לעיתים פיעמה בי תקוה כמו תופים ההולכים ומתרחשים,טבעת בצל
אט אט רצים ובונים פזמון המנוני. הייתי עורכת קניות ושולחן. סירים גדולים ומלאים הייתי מעמידה. בימים כאלו היה בעלי יהודה מחייך אלי. ולא היה בחיוכו לעג.
בני רפאל היה מביט באחותו, רק שנה אחת מפרידה ביניהם, ממתיק עמה סוד. מעולם לא גילה לי סודותיו, אבל דוקא סוד זה, סוד הזלזול בי, היה גלוי וידוע. איש לא טרח להסתיר את הלגלוג. רק בעלי יהודה, כשטרחתי במטבחנו.
בתי הגדולה שותפה היתה ללגלוג מטעמים השמורים רק לה. כשהיתה קטנה קיויתי כי תגדל להיות אשת סודי. הייתי שרה לה שירים קטנים נחמדים. אך במהירות רבה מדי בגדה בחוטים העזים שקשרו בינינו. ביקשה לה אם אחרת. אחת שלא תטרח מעל סירים רק כדי לקבל חיוך מבעלה היגע, המייגע.
היו ימים שהיתה שבה מבית הספר שעות אחדות לאחר השיעור האחרון. הייתי גוערת בה. לעיתים רחוקות מפצירה בה לספר לי היכן טיילה. לא קיבלתי תשובה.
כשהייתה בת שתים עשרה התחילה לענות בתשובות קצרות- בעיר, בכיכר, אצל חברה. פעם אמרה כי נסעה לתל אביב. היא הייתה אז בת שלוש עשרה. שאלתי בתדהמה מה עשתה בתל אביב. היא הביטה בי שניות אחדות לפני שאמרה בשאט נפש כי היתה הפגנה. שאלתי על מה. היא הפנתה מבטה לחלון. מנסים להציל נשים כמוך, אמרה. לא הבנתי מה אמרה. אולי כך קיויתי.
התקוה פסקה מלפעום בתקופה זו. הגדולים כבר היו גדולים. הקטנים, שני בניי הצעירים, עוד לא גילו אם מהי. עבורם הייתי האישה המגישה את האוכל אל הצלחת. אחיהם הגדול הביאם הביתה מן הגן. אביהם שיחק איתם. אחותם נזפה בהם. אני הייתי האישה המגישה את האוכל אל הצלחת. הם הודו לי על כך, אך מיד נפנו אל אביהם לשאול שאלות ולהצהיר הצהרות שאני לא הבנתי.
הייתי יושבת עלובה על כסאי. שתקתי. שתיקה רבת משמעות הייתה שתיקה זו, אך איש לא הבין את שפתי בבית. בתי הגדולה אטמה אוזניה. שיחקה באוכל שבצלחתה עם המזלג, מניעה קציצה אחת לצד ימין ואחרת לצד שמאל. בונה ביניהן שביל של אורז. מקמטת מצחה בחוסר הבנה.
משהו טרד את מנוחתה ולא סיפרה לי מה. בתי, שחוטים עבים רקמתי בינינו בהיותה תינוקת. בת בריתי. נפשי שלי פרחה הרחק ממני.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך