מה דעת רבינו לגבי השכלה בכלל? ובענייננו אדם שרוצה לעשות לו מעמד פרנסה וללמוד תואר או משהו מה רבינו היה אומר על זה ? (לימוד באקדמיה\מכללה וכו..) אשמח לדעות עם מקורות ומבוססות מדברי רבינו !
לימודים באקדמיהbreslover
תסתכל בקישור ...מישהו כל שהוא
דובר על כך באריכות (יתרה) לא מזמן...
אולי לא הרחבתי את השאלה מספיקbreslover
לא בדיוק עונה.. ואם כן אז על חלק. עכשיו השאלה זה גם על הפרנסה בכללי ? רבינו רוצה שנהיה עניים ? רוצה שיהיה לנו עבודה?
עכשיו לפי מה שמובא בפשטות יוצא שלפי רבינו אז אסור לגור בבית עם חשמל .. לסוע ברכב.. וכו וכו שזה ודאי שלא אז אם כן מה הכוונה המדוייקת?
וודאי שחשוב שיהיה לך מקצוע והכל.מבקש אמונה
רבינו לא נגד שיהיה לאדם מקצוע מכובד וידע לצורך כך. וכמובן שצריך חשמל ורכב והכל..
(לגבי הדיון בקישור, לא נראה לי שתצליח להוציא מסקנה.. הוא מאד ארוך.)
השאלה היא, האם באקדמיה לומדים רק מקצוע או שדנים בדברים שנוגעים בדברים שנגד התורה?
אפשר להגיד משהו?בת 30
מה מענין אותך?
מה חשוב לך?
ר' נחמן דיבר על מידת האמת. אדם צריך להיות במקום האמיתי שלו.
אי אפשר לקחת פסקה אחת של ר' נחמן וללכת רק איתה ולהשליך רק אותה על כל החיים. ר' נחמן דיבר ולימד על הרבה צדדים בנפש, ו בעולם.
היום, בכוונה לא ללכת ללמוד מקצוע כדי להיות עני זה לא שום דבר חוץ מטפשות.
גם התם במעשה למד סנדלרות. זה לא אומר שאתה צריך להיות סנדלר. אבל גם אל תהיה כמו החכם, שהתכלית שלו היא החקירה והחכמה.
טוב ללמוד חכמה, אם היא משרתת אותך לצורך עבודת ה', פרנסה וכד'. לא טוב שאתה תשרת את החכמה.
לענ''ד צריך שתהיה אמיתי עם עצמך- תדע מה תחום הענין, מה היכולות, מה הסיכוי להתפרנס מהמקצוע, ותלמד וזהו, בפשטות.
צר לי לאכזב אבל בליקוטי הלכותאנ"ש דשכם
יש דיבורים ארוכים וחריפים נגד חוכמות הגוייים (השכלה וכו ) זה בעניין השכלה אקדמאית שבוודאות אסורה באיסור חמור
אבל עיסוק בפרנסה דווקא רבינו מדבר על משא ומתן באמונה "תורה עם דרך ארץ"
אנ"ש דשכםbreslover
את העניין הזה אני מנסה להבין לעומק. כי יש מקצועות שאני בטוח שאין בהם שום חקירות וכפירות .
ולגבי החכמות בסוף כל פיפס זה חכמה גם החשמל זה חכמה ? אתה משתמש בדוד בבית ? רכב זה חכמה שהגויים המציאו אתה נוסע ברכב? המחשב שאתה מדבר פה זה חכמה של גויים אז איך זה מתיישב?
צריך לחלקמישהו כל שהוא
להבנתי ר נחמן ממליץ על מקצוע שאין בו חכמה למשל עבודות כפיים ולא הייטק
אבל שוב כבר דנתי בזה הרבה עם מבקש אמונה וכל אחד ישאל את רבותיו
לגבי פרנסה אני מדבר לא לגבי המצאהbreslover
אני לא מדבר על אדם שמחפש להמציא המצאות אלא על אדם שמחפש לעבוד והשאלה זה במה יהיה מותר לו לעבוד לפי רבינו ? (וחוץ מעבודת כפיים) והאם יהיה מותר לו ללמוד לצורך זה ?
ולגבי זה ענו לךמישהו כל שהוא
וניתן להבין שעפכ אדם עלול להידרדר מהעיסוק בחכמה כמו שקרה לחכם... ולהתחיל לאהוב את החכמה ואז מאמצעי זה הופך למטרה עד שכופר בהכל.
מי אמר שללמוד מקצוע מחייב ללמוד את חוקות הגויים?בת 30
ללמוד הנדסאות בכל מיני תחומים זה חכמות הגויים?
לא מדובר על מקצועות בתחום הרוח שנכנסים איתם לכל מיני מקומות של תפיסות עולם זרות.
מה הגדר?breslover
אז מה בדיוק מותר ללמוד באקדמיה ומה לא מישהו יודע לומר? ההנדסה ומטמטיקה וכו לא נכנס לגדר 7 החכמות מהם רבינו אמר להתרחק? והאם עצם הלימוד במוסד אקדמאי לא סותר את מה שרבינו אמר להתרחק מחכמות ומתרבויות גויים למיניהם ?
רבי נחמן מעודו לא אמר שזה צריך להתרחק מחוכמותטונה
זה סתם חוסר הבנה של טקסט פשוט.
אולי תשאל רב שמבין ותגיד לנו מה הוא ענהמבקש אמונה
אני אישית לא הייתי באקדמיה ואני לא יודע מה בדיוק מלמדים שם...
בגדול ללמוד מקצוע זה וודאי בסדר גמור.
מבקש אמונה..breslover
הרבה מקצועות לומדים אותם במכללות או קורסים וכאלה..
אקדמיה זה שם מאוד רחבבת 30
גם אם תלמד הנדסאות כלשהי במכללה, זה לא כמו ללכת ללמוד פילוסופיה של העת העתיקה. זה הבדל עצום
"ליקוטי הלכות" זה לא "דעת רבינו"טונה
זה ספר שהודפס הרבה מאוד שנים אחרי מותו
לשרת את החכמה זה לא הענייןbreslover
העניין הוא שצריך להתפרנס כדי לעבוד את השם כי העניות מעבירה על דעת קונו כך כתוב בשולחן ערוך .
עכשיו מה שחשוב זה דעת רבינו בעניין ואני רוצה להבין את הדברים ביותר דיוק ולא בכלליות כמו שמדברים פה.
לשרת את החכמה זה ודאי שלא כי אם היה אפשר גם היינו שורפים את כל החכמות של כל הגויים אבל זה לא המציאות .
עכשיו לגבי הפשטות יש דבר כזה זריקת השכל דסטרא אחרא וזה מה שאני לא רוצה לעשות לכן מברר באמת מה מותר ללמוד איפה מותר ללמוד ונניח שטוב ללמוד בשביל לרכוש מקצוע להתפרנס ממנו אז איזה מקצוע מה לא סותר את החקירות והכפירות שבהם בוודאי רבינו נלחם בכל כוחו ?
עיין פה. יש הלכה נפלא על טוב תלמוד תורה עם דרך ארץאנ"ש דשכם
20191206122301.pdf עיין הלכות גבית חוב מיתומים ג (חלק ז)
מותר ללמוד כל דבר בכל מקוםטונה
עדיף שלא ללמוד את ברסלב מחוזרים בתשובה כי זה רק מזיק
כל הדברים האלו לא נוגעים לתורת ברסלבטונה
תורת ברסלב בעיקרה היא עניין פנימי.
לא תמצא שום מקורות כאלו ובצדקטונה
כיוון שבתקופתו של רבינו , ברוסיה ממילא לא ניתן היה ליהודים ללמוד לימודים אקדמיים ומי שלמד בכל זאת היו מעטים מאוד שקיבלו רישיון מיוחד.
טונה אתה מדבר שטויותbreslover
ליקוטי הלכות מלא בהתנגדות להשכלה וגם רבי נחמן עצמו מדבר נגד החכמות נגד החקירות ונגד הכפירות שלהבנתי זה 3 דברים שונים
כך מדברים אנשים שלא מבינים.טונה
יש הבדל עצום ואדיר בין "ליקוטי הלכות" שזה ספר שנכתב עשרות שנים אחרי מותו של רבי נחמן, לבין מה שרבי נחמן חשב בעצמו.
מה שרבי נחמן אמר זה שאדם צריך לוודא שהוא נמצא במקצועו שבו הוא מרוויח הכי הרבה, כי אחרת מדובר בביטול תורה.
זאת דוגמא אופיינית לדעתו של רבי נחמן שהיא תמיד ברורה ותמיד הגיונית.
יתר הקישקושים על כפירות וחוכמות זה דברים שהמציאו הרבה שנים אחריו.
הנושא נבדק, ובשום מקום לא נמצא שרבי נחמן התנגד ללימוד נהחוכמות החיצוניות בעצמן.
הוא כן דיבר פעם אחת נגד אנשים שחיברו ספרי חקירה בעניין, אבל מדובר בספרים מסויימים , נדמה לי של רבי סעדיה גאון, הרמב"ם ועוד אחד. לא זוכר מי.
מדבריך ניכר שאין לך מושג קלוש בברסלב ולא למדת כלום.מבקש אמונה
חוץ מכל הקשקוש הזה שר' נחמן לא דיבר על חכמות...
ר' נחמן סמך ידיו על ר' נתן,
וחלק מליקוטי הלכות נכתב עוד בחייו של ר' נחמן וכשהוא מזכיר אותו הוא כותב "נרו יאיר"
לצערי זו לא פעם ראשונה שאתה כותב סתם דברים...
איזה שטות, אפילו רבי נתן לא ראה את כל הספר מודפסאינליאז
רובו יצא אחרי שרבי נתן נפטר.
סתם קישקושים של חוזרים בתשובה.
תפסיק לשנות ניק כל הזמןבת 30
תרצה או לאאנ"ש דשכם
המבינים הגדולים כיום בליקוטי מוהר"ן הם או חוזרים בתשובה או מקורבים פרט ליעקב נתן אנשין ואולי עוד כמה
הם אלו שטווענים שהם מביניםcintetitאחרונה
זה ההפך מהמציאות
טונה חחחbreslover
זה נכתב שחור על גבי לבן עניין החקירות וכפירות בליקוטי מוהרן וחיי מוהרן שיחות הרן וכו..
יש שני איסורים על מקצועות בברסלב. אסור להיות שוחטטונה
ואסור להיות מלמד בתלמוד תורה.
לגבי מקצוע בכללי, מה שמשתלם יותר, יותר טוב.
מלווה מלכה עם ישראל דגן שיחה נפלאהרוצהלהיותבשמחה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!