הי! תקדשו דקה ותקראו-אנונימי (פותח)

כמה שאלות מביכות (אז מזל שאני אנונימית)

בתור טרמחית מעניין אותי לדעת:

1. איך אפשר לחיות עם חברות 5\24?!  לא נמאס מתי שהוא?  ואם רוצים קצת זמן שקט יש כזה דבר?

2.  עד כמה זה נורא (לבררניות שבנינו) לאכול אוכל של אולפנה?

3. מסכימים (ברוב האולפנות) להשתחרר הביתה אם יש צורך (לא דחוף) או סתם להסתובב קצת קרוב לאולפנה?

4. במה יותר נוח להשתמש לדעתכן- בתיק או במזוודה?

5. איך מסתדרים עם זה שרואים את הבית פעם ב... (ושוב, לביתיות שבנינו).

6. ולשאלה הגורלית- יש כזה דבר למען ה' אולפנה מושלמת?!?! 

סתאאאם. אני יודעת שלא.

תגיבו. זה חשוב חושב

לא חייבת בהכרח אולפנה עם פנימיה. אם מסתדר לך להגיע לכזו ללאקרן-הפוך
פנימיה.

זה לא מביךך זה ממש הגיוניייהלום את אישתך!

והנה תשובות:חיוך

1.אם את חוזרת הביתה גם אמצע שבוע אז זה קצת התאווררות מחברות באולפנה, ואם את פנימיה מלאה אז את יכולה לפעמים בצהרים לצאת לטיול/ משו בסביבה (גם זה עם חברות מהאולפנה אבל לפחות זה חוויה שונה מסתם להיות באולפנה), וגם כשאת מתחברת לבנות ומוצאת את החברות שלך אז זה פחות נמאס כי עושים צחוקים ביחד, נהנים וכו...

2. אני לא כל כך בררנית ואני יחסית מסתדרת עם האוכל של האולפנה, לפעמים באמת אין מה לאכול אבל לומדים כבר להסתדר עם זה...

3. אצלנו לא כולם בפנימיה אז כשנגמר הלימודים יתנו לך לצאת כי לא יודעים אם את בפנימיה או לא, ובערב יותר אז מסכימים לצאת עם אישור מהמדריכה עד ארוחת ערב(היא תמיד נותנת אישור לא משנה לאן את רוצה ללכת) אבל אישורים זה ממש תלוי באולפנה...

4. לי יותר נוח עם תיק, בדרך כלל כל הבגדים נכנסים לי לתיק הרגיל של הביה"ס אז אני לא צריכה עוד תיק ואם לא אז אני מביאה עוד שקית, פשוט מזוודה זה להיסחב עם משהו גדול בדרכים וגם סתם זה ניתקע לך בפנימיה כל הזמן.. ותיק זה משו קטן, קליל, בקטנה..

5. אני בכללי ילדה פחות ביתית, ובכיתה ח' ממש חיכיתי לפנימיה שאני קצת ישתחרר מהביתקורץ לי אישית זה לא קשה וגם ככה אני יותר נהנית שאני חוזרת הביתה כי לא כל יום נמצאים בבית... אבל אם בהתחלה זה קשה לך אז תתחילי בהדרגה, בהתחלה תחזרי יותר הביתה עד שתתרגלי לפנימיה... גם פנימיה זה חיים אחרים, חוויה שונה, זה אווירה של פנימיה, צחוקים, לומדים להתחשב באחרים...

6. ברור שאין כזה דבר אולפנה מושלמת בכל מקום יש יתרונות וחסרונות,,אבל אם היתרונות גוברים על החסרונות בחשיבות שלהם (לא במספר) ואת מרגישה שאת נהנית שם, ממצא את עצמך, בונה את עצמך - אז זה אחלה, זה המקום בשבילך!!

שיהיה ממש ממש בהצלחה!!! תהני ובעז"ה שיהיה לך הכי טוב שיכול להיות!!! סורי שזה ארוך מידי..

קודם כל, ממש בהצלחה!חיה וקיימה

גם אחותי עכשיו טרמחית וזה באמת בירורים שחשובים לעשות... אפילו שכשישאלו אותך בראיון למה באת לא תגידי בגלל האוכלמוציא לשון

בכללי זה מגניב, כי אני שביעיסטית עכשיו, אז אני חווה את כל התהליך מהצד השני..

כל התשובות לשאלות שלך ממש תלויות באולפנא שבה תבחרי ללמוד.

ברוב האולפנות לדעתי יש את המרחב הזה השקט, שאין בו בנות (כל אחת מוצאת את הפינה שלה בסופו של דבר) שכשאת צריכה את השקט של את הולכת לשם, בלי בנות... הבעיה היא שלפעמים מישהי מוצאת אותך שם ואז היא חושבת שאת בודדה ומתחילה לחפור לךפטיש

לגבי האוכל - מתרגלים... יש אולפנות עם אוכל סביר יותר ויש כאלה שפחות, אבל תמיד מתרגלים בסוף. גם אם לא, את יכולה למצוא לעצמך את האיזונים. אצלנו באולפנא למשל יש פפשרות לאלאכול בחד"א ולהביא מהבית..

גם השיחרורים, יש אולפנות משחררות יותר ויש פחות. אצלינו אפשר להשתחרר חופשי יחסית, ואצל אחותי הגדולה זה היה די סיפור. את יכולה לנסות להגיע להסכמים עם אם הבית אם את רואה שזה קשה מידי ולא נותנים לך לחזור.

תיק או מזוודה, זה לגמרי העדפה אישית. אי אפשר להגיד מה יותר נוח. אני ספציפית חושבת תיק זה נוח יותר, אבל בהחלט יש הרבה מאוד בנות עם מזוודות.

לגבי המרחק והגעגועים מהבית, את יכולה להיות בחצי פנימיה או בלי פנימיה בכלל (תלוי באולפנה שתיהי בה ובאופציות שיש שם לגבי הפנימיה), ולהיתקשר כל יום. בהתחלה גם תוכלי לנסות לחזור מידי פעם (שוב, תליו בשיחרורים שתקבלי...) ובכלל, בסוף מתרגלים להכל.

ולשאלה הגורלית, בכל מקום יש יתרונות וחסרונות. אם את מצליחה למצוא את המקום שלך, שבו את מרגישה הכי טוב עם עצמך מבחינה נפשית, מצאת את המקום המושלם בשבילך.

מקווה שהצלחתי לעזור ושלא יצא ארוך מידיצוחק

לגבי תיק או מזוודהקרובה

מזוודה נוחה בשביל הסדר. אבל מי שנוסעת בטרמפים או אוטובוס- זנ ממש ממש לא מומלץ. באוטובוס הגלגלים מחליקים את המזוודה פנימה ובטרמפ אם אין מקום אי אפשר ככ לשים עליך. 

בהצלחה

..ידבניקיתאחרונה

מתפלפל

דבר ראשון בהצלחה גדולה בלמצוא אולפנא שמתאימה לך!קיבוצניקית
אנסה לענות לך על השאלות ממה שאני יודעת... ברור שבסוף זה תלוי באולפנא הספציפית שתבחרי...

1. בסה"כ אני חושבת שזה ממש טוב, כיף ובונה. ברור שלפעמים זה קשה ורוצים קצת שקט, אז לומדים למצוא את המקומות האלו אם זה הכיתה/החדר/פינה צדדית באולפנא.

2.מתרגלים, גם יוצא לפעמים ימים שבקושי אוכלים, ואפשר להביא נשנושים ודברים מהבית.

3. תלוי ממש באיזו אולפנא. אצלנו לרוב מרשים, אבל תלוי במחנכת...
דבר ראשון בהצלחה גדולה בלמצוא אולפנא שמתאימה לך!קיבוצניקית
אנסה לענות לך על השאלות ממה שאני יודעת... ברור שבסוף זה תלוי באולפנא הספציפית שתבחרי...

1. בסה"כ אני חושבת שזה ממש טוב, כיף ובונה. ברור שלפעמים זה קשה ורוצים קצת שקט, אז לומדים למצוא את המקומות האלו אם זה הכיתה/החדר/פינה צדדית באולפנא.

2.מתרגלים, גם יוצא לפעמים ימים שבקושי אוכלים, ואפשר להביא נשנושים ודברים מהבית.

3. תלוי ממש באיזו אולפנא. אצלנו לרוב מרשים, אבל תלוי במחנכת...

4.לי הרבה יותר נוח עם תיק, לנסוע עם מזוודה באוטובוסים זה נראלי ממש מעיק.

5. לי אין עם זה בעיה.

תודה ענקית לכל מי שענתה! הרגעתן אותי!אנונימי (פותח)

אז ככה:אנונימי (3)

דבר ראשון אין אולפנה מושלמת יש אולפנה מושלמת בשבילך

בסוף מתרגלים להכל הכל הכל ותמיד אם תרצי תוכלי למצוא את הפינה שלך להיות לבד, אבל הקרבה לחברות היא ככ גדולה שאני באופן אישי לא מרגישה צורך להתרחק, יש להן טקט הן יודעות להרגיע וגם כיף לי שהם איתי לא בטוח שתמיד טוב להיות לבד אבל כן לשים לב שזה קורה מדי פעם אחרת אין מתי לחשוב מה אני רוצה מעצמי וכולי

בהצלחה! ופנימיה זה מתנה ענקית תנצלי כל רגע

אולפנת תהילהלא בטוחה ב100%

אני עולה לי' ואני רוצה אולפנה שדומה לראשית אבל בלי פנימיה (או אפשרות של גם וגם) שמעתי שתהילה זה טוב מישהי יכולה אולילתת ליל פרטים יותר עליה 
על איך זה באמת מבפנים?
תודה רבה 😊 

מקום ממש חמודאמונה :)אחרונה

מחנך לתורה ועבודת ה' בשמחה, כולל קיום הלכה ברצינות

הרב של האולפנה הוא הרב שלמה אבינר וזה הקו החינוכי בגדול אבל הבנות כן מסגנונות מגוונים, כן תורניות מאוד

אסור סמארטפונים, מבחינת צניעות דורשים ללכת עם גרביים ושיער אסוף

זו אולפנה כן קשוחה יחסית מבחינת כללים ודוסיות, תחליטי אם מתאים לך. מצד שני ממש כיף שם, אווירה של שמחה וחיים, וגם לימודים ברמה גבוהה. יש הרבה קשר אישי עם הצוות.

עוד אולפנות בסגנון הזה בירושלים: עטרת רחל, תאיר ציון והדר

משהי מכירה אולפנת מים חיים ואורי בציוןנתן סייה

מה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח 

מחפשת עזרה במציאת אולפנהbula

הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת

עם פנימיה

גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק

אשמח להמלצות

באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול

אולי רעיה?אשר ברא
רעיונותאמונה :)

אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל

אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..

יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?

ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה

יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק

שבות קצת יותר פתוח אבל שמעתי דברים טוביםתודה ל-ה' יתברךאחרונה
שמעתי גם על אולפנת צומחת בחרישאשר ברא
היא נסגרת. המנהלת עוברת לעכו ושם פותחיםיעל...
ממליצה לך לבדוק, נשמע שהולך להיות מקום טוב
משהי יש פרטים על אולפנת אורי בציונתן סייה

מה הסגנון

??נתן סייהאחרונה

??

למשהו יש פרטים על אולפנות אורי בציון, תאיר ציון?נתן סייה

מה הסגנון בנות איך שם??

תאיר ציון בגדול היא המשך של בי"ס צופיה בגבעת שאולמתואמתאחרונה
בנות דוסיות מאוד. אין שם פנימייה.
אולפנה חסידיתנתן סייה

רציתי לגעת לגבי אולפנה חסידית חזקה רוחנית חרדל חסידי סגנון גבעות עם צוות חם שקרוב למעלה אדומים ירושלים וכו

אין כזאתאשרינווואחרונה

יש את תפארת במגדל העמק

ויש כל מיני אולפנות חרדליות בירושלים אבל לא חסידיות

אולפנת כפר פינס, אולפנת אמנהשם מיוחד

בוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?

אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע

מחפשת אולפנה?תורת חיים בעiז

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות

מוזמנות להינות אולפנות ארצי

בטוחה שזה לא תוצר של AI?נייקיי
בעיות עברית ותחביר לאורך כל המסמך. 
ואו איכותי!7410

כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)

כל הכבוד על היוזמההודיה לה':)אחרונה

אולי יעניין אותך