שיתוף קטן... (על חבר שמתמודד, בצד הנפשי)One Step Closer

אני לא יודע מה כל אחד מכם עובר,
אני מאמין ויודע שלכל אחד מכם יש קשיים, אבל כרגע, הכי אוכל להזדהות עם אותם אנשים, בחורים ובחורות, שהקשיים שלהם הפכו להיות החיים שלהם. עם אותם פרצופים מסכנים, מלאי סבל ותלאות, של האנשים השקופים שהולכים בשקט בצידי הרחוב.

אני כותב על הקושי שלי לראות חבר ותיק שלי, שוקע, תובע, בקשיים של עצמו.

"אבנים שחקו מים"..., "חיים שחקו קשיים".

הוא שחוק, אין בזה ספק.

קשה לתאר את זה לאנשים שלא מכירים את ההתמודדות עם אותם "קשיים" (מילה חצי מכובסת שלא באמת מסכמת את מה שהוא עובר). התמודדות יום יומית, שעתית, רגעית -אנאערף! אני רק יודע שהבן אדם מתפורר לי מול העיניים, ולקח לי יותר מדיי זמן לראות את זה.

היום, כשהבן אדם מתפרץ מולי בבכי (אחרי שלא ראיתי אותו בוכה בחיים), ולא רק, קל  להיות "חכם בדיעבד".

היום, אני מסוגל יותר, ולו במעט, לחוש את מה שהוא חש, להבין את הכאב שלו.
לא כאב שהתחיל אתמול, או שלשום, אלא כאב שהיה בן הלוויה שלו במשך שנים.

כן, היום במבט לאחור אפשר להבחין שהוא תמיד היה שם, לידי. מסכן, הולך שפוף בעיניים קרועות,

וחיוך מרוח מאוזן לאוזן.

בתור בן אדם נורמטיבי, קל להתעלם מכל ה"הפרעות" מסביב, לדבר עם חבר שלך שיחת חולין בגובה העיניים. זה קורה אפילו באופן בלתי מודע.

כי נכון, כשהסתכלתי לו בעיניים לא יכולתי להתעלם ש"משהו עובר עליו". וכן, תמיד קצת ריחמתי עליו, כשראיתי שהוא "טיפוס" יותר סגור, יותר שקט, יותר בודד. ובכל זאת, תמיד כשהתחלתי לשאול אותו משהו "מעבר", הוא הישיר אליי מבט ואמר בהחלטיות "הכל בסדר".

אז בסדר.

"אני בעצם עוזר לו עם הסמול טוקס האלה, אני משאיר לו מקום לתקשורת ולא חונק אותו עם דיבורים על דברים שלא נעימים לו" זה מה שאמרתי לעצמי. וזה הגיוני. זה רציונלי, זה נכון.

אבל זה היה מצב סטטי שנמשך הרבה זמן.
וזמן, הוא קריטי פה.
כי ככה זה, כשעוד טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה שוחקות את האבן, בסוף היא מתפוררת, ואז רואים מה שתמיד היה בתוכה, ולא ידענו.

נכון, צריך הרבה חכמה ורגישות להבין מה המצב של הבן אדם. אם זה תקופה שתעבור, או שהוא באמת נקלע למצב שהוא לא יכול לצאת ממנו לבד. גם זה קיים.

אני נשארתי להמשיך להתלבט אם יכולתי לדעת, אם היו נורות אזהרה, ואם אולי העדפתי להתעלם מהאותות ש"החכמה והרגישות" שלי שלחו לי.

אני לא מלא אשמה כי "הייתי צריך", אני מלא צער כי אולי "הייתי יכול".

לפעמים כשאנחנו מהססים – "כי הוא לא נותן, כי לא נעים" - אנחנו מאבדים הזדמנות להציל אותו מעצמו.

הוא באמת האמין ש"הכל בסדר" (ככה אני מבין מהשיחות שלנו היום),
ובחיי, גם עכשיו אני רואה שהוא עוד מתקשה לקבל משהו אחר.

אם באמת היה אכפת לי ממנו הייתי צריך להחזיק לו חזק בכתפיים, להגיד לו את מה שלא נעים לי להגיד, ומה שלא נעים לו לשמוע : "אחי, אתה לא בסדר, תטפל בעצמך".לא להרפות עד שהוא מסכים.

מי יודע כמה כאב מיותר הייתי יכול לחסוך בשבילו.

וואו. עצוב מאוד. תודה ששיתפתנאור97
אבל אני לא בטוח שהיית מצליח לשכנע אותו להסכים
מרגש מדהים כמההפי
צריך באמת להתעניין באמת להסתכל מעטים האנשים שיהיו שם בשבילך באמת

זה עצוב באמת אני יכולה לשתף אותך שהיה יום שלא הרגשתי טוב וסתם שאלו אם אני רוצה תה אפחד לא באמת הכין ..
(הייתי במקום שזה לא הסביבה הטבעית שלי) היו כאלה שפשוט התעלמו. בסוף זה היה רציני ..
אני לא מבינה את זה אם אני רואה אפילו אדם זר לגמרי שקורה לו משהו ישר אני יעזור .
וכל הכבוד לך תמשיך להפיץ אור בעולם ואל תתייאש כי הרבה לא כמוך מה לעשות..
קודם כל, שמח ששיתפת את זהוהוא ישמיענו
בשמו כי זה נושא חשוב ממש.

דבר שני- אשמח לשמוע עצות/ רעיונות.
כי לרוב גם אם מבחינים בזה שיש אנשים יותר שקטים/ סגורים, אז משתדלים יותר להתעניין בשלומם באמת, אבל כשהם אומרים 'הכל בסדר' גם אם מבינים שמשהו לא כ''כ בסדר- ומנסים לדובב אותם הם יוצרים תחושה שהם לא רוצים שיחפרו להם. ולא נעים לגרום להם אי נעימות...
ברור שזו לא בעיה שלהם, חס ושלום באמת לא שופט אותם!. רק השאלה שלי היא- אז מה אתה מציע? (אשמח לשמוע)
תשובה...One Step Closer

תודה שקראת 🙆‍♂️
מה שאתה אומר נכון, כמו שאתה מבין זאת דילמה שגם אני נתקלתי בה. לא הגעתי לתובנה ברורה מה לעשות במצב כזה, גם לא חושב שיש אחת כזאת.

לא יודע בתור מה אתה שואל אותי, אני יכול רק לדבר על ה"מקרה" שלי, אולי אני לא מכיר מספיק, אז קח מזה מה שאתה רוצה, לשיקול דעתך מה מתאים ומה לא.

יכול להיות שאת התחושה הזאת שהם יוצרים כמו שאתה אומר "שחופרים להם", הם מפנים גם כלפי עצמם כשיש להם מחשבות כאלה, אני מניח שזה נובע מאיזה צורך בסיסי לגונן על עצמך, לא קל להתעמת עם מציאות עגומה פנים אל פנים...

הגזמתי עם התיאור של "הייתי תופס לו בכתפיים וכו' " (ביטוי של התיסכול שלי ..), אין ספק שזה צריך להיעשות ברגישות.
אמת שלהגיד ישירות למישהו "אתה לא בסדר" או אפילו לתת לו הרגשה שהוא לא בסדר, לעניות דעתי זאת *לא* הדרך... במיוחד בגיל צעיר כשעוד לומד על עצמו ועל העולם, הוא לא רוצה לשמוע שאנשים ביקורתיים כלפיו בגלל ההתנהגות שלו, אפילו ירחיק אותו יותר.

יש משמעות לשיחות הקטנות, לא אומר שצריך לוותר עליהם (לפעמים זה הקשר היחיד שנשאר לך עם הבן אדם), אבל שזה לא ייגמר שם.
שוב, זה מאוד תלוי בבן אדם ובמצב שהוא נמצא...
אישית, אני חושב שאם הייתי יכול לחזור בזמן לצורך העניין, מה שבעיקר הייתי מנסה לעשות זה להביא *אותו* להבנה הזאת שמשהו לא תקין. לא בו, אלא במצב שהוא נמצא בו. עם הרבה קבלה, בעדינות, לא בהיטפלות, אבל כן לא לוותר על לשדר בבהירות את דעתי הכנה, שיכול להיות טוב יותר, וגם אם הוא לא מאמין שצריך להיות, או אם הוא כבר שכח מה זה אומר, ומי הוא בכלל, אני לא שכחתי, ולי יש דעות אופטימיות מוצקות וברורות. משולבות באמונה שכדי שזה יקרה צריך לפעול, לטפל, לא לחכות.
(במקרה שלי הוא בחור יותר בודד, גם כשנמצא בחברת אנשים הוא לא באמת איתם. חשבתי לעצמי, שהוא לא קיבל שום קנה מידה חיצוני על המצב שלו כל כך הרבה זמן, שייקח לו זמן להבין שיש גם משהו אחר).
אם אני אנסה לסכם... : • אל תנסה "לדובב" אותם. אם הם מדברים - קודם תקשיב, תנסה לראות את ההיגיון שלהם באופן נקי. *תראה* להם בכנות את ההיגיון שלך.
• אל תהיה ביקורתי, אל תיתן להם תחושה שהם לא בסדר. תהיה עדין, תן מרחב.
• תגרום להם לראות שיש יותר "בסדר" ממה שהם חושבים. שגם אם הם השלימו עם המצב שלהם הם לא חייבים להסתפק בו. תחזיר להם את תחושת החיים, שמורכבים מכשלונות (ורע) אבל גם מהצלחות (וטוב), וככה זה צריך להיות.
• אם זה לא ככה, אם הם לא מרגישים "חיים", אפשר להתמודד עם זה, אבל צריך *לפעול*, לטפל. זה לא משהו שאפשר להשאיר באוויר, כי הוא רק נהיה גרוע יותר עם הזמן !
• אל תירתע אם הם ממשיכים לדחות אותך! תישאר קרוב אליהם, ותישאר בשלך. בהחלט ייקח זמן עד שהמסר ייקלט , יחלחל, ויצמיח פירות. זה סוג של מסע שיכנועים סמוי, תאמין בפוטנציאל שלו להצליח.
• ובסופו של דבר, זה באמת מחוץ לידיים שלך, והבלעדיות על החיים שלהם היא לגמרי שלהם ולא תוכל לשנות אותם אם הם לא רוצים. וזה בסדר, לכל אחד יש את הנתיב שלו אל האושר.
תודה רבה! אשריךוהוא ישמיענו
שאלתי אותך בתור אדם (אתה) שאכפת לו מהזולת.. קח את זה כמחמאה
"אחי, אתה לא בסדר, תטפל בעצמך"ברוקולי

צריך הרבה דיוק והרבה ענווה להגיד משפט כזה.

אני מקווה שחשבת טוב לפני שהוא נאמר.

אפשר להגיד את המשפט הזה בכ"כ הרבה צורות ודרכים 

אבל שאפו לך על ההכלה. 

נכון! תלוי מצב, אבל מסכים שעקרונית זה לא צריך להיות כ"כ ישירOne Step Closer
את יכולה לראות חלק מהתשובה שכתבתי לבחור למעלה (זה ארוך חחחח), שבה אני מסתייג מעט ממה שכתבתי בתחילת השירשור.
קראתי, כל הכבוד לךברוקולי

נשמע שאתה חבר טוב במקום הנכון. 

זה לפעמים סזיפי. אבל בסוף זה משתלם 

תודהOne Step Closer
חחחח מאוד סיזיפי (ולא תמיד משתלם...).
צריך להיות מאוד אכפת לך מהבן אדם,
או מאוד לא אכפת לך ואז אתה יכול להגיד לו משפט כזה ("אחי אתה וכו'") בלי בעיה.
מי יודע, אולי זה טוב יותר מכלום...
כתבת יפה ממש, אשריך...!השתדלות !
ובקשר לתגובה הזו- אם תאמר לאדם משפט כזה כשלא אכפת לך ממנו זה יכול דווקא לגרום לנזק...
כי הדבר האחרון שהאדם הזה צריך זה אנשים שהם לא חלק מהחיים שלו והם חווים את הדעה שלהם עליו ועל ההתנהגות שלו.

לא יודעת עד כמה התערבות כזו הייתה עוזרת בכל מקרה, ומונעת או חוסכת כאב, אבל זה כן נחמד לדעת שדואגים לך
תודה רבה !One Step Closer
(פה אני סתם ממשיך את הדיון על התגובה, לא חייבת לקרוא/להגיב)

כשאת חיה בחברת אנשים כל הזמן קורה שאנשים שאת לא מחשיבה כחלק מהחיים שלך מגיבים (אפילו בלי מילים) על ההתנהגות שלך.
תרצי או לא, זה גם משמש מדד (לא תמיד אמיתי או צודק) לבן אדם איפה הוא נמצא.
בגלל שזה כבר נתון, אולי לפעמים דווקא אם החברה תשדר בצורה יותר ברורה שאת לא בסדר, זה ידרבן אותך לעשות משהו כדי "להתיישר". נכון שזה מנגנון שיש לו הרבה חסרונות (במיוחד כשה"לא בסדר" שאת מואשמת בו לא מחייב ונתון לפרשנות), אבל אולי יש לו גם צדדים חיוביים.
מה שבטוח הוא הרבה יותר חזק ואפקטיבי מאשר טיפטוף עדין של מסרים שאת מקווה שישאיר רושם, לפחות במובן של להוציא את הבן אדם מהמגעל שהוא נקלע אליו. "כאפה שמעוררת אותך להתאפס על החיים" אם תירצי.
נכון.השתדלות !
אבל זה במצב בו אדם לא יודע שהוא לא בסדר.
בדרך כלל בנאדם יודע שהוא לא בסדר. הוא פשוט מתכחש לזה/רוצה לשקוע בזה/ חושב שזה יעבור לבד, ולא להתעסק בזה.
לכן במקרה כזה גם אם תאמר לו שהוא לא בסדר זה לא ישנה אותו מהתפיסה שלו, ורק יעצים את רגשי הנחיתות שלו, את התחושה שהוא לא טוב- וממילא אין לו כרגע פתרון/אין לו רצון בפיתרון.

אבל כשאתה מכיר אותו, ובנימה שלך הוא יודע שאתה רוצה רק בטובתו ואתה ממש דואג לו- זה משנה את כל התמונה... כי אתה לא רק זורק לו "לך תטפל בעצמך" אלא הוא יכול לפתוח לך את עולם המחשבות שלו ואתם יכולים לחשוב על פתרון ביחד או על מישהו בעל ידע שאפשר לפנות אליו והוא יכול לעזור.

פשוט משהו שהרגשתי שחשוב לי להדגיש... אבל יפה מאוד שהעלית מודעות. ממש
הלוואי שהייתה לי רגישות לאחר כמו שלכםנאור97
אני כבר למוד סבל בחיים אז כמו שאני די אפאטי לסבל שלי ככה אני די אפאטי לסבל של אחרים (האמת שכלפי סבל של אחרים אני פחות אפאטי מאשר כלפי סבל של עצמי).
פעם הייתי בוכה כל תפילה כמעט על צער וצרות של אנשים.
תרשה לי להוציא את עצמי מהכללה הזאתOne Step Closer
כמו שאמרתי פה למישהו בפורום, אני מעריך מעשים, לא דיבורים.
ואצלי זה בעיקר דיבורים...
.. ...אני חושב שאת צודקתOne Step Closer
מן הסתם גם פה זה תלוי בטיפוס של האדם והסביבה שלו, אבל עקרונית יש היגיון בדברים שלך, אולי יש יותר נזק מתועלת ב"דרך" הזאת (אפילו שזה די תיאורתי, כי בדרך כלל מי שלא אכפת לו לא אכפת לו).
ברור שזה לא אידאילי, אבל אני רק תוהה איך אנשים שאין להם אף אחד שדואג להם ורוצה בטובתם מגיעים להבנות מקדמות לגבי עצמם.. (אולי הם באמת לא).
תכלס לאדם שלא אכפת לוהשתדלות !
לא אכפת. ולכן הוא גם לא יאמר.
אלא אם כן זה אדם שפשוט רוצה להכאיב (ואם הוא יאמר את זה, זה יישמע כמו 'וואי בנאדם, שמע אתה מזה גרוע')... אבל אנחנו לא מדברים על סוג כזה של אנשים.

הקדוש ברוך הוא דואג להם, ומכוח זה הם מבינים שהם צריכים לדאוג לעצמם...
בפנים...One Step Closer
לא בהכרח. אנשים מלאי סבל גורמים אי נעימות לאנשים אחרים. אני חושב שלפעמים זה דורש יותר סובלנות לא להתייחס מאשר לזרוק איזה הערה. לא דווקא מרצון להכאיב אלא מאדישות להשלכות.
ד"א אם זה המקרה, אני לא שופט גם סוג כזה של אנשים. הצרות של עצמם מספיקות להם, ובצדק. אם הם יתחילו לחשב ולעשות כל מאמץ שברשותם למנוע כאב מאחרים, זה בסוף יבוא על חשבון איכות החיים שלהם, וזה לא מובן מאליו.

ואני פשוט מחייך ביני לבין עצמי כשאני רואה כזאת אמונה. הלוואי שאזכה. מה שאני יודע שקשה להגיד לבן אדם שסובל כל כך, שהקב"ה עוזר לו (במיוחד תקופה ארוכה, במיוחד כשהוא עושה כל השתדלות [;)] כדי לצאת מזה ונכשל). גם אם יצא מזה בסוף, אחרי מאמצים אדירים מצידו, קשה לו לוותר על ה"קרדיט", כשבהרגשה שלו התפילות והמאמצים הרוחניים שלו לא פעלו כלום (לא עלינו).
...השתדלות !
כמובן שלא נשפוט סוג כזה של אנשים, וממילא אין לנו למה. הדיון כאן הוא על מה המשפט הזה שהם יוציאו יחולל באדם שזקוק עכשיו לעזרה, ולא על איך הוא גורם להם להיראות...

הוא לא צריך לוותר על הקרדיט, זה מה שמדהים פה! הקרדיט כולו שלו, *בזכות* הכוח שהקב"ה נתן לו. האדם פעל, הוא רצה, הוא בחר לעלות. אבל הכול מהקב"ה.
הרי זה ידוע שהקב"ה נותן לאדם ניסיון לפי היכולות שלו, ואיזו מחמאה זו שהקב"ה אומר לך שיש לך כוחות אדירים, אם הוא נתן לך כזה קושי גדול... זה תהליך של הבנה. לא בא ברגע... תהליך לפעמים ארוך, אבל העובדה הזו תמיד תהיה שם.
°°°One Step Closer
לדעתי לרוב האנשים לא מובן לא לשפוט אותם. ואיך הוא גורם להם להיראות (בעינייך) זה דיי פרמטר של מה שאת חושבת שהמשפט הזה יחולל. ו"אין לנו למה" את רוב הדיון הזה.

"הקרדיט שלך בזכות..." - זה לוותר על הקרדיט. אז הנה לך, עוד קצת עבודה על מידת הגאווה ולא תרגיש שזה מפריע לך... קיצור, לא פשוט להיות פשוט.
אני לא יודע מאיפה להתחיל להתייחס לתפיסה של חלוקת המחמאות הזו בשמו של אלוהים. את אומרת שההבנה היא תהליך, אז יש עוד תקווה שאבין יום אחד - עד אז עדיף שאשתוק.
הסבל הוא בלתי נסבל. אם אין לך בסיס טוב של תודעה רוחנית, קשה מאוד לשכנע את עצמך שיש לו משמעות כזאת.
ממה שאני ראיתי (וזה לא מייצג) גם לבנות את זה כשאת כבר בתוך הסבל, זה לא פשוט. יותר מדי שאלות שאין עליהם תשובות טובות, יותר מדי ניסיונות וכישלנות, יותר מדי תקוות ואכזבות.
כאב משנה אנשים. ואחרי שעברת כל כך הרבה ואת יוצאת מזה, את לא מרגישה עוד את הצורך להביא את עצמך לאמונה. וזה מה שנורא לדעתי
...השתדלות !
מממ טוב אין לנו למה להתווכח על זה, נסכים שלא להסכים.
אני אמרתי מהניסיון שלי ושל אנשים קרובים אליי.
כמובן שאנשים אחרים יגיעו לפעמים למסקנות אחרות, וסתם באסה בשבילם, כי זה לא שלם...

המשפט האחרון שכתבת, בעיני הוא הפוך לגמרי. ברגע שעברת הרבה ויצאת מזה, אין ברירה אלא להאמין בכוח העצום הזה של הקב"ה שנתן לך לעשות את הבלתי אפשרי.
...One Step Closer
אצל אף אחד זה לא שלם, באסה בשביל כולם. אולי שלמות יכולה (/צריכה) להיות השאיפה אבל לא המטרה, כי אני חושב שזה לא בר השגה בעולם הזה.

אתה נהיה עיוור, שהכוח הזה לא קיים במקום אחר חוץ מהדמיון שלך.
אני לא נתקלתי בחוסר ברירה כזה, יש היגיון קביל לחלוטין בתשובות ה"אלטרנטיביות" שאתה מספק לעצמך. לפעמים זה אפילו אותו הגיון שהנחה אותך בדרך החוצה מהמקום שהיית בו. הרציונל לאמונה נחלש באופן טבעי... וכל הרהור תשובה נאכל על ידי ספק.
אתה למה שתרצה להיות במקום הזה, כשרק עכשיו "יצאת לחופשי"...
...השתדלות !
התייחסת כאן לעניין אחר לגמרי עם המושג שלימות. כשאדם מגיע לאושר אבל אין לקב"ה חלק בתוך ההבנה הזאת אצל האדם, האושר לא שלם, ולא יוכל להיות.
ולזה התכוונתי. זה אפילו לא בשאיפה, אלא אם כן אותו אדם לא מסתפק במקום מוצאו וממשיך לחקור ולחפש.

לדעתי זה הפוך. לא סתם אפשר לראות שהרבה אנשים שנקלעו לקשיים חזרו בתשובה.
הרציונל לאמונה מתחזק באופן טבעי.
נכון מוכר כואבפרח-אש

הלוואי שהיו בעולם יותר אנשים שבאמת רואים 

הלוואי שבמשרד החינוך היו הרבה יותר מטפלים רגשיים ומורים היו לומדים איך לראות יותר ולא לפספס תלמידים שצריכים עזרה 

אני מכירה כל כך הרבה כאלה 

הלוואי שיכולתי לעזור יותר

העצה שלי היא כן לומר בעדינות למי שעונה במצב שכזה שהוא בסדר, שהוא לא בסדר ושאתה רואה (ואם אתה יכול וזה מתאים ולא מאיים  אז גם שאתה שם בשבילו ). לא ללחוץ רק לומר .

יש הרבה סוגים של בסדר 

יש בסדר שבאמת הכל בסדר או כמעט הכל טוב 

יש בסדר של אני מסתדר 

יש בסדר שאומרים בפה כי הכל בפנים לא בסדר ואם לא יגידו (גם פנימה לעצמם הרבה פעמים ) שבסדר התחושה היא שאי אפשר לשרוד אז אומרים בסדר ...

וכשכזה מין בסדר ויש מישהוא שאומר לך שאתה לא בסדר זה מהדהד בראש והרבה פעמים מאפשר להסתכל למציאות בעיניים שזה השלב הראשון כדי להתמודד . ושאומרים שרואים זה אומר שלא יגיע סוף העולם עם אתה לא בסדר כי אתה לא לבד .

כן לפעמים זה יכול להפחיד אנשים, אבל בסופו של דבר אני חושבת שאפשר להרוויח מזה והפחד ממה שעלול לקראת עם רק יהיה לא בסדר, גם ככה לרוב קיים 

מסכים ומזדהה עם מה שכתבת על מערכת החינוךOne Step Closer
וגם אהבתי את "סקירת סוגי הבסדר" שעשית.
זה רוב מה שעובר לי בראש בשבוע האחרוןפרח-אש

יש לך רעיון מה לעשות?

כלומר איך אפשר לשנות או איך שאתה רוצה לנסח את השאלה...

האמת שלאOne Step Closer
משתדל לא להתיימר להבין בחינוך או בהדרכת מתבגרים. דווקא בגלל שזה נושא כל כך רגיש וחשוב בעיניי אני לא רוצה להגיד שטויות ולא רואה טעם לדון תיאורתית בלי מושג בסיסי בפסיכולוגיה וחינוך. האמת שאין לי מה לעשות חוץ מלספר את החוויות שלי ולהצטרף לקול שמבקש שינוי. (שבוודאי צריך להיות מקצועי ורחב יותר, ולכן את הפרקטיקה אני משאיר לאנשים שיודעים איך לעשות אותה.)
במילים אחרות, אני חושב שהמקסימום שאנחנו יכולים לעשות כציבור, כבוגרי מערכת החינוך, זה להעלות את המודעות לנושא. ברגע שיהיה ברור שיש פה משהו רציני שדרוש טיפול - אם באמת דבר כזה קיים -אני רוצה להאמין שאנשים חכמים, טובים ושבאמת אכפת להם, יירתמו לעבודה הזאת.
לא התכוונתי דווקא בתוך המערכתפרח-אש

איך מעלים מודעות לדעתך ?

איך אנחנו יכולים לשנות את המציאות הזו בעולם 

אה 😅One Step Closer
אני לא יודע. כל אחד במקום שלו ובמידת ההשפעה שלו יעשה את המאמץ שלו. עם כמה שהדברים נוגעים אליו...

מה את חושבת?
לא יודעתפרח-אש

להסביר לאנשים שטיפול זה לא שונה מללכת לרופא כל פעם שמשהו כזה עולה 

לי מתאים להזכיר טיפול רגשי סתם בשיחה כמשהו יומיומי אבל זה לא מרגיש לי מספיק ואני גם מנסה להתנדב באולפנה (משהו שהוא חלק מהלימודים שלי של טיפול ) ואני מקווה לקבל אישור לזה 

אבל החברות המדהימות שלי מודעות לזה ושמות לב ורואות ברוך ה'

אני לא ממש יודעת איך להפיץ את זה הלאה 

..מזמור לאל ידי

קיימים בנינו אנשים
שנראים כמו כל אחד אחר
ולפעמים אפילו יותר
הם יהיו מצחיקים, שנונים
אפילו חכמים במיוחד
תמיד יהיו להם תובנות עמוקות
ביותר ביחס למשמעות היקום
ומשמעות חייהם
ואם תשב עימם לשיחה רצינית
תגלה רובדי רבדים שלא ידעת
על קיומם
הם תמיד יראו כה חסונים
כה חזקים ובלתי מנוצחים
אותם שהתגברו על כל מכשול
שתמיד יהיו שם בשביל האחרים
"חצי פסיכולוגים בלי הכשרה"
יקראו להם כולם

אך מה שכולם לא ידעו
או לא ירצו לראות
זה את הצל האפל המלווה אותם
בכל צעד ושעל
את מסכת הצללים החרישית
העוטפת אותה ללא לאות
יום יום, שעה שעה
מכרסמת אט אט בבשר חייהם
צליליה הלומות
מבטיה צללים
כולה חשיכה
והיא מהלכת אימים

ולפעמים
לפעמים מתחת לחיוך קורן
תסדק לרגע המסיכה
מבעד לקרן האור
תבליח חשיכה
שתעלם כלעומת שבאה
והחיוך יוסיף לקרון
והמסיכה תשוב למקומה
והזיוף ימשיך לזעוק
ללא הרף

הם מסתובבים בנינו
חרישים
כלאם לחישות
מבטם טרוף
וכל יישותם
זועקת הצלה

הם מסתובבים
אחוזי פעמוני ענק
המחרישים ללא הרף
זועקים זעקות מענות
שנחצבו הישר
מתהום הצללים

את משברי ילדותם הקודחת
הם יספרו לכל החפץ
אך אנו נאטום אוזנינו משמוע
נתרכז במסיכת הצללים
ונשכנע עצמינו להאמין
שזוהי המציאות
עבורם
עבורינו
והם יוסיפו לכאוב
להתענות בייסורי נפש
שאין איש מבין בלתם
להתהפך במיטה ללא הרף
לנסות להטביע את כאבם
ואת יגונם במי קולחין
בזוהמת הבריחה והרפש
חדורי כאב
חדורי רדיפה
סמרטוטי אדם
חיים
מתים.

מזה השיר המטורף הזה מהמםהפי
תודה(?!)מזמור לאל ידיאחרונה
צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSeven

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

קוראים לזה השגחה פרטית..יעל...אחרונה

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

איך אתם בתשעה באב? מה הלו"זחוזר תמיד לאשתי

מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?

היה יפה ומעניין שהשואל עצמו יפרט ואז ישאל אחרים …פ.א.
או שאתה @זיויק, שרק שואל ולעולם לא משתף מעצמו 
שנה שעברה בערב הייתי בכותל הקטןניגון🌿

ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה

ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום 

תלוי במצב רוחאריק מהדרום

לפעמים שיעורים על אגדות החורבן

לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים

לפעמים שנ"צ ארוך

לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות

השנה אני נאלץ לעבוד,חתול זמני

אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.

שהייתי רווק הייתי נוסע לכותל.נפשי תערוג

בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין

ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.

כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום

שיעורים על ט' באב בעיקרLavender

מגילת איכה, קינות.

קוראת ספרים על חורבן הבית

ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב

קוראים את מגילת איכה 2-3 פעמים מלבד הקריאות בבית הפינג פונג

אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.

קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.

קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.

עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.

ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.

סליחה על הרוח הקודר של הדברים.

שבת מלאה בשמחה לכולם!

כנראה בלילה באזור שערי הר הבית והכותל,ל המשוגע היחידי

סיבוב שערים אחרי שחרית,

ואז שינה עד מנחה וצאת הצום.

פעם פעםמשה

הייתי מעלה לפה כמו כל שנה אוסף של סרטים מתקופת גירוש גוש קטיף.

קראנו לזה פה בערוץ 'ספיישל תשעה באב'.

עדיין הולכים לכותל? הכנה לטו באב4ne1

הפסנתרןכְּקֶדֶם

רשימת שינדלר

ספר ירמיהו

לא לצאת מהדירה ולבכות תחיים על החורבן ועל החורבן הפרטי שלי

לא בוכים על חלב שנשפך 🫗 ("על החורבן הפרטי שלי")פ.א.
אנימה

גמרת לבכות?

אני ראיתי אתחתול זמני

German concentration camps factual survey

חד־משמעית הדבר הכי מזוויע ומטורף שראיתי בחיים. היו לי סיוטים.

ראיתי את "האזור האפור" שהוא מטורף דיו, אבל זה פשוט... משהו. כאילו, יש לי לב חזק והכל, אבל וואו.

זה משהו דוקומנטרי?נחלת

אם כן, למה המזוכיזם הזה.

אם לא, סרטים מבויימים על השואה, בעיני הם כלעג לרש;

אין סרט שיכול לחקות את זה.

דוקומנטריחתול זמני

זה סרט שהכינו מיד לאחר שחרור המחנות אך לא סיימו לערוך אותו, ובגלל כל־מיני סיבות גנזו את הפילם, ורק אחרי 70 שנה קבוצה של אוצרים ומומחים ערכו אותו וסידרו אותו לסרט.

לא מזוכיזם, פשוט להבין מה בדיוק היה.

גוש קטיףהפי

אולי יעניין אותך