ג' אלול - יום פטירת הראי"ה קוק.אוסנת
וכדי לא לנצל"ש, אני אשאל פה -

עד כמה לדעתכם צריך להתייחס ליום פטירת רב מסוים?
מה זה עוזר לנו?
ואם כבר, למה להתייחס רק ליארצייט של הרב קוק? אין עוד רבנים?

שבוע טוב!
אז אני יגיב...שלומי20104
לצערי אני ביום פטירת הרב קוק ירוץ בעיקר.
אבל אני חושב שמה שצריך לעשות זה לילמוד דברים שלו(מי שמסוגל כמובן)
וגם ביום פטירת החפץ חיים אז אצלנו בישיבה למדו במקום רבע שעה חפץ חיים 20 דקות.
אבל כן יש הבדל והוא שמבחינתי מרן הרב הוא הרב שלנו במובן הרחב של הדבר, כלומר כל התפיסה שלנו את המציאות היא ממנו ולכן אני הרבה יותר יעסוק בג' באלול בתורת הרב קוק מאשר ביוארצייטים אחרים.
לענ"דהרועה
כהרגלי בקודש אני לא ממש מבין ולכן לא פועל לפי טעמים מיסטיים.

יום פטירה של הרב קוק הוא זמן מצויין ללמוד את כתביו (כמו בכל זמן, ממולץ בחום!) ואם זה נותן למישהו תמריץ ללמוד על הרב קוק או ללמוד את מה שהוא כתב זה מעולה.

אני משתדל להתייחס ליום פטירה של רבנים שהשפיעו על חיי, כמו הרמב"ם הרב סולובייצ'יק וגם הרב קוק (למרות שההגות שלו פחות השפיעה עלי.)

שלום ורעות, הרועה.
למה להתייחס לפטירה?אוסנת
כי אלה אנשים שכל השנה אני לומד מה הם אמרוהרועה
ולכן אני שמח להקדיש יום אחד ללמוד מי הם היו.

יש עוד כמה רבנים זאת רשימה חלקית..
אני ממש לא מדבר בקטע המיסטי ח"ו.שלומי20104
אז גם אתה סתם פרקטי?הרועה
;)
אגב אין שום דבר רע במיסטיקההרועה
רק שאני לא מבין\מתעסק בזה.
נמ..הסנה-בוער
בס"ד
אם הרב הזה השפיע עלינו- אז למה לא להתייחס?
אמנם לומדים אותו כל השנה, אבל למה לא לייחד יום מיוחד שבו כולם יזכרו אותו? שבו נחשוב גם עליו, האדם?
כמו שאני מתייחסת ליום פטירה של סבתא או קרוב משפחה, אני אתייחס ליום פטירה של מישהו שהשפיע עלי.

ולגבי רבנים אחרים- יש הרבה רבנים שכן זוכרים את היום פטירה שלהם. ברור שלא בסדר גודל של הרב קוק. הר' קוק הביא בשורה חדשה לעולם, הוא עיצב דרך חדשה [או נכון יותר- החיה דרך ישנה]. אני אישית לא מצליחה להשוות את הר' קוק לרבנים אחרים. לא מתוך זלזול ח"ו באחרים- פשוט, באמת שלא מצאתי מישהו שישווה לו, בכל התחומים.

בשם כל גדולי ישראל אני נפגע.הרועה
בגלל אמירות כאלה אני חושב שצריך לאסור לקרוא לרב שהוא לא שלך הרב זצ"ל, זה ממש נשמע כאילו אתה אומר "משה רבינו בנאדם נחמד.. אבל הרב זצ"ל הוא..".

הרב קוק עם כל הגדולה שלו הוא אחרון אחרונים (אני ממש לא מזלזל אבל קצת פרופורציות), ואגב רובנו ממש לא הולכים לפיו וסתם משתמשים בו כדגל.
ממש לא השוותי למשה רבינו..הסנה-בוער
בס"ד
אבל עם משווים לרבנים אחרים- אני לא מדברת על ענקים שכאלו [שממילא זוכרים את יום הפטירה שלהם], אלא על רבנים קצת יותר פשוטים [שהם הרבה יותר מאיתנו..]. שזה באמת חשוב לזכור את יום הפטירה שלהם, אבל זה שונה.
תסכים איתי שמן הסתם תזכור יום פטירה של אדם שקרוב אליך, מאשר של אדם שלא ממש הכרת?
ככה זה- מי שחורט על דגלו את הרב קוק/ מי שמתעמק ברב קוק [ולצערי זה לא תמיד בא ביחד ], מן הסתם יזכור יותר את יום הפטירה שלו, מאשר של רב אחר.
כמו מי?הרועה
יש הרבה רבנים עצומים, מי אנחנו שנשווה? וגם בדור של הרב קוק היו רבנים בסדר גודל שלו.
סתם דוגמאות-הסנה-בוער
בס"ד
תלמידים של הראי"ה- הרבה פחות יזכרו את יום הפטירה שלהם, מאשר של הרב.
למשל הרב נרי'ה- [שאצלנו אישית כן עושים כל שנה פעילות ביום האזכרה שלו. אבל מן הסתם לא תמצא עליו עלונים שלמים בואתה השבת.]- שכן היה רב ענק ועצום, וכן הקים דברים חדשים- אבל בכל זאת, אתה לא יכול להשוות לרב קוק.
[אני מדגישה- זו היתה זריקת דוגמא. בבקשה לא להוציא דברים מהקשרם וכו' וכו'.]
כי הם תלמידים שלוהרועה
מה עם הרב ריינס? רובנו הרבה יותר קרובים אליו בדעה מאשר לרב קוק, והרב סולובייצ'יק? והחזון איש?

הרב קוק הוא עצום אבל הוא רב רק של המגזר המצומצם שלו, את יכולה לתלות שלט גדול על כל ישיבה "מיסודו של הרב זצ"ל" אבל המציאות היא אחרת.
מה זה סותר?הסנה-בוער
בס"ד
אפשר ללמוד את כולם- אבל לכל אחד יש את ההוא שהוא מתחבר אליו יותר.
[והרב קוק לא היה גדול רק בזכות מה שהוא עשה. יש לו פשוט נשמה גדולה כזו. אני לא ממש יכולה להסביר את זה.]
והחזון איש- הוא באמת רב ענק- אבל הוא לא קצת די סותר את הדרך שאנחנו מאמינים בה, בתור דתיים לאומיים?
את המציאותהרועה
אני לא יודע איך את חייה את חייך אבל רוב האנשים שטוענים שהם לפי תורתו של הרב קוק ממש רחוקים ממנה..

נשמה גדולה היא לא סיבה להעריץ אדם גם לאנשים נוראיים יש נשמה גדולה, משפט כזה סוגר כל אפשרות לוויכוח.

כן, וגם הרב קוק קצת סותר חלק מהחיים שלנו.
אתה מעצבן אותישלומי20104
מה הוא בדיוק סותר מחינו אם אפשר הסבר?

ד.א. בשביל הקרויוז יש שם משפט של הרב"אל לעשות לי קוקיסטים" אבל נאמר בהקשר ספציפי.
הרועה
הכול ברוח הויכוח..

נתחיל בגישה החרדית של הרב להרבה נושאים.. בסופו של דבר המציאות מורכבת מכ"כ הרבה נושאים סותרים שכל עוד הרב קוק הוא לא הקב"ה הוא לא יכול להכיל ולכן הרב קוק בלי להיכנס לנושאים ספציפים סותר חלקים מהמציאות.
מה מה מה? דוגמא.אוסנת
אממ..הרועה
הצבעה לנשים ולימוד גמרא אליבא דהלכתא.
אוקי. התקלת.אוסנת
הצבעה לנשים - אני רק מעלה השערה:
הרב קוק קבע את דעתו העקרונית. הוא נפטר. כיום המצב לא כך...
לאור השקפת עולמו, תלמידיו החליטו שלא שייך למנוע מנשים לבחור.
אגב, גם כיום רבים יאמרו שבאמת - צריך קול לכל משפחה.

לימוד גמרא - מוזר לי מה שאתה אומר. צריך לבדוק האם זאת היתה הדרכה להמונים, או ליחידי סגולה...
בכל מקרה, שוב - כיום המצב אולי שונה, ומכיון שהרב קוק לא כאן לחלוק עימנו את מחשבותיו - תלמידיו הם אלו שמורים את הדרך.
כל אחד וה'תלמיד' שלו - הרב זצ"ל (...) שלו לעתיד.
לימוד גמרא אני כמעט בטוח שזה היה לכולםהרועה
ושזה מה שהיה בבסיס הקמת מכון הלכה ברורה.
לא, לא.אוסנת
עובדה שבמרכז לא לומדים ככה.
הוא הקים מכונים נפרדים ללימוד השיטה הזאת. מכונים - לא ישיבות.
גם הרב נריה היה תלמיד של הרבשלומי20104
ככה שאת מינה שאם הרב נריה שאת גודלו האמוני קיבל מהרב(תיקראי מה הוא אומר על הרב בספריו) תביני שזה רק מגדיל את הערך שלו שרב כל כך ענק היה תלמיד שלו.
לא מסכים איתך בכלל.שלומי20104
הרב קוק נתן לנו דרך וכלים להתמודד אם כל המשברים שעוברים עלינו בתקופת הגאולה.
ולכן מבחינתי הוא ובנו רבנו הרצי"ה מבחינתי הם הרבנים שלנו בסדר גודל הלאומי.
ולכן אני הרבה יותר משקיע בללמוד את תורתו ביום פטירתו.
לא אתה, ולא הרועה...אוסנת
הוא הרב שאני הולכת לאורו, הוא הרב שדרכו הכי מתאימה לנפש שלי - אז אני מעריכה אותו יותר מרבנים אחרים.
אני לא עושה השוואות, ולא אומרת שהוא יותר גדול מרב אחר - אלא זה הרב ש ל י, ויש לי יחס מיוחד אליו, כמו ש"הסנה בוער" אמרה.

גם אני מסכימה שזה עצוב שהוא הופך ל"דגל" ולא יותר.
אני באמת חושבת, שהרב קוק זה דרך ליחידים. לא מתאים לכולם...
|מחכה להתנפלות|
הנה באתי להתנפל..שלומי20104
הרב קוק זה דרך לעם לא ליחד ולא לציבור.
הרב קוק בה להטוות את מהלך הגאולה ואין אבל אין שום רב אחר בדורות האחרונים שהסביר בצורה כלכך מדויקת את מהלך הדור.
אני מסכים שאנשים הפכו אותו לדגל ולא באמת לומדים אותו (הרצי"ה לפני שהוציא את כתביו באמונה הוציא את הכתבים שלו בהלכה(כן יש לרב הרבה ספרים בהלכה: משפט כהן, חבש פאר, שבת הארץ, עץ הדר וכו') שאנשים יבינו שהוא לא רק למד אמונה אלה הכול מגיע מתוך גמרא).
הרב קוק זה רק ציונות?אוסנת
אם זה היה רק ציונות, הייתי אומרת שזה מתאים לכל העם.
אבל זה לא.
זאת השקפה מורכבת ומסובכת, שמהמעט של המעט שהספקתי ללמוד... הבנתי שזה פשוט לא מתאים לכולם. לא כל אחד מסוגל להכנס לזה, לא כל אחד מסוגל לקחת את זה לחייו, לא כל אחד מסוגל להבין ולהאמין בזה.

אני לא אומרת מתוך התנשאות חלילה, אלא מתוך תיאור מצב.
תורת הרב דורשת עומק ושכל, ולא כולם כאלה.
אני מסכים שללמוד אותה זה קשה מאודשלומי20104
ולכן לא כולם צריכים ללמוד אותה אבל לחיות ע"פ תורתו זה מה שכולו אמורים לעשות.

ברמה כלשהיא של "לחיות בדרכו",אוסנת
מה שמכעיס את הרועה.

אותי מכעיס בעיקר, שאנשים לא מבינים כלום - וטעונים בלהט שהם "הרב קוק" כי... אמממ... תנו להם לחשוב - אולי בגלל שהוא פתוח.
מסכים, אני לא מסכים שצריך לחיות לפיוהרועה
אם כי אני ממש לא כועס ואפילו מחייך.
סתם סטיגמההרועה
הרב קוק הוא רב ענק, אבל קצת יצאנו מפרופורציות יש המון רבנים גדולים חוץ ממנו.

אתה בעד זכות הצבעה לנשים?
אז מה?הסנה-בוער
בס"ד
אי אפשר להעריץ כמה רבנים? לשלב?
זה שאנשים מעריצים את הרב קוק לא חייב לגרוע מהם להעריץ גם את רבי נחמן מברסלב וכיו"ב.
אפשרהרועה
אבל בשביל להעריץ צריך ללמוד באמת מה הוא אמר, וזה לא אומר שאין רבנים באותו גודל זה רק אומר שהוא הרב שלך.
יפה על ההתקלה.שלומי20104
אני חושב שהמצב קצת השתנה.
אבל אם אתה רוצה להבין איך כל הגדולים בדורו היתיחסו עליו אתה יכול לקרוא את החוברת "לשלושה באלול" קצת נדירה אבל תבין שהוא לא היה גדול אלה ענק.
גם בעניים של כל הגדולים וההענקים שהיו בדורו.
סתם דוגמא מהחוברתשלומי20104
הנצי"ב אמר שרק בשבילו היה כדאי להקים את ישיבת וולוזין(שיצאו ממנה ענקים ובכל זאת...)
בדיוק לידי יש את החוברת הזאת...אוסנת
רציתי להעלות ממנה משהו...

הרועה, אתה צודק.
אנחנו לא יכולים ללכת לפי מה שהרב קוק אמר לפני 100 שנה, נכון להיום.
המציאות משתנת - וכשרב נפטר, צריך למצוא רב אחר.
אבל עדיין, הרב קוק הוא מורה הדרך.
אני משתדלת ללכת לאורו, לאור תורתו, לאור ההשקפה העמוקה שלו.
תסתכלי בפיסקה מ"ו  א'שלומי20104
מה יוצא פה מהקשרו?אוסנת
באמת, בואו לא נהיה קוקיסטים.

"כשהעירו לו ביחס לאנשים ידועים והשתתפו אתם בפעולות של חזוק התורה והיהדות-:"אל לעשות לי קוקיסטים, כל אדם מישראל שבא ועוסק בדבר כללי לטובת התורה והיהדות הרי הוא שלנו"."

אהבתי את זה.

תגובה כללית לאוסנת (בלי קשר לתגובה זו)שלומי20104
כמו שאמרתי לרועה החידוש בגאולה זה מה שמייחד את הרב וזה החידוש הענק שלו ולכן מבחינתי כל מי שאצלו מדינת ישראל היא התחלתא דגאולה הוא סוג של תלמיד שלו.
מבלי בכלל לדבר על זה שברור שתורתו מאוד מאוד רחבה, ונוגעת בעוד הרבה מאוד שאלות במציאות של ימנו(יחס לחילוני-סגולת ישראל) ולכן זה מראה בעוד נקודות שאנו תלמידיו.
ד.א. גם המהר"ל מחדש המון בענין הגלות והגאולה ולכן אם פעם תראי מערכת שעות של רוב הישיבות באמונה תראי שרוב השיעורים זה או מהר"ל או הרב(גם כוזרי והרמב"ם אבל פחות).

זה מה שעושים בצבא? יפה.אוסנת
אני לא הייתי מגדירה כ"תלמיד הרב קוק" כל מי שאומר שהמדינה היא אתחלתא.
לדעתי, זה אולי דבר מרכזי בתורה - אבל לא הכל.
תורת הרב קוק זה סגנון, זה הסתכלות, זאת דרך חיים.
מתוכה נובע - ציונות, גאולה, עמ"י, כלליות.

כמו כל השקפה, אם אני באמת ובתמים מתלמידיו (סתם דוגמא, כי אני לא חושבת שאני יודעת מספיק בשביל להתגנדר בתואר) - בכל אבן דרך בחיי, אני הולכת לפי העקרונות הטמונים בתורתו. גם אם הם לא בדיוק מפורשים בספריו (וכמובן, עפ"י חכמים ממני).
השקפה לא מתבטאת בפרטים - לאהוב כל יהודי (סתם דגש), או "הרצל היה מתבולל". אלא בהסתכלות כללית על העולם.
שאגב - כאן מתבטאת הסגירות. אדם שאינו סגור בכלל, ופתוח לכל - אין לו השקפת עולם מוצקה.

ד.א. - בשרשור אחר, רציתי להעיר על מיקום הרמב"ם ברשימה, ואיפה המהר"ל... אבל זה מתייג.

[לא כתבתי לך, שלומי, אלא בעיקר לילדה היקרה שקוראת אותי. ובכ"מ - לא ממש הבנתי מאי טעמא של התגובה החדשה שלך...]
לא הבנתי את הסוף.שלומי20104
גם הרמב"ם אכן ענק גם הוא חידש דברים ענקים ביהדות.
מה שנייתי להבהיר זה שבתכלס בעקרונות שהרב הציב כולנו(לפחות רובנו) בסוף הולכים בדרכו.
ומסכים איתך לא תלמידים אבל הישהוא גדר יותר רחב של הולכים ע"פ דרכו.(אולי ניסוח בעייתי)
כי אני כרגיל יורדת על עצמי...אוסנתאחרונה
כתבתי שאתה לא אמור להבין הכל.

לא זלזלתי ברמב"ם!
אני סתם נוהגת לתייג ולהגדיר כל דבר. ולשים את הרמב"ם כספר השני אחרי הגמרא שלוקחים לישיבה - זה מתייג את האדם, לא? לפחות לי יש הגדרה לזה.

מה זה משנה.
את כןהרועה
אני לא, שלומי אני לא יודע.
מה שאני כן יודע שרוב העם ממש לא עושה את זה, ולכן הרב קוק לא כרב אלא כבובה חלולה שאפשר להכניס לתוכה מה שבא לי זה לא רציני.
אתה קובע שאני כן, ושלומי לא יודע -אוסנת
בגלל שאני מסכימה איתך עקרונית בנושא של "הליכה לאור הרב קוק"?
כל מי שקוקניק נלהב לעת עתה - הוא בעצם ממלא את בובת הרב קוק בקש? אין מצב שמישהו יגיד שרק הרב קוק וזהו?

או שלא לזה התכוונת?

לאהרועה
אני יכול להסכים שאת הולכת לפי הרב קוק, ואם שלומי יצהיר שהוא הולך לפי הרב קוק אני אאמין לו, אבל אני חושב שרובנו משליכים את מה שאנחנו חושבים על הרב קוק ומשתמשים בו רק כמעטפת חיצונית.
הבנתי.אוסנת
אני מסכימה שזה לא מצב שצריך להיות - להדביק לכל השקפה את הכותרת "הרב קוק", אבל זה לא אומר שזה רק מה שקורה.
רוב הציבור שבאמת למד ומבין - כן הולך לפי עקרונותיו של הרב קוק.
זה לא הרב קוק מ מ ש, כי הוא נפטר - אבל זה בדרכו.

האמת מתפצלת.

אבל כמובן, האמת רק אצלי .
אז אנחנו בעצם חולקים במציאות?הרועה
נחמד

האמת יכולה להתפצל אם היא אלוקית-אין סופית, הרב קוק הוא סופי ולכן הוא אחד ושמו אחד.
זה היה בצחוק.אוסנת
היה לי כבר כמה דיונים חלוקי מציאות... קורה.

כשכתבתי: "האמת מתפצלת" - הכוונה לאמת המוחלטת. התורה.
עפ"י התורה דרכו של הרב קוק, והדרך מתפצלת ומשתנה, מקבלת גם ממקומות אחרים...
מוכרהרועה
אבל יש הרבה גדולים, השאלה היא האם אתה באמת הולך לפיהם.
תגובה כללית לכל מה שהרועה אמר במרוכז מאז שהלכתי.שלומי20104
ללכת ע"פ הרב בהשקפה בגדול זה להבין למה אני פה.
קצת הבהרה היסטורית הרב ריינס מקים המזרחי לא כתב(בכוונה אני לא כותב חשב)כמו הרב קוק אלה לפי הרב ריינס מטרת המדינה היתה מקלט מדיני רק שיתנהל ע"פ היהדות.
ככה היתייחס לזאת רוב הציבור הדתי/חרדי(פא"י) באותה תקופה.
הרב קוק בא לחדש דבר שהיום רוב הציבור הדתי החזק מאמין בו שהוא יש ענין מהותי במדינה "התחלתא דגאולה" כלומר חלק בגאולה. אנחנו חלק בשרשרת הגאולה. אנחנו פועלים עם א-ל("עתידה חמה לפוצץ בראשי הרים ולומר כל מי שפעל עם א-ל יבוא ויטול שכרו"(ל"י,ל"י)).
אם נשים לב נראה שהיום רוב הציבור המאמין כן מאמין בזה.
וכן הרועה אני ברוב הדברים הולך כמו הרב קוק אבל כן מותר ללכת אחרי רב מסוים בהשקפה ואחר בהלכה(נ"ל שאין רב שחולק).
וזה לא הופך את זה שהרב לא הביא מהפך ענק בכל ההסתכלות על המציאות מה שהופך אותו לרב מיוחד.
ותנסה להשיג את החוברת שאמרתי וללמוד קצת מתורתו,  ואתה תבין שהרב היה ברמה אחרת לגמרי.
אי אפשר להשוות חידושים בהלכה(שבכלל לא חסר לרב). לבין חידוש משמעותי בהסתכלות על המציאות.
עוד נקודה שהרב חידש ולפי דעתי היא הרבה יותר מודגשת בתורתו וזה עוד יותר מרחיב את ההבנה ברב זה סגולת ישראל. אבל על זאת ועוד בדיון אחר בעתיד.
זה רק מחדד לי.אוסנת
שיש גם בתוך הציונות הדתית - תלמידי הרב ברמה כלשהיא, כמה הסתכלויות.
הסתכלות אחת - כללית. "חידוש משמעותי בהסתכלות על המציאות".
והסתכלות אחרת... קצת חרדית, וזאת גם הבעיה בה (לא מעצם החרדיות, אלא מעצם החרדיות לכיוון השני - לא להתחרד"ל חס וחסה). הסתכלות על פרטים. על נקודות קטנות, על פיפסים שוליים לעומת התורה הכללית.

אולי לא תבינו אותי, קצת קשה להסביר בכתב.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך