הי! תקדשו דקה ותקראו-אנונימי (פותח)

כמה שאלות מביכות (אז מזל שאני אנונימית)

בתור טרמחית מעניין אותי לדעת:

1. איך אפשר לחיות עם חברות 5\24?!  לא נמאס מתי שהוא?  ואם רוצים קצת זמן שקט יש כזה דבר?

2.  עד כמה זה נורא (לבררניות שבנינו) לאכול אוכל של אולפנה?

3. מסכימים (ברוב האולפנות) להשתחרר הביתה אם יש צורך (לא דחוף) או סתם להסתובב קצת קרוב לאולפנה?

4. במה יותר נוח להשתמש לדעתכן- בתיק או במזוודה?

5. איך מסתדרים עם זה שרואים את הבית פעם ב... (ושוב, לביתיות שבנינו).

6. ולשאלה הגורלית- יש כזה דבר למען ה' אולפנה מושלמת?!?! 

סתאאאם. אני יודעת שלא.

תגיבו. זה חשוב חושב

לא חייבת בהכרח אולפנה עם פנימיה. אם מסתדר לך להגיע לכזו ללאקרן-הפוך
פנימיה.

זה לא מביךך זה ממש הגיוניייהלום את אישתך!

והנה תשובות:חיוך

1.אם את חוזרת הביתה גם אמצע שבוע אז זה קצת התאווררות מחברות באולפנה, ואם את פנימיה מלאה אז את יכולה לפעמים בצהרים לצאת לטיול/ משו בסביבה (גם זה עם חברות מהאולפנה אבל לפחות זה חוויה שונה מסתם להיות באולפנה), וגם כשאת מתחברת לבנות ומוצאת את החברות שלך אז זה פחות נמאס כי עושים צחוקים ביחד, נהנים וכו...

2. אני לא כל כך בררנית ואני יחסית מסתדרת עם האוכל של האולפנה, לפעמים באמת אין מה לאכול אבל לומדים כבר להסתדר עם זה...

3. אצלנו לא כולם בפנימיה אז כשנגמר הלימודים יתנו לך לצאת כי לא יודעים אם את בפנימיה או לא, ובערב יותר אז מסכימים לצאת עם אישור מהמדריכה עד ארוחת ערב(היא תמיד נותנת אישור לא משנה לאן את רוצה ללכת) אבל אישורים זה ממש תלוי באולפנה...

4. לי יותר נוח עם תיק, בדרך כלל כל הבגדים נכנסים לי לתיק הרגיל של הביה"ס אז אני לא צריכה עוד תיק ואם לא אז אני מביאה עוד שקית, פשוט מזוודה זה להיסחב עם משהו גדול בדרכים וגם סתם זה ניתקע לך בפנימיה כל הזמן.. ותיק זה משו קטן, קליל, בקטנה..

5. אני בכללי ילדה פחות ביתית, ובכיתה ח' ממש חיכיתי לפנימיה שאני קצת ישתחרר מהביתקורץ לי אישית זה לא קשה וגם ככה אני יותר נהנית שאני חוזרת הביתה כי לא כל יום נמצאים בבית... אבל אם בהתחלה זה קשה לך אז תתחילי בהדרגה, בהתחלה תחזרי יותר הביתה עד שתתרגלי לפנימיה... גם פנימיה זה חיים אחרים, חוויה שונה, זה אווירה של פנימיה, צחוקים, לומדים להתחשב באחרים...

6. ברור שאין כזה דבר אולפנה מושלמת בכל מקום יש יתרונות וחסרונות,,אבל אם היתרונות גוברים על החסרונות בחשיבות שלהם (לא במספר) ואת מרגישה שאת נהנית שם, ממצא את עצמך, בונה את עצמך - אז זה אחלה, זה המקום בשבילך!!

שיהיה ממש ממש בהצלחה!!! תהני ובעז"ה שיהיה לך הכי טוב שיכול להיות!!! סורי שזה ארוך מידי..

קודם כל, ממש בהצלחה!חיה וקיימה

גם אחותי עכשיו טרמחית וזה באמת בירורים שחשובים לעשות... אפילו שכשישאלו אותך בראיון למה באת לא תגידי בגלל האוכלמוציא לשון

בכללי זה מגניב, כי אני שביעיסטית עכשיו, אז אני חווה את כל התהליך מהצד השני..

כל התשובות לשאלות שלך ממש תלויות באולפנא שבה תבחרי ללמוד.

ברוב האולפנות לדעתי יש את המרחב הזה השקט, שאין בו בנות (כל אחת מוצאת את הפינה שלה בסופו של דבר) שכשאת צריכה את השקט של את הולכת לשם, בלי בנות... הבעיה היא שלפעמים מישהי מוצאת אותך שם ואז היא חושבת שאת בודדה ומתחילה לחפור לךפטיש

לגבי האוכל - מתרגלים... יש אולפנות עם אוכל סביר יותר ויש כאלה שפחות, אבל תמיד מתרגלים בסוף. גם אם לא, את יכולה למצוא לעצמך את האיזונים. אצלנו באולפנא למשל יש פפשרות לאלאכול בחד"א ולהביא מהבית..

גם השיחרורים, יש אולפנות משחררות יותר ויש פחות. אצלינו אפשר להשתחרר חופשי יחסית, ואצל אחותי הגדולה זה היה די סיפור. את יכולה לנסות להגיע להסכמים עם אם הבית אם את רואה שזה קשה מידי ולא נותנים לך לחזור.

תיק או מזוודה, זה לגמרי העדפה אישית. אי אפשר להגיד מה יותר נוח. אני ספציפית חושבת תיק זה נוח יותר, אבל בהחלט יש הרבה מאוד בנות עם מזוודות.

לגבי המרחק והגעגועים מהבית, את יכולה להיות בחצי פנימיה או בלי פנימיה בכלל (תלוי באולפנה שתיהי בה ובאופציות שיש שם לגבי הפנימיה), ולהיתקשר כל יום. בהתחלה גם תוכלי לנסות לחזור מידי פעם (שוב, תליו בשיחרורים שתקבלי...) ובכלל, בסוף מתרגלים להכל.

ולשאלה הגורלית, בכל מקום יש יתרונות וחסרונות. אם את מצליחה למצוא את המקום שלך, שבו את מרגישה הכי טוב עם עצמך מבחינה נפשית, מצאת את המקום המושלם בשבילך.

מקווה שהצלחתי לעזור ושלא יצא ארוך מידיצוחק

לגבי תיק או מזוודהקרובה

מזוודה נוחה בשביל הסדר. אבל מי שנוסעת בטרמפים או אוטובוס- זנ ממש ממש לא מומלץ. באוטובוס הגלגלים מחליקים את המזוודה פנימה ובטרמפ אם אין מקום אי אפשר ככ לשים עליך. 

בהצלחה

..ידבניקיתאחרונה

מתפלפל

דבר ראשון בהצלחה גדולה בלמצוא אולפנא שמתאימה לך!קיבוצניקית
אנסה לענות לך על השאלות ממה שאני יודעת... ברור שבסוף זה תלוי באולפנא הספציפית שתבחרי...

1. בסה"כ אני חושבת שזה ממש טוב, כיף ובונה. ברור שלפעמים זה קשה ורוצים קצת שקט, אז לומדים למצוא את המקומות האלו אם זה הכיתה/החדר/פינה צדדית באולפנא.

2.מתרגלים, גם יוצא לפעמים ימים שבקושי אוכלים, ואפשר להביא נשנושים ודברים מהבית.

3. תלוי ממש באיזו אולפנא. אצלנו לרוב מרשים, אבל תלוי במחנכת...
דבר ראשון בהצלחה גדולה בלמצוא אולפנא שמתאימה לך!קיבוצניקית
אנסה לענות לך על השאלות ממה שאני יודעת... ברור שבסוף זה תלוי באולפנא הספציפית שתבחרי...

1. בסה"כ אני חושבת שזה ממש טוב, כיף ובונה. ברור שלפעמים זה קשה ורוצים קצת שקט, אז לומדים למצוא את המקומות האלו אם זה הכיתה/החדר/פינה צדדית באולפנא.

2.מתרגלים, גם יוצא לפעמים ימים שבקושי אוכלים, ואפשר להביא נשנושים ודברים מהבית.

3. תלוי ממש באיזו אולפנא. אצלנו לרוב מרשים, אבל תלוי במחנכת...

4.לי הרבה יותר נוח עם תיק, לנסוע עם מזוודה באוטובוסים זה נראלי ממש מעיק.

5. לי אין עם זה בעיה.

תודה ענקית לכל מי שענתה! הרגעתן אותי!אנונימי (פותח)

אז ככה:אנונימי (3)

דבר ראשון אין אולפנה מושלמת יש אולפנה מושלמת בשבילך

בסוף מתרגלים להכל הכל הכל ותמיד אם תרצי תוכלי למצוא את הפינה שלך להיות לבד, אבל הקרבה לחברות היא ככ גדולה שאני באופן אישי לא מרגישה צורך להתרחק, יש להן טקט הן יודעות להרגיע וגם כיף לי שהם איתי לא בטוח שתמיד טוב להיות לבד אבל כן לשים לב שזה קורה מדי פעם אחרת אין מתי לחשוב מה אני רוצה מעצמי וכולי

בהצלחה! ופנימיה זה מתנה ענקית תנצלי כל רגע

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך