קיים שרשור של כללים בהכנת אוכל ?מבקש אמונה

כללים כאלה כדי שיצא האוכל כמו שצריך. (יש כללים בבישול נכון? תקנו אותי אם אני טועה..)

 

כמו לדוגמא:

לשפוך את הרטוב על היבש כדי שלא יהיה גושים, פסטה צריך לבשל X זמן כדי שיצא טוב, סטייק לא עושים יותר מX דקות אחרת יצא סוליה, וכאלה...

אם אין אז אולי תעשו אחד כזה?  לפעמים אני ממש צריך

לא לשפוך מים רותחים על שמרים, זה הורג אותםהעוגב
חמים מספיק.

וואו, זו שאלה רחבה מאוד.
לא להשתמש יותר מכף שמרים לקילו קמחברוקולי
תלוי למה את מכינהנחשון מהרחברון
יש כאלה עם 2 כפות
בשום דבר אין צורך לריבוי שמריםברוקולי

תן להם לפעול כמו שצריך
אין צורך באוכל בטעם וריח של שמרים
רוב המתכונים 'ן ספינג' זה עם 2 כפותנחשון מהרחברון
גם פוקאצ'ה. בצק מאד אוורירי עם הרבה נוזלים צריך יותר שמרים
אין שום קשר בין כמות שמרים לרמת האווריריות בבצקברוקולי
רוב כותבי המתכונים חושבים אחרת ממךנחשון מהרחברון
אתה מוזמן לדבר עם טכנולוגי מזון ואופיםברוקולי

ריבוי שמרים רק מאיץ את התוצר, שזה לא בהכרח דבר טוב
דיברתי עם כמה וכמה אופיםנחשון מהרחברון
אף אחד לא אמר את מה שאמרת מה שכן אם יש לך מקור אשמח לראות
בצק שמרים יסתדר גם עם כפית שמרים.מקום בעולם
השאלה כמה זמן יש לך כדי לתת לו לתפוח בנחת 7-8 שעות..
להוסיף מלח בסוף בישול של ירקותברוקולי
וואלה...לא ידעתי. מה הסיבה?מבקש אמונה


לשמור על הערכים הטובים של הירקותברוקולי
זה מיתוסאביטולי
בישול/חימום מזון בטמפ' מעל 42 מעלות בודאי הורסת את רוב הערכים התזונתיים. מלח לא משפיע במאום.
דווקא בסוף?בת 30
זה תלוישחר245

לפי מה שאני יודעת -

מלח גורם לירקות להוציא את הטעם

אם רוצים מרק ירקות עשיר אז נמליח את הירקות עוד בשלב האידוי כדי שיוציאו את המיץ ואז נוסיף מים.

אם המטרה היא בירקות המבושלים ולא במים שלהם אז כדאי להמליח בסוף.

 

זה אינסוף. עדיף שתשאל ספציפית-נשימה ארוכה
אני רוצה להכין x
מה חשוב לדעת?

הרבה דברים תלמד מהנסיון וזה אחל'ה. מקסימום קצת שכר לימוד...
באמת יש אינסוף כללים?מבקש אמונה

(כמובן כשאני אומר כללים, אני מדבר על אלו שמוכחים במציאות)

 

בטחנשימה ארוכה
יש המון סוגי מאכלים וצורות הכנה שונות.

לא הכל זה כללים יש גם המון המון טיפים ועצות טובות- כמו מה שהזכרת על מוצרים יבשים ורטובים
אם תבשיל מלוח מדיבת 30
מוסיפים לו תפו''א חתוך לקוביות.
דג סלמון צריך בישול או אפייה מאוד קצרה, אחרת הוא מתייבש ופחות טעים.
עוגיות אופים עד שהן מזהיבות בקצוות ואח''כ הן מתקשות מחוץ לתנור.
כשמטגנים דג סול מניחים אותו על הגב, אחרת הוא מתקפל.
רוב המתכונים של קמח לבן בעוגות ועוגיות יוצאים מצוין גם בקמח מלא.
וואו.. תודה!!מבקש אמונה

ולגבי הדג סול... באמת זה קרה לי בדיוק השבוע ולא הבנתי מה הגורם.

עוד?בת 30
אחרי שמכניסים פסטה למים רותחים, לא מכסים את הסיר כי אז המים גולשים.
טיגון- עדיף בשמן זית.
מכל דבר כמעט אפשר לעשות קציצות. רק צריך שהדבר יהיה מעוך, להוסיף לו ביצה, קמח, כוסברה קצוצה, מלח ותבלינים.
התיבות הכי טוב לסלט חי, לא משנה איזה, זה שמו זית, מלח ומיץ לימון
מצוין!!מבקש אמונה

אחלה כללים.. זה טוב לדעת.   נראה לי ממש יעזור שיהיה נעוץ שרשור רק של כללים.

 

לגבי המשפט האחרון, זה עניין של טעם לא? 

זתומרת, בטח עוד רגע יבוא מישהו ויטען אחרת.

 

אה ושכחתי לשאול לגבי סלמון.. כמה זמן זה בערך? 

 

 

סלמון כדאי להכניס ל10 דקות ולבדוק כל הזמן גג 20 דקות-הריונית
בתנור-בת 30
עד שהשומן הלבן (שהוא בריא מאוד, אגב) יוצא.
איזה טיפים נהדרים! מוסיפה שאפשר לערבב בתערובת הקציצותאורין

טחינה. יכולה להחליף את הביצה ומאחה את התערובת

כמה שזכור לי עדיף לא לטגן בשמן זיתסמטאות
אני יודעת שעדיףבת 30
בגלל שטמפרטורת השריפה שלו גבוהה יותר משמנים אחרים. וכך הוא לרוב לא ישרף בטיגון רגיל
שמן זית הכי בריא אך כשנשרף הוא הכי מזיקאביטולי
אבל הוא לא נשרף. זה הקטעבת 30
נכון. לכן אמרתי לטיגון קל כמו חביתהאביטולי
לא לשניצל..
למיטב ידיעתי זה הפוך. הוא נשרף בטמפרטורה נמוכה יותר משמניםצהוב

אחרים.

ולכן לא מומלץ לטגן בשמן זית. אולי טיגון קצר זה בסדר.

ההפך, בגבוהה יותרבת של השם


כדאי לטגן טיגון קל בשמן זיתאביטולי
אם מוכרחים טיגון עמוק אז בשמן זרעי ענבים אבל לא לחיות בתחושה שעכשיו המאכל בריא. הוא פשוט פחות מזיק.
מה זה הגב של דג סול?רשש


איפה שיש קצת קשקשיםבת 30
אני קונה פילהרשש

אמור להיות שם קשקשים?

מה אני מפספסת?

לא ממש, רק קצת יותר מחוספסבת 30
כשאופים פיצהקראנץ שוקולד
שמים על חום מאד גבוה נגיד 260 מעלות, שמים שתיים שלוש דקות בתחתית התנור ועוד שתי דקות למעלה ומוציאים.
איך שתי דקות? לוקח לתנור שלי 30-40 דקות לאפות פיצה...בוז


ממש לאקראנץ שוקולד
פיצה דקה כשאופים על חום מאד גבוה לא יותרמכמה דקות
מה הטמפ? מה העובי של הבצק?קראנץ שוקולד
אני אופה על 200, ועושה בצק מאד דקבוז
כנראה התנור שלי דפוק
אז תעלי ח250 אפילו 260קראנץ שוקולד
בצקים דקים אוהבים חם גבוה 😛
כשמכינים ביצים קשות להוסיף מלח למים החמיםקראנץ שוקולד
להוסיף קורנפלור וחלב לחביתה עושה אותה אוורירית. כשמכינים פנקייק חהקציף את החלבונים למרנג ואז חקפל למסה, עושה את הפנקייק מאד אוורירי.
אוורירי אבל זה תוספת של הרבה פחמימה לחלבוןברוקולי
עוד עצה לביצה קשהבת 30
לשים מעט חומץ עם מי הבישול, ככה קל יותר לקלף אח'כ
אם כבר ביצה קשה.. יש כלל בסיסי חשוב.מבקש אמונה

ביצה שבטוח מוכנה, זה אחרי שהיא במים מבעבעים לפחות 10 דקות.

הביצים התפוצצו אצלנו גם כשהוספנו מלח.. גפרור שרוף עזר יותראורין


לעניין הפנקייקאביטולי
ותרי על הקצפה, שימי מעט אבקת סודה לשתייה ויצא מאוד אוורירי
לא אותו דבר בכללקראנץ שוקולד
ואו זה מעולה. אתם יכולים להוסיף עוד?לב אוהב


מנסה, זה נחמד..בת 30
עדשים ירוקים צריך להשרות שעה לפחות לפני הבישול, עדשים אדומים לא צריך.
ענין של טעם- עדשים הולכים טוב עם כמון וכורכום.
אם רוצים להכין ארוחה לא בשרית שיש בה חלבון מלא אז יש כמה שילובים שנותנים חלבון מלא:
אורז ועדשים
תירס ושעועית (יבשה)
חומוס וחיטה
אורז ואפונה
גם סויה וקינואה נותנים חלבון מלא.

להכנה של קציצות בשר על האש- מוסיפים כפית סודה לשתיה לקילו בשר, זה שומר שהקציצות לא יתפרקו. (ולא מוסיפים ביצים וקמח. רק בשר, שום כתוש, תבלינים וסודה לשתיה)
(אני מבשלת עדשים ירוקות בלי להשרות, לפעמים)הנורמלית האחרונה
הבישול פשוט לוקח זמן רב יותר.
זה מפספס את הערכים התזונתיים חבלסמטאות
תנביטי כמות גדולה ותקפיאי בשקיקים וכל פעם תוציאי לך
אני יודעתהנורמלית האחרונה
אבל אני אדם ספונטני באוכל🤷‍♀️
לפעמים אני באמת מקפיאה.
אני גם, אם שכחתי להשרותבת 30
אבל עדיף להשרות.
עדשים אדומות עדיף להשרות כי זה מקל על התופעות לוואי אח״כ-הריונית
תירס ושעועית נשמע לא קשור בכלל...תודה על השאר!יעל מהדרום
לק"י

יש לך מושג אם יש הבדל מבחינה תזונתית בין אפונה יבשה/ ירוקה או קפואה?

(בא לי אורז עם אפונה עכשיו..... )
דןוקא יש אוכל מסורתי כזהבת 30
כמו אצל הרומנים-תבשיל מקמח תירס עם שעועית.
נראה לי שאפונה ירוקה היא יותר ירק פחמימתי מאשר חלבון. ויבשה- יותר חלבון מאשר פחמימה. אפשר לבדוק בערכים התזונתיים
יש ספר מקסים בשם "לא ספר בישול", מאת אסף אביר.הנורמלית האחרונה
שזו בדיוק המטרה שלו.
הספר מסביר כללי בסיס בהכנת מאכלים והוא כתוב נפלא.
וואו את מכירה אותו!פסידונית
שמעתי על זה פודקאסט ונורא רציתי לקרוא
לא רק מכירה,הנורמלית האחרונהאחרונה

יש לנו אותו

בהזדמנות, כשניפגש...;)

טיפים שליאביטולי
אגוזי פקאן/מלך- כמה שיותר בהירים יותר טריים. עדיף תוצרת הארץ היות וכל מה שמיובא מחו"ל עובר עיקור של כמה שניות וביי ביי לכל הנוטריינטים שהכילו..
האגוזים המסוכרים הם אגוזים ישנים שצופו בסוכר. תכינו בבית אם אתם מוכרחים.
ירקות ופירות- עדיף קטנים/בינוניים, גם להם מוסיפים הורמונים מזרזי גדילה אז במקרה הזה הגודל רק הורס.
עלים ירוקים- רצוי לא מרוססים, כלומר אורגנים. האורגני היחיד שמכירה ובכשרות מחמירה ביותר זה "עלי בודק". ע"ע ביוטיוב.
קטניות- להנביט!!!!!ולהקפיא. כך תכפילו את פי 10 את הויטמינים והמינרלים.
לחם- מחמצת או גרנט. כל השאר שומר נפשו ירחק.
מה רע בלחם מלא, כשאין כמעט תוספות ?אורין


השמרים. זו סוג של פטריה שעושה בנו שמותאביטולי
כשמכינים בצק עם שמרים ומלחשיר111

אסור שהם יגעו אחד בשני!!

משרים יבשים מותרמקום בעולם
למה תמיד אומרים את זה?חדשה ישנה
ת-מיד השמרים אצלי נוגעים במלח ותמיד יוצא לי בצקים מעולים ב''ה.
נראה לי שזה מדובר רק על שמרים טריים.
נכון שמרים יבשים לא מושפעים ממלחקראנץ שוקולד
לא ידעתי, תודה!בת 30
וגםשיר111

טיגון בשמן עמוק יותר בריא מאשר טיגון רגיל!!

וכן אורז בסמטי יותר בריא כי הוא סופח פחות חומרי הדברה( ובכללי סופח פחות)

כשמכינים חלות כדאי להשתמש בבצק כשהוא קצת דביק, ואפשר לגלגל כל רצועה בתוך קמח

זה מה שהתפרסם על הרעלנים באורזאורין

אם כך, איזה אורז עדיף?

 

לא כל סוגי האורז מכילים את אותה כמות של ארסן. דווקא אורז מלא מכיל יותר ארסן מאורז לבן, וכמעט כמות כפולה מזו שבאורז בסמטי. הדבר נובע מכך שרוב הארסן מתרכז בקליפה ובסובין, חלקים שנשארים באורז המלא, אך מוּסרים (כמעט) בכל סוגי האורז הלבן.

 

לא רק שכמויות הארסן נמוכות יותר באורז הבסמטי, אלא שהוא גם מכיל עמילן מעובד, שאינו מתפרק במערכת העיכול, ולכן מתפקד בדומה לסיב תזונתי ומסייע בהפחתת האינדקס הגליקמי.

 

מי שצורך אורז באופן קבוע ובכמויות גדולות, נמצא בסיכון מוגבר להרעלה מחשיפה כרונית של ארסן. מומלץ להפחית בכמויות של האורז ומוצריו, ולגוון בדגנים אחרים, כדוגמת שיבולת שועל ולחם או בפחמימות אחרות כמו תפוחי אדמה, בטטה, קינואה, כוסמת וקטניות.

 

כאשר בוחרים לאכול אורז, מומלץ מאוד לשטוף את האורז לפני ההכנה וכן לבשל את האורז בכמות מים עודפת ולסנן אותם בסיום הבישול.

באסה שהפרסי יותר טעיםבת 30
נכון. לא נורא, כי הפרסי פחות מורעל מהמלא..אורין

ואפשר לשטוף את האורז במים רותחים, זה מוריד מהרעלים

איך טיגון בשמן עמוק בריאטוהר ב
?? יותר מטגן רגיל?
נראה לי שככה המאכל סופג פחות שמןיעל מהדרום
הארה לכל המגיבים הנחמדים והנעימיםמבקש אמונה

קודם כל תודה רבה רבה, וכתבתם דברים יפים וחשובים...

התכוונתי יותר שבשרשור הזה ספציפית יהיו כללים ברורים ומוכחים במציאות שאם עוברים עליהם האוכל נהרס\לא טעים.

 

אולי תעשו עוד שרשור עם העניינים של הבריאות והערכים באוכל וכו'.. זה חשוב מאד.

(רק ששם בטח יהיו הרבה דעות..)

הנה שלי (מה שאני זוכרת)אודי-ה
*בעוגות בחושות או כל עוגה שיש בה אבקת אפיה - לא לערבב הרבה. ערבוב מוגזם גורם לעוגה להיות דחוסה.

*בבצק פריך עדיף לשים אבקת סוכר ולא סוכר (טיפ מקונדיטור)

*כשמכינים חביתה וביצת עין - מחממים מחבת על להבה גבוהה ורק כשהיא רותחת שמים שמן ואז שמים את הביתה המקושקשת ומכינים חביתה. אחרי שהכנתי חביתה אני אנמיך את האש ורק אז אשים שמן ואכין את ביצת העין. ככה היא לא נדבקת.

*טיפ ששמעתי ברדיו גלי ישראל - להכין פתיתים כמו פסטה וככה הם לא נדבקים ביום למחרת (מרתיחים מים, מהשלים את הפתיתים ואז שוטפים במים קרים). ניסיתי ויצא מצויין. אני חיייבת לציין שהשיטה הישנה עובדת טוב על פתיתי אסם וסוגת אבל על פתיתי רמי לוי - לא. וגם את אסם וסוגת צריך לערבב מדי פעם במשך שעה אחרי ההכנה כדי שהם לא ידבקו בכלל.

*באפיה של עוגת גבינה - בזמן האפייה לשים תבנית מים מתחת לתבנית של העוגה.

בטח יש עוד אבל אני לא זוכרת כרגע...
היי תודה רבה!! יפה מאדמבקש אמונה

לגבי הטיפ הראשון, באמת אחותי פעם אמרה את זה - כי לאמא שלי יצא דחוס והיא לא הבינה למה.

 

מה העניין עם התבנית מים מתחת לעוגת הגבינה? 

שהאדים יעזרו לעוגת גבינה לאפותסמטאות
אפשר גם להרטיב טוב טוב מגבת,ללפף מסביב לתבנית, במקום התבנית מים
לא חושבת שזה כדי לגרום לה להיאפות אלא כדי להשאיר את העוגהבטעות נכנסתי
בהירה
עיניני מלחרשש

לשים מלח בהתחלה בישול מרק עוף אחרת העוף מוציא מליחותו מההכשרה למרק והופף למתקתק טיפה ולא טעים

 

לטעום את מי הבישול של האורז בתחילת הבישול ולוודא שמספיק מלוח כי אי אפשר להוסיף מלח אחר כך

 

לשים הרבה מלח עם תפוחי אדמה, זה ירק שמפתיע כמה מלח הוא צורך

 

לשים מלח על דגים ישר ולא רק לשים ברוטב ולצפות שזה יספג בדג (כמו שעושים הרבה פעמים בעוף למשל) כי הם בהרבה פחות סופגים מלח שלא ישיר

משהו שניסיתי היום פעם ראשונהאשה וגם אמא
במקום לבשל מקרונים בנפרד לבולונז פשוט הוספתי עוד מים זרקתי לשם את המקרונים זה התבשל יופי והיה טעים המים מתאדים ונספגים במקרונים אז זה לא נהיה מרק. הכי חשוב פחות כלים לשטוף
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך