התחפושת שהוא לבש, עם הנעליים הגדולות והציציות המוגזמות הקשו עליו את הריצה. העיניים שלו התרוצצו בין הדלתות משני צדי המסדרון, עד שמצא את המשקוף היחיד שהייתה עליו מזוזה.
--
הוא ניסה לפתוח את הדלת בשקט ולהיכנס פנימה בלי שישימו לב, אבל ברגע שפתח את הדלת כל העיניים היו עליו. הוא הצטער לרגע שהוא בא עם התחפושת, אבל ההתראה הקצרה לא איפשרה לו להחליף בגדים. בקושי מנחה במניין הוא הספיק.
"חברים" אמר הרב שרלו שעמד בקדמת החדר "תכירו את יובל המקובל, אנחנו נגיע אליו בהמשך".
יובל חייך אל עבר הנוכחים בחדר, אבל קיבל בחזרה פנים חמורות סבר, מעוטרות בזקנים או לכל הפחות בפאות לחיים ארוכות. פה ושם הוא זיהה גם כמה פרצופים מוכרים. יאיר שרקי ישב לצד עמית סגל וישי שנרב שהחליפו רשמים, בכיסאות האחוריים הוא זיהה את המפכ"ל לשעבר אלשיך ואת ראש השב"כ לשעבר יורם כהן.
--
הרב שרלו כחכח בגרון ותשומת הלב של כולם חזרה אליו.
"כאמור, אנחנו מסכמים את השנה ה40 של המועצה להדתה גבוהה. בגרפים שמאחורי אפשר לראות את ההישגים שלנו. אתם יכולים להיות גאים. העיתונות החילונית חושבת שאנחנו מנסים להשתלט על עמדות מפתח בצבא" רחש של צחוק עבר בקהל. "זה כנטבו שטויות" המשיך הרב שרלו "זו משימה שהשלמנו כבר לפני עשור לפחות". הנהוני הסכמה נרשמו בין היושבים. הרב שרלו היה מרוצה.
--
"כעת נסקור את הנושאים האמיתיים שהתקדמנו בהם בשנה האחרונה, עמית בבקשה"
עמית סגל התרומם מתוך הקהל ויישר את החליפה שלו. הוא עבר לקדמת החדר והציג את עצמו לטובת הר המורניקים שהיו בקהל "עמית סגל, מדית פוליטי בכיר". הוא הקליק במכשיר הקטן שהיה לו ביד והשקופית התחלפה "בשנה האחרונה עברנו שתי מערכות בחירות. מבלי שישימו לב, כשהצופים חשבו שאני מדבר על הכנסת, אני למעשה החדרתי להם את עקרונות הבחירה החופשית של הרמב"ם, וכמיהה לכנסת הגדולה. בתוך כ3 שנים להערכתי, אני צופה שהמסרים הללו יעשו את הפעולה שלהם ונראה עלייה של 4% בחוזרים בתשובה"
"תודה עמית" אמר הרב שרלו "איך אנחנו בשאר הגזרות?"
--
השר סמוטריץ' התרומם מהכיסא שלו.
"ה' עמכם" הוא אמר וקיבל בחזרה מלמולי "יברכך ה'".
"אני מייצג גם את השר בנט שלא יכול היה להגיע. כיום הוא שר הביטחון, או בשם המלא שר הביטחון בה'. הוא ממשיך את הקו של יורם כהן לשנות את השם של השב"כ לשב"ק- שבת קודש כמובן. אני מזכיר שבישיבת המטכ"ל הראשונה אמר את התפילה לשלום המדינה. זה בטוח יגביר את אחוז הקצינים הדתיים בעוד 3% לפחות". הנוכחים התרשמו. סמוטריץ' המשיך "בתור שר התחבורה, אני פועל מאחורי הקלעים להפוך את הרב קו לאדמו"ר קו. כמו כן, המשרד שלי עובד על תוכנית "נסעת ונתת באמונה" ובשביל הצחוקים- אני פועל מול אגד שרק נהגים ערבים ינהגו בקווי 67"
יובל צחק. אבל היה כמעט היחיד. סמוטריץ' החזיר את הקליקר לרב שרלו.
--
"תודה בצלאל. איפה אנחנו בתחום המוזיקה?" כולם החליפו מבטים. זה הנושא החם של הישיבות האחרונות.
מושיקו שטרן תפס את המיקרופון. הוא הרגיע את כולם וחשף כיפה מתחת לכובע. "כפי שאתם יודעים" הוא פתח "במקור שלחנו למשימת ההדתה במוזיקה את חנן בן ארי, שהצליח להדית לא מעט אבל לאחרונה התחיל לשיר על תותים ועל זה שהוא אלוף העולם" "במצוות?" הציע רב מזוקן מאחור "בליפול" ענה שטרן. "מה הפשט? ליפול ליצר הרע? בבחינת שבע נפל צדיק וקם?" מלמולים נשמעו ברחבי החדר "רבותיי, אני מבקש שקט" אמר הרב שרלו ומושיקו המשיך "לא לדאוג חברים. יש לנו תוכנית ב'. בשנה האחרונה אנחנו עובדים חזק כדי להחדיר את ישי ריבו. אגב לא סתם בחרנו את השם הזה, מדובר בנוטריקון של 'ישו יריב'. הוא מושמע עכשיו בכל התחנות, עושה דואטים עם חילויינים, ממלא את קיסריה, ובעזרת ה'- בקצב הזה, אנחנו צופים 8% אחוזי הדתה לפחות עד סוף 2020".
בשלב הזה הקהל נעמד ומחא כפיים. הרב שרלו ניסה להסות אותם למרות שהיה מרוצה "כפי שאתם יודעים" הרב שרלו המשיך "גל אוחובסקי עלה עלינו, אבל שלחנו משפיעני רשת נגדו. הכל בסדר". יובל שמע את כמה אנשים משחררים אנחה.
--
הרב שרלו המשיך "אז אחרי הצבא, השב"כ, החינוך, הביטחון התחבורה והמוזיקה, אנחנו עובדים על אפיקי הדתה חדשים" הוא חייך כעת אל יובל "עולם הילדים. אנחנו מריצים את יובל המקובל ואת סמי הגבאי במקביל. ניפגש כרגיל בעוד חצי שנה לישיבת ההדתה ה41.
ותבדקו בבקשה מה אפשר לעשות בגזרת הסטנדאפ, שלא יהיה לנו חנוך דאום 2"
@אמיר מויאל