כותרת כלשהיא.זכוכית מגדלת
אני מניחה שכמו כולם, יצא לי לקרוא את איגרת הרמב''ן הרבה פעמים.
ולא התעמקתי בה יותר מדי, סה''כ הבנתי שאסור לכעוס וצריך להיות ענווים  וכו' וכו'.
בזמן האחרון החלטתי להתרכז קצת יותר במילים שאני קוראת כל יום, (תפילה, ברכות וכו' )
אז ככה יצא שהתעמקתי קצת יותר באיגרת הרמב''ן, ואני חס וחלילה לא באה לחלוק עליה , אבל יש משהו שלא ברור לי.

'' וְאַל תַּבִּיט בִּפְנֵי אָדַם בְּדַבֶּרְךָ עִמּוֹ, וְכֹל אָדַם יִהְיֶה גָּדוֹל מִמְּךָ בְּעֵינֶיךָ, וְאִם חֲכַם אוֹ עָשִׁיר הוּא-עָלֶיךָ לְכַבְּדוֹ, וְאִם רָשׁ הוּא וְאִתָּהּ עָשִׁיר אוֹ חָכַם מִמֶּנּוּ-חֲשֹׁב בְּלִבְּךָ כִּי אַתָּה חַיַּב מִמֶּנּוּ וְהוּא זַכַּאי מִמְּךָ, שֶׁאִם הוּא חוֹטֵא, הוּא שֹׁגֵג וְאַתָּה מֵזִיד.''

''ואל תביט בפני אדם בדברך עימו'':  כלומר, שאני מדברת עם אנשים אני צריכה להשפיל את המבט שלי?, בן-  אדם שמתנהג ככה, לא מתייחסים אליו ברצינות, יש גבול לענווה.
''חשוב בליבך כי אתה חייב ממנו''- ואם האיש רשע גמור, אני גם צריכה לחשוב שאני יותר גרועה ממנו?

אני יודעת שזו נשמעת שאלת תם,
אבל זה מאד מציק לי,
אשמח לתשובות!

דבר ראשון-אשרייך! צדקת!!א*ן ע!ד מל2ד!
דבר שני- "ואל תבט בפני אדם בדברך עימו": אז גמאני הקשיתי,כי פעם באמת אנשים לא היו מסתכלים אחד בפני השני מתוך כבוד, אך כיום אם אני ל-א מסתכלת לאדם בעיניו הרי שזהו חוסר כבוד!!
    שאלתי רב והוא אמר לי שבעיני חברותיי ומשפחתך אביט, אך בעיני רב או מורה או אפילו הורה, אל תביטי בעיניו באותה צורה כיוון שצריכה להיות לך יותר הערכה וכבוד אליהם, ולעיתים כשמסתכלים עין בעין זוהי עזות מצח.
               אם כן-תלוי מי עומד מולך ותלוי אם כשאת מסתכלת בעיניו כרגע זוהי עזות מצח או דווקא כבוד.

"וכל אדם יהיה גדול ממך בעיניך,אם חכם או עשיר הוא-עליך לכבדו.ואם הוא רש ואתה עשיר או חכם ממנו-חשוב בליבך כי הוא זכאי ממך,שאם הוא חוטא-הוא שוגג ואתה מזיד"-כל הקטע הזה עוסק בענווה. אם יש אדם שחכם ממני או עשיר ממני, ק''ו שעליי לכבדו. ואם הוא דל ממני או פחות חכם ממני-גם אז עלי לכבדו כי כאשר הוא חוטא מזכין אותו ע''י זה שאומרים כי הוא רש ולכן לא יכל לקיים מצווה זו (לדוג' העני לא קנה אתרוג לסוכות,אז דנין אותו לכף זכות שלא היה לו כסף לקנות,אל אתה,העשיר,אותך דנים לכף חובה,שהרי היתה לך אפשרות,אל לא קיימת את המצוה). בכל מצב עליך לכבד אדם.

בקשר לשאלתך-אני לדוג' רואה אותי כהכי פחות צדיקה ודוסה גם מול חילוניה, כי יכול להיות מצב שלמרות שהיא לבושה ככה ומדברת ככה,הרי שעשתה מעשים גדולים ונסתרים, גם אם אני לויודעת עליהם. לכן לא כדאי לדון אף אדם אלא לראות את כולם מעליך-ע''מ שלא תיפול עליך חלילה מידת הגאווה והשחצנות.ולא הכוונה היא לרמוס את עצמך כ'הכי דפוק והכי לויודעת מה..' אלא לראות את כולם מעליך.

אשרייך צדיקה!!! שנזכה כולנו להבין מה שפינו אומר וכך לשמור יותר על שפתינו..ב"הצלחה!!!

לדעתי הכוונה פה~~אני~~
לדעתי הכוונה פה היא לא פועל ה''הבטה'' אלא משהו עמוק יותר
כאשר אדם מדבר ומביט בפנים של האדם אליו הוא מדבר, זה נקרא חוצפה, עזות מצח
הכוונה פה כמדומני היא שאדם לא צריך להרגיש חשוב יותר מכל אדם אחר, לא צריך להביט עליו ''מלמעלה'' עמו שאומרים
ז"א שאתה לא צריך להרגיש חשוב ומכובד וכד' יותר ממנו. לא עצם ההבטה אלא ההרגשה שעומדת מאחורי זה.
"חשוב בליבך כי אתה חייב ממנו"- כמו שאמרתי לעיל, אין זו ההבטה אלא ההרגשה. אינך יותר טוב מכל אדם אחר
ולקושייתך החכמה- סבורתני שגלגלי מוחי הדל אינם מספיקים לענות תשובה מספקת, אי לכך אשאיר את התשובה לגדולי החכמים בפורומינו המשמים. אך סברתי הינה שאולי זה גם קשור לזה שאין לדון אדם. אפילו אם נראה לך רשע, אינך צריכה להרגיש יותר טובה וחשובה ממנו

חן חן על תהייתך השנונה, יהי רצון שימשיכו גלגלי מוחך לסוב על צירם ולהעלות בפורומינו קושיות נעלות ונשגבות שכאלו , אשר יכריחו את גלגלי מוחינו המתנוונים לסוב על צירם החורק והחלוד ולהעלות סברות ומאי נפקא מינות...
צדיקות אינה נמדדת על פי המעשה אלא על פי העושה.אפחד
את צריכה לכבד כל אחד כי את לא יודעת מיהו ומהו (נסיבות חיים, מעשים, תודעה).
האפשרות היחידה שבה תהיה לך אפשרות לדעת (במידה המקסימלית) מיהו ומהו היא... להיות עצמו - משהו שאין ביכולתך...
אבל אַת עצמך, ולכן מי-את ומה-את את כן יודעת...

זה נראה לי תלוי מאיפה את באהאורושקוש
אם את באה ממקום של ענווה ובאמת כאילו את הרבה פחות ממנו אז זה טוב. אבל אם באים ממקום של סתם כזה לא מסתכלים בפנים אז זה יכול גם להעליב את האדם שאת מדברת איתו.

תודה רבה!!!זכוכית מגדלת
הנחתם דעתי, פחות או יותר .

לאין עוד מלבדו-את חייבת להכנס.שיראל.אחרונה
אני חושבת שהמשך הפסוק בחתימה שלך הוא:"אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה,בוז יבוזו לו"
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך