אישתי משתמשת במילות גנאי לילדיםמשהו מיוחד

יש לנו 2 ילדים קטנים בגילאים 2 -4 וכשאישתי מתעצבנת עליהם, דבר שקורא לעיתים מספר פעמים בשבוע, אני יכול לשמוע אותה צועקת מילים כמו "מטומטמם", "טיפש", "חולה נפש".

אני חושש שזה יפגע בילדים, אם לא עכשיו אז כשהם יגדלו. וזאת מעבר לתחושת האי נוחות שזה גורם לי בכל פעם.

אני יודע שאם אני אעיר לה יתכן שהיא תיפגע ואני ממש לא רוצה לפגוע בה. מצד שני אני חושב שאני חוטא לתפקידי כאב המשפחה.

מה דעתכם?

שאתה צריך בהחלט להעיר לה! אולי היא לא יודעת למילים ולנזקנפש חיה.
אם אכן הסיפור אמיתי
ונתקלתי בחיי בנשים מסכנות שלא יודעות להעריך נכון את עצמן ואת ילדיהן על אף קשיי החיים
צריך בהחלט להסב את תשומת ליבה

ואפילו לפעול במישור ההפוך
להעצים אותה
להרבות במילים טובות ומחזקות על כל תפקוד שלה
ולו הקטן ביותר
למקד אותה על הטוב שיש בה, להרגיל אותה להאמין ולדמוח בעצמה והסביבה , ולצמוח הפנימיות. וכשאישה צומחת ומרגישה טוב- כל הבית מושפע מזה!

ואחרי המעשים יימשכו הלבבות .
והילדים ייצמחו בעזרת ה' לתפארת .

אם חלילה דבר כזה נמשך, כדאי מאד להתייעץ הלאה,
אכן זה מאד לא בריא לחיות באווירה כזו.

ה' יצליח לכם!
ואיך אתה מכנה אותם?מושיקו
שתראה שאתה מכנה אותם ומתבטא בצורה נכונה גם בשעת עצבים.

היא תלמד.

זה יותר יעיל מאשר ביקורת
תשתדל אתה עצמך להיות דוגמא חיובית ובונה, זה יעיל יותרנפש חיה.
מאשר שיחות שישדרו לה ציפייה לשינוי ממנה.
והוא תלך בעקבות הטוב
ותצליחו

ממליצה על ספרי מרים אדהאן.
לשוחח על זה בנינוחות ולא בפני הילדיםהסטורי
אתה צודק לגמרי. אבל צריך לשים לב איך להעיר לה בצורה שהדברים יתקבלו. בשעה נינוחה, כשהיא רגועה והילדים לא לידכם (אין יותר גרוע לילדים, מהורים שדוברים אחד לשני את המילה) - תעלה את זה, כמובן תפתח בשבחים (אמתיים!) על איך שהיא מטפלת בילדים ומשקיעה בהם וכד' ומשם לעבור לנושא.

בהצלחה.
תדבר איתם בשפה נקיה ותתפלל שהמסר יעבוראיזה יום שמח

ובזמן רגוע מאד תעלה את זה איתה

תגיד לה שאתה מבין שקשה לה והם משגעים אותה וכל מיני כאלה אבל אתה מרגיש שזה לא נכון לילד לגדול ככה

ועוד כל מיני..

מסכנים . זה נוראליאן
יפה שאתה לא רוצה שאשתך תיפגע ממך אבל הלוווו בנתיים הילדים נפגעים ממנה. כנראה זה יוצא לה מלחץ וברור שהיא לא מתכוונת לזה אבל גמאני עם כמה קטנים ולחוצה ולפעמים הם מוציאים אותי מדעתי אבל לקלל אותם זה טו מאצ'
אסור אסור אסור!אושפיזין מהירח
זה פוצע להם את הנפש! תעצור את זה עוד היום זה קו אדום!
חוץ מזה היא אמא טובה?מופאסה
אם כן, אז לדבר על זה בזמן שהיא רגועה.

יודעת מאמי, שמתי לב שאת קוראת לילדים כך וכך כשאת מתעצבנת ושמעתי מיועץ חינוכי בכיר שזה ממש פוצע בנפש הילדים וכו'.
תכין את זה בראש, בטח לא ישתנה בפעם אחת אבל לאט לאט זה ייכנס בע''ה
ואווווווו. איום ונורא.היופי שבך

מניסיון מר מאוד.

כך היה ועדיין אצלנו. ויצאנו כולנו חסרי ביטחון בכל התחומים ותלותיים מאוד בה.

3 אחיות ירדו מהדרך.

אני בזכות בעלי יוצאת משם.

זה מירשם/ תפריט לאמלל את הילדים. לרמוס עד העפר את נפשם ואישיותם .

חשוב מאוד לדבר איתה בצורה רגועה על זה. והייתי אומרת להתייעץ!

ברור שאתה צריך להעיר לה.סודית

^^^חדשה ישנה
ואם אתה רוצה שזה באמת יעזור והיא תפסיק עם זה, צריך להגיד כשהיא רגיעה ולא כשהיא באמצע עצבים.
אתה פוחד שהיא תיפגע?הריונית ותיקה
איפה ההגיון ?! אתה לא פוחד שהילדים שלך יהיו מצולקים לכל החיים?
אותו האופי גם מולוסודית

אתה לא צריך להעיר להבת 30
זה לא ענין של להעיר.
זה ענין של לשבת איתה ולהגיד שזה פשוט לא יכול להיות ככה. בשום צורה שהיא.
להגיד באהבה, להבין שאולי ככה היא גדלה, להבין שקשה לה כשהילדים משגעים אותה, אבל לחתוך את השימוש במילים האלה
זה באמת גרוע..ד.

דבר איתה.

תסביר שזה מזיק לילדים, פוגע בהם.

שאח"כ הם ידברו כך בגן הילדים ובביה"ס, וישאלו אותה על זה - ומלבד הנזק, גם יביש אותה כשיתברר שזה בא ממנה..

לא שייך "לפגוע". להסביר דבר נכון בצורה של שיחה בנחת, זה לא לפגוע. זה לעזור גם לה.

זה הנזק שאתה מוצא? שאחר כך ידברו בגן?הלוי מא
אולי הנזק גדול יותר בפגיעה בדימוי העצמי בערך העצמי ולאחר מכן יפגע ביכולת שלהם להיות אנשים שלמים?
זו קריאה מוטעית כמובן..ד.אחרונה
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ט"ו בכסלו תש"פ 13:57

כמובן, לא זו הכוונה. הרי הענין הוא קודם כל, עצם זה שהיא מדברת ככה אל ילדיה, שזה דבר נורא; קודם כל מצד עצמו, וגם ההשלכות שהזכרת.

אלא בהיות שרואים שהיא מתנהגת בצורה כזו, שאינה צורה נורמטיבית, משמע - או לא תופסת את הענין, או לא משתלטת עליו; לכן אמרתי שני דברים - 

קודם כל, שיסביר לה שזה מזיק לילדים, פוגע בהם.

אח"כ - משהו נוסף. לא כ"הסבר" למה זה פוגע (צריך לקרוא, כאילו גם המשפט השני הוא המשך של
ה"תסביר לה". עוד משהו) - אלא דבר שאולי יגרום למי שאינה מבינה דבר כזה או משתלטת עליו, לעצור בעד עצמה בכל זאת - שיבחינו בצורת הדיבור הזו אצלם; ואז - מלבד עצם הנזק שגם הם ידברו כך, נוסף על הנזק והפגיעה שהוזכרו קודם לכן - היא תתבייש כשיתברר מתוך שפנו אליה לבדוק מה עם הילדים, שזה בכלל בא ממנה, שככה היא דיברה אליהם בבית..

ומה נעשה? אכן לפעמים אדם שאינו משתלט על משהו, זה מה שיכול לגרום לו להצליח לתפוס את עצמו.

וכבר אמר הרמב"ם: אומר אני לאדם, הלוואי ישמור על גופו כמו שהחמר שומר על חמורו...

נו.. לא ראוי שאדם יבין את ענין בריאות גופו יותר מאשר את שמירת חמורו?.. ואעפ"י כן, לצערנו זו דרכו של עולם, שלפעמים נימוקים "פחותים", גורמים להיזהר בדברים הרבה יותר מהותיים.

וכבר העיר הרב קוק זצ"ל, אחרי שציטט את דברי הרמב"ם הללו, על התופעה המצערת הזו, במאמרו "על במותינו חללים".

לדעתי באותו רגעסיה

תגיד לה מה קורה את שמה לב איך את מדברת

אסור להעיר אחד לשני ליד הילדים זה יוצר הרס ונזק מוחלטמוש השור...
מה גם שלא מתפקידנו לחנך את בן הזוג
זה לא לחנך אותו, אתה פשוט מגן על הילדים שלךחדשה ישנה
הילדים גם שלהמוש השור...
עדיף באותו רגעבת 30
להגיד לה ''אני רואה שממש קשה לך כבר, לגבי תנוחי קצת, אני אחליף אותך''.
חילוקי דעות בין ההורים זה הרס מוחלט לנפש הילדמוש השור...
ההורים זה הביטחון הנפשי ומקור התמיכה של הילדים. כשההורים מתווכחים כל המבנה הנפשי והחוסן מתערער
איפה אתה רןאה ויכוח במה שכתבתי???בת 30
ההפך. הוא מזהה שקשה לה ושולח אותה להרגע בזמן שהוא מטפל בילדים.
ויכוח? חילוקי דעות?
ההפך. הילדים רואים הבנה ורצון לעזור
התגובה שלי היתה להערה בה נאמר ש"אתה מגן על הילדים שלך"מוש השור...
הפתרון שהצעת מעולה.
זה לא נכוסיה
אבל יש חילוקי דעות להחביא מהילדים זה לא נכון. אחכ הם מתחתנים ואם יש ביניהם חילוקי דעות הם נבהלים כי לא ראו בבית.
ברור שדברים מאוד מהותיים לא אתווכח ליד הילדים אבל יש דברים שכן זה העולם. צריך רק לא לקלל לא להשפיל. אבל להגיד שיש לי דעה אחרת לא מוצאת בעיה. זה שהתחתנו אנחנו אמורים להיוך באותה דעה? שני בני אדם לכל אחד יש דעה. ואם הוא רוצה לפתוח מזגן ואני רוצה לכבות בטח שאני לא אגיד לו בו לחדר נתווכח על זה. אגיד קר יגיד חם לא יודעת מה יקרה בסוף אולי נתןכח אולי מישהןא יותר.
וחוץ מיזה שבקשר לילדים. אם בעלי יגיד לידם מילה לא נכונה או פוגעת בטח שאני אגיד כי אני לא מוכנה שהם יושפלו ואמא עמדה שם ונתנה לזה יד. אני מתנגדת לזה
אתה צודק ברגישות לאישתך והרצון לא לפגוע בהמוש השור...
בכך אתה ממלא את תפקידך כאב המשפחה ואתה נאמן לאישה שכרתת איתה ברית. תמשיך כך כל הכבוד!! אישתך צריכה עכשיו את העזרה שלך ואתה צריך להיות מגוייס אליה לעזור לה כפי שברור שהיה קורה ההיפך אם הקושי היה אצלך.
חשוב לגייס תקשורת מקרבת ולא שיפוטית כי אתה לא המחנך שלה אלא בעלה.
תבחן עם עצמך כמה נקודות:
האם כשאישתך מדברת כך זה ברגעי תסכול וקושי ואז זה מתפרץ על הילדים או שזה שפה שגרתית אצלה?
האם אחרי אירוע כשהיא רגועה היא מביעה חרטה וקושי על שהיא צועקת עליהם?
האם זה קורה גם בחברת אנשים אחרים או רק בבית?
בכול מקרה כשאתה משתף אותה תביע את הקושי שיש לך לראות אותה כך .לדוגמא:
קשה לי לראות אותך כש...... היתי שמח ש.... דבר על הרגשות שלך על הרצונות שלך ואל תכניס את הילדים לסיפור...ברור שהיא יודעת שזו לא שפה נכונה, היא לא צריכה שתאמר לה. אתה רק בצד שלה כדי שהיא לא תיכנס למגננה. לא קל להכיר בעובדה שאתה מזיק לילדים שלך....
התפקיד שלך זה ליצור איזון ורק להאיר בנקודות טובות ותשבחות את הילדים שלך וגם את אישתך כל הזמן. תהיה מקור לעוצמה חיובית בבית וממילא זה יחלחל. רק לשבח ולא להעיר
אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך