיא לאישה?
אהה. זה אותו עקרון כמו חברה. אחוות נשים..נאור97
עקרונית זה גם טוב שה' יצר. אבל רוב הנשים יקחו את זה למקום לא נכון של חיבור אל הגבר הזר ולא לה' שנתן לה את היופי.

גם אישה יפה זה טוב שה' יצר והאדם יכול להתחבר לה' על ידי הנאה טהורה מיופיה.. אבל רוב האנשים רחוקים מאוד מאוד מזה כמובן.. וזה נאסר.
טוב. זה לא העניין של המחמאה..חדשכאן
אם יורשה לי, מה היה הטריגר למה שכתבת?
למה לא?נאור97
חשבתי על זה הרבה בזמן האחרון. שזה עצוב שיש בנו רע שכאילו נולדנו איתו והוא מובנה בנו. ומה התיקון השורשי שלו.

אבל הטריגר המרכזי זה בגלל ההקשר העצוב של זה לנשואין. אדם יכול לאהוב את אשתו מאוד ועדיין להימשך לאחרות עמוק או לא עמוק בפנים. וזה עצוב שאדם לא יכול להיות מאוחד עם אשתו עד הסוף, כלומר רק בה יהיו עיניו לבו ותאוותו, גם ברובדי התת מודע.
אני חושבת שיש בזה משהו יפהחיות צבעונית
כלומר במגמה של זה. אם נלך עם הדוגמה שלך ה' הרי יכל לעשות שגבר נשוי לא ימשך לנשים אחרות, אבל דווקא עצם זה שיכולה להיות משיכה זה אומר שיש התמודדות, יש פה בחירה. אתה קונה ביגיעה את הידיעה (בשכל ובלב) שאתה רוצה רק אותה. הבחירה שלך בה היא באמת שלך.
נכון. אבל לפני שהוא הגיע לשם זה כואב. ההרגשה הסותרת הזונאור97
נכוןחיות צבעונית
זה כואב לגדול..
כי אישה לא נותנת מחמאה לאישה אחרת בגלל אחווה נשיתחדשכאן
מה גם שבאותה מידה גבר היה נותן לה.

למה זה שמישהו נמשך גם לאחרות קשור לשקר כלשהו? כי זה לא טוב שזה ככה? אתה מחבר בין רע לשקר?
דווקא נראה לי שכן לפעמים. אבל גם אם לא, זה בסופו של דבר כןנאור97
יגרום לקירוב לבבות בימיהן.
אבל עם גבר זה יביא לקירוב לבבות שלא במקומו.

זה שקר כי זו הרגשה שיושבת על "הנחות יסוד" (רגשיות) לא נכונות.
תרשה לי לחלוק על סמנטיקה ואולי גם מעבר..צלילי השקט

קח סיר ותמלא אותו מים עד הסוף, תדביק את המכסה לסיר בדבק רגיל, ותחמם את האש על אש גבוהה, מתי שהוא אתה תשמע פיצוץ, אתה תראה מלא אדים, ואתה תבין שהמכסה התעופף מהסיר בגלל לחץ האדים. 

אהבה מגיעה בטבע שלנו עם חיבור לטבע שלנו ולגוף הטבעי שלנו, ככל שאדם חי בחברה שמסתירה ממנו את עצמו, את החיבור לטבע ולגוף שלו, הוא ירגיש שהוא נדחק. ובדיוק כמו אותו סיר לחץ שמתפוצץ כשדוחקים בו - הוא ימצא סטיה מינית (שהמקור שלה בחשיבה). המקום שמשתיק ומפחד מהגוף הטבעי והאהבה, זה המקום שיש בו הכי הרבה סטיות והדחקות והתעלליות. 

סיפור אדם וחווה הוא אב טיפוס למלא פרשנים עם ים של פירושים מדהימים, אבל הפירוש שאני בוחר לומר בהקשר הזה הוא, שאדם וחווה היו בהתחלה מחוברים לטבע הטבעי שלהם, לאהבה, ללא שיפוטיות, פשוט שלמים עם עצמים ונוכחים. ה"חטא", זה הטוב והרע שהם השיגו, זו אותה שיפוטיות ובושה שגרמה להם לעשות כותנות, להבדל, הם כבר לא "ודבק באישתו והיו לבשר אחד" כמו שהם, זו כבר לא הרמוניה ואהבה. אפשר לומר שבפרשנות הזו אדם וחווה מלמדים אותנו שכל מקום שיש שיפוטיות ובושה יש הדחקה היבדלות ולאחר מכן גם סטיה. 

אותו עולם ששיפוטי ומתבייש בטבע של האהבה, של החיבור לגוף האנושי כמו שהוא, מוצא לעצמו פנטזיות משלו בעולמות משלו, אלו העולמות שמזינים את התרבות הפורנוגרפית המערבית נטולת האהבה.

כל התופעות שתיארת הם לא רוע, הם גם לא שקר, הם תוצאה של הדחקה שיפוטיות ובושה - שיוצרות רצון לפצות ולמצוא מזור מהחוסר באהבה - וזה לא משנה אם זה רווק\ה או נשוי\אה. 

יישר כח. לפעמים זה באמת נובע ממה שתיארת אבל הרבה פעמים לאנאור97
הרי בחברה החילונית אין יותר מדי התכחשות לטבע ולגוף. הם מסתכלים עליהם בטבעיות. ובכל זאת יש שם הרבה יותר סטיות.

ומעבר לזה. אין סתירה בין שנינו. ההגדרה של שקר היא כמו שדנו למעלה, סטיה ובלבול של הסדרים. ולפי ההסבר שלך, שיפוטיות והתכחשות לטבע האהבה לדוגמא היא סטיה כזו.
ולגבי הרוע, גם אם בשורש זה נובע מחסך כמו שתיארת, בגילוי של זה זה רע וככה צריך לפעמים להסתכל עליו (ואולי זה מה שכתבת שזה רק הבדלי הסמנטיקה).

בדיוק הפוךצלילי השקט

בחברה החילונית יש שתיקה ובערות מטורפת בתחום הזה בגלל אידאליזציה דמיונית של המיניות שנוצרת מאותה הדחקה של הגוף הטבעי האנושי והחיבור לאהבה. זה ממש לא הטבעיות של הגוף שאליה אני מתכוון. (יש שם שיפוטיות מטורפת בשם אידאל מיני שנוצר בתרבות הפורנוגרפית - אני בכוונה מונע מעצמי לשלוח כאן משפטים שנאמרים אגב אורחה ברחוב החילוני שמדגישים את הפעם העצום בין אהבה טבעית נוכחת של גוף אנושי לדמיון ופנטזיה)

פשוט צרם לי השיפוטיות על גברים ונשים כרעים ושקריים - הם טובים פשוט יש משהו שמסתיר. ולדעתי לסמנטיקה החומלת\שיפוטית הזו יש המון משמעות.

קודם כל זה לא איך שהצגתי את זה. אני דיברתי על פאן עמוקנאור97
בתת מודע של הנפש ולא אמרתי שהאדם רע ושקרי במהותו. אדרבה, הראיתי איך הרע זה משהו חיצוני שמבוסס על דמיון ושקר.

ולגבי ההתחלה של דבריך- איזה סיבה יש להם להדחיק ולהיות שיפוטיים? הם חופשיים לכאורה מצו ה'? על כרחך שיש כח עמוק יותק שגורם להדחיק גם לשיטתך. ולזה אני קורא דמיון ושקר. שלא אומר שהם רעים אלא שיש מכסה שקרי ולא אמיתי על הטוב.
צו ה' לא משחק כאןצלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך כ"ד בחשון תש"פ 14:21

גם דתיים חווים את מה שקורה לחילונים, ממש כמוהם - כי כולנו חשופים. (בימינו בשונה מפעם החינוך הדתי לא עובד בצורה של לסגור אותך מהחילונים. הוא עובד בצורה של דמוניזציה לחילונים - לומר לך כמה הם רעים ושקריים ועזובים וכלומניקים ורקים, כי היום הם יודעים שסגירות ואי חשיפה איננה אפשרית). 

אצל דתיים ההשתקה עובדת בשני כיוונים. יש להם את תרבות השתיקה (הלא רלוונטית בימינו) של "אין דורשין בעריות בשלשה" מצד אחד, ומצד שני כולם חשופים לתרבות הפורנוגרפית ברמה האישית. 

ככה שיש להם שתיקה כפולה, מהפן הפורנוגרפי ומהפן הדתי.

תרבות פורנוגרפית היא תרבות של שתיקה. אם אתה חי בתרבות שמאז שאתה ילד מלעיטים אותך במיצג אדיאלי של מיניות - אתה תהיה שיפוטי כלפי מה שלא כזה - שזה בעצם האנושיות שלך, הגוף שלך, והאהבה הטבעית. לאחר השיפוטיות תגיע הבושה וההדחקה - ולאחר מכן הנסיון להשיג את מה שיש לך ואתה מדחיק אותו - בחוץ, בתחליפים. 

למה מלכתחילה יש הדחקה שהביאה למיצגים התרבותיים של ימינו (או למה הייתה ההדחקה הראשונה?) ? 

א. בחברות שהולכים בהם עירומים אין הדחקה. זה דבר רגיל וזה מסביר למה אין שם סבל מיני (סטיה - מהדחקה). 

ב. אנשים הדחיקו את האהבה של הגוף משום שהם רצו להדחיק את הארעיות והסופיות של הגוף - (בשם אידיאל מחשבתי דמיוני וקבוע) ולכן הם איבדו את החיבור לעצמם, ולאהבה הטבעית.  

ג. יש עוד סיבה (לדעתי) אבל היא מורכבת לי מכדי לכתוב אותה כרגע.

כוונתי בצו ה' הייתה הפוכה, שצו ה' הוא שיכולנאור97
לגרום להדחקה ושיפוטיות, כמו שכתבת בהמשך שהפאן הדתי גורם להדחקה.

לא מסכים לגבי החינוך הדתי שמלמד שחילונים כלומניקים. אולי החינוך החרדי כזה.

לגבי ההלעטה במיצג אידיאלי של מיניות זה נכון, אבל מנגד יש בחינוך שלהם גם חינוך לקבלת השונה ולהבנת כל גחמה. ואתה רואה באמת הרבה אנשים שלא מתביישים מלהיות לא כמו החברה (ויש גם הרבה כאלה שלא כמובן).

אני מסכים עם המשך דבריך כמו שכתבתי מקודם, אני רק לא חושב שזה משקף את כל המקרים וזה לא הגורם היחיד.
בעצמך גם ציינת שיש אידיאל דמיוני מסויים שגורם להדחקה, והדמיון הזה זה מה שאני קראתי לו למעלה שקר, כלומר הסתכלות על דבר בצורה לא נכונה-שקרית, כתוצאה מדמיון (גם דנו על זה בתגובות למעלה מה ההגדרה של שקר). אני פשוט לא חושב שכל דמיון הוא תוצאה של הדחקה ושיפוטיות. לדעתי הרבה דמיון רוכב על דברים אחרים. לדוג' על רצון לאהבה שמתגלה בצורה לא נכונה (כמו- יפה יותר=בעל פוטנציאל לאהבה גדולה יותר), כלומר הסתכלות על הענף תוך שכחת השורש, על הלבוש תוך שכיחת מי שבתוכו. וגרעין האמת שבזה הוא שקודם החטא הייתה התאמה בין החוץ לפנים, ובין הגשם לרוח.
לא אחזתי ראש בכלל (מחילה),מור ולבונה
אבל חייבת לשאול.
מה גרם לך לכתוב על הנושא הזה?
מעניין שבדיוק עוד אחד שאל את זה לא מזמן..נאור97
תראי למעלה בתגובה האחרונה לחדש כאן (לא יכול להעתיק כי שמור לי משהו אחר ב"העתק" כבר ואני לא רוצה שימחק..)
ואפילו רציתי להשתמש באותה טרמינולוגיה 😅מור ולבונה
תודה.

@חדשכאן מסתבר שכיוונתי לדעת גדולים..
אכן דעת גדולים.. אחד האנשים..נאור97
אהובים שלי 🤗חדשכאן

אל תגזימו. גם ככה כל הדיון הזה מורכב. קצת תלוש ממני..
אני לא חושבת שזה נכון כל כךחופשיה לנפשי
כולם אוהביח מחמאות, וקשר עם אנשים שכיף לנו איתם.

אני אישית מעדיפה מחמאות על דברים שאני עושה לא על איך שאני נראית, ומעדיפה שהמחמאות יבואו מאנשים מסוימים שאני מעריכה ואוהבת יותר מאחרים.
חח כי את מתוקנת נראלי.. תשווי לאחרות ותראי שיש הבדלנאור97
עם המודעות שיש היום יש הרבהחיות צבעונית
מתוקנים ומתוקנות
בעיקר מתוקנות..נאור97
יישר כחד.אחרונה

איך מנקים עובש מספר?הודעה1

עזרה בבקשה!

ספר שמלווה אותי 17 שנים.

הופיע בכריכה ובדף האחרון עובש, בגלל שהיה מונח על רטיבות. מה עושים? 

בינתים פתחתי אותו והפעלתי מאוורר קטן

תודה רבה

יש תרסיס טמבור לזה...הסטוריאחרונה
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרום

תודהרבה!נחלתאחרונה
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלום

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

לא כל כךנחלתאחרונה

הבנתי;

אבל גם לא קראתי את הקישור.

אם זו התייחסות לדברי על חוסר אמונה לומה שעבר ב"דבר" - זה לא סותר את החמלה והמעשיות

שבדברי הרופא אליבא קאמי;  אולי, נכון, זה אפילו נותן לה עוצמה מיוחדת אמנם וכוח, דווקא בגלל

העובדה שהאדם הוא לבד לבד במאבק שלו: לפי הרגשתי (לא מכירה ממש את התפישה של הוגי הזרם הזה), נושבת מהספר רוח של....יאוש.

נואשות. האדם הקטן שנלחם בציפורניים בגורלו של בן תמותה; לבד.

או קי, יש כאן יושר ו אומץ ומסירות - אבל האדם

נתפש כלבד לבד. בדידות איומה מול המאורעות החזקים ממנו.

כל הויכוח עם הכומר.... אם אני לא טועה, גם הוא נשבר בסוף.

אין שום יד התומכת מלמעלה ולכן   אין שום יד הנתמכת  מלמטה. אין אלוקים. אין שום דבר שמעבר. גם אין איזושהי

משמעות למגיפה  (צריכה אולי לקרוא שוב, ייתכן שהם נותנים לזה איזו משמעות)

זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנו עושים ככל שביכולתנו;. יותר מיכולתנו. אבל נורא לבד. עולם בלי אלוקים. ובעצם-

בלי חמלה גדולה המכילה ורואה ומבינה את הכל ("מאזין ומקשיב.."..) האדם נעזר באדם . אין לו דבר אחר  ומשכך

הוא מועד לאכזבות, יאוש, נפילות.

זה לא "הסתרת פניך הייתי נבהל", כי כאן יש מישהו שאמנם מסתיר עכשיו פניו, אבל יש גם אי הסתרה. מחר, מחרתיים,

בעוד חודש......

שים לב שאין שום יאוש בשירים יהודיים. יש לפעמים עצב, געגועים, תחנונים, בקשה לגאולה, אבל אף פעם לא יאוש

או דיכאון.

גם אחרי השואה, שיר שהיו שרים:

הבט משמים וראה

איך היינו ללעג וקלס....

ובכל זאת בריתך לא שכחנו...

איזה יופי! איזו נחמה! איזה כיף שיש השם.  איזה מסכנים אנשים שלא לוקחים אותו בחשבון....

(לא שאני תמיד קרובה ותמיד שמחה ותמיד מודה ותמיד זוכרת שהכל ממנו , אבל ככה צריך לחשוב ולהרגיש  ו ל ד ע ת   יהודי.

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
מה בסך הכל צריך בן אדםנחלת
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה

אולי יעניין אותך