לא לראשי.לוחמת התמורות
לקראת צאת השבת בעלי אמר לי בואי נצא נתאורר.אני לא מרגיש טוב...
אמרתי לו יאללה בכייף...התארגנו ארגנו את הילדים ויצאנו
נכון עד כאן נשמע נורמלי?
שאלתי אותו לאן נצא?לא היתה לו תשובה...שאלתי אותו נצא לפארק בעיר הסמוכה?
אמר סבבה....
פתאום בא ביציאה..פליז בואי ניסע לבקר קרובי משפחה(45 דקות נסיעה כל צד)
לא בא לי בכלל בכלל
אז אמרתי לו ממש לא רוצה
ניסה לשכנע אותי.הבטיח שהשבוע יעשה כל מה שאבקש.אמרתי לו מצטערת.לא בזרימה שלי.בוא נתפשר על משהו ששנינו נרצה
התחיל להתעצבן כאילו נכנס בו שד וירד באמצע נסיעה מהאוטו.
החלפתי אותו והוא התקשר והתחיל לקלל.לא רוצה לראות אותך יותר .תארזי לי מזוודה.
הקללה הראשונה ששמעתי ניתקתי לו.
לאחר מכן התקשר שוב ושוב ושוב.כל פעם ששמעתי שהוא מקלל ניתקתי.בשיחה הבאה הוא אמר אני ארצח אותך.אמרתי לו סבבה.מה יש לי להפסיד בחיים האלה.לא אורזת מזוודה ..תעשה מה שאתה רוצה
האמת שהתחלתי להחוויר ולרעוד ופשוט לקחתי את הילדים לגינה.התקשרתי אליו אמרתי אחרי שלקחת את הדברים ויצאת מהבית תתקשר שאבוא
הוא אומר לי לקחתי את הכסף של השכירות ואני משתמש בו למלון(!!!!!)
מפה לשם אני בבית לבד.די מפוחדת מהעתיד
דווקא התקופה האחרונה היתה טובה.ההרגשה שלי כזו מגעילה.הייתי צריכה לבוא לקראתו?אני יודעת שהוא התנהג כמו משוגע...אבל עדיין אולי עבר עליו משו?פליז אשמח שתעזרו לי להבין מה קרה איתי הערב
חסר המון רקעהפסקתהנקה
מה היה עד עכשיו? היה לו התפרצויות כאלו בעבר? יש בנכם אהבה? חווית אלימות כלשהי ממנו? יש לך משפחה תומכת?
תודהלוחמת התמורות
היתה אלימות בקטנה ממש מזמן.
את מכירה אותויהודה224
מה הסגנון דיבור שלו..?
מה זה בקטנה? אסור שתהיה אלימות לא בקטנהקראנץ שוקולד
ולא בינונית. את צריכה להעיף אותו לכל הרוחות.
לא קשור.ד.

"אלימות בקטנה ממש מזמן" - זה לא אומר כלום.

מספיק עם ה"אסור שתהיה" וכו'. לא יודעים על מה מדובר - ולא זו הבעיה כאן.

אבל מה שהיא מתארת לגבי הערב - התנהגות משוגעת לגמרי. נראה מנטאליות לא מוכרת כ"כ...

קשור ועוד איךקראנץ שוקולד
וזה אומר המון!! אין מקום לשופ סוג של אלימות, נקודה, עשר סימני קריאה!
שוב - גם זה לא קשור לענין המדובר..ד.

הרי לא עלה כאן נושא: האם מוצדקת אלימות כלשהי...  ברור שלא. מי בכלל מעלה על דעתו אחרת. זה לא הנושא הנידון.

עלה מצב נוכחי. נניח שלא היה קורה כעת מה שקרה, אז אשה שמתייחסת בצורה כזו, "היה בקטנה לפני המון זמן" - ומישהו יענה לה שזה לא בא בחשבון וכו'.. הרי זו פריקה של אדם את מושגיו העקרוניים, ולא עזרה למתייעצת. ההיפך. יכול להיות מצב של "אלימות בקטנה לפני המון זמן", ולמרות זה כעת כבר הכל בסדר. תלוי מה ה"בקטנה", תלוי מה היה המצב אז, מי האנשים והמנטליות, תלוי מה התקדם מאז. ואז, מי שיגיב כך, יעשה פשע. בשביל עצמו. זו חולשה מוסרית, לחשוב שאם מבינים שיכולים להיות מצבים לא ראויים ואח"כ דברים מתיישרים, אז סימן שיש "הצדקה" כלשהי למצבים ההם.

לכן, זה לא אומר "המון" לגבי כעת. למפרע יתכן, שזה מצטרף לאותו סוג של אישיות. אבל זה בגלל מה שקרה עכשיו.

[אגב, זה יכול עקרונית לקרות משני הכיוונים.. ל"ע. יש גם נשים שמסוגלות לנהוג באלימות, ואח"כ להסביר שהן "יצאו מכליהן" וכו' - משום מה יש איזו נטיה חולנית "להבין" את זה..  אלימות זה משהו מגונה. גם פיזית, גם מילולית. מהיכן שזה בא. אבל כמו עוד מורכבויות בעניינים כאלה, לא תמיד לאחר מעשה זה אומר פירוק החבילה. בוודאי לא כשבמציאות הענין כבר אינו קיים זמן רב והפיקו לקחים]

נשמה תקרא למה שהגבתיקראנץ שוקולד
לא נכנס לדיון
היא כתבה על אלימות שהייתה מצידו ב"קטנה" והגבתי לה רק בקשר לזה כי זה מה שרציתי להגיב לה ולא לשאר!
טעות...ד.

הגבת "את צריכה להעיף אותו" וכו'.. אז זה לא "רק בקשר לזה", אלא כביכול מסקנות להווה. היא דיברה על דבר שהיה "ממש מזמן" - ואתה אומר לה מזה מסקנה עכשווית, כשרואים שהיא עצמה אינה רוצה להתייחס לדבר ההוא כמשהו משמעותי בהווה.

והאמת, אי אפשר לנתק, כשעולה נושא בהקשר כזה. וגם לא נכון להיכנס איתה לדיון כאילו ההגדרה שלה על מה שהיה מזמן אינה נכונה. זה לא דיון תיאורטי. 

חלאס לטרחן הגבתי מה שהגבתי דלג הלאהקראנץ שוקולד
זה מציק כבר
ממש תגובה "על רמה"...ד.

אדם שמגיב שלש פעמים על מה שעונים לו - אבל כשמגיבים אליו, אז השני הוא "טרחן"..

לא נראה לך לדון - רשאי לא לענות. כתוב לעצמך מה שכתבת "הגבתי מה שהגבתי (על דבריך). אתה יכול לדלג הלאה". אם אתה חייב לענות - תביא בחשבון אפשרות שיענו גם לך.

ככלל, התגובה בעיקרה אינה "לך". זה כלל לא מענין אותי. זה בעיקר עבור מי שפתחה את השרשור, שהצעת לה בקלילות "להעיף אותו". הסגנון הזה, כשמצטרף לסגנון הודעתך הזו, גם זה סוג של "אלימות"..

לא כי אתה.. דיי להציק לאנשיםקראנץ שוקולד
לא הגבתי לך אתה בכח מנסה ליצור מלחמות,תתקדם, לא מעוניין ליצור איתך שיח.
דיאלעד

אתם מתקוטטים כמו זוג נשוי
ואני לא גננת
אז חלאס.

זה פורום נשואים טריים...ירא שמים!
כןאלעד

אבל לפחות במקרה הזה, שני הניצים כלל אינם נשואים..
לי אין בעיה עם זה כמובן, כל עוד שומרים על אווירה חיובית

תרגיע..ד.

אתה כעת מגיב פעם רביעית לתגובה שלי לדבריך - אחרי שעניתי לך עניינית על המלצתך, "להעיף אותו לכל הרוחות" (לא עניתי בשבילך כמובן, אלא בשבילה).

ענו לך עניינית - ענית בגידוף. כעת שוב. 

כאן פורום פתוח, כל אחד מגיב למה שרוצה, אנשים מתייחסים למה שהזולת כותב. מי שחושב שכאשר מתייחסים עניינית לדבריו, "מנסים לייצר איתו מלחמות", זו בעייתו. לא כך הדברים.

מכל מקום, אין לי כל ענין ברמת דיבור כזו.

ואתה אכן יכול "לא ליצור שיח".. כבר אמרתי, גם השיח שלי - מלבד התגובה האחרונה על גידופך - לא היה "איתך", אלא לטובת הכותבת. אתה יכול פשוט לא להגיב. גם כעת יכולת לעשות זאת. אם אתה מתעקש לומר "מילה אחרונה" ולנסת לסתום פיות ע"י צורת דיבור "אלימה", זה מצער, אבל ענין שלך.

אין הצדקה בין התגובה שלו לסירוב שלך ליסוע לקרוביםמוש השור...
לא משנה מה תעשי לא מגיע לך לחוות אלימות מילולית ופיזית( מה שקראת ו בקטנה) גם מי שעובר עליו משהו לא אמור להתנהג כך. זו לא התנהגות נורמטיבית.
מי שצריך לבקש חרטה וללכת לטפל בעצמו זה בעלך.
האם מישהו מהמשפחה שלך,חברה, יןדע על התקרית שהיתה, על המצב בכללותו. איום ברצח זה לא צחוק -אם את מרגישה לא מוגנת וחוששת ממנו תפני לגורמים שיכולים לעזור במיידי
אלימות זה קו אדוםor1900
בשום פנים לא ליסבול שום אלימות לא מילולית ולא פיזית...

מותר לך לסרב ושישתה מים קרים

בהצלחה רבה

ספרי לחברות ולמשפחה ואל תהיי לבד לרגע

בהצלחה
תסגרי את הבריח של הדלת הלילהסודית
מחר בבוקר תתקשרי לאחד מהמוקדים נגד אלימות. יש טלפונים בראש העמוד.
זה לא הסירוב שלך, אין כאן תובנות.
חיבוק. תחזיקי מעמד בשביל הילדים.
טוב שהלך לבית מלון
נשמע כמו מקום רע ומסוכןבודדה בנישואין
יקרה,
מגיע לך להרגיש בטוחה.
מגיעה לך תחושת יציבות. גם במהלך ריבים. גם במהלך ויכוחים עם בן הזוג.
מגיע לילדים שלך אמא לא מפוחדת.

יש הרבה הרבה נורות אדומות שעולות כאן. בבקשה אל תישארי עם זה לבד. תתקשרי לאמא, אחות, דודה, עוד הערב. שתפי אותן.
זה לא אומר שאת אישה פחות טובה. הן לא יהיו פחות גאות בך. הן כאן בשבילך.
אל תסתירי ואל תתמודדי לבד, את מסכנת את עצמך ואת הילדים.
תתקשרי לעמותת בת מלךתפוחית 1
תלכי למקלט לנשים מוכות בבקשה ממךליאן
לא רוצים להתעורר מחר בבוקר לעוד ידיעה על גבר שלקח את חיי אשתו.... שמרי על עצמך למען הילדים שלך!
תודה רבה לכוווולםלוחמת התמורות
הוא חזר באמצע הלילה ואמר שלא מרגיש טוב
הבהרתי לו שזו התנהגות לא נורמלית. והוא טען שאני כל הזמן חושבת על עצמי ולא באה לקראתו ורוצה להתגרש
אחרי זה אמר שלא רוצה
האמת שזה לא התנהגות אופיינית שלו
הוא עובר תקופה לחוצה מאוד וכל הזמן האחרון היה על הקצה מהבחינה של חוסר ודאות ולחץ(לימודים)
נשמע שבאמת עובר עליו משהו רע. אסור לעבור על זה לסדר היוםלצמוח ולהצמיח
אחרי שירגע קצת, אתם חייבים לדבר על מה שקרה. לא להמשיך כאילו לא היה כלום.לא משנה מה קורה וכמה לחוצים, אסור להגיע למצב של קללות ואיומים. חייבים לשים גבולות וקווים אדומים גם לשעת קושי ומריבה.
גם אם אין בכלל חשש אפילו קל שיעשה משהו בפועל, עצם האמירה החמורה והאיום זה משהו שאין לו מקום בשום אופן בין בני זוג והוא מחוץ לגבול. אי אפשר לקחת מילים חזרה והן משפיעות על הקשר גם אחרי שנרגעים.

לגבי מה שקרה, ביקשת שנעזור לך להבין מה קרה שם, אז מנסה קצת להבין ולהראות את מה שעבר עליו.
את אומרת בעצמך שזה לא אופייני לו, שאת יודעת שהוא בתקופה לחוצה מאד, ואפילו הגדרת שהיה 'על הקצה'. לא ממש ברור מה הכוונה, אבל נשמע שהיה זקוק באופן מיוחד להתאווררות ורוגע. הוא היה מודע לכך, ביקש ממך שתצאו וגם אמר לך את הסיבה וזרמת איתו, אבל נראה שלא כיוונת לאותה מטרת יציאה שהוא כיוון אליה. מבחינתך זה היה יציאה לכיף. בשבילו חבל הצלה.
נראה שהיה זקוק להמון תמיכה וחיפש ביציאה הזו איתך הכלה, אמפטיה, קבלה. במקום זה נתקל בקרירות וחוסר הבנה. זה הביא אותו לתיסכול עצום ותחושת בדידות נוראה. כתבת "ניסה לשכנע אותי.הבטיח שהשבוע יעשה כל מה שאבקש.אמרתי לו מצטערת.לא בזרימה שלי."
אם היתה הבנה שהיציאה הזו היא 'בשבילו', כמו רפואה, היה מקום מצידך לנסות להבין את הצורך שלו ללכת לקרובי המשפחה, להקשיב מה הוא מבקש בעצם, ולא להתנגד באופן נחרץ גם אם מבחינתך זה לא התאים לך.

זה מסביר את התגובה שלו שהתעצבן וכתבת בהמשך "התחיל להתעצבן כאילו נכנס בו שד וירד באמצע נסיעה מהאוטו.
החלפתי אותו והוא התקשר והתחיל לקלל..."
לא ברורה הסיטואציה.
הוא ירד מהרכב ואת עברת לנהוג והשארת אותו שם?!?!
כי אם כן, זה מעשה משפיל ומבזה כלפיו. אמנם נהגת כך לא מתוך רוע חלילה, אלא מתוך הלם והתגוננות. אבל זה גרם שלא רק שהרגיש חוסר הבנה והכלה מצידך לפני כן, אלא הרגיש גם השפלה ואפילו נטישה והתנקרות. זה כבר הטריף אותו לגמרי וגרם לו לאבד שיווי משקל ושפיות באופן מוחלט כפי שקרה בהמשך.
וגם בהמשך הגבת בקור רוח וריחוק "אמרתי לו סבבה.מה יש לי להפסיד בחיים האלה.לא אורזת מזוודה ..תעשה מה שאתה רוצה.. " שזה גרם לו עוד יותר להדרדר בתגובות שלו.

אמנם מצופה מגבר להיות יותר בשליטה ולגלות אחריות ובגרות. אבל גם הוא אדם. ולפעמים אדם עובר משברים ותקופות קשות, ובן/בת הזוג אפילו לא מודעים עד כמה. וכמה התמיכה שלהם משמעותית.

מציעה לדבר בנחת ורוגע, להבין מה שקרה, לקחת אחריות כל אחד על החלק שלו, ולראות מה אפשר לעשות כדי להתקדם. אולי כדאי שילך לטיפול אישי להתמודד עם הלחצים.

בהצלחה לכם!🙏

אולי עובר עליו משהו מאוד קשהביישן נ

וזה הדרך שלו "לזעוק לעזרה"

זה מצריך פיתוח שיחה מעמיקה ביניכם

ממש נכון.כלה נאה
גם שהתקשר והיא מנתקת לו כי הוא קילל.. זה גם לא בסדר מבחינתה.
יכולה להקשיב להרגיע ולהסביר את עצמה.
ניראה שנימאס לו. ושהיא מנסה לחנך אותו יותר מלהבין אותו.
לא יודעביישן נ

נראה לי שזה אולי נורת אזהרה, קשה להיות נחרץ או להגיע למסקנות כאלו

שום התנהגות לא מצדיקה כאלו דיבורים!!!!!!איזה יום שמח

איך את משווה לנתק שיחה לקללות לאיום ברצח?

ממש לא מצדיקה דיבורים כאלה.כלה נאה
וכם לא מאמינה לכל אחד שאומר אני "יהרוג" או "ירצח" אותך..
מכירה שכן של ההורים שלי שמדבר ככה לכל מי שמעצבן אותו. גם לחברים שלו.
ואני חושבת שיש נשים או גברים שיכולים להוציא את בן הזוג משליטה מרוב ההתנהגות שלהם. שאפילו הם עצמם לא הכירו את עצמם.

אז אני לא כבר שופטת אותו שהוא כבר חשוד ברצח.
צריך לדעת את הרקע שלהם.
אם זו שפה שרגילים אליה לא מתרגשים מיזהאיזה יום שמח

והפותחת לא נשמעת שהיא רגילה לשפה הזו

ה' ישמור על מי שרגיל לכזו שפה

היא לא צריכה לסבול קללות. הגיוני לנתק.לצמוח ולהצמיח
אבל היתה צריכה במקביל לשלוח לו הודעה בסגנון. "אני מבינה שאתה נסער. אשמח שנדבר באופן מכובד. לא מוכנה לספוג קללות".
לא חושבת שהיא מנסה לחנך אותו. היא פעלה מתוך הלם להתנהגות שלו והתגוננות.
אז שלא תתפלא שהוא הולך ומשתגע מרגע לרגעכלה נאה
מה היא מנתקת??
תקשיבי. תדברי. תבקשי. אפילו תצעקי!
אבל לנתק..היא מזלזלת בו אז גם הוא.

מי זלזל קודם?איזה יום שמח

למה את מסנגרת עליו

למה??

הוא אמר שהוא ירצח אותהמפלצתקטנה

זה ממש קו אדום. לא הייתי מכניסה אותו הבייתה בכלל. נשמע ממש מסוכן ומפחיד.

לא משנה מה עובר עליו ולא משנה מי צודק. 

הבנאדם איים עליה ברצח. להכיל? להבין? להתפייס?!החלטהזוגית
לא לא לא.
קודם כל לספר לעוד אנשים. אחר כך להחליט. אם את רוצה בזוגיות הזו, הוא חייב ללמוד לשלוט בכעסים שלו, בצורה מסודרת ומפוקחת. תפנו לרווחה ותבקשו הפניה לטיפול מתאים, יש קבוצות וטיפולים לנושא.
אין שום דבר שאת אומרת, או עושה, או מסרבת או מנתקת או לא יודעת מה שמצדיק איום ברצח.
מזכירה לכל הפייסנים והמכילים שנשים אכן נרצחות ע״י בני זוג אלימים.
נראה שלא קראת כראוי את התגובה שלילצמוח ולהצמיח
לא דיברתי על הכלה והבנה לאיום. (אפילו לא יכולה לומר את המילה).
ראי את הדברים שפתחתי בהם.
אמרתי במפורש ששום דבר לא מצדיק דיבורים כאלו.
דיברתי על כך שהוא היה זקוק להכלה והבנה בתחילת הערב והיה על סף שבירה ושלדבריה נמצא בתקופה רגישה. והיא לא מספיק ראתה את זה ולא היתה מספיק רגישה כלפיו.
הוא לא נכנס לרכב וישר איים. אלא כאשר התמוטט נפשית בעקבות חוסר ההבנה וחוסר התקשורת.

לצערנו אכן יש מקרים מזעזעים, אבל לא כל גבר במשבר נהפך לרוצח אשתו.
גבר במשבר זקוק לטיפול מקצועי ולעזרת אשתו. וגם האשה זקוקה לליווי ויעוץ אישי וזוגי.
גם לא כל גבר במשבר מאיים ברצח.החלטהזוגית
ולגבר שכן, הייתי מתייחסת ברצינות. במיוחד במקרה של התייעצות אנונימית באינטרנט. התוצאות של הרגעה והאשמת הקורבן עלולות להיות הרות אסון.
נכון. לא כל גבר במשבר מאיים ברצח. ולכן הוא זקוק לטיפוללצמוח ולהצמיח
אפילו יותר מגבר במשבר רגיל.
ושניהם זקוקים ליעוץ זוגי.
לא יודעת למה בחרת להתעמת איתי.
לא מחפשת להרגיע. ולא מאשימה את הקורבן.
לא יודעת מאיפה את מבינה את הדברים הללו.
היא ביקשה עזרה לנסות להבין מה שקרה. וזה מה שעשיתי. לנסות להראות לה איך התגובות שלה תרמו להתמוטטות שלו. גבר במצב רגיש נפשית שאשתו נוסעת עם הרכב ומשאירה אותו באמצע הרחוב בלילה ומנתקת לו את הטלפון ועונה בקור רוח, יכול להגיע למצב של פליטת אמירות חמורות מתוך יאוש.
היא מכירה אותו הכי טוב ומעידה עליו שזה לא אופייני לו והוא לא אדם אלים. אז לפי מה שהתרשמתי במקרה הזה הספציפי, יש כאן צורך דחוף בעבודה זוגית וליווי מקצועי. אבל לא צריך להכניס אותה לסרטים ולפרק להם את החיים יחד.
זהו, שחובה להכנס לסרטים במקרה של איום ברצחהחלטהזוגית
מה את יודעת? אולי הוא מתכוון לזה? את יודעת שלא?! איך? ואם אולי אולי אולי כן? על מה את לוקחת אחריות באמירות שלך כדי ״לא לפרק בית״? זה נראה לך בית שלם?
הסיבה היחידה שאני מתעמתת איתך כהגדרתך היאהחלטהזוגית
שאתמול קראתי ממש במקרה את ההודעה הזו לפני שהלכתי לישון ולא הצלחתי להרדם. יש אישה שבעלה איים עליה ברצח. והיא מבקשת עזרה. אמאלה.
זה באמת מפחיד מזעזע ומלחיץלצמוח ולהצמיח
חבל באמת שלא הגבת לה אתמול בלילה.

אני ראיתי את ההודעה הבוקר אחרי שהיא כבר כתבה את ההודעה השניה. זה נשמע אחרת.

ואני דווקא לא אדם שאדיש לאלימות. משום סוג.
אל תדאגי. לא כל כך מהר רוצחיםכלה נאה
במיוחד שהוא לא כזה אלים.
אז עוד יותר ניראה פליטת פה.
אם היא הייתה מכירה אותו מסוגל הייתה מתקשרת למישטרה באותו הרגע.
גם אם הכי כועסים בעולם לא אומרים אני ארצח אותךאנונימית 50
לא משנה מה.
לי ולבעלי היו מריבות ובחיים אבל בחיים לא נאמרו מילים כאלה.
היא לא אמורה להיות שלמה עם פליטות שכאלה.
זה קו אדום בוהק.
שוב. לא מצדיקה. וגם אני ובעלי לא מדברים ככה בחיים!כלה נאה
אבל יש זוגות כאלה בשפע. ולא קרה להם כלום.
ברור שהם חייבים טיפול ואסור להמשיך כך.
אבל לא הייתי ממהרת לעשות אותו הבעיה.
לא יודעת איפה נתקלת בשפע של זוגות כאלהאנונימית 50
זו לא נורמליות. בכלל.
לא נתקלתי מעולם בבני זוג שמדברים כך אחד לשניה. מעולם.
זה מזעזע בעיני.
לא נכנסת לפינה מי צודק ולמה הוא אמר מה שאמר.
רק מדגישה, אסור שדברים כאלה יאמרו. ועוד יותר אסור לתת לזה לגיטימציה בתואנה שיש המון זוגות כאלה.
זה לא נורמלי.
ששניהם יטפלו בעצמם, כל אחד בבעיה שלו.
אבל מילים כאלה הן קו אדום.
לא שמעתי על הרבה זוגות שככה מדברים אחד לשנימפלצתקטנה

ממש מפחיד ביותר. אם בעלי היה אומר לי את זה הייתי ממש מפחדת.

לפעמים כן. בחודשיים האחרונים נרצחו שלוש נשיםהחלטהזוגית
לא היו תלונות על אלימות במשטרה. את מכירה אותו היטב וידעת לערוב לזה שלא ירצח?
את רוצה להגיד לי שהנשים האלה לא היו נשים שסבלו אלימות?כלה נאה
ואפילו כמעט יום יום?
בן אדם רגיל שפתאום עלה לו הדם למוח ורצח??
יש אלימות מילוליתאנונימית 50
והיא יכולה להגיע לאלימות פיזית מהר מאד.

אישה שלא מעריכה את עצמה עלולה ליפול לשם.
אין לי מושג. בעלה של הפותחת ממש לא נשמע לי ״אדם רגיל״החלטהזוגית
קודם כל, יכול להיות שלא היתה אלימות קודםתיתי2
כן, רצח של אישה יכול לבוא בבת אחת.

דבר שני, לנשים מוכות יש נטיה להדחיק ולהכחיש אלימות שמתרחשת.
לפעמים בגלל בושה
לפעמים קושי להכיר במציאות הקשה והשלכותיה
ולרוב, פשוט בגלל שהאלימות מוכרת להן מהבית ולא נראית חריגה
או שהן התרגלו אליה כל כך שכבר מתקשות לשים לב שמדובר באלימות, ושזה לא נכון, או אפילו מסוכן.

רוב הנשים המוכות קולטות שהן מוכות - כשהאלימות מופנית כלפי הילדים.

ולכן, אין לי מושג מה פותחת השרשור עוברת בבית באמת,
מבחינתי לבוא ולשתף שבעלך אומר "אני ארצח אותך" זה דגל אדום של קריאה לעזרה.
לא, אין זוגות שמדברים ככה. הזוגות הכי פרועים לא מגיעים לפסים כאלה של איחולים.
וגם אם יש עוד זוגות, מה זה משנה??? מי לוקח סיכון בחיי אדם??

מה היא צריכה לעשות?
לא יודעת
אולי להתגרש
אולי ללכת לטיפול זוגי
אולי להגיש תלונה
אולי לנסח מסמך משותף של גבולות בזוגיות
אולי לשלוח אותו לטיול בחו"ל
אולי ואולי ואולי.
מה שבטוח, היא צריכה איש מקצוע אמיתי ולא סברות כרס
שמגיעות מתוך החרדה והרצון לשמור על עולם שלם- זוגיות שלמה- בכל מחיר. ומתוך תמימות או נאיביות או קושי להכיר במציאות שלפעמים היא רעה ואכזרית.
וגירושין זה החלק הקל בחיים לפעמים.
לחץ בלימודים זה לא סיבהl666
להשתגע ועוד באמצע נסיעה בחושך עם ילדים.
רצה להתאוורר היה הולך להתאוורר, לא מחזיקים אותו באזיקים כבול לשולחן.
ואולי הוא צודק בזה שאמר שאת כל הזמן חושבת על עצמך?כלה נאה
בכללי אם הוא מרגיש כךכל הזמן?
הוא מהטיפוס שמוחק את עצמו?

למרות שזו התנהגות לא נורמלית.
יכול להיות שבשבילו זה עבר את הגבול והגיע להתפרצות לא הגיונית.
תדברי איתו על קווים אדומים בבית שלא חוצים אותםאיזה יום שמח

ותנסי להתייעץ עם בת מלך לראות מה הלאה

בהצלחה יקרה, לא מגיע לך שידברו אליך ככה!!!!!

שמעי נא..ד.

תדעי, שהרבה פעמים, אנשים מגיבים בפורום כמו כאן,יותר "לעצמם". חששות של עצמם, רצון של עצמם לאַמת לעצמם מושגים שברור שהם בסיסיים וכד'.

וגם - יש הבדלי מנטליות גדולים מאד בין אנשים מסוגים שונים. יש אדם, שלא יכול להיות שיאמר ביטויים כמו שבעלך אמר; יש אדם ש"ככה הוא מדבר" ואין לכך שמץ כוונה "מעשית".. האם זה ראוי להיות? בוודאי שלא. אבל ההשלכות שונות לחלוטין.

העובדה הנתונה היא, שהאיש חזר באמצע הלילה. הוא - כמובן - לא "רצח" אותך.. גם לא הרים עלייך אצבע קטנה... ואת אמרת לו מה שרצית, בלי לפחד. אמרת לו שהוא התנהג לא נורמלי, בלי לחשוש. והוא ענה שאת חושבת על עצמך.... נו..  אח"כ כבר החליט שבעצם את טובה לו.

ואת אומרת שזה לא אופייני לו. ושהוא גם מאד בלחץ. אשה טובה - מלמד זכות על בעלה..

לעניות דעתי, אל תשמעי לכל מיני "עצות" כאן. לא מספיק מכירים אתכם. מדובר על דברים גורליים לך, לו, לילדים.

אני חושב שאת צריכה לנסות לשבת איתו, ברגיעה - ולדבר על מה שהיה.

לומר לו שאין בעיה שיש מחלוקת לאן נוסעים, ואין בעיה גם אם יש ויכוח, ואין בעיה אפילו שהוא יחשוב שאת חושבת על עצמך בלבד ואת תחשבי שלא. ושאת גם מבינה שהוא בזמן לחוץ. אבל שמוכרח להיות שתחליטו על כלים וגבולות גם כשיש ויכוח. ותגדירי: קללות, איומים, מעשה חד צדדי כמו לרדת מהאוטו בגלל שלא עושים כמו שהוא רצה. הרי אפשר היה לחזור לבית ולא לטייל אם לא מוסכם.

תסבירי בנחת - שזה מוכרח. איך אפשר שתדברו זה אל זה בקללות. איך אפשר שיאיים עלייך במילים כאלה. ושגם יש ילדים - אולי זה יעזור לו להבין יותר - האם הוא רוצה שכך הילדים יתרגלו שמדברים ח"ו?

תחליטו גבולות - ואיך הולכים אחד לקראת השני. את יכולה גם לשאול אותו, במה הוא חושב שאת יכולה ללכת לקראתו, לעזור לו.

אבל תאמרי שהגבולות המינימליים הכרחיים. שלא תיסחפו לדברים משוגעים.

תראי אם הוא מסכים לכך - ותעקבי מהצד אם זה מתיישם.

הצלחה רבה.

צודק בכל מילה!כלה נאה
כ''כ נכון הפסקה הראשונה.חדשה ישנה
באופן עקרוני אתה צודקמפלצתקטנה

אבל מתיאור הדברים הוא לא נשמע הבנאדם הכי סימפטי. נשמע מפחיד והוא גם היה אלים בעבר..

כל התגובה שלו נשמעת לא נורמלית בכלל.

היא מכירה יותר טוב.ד.

לגבי התגובה שלו, גם אני אמרתי כך. אבל ברגע זה, זה לא הענין.

הוא אמר לך שהוא ירצח אותך?ספק

קודם כל, תלונה במשטרה. 

זו אמירה של אדם שצריך אשפוז או כלא.

דעתי הענייההעני ממעש
ללא עיון בהכל

אין אדם נתפס בשעת צערו
אם נראה לך, תתפייסו ותמשיכו הלאה
ניתן ללוות את זה בהליך טיפולי הרפייתי כלשהו אצלו
חולק עליך... לא לכך התכוונו חזל.מוש השור...
אדם לא נתפס בעת צערו כשהוא מזיק לרכוש שלו או לעצמו.אבל לא כשמזיק לאחרים. אם אדם יבוא בעת צערו וינפץ לך את כל השמשות ברכב האם גם אז תאמר להתפייס ולהמשיך הלאה או שתבקש תשלום.?
זה שקרה המקרה זה חמור מאוד. נכון זה לא השיגרה אבל זה קו גבול שלא חוצים אותו. נכון יש אפשרות לתיקון ולהמשיך חיים מוצלחים. אבל אסור להתייחס לזה בסלחנות
מפורש בוידויהעני ממעש
וואו. ואני חשבתי שלי יש בעיות...די שרוט
כל אחד והשק שלו. (נצלש..... מחילה !)נפש חיה.
אף אחד כאן לא אוכל תותים .ליאן
זאת לא העונה
דווקא כן ביישן נ

אם אתה רוצה לקנות קופסת תותים ב 40 שקלדי שרוט
אז מה אתה עושה כאן? סתם משועמם? או נהנה לקרוא צרות של אחרים?ליאן
כמה דבריםl666
מה זאת אומרת "מה יש לך להפסיד בחיים האלו" ?
עג כדי הכל גרוע? יש לך חברה, או משפחה או קהילה?
והתנהגות שלו בטוח לא נורמלית. אם הוא רצה לבקר קרובי משפחה, היה יכול פשוט להגיד לך ולנסוע לבקר אותם לבד. למה זה היה כזה דחוף ולמה הגיב ככה?
אם אין שום סיבה, יכול להיות גם דכאון או התקף פסיכוטי. אולי ללכת לרופא להתייעץ
ולמה הוא הוא בסוף לא הלך לקרובי משפחה אלא רצה ללכת לבית מלון?
בנוסף את אחראית על ילדייך ועל ביטחון שלהם.
תודה רבה לכולכם.לוחמת התמורות
עבר עריכה על ידי לוחמת התמורות בתאריך י"ח בכסלו תש"פ 07:38
האמת היא שעברנו דרך קשה מאוד בהתחלה
הוא היה מקלל ,העה לו פרצי זעם נוראים,מרים ידיים(כאפות פה ושם...)
אני מבחינתי הייתי שותקת.שומעת קללות ושותקת.עוברת השפלות ושותקת ,בוכה...
(לפני הנישואים גם פגעו בי ושתקתי.פשוט אופי )
עד שהתחיל מהפך.התחלתי להיות חסרת סבלנות.להתעצבן גם .ולהתחיל לעמוד על שלי.מאז הפסיק לגמרי
אנחנו ככה משהו כמו שנתיים כבר והכל בסדר...אפילו לאחרונה ממש התקרבנו
לאחרונה כמו שאמרתי הוא לחוץ ממש.עצביו רופפים והוא מתהלך סהרורי.בשבת היה ממש בדיכאון...
ואז קרה מה שקרה במוצאש..
דווקא מתוך המקום שהיה לי שהייתי צריכה לעמוד על שלי בזמנו.החלטתי שאני לא הולכת לרקוד לפי החליל שלו..הוא רוצה לרדת כי מתעצבן שאני לא מוכנה בבקשה?אני אפילו לא הולכת לענות לו..
מישי פה כתבה שאולי הייתי צריכה לבוא לקראתו מכיוון שהוא ממש על הקצה. חשבתי על זה והיום הלכתי איתו לשם...
זהו פחות או יותר
נקווה שיהיה בסדר...
שוב תודה רבה לכולם
הלך לפסיכיאטר לאחרונה? נשמע שכדאי.תיתי2
יש גם אלימות כלפי הילדים?
נשמע שעברתם דרך משמעותיתבארץ אהבתי
כל הכבוד לך על השינוי שעשית, וכל הכבוד גם לו על השינוי שהוא עשה (ממה שהיה בעבר)...

פעם קראתי קטע יפה, שבני זוג הם כמו שני קצוות בחבל, ולפעמים החבל נקרע, אבל אז אחרי שקושרים אותו אז הם בעצם קרובים יותר אחד לשני.
אני חושבת שהמשל הזה נכון רק אם משקיעים בזה. עם עבודה זוגית נכונה, אז מכל משבר לומדים וגדלים בונים משהו חדש בקשר. אבל אם מפספסים ורק מנסים לדלג מעל המשבר שהיה, אז הקרע נשאר והמרחק גדל.

קרה בניכם עכשיו מאורע קשה מאוד, מפחיד ואפילו מזעזע. אבל לפעמים הזעזוע הוא טוב, הוא מאפשר להבין שצריך עכשיו להשקיע ולתקן. מינימום בשיחה זוגית מעמיקה, אבל באמת אני חושבת שכדאי להתחיל איזשהו טיפול (זוגי, או אישי בשבילו, לא יודעת מה נכון יותר עבורכם).

וכל זה בהנחה שאתם רוצים להמשיך ולחיות ביחד, ולהשקיע בקשר בניכם.
כתבו פה בשרשור גם הרבה דברים בכיוון אחר, נראה לי שרק את יכולה לדעת מה באמת המצב ובאיזה כיוון הדברים עומדים (ואם את בעצמך לא בטוחה, אז גם פה שווה להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לך לנתח את המצב ולברר לאיזה כיוון כדאי לפנות...).
בהצלחה רבה!
לפעמים אין נורות אדומותציפ'קה
אבל באיום הראשון של רצח, יודעים שזה יכול לקרות. זה מה שקרה לא שתו של הרופא... היה בסדר, וברגע שרצתה להיפרד הוא רצח אותה. וזה קורה יותר ממה שחושבים.

אני יודעת שהמשטרה לא מאמינה לדברים האלה אבל ארגוני נשים יאמינו לך.

תפני אליהם. בת מלך
^^^ ופה בהחלט היו נורות אדומותיערת דבש
היא אומרת שהיו כאפות, דהיינו היה אלים.
ועדיין אלים, אם ככה הוא מקלל.
ואיום ברצח- זה קו אדום ולא משנה מה הסיבה.!!

מה תגיד אשה
שנרצחה חס וחלילה-
לא נורא..
אני קורבן של הבעל כיון שהיה מדוכא ולחוץ ממשהו?,??😵🤦
לא בטוח...ד.

יש אנשים, שלצערנו זו השפה שלהם.. כמה שזה נשמע מזעזע.

אפילו כאלה של"ע מדברים ככה אל הילדים שלהם, כשמרגיזים אותם... ואין להם כמובן כל כוונה מעשית..

צריך מאד להיזהר בענייני נפשות - 

אבל גם לכיוון השני, אסור ללכת שולל אחרי תעמולת התקשורת כאילו זו "תופעה" - אע"פ שאפילו אחת זה יותר מידי.

רוב מכריע של המקרים הללו, מתוך המספר המועט והמצמרר - הוא אצל ערבים.

הרי מתוך מליונים, זה אפילו לא עשירית פרומיל. האם באמת, פשוט רק אצל אלו דיברו כך? כנראה שלא..

אלא שאצל הרוב המוחלט, כפי הנראה, אין לכך כל קשר לאופציה של מעשה.

לכן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו של ענין. לא לפסוק לפי מה שהתקשורת מבליטה. זה גם יכול להרוס לכיוון השני.

רק בחודשיים האחרונים, שלוש מקרים אצל זוגות יהודיםהחלטהזוגית
זה ממש ממש לא נכון. זאת כן תופעה וראוי לא להקטין אותה או לזלזל בה אלא להסתכל בה באומץ ובכנות ולו עבור אישה אחת שחייה ינצלו.
נכון. זו היתה חריגה מחרידה.ד.

אבל מה שכתבתי, נכון לגמרי.

בהחלט הדבר המזעזע הזה, הוא מיעוט שבמיעוט שבמיעוט. ובתוך המיעוט, הוא מצוי בעיקר אצל הערבים, שאצלם גם אלימות זה לא משהו חריג במיוחד כנראה.

ההדגשה הזו חשובה, כי אותם גורמים ידועים, שמנסים לשנות מושגי יסוד נורמליים, ולהרוס בכלל את מושג המשפחה בישראל - ידם בתוך התעמולה הזו, "לנפח" את המספרים, לא לומר שהרוב ערבים וכד'.

הם הביאו לכך שמספר בתי ספר, עשו מזה "יום" לזכר הנשים הללו, לפי מספרן. כולל כמובן הערביות, כולל כאלה שלא מתו מאלימות.

זה לא מטעמים טהורים כמו שאת כותבת בתום לב, אלא "רכיבה" על הרחמנות שיש בעם ישראל, כדי לייצר תודעה כזו על כבכיול "גברים", ולהרוס את המשפחה. סממנים קלאסיים של הפמיניזם הקיצוני, שבא בעצמו מדברים מופרעים לגמרי, ומוביל לדברים מופרעים לגמרי.

[הראָיה - בתיה"ס האלה, מעולם לא עשו "יום" לזכר קרבנות הטרור הערבי, אנשים נשים וילדים שנסעו לתומם - אעפ"י שהמספרים גדולים לאין ערוך. שם הקרבנות כולם יהודים כמובן..]

כמו שצריך לדעת שאפילו אחת, כמו שכתבת את וכתבתי אני, זה כבר יותר מידי - כך גם צריך לא "להגדיל" את התופעה.

אגב, ברור שההגדלה המלאכותית הזו, היא זו שעלולה חלילה לעלות בחיי אדם. כי דבר שנתפס כאילו "תופעה מצויה" ח"ו, גורם שעבריינים שהם חלילה על הסף, עלולים לראות את זה כ"אופציה" בחמתם, מה שלא היו מעלים בדעתם אם זה דבר ש"לא נשמע כמותו" כמעט לגמרי..

לכן, ברור שצריך לעשות כל מה שאפשר בשביל להציל חיי אדם, איש או אשה. אבל זו טעות לחשוב שההצלה היא ע"י כך שבגלל הפרסומים הללו, עושים מכל דבר כאילו "זה זה או-טו-טו"... מה שזה עלול להרוס בדרך, ממשפחות שהיו יכולות להמשיך מצוין הלאה, זה נזק חמור.

צריך להיות חכמים ושקולים. לדעת מתי אזעקת אמת, ומתי שום דבר. נכון שלא תמיד זה שחור לבן, אבל אי אפשר "לשפוך את המים עם התינוק".. זו ענ"ד.

אין לך שמץ של מושג מה קורה בין בני הזוג האלההחלטהזוגית
אני מבינה שהשקפות העולם שלנו מזרח ומערב ואין טעם בדיון אבל חשוב לי לומר כי המסר הזה גדול מכל דיון טרחני בעיני: בן זוג שמאיים ברצח זה דבר רציני. לא ״מנטליות״ ובטח לא ״גם לך יש חלק בזה״. ככל הידוע לכל הקוראים פה, שתרוץ להגיד למישהו ולשמור על נפשה
לאף אחד אין שמץ מושג מה קורה שם..ד.

ואינני יודע אם השקפות העולם שלנו שונות - כי אני לא מכיר גם אותך, וגם את לא אותי. בוודאי לא שונות בכל הנוגע לחומרה של אלימות כלשהי.

איום זה דבר חמור מאד אכן. האם מה שהוא אמר הוא בגדר הזה, או "צורת דיבור" מבחילה, אינני יודע. גם לא את. אשתו מכירה יותר טוב מאיתנו.

ובוודאי שלא "גם לך יש חלק בזה"... דבר כזה אני כמובן לא כתבתי. גם לא חושב. כך שאינו שייך לתגובה על דברי.

יש אנשים שזו השפה שלהם וזה לא מקובל בכלל.מוש השור...
זו לא גזירת גורל. אדם אחראי למעשיו.
מה זה משנה אם יש כוונה מעשית או לא.
פגיעה נפשית יותר חמורה לפעמים מפגיעה פיזית.
המתח והחשש האם הוא המתכוון או לא מתכוון למה שאמר או האם יעשה או לא יעשה... תפקידה לוודא ולשמור עליה על ילדיה וגם עליו. סוף סוף זה בעלה והוא צריך עזרה. ולשם כך היא צריכה לפנות לגורמים מקצועיים לעזרה וגם כדי שבעלה ידע שהיא לא לבד בסיפור והוא לא יכול להתנהל בצורה זו.

אין אנשים כאלה, מאיפה הבאתם את זה?תיתי2
גם במשפחות קצה, בני זוג לא מאחלים אחד לשני "אני ארצח אותך".
כשמישהו בוחר במילים הקשות האלה - יש שם כבר אלימות, בוודאות.

מישהו מכיר משפחה שככה מדברים ואין אלימות?
או שאלה סברות כרס ותיאוריות דמיוניות?

אני חייבת להסכים עם "סודית". אין פה מענה מקצועי ואמיתי גם אם מישהו מתיימר לתת.
זה אינטרנט.
דיני נפשות פותרים מול אנשי מקצוע במערכות המסודרות. עם אנשים בעלי ניסיון. עם אנשים שלוקחים אחריות על מה שהם אומרים.
בוודאי שלא מקובל....ד.

זה דבר מבחיל לחלוטין (אפילו לא יכולת בהודעתי לצטט איך הם אומרים..).

מניח שהבנת שזו כוונתי.

אלא שכאשר אנחנו באים לתרגם את המילה הזו אצלם ומשמעותה - זה חשוב.

אצל מישהי כזו, שמכירה את צורת הדיבור, זה כנראה גם לא יוצר פגיעה נפשית. רגילה..

זו מנטליות אחרת ממה שאנחנו מדברים עליה.

אז בוודאי שאם היה כדבריך, שהיא "במתח וחשש אם מתכוון או לא מתכוון.. האם יעשה או לא יעשה".. ח"ו, בוודאי שזה אחרת.

אלא מה שאני הרגשתי מכתיבתה, שהיא לא מתרשמת מזה במיוחד. כמו שציינתי, לא היתה לה כל בעיה, עוד כשחזר באותו ערב, לומר לו שזה לא נורמלי וכו'. ולכן, כשכותבים "באיום ...זה יכול להיות", אמרתי שלא בהכרח זה נכון. תלוי במי מדובר. 

לגבי מה שהוא "צריך עזרה" זו כבר שאלה אחרת. היא מכירה את המצב טוב יותר. אומרת שתופעות שהיו בעבר, אינם קיימות, אחרי שהיא למדה לא להתכופף כלפיהן. יתכן שצריך עזרה, יתכן שמספיק דיבור שלה איתו. קשה לדעת מרחוק. מה שאיני יודע, לא אומר..

אתה מדבר על אנשים כאילו הם חיות בגן חיותתיתי2
"מנטליות אחרת".

ואני אגיד לך למה זה מרתיח,
כי ברור לי שאתה מדבר מתוך סטריאוטיפ ולא מתוך הכרות עם המציאות.

כי אני כן מכירה את ה"מנטליות האחרת"
וזה שאישה כבר רגילה לשמוע קללות ואיומים, עד שהנפש שלה אטומה לזה,
לא אומר שהיא לא נפגעת
לא אומר שהיא לא בסכנה
לא אומר שהיא חיה בפלנטה אחרת שם מדברים כמו ברברים

היא אישה כמוני וכמוך, כמו כולם פה,
כמו מיכל סלה (היא גם "מנטליות אחרת"?)
כמו אסתי אהרונוביץ, אשת הרופא

תסלח לי, אין אנשים שאומרים "אני ארצח אותך" בלי שהם אלימים.
ואם הם אלימים, ואכן פותחת השרשור אמרה שהוא אלים, מי ערב לך שהוא לא מתכוון?!?!
בשביל זה יש משטרה ומרכזים למניעת אלימות במשפחה.

אחת הבעיות שנשים לא פונות לעזרה, כי "לא יאמינו לי" "כולם מדברים ככה"
והשרשור הזה עלול להוכיח לה את זה.
לכן אני טורחת לומר שוב ושוב -
לא, זה לא נורמלי.
וכן, כן יאמינו לך. אולי לא כולם, אבל אנשי מקצוע בוודאי יעזרו לך להבין את תמונת חייך.
ואם את חוששת, אם את מרגישה את זה בגוף, אפילו רק לפעמים
אפילו שאחרי כן הוא מתחרט
אפילו שלפעמים הוא מקסים
אפילו שהוא ממש אומלל ומסכן ואת מרחמת עליו (אני בטוחה שהוא מסכן)
תשמרי על עצמך ועל ילדייך.
מגיע לך ולילדים לחיות ברוגע ולא בחשש ובמתח מאלימות פיזית, נפשית, כלכלית או מינית.
מגיע לך.
גם אם גדלת ככה בבית הורייך

גם אם תמיד הקניטו וקיללו אותך ואת רגילה
או חושבת שזה מגיע לך, הקללות והאיומים.
לא. לא מגיע לך.
וכן מגיע לך עזרה.
ויש עזרה.
את לא לבד.
גם אם תפרדו - את לא לבד.
יהיה קשה, יהיה מאתגר,
אבל הכל עדיף על ילדים שחיים עם אבא שמאיים על אמא.

תקשיבי לעצמך.
תבחיני..ד.

עם החלק השני של דברייך - אני מסכים לגמרי.

כלומר, מי שאכן חוששת, והרי היא מכירה יותר טוב, בוודאי לא תחשוש שמא ,לא יאמינו לה, וכו'. כל הדברים הנכונים שכתבת.

אבל חבל על ההתרתחות בתחילת דברייך - אע"פ שזה מכוונה טובה.

למה את חושבת שאני מדבר מתוך "סטריאוטיפ"? ההיפך. אני מדבר מתוך דברים שראיתי. כולל מישהו שראיתי שכך דיבר אל ילדיו  ברתחתו (חושבני שבאמת הלך לטיפול. אחרי שנים היה נראה רגוע יותר..), היה ברור גם באותה שניה שאין לזה שום כוונה-מעשית, אבל היה מזעזע לשמוע איך אדם יכול בכלל להוציא מילים כאלה מהפה.

לא אמרתי שכל מי ששומעת דבר כזה אינה נפגעת. תלוי כל מקרה לגופו. 

מה שאני התרשמתי, הוא שכותבת השרשור הזה, לא "נפגעה" מעצם האמירה, וגם יודעת איך להתנהל כשמשהו כזה קורה. 

לגבי מה שאמרת שאין אנשים שאומרים  כך, שהם לא אלימים - אני חושב שעצם הדיבור הזה הוא "אלים" כמובן.

אבל לצערנו יש אנשים, שיש להם שיח מעוות, ואין לכך כל קשר למעשה. מה נעשה.. מצער (השיח), אבל קיים..

ואם במקרים כאלה, נותנים עצה כאילו מדובר במקרים הנוראיים שהתפרסמו - זה עלול להזיק.

אני חושב, שקצת הוצאת על דברי, את הזעזוע שלך ממקרים מחרידים שקרו לאחרונה. גם אני מאד הזדעזעתי, אבל לא תמיד המסקנה באופן מעשי, היא התנהלות שעלולה להזיק יותר. צריך בשיקול הדעת. אני התרשמתי, שיש לכותבת איזה "משקל פנימי, נכון.

המסקנה באופן מעשי היא לפנות עכשיו לגורמי מקצועתיתי2
החל ממחלקת רווחה, עובר במרכזים למניעת אלימות, וכלה במשטרה.
מה מרחיק לכת בזה?
בן אדם חולה עם דלקת גרון, הולך לרופא
בן אדם חולה במחלת לב, הולך לקרדיולוג
בן אדם מרגיש לא טוב, עושה בדיקות דם.
בן זוג מתפרץ, ומגיע למילים "אני ארצח אותך" הולכים לאיש מקצוע מתאים.
מה פה כזה יוצא דופן?
למה לא להיעזר?
למה לא להרים דגל אדום על מילים קשות?
למה לא לוודא שאין פה מעבר, משהו מסוכן יותר?
לפעמים מחלת חום יכולה להיות גם חיידק אלים, בשביל זה יש רופא ומיון והשגחה הורית!

ולא פורום!

אתה לוקח אחריות על כך ש"אלה רק מילים, מנטליות, לא מתכוון"? על סמך מה?
אתה מכיר אותו? שמעת אותו?
ראית את כל התמונה?
אם מחר יקרה לה משהו? אתה לוקח בחשבון אפשרות כזו?
לכן צריך לומר באופן ברור שהכתובת היא איש מקצוע. נקודה.
בלי "זה רק מילים/מנטליות/מסכן הוא בהתקף זעם".

נראה שאתה מנסה לשמור על שלמות המשפחה בכל מצב.
תפקיד, בין האידיאל והחזון
לבין מציאות סבוכה ומורכבת שבה לעיתים צריך לשקול את מה שקורה בנישואין בכובד ראש.
ואף אחד לא שולח אותה להתגרש מחר בבוקר, רק לקבל פרספקטיבה ושיקוף מאיש מקצוע מומחה בתחום של אלימות במשפחה.
אם אין שם אלימות, לא יטפלו בה. לאף אחד אין זמן פנוי להמציא המצאות.
יש שאלונים פשוטים לבדיקת אלימות, שהיא עונה עליהם ומשקפת לעצמה את מצבה.
זה כבר "מתגלגל"...ד.

מה שאת מגיבה כעת, זה כבר לא על מה שאמרתי. כדאי לראות על מה הגבתי.

הרי לא אמרתי עליו ספציפית, "אלה רק מילים, מנטליות, לא מתכוון"..  דיברתי שיכולות להיות מציאויות כאלה, וזה בתגובה על דברים שכבר חרגו מהמקרה הזה, ודיברו על התופעות הכלליות. ולא נכון שאני מנסה "בכל מצב".. עייני לעיל. כתבתי כמה פעמים, "כל מקרה לגופו".

לגביו, אינני יודע. אף אחד כאן כנראה לא יודע. אבל המסקנה אינה בהכרח מה שכתבת כעת. מה שאני התרשמתי, וזה הדבר היחידי הספציפי, שהאשה כאן מכירה היטב את המציאות, ומתנהלת נכון.

[מכיוון שהיא פנתה ל"פורום" לשתף, אז כל אחד מביע דעתו. בין בענין, בין בדברים שכבר מסתעפים, כדרכו של פורום... אגב, באמת לא הגבתי בהתחלה, רק אחרי שהיא כתבה איך הסתיים, הצעתי לה לא לקחת תגובות שלא מכירותמה שקורה שם כדבר מוחלט, אלא לשקול לפי מה שהיא מכירה]

איזו עצימת עיניים!פ' מקגונגל
"אסור ללכת שולל אחרי תעמולת התקשורת כאילו זו תופעה"?????
זו בהחלט תופעה!! תופעה עצובה מאד ונפוצה מאד!!!
למה לומר "עצימת עיניים"...ד.

הרי אני נימקתי והסברתי בפירוט.

אפשר כמובן לחשוב אחרת.

וחלילה, הרג של נשים, אצל יהודים, ח"ו, זו לא "תופעה נפוצה מאד". חס ושלום. אפילו לא עשירית פרומיל. למרות שאכן, כפי שכבר אמרתי, כל אחת זה יותר מידי. כמו גם כל אדם שנרצח ל"ע בפיגוע טרור, וכו'. ה' ירחם.

הבעיה כשיש חריגה מחרידהסודיתאחרונה
אלימים שהמחשבה מקננת אצלם, רואים שאחרים מוציאים לפועל.
מיכל סלה ז"ל שיתפה. אבל לא קלטה כמה שהסכנה קרובה.
גם אסתי אהרונוביץ ז"ל שיתפה את חברתה ואת כלתה, שאפילו "עמדה בהיכון" על השביל.
מבחינת הפותחת היא שיתפה..
בעלה לא איים ברצח ושניהם המשיכו בשגרת יומם. זו לא 'השפה'.
היא ברחה עם הילדים לגינה. הוא ברח מהבית. הייתה חריגה גם מ"הנורמה שלהם"
לכל ה""מטפלים הזוגיים"" שענו בשרשור הזהסודית
תחשבו פעמיים לפני שאתם עונים.

איפה מייצרים אנשי מקצוע שיודעים כל כך מעט?

אני לא מתייגת. אבל שומר נפשו ירחק ממטפלים שלא מסוגלים לזהות א"ב

לפותחת: תסמכי רק על הגוף שלך.
החוות? הזעת? פחדת? הגוף שלך צועק לך סכנה
אל תשתיקי אותו!
יש לך רשימת טלפונים שנעוצים בראש הדף. תתחילי משיחה אנונימית. ער"ן.
מסוכן להשאר ומסוכן לעזוב.
אבל להתייעץ עם אנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, זאת השתדלות מינימלית שאת צריכה לעשות.
זה לא אומר שמחר תקומי ותעשי.
ממש לא.
תשקלי את המצב עם מישהו שמבין משהו
יקרה ההמלצה האחראית היחידה! שניתן לתת לך בטח בפורום זה לרוץמיואשת******
למשטרה
אבל מיד
כל המלצה אחרת ולימוד זכות על בעלך לא רלוונטיים פה ואינם אחראיים.
בן אדם אמר לך אני ארצח אותך - לכי למשטרה. ומהר.
תהיי חזקה ושתצאי על עצמך ועל ילדייך
מנסיון את אומרת את זה? כי לא בטוח שהמשטרה תגן מספיקמנסיון10

טוב על אשה שלא מאוימת בפועל בשניה הזאת ממש. 

לי נשמע שהרבה יותר עדיף לפנות לארגון כמו בת מלך שיש להם המון נסיון בדיוק עם מצבים כאלה. יש להם גם מקלטים לנשים דתיות וחרדיות.

אוקי, אני באמת לא מבינה במה יותר טוב. אז או משטרה או ארגוןמיואשת******

לנשים מוכות

אבל בשום אופן לא עצות כמו חלק מאלו שיש פה שאולי זה רק צורת דיבור או משהו כזה. וכל מיני תביני את בעלך. זה ממש לא אחראי ומסוכן.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

הגבתי לאחת המשיבות שאנחנו אמורים להתחיללביטה
הליכים בקרוב. 
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרוםאחרונה
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..אחרונה

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך