לאהוב את הקב"ה.. להסתכל על דברים שקורים בעין טובה, ומה שטוב, להודות עליו ממש בפה, או לשתף מישהו אחר. טוב לי ש.. תודה! כשטוב לך במציאות זה דבר מוחשי, וע"י שמבינים שזה מה' קל יותר להרגיש אהבה אליו, תצייר לעצמך נקודה גבוהה בראש ותוריד ממנה קווים ישרים כלפי מטה לכל מני כיוונים, הקב"ה משפיע על המציאות שלנו ב"קווים ישרים" והרע שיש בעולם, אלה תוצאות של שיבושים בדרך אלינו. לא שהרע לא קיים בעולם, הוא בריאה בפני עצמה, פשוט הוא לא מגיע אלינו ישירות מה', אלא כתוצאה מכל מני דברים אחרים..
ועוד דבר, הנביא ישעיה אמר "יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע" חשבתי על זה לא מזמן.. האור הוא יצירה, והחושך והרע הם בריאות.. אז מה ההבדל בין בריאה ליצירה? לברוא זה יש מאין, ליצור זה מחומרי גלם קיימים, היוצר לוקח כמה חומרים ויוצר מהם משהו אחר, בריאה זה משהו שריר וקיים. האור הוא המציאות, הקב"ה לקח קודם כל את המציאות הקיימת ויצר ממנה "אור" שהוא הבסיס, ורק לאחר מכן הוא ברא חושך ורע, שהם כמו שהם, חושך ורע. בריאות. כשאני מבינה שרוב המציאות היא בעצם אור והמטרה של ה' היא היצירה הזאת בשבילינו, זה עוזר לי להרגיש שה' טוב ולאהוב אותו, לכן גם אומרים את זה בברכות "שמע" שכל כולה של ברכת שמע הוא עניין אהבת ה' וקבלת עול מלכות שמים, שם חז"ל כבר עידנו את ישעיה ושינו את "בורא רע" ל"בורא את הכל", וכאן חז"ל בעיני מחדדים לנו את הנביא.. ה' הוא יוצר המאורות! אך גם בורא את הכל, יש את המציאות שבמכלול שלה היא יצירה אחת-אור! ובתוך כל האור הזה ה' ברא גם חושך ורע, כדי לחדד ולהבדיל את האור והטוב, וביחד זה-הכל. אלה מחשבות שלי.. יכול להתחבר או גם שלא, אבל זה מה שעוזר לי

בהצלחה!