לא לראשי.לוחמת התמורות
לקראת צאת השבת בעלי אמר לי בואי נצא נתאורר.אני לא מרגיש טוב...
אמרתי לו יאללה בכייף...התארגנו ארגנו את הילדים ויצאנו
נכון עד כאן נשמע נורמלי?
שאלתי אותו לאן נצא?לא היתה לו תשובה...שאלתי אותו נצא לפארק בעיר הסמוכה?
אמר סבבה....
פתאום בא ביציאה..פליז בואי ניסע לבקר קרובי משפחה(45 דקות נסיעה כל צד)
לא בא לי בכלל בכלל
אז אמרתי לו ממש לא רוצה
ניסה לשכנע אותי.הבטיח שהשבוע יעשה כל מה שאבקש.אמרתי לו מצטערת.לא בזרימה שלי.בוא נתפשר על משהו ששנינו נרצה
התחיל להתעצבן כאילו נכנס בו שד וירד באמצע נסיעה מהאוטו.
החלפתי אותו והוא התקשר והתחיל לקלל.לא רוצה לראות אותך יותר .תארזי לי מזוודה.
הקללה הראשונה ששמעתי ניתקתי לו.
לאחר מכן התקשר שוב ושוב ושוב.כל פעם ששמעתי שהוא מקלל ניתקתי.בשיחה הבאה הוא אמר אני ארצח אותך.אמרתי לו סבבה.מה יש לי להפסיד בחיים האלה.לא אורזת מזוודה ..תעשה מה שאתה רוצה
האמת שהתחלתי להחוויר ולרעוד ופשוט לקחתי את הילדים לגינה.התקשרתי אליו אמרתי אחרי שלקחת את הדברים ויצאת מהבית תתקשר שאבוא
הוא אומר לי לקחתי את הכסף של השכירות ואני משתמש בו למלון(!!!!!)
מפה לשם אני בבית לבד.די מפוחדת מהעתיד
דווקא התקופה האחרונה היתה טובה.ההרגשה שלי כזו מגעילה.הייתי צריכה לבוא לקראתו?אני יודעת שהוא התנהג כמו משוגע...אבל עדיין אולי עבר עליו משו?פליז אשמח שתעזרו לי להבין מה קרה איתי הערב
חסר המון רקעהפסקתהנקה
מה היה עד עכשיו? היה לו התפרצויות כאלו בעבר? יש בנכם אהבה? חווית אלימות כלשהי ממנו? יש לך משפחה תומכת?
תודהלוחמת התמורות
היתה אלימות בקטנה ממש מזמן.
את מכירה אותויהודה224
מה הסגנון דיבור שלו..?
מה זה בקטנה? אסור שתהיה אלימות לא בקטנהקראנץ שוקולד
ולא בינונית. את צריכה להעיף אותו לכל הרוחות.
לא קשור.ד.

"אלימות בקטנה ממש מזמן" - זה לא אומר כלום.

מספיק עם ה"אסור שתהיה" וכו'. לא יודעים על מה מדובר - ולא זו הבעיה כאן.

אבל מה שהיא מתארת לגבי הערב - התנהגות משוגעת לגמרי. נראה מנטאליות לא מוכרת כ"כ...

קשור ועוד איךקראנץ שוקולד
וזה אומר המון!! אין מקום לשופ סוג של אלימות, נקודה, עשר סימני קריאה!
שוב - גם זה לא קשור לענין המדובר..ד.

הרי לא עלה כאן נושא: האם מוצדקת אלימות כלשהי...  ברור שלא. מי בכלל מעלה על דעתו אחרת. זה לא הנושא הנידון.

עלה מצב נוכחי. נניח שלא היה קורה כעת מה שקרה, אז אשה שמתייחסת בצורה כזו, "היה בקטנה לפני המון זמן" - ומישהו יענה לה שזה לא בא בחשבון וכו'.. הרי זו פריקה של אדם את מושגיו העקרוניים, ולא עזרה למתייעצת. ההיפך. יכול להיות מצב של "אלימות בקטנה לפני המון זמן", ולמרות זה כעת כבר הכל בסדר. תלוי מה ה"בקטנה", תלוי מה היה המצב אז, מי האנשים והמנטליות, תלוי מה התקדם מאז. ואז, מי שיגיב כך, יעשה פשע. בשביל עצמו. זו חולשה מוסרית, לחשוב שאם מבינים שיכולים להיות מצבים לא ראויים ואח"כ דברים מתיישרים, אז סימן שיש "הצדקה" כלשהי למצבים ההם.

לכן, זה לא אומר "המון" לגבי כעת. למפרע יתכן, שזה מצטרף לאותו סוג של אישיות. אבל זה בגלל מה שקרה עכשיו.

[אגב, זה יכול עקרונית לקרות משני הכיוונים.. ל"ע. יש גם נשים שמסוגלות לנהוג באלימות, ואח"כ להסביר שהן "יצאו מכליהן" וכו' - משום מה יש איזו נטיה חולנית "להבין" את זה..  אלימות זה משהו מגונה. גם פיזית, גם מילולית. מהיכן שזה בא. אבל כמו עוד מורכבויות בעניינים כאלה, לא תמיד לאחר מעשה זה אומר פירוק החבילה. בוודאי לא כשבמציאות הענין כבר אינו קיים זמן רב והפיקו לקחים]

נשמה תקרא למה שהגבתיקראנץ שוקולד
לא נכנס לדיון
היא כתבה על אלימות שהייתה מצידו ב"קטנה" והגבתי לה רק בקשר לזה כי זה מה שרציתי להגיב לה ולא לשאר!
טעות...ד.

הגבת "את צריכה להעיף אותו" וכו'.. אז זה לא "רק בקשר לזה", אלא כביכול מסקנות להווה. היא דיברה על דבר שהיה "ממש מזמן" - ואתה אומר לה מזה מסקנה עכשווית, כשרואים שהיא עצמה אינה רוצה להתייחס לדבר ההוא כמשהו משמעותי בהווה.

והאמת, אי אפשר לנתק, כשעולה נושא בהקשר כזה. וגם לא נכון להיכנס איתה לדיון כאילו ההגדרה שלה על מה שהיה מזמן אינה נכונה. זה לא דיון תיאורטי. 

חלאס לטרחן הגבתי מה שהגבתי דלג הלאהקראנץ שוקולד
זה מציק כבר
ממש תגובה "על רמה"...ד.

אדם שמגיב שלש פעמים על מה שעונים לו - אבל כשמגיבים אליו, אז השני הוא "טרחן"..

לא נראה לך לדון - רשאי לא לענות. כתוב לעצמך מה שכתבת "הגבתי מה שהגבתי (על דבריך). אתה יכול לדלג הלאה". אם אתה חייב לענות - תביא בחשבון אפשרות שיענו גם לך.

ככלל, התגובה בעיקרה אינה "לך". זה כלל לא מענין אותי. זה בעיקר עבור מי שפתחה את השרשור, שהצעת לה בקלילות "להעיף אותו". הסגנון הזה, כשמצטרף לסגנון הודעתך הזו, גם זה סוג של "אלימות"..

לא כי אתה.. דיי להציק לאנשיםקראנץ שוקולד
לא הגבתי לך אתה בכח מנסה ליצור מלחמות,תתקדם, לא מעוניין ליצור איתך שיח.
דיאלעד

אתם מתקוטטים כמו זוג נשוי
ואני לא גננת
אז חלאס.

זה פורום נשואים טריים...ירא שמים!
כןאלעד

אבל לפחות במקרה הזה, שני הניצים כלל אינם נשואים..
לי אין בעיה עם זה כמובן, כל עוד שומרים על אווירה חיובית

תרגיע..ד.

אתה כעת מגיב פעם רביעית לתגובה שלי לדבריך - אחרי שעניתי לך עניינית על המלצתך, "להעיף אותו לכל הרוחות" (לא עניתי בשבילך כמובן, אלא בשבילה).

ענו לך עניינית - ענית בגידוף. כעת שוב. 

כאן פורום פתוח, כל אחד מגיב למה שרוצה, אנשים מתייחסים למה שהזולת כותב. מי שחושב שכאשר מתייחסים עניינית לדבריו, "מנסים לייצר איתו מלחמות", זו בעייתו. לא כך הדברים.

מכל מקום, אין לי כל ענין ברמת דיבור כזו.

ואתה אכן יכול "לא ליצור שיח".. כבר אמרתי, גם השיח שלי - מלבד התגובה האחרונה על גידופך - לא היה "איתך", אלא לטובת הכותבת. אתה יכול פשוט לא להגיב. גם כעת יכולת לעשות זאת. אם אתה מתעקש לומר "מילה אחרונה" ולנסת לסתום פיות ע"י צורת דיבור "אלימה", זה מצער, אבל ענין שלך.

אין הצדקה בין התגובה שלו לסירוב שלך ליסוע לקרוביםמוש השור...
לא משנה מה תעשי לא מגיע לך לחוות אלימות מילולית ופיזית( מה שקראת ו בקטנה) גם מי שעובר עליו משהו לא אמור להתנהג כך. זו לא התנהגות נורמטיבית.
מי שצריך לבקש חרטה וללכת לטפל בעצמו זה בעלך.
האם מישהו מהמשפחה שלך,חברה, יןדע על התקרית שהיתה, על המצב בכללותו. איום ברצח זה לא צחוק -אם את מרגישה לא מוגנת וחוששת ממנו תפני לגורמים שיכולים לעזור במיידי
אלימות זה קו אדוםor1900
בשום פנים לא ליסבול שום אלימות לא מילולית ולא פיזית...

מותר לך לסרב ושישתה מים קרים

בהצלחה רבה

ספרי לחברות ולמשפחה ואל תהיי לבד לרגע

בהצלחה
תסגרי את הבריח של הדלת הלילהסודית
מחר בבוקר תתקשרי לאחד מהמוקדים נגד אלימות. יש טלפונים בראש העמוד.
זה לא הסירוב שלך, אין כאן תובנות.
חיבוק. תחזיקי מעמד בשביל הילדים.
טוב שהלך לבית מלון
נשמע כמו מקום רע ומסוכןבודדה בנישואין
יקרה,
מגיע לך להרגיש בטוחה.
מגיעה לך תחושת יציבות. גם במהלך ריבים. גם במהלך ויכוחים עם בן הזוג.
מגיע לילדים שלך אמא לא מפוחדת.

יש הרבה הרבה נורות אדומות שעולות כאן. בבקשה אל תישארי עם זה לבד. תתקשרי לאמא, אחות, דודה, עוד הערב. שתפי אותן.
זה לא אומר שאת אישה פחות טובה. הן לא יהיו פחות גאות בך. הן כאן בשבילך.
אל תסתירי ואל תתמודדי לבד, את מסכנת את עצמך ואת הילדים.
תתקשרי לעמותת בת מלךתפוחית 1
תלכי למקלט לנשים מוכות בבקשה ממךליאן
לא רוצים להתעורר מחר בבוקר לעוד ידיעה על גבר שלקח את חיי אשתו.... שמרי על עצמך למען הילדים שלך!
תודה רבה לכוווולםלוחמת התמורות
הוא חזר באמצע הלילה ואמר שלא מרגיש טוב
הבהרתי לו שזו התנהגות לא נורמלית. והוא טען שאני כל הזמן חושבת על עצמי ולא באה לקראתו ורוצה להתגרש
אחרי זה אמר שלא רוצה
האמת שזה לא התנהגות אופיינית שלו
הוא עובר תקופה לחוצה מאוד וכל הזמן האחרון היה על הקצה מהבחינה של חוסר ודאות ולחץ(לימודים)
נשמע שבאמת עובר עליו משהו רע. אסור לעבור על זה לסדר היוםלצמוח ולהצמיח
אחרי שירגע קצת, אתם חייבים לדבר על מה שקרה. לא להמשיך כאילו לא היה כלום.לא משנה מה קורה וכמה לחוצים, אסור להגיע למצב של קללות ואיומים. חייבים לשים גבולות וקווים אדומים גם לשעת קושי ומריבה.
גם אם אין בכלל חשש אפילו קל שיעשה משהו בפועל, עצם האמירה החמורה והאיום זה משהו שאין לו מקום בשום אופן בין בני זוג והוא מחוץ לגבול. אי אפשר לקחת מילים חזרה והן משפיעות על הקשר גם אחרי שנרגעים.

לגבי מה שקרה, ביקשת שנעזור לך להבין מה קרה שם, אז מנסה קצת להבין ולהראות את מה שעבר עליו.
את אומרת בעצמך שזה לא אופייני לו, שאת יודעת שהוא בתקופה לחוצה מאד, ואפילו הגדרת שהיה 'על הקצה'. לא ממש ברור מה הכוונה, אבל נשמע שהיה זקוק באופן מיוחד להתאווררות ורוגע. הוא היה מודע לכך, ביקש ממך שתצאו וגם אמר לך את הסיבה וזרמת איתו, אבל נראה שלא כיוונת לאותה מטרת יציאה שהוא כיוון אליה. מבחינתך זה היה יציאה לכיף. בשבילו חבל הצלה.
נראה שהיה זקוק להמון תמיכה וחיפש ביציאה הזו איתך הכלה, אמפטיה, קבלה. במקום זה נתקל בקרירות וחוסר הבנה. זה הביא אותו לתיסכול עצום ותחושת בדידות נוראה. כתבת "ניסה לשכנע אותי.הבטיח שהשבוע יעשה כל מה שאבקש.אמרתי לו מצטערת.לא בזרימה שלי."
אם היתה הבנה שהיציאה הזו היא 'בשבילו', כמו רפואה, היה מקום מצידך לנסות להבין את הצורך שלו ללכת לקרובי המשפחה, להקשיב מה הוא מבקש בעצם, ולא להתנגד באופן נחרץ גם אם מבחינתך זה לא התאים לך.

זה מסביר את התגובה שלו שהתעצבן וכתבת בהמשך "התחיל להתעצבן כאילו נכנס בו שד וירד באמצע נסיעה מהאוטו.
החלפתי אותו והוא התקשר והתחיל לקלל..."
לא ברורה הסיטואציה.
הוא ירד מהרכב ואת עברת לנהוג והשארת אותו שם?!?!
כי אם כן, זה מעשה משפיל ומבזה כלפיו. אמנם נהגת כך לא מתוך רוע חלילה, אלא מתוך הלם והתגוננות. אבל זה גרם שלא רק שהרגיש חוסר הבנה והכלה מצידך לפני כן, אלא הרגיש גם השפלה ואפילו נטישה והתנקרות. זה כבר הטריף אותו לגמרי וגרם לו לאבד שיווי משקל ושפיות באופן מוחלט כפי שקרה בהמשך.
וגם בהמשך הגבת בקור רוח וריחוק "אמרתי לו סבבה.מה יש לי להפסיד בחיים האלה.לא אורזת מזוודה ..תעשה מה שאתה רוצה.. " שזה גרם לו עוד יותר להדרדר בתגובות שלו.

אמנם מצופה מגבר להיות יותר בשליטה ולגלות אחריות ובגרות. אבל גם הוא אדם. ולפעמים אדם עובר משברים ותקופות קשות, ובן/בת הזוג אפילו לא מודעים עד כמה. וכמה התמיכה שלהם משמעותית.

מציעה לדבר בנחת ורוגע, להבין מה שקרה, לקחת אחריות כל אחד על החלק שלו, ולראות מה אפשר לעשות כדי להתקדם. אולי כדאי שילך לטיפול אישי להתמודד עם הלחצים.

בהצלחה לכם!🙏

אולי עובר עליו משהו מאוד קשהביישן נ

וזה הדרך שלו "לזעוק לעזרה"

זה מצריך פיתוח שיחה מעמיקה ביניכם

ממש נכון.כלה נאה
גם שהתקשר והיא מנתקת לו כי הוא קילל.. זה גם לא בסדר מבחינתה.
יכולה להקשיב להרגיע ולהסביר את עצמה.
ניראה שנימאס לו. ושהיא מנסה לחנך אותו יותר מלהבין אותו.
לא יודעביישן נ

נראה לי שזה אולי נורת אזהרה, קשה להיות נחרץ או להגיע למסקנות כאלו

שום התנהגות לא מצדיקה כאלו דיבורים!!!!!!איזה יום שמח

איך את משווה לנתק שיחה לקללות לאיום ברצח?

ממש לא מצדיקה דיבורים כאלה.כלה נאה
וכם לא מאמינה לכל אחד שאומר אני "יהרוג" או "ירצח" אותך..
מכירה שכן של ההורים שלי שמדבר ככה לכל מי שמעצבן אותו. גם לחברים שלו.
ואני חושבת שיש נשים או גברים שיכולים להוציא את בן הזוג משליטה מרוב ההתנהגות שלהם. שאפילו הם עצמם לא הכירו את עצמם.

אז אני לא כבר שופטת אותו שהוא כבר חשוד ברצח.
צריך לדעת את הרקע שלהם.
אם זו שפה שרגילים אליה לא מתרגשים מיזהאיזה יום שמח

והפותחת לא נשמעת שהיא רגילה לשפה הזו

ה' ישמור על מי שרגיל לכזו שפה

היא לא צריכה לסבול קללות. הגיוני לנתק.לצמוח ולהצמיח
אבל היתה צריכה במקביל לשלוח לו הודעה בסגנון. "אני מבינה שאתה נסער. אשמח שנדבר באופן מכובד. לא מוכנה לספוג קללות".
לא חושבת שהיא מנסה לחנך אותו. היא פעלה מתוך הלם להתנהגות שלו והתגוננות.
אז שלא תתפלא שהוא הולך ומשתגע מרגע לרגעכלה נאה
מה היא מנתקת??
תקשיבי. תדברי. תבקשי. אפילו תצעקי!
אבל לנתק..היא מזלזלת בו אז גם הוא.

מי זלזל קודם?איזה יום שמח

למה את מסנגרת עליו

למה??

הוא אמר שהוא ירצח אותהמפלצתקטנה

זה ממש קו אדום. לא הייתי מכניסה אותו הבייתה בכלל. נשמע ממש מסוכן ומפחיד.

לא משנה מה עובר עליו ולא משנה מי צודק. 

הבנאדם איים עליה ברצח. להכיל? להבין? להתפייס?!החלטהזוגית
לא לא לא.
קודם כל לספר לעוד אנשים. אחר כך להחליט. אם את רוצה בזוגיות הזו, הוא חייב ללמוד לשלוט בכעסים שלו, בצורה מסודרת ומפוקחת. תפנו לרווחה ותבקשו הפניה לטיפול מתאים, יש קבוצות וטיפולים לנושא.
אין שום דבר שאת אומרת, או עושה, או מסרבת או מנתקת או לא יודעת מה שמצדיק איום ברצח.
מזכירה לכל הפייסנים והמכילים שנשים אכן נרצחות ע״י בני זוג אלימים.
נראה שלא קראת כראוי את התגובה שלילצמוח ולהצמיח
לא דיברתי על הכלה והבנה לאיום. (אפילו לא יכולה לומר את המילה).
ראי את הדברים שפתחתי בהם.
אמרתי במפורש ששום דבר לא מצדיק דיבורים כאלו.
דיברתי על כך שהוא היה זקוק להכלה והבנה בתחילת הערב והיה על סף שבירה ושלדבריה נמצא בתקופה רגישה. והיא לא מספיק ראתה את זה ולא היתה מספיק רגישה כלפיו.
הוא לא נכנס לרכב וישר איים. אלא כאשר התמוטט נפשית בעקבות חוסר ההבנה וחוסר התקשורת.

לצערנו אכן יש מקרים מזעזעים, אבל לא כל גבר במשבר נהפך לרוצח אשתו.
גבר במשבר זקוק לטיפול מקצועי ולעזרת אשתו. וגם האשה זקוקה לליווי ויעוץ אישי וזוגי.
גם לא כל גבר במשבר מאיים ברצח.החלטהזוגית
ולגבר שכן, הייתי מתייחסת ברצינות. במיוחד במקרה של התייעצות אנונימית באינטרנט. התוצאות של הרגעה והאשמת הקורבן עלולות להיות הרות אסון.
נכון. לא כל גבר במשבר מאיים ברצח. ולכן הוא זקוק לטיפוללצמוח ולהצמיח
אפילו יותר מגבר במשבר רגיל.
ושניהם זקוקים ליעוץ זוגי.
לא יודעת למה בחרת להתעמת איתי.
לא מחפשת להרגיע. ולא מאשימה את הקורבן.
לא יודעת מאיפה את מבינה את הדברים הללו.
היא ביקשה עזרה לנסות להבין מה שקרה. וזה מה שעשיתי. לנסות להראות לה איך התגובות שלה תרמו להתמוטטות שלו. גבר במצב רגיש נפשית שאשתו נוסעת עם הרכב ומשאירה אותו באמצע הרחוב בלילה ומנתקת לו את הטלפון ועונה בקור רוח, יכול להגיע למצב של פליטת אמירות חמורות מתוך יאוש.
היא מכירה אותו הכי טוב ומעידה עליו שזה לא אופייני לו והוא לא אדם אלים. אז לפי מה שהתרשמתי במקרה הזה הספציפי, יש כאן צורך דחוף בעבודה זוגית וליווי מקצועי. אבל לא צריך להכניס אותה לסרטים ולפרק להם את החיים יחד.
זהו, שחובה להכנס לסרטים במקרה של איום ברצחהחלטהזוגית
מה את יודעת? אולי הוא מתכוון לזה? את יודעת שלא?! איך? ואם אולי אולי אולי כן? על מה את לוקחת אחריות באמירות שלך כדי ״לא לפרק בית״? זה נראה לך בית שלם?
הסיבה היחידה שאני מתעמתת איתך כהגדרתך היאהחלטהזוגית
שאתמול קראתי ממש במקרה את ההודעה הזו לפני שהלכתי לישון ולא הצלחתי להרדם. יש אישה שבעלה איים עליה ברצח. והיא מבקשת עזרה. אמאלה.
זה באמת מפחיד מזעזע ומלחיץלצמוח ולהצמיח
חבל באמת שלא הגבת לה אתמול בלילה.

אני ראיתי את ההודעה הבוקר אחרי שהיא כבר כתבה את ההודעה השניה. זה נשמע אחרת.

ואני דווקא לא אדם שאדיש לאלימות. משום סוג.
אל תדאגי. לא כל כך מהר רוצחיםכלה נאה
במיוחד שהוא לא כזה אלים.
אז עוד יותר ניראה פליטת פה.
אם היא הייתה מכירה אותו מסוגל הייתה מתקשרת למישטרה באותו הרגע.
גם אם הכי כועסים בעולם לא אומרים אני ארצח אותךאנונימית 50
לא משנה מה.
לי ולבעלי היו מריבות ובחיים אבל בחיים לא נאמרו מילים כאלה.
היא לא אמורה להיות שלמה עם פליטות שכאלה.
זה קו אדום בוהק.
שוב. לא מצדיקה. וגם אני ובעלי לא מדברים ככה בחיים!כלה נאה
אבל יש זוגות כאלה בשפע. ולא קרה להם כלום.
ברור שהם חייבים טיפול ואסור להמשיך כך.
אבל לא הייתי ממהרת לעשות אותו הבעיה.
לא יודעת איפה נתקלת בשפע של זוגות כאלהאנונימית 50
זו לא נורמליות. בכלל.
לא נתקלתי מעולם בבני זוג שמדברים כך אחד לשניה. מעולם.
זה מזעזע בעיני.
לא נכנסת לפינה מי צודק ולמה הוא אמר מה שאמר.
רק מדגישה, אסור שדברים כאלה יאמרו. ועוד יותר אסור לתת לזה לגיטימציה בתואנה שיש המון זוגות כאלה.
זה לא נורמלי.
ששניהם יטפלו בעצמם, כל אחד בבעיה שלו.
אבל מילים כאלה הן קו אדום.
לא שמעתי על הרבה זוגות שככה מדברים אחד לשנימפלצתקטנה

ממש מפחיד ביותר. אם בעלי היה אומר לי את זה הייתי ממש מפחדת.

לפעמים כן. בחודשיים האחרונים נרצחו שלוש נשיםהחלטהזוגית
לא היו תלונות על אלימות במשטרה. את מכירה אותו היטב וידעת לערוב לזה שלא ירצח?
את רוצה להגיד לי שהנשים האלה לא היו נשים שסבלו אלימות?כלה נאה
ואפילו כמעט יום יום?
בן אדם רגיל שפתאום עלה לו הדם למוח ורצח??
יש אלימות מילוליתאנונימית 50
והיא יכולה להגיע לאלימות פיזית מהר מאד.

אישה שלא מעריכה את עצמה עלולה ליפול לשם.
אין לי מושג. בעלה של הפותחת ממש לא נשמע לי ״אדם רגיל״החלטהזוגית
קודם כל, יכול להיות שלא היתה אלימות קודםתיתי2
כן, רצח של אישה יכול לבוא בבת אחת.

דבר שני, לנשים מוכות יש נטיה להדחיק ולהכחיש אלימות שמתרחשת.
לפעמים בגלל בושה
לפעמים קושי להכיר במציאות הקשה והשלכותיה
ולרוב, פשוט בגלל שהאלימות מוכרת להן מהבית ולא נראית חריגה
או שהן התרגלו אליה כל כך שכבר מתקשות לשים לב שמדובר באלימות, ושזה לא נכון, או אפילו מסוכן.

רוב הנשים המוכות קולטות שהן מוכות - כשהאלימות מופנית כלפי הילדים.

ולכן, אין לי מושג מה פותחת השרשור עוברת בבית באמת,
מבחינתי לבוא ולשתף שבעלך אומר "אני ארצח אותך" זה דגל אדום של קריאה לעזרה.
לא, אין זוגות שמדברים ככה. הזוגות הכי פרועים לא מגיעים לפסים כאלה של איחולים.
וגם אם יש עוד זוגות, מה זה משנה??? מי לוקח סיכון בחיי אדם??

מה היא צריכה לעשות?
לא יודעת
אולי להתגרש
אולי ללכת לטיפול זוגי
אולי להגיש תלונה
אולי לנסח מסמך משותף של גבולות בזוגיות
אולי לשלוח אותו לטיול בחו"ל
אולי ואולי ואולי.
מה שבטוח, היא צריכה איש מקצוע אמיתי ולא סברות כרס
שמגיעות מתוך החרדה והרצון לשמור על עולם שלם- זוגיות שלמה- בכל מחיר. ומתוך תמימות או נאיביות או קושי להכיר במציאות שלפעמים היא רעה ואכזרית.
וגירושין זה החלק הקל בחיים לפעמים.
לחץ בלימודים זה לא סיבהl666
להשתגע ועוד באמצע נסיעה בחושך עם ילדים.
רצה להתאוורר היה הולך להתאוורר, לא מחזיקים אותו באזיקים כבול לשולחן.
ואולי הוא צודק בזה שאמר שאת כל הזמן חושבת על עצמך?כלה נאה
בכללי אם הוא מרגיש כךכל הזמן?
הוא מהטיפוס שמוחק את עצמו?

למרות שזו התנהגות לא נורמלית.
יכול להיות שבשבילו זה עבר את הגבול והגיע להתפרצות לא הגיונית.
תדברי איתו על קווים אדומים בבית שלא חוצים אותםאיזה יום שמח

ותנסי להתייעץ עם בת מלך לראות מה הלאה

בהצלחה יקרה, לא מגיע לך שידברו אליך ככה!!!!!

שמעי נא..ד.

תדעי, שהרבה פעמים, אנשים מגיבים בפורום כמו כאן,יותר "לעצמם". חששות של עצמם, רצון של עצמם לאַמת לעצמם מושגים שברור שהם בסיסיים וכד'.

וגם - יש הבדלי מנטליות גדולים מאד בין אנשים מסוגים שונים. יש אדם, שלא יכול להיות שיאמר ביטויים כמו שבעלך אמר; יש אדם ש"ככה הוא מדבר" ואין לכך שמץ כוונה "מעשית".. האם זה ראוי להיות? בוודאי שלא. אבל ההשלכות שונות לחלוטין.

העובדה הנתונה היא, שהאיש חזר באמצע הלילה. הוא - כמובן - לא "רצח" אותך.. גם לא הרים עלייך אצבע קטנה... ואת אמרת לו מה שרצית, בלי לפחד. אמרת לו שהוא התנהג לא נורמלי, בלי לחשוש. והוא ענה שאת חושבת על עצמך.... נו..  אח"כ כבר החליט שבעצם את טובה לו.

ואת אומרת שזה לא אופייני לו. ושהוא גם מאד בלחץ. אשה טובה - מלמד זכות על בעלה..

לעניות דעתי, אל תשמעי לכל מיני "עצות" כאן. לא מספיק מכירים אתכם. מדובר על דברים גורליים לך, לו, לילדים.

אני חושב שאת צריכה לנסות לשבת איתו, ברגיעה - ולדבר על מה שהיה.

לומר לו שאין בעיה שיש מחלוקת לאן נוסעים, ואין בעיה גם אם יש ויכוח, ואין בעיה אפילו שהוא יחשוב שאת חושבת על עצמך בלבד ואת תחשבי שלא. ושאת גם מבינה שהוא בזמן לחוץ. אבל שמוכרח להיות שתחליטו על כלים וגבולות גם כשיש ויכוח. ותגדירי: קללות, איומים, מעשה חד צדדי כמו לרדת מהאוטו בגלל שלא עושים כמו שהוא רצה. הרי אפשר היה לחזור לבית ולא לטייל אם לא מוסכם.

תסבירי בנחת - שזה מוכרח. איך אפשר שתדברו זה אל זה בקללות. איך אפשר שיאיים עלייך במילים כאלה. ושגם יש ילדים - אולי זה יעזור לו להבין יותר - האם הוא רוצה שכך הילדים יתרגלו שמדברים ח"ו?

תחליטו גבולות - ואיך הולכים אחד לקראת השני. את יכולה גם לשאול אותו, במה הוא חושב שאת יכולה ללכת לקראתו, לעזור לו.

אבל תאמרי שהגבולות המינימליים הכרחיים. שלא תיסחפו לדברים משוגעים.

תראי אם הוא מסכים לכך - ותעקבי מהצד אם זה מתיישם.

הצלחה רבה.

צודק בכל מילה!כלה נאה
כ''כ נכון הפסקה הראשונה.חדשה ישנה
באופן עקרוני אתה צודקמפלצתקטנה

אבל מתיאור הדברים הוא לא נשמע הבנאדם הכי סימפטי. נשמע מפחיד והוא גם היה אלים בעבר..

כל התגובה שלו נשמעת לא נורמלית בכלל.

היא מכירה יותר טוב.ד.

לגבי התגובה שלו, גם אני אמרתי כך. אבל ברגע זה, זה לא הענין.

הוא אמר לך שהוא ירצח אותך?ספק

קודם כל, תלונה במשטרה. 

זו אמירה של אדם שצריך אשפוז או כלא.

דעתי הענייההעני ממעש
ללא עיון בהכל

אין אדם נתפס בשעת צערו
אם נראה לך, תתפייסו ותמשיכו הלאה
ניתן ללוות את זה בהליך טיפולי הרפייתי כלשהו אצלו
חולק עליך... לא לכך התכוונו חזל.מוש השור...
אדם לא נתפס בעת צערו כשהוא מזיק לרכוש שלו או לעצמו.אבל לא כשמזיק לאחרים. אם אדם יבוא בעת צערו וינפץ לך את כל השמשות ברכב האם גם אז תאמר להתפייס ולהמשיך הלאה או שתבקש תשלום.?
זה שקרה המקרה זה חמור מאוד. נכון זה לא השיגרה אבל זה קו גבול שלא חוצים אותו. נכון יש אפשרות לתיקון ולהמשיך חיים מוצלחים. אבל אסור להתייחס לזה בסלחנות
מפורש בוידויהעני ממעש
וואו. ואני חשבתי שלי יש בעיות...די שרוט
כל אחד והשק שלו. (נצלש..... מחילה !)נפש חיה.
אף אחד כאן לא אוכל תותים .ליאן
זאת לא העונה
דווקא כן ביישן נ

אם אתה רוצה לקנות קופסת תותים ב 40 שקלדי שרוט
אז מה אתה עושה כאן? סתם משועמם? או נהנה לקרוא צרות של אחרים?ליאן
כמה דבריםl666
מה זאת אומרת "מה יש לך להפסיד בחיים האלו" ?
עג כדי הכל גרוע? יש לך חברה, או משפחה או קהילה?
והתנהגות שלו בטוח לא נורמלית. אם הוא רצה לבקר קרובי משפחה, היה יכול פשוט להגיד לך ולנסוע לבקר אותם לבד. למה זה היה כזה דחוף ולמה הגיב ככה?
אם אין שום סיבה, יכול להיות גם דכאון או התקף פסיכוטי. אולי ללכת לרופא להתייעץ
ולמה הוא הוא בסוף לא הלך לקרובי משפחה אלא רצה ללכת לבית מלון?
בנוסף את אחראית על ילדייך ועל ביטחון שלהם.
תודה רבה לכולכם.לוחמת התמורות
עבר עריכה על ידי לוחמת התמורות בתאריך י"ח בכסלו תש"פ 07:38
האמת היא שעברנו דרך קשה מאוד בהתחלה
הוא היה מקלל ,העה לו פרצי זעם נוראים,מרים ידיים(כאפות פה ושם...)
אני מבחינתי הייתי שותקת.שומעת קללות ושותקת.עוברת השפלות ושותקת ,בוכה...
(לפני הנישואים גם פגעו בי ושתקתי.פשוט אופי )
עד שהתחיל מהפך.התחלתי להיות חסרת סבלנות.להתעצבן גם .ולהתחיל לעמוד על שלי.מאז הפסיק לגמרי
אנחנו ככה משהו כמו שנתיים כבר והכל בסדר...אפילו לאחרונה ממש התקרבנו
לאחרונה כמו שאמרתי הוא לחוץ ממש.עצביו רופפים והוא מתהלך סהרורי.בשבת היה ממש בדיכאון...
ואז קרה מה שקרה במוצאש..
דווקא מתוך המקום שהיה לי שהייתי צריכה לעמוד על שלי בזמנו.החלטתי שאני לא הולכת לרקוד לפי החליל שלו..הוא רוצה לרדת כי מתעצבן שאני לא מוכנה בבקשה?אני אפילו לא הולכת לענות לו..
מישי פה כתבה שאולי הייתי צריכה לבוא לקראתו מכיוון שהוא ממש על הקצה. חשבתי על זה והיום הלכתי איתו לשם...
זהו פחות או יותר
נקווה שיהיה בסדר...
שוב תודה רבה לכולם
הלך לפסיכיאטר לאחרונה? נשמע שכדאי.תיתי2
יש גם אלימות כלפי הילדים?
נשמע שעברתם דרך משמעותיתבארץ אהבתי
כל הכבוד לך על השינוי שעשית, וכל הכבוד גם לו על השינוי שהוא עשה (ממה שהיה בעבר)...

פעם קראתי קטע יפה, שבני זוג הם כמו שני קצוות בחבל, ולפעמים החבל נקרע, אבל אז אחרי שקושרים אותו אז הם בעצם קרובים יותר אחד לשני.
אני חושבת שהמשל הזה נכון רק אם משקיעים בזה. עם עבודה זוגית נכונה, אז מכל משבר לומדים וגדלים בונים משהו חדש בקשר. אבל אם מפספסים ורק מנסים לדלג מעל המשבר שהיה, אז הקרע נשאר והמרחק גדל.

קרה בניכם עכשיו מאורע קשה מאוד, מפחיד ואפילו מזעזע. אבל לפעמים הזעזוע הוא טוב, הוא מאפשר להבין שצריך עכשיו להשקיע ולתקן. מינימום בשיחה זוגית מעמיקה, אבל באמת אני חושבת שכדאי להתחיל איזשהו טיפול (זוגי, או אישי בשבילו, לא יודעת מה נכון יותר עבורכם).

וכל זה בהנחה שאתם רוצים להמשיך ולחיות ביחד, ולהשקיע בקשר בניכם.
כתבו פה בשרשור גם הרבה דברים בכיוון אחר, נראה לי שרק את יכולה לדעת מה באמת המצב ובאיזה כיוון הדברים עומדים (ואם את בעצמך לא בטוחה, אז גם פה שווה להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לך לנתח את המצב ולברר לאיזה כיוון כדאי לפנות...).
בהצלחה רבה!
לפעמים אין נורות אדומותציפ'קה
אבל באיום הראשון של רצח, יודעים שזה יכול לקרות. זה מה שקרה לא שתו של הרופא... היה בסדר, וברגע שרצתה להיפרד הוא רצח אותה. וזה קורה יותר ממה שחושבים.

אני יודעת שהמשטרה לא מאמינה לדברים האלה אבל ארגוני נשים יאמינו לך.

תפני אליהם. בת מלך
^^^ ופה בהחלט היו נורות אדומותיערת דבש
היא אומרת שהיו כאפות, דהיינו היה אלים.
ועדיין אלים, אם ככה הוא מקלל.
ואיום ברצח- זה קו אדום ולא משנה מה הסיבה.!!

מה תגיד אשה
שנרצחה חס וחלילה-
לא נורא..
אני קורבן של הבעל כיון שהיה מדוכא ולחוץ ממשהו?,??😵🤦
לא בטוח...ד.

יש אנשים, שלצערנו זו השפה שלהם.. כמה שזה נשמע מזעזע.

אפילו כאלה של"ע מדברים ככה אל הילדים שלהם, כשמרגיזים אותם... ואין להם כמובן כל כוונה מעשית..

צריך מאד להיזהר בענייני נפשות - 

אבל גם לכיוון השני, אסור ללכת שולל אחרי תעמולת התקשורת כאילו זו "תופעה" - אע"פ שאפילו אחת זה יותר מידי.

רוב מכריע של המקרים הללו, מתוך המספר המועט והמצמרר - הוא אצל ערבים.

הרי מתוך מליונים, זה אפילו לא עשירית פרומיל. האם באמת, פשוט רק אצל אלו דיברו כך? כנראה שלא..

אלא שאצל הרוב המוחלט, כפי הנראה, אין לכך כל קשר לאופציה של מעשה.

לכן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו של ענין. לא לפסוק לפי מה שהתקשורת מבליטה. זה גם יכול להרוס לכיוון השני.

רק בחודשיים האחרונים, שלוש מקרים אצל זוגות יהודיםהחלטהזוגית
זה ממש ממש לא נכון. זאת כן תופעה וראוי לא להקטין אותה או לזלזל בה אלא להסתכל בה באומץ ובכנות ולו עבור אישה אחת שחייה ינצלו.
נכון. זו היתה חריגה מחרידה.ד.

אבל מה שכתבתי, נכון לגמרי.

בהחלט הדבר המזעזע הזה, הוא מיעוט שבמיעוט שבמיעוט. ובתוך המיעוט, הוא מצוי בעיקר אצל הערבים, שאצלם גם אלימות זה לא משהו חריג במיוחד כנראה.

ההדגשה הזו חשובה, כי אותם גורמים ידועים, שמנסים לשנות מושגי יסוד נורמליים, ולהרוס בכלל את מושג המשפחה בישראל - ידם בתוך התעמולה הזו, "לנפח" את המספרים, לא לומר שהרוב ערבים וכד'.

הם הביאו לכך שמספר בתי ספר, עשו מזה "יום" לזכר הנשים הללו, לפי מספרן. כולל כמובן הערביות, כולל כאלה שלא מתו מאלימות.

זה לא מטעמים טהורים כמו שאת כותבת בתום לב, אלא "רכיבה" על הרחמנות שיש בעם ישראל, כדי לייצר תודעה כזו על כבכיול "גברים", ולהרוס את המשפחה. סממנים קלאסיים של הפמיניזם הקיצוני, שבא בעצמו מדברים מופרעים לגמרי, ומוביל לדברים מופרעים לגמרי.

[הראָיה - בתיה"ס האלה, מעולם לא עשו "יום" לזכר קרבנות הטרור הערבי, אנשים נשים וילדים שנסעו לתומם - אעפ"י שהמספרים גדולים לאין ערוך. שם הקרבנות כולם יהודים כמובן..]

כמו שצריך לדעת שאפילו אחת, כמו שכתבת את וכתבתי אני, זה כבר יותר מידי - כך גם צריך לא "להגדיל" את התופעה.

אגב, ברור שההגדלה המלאכותית הזו, היא זו שעלולה חלילה לעלות בחיי אדם. כי דבר שנתפס כאילו "תופעה מצויה" ח"ו, גורם שעבריינים שהם חלילה על הסף, עלולים לראות את זה כ"אופציה" בחמתם, מה שלא היו מעלים בדעתם אם זה דבר ש"לא נשמע כמותו" כמעט לגמרי..

לכן, ברור שצריך לעשות כל מה שאפשר בשביל להציל חיי אדם, איש או אשה. אבל זו טעות לחשוב שההצלה היא ע"י כך שבגלל הפרסומים הללו, עושים מכל דבר כאילו "זה זה או-טו-טו"... מה שזה עלול להרוס בדרך, ממשפחות שהיו יכולות להמשיך מצוין הלאה, זה נזק חמור.

צריך להיות חכמים ושקולים. לדעת מתי אזעקת אמת, ומתי שום דבר. נכון שלא תמיד זה שחור לבן, אבל אי אפשר "לשפוך את המים עם התינוק".. זו ענ"ד.

אין לך שמץ של מושג מה קורה בין בני הזוג האלההחלטהזוגית
אני מבינה שהשקפות העולם שלנו מזרח ומערב ואין טעם בדיון אבל חשוב לי לומר כי המסר הזה גדול מכל דיון טרחני בעיני: בן זוג שמאיים ברצח זה דבר רציני. לא ״מנטליות״ ובטח לא ״גם לך יש חלק בזה״. ככל הידוע לכל הקוראים פה, שתרוץ להגיד למישהו ולשמור על נפשה
לאף אחד אין שמץ מושג מה קורה שם..ד.

ואינני יודע אם השקפות העולם שלנו שונות - כי אני לא מכיר גם אותך, וגם את לא אותי. בוודאי לא שונות בכל הנוגע לחומרה של אלימות כלשהי.

איום זה דבר חמור מאד אכן. האם מה שהוא אמר הוא בגדר הזה, או "צורת דיבור" מבחילה, אינני יודע. גם לא את. אשתו מכירה יותר טוב מאיתנו.

ובוודאי שלא "גם לך יש חלק בזה"... דבר כזה אני כמובן לא כתבתי. גם לא חושב. כך שאינו שייך לתגובה על דברי.

יש אנשים שזו השפה שלהם וזה לא מקובל בכלל.מוש השור...
זו לא גזירת גורל. אדם אחראי למעשיו.
מה זה משנה אם יש כוונה מעשית או לא.
פגיעה נפשית יותר חמורה לפעמים מפגיעה פיזית.
המתח והחשש האם הוא המתכוון או לא מתכוון למה שאמר או האם יעשה או לא יעשה... תפקידה לוודא ולשמור עליה על ילדיה וגם עליו. סוף סוף זה בעלה והוא צריך עזרה. ולשם כך היא צריכה לפנות לגורמים מקצועיים לעזרה וגם כדי שבעלה ידע שהיא לא לבד בסיפור והוא לא יכול להתנהל בצורה זו.

אין אנשים כאלה, מאיפה הבאתם את זה?תיתי2
גם במשפחות קצה, בני זוג לא מאחלים אחד לשני "אני ארצח אותך".
כשמישהו בוחר במילים הקשות האלה - יש שם כבר אלימות, בוודאות.

מישהו מכיר משפחה שככה מדברים ואין אלימות?
או שאלה סברות כרס ותיאוריות דמיוניות?

אני חייבת להסכים עם "סודית". אין פה מענה מקצועי ואמיתי גם אם מישהו מתיימר לתת.
זה אינטרנט.
דיני נפשות פותרים מול אנשי מקצוע במערכות המסודרות. עם אנשים בעלי ניסיון. עם אנשים שלוקחים אחריות על מה שהם אומרים.
בוודאי שלא מקובל....ד.

זה דבר מבחיל לחלוטין (אפילו לא יכולת בהודעתי לצטט איך הם אומרים..).

מניח שהבנת שזו כוונתי.

אלא שכאשר אנחנו באים לתרגם את המילה הזו אצלם ומשמעותה - זה חשוב.

אצל מישהי כזו, שמכירה את צורת הדיבור, זה כנראה גם לא יוצר פגיעה נפשית. רגילה..

זו מנטליות אחרת ממה שאנחנו מדברים עליה.

אז בוודאי שאם היה כדבריך, שהיא "במתח וחשש אם מתכוון או לא מתכוון.. האם יעשה או לא יעשה".. ח"ו, בוודאי שזה אחרת.

אלא מה שאני הרגשתי מכתיבתה, שהיא לא מתרשמת מזה במיוחד. כמו שציינתי, לא היתה לה כל בעיה, עוד כשחזר באותו ערב, לומר לו שזה לא נורמלי וכו'. ולכן, כשכותבים "באיום ...זה יכול להיות", אמרתי שלא בהכרח זה נכון. תלוי במי מדובר. 

לגבי מה שהוא "צריך עזרה" זו כבר שאלה אחרת. היא מכירה את המצב טוב יותר. אומרת שתופעות שהיו בעבר, אינם קיימות, אחרי שהיא למדה לא להתכופף כלפיהן. יתכן שצריך עזרה, יתכן שמספיק דיבור שלה איתו. קשה לדעת מרחוק. מה שאיני יודע, לא אומר..

אתה מדבר על אנשים כאילו הם חיות בגן חיותתיתי2
"מנטליות אחרת".

ואני אגיד לך למה זה מרתיח,
כי ברור לי שאתה מדבר מתוך סטריאוטיפ ולא מתוך הכרות עם המציאות.

כי אני כן מכירה את ה"מנטליות האחרת"
וזה שאישה כבר רגילה לשמוע קללות ואיומים, עד שהנפש שלה אטומה לזה,
לא אומר שהיא לא נפגעת
לא אומר שהיא לא בסכנה
לא אומר שהיא חיה בפלנטה אחרת שם מדברים כמו ברברים

היא אישה כמוני וכמוך, כמו כולם פה,
כמו מיכל סלה (היא גם "מנטליות אחרת"?)
כמו אסתי אהרונוביץ, אשת הרופא

תסלח לי, אין אנשים שאומרים "אני ארצח אותך" בלי שהם אלימים.
ואם הם אלימים, ואכן פותחת השרשור אמרה שהוא אלים, מי ערב לך שהוא לא מתכוון?!?!
בשביל זה יש משטרה ומרכזים למניעת אלימות במשפחה.

אחת הבעיות שנשים לא פונות לעזרה, כי "לא יאמינו לי" "כולם מדברים ככה"
והשרשור הזה עלול להוכיח לה את זה.
לכן אני טורחת לומר שוב ושוב -
לא, זה לא נורמלי.
וכן, כן יאמינו לך. אולי לא כולם, אבל אנשי מקצוע בוודאי יעזרו לך להבין את תמונת חייך.
ואם את חוששת, אם את מרגישה את זה בגוף, אפילו רק לפעמים
אפילו שאחרי כן הוא מתחרט
אפילו שלפעמים הוא מקסים
אפילו שהוא ממש אומלל ומסכן ואת מרחמת עליו (אני בטוחה שהוא מסכן)
תשמרי על עצמך ועל ילדייך.
מגיע לך ולילדים לחיות ברוגע ולא בחשש ובמתח מאלימות פיזית, נפשית, כלכלית או מינית.
מגיע לך.
גם אם גדלת ככה בבית הורייך

גם אם תמיד הקניטו וקיללו אותך ואת רגילה
או חושבת שזה מגיע לך, הקללות והאיומים.
לא. לא מגיע לך.
וכן מגיע לך עזרה.
ויש עזרה.
את לא לבד.
גם אם תפרדו - את לא לבד.
יהיה קשה, יהיה מאתגר,
אבל הכל עדיף על ילדים שחיים עם אבא שמאיים על אמא.

תקשיבי לעצמך.
תבחיני..ד.

עם החלק השני של דברייך - אני מסכים לגמרי.

כלומר, מי שאכן חוששת, והרי היא מכירה יותר טוב, בוודאי לא תחשוש שמא ,לא יאמינו לה, וכו'. כל הדברים הנכונים שכתבת.

אבל חבל על ההתרתחות בתחילת דברייך - אע"פ שזה מכוונה טובה.

למה את חושבת שאני מדבר מתוך "סטריאוטיפ"? ההיפך. אני מדבר מתוך דברים שראיתי. כולל מישהו שראיתי שכך דיבר אל ילדיו  ברתחתו (חושבני שבאמת הלך לטיפול. אחרי שנים היה נראה רגוע יותר..), היה ברור גם באותה שניה שאין לזה שום כוונה-מעשית, אבל היה מזעזע לשמוע איך אדם יכול בכלל להוציא מילים כאלה מהפה.

לא אמרתי שכל מי ששומעת דבר כזה אינה נפגעת. תלוי כל מקרה לגופו. 

מה שאני התרשמתי, הוא שכותבת השרשור הזה, לא "נפגעה" מעצם האמירה, וגם יודעת איך להתנהל כשמשהו כזה קורה. 

לגבי מה שאמרת שאין אנשים שאומרים  כך, שהם לא אלימים - אני חושב שעצם הדיבור הזה הוא "אלים" כמובן.

אבל לצערנו יש אנשים, שיש להם שיח מעוות, ואין לכך כל קשר למעשה. מה נעשה.. מצער (השיח), אבל קיים..

ואם במקרים כאלה, נותנים עצה כאילו מדובר במקרים הנוראיים שהתפרסמו - זה עלול להזיק.

אני חושב, שקצת הוצאת על דברי, את הזעזוע שלך ממקרים מחרידים שקרו לאחרונה. גם אני מאד הזדעזעתי, אבל לא תמיד המסקנה באופן מעשי, היא התנהלות שעלולה להזיק יותר. צריך בשיקול הדעת. אני התרשמתי, שיש לכותבת איזה "משקל פנימי, נכון.

המסקנה באופן מעשי היא לפנות עכשיו לגורמי מקצועתיתי2
החל ממחלקת רווחה, עובר במרכזים למניעת אלימות, וכלה במשטרה.
מה מרחיק לכת בזה?
בן אדם חולה עם דלקת גרון, הולך לרופא
בן אדם חולה במחלת לב, הולך לקרדיולוג
בן אדם מרגיש לא טוב, עושה בדיקות דם.
בן זוג מתפרץ, ומגיע למילים "אני ארצח אותך" הולכים לאיש מקצוע מתאים.
מה פה כזה יוצא דופן?
למה לא להיעזר?
למה לא להרים דגל אדום על מילים קשות?
למה לא לוודא שאין פה מעבר, משהו מסוכן יותר?
לפעמים מחלת חום יכולה להיות גם חיידק אלים, בשביל זה יש רופא ומיון והשגחה הורית!

ולא פורום!

אתה לוקח אחריות על כך ש"אלה רק מילים, מנטליות, לא מתכוון"? על סמך מה?
אתה מכיר אותו? שמעת אותו?
ראית את כל התמונה?
אם מחר יקרה לה משהו? אתה לוקח בחשבון אפשרות כזו?
לכן צריך לומר באופן ברור שהכתובת היא איש מקצוע. נקודה.
בלי "זה רק מילים/מנטליות/מסכן הוא בהתקף זעם".

נראה שאתה מנסה לשמור על שלמות המשפחה בכל מצב.
תפקיד, בין האידיאל והחזון
לבין מציאות סבוכה ומורכבת שבה לעיתים צריך לשקול את מה שקורה בנישואין בכובד ראש.
ואף אחד לא שולח אותה להתגרש מחר בבוקר, רק לקבל פרספקטיבה ושיקוף מאיש מקצוע מומחה בתחום של אלימות במשפחה.
אם אין שם אלימות, לא יטפלו בה. לאף אחד אין זמן פנוי להמציא המצאות.
יש שאלונים פשוטים לבדיקת אלימות, שהיא עונה עליהם ומשקפת לעצמה את מצבה.
זה כבר "מתגלגל"...ד.

מה שאת מגיבה כעת, זה כבר לא על מה שאמרתי. כדאי לראות על מה הגבתי.

הרי לא אמרתי עליו ספציפית, "אלה רק מילים, מנטליות, לא מתכוון"..  דיברתי שיכולות להיות מציאויות כאלה, וזה בתגובה על דברים שכבר חרגו מהמקרה הזה, ודיברו על התופעות הכלליות. ולא נכון שאני מנסה "בכל מצב".. עייני לעיל. כתבתי כמה פעמים, "כל מקרה לגופו".

לגביו, אינני יודע. אף אחד כאן כנראה לא יודע. אבל המסקנה אינה בהכרח מה שכתבת כעת. מה שאני התרשמתי, וזה הדבר היחידי הספציפי, שהאשה כאן מכירה היטב את המציאות, ומתנהלת נכון.

[מכיוון שהיא פנתה ל"פורום" לשתף, אז כל אחד מביע דעתו. בין בענין, בין בדברים שכבר מסתעפים, כדרכו של פורום... אגב, באמת לא הגבתי בהתחלה, רק אחרי שהיא כתבה איך הסתיים, הצעתי לה לא לקחת תגובות שלא מכירותמה שקורה שם כדבר מוחלט, אלא לשקול לפי מה שהיא מכירה]

איזו עצימת עיניים!פ' מקגונגל
"אסור ללכת שולל אחרי תעמולת התקשורת כאילו זו תופעה"?????
זו בהחלט תופעה!! תופעה עצובה מאד ונפוצה מאד!!!
למה לומר "עצימת עיניים"...ד.

הרי אני נימקתי והסברתי בפירוט.

אפשר כמובן לחשוב אחרת.

וחלילה, הרג של נשים, אצל יהודים, ח"ו, זו לא "תופעה נפוצה מאד". חס ושלום. אפילו לא עשירית פרומיל. למרות שאכן, כפי שכבר אמרתי, כל אחת זה יותר מידי. כמו גם כל אדם שנרצח ל"ע בפיגוע טרור, וכו'. ה' ירחם.

הבעיה כשיש חריגה מחרידהסודיתאחרונה
אלימים שהמחשבה מקננת אצלם, רואים שאחרים מוציאים לפועל.
מיכל סלה ז"ל שיתפה. אבל לא קלטה כמה שהסכנה קרובה.
גם אסתי אהרונוביץ ז"ל שיתפה את חברתה ואת כלתה, שאפילו "עמדה בהיכון" על השביל.
מבחינת הפותחת היא שיתפה..
בעלה לא איים ברצח ושניהם המשיכו בשגרת יומם. זו לא 'השפה'.
היא ברחה עם הילדים לגינה. הוא ברח מהבית. הייתה חריגה גם מ"הנורמה שלהם"
לכל ה""מטפלים הזוגיים"" שענו בשרשור הזהסודית
תחשבו פעמיים לפני שאתם עונים.

איפה מייצרים אנשי מקצוע שיודעים כל כך מעט?

אני לא מתייגת. אבל שומר נפשו ירחק ממטפלים שלא מסוגלים לזהות א"ב

לפותחת: תסמכי רק על הגוף שלך.
החוות? הזעת? פחדת? הגוף שלך צועק לך סכנה
אל תשתיקי אותו!
יש לך רשימת טלפונים שנעוצים בראש הדף. תתחילי משיחה אנונימית. ער"ן.
מסוכן להשאר ומסוכן לעזוב.
אבל להתייעץ עם אנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, זאת השתדלות מינימלית שאת צריכה לעשות.
זה לא אומר שמחר תקומי ותעשי.
ממש לא.
תשקלי את המצב עם מישהו שמבין משהו
יקרה ההמלצה האחראית היחידה! שניתן לתת לך בטח בפורום זה לרוץמיואשת******
למשטרה
אבל מיד
כל המלצה אחרת ולימוד זכות על בעלך לא רלוונטיים פה ואינם אחראיים.
בן אדם אמר לך אני ארצח אותך - לכי למשטרה. ומהר.
תהיי חזקה ושתצאי על עצמך ועל ילדייך
מנסיון את אומרת את זה? כי לא בטוח שהמשטרה תגן מספיקמנסיון10

טוב על אשה שלא מאוימת בפועל בשניה הזאת ממש. 

לי נשמע שהרבה יותר עדיף לפנות לארגון כמו בת מלך שיש להם המון נסיון בדיוק עם מצבים כאלה. יש להם גם מקלטים לנשים דתיות וחרדיות.

אוקי, אני באמת לא מבינה במה יותר טוב. אז או משטרה או ארגוןמיואשת******

לנשים מוכות

אבל בשום אופן לא עצות כמו חלק מאלו שיש פה שאולי זה רק צורת דיבור או משהו כזה. וכל מיני תביני את בעלך. זה ממש לא אחראי ומסוכן.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך