אני מחפש אהבהשלם אבל שביר
שהיא לא תאווה
מישו מכיר?

אין, אני יודע.
מה?חותם-צורי

איזה אהבה היא תאווה?

אולי נשאל קודםשלם אבל שביר
איזו היא אהבה

והאם היא קיימת
בטח שכןחותם-צורי

אני מכיר אותה כשאני רואה את אחין שלי כשאני מול נוף כשאני שומע שיר שממלא אותי 

כשאני בבקר מוקדם ולוקח נשימה ארוכה מהאוויר בקר של ירושלים

היי אהבתי את הגישהשלם אבל שביר
אני חושב שיש מה לנסות לחיות ככה

אשריך שאתה מצליח
אני לא מצליח ולא מנסהחותם-צורי

זה פשוט קורה מעצמו

לפעמים

תאהב את הקב"ה..חצילוש
כל מה שיש בו חומריות יש בו תאווה.. קבל את זה באהבה
קשה.שלם אבל שביר
לא כי הוא לא טוב
פשוט קשה לאהוב, באמת,
משהו שאף פעם לא ראינו או הרגשנו

וזה לא אמור להיות ככה, אני יודע.
העולם שאב אותנו לטירוף שלו
אממ.. אנסה לומר מה עוזר ליחצילוש
לאהוב את הקב"ה.. להסתכל על דברים שקורים בעין טובה, ומה שטוב, להודות עליו ממש בפה, או לשתף מישהו אחר. טוב לי ש.. תודה! כשטוב לך במציאות זה דבר מוחשי, וע"י שמבינים שזה מה' קל יותר להרגיש אהבה אליו, תצייר לעצמך נקודה גבוהה בראש ותוריד ממנה קווים ישרים כלפי מטה לכל מני כיוונים, הקב"ה משפיע על המציאות שלנו ב"קווים ישרים" והרע שיש בעולם, אלה תוצאות של שיבושים בדרך אלינו. לא שהרע לא קיים בעולם, הוא בריאה בפני עצמה, פשוט הוא לא מגיע אלינו ישירות מה', אלא כתוצאה מכל מני דברים אחרים..

ועוד דבר, הנביא ישעיה אמר "יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע" חשבתי על זה לא מזמן.. האור הוא יצירה, והחושך והרע הם בריאות.. אז מה ההבדל בין בריאה ליצירה? לברוא זה יש מאין, ליצור זה מחומרי גלם קיימים, היוצר לוקח כמה חומרים ויוצר מהם משהו אחר, בריאה זה משהו שריר וקיים. האור הוא המציאות, הקב"ה לקח קודם כל את המציאות הקיימת ויצר ממנה "אור" שהוא הבסיס, ורק לאחר מכן הוא ברא חושך ורע, שהם כמו שהם, חושך ורע. בריאות. כשאני מבינה שרוב המציאות היא בעצם אור והמטרה של ה' היא היצירה הזאת בשבילינו, זה עוזר לי להרגיש שה' טוב ולאהוב אותו, לכן גם אומרים את זה בברכות "שמע" שכל כולה של ברכת שמע הוא עניין אהבת ה' וקבלת עול מלכות שמים, שם חז"ל כבר עידנו את ישעיה ושינו את "בורא רע" ל"בורא את הכל", וכאן חז"ל בעיני מחדדים לנו את הנביא.. ה' הוא יוצר המאורות! אך גם בורא את הכל, יש את המציאות שבמכלול שלה היא יצירה אחת-אור! ובתוך כל האור הזה ה' ברא גם חושך ורע, כדי לחדד ולהבדיל את האור והטוב, וביחד זה-הכל. אלה מחשבות שלי.. יכול להתחבר או גם שלא, אבל זה מה שעוזר לי בהצלחה!
ועוד דבר..חצילוש
עושה שלום מלשון שלמות, ברגע שיצר אור וברא חושך, נוצרה הרמוניה ושלמות במציאות, ולאחר מכן נברא הרע.. מחדד מה העיקר ורוב המציאות ומה "נספח"
אם תמצאאלפאחורס.

תעדכן

אני מציע לך ללמוד על הקשר בין אהבה לתאווהאוויל מחרישאחרונה
אני יכול להפנות אותך לכמה מקורות בנושא
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך