טוב, אז המונולוג היומי?חסוי מאוד

1 #

נכתוב כמה מילים. אולי זה יעזור לפרוק ולהמשיך הלאה. אם כי אני בטח אציץ שוב לראות אם יש תגובות.
זה מזכיר לי את אשת לוט. עדי רן כתב עליה, בהקשר של חזרה בתשובה, שיר יפה מאוד. "אל תסתכלי אחורה". תגגלו.

זו בעיה גדולה מאוד. הסקרנות הזו, ההסתכלות הזו אחורה. אבל היא מאוד מובנת. לעומת ההתקדמות שדורשת זריזות, ההשתהות היא מנת חלקם של העצלנים. "אין כח. רק עוד מעט, כמה דקות. מה הלחץ הזה, בחייאת רבאק? רק להסתכל. אחר כך אני אעשה כל מה שצריך לעשות".
אני נאה דורש. הלוואי שגם נאה אקיים.

2 #

הזוגיות של יצחק אבינו זה דבר נפלא. משהו משהו. במדרש מובא "אמר רב משום רבי ראובן בן אצטרובלי: מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים-  מה' אישה לאיש. מהתורה דכתיב, וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיֹּאמְרוּ מֵה' יָצָא הַדָּבָר."

כלומר, יצחק אבינו הוא המקור לכל העניין הזה.
האמת היא, שכשמתבוננים בפשוטי הפסוקים עולה תמונה מעניינת. אני הדבר שהכי רחוק ה"תנ"ך בגובה העיניים", אבל בכל זאת אני רוצה להגיד משהו, לפי ערכנו, הרי עדיין, "דיברה תורה כלשון בני האדם..."  אצל שאר האבות מצינו יותר "בעיות-זוגיות" (כביכול כמובן וכו' וכו'), שרה והגר, רחל ולאה (ובלהה וזלפה). אצל יצחק לא מצינו את כל העניין הזה. גם כשיצחק ורבקה מגיעים לגרר. אבימלך לא לוקח את רבקה, כמו שהוא לקח את שרה. ליצחק יש קשר עמוק עם רבקה, שלא מופרד אפילו לא מצד עניינים חיצוניים.

אולי לכן הוא המקור לדרשת חז"ל מה' אשה לאיש. הוא האבטיפוס לזוגיות.

אולי אפשר לומר שאצל האבות אנחנו רואים שתי "מודלים" של זוגיות. זוגיות של חסד, של אברהם ושרה, וזוגיות של דין, של יצחק ורבקה (ואצל יעקב את שתי המודלים. זוגיות של חסד ושל דין. לאה ורחל. בבחינת התפארת, וצ"ע).

יש צד שיצחק זכה באשה אחת, דווקא בגלל מידת הדין שלו. כידוע, יש צד שאיסורי עריות מכונים בלשון חסד. "חסד הוא". כמובן, שמדובר בחסד נפול, להבדיל אלפי הבדלות מהחסד העליון של אברהם אבינו. אבל מכל מקום, מדובר בחסד. יצחק לעומת זאת. הוא כולו מידת הדין, עולה תמימה. לכן הוא שייך רק לאשה אחת.

מצד שני, דווקא בגלל מידת הדין, יש לו חילוקי דעות עם רבקה. הוא אוהב את עשיו, והיא אוהבת את יעקב. הדין לא מאפשר לו לוותר על הדעות שלו בחינוך. בניגוד לאברהם אבינו, שכולו חסד והכלה, ולכן "כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה", היא אומרת להכניס את הגר - מכניסים את הגר. להוציא את הגר - מוציאים את הגר. לעומת אברהם אבינו, שכביכול נטול דעה עצמאית, - יצחק לא שומע תמיד לקול אשתו.

כל זה סתם ברברת, אז אל תחזיקו מזה כאיזה דבר תורה. הדברים עדיין לא מבוררים אצלי (הרי יש צד שכידוע להיפך, יצחק הוא הנפעל, הנעקד, זה שלא יצא מארץ ישראל. כידוע בשיחות הרצי"ה. ומכל מקום, רק העלתי מחשבות)

3 #

אני לא עושה מה שאני רוצה (ברצון פנימי) לעשות.

זה לא חדש אצלי, אבל זה קצת מבאס אותי.

תיוגיישן.חסוי מאוד

להסרה מרשימת התפוצה, השב 'הסר'.

אני לא איעלב.

@ארץ השוקולד

@גיטרה אדומה
@השאלה.

@יחידי

@נחמיה17

@עברי אנכי

@פסידונית

@פטל.... ו @פטל. (למה שניים?)

@רק בשמחה.

@עם ישראל וכל מי ששכחתי (כל דכפין ייתי וכו')

קראתיהשאלה.
לא אוהבת את הקטע שיצחק מגיב לרבקה כשהיא אומרת לו שהיא רוצה ילדים.
נראה לי את מתבלבלת עם יעקב אבינוחסוי מאוד

דווקא על יצחק כתוב "וַיֶּעְתַּר יִצְחָק לַיהֹוָה לְנֹכַח אִשְׁתּוֹ כִּי עֲקָרָה הִוא וַיֵּעָתֶר לוֹ יְהֹוָה וַתַּהַר רִבְקָה אִשְׁתּוֹ". בפסוקים לא כתוב שהוא מגיב לה לא יפה..
אצל יעקב לעומת זאת נאמר "ויחר־אף יעקב ברחל, ויאמר התחת אלהים אנכי אשר־מנע ממך פרי־בטן?!".

ואכן, חז"ל ביקרו אותו (במדרש: "אמר לו הקדוש ברוך הוא, כך עונים את המעוקות?").

שמעתי על זה שיעור יפה שנה שעברה (מעניין אם הדף מקורות עוד שמור אצלי). יש על זה ר' יצחק עראמה (בע"ס עקידת יצחק) שמנסה לתרץ את דברי יעקב אבינו. הסבר מאוד פמניסטי, שיעקב לא הבין מה הבעיה שלה, שהרי הוא לומדת ויודעת תורה, ומה בכך שאין לה ילדים? יש לאשה עוד תכלית בעולם חוץ מהבאת ילדים...

אם אני זוכר נכון, הרב שלנו סיפר שהרב חנן פורת למד אצל נחמה ליבוביץ', והיא לימדה את דברי העקידת יצחק הנ"ל. בסיום הלימוד היא אמרה שעם כל הכבוד לעקידת יצחק, הוא לא מבין שום דבר מה זה אומר להיות אשה עקרה (שהרי כידוע, היא עצמה היתה חשוכת ילדים עד סוף ימיה) ...

וואו יפה ממש!גיטרה אדומה

חידשת לי~

חודש טויב!

יפההשאלה.
כתיבה יפה במדבר השומם של השיעמום. אם יעלו עוד תובנות או הגיגים אני אקרא
תודה רבה חסוי מאודאחרונה

יש כמה מחשבות משבת, כשאתפנה בע"ה אכתוב

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך