הייתה בי התפרקותטבעת בצל
פיעמה בי תשוקה להתמוטטות בניינים, לחורבן מאובק בשמי סתו אפורים. להעמיק את התייבשות העצמות. להתפוררות.
בקיץ של שנת שישים ושבע קנינו שולחן. היה זה שולחן עץ יציב וכהה, שולחן של שישה מקומות: לאבא, אמא, שלושה ילדים ומישהו שתמיד חסר. שני הסבלים המיוזעים הכניסו פנימה את אריזת הקרטון, קרעוה לגזרים וחיברו את הרגליים הרבועות אל משטח העץ החלק.
הייתה בי שתיקה. הנחתי לסבלים לעזוב מבלי להודות להם, בני הבכור נתן בידם את הכסף והוביל את שני אחיו הצעירים אל חדר השינה המשותף להם.
כששב בעלי מן המשרד הביט בי בשתיקת תוכחה. שתקתי באדישות. לא חשתי את מה שהייתי אמורה לחוש, את זרם האשמה שציפה ממני בעלי להרגיש. קמתי מן הספה הצרה אל המטבח.
בעלי יהודה הניח בחדר העבודה הקטן את תיקו הישן ונפנה אל חדר הילדים. פסיעותיו הכבדות במסדרון החשוך היכו בליבי כמו תופי קרקס. נפעמתי מן הבהלה שחשתי. לא הייתה זו בהלה של אשמה, כי אם בהלה של התרגשות. תיכף תתחולל כאן מהומה שאינה כוללת אותי. משחק של אב ובניו, שאני לא הוזמנתי אליו.
בקיץ של שנת שישים ושמונה נסענו לחופשה. בעלי יהודה סידר לנו שני חדרים בקיבוץ על יד הכינרת. אני ארזתי מזוודה אחת ובני הבכור קנה כרטיסים לאוטובוס. היטלטלנו בדרך מירושלים צפונה. אני הבטתי בחלון. בעלי יהודה שעשע את שני בנינו הקטנים בחידות. בני הבכור רפאל שקע בספר שקיבל מתנה ליום ההולדת. לא רחצתי בכינרת באותה שנה, תקף אותי כאב בטן שכמו הורה לי להישאר במיטה ולא לנוע. מבוקר עד ערב שכבתי לבד.
הייתה בי תהום פעורה ריקנית. אחותי שלחה לי מכתב. מילותיה גערו בי על שאני מבודדת את עצמי. בעלי יהודה שלח לה מכתב, הפציר בה לעודדני. לא התעודדתי. המשכתי לשכב במיטה. התקרה הלבנה נראתה לי כמו שמיים אחרונים, כמו אור של סוף. אולי כך קיויתי.
יש רגעים חולפת בי מחשבה שעליי לתקן דבר שנשבר. ערימת הגרביים והמכנסיים המצפים לטלאים שעליי לחבר אליהם לא מספקת אותי. אין בי רצון לתקן בגדים של אחרים. גם את קערת הזכוכית הכחולה שקיבלתי ביום חתונתי ונשברה לפני שבועות אחדים לא מצאתי בי כוח להדביק בחזרה.
הייתה בי היפרדות מהיתדות האחרונים שחיברו יריעותיי אל הארץ: שמלות שקניתי בשוק, ואחר כך ידיים ורגליים. לראשונה חשתי כי האור מתקרב.
לא ביקשתי רחמים. לוואי והייתה בי יכולת להסביר מדוע הלכתי. מדוע באתי מלכתחילה. על מדרגות בית המשפט ביקשתי חנינה. מילת אהבה אחרונה. היפרדות שאינה מתוך כעס.
והאל הגדול נענה לי.
זה יפה ממשקיבוצניקית
תודה לךטבעת בצלאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך