שלום, בעיה קשה.אנונימי (פותח)
אני כותבת לכם את זה שאני כבר מיואשת לגמרי.
ככה לרקע: אני בת 20 עוד מעט ויש לי עוד 5 אחים אחרי. אחד מהם היפראקטיבי(בן 8), אחת לא לומדת כבר שלוש שנים(היא בת 13) ואחת בכיתה קטנה(11), אחד בפנמיה(בן 14) והכי קטן בן 7.
אני לומדת במוסד אקדמי ומשלמת שכ"ל גבוה מאד על חשבוני(אני עובדת).
הבעיה היא שאני כבר לא מסוגלת להיות בבית. אני פשוט סובלת פה! נתחיל מהלילה שאין להם סדר בכלל(במיוחד בחופש שאני לומדת-עובדת והם לא), אחיות שלי שאיתי בחדר מפריעות לי עד 4 בבוקר עושות רעש וכל הלילה מריבות בגלל זה.
אני נצרכת ללכת לאמא שלי כ"כ הרבה פעמים שגם היא כבר אומרת שאני תינוקת שאני באה אליה, אבל אני רוצה לישון!
בבוקר אני עייפה ולא מצליחה לקום לעבודה הרבה פעמים. אני אומרת לעצמי "טוב לפחות ננצל את היום ללמוד" ואז הם לוקחים לי את המחשב, מנתקים את האנטרנט(ששם כל הקורסים שלי) ומציקים לי. זה תמיד נגמר במריבה. אני כ"כ שונה מהם, הם כאלו עצבניים ואני יותר נוטה לצד השקט, אני אוהבת ללמוד והם לא. לאמא שלי כבר נמאס, אני חושבת שגם לה כבר נמאס מכל הסיפור. ואבא שלי, אבא טוב, פראמדיק במקצועו, אבל אי אפשר לדבר איתו, או שאני רבה איתו(והוא קבוע אומר שהוא מבטל לי את ההוראת קבע על השכ"ל, שלפעמים אם חסר לי כסף הם משלימים אותו) ואז הוא מדבר איתי או שאני צריכה לעבור איזו חוויה טראגית בכדי לדבר איתו. כל השאר אלו דיבורים טכניים.
בסוף יום אני כבר פצועה ממש, הידיים שלי שרוטות עם דם, לאחרונה נהיו לי הרבה פצעים בידיים שאני כל הזמן עם משחות. אני לא אגיד לכם שאני לא מחזירה, אני מגנה על עצמי ואני מחזירה אבל בסוף מי שיוצא בשן ועין מהעיניין זאת אני.
אני כבר לא יודעת מי הלא נורמאלי פה, אולי אני כבר נהייתי לא נורמאלית. אחים שלי מזלזלים בי, אין להם טיפת כבוד אלי, הם בטוחים שאני תינוקת טיפשה.
בחוץ בחיים לא מתיחסים אליי כך! תמיד אומרים לי שאני מאד בוגרת וחכמה אבל אני מרגישה שמיום ליום אני מאבדת את זה גם בחוץ ונהייתעצבנית וחסרת סבלנות.
אני לא מבינה למה לא מגיע לי משפחה תומכת, אני הולכת לבתים של חברות שלי ואני שומעת הורים שדוחפים את חברות שלי ללימודים ואני מקנאה בהם. לא מספיק בקושי יש לנו כסף למה שאנחנו צריכים עוד גם את כל זה אני צריכה לסבול.

אני כבר לא יודעת מה לעשות! :'(
דבר ראשוןחשבשבת
קבלעי חיבוק אוהב ממני

דבר שני- בקשר לאחים שלך זה עניין של חינוך, לא שמו להם מספיק גבולות שהיו קטנים וכך זה נראה ואת בגלל שאת בכורה לקחת אחריות על עצמך ועך כולם יחד (במקום ההורים אולי). עשי לי טובה תורידי תאחריות של כולם ממך ותהי אחראית לעצמך- זה הכי חשוב לך עכשיו.
תני להורים שלך לריב עם האחים למרות שהם מצפים ממך להשלךיט משמעת וסדר.

עוד המלצה- תעברי לגור במקום אחר- זה יכול להיות אפילו מטר מהבית אבל לא בבית שלך- אולי אצל סבתא? דודים? און סתם דירה- כי את צריכה את הפינה שלך את המקום שיהיה רק שלך, ותבואי לבקר מידי פעם.

ובקשר להורים שלך- קורה שיש הורים שנלחצים מהחיים והדרך היחידה שילד מושך את תשומת ליבם זה או טרגדיה או מריבה. אני מניחה שכשהם פתאום שמים לב שאת קיימת אז הם וואללה מתעצבנים מה צצת פה פתאום שבי בשקט. תילמדי- תעשי מה שבא לך רק בלי הצומי שלנו (ובגלל זה אחים שלך מתנהגים כמו שמתנהגים כי להורים שלך אין כח אליהם והם ככה מושכים צומי. ותרשי הם גם בטח לא שמים על ההורים שלך לא רק עלייך).

שיהיה בהצלחה מתוקה ויש לך פה גב חזק שתומך ועוזר.

אם תיצטרכי אני כאן תמיד!!
כתבת דברים חמוריםד.
אינני יודע אם משהו מהשערותייך רלוונטי לנידון, אך כתבת דברים חמורים על ההורים, בלשון בוטה, בלי להכירם. איך עושים דבר כזה? אני למשל התרשמתי בדיוק להיפך..
כעת עיינתי בתגובתה הבאה של הכותבת ואכן טעית.זהירותד.
לא הבנתי כמה דברים:יוקטנה
1. "אני נצרכת ללכת לאמא שלי כ"כ הרבה פעמים" - הכוונה שאת עוברת מהחדר שלך, מהמיטה שלך, למיטה של אמא ואבא? זה באמת מוזר. אין לכם ספה בסלון או משהו???
2. "בסוף יום אני כבר פצועה ממש, הידיים שלי שרוטות עם דם" - ממה הפצעים הללו???

הרעיון של חשבשבת נשמע לי יפה מאוד. אני מוסיפה רעיון משלי - לנצל את הספריה של המוסד האקדמי. את יכולה לשבת וללמוד בנחת ובשקט בספריה. אין טעם לנסות ללמוד בבית, אם את יודעת שזה לא יעבוד, ובנוסף זה יגרום לריבים, ובנוסף, לעצבים. 

לא נראה לי היא התכוונהחשבשבת
שהיא הולכת להתלונן לאמא שלה

והיא פצועה מהמריבות עם אחיה.
אפשר לגור עם אישה מבוגרת ואז גם מרוויחים קצתzmil
הדבר הראשון שחשבתי עליו כהצעה...אור77
חוץ מזה שהיה לי קצת קשה לקרוא את זה... זה כמו שחשבשבת הציעה: לעבור לגור במקום אחר, אם אפשר במעונות של הלימודים. זו הצעתי הקטנה. אני לא יודעת מה הייתי עושה במקומך... באמת קשה. ב"הצלחה מרובה!
תגובהאנונימי (פותח)
זה לא אפשרי לי ללכת ללמוד בספריה בלימודים(מכל מיני סיבות).
אמא שלי כבר נהייתה עצבנית מכל היום יחס לאחים שלי(שכמו שאמרתי יש להם בעיות, ולא כמו שחשבתם זה לא ממש מחינוך לקוי, יש להם ביות כמו קשב וריכוז וכו').
כל המשפחה שלי גרים בנגב ורק אנחנו באזור המרכז אז זה לא אפשרי.
בקיצור חשבתי על הכל- אין מה לעשות!

ולגבי זה שאני הולכת לאמא שלי אז הכוונה שפעם הייתי מנסה להתמודד לבד איתם ובסוף היה יוצא מריבה אז אמא שלי ביקשה שכל מה שאני צריכה אז לבקש ממנה, חוץ מיזה שהם שומעים לה יותר מאשר אלי. אז אני פונה אליה.
עוד דבר- זה לא שלקחתי את כל האחריות של אחים שלי עלי ממש לא. האמת כבר הפסקתי להתעסק בזה, הם מקרה אבוד(מבחינתי) ממילא. אני רק רוצה שיעזבו אותי לנפשי ללמוד בשקט, כי גם ככה הלימודים לא קלים בכללללל(ראית חשבון).

אל תיבכי........חשבשבת
את תיסדרי בעז"ה.

אולי תנסי להיות בבית עם חברה כלשהי ללמוד איתה רוב היום ואז רק בלילה לחזור.

ותחשבי טוב יהיה טוב.
לנערה האבודה חו"שבוזי נוזי
ה' ישמור אותך. אני ממש יכולה להרגיש את הצער שלך ואת חוסר האונים.

שיהיה לך בהצלחה מרובה.

קשה לי לתת לך עצות כי באמתת שאני נורא מזדהה , אבל הדבר היחיד שהצלחחתי לחשוב עליו הוא שתעברי לדירה אחרת. ובמיוחד שהשנה האקדמית בפתח, אולי כדאי לחפש עכשיו שותפות ופשוט לעבור. אמנם, זה יעלה לך יותר כסף, אבל אולי זה בכ"ז אפשרי?

ובניתיים, אולי תנסי לישון בסלון?

לא להתייאש ולא להתגעש,
זה זמני,
לנשום, גם זה יעבור.

חישבי על עוד כמה זמן כשיהיה לך מקצוע ביד, ובית משלך, וילדים משלך,
והכל יהיה כפי שאת רוצה וכפי שהבכי טוב לצמחיה האישית שלך.
בהצלחה!
אולי.. אוליאנונימי (פותח)
אולי זה היה יכול להיות קל יותר אילו מישהו היה מדבר איתי בבית בכלל.
אני שונה מהם. מאד שונה. אמא שלי לא מדברת איתי וגם אבא שלי לא, הם רוצים שאני ארגיש שאני צריכה אותם, אני לא מבינה למה הם עושים לי את זה, אני משתדלת לעזור אפילו על חשבון הלימודים שלי.
אני יודעת שאני נשמעת מתבכיינת אבל זה המצב. זה לא קל שאף אחד לא שומע אותך,
בפרט שממש לא מזמן נפרדתי מחבר קרוב...
בקיצור- סתם רק לפרוק פה, הרי אין לי ממש מקום אחר...
וואיחשבשבת
קשה.........

אני ממש/ איתך...........

ואת בזמן שאת צריכה מלא תמיכה

אז קבלי אותה ממנו

ואם את רוצה לדברעוד אז בכיף
תודה רבה לכם!אנונימי (פותח)
כתוב "דאגה בלב איש ישיחנה" זה מה שעשיתי...
וגם כתוב "כי אבי ואימי עזבוני וה' יאספני" אז אני בוטחת באלוקים.
תודה על התגובות!!
אני מעריכה אותך מאוד מאוד.~א.ל

אני כבר בגיל הזהאיציק הג'ינג'י
הייתי מתעופף מהבית בעז"ה

למה? כי אני רוצה כבר את החיים שלי
את השקט שלי..
ככה גם האחים שלי, שוכרים דירה כמה שיותר רחוק מהבית
אחד האחים אמר לי שזה.. פשוט כיף!
אבל מצד שני צריכים כסף
ההוצאות שלך יעלו בלפחות 1500 שקל אם לא 3 אלף..
תעשי את השיקול שלך אם כדאי לך לשכור דירה או לחיות על חשבון ההורים..
תחפשי גם שותפה אחת או שנים..
זה לא כזה פשוט לעוף מהביתzmil
...רק שכר לימוד בלי מעונות וכאלו עולה לפחות 10 אלף אז זה לא הכי פשוט לשכור דירה+אוכל-מזונות+טלפון+מים+חשמל+מחשב +אינטרנט וכו'....

צריך לחשוב על זה בחשבון

הצעה שלי- בשבת או בחופש שיש לך אפילו שהם מעצבנים אותך מאוד
בכל זאת תני להם קצת יחס וקצת צומת לב קחי אותם לפארק קרוב ותדברו עם כמה ממתקים

ואז כשהם מרגיזים אותך תזכירי להם שלא כדאי
ואם הם יהיו טובים תצ'פרי אותם

[שכר ועונש]

[חיבוק] [חיבוק] [חיבוק]מאמע צאדיקה
קחי נשימה עמוקה- אחד בספטמבר לא כ"כ רחוק....

לכי ללמוד עם חברות שלומדות איתך- גם "תכינו שיעורי" ביחד, וגם יהיה לך סביבה לימודית וחברתית נעימה.

לפני תחילת סמסטר- תבררי ותשקיעי בלהרשם למילגות. יש אתר שנקרא "מילגות" וגם אצל דיקן הסטודניטם (ככה קוראים לזה? לא ממש מבינה בשמות התפקידים במערכת.... )
תבררי גם לגבי מעונות סטודנטים- נכון שזה עוד הרבה כסף להוציא- אבל זה יוציא אותך מהבית שקשה לך בו.... וכשתבואי לבקר- יתגעגעו אלייך...

ולא קל להפרד מחבר.... קבלי

העיקר- תחזיקי ראש. אחרי כל הלימודים- יהיה לך מקצוע שווה ומכניס.
ואני מעריצה אותך!! גם לומדת במשרה מלאה, גם עובדת כמו חמור-- רק לעשות את זה יש לך כוחות עצומים!!
האתר של המלגות סתם דפוקzmil
מתאים רק למי שהוא ממשפחה חד הורית או הורים מובטלים או עולים חדשים

בשביל מלגות שווה לחפורנחשונית
זה לא יאמן איזה מלגות משונות אנשים תרמו. למען סטודנטים: יוצאי קירגיזיסטן ונסיכות לוכסמבורג, תושבי יש"ע שאמא שלהם אחות ואבא שלהם ימאי, מגדלי ברווזים עיוורים ותושבי עיר פיתוח שזכתה בחמישה כוכבי יופי. סתם לא באמת, אבל הבנתם את העיקרון.
או סתם תעשי חיפוש "מילגות" תמצאי המוןמאמע צאדיקהאחרונה
בחורה יקרהד.
קודם כל, והחשוב מכל, את צריכה לסדר לך את העניינים בראש, בתוכך, במשוכנעות פנימית:
את צריכה לדעת שאת צודקת. פשוט יש לך עולם פנימי שקט יותר, עשיר, רגוע - וזה מצוין. הכי טוב. ילדים קטנים, ביחוד אנרגטיים, אינם יודעים להעריך דבר כזה. אל תקחי את חוות דעתם בענין כרלוונטית. נניח שאחיך בן ה7 היה אומר שאם הלימודים במוסד האקדמי הם לא על שוקולד, זה לא שווה - היית מתרשמת מזה? היית צוחקת. כך בדיוק תתייחסי, פנימית, ליחס האחים אלייך. הם פשוט לא בגיל לקלוט את אופייך. זה הכל.  את ההורים תדוני לכף זכות - הם עמוסים בטיפול בילדים ובפרנסה, קצת קשה להם. אולי זה שאין להם הצעה לפיתרון (למשל, חדר פרטי) זה גם קשה להם. אני בטוח שהם אוהבים אותך ושמחים בכך שאת כזו.
עכשיו, הצעה מעשית (אחרי שתהיי בטוחה שאת גדולה מהקטנים והם בכלל לא ברמה להבין אותך):
תקני שוקולד (או משהו אחר שהילדים אוהבים), תאספי את כל הילדים לחדר, ותגידי להם שיש לך משהו חשוב להגיד להם, ובסוף מקבלים שוקולד. תתחילי רק כשישבו בשקט גמור (עם הילד ההיפרקטיבי קצת תקלי). אז תגידי להם שאת רוצה לעשות להם מבצע אבל בשביל זה את צריכה להסביר קודם משהו חשוב. המתח יחזיק אותם, בעז"ה.  ואז תסבירי להם שאת לומדת דברים שמאד קשה להבין אותם וצריך בשביל זה להתאמץ ולקרוא גם דברים מהמחשב. ושהלימודים עולים כסף ולכן את גם עובדת קשה. וכשאת בבית את צריכה לישון בזמן, וגם את צריכה לפעמים קצת לעבוד במחשב בשקט.  כעת, את יודעת שגם הם צריכים לשחק וכו'.  לכן את רוצה להכין דף גדול שיהיה תלוי על דלת החדר שלך. יהיה כתוב עליו כמה טורים: ישן בזמן. עוזר במחשב (כלומר: לא מפריע, מנתק), מדבר עם (שמך) בצורה נעימה. וכאן תסבירי: אתם בגיל שאוהכים יותר להשתולל. לי זה כבר לא כ"כ מתאים. אז איתי תשתדלו לדבר אחרת, גם אני אדבר איתכם כך.  עכשיו תקבעי פרסים: מי שישן בזמן (לקבוע שעה) - מדבקה. לא הפריע במחשב - מדבקה. לא רב איתי (או כמעט..) - מדבקה. כך לכל יום. מי שמגיע לשש מדבקות - כיבוד. תקבעו מראש.  מי שמגיע לשישים מדבקות (תסבירי שזב בסה"כ 20 יום) - פרס. ובסוף תגידי, תדעו שהפרס הגדול יהיה שכולנו נרגיש נעים אחד עם השני, יהיה לנו יותר נעים בבית, נרויח מצוות. אח"כ, אם יצליח, אפשר לומר לילדים שכעת זה יותר קל וניתן כיבוד על כל 10 מדבקות וכו'.  אם זה יצליח - את תעשי בכך טובה גם להורייך...  בהצלחה רבה.
חיבוקאנונימי (פותח)
יקירתי, ראשית מאוד אהבתי את משפט הסיום שלך ..... לך לצידי. זה משפט שמראה שיש לך הרבה רגישות.
הפרשי הגיל בינך לבית אחייך גדולים מאוד וזה לא מועיל לאוירה שאת מעוניינת בה. אצלי יש גם הפרשי גיל גדולים אבל לגדול יש חדר משלו. וזה חשוב מאוד. כדאי לך באמת לשקול מגורים במקום אחר אפילו אצל אישה מבוגרת שמעוניינת שלא להיות לבד בלילב בבית וכך תוכלי לנצל את שעות הערב ללמוד בשקט בלי הפרעות. את בגיל שתיכך יש סיכוי שממילא תוכלי לעזוב לביתך שלך בע"ה.
בהצלחה וחיבוק חם ואוהב
יפה דיברתאנונימי (פותח)
הצעה יפה...
אבל האחים שהכי קשה לי איתם הם בני 13-14... איזה מתנה אוכל להביא להם? שאני פשוט בערב מתחננת לקבל את המחשב והם משחקים... אני מחכה שעה ושוב מבקשת-והם בשלהם. אני מבקשת והם מתעלמים, כאילו אני לא קיימת.
אני כבר כמה ימים מוחרמת במשפחה. אף אחד לא מדבר איתי.
אחרי אחד המריבות שלי עם אחים שלי יתנו לי ללמוד באתי לדבר עם אמא שלי(וגם היא כבר הייתה כבר מרוגזת ודיי מתעלמת) שאלתי אותה מתי היא הולכת (היא הייתה צריכה לצאת) והיא אמרה שעוד מעט ושאני ישמור על אחים שלי אז הסברתי לה שאני לא יכולה לשמור עליהם כי יש לי מבחן והם ילדים שובבים וכו' אז היא אמרה איזה משפט שאני לא זוכרת ואני עניתי לה "שהחלק שהכי קשה לי זה הם, זה הכי פוגע שהם בזים לי יותר מאשר עוזרים" ואז אמא שלי ממש כעסה ואמרה שאני חוצפנית(אוף, דיברתי כ"כ בכבוד! אני חושבת שאני ממש מכבדת. אני שומעת איך אחים שלי מדברים אל אמא שלי ואני מזדעזעת, או אפילו איך חברות מדברות כאילו אמא שלהם זאת סתם אחת שחופרת, אני לא ככה, הלוואי ואמא שלי הייתה חופרת לי!!) ושאני מעכשיו ירגיש מה זה בלי הורים וכמה שאני צריכה אותם ושהיא לא תדבר איתי יותר. היא אפילו לא שאלה למה התכוונתי וזה לא היה מעניין אותה. כאילו היא חיכתה לרגע הזה.
האמת שכן, אני זקוקה להם כרגע יותר מכל מבחינת צרכים פיזיולוגים... דחוף כ"כ... ואני מרגישה שזה ניצול שאני צריכה אותם רק בזה, אבל הם כ"כ פגעו בי שפתאום אני לא רוצה בכלל בכלל קשר איתם. זה לא היה לי ככה אף פעם...
אני ממש לא יודעת מה לעשות, כי אחרי הכל אני לא מצליחה להסתדר ממש לבד.
שוב - סידור החשבון שבפנים.ד.
ראשית, יש להניח שאמא שלך פשוט הבינה בטעות שאת מדברת על ההורים (שהם כביכול אלו שבזים וכו', ולא האחים. יכול להיות?). יכול גם להיות שהיא מאד בלחץ ובעומס מהילדים (זה קשה מאד לטפל בחבורה כזו). את חייבת קודם כל לדעת שאת באמת נפלאה. בעלת עדינות פנימית, רגישות, כבוד.  תדעי את זה ותשמחי בזה. מתנה מהקב"ה, עם השתדלות שלך. לא צריך להתגאות בכך, אבל אפשר להודות לקב"ה שנתן לך את השלוה הפנימית ואת הרצון לה. לפעמים דווקא על רקע של "סיר לחץ" אפשר יותר לראות כמה זה טוב.
לדעתי, את חייבת קודם כל ליצור אי תלות במובן הפנימי. כלומר: לדעת שאת באמת משתדלת להיות בסדר, לעשות כמיטב יכולתך, ולא לתת לאף שטות לפגוע בך. לא להתייחס, ללמד זכות, לרחם שהם בלחץ - העיקר לא לקחת פגיעה ללב. זה לא מגיע לך. אולי תחליטי שאחרי כל יחס לא ראוי של הקטנים יותר, את לוקחת לעצמך רגע ואומרת בלב: מה הם מבינים, רואים רק את השטויות של הגיל שלהם וחושבים שזה כל מה שיש. .  לא לזלזל, אבל ליצור מצב שאינך נפגעת מזה.  ואחרי כל פגיעה מצד ההורים, לומר לעצמך, בצד: כנראה באמת קשה להם. אין להם רגע להתבונן מה קורה פה. שוב, לא לזלזל, אבל ה"הבנה" הזו תוכל לעזור אולי ליצור אי פגיעוּת שלך. וזה מאד חשוב.    מה שאת זקוקה עדיין להורייך, אינו ניצול. זה דרכו של עולם, וההורים עוזרים במה שיכולים, וגם את עוזרת במה שאת יכולה.  אולי תמצאי פעם רגע נדיר, אולי אחרי התחלת שנה"ל, ותוכלי להציע לאמך לשבת איתך באיזה מקום על כוס קפה. בשלוה.  ואז תשוחחי איתה. תסבירי לה שאת מבינה שיש להם משימה גדולה של טיפול בילדים, ואת מעריכה את זה; אך את בגילך חייבת קצת את השלב של בניית האישיות העצמית. הרי גם היא רוצה שיהיה לך ביטחון עצמי, שתקימי בית טוב.  ותסבירי לה שהיחס המזלזל של הצעירים גם פוגע וגם מפריע לעזור איתם כמו שהיית רוצה.  יתכן שבעקבות שיחה כזו ייאמרו להם דברים חד משמעיים על חוצפה כלפייך. ויתכן שפשוט תיווצר קצת "הפרדת רשויות" (אולי יש מקום לחשוב על קניה בזול של מחשב "יד שניה" מכספך, ויוגדר ברור: זה רק ללימודים שלי). אך גם אם לא - החשוב ביותר הוא עולמך הפנימי: האמון בעצמך. שימת האחים הקטנים, מבחינתך, במקומם הנכון, והעמדת הביקורת של ההורים כמי שקשה להם ולכן גם קשה להם לעמוד על המצב לאמיתתו. כך את שומרת יחס פנימי טוב, ועם זה אינך "תלויה" בעלבונות. ה' יצליח דרכך. פרק תהילים מדי פעם, ולפני "יהיו לרצון" בסוף שמונה עשרה פירוט בלשונך של מה שאת מבקשת על המצב הזה - יכולים בהחלט לעזור.  בהצלחה רבה. 
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך