איפה האמת?אנונימי (פותח)
ת'כלס,עם קצת כנות עצמית אנחנו צכים לשאול ת'צמנו(בנוגע לחרדי האמיתי): האם אנחנו מחפשים אמת או שאנחנו מחפשים לעצמנו חיים קלים ,כי ברור שלהיות חרדי זה יותר מחייב מצד צניעות,חיי תורה,אורח חיים וכו',וגם נראלי ,יש לנו משו יותר מתירני...בהמון תחומים.אז איפה האמת?לוידע.
להיות דתי הרבה יותר מחייב!!ii
אלו הגיגים אחרי שקראתי את כל השרשור בנושא הנ"ל,לפנאנונימי (פותח)

לא מחייבב..ניראלי..סתם אחת!
אני לא חושבת שבגלל שהעולם החרדי יותר מחייב זה יותר אמת!!..כן הם מחמירים וכול הכבוד להם!!באמת!!ותאמין לי שגם ככה זה לא החייםם הקלים לנו!.אני חושבת שלכול אחד יש את הדרך שלו. לתורה יש הרבה פנים.ויש הרבה דרכים לעבוד אותה!!..אני לא חושבת שיש יותר נכון יותר אמת, תכלס כולנו חיים חיי תורה ואמת!!!ואני לא חושבת  שהשאלה.. מי יותר נכון?אצל מי האמת?.....ככה חשבתי..
"מי שמעלי קיצוני מי שמתחתי חילוני" ביטוי ידועאנונימי (פותח)
דתי באמת הרבה יותר קשה מחרדי.שלומי20104
כלומר להקפיד כלכך בצניעות למרות הרצון ללכת אל העם(סתם דוגמא).
הרבה יותר קשה לשמור על כמה דגליים גבוה גבוה מאשר על פחות.
ברור שיש הרבה שבגלל ריבוי דגלים מחלישים את הדגלים האחרים, אבל זה לא הופך את זה לדרכנו.
שאלה טובה.אוסנת
איפה האמת?
האמת המוחלטת זאת התורה.
כל הדרכים הנגזרות ממנה, השקפות העולם, שמבוססות על התורה - הם אמת חלקית. בכל השקפה ודרך יש אמת.

איך נבחר את דרכנו?
כל אחד עפ"י מה שמתאים לנפש שלו.
קודם כל, עלינו לברר בשכל מה מתאים לדעתנו ומה נכון. מה נשמע לנו הכי "אמיתי".
אח"כ, אנחנו צריכים להרגיש שאנחנו "מתחברים" לדרך הזאת. שהיא מתאימה לנו.

לא צריך להתקע על כ-ל נקודה בהשקפה. זה נחמד, אבל לא חוקרים ה-כ-ל כדי להחליט השקפה. (הבעיה היא, שגם אם תחליט שאתה משהו מסוים - ברגע שתתקל בדבר לא ברור, תתבלבל. ואין סיכוי שתדע את כל ההשקפות...)

תשאל את הרצון שלך, את הנטיה הפנימית שלך - מה מושך אותך יותר? איפה אתה מרגיש שזאת דרכך?

איזה שיעורים יותר נעים לך לשמוע? מה מחזק אותך? מה מעודד? מה מקדם אותך רוחנית?

אם הסכמת שכלית, והתחברת רגשית ורצונית - זאת הדרך שלך. עכשיו הגיע הזמן להעמיק את הידע שלך בהשקפה, להרחיב ולדעת יותר.

ההשקפה הזאת תנחה אותך כל חייך - בכל דבר שתפגש, תפגש מתוך ההשקפה שטבועה בך. כיף חיים, באמת!

"בדרך שלך, אנחנו איתך".

הרחבות:

השקפת עולם היא צורת הסתכלות על החיים מתוך תורה מסוימת - מערכת כללים/תובנות שמיושמות בכל התרחשות בחיים.

אם מדברים על השקפה כללית - אז כל מפנה בהסטוריה, גורם להתפתחות ההשקפה. לגילוי תובנות חדשות, להרחבת המידע, לתוספת היבטים להשקפה. קח למשל - את גוש קטיף. מפנה בהשקפה הציונית... שגרם לאי אלו אנשים לפנות לכיוונים שונים - יש מי שהרחיב את המבט, יש מי שצמצם. אבל זה דורש התיחסות.

חרדיות זה לאו דווקא "יותר דתי". ממש לא. חרדיות זאת דרך לאנשים שאינם מסוגלים להכיל עומק ומורכבות. זה לא רע, אבל לדעתי זה לא אידיאלי. דתי לאומי אמיתי לא מתפשר! אבל הוא גם לא הולך כנגד המהלך הטבעי האלוקי של גאולה, למשל.

2 הערותשלומי20104
1. את מממנת משקפים על הגודל הזה של הכתב?
2. אין אמת?(שואל בתקווה להבהרה)
הכתב יוצא קטן? העירו לי כמה פעמים...אוסנת
אבל אני לא רואה את זה. אני רואה רגיל. כנראה בעיה ברזולוציה שלי.

יש אמת. תורה.
לדעתי, הדרך האידיאלית היא מסוימת. הציונות - לדעתי זאת האמת.
אבל אני מוכנה לקבל, שאנשים לא רואים את זה. למה?
כי מבנה הנפש שלהם שונה, וההשקפה שלהם, כתוצאה מכך - רואה באור שונה כל דבר.
אז הם לא רואים מה שאני רואה.
יש מבין?
לגבי שאר הדרך שלי, היא אינדוודואלית. תורת הרב קוק, כמו שכבר אמרתי - לא מתאימה להמונים. אולי יש דרך נגזרת ממנה שכן, אבל לא כולם יכולים להיות ביניש"ים 20 שנה שיודעים אורות בע"פ. מותר גם להיות בנקאי ירא שמים.
לא יפה להפיל עליי תיקים.שלומי20104
לרב עובדיה יש גם תלמידים שלא למדו את כל הספרים שלו הם תלמידים שלו או לא.
ובנוסף גם בנקאי (אני לפחות מקווה)רציני יש לו סוג של השקפה.(ד.א. הרבה יותר קל להיות בנקאי מאידיאל ע"פ תורת הרב קוק מאשר ע"פ החרדים).
כלומר תלמיד לא חייב לדעת הכול אבל שהוא יגלה משהו חדש הוא יקיים אותו.
וההשוואה בין הרב עובדיה לרב קוק?אוסנת
עיין בשרשור פה למטה, אמרת בדיוק את ההבדל.
הרב עובדיה בוודאי בעל השקפה, אבל לא מנחיל השקפה חדשה ויוצאת דופן. אז לא יווצר פה זרם "עובדייאים".

לכל אדם יש השקפה. גם לבנקאי. הוא למד קצת בהסדר, התפתח קצת בצבא... ועכשיו הוא בנקאי, כי לא מתאים לו ללמוד כל חייו. יש השקפה, אבל היא הרבה פחות רצינית מאשר של ר"מ בישיבה גבוהה.
וכן, זה אידיאל גדול להיות בנקאי. אמרתי את זה לחיוב!
כל אחד ומה שמתאים לו. צריך גם כאלה וגם כאלה.

הסיכום שלך נכון - תלמיד לא חייב לדעת ה-כ-ל, אלא להקשיב לגדולים ממנו, וליישם את מה שהוא יודע עפ"י האישיות שלו. בנקאי, או לא - הוא חלק מההשקפה ברמה כלשהיא.
טוב,אני עדיין חושב להמשיך לגור פה...אנונימי (פותח)
ולהאמין במה שהרבנים שלי מורים לי,וההורים שלי חינכו אותי...ולכבד את הציבור החרדי....ולדעת שיש בצבור הדתי הרבה טוב. בזאת סיימתי להביע דעתי. אחד שאוהב אמת.
אוהב אמת? אז תברר אותה.אוסנת
אל תשאר במקומך רק כי "ככה".
תחפש, תבדוק, תברר.
זה ייטיב לך אחרי כל הקושי...

אני לא אומרת בגלל שאתה חרדי, אלא באמת. בשביל עצמך - חשוב לברר.
לא לחיות מתוך "נקשיב לרבנים שאני כבר מכיר" או "כולם נחמדים, במקרה נולדתי חרדי"...
זה לא טוב ולא כיף.

לילה טוב (!).
לא ידוע לי בכלל שהכיפה שלי שחורה..אני עדין לא חרדיאנונימי (פותח)
זה היה נראה ככה... "בדרך שלך, אנחנו איתך"!אוסנת
שוב, מקווה שזה יצא טוב...אוסנת
איפה האמת?
האמת המוחלטת זאת התורה.
כל הדרכים הנגזרות ממנה, השקפות העולם, שמבוססות על התורה - הם אמת חלקית. בכל השקפה ודרך יש אמת.

איך נבחר את דרכנו?
כל אחד עפ"י מה שמתאים לנפש שלו.
קודם כל, עלינו לברר בשכל מה מתאים לדעתנו ומה נכון. מה נשמע לנו הכי "אמיתי".
אח"כ, אנחנו צריכים להרגיש שאנחנו "מתחברים" לדרך הזאת. שהיא מתאימה לנו.

לא צריך להתקע על כ-ל נקודה בהשקפה. זה נחמד, אבל לא חוקרים ה-כ-ל כדי להחליט השקפה. (הבעיה היא, שגם אם תחליט שאתה משהו מסוים - ברגע שתתקל בדבר לא ברור, תתבלבל. ואין סיכוי שתדע את כל ההשקפות...)

תשאל את הרצון שלך, את הנטיה הפנימית שלך - מה מושך אותך יותר? איפה אתה מרגיש שזאת דרכך?

איזה שיעורים יותר נעים לך לשמוע? מה מחזק אותך? מה מעודד? מה מקדם אותך רוחנית?

אם הסכמת שכלית, והתחברת רגשית ורצונית - זאת הדרך שלך. עכשיו הגיע הזמן להעמיק את הידע שלך בהשקפה, להרחיב ולדעת יותר.

ההשקפה הזאת תנחה אותך כל חייך - בכל דבר שתפגש, תפגש מתוך ההשקפה שטבועה בך. כיף חיים, באמת!

"בדרך שלך, אנחנו איתך".

הרחבות:

השקפת עולם היא צורת הסתכלות על החיים מתוך תורה מסוימת - מערכת כללים/תובנות שמיושמות בכל התרחשות בחיים.

אם מדברים על השקפה כללית - אז כל מפנה בהסטוריה, גורם להתפתחות ההשקפה. לגילוי תובנות חדשות, להרחבת המידע, לתוספת היבטים להשקפה. קח למשל - את גוש קטיף. מפנה בהשקפה הציונית... שגרם לאי אלו אנשים לפנות לכיוונים שונים - יש מי שהרחיב את המבט, יש מי שצמצם. אבל זה דורש התיחסות.

חרדיות זה לאו דווקא "יותר דתי". ממש לא. חרדיות זאת דרך לאנשים שאינם מסוגלים להכיל עומק ומורכבות. זה לא רע, אבל לדעתי זה לא אידיאלי. דתי לאומי אמיתי לא מתפשר! אבל הוא גם לא הולך כנגד המהלך הטבעי האלוקי של גאולה, למשל.

סתם הערה כללית על מחלוקותשלומי20104
אני חושב שבמבט לאחור עוד כמה עשרות שנים בנינו ונכדנו ידעו איך לקחת מכל זרם(הכוונה לזרמים בתוך היהדות) את הטוב וככה למצוא את האמת שהיא בוודאי יותר כללית.
לדוגמא בין המתנגדים לחסידים היו מאבקים ברמות חריפות הרבה יותר מאשר ביננו לבין החרדים ותראו איזה פלא בחור יושב היום בישיבה ועל השולחן שלו יושבים אחד ליד השני "נפש החיים" וה"תניא".
אבל זה לא אומר שלא היה צריך התנגדות...אוסנת
כדי לעצב דרך נורמלית שלא תהיה קיצונית - צריך התנגדות חיצונית.
כמו בפוליטיקה: יש קואליציה ואופוזיציה.
כדי שהחסידים, למשל - לא יגזימו וילכו לדרך קיצונית מדי שעלולה לגרום נזק - היה צורך וחובה שיהיו 'מתנגדים'. עם הזמן, העולם שילב בין שתי התנועות.

שבת שלום!
הבנת משהו אחר?שלומי20104
הבירורים האלה ביהדות רק מוסיפים טוב.
(אם נרצה יותר אחורה בית שמאי ובית הלל, ריב"ז רבי עקיבא-בחורבן,רמב"ם וריה"ל,וכו')
הכי חשוב זה לדעת ולהבין שלמרות שביררתי והגעתי למסקנה מה הדרך ש(לפי דעתי)הכי נכונה, לא לפסול ולהגיד שהם בחוץ אלה להבין שיש בירורים בעם שמהם יוצא הרבה מאוד טוב בעתיד.
לא אוסנת
אני מרחיבה רעיונות, כי חוץ ממנו - עוד אנשים קוראים.
אז אני מכוונת לכיוונים מסוימים שאני יודעת שיקלעו לצורך...

שבת שלום!
את האמת?~א.ל
לי זה לא ברור ,כמו ש-לך, שהחרדים הם דוגמא לאנשים שחיים חיי אמת.

רב שאני מתייעצת איתו אמר:"רב גדול הוא רב שיודע למצוא היתרים במקום שאפשר, ולא לאסור. לאסור זה הכי פשוט". אדם שנולד וחי את האיסור , הוא אדם שלא בהכרח חי חיים אמיתיים. או אפילו קשים יותר...

יש עניין לעשות את מה שהקב"ה ציווה אותנו. לחיות חיי תורה. שההלכה תנחה אותנו בחיים.אבל להציב לעצמנו מטרה,הנהגה של לשאוף להגיע לחיים שהכל אסור, זה לא בהכרח מה שהתורה רוצה. אחרת הייתי מהלכת עם כיסוי על הפנים כי זה באמת הכי "צנוע".
במקומות שאדם מרגיש שאולי הוא יכול ליפול וקשה לו, מותר לו לגדר את עצמו אבל מעבר לזה- אין שום עניין להגיע לחיים שבהם הכל הוא איסור.

השאיפה הזו של להביא הכל למגמה של איסור גרמה לחברה טובה שלי, להגיד שאסור לה לגעת באבא שלה הלכתית. הצניעות הפכה למופנמות. עיוותנו את ההלכה. כי כשמושכים את החבל חזק מידי-הוא נקרע

אל תסתבך בשאלות
תעשה מה שהקב"ה מצווה ממך
מה שההלכה מנחה
מה שהתורה מנחה

וה' יהיה בעזרך.

בהצלחה!
אהמ...ת'אמת הברסלבים חיים חיי אמת!!קראתיך
יש להם אמת,פשטות ,תמימות,שמחה,תורה..מה צריך יותר מזה??

אצל החרדים זה אולי תורה ומצוות הכי טוב שאפשר,אבל הדרך ארץ שלהם בקנטים..אז מזה שווה?

אצל המזרוחניקים תמיד מחפשים על להתפשר,לחפש ת'מיד הקלות במצוות שיהיה חיים טובים וקלים...במקום להדר במצווה זה מה שהם עושים...

אז לפי דעתי הברסלבים באמת חיים ת'חיים הכי טובים!מומלץ בחום..
לקפץ ולצרוח אבא זה בטח לא האמתii
קראתיך..-Rעות-
בס"ד

אני לא מסכימה איתך..ולא דוגלת בשיטת ההכללות..

כל אחד הוא אישות בפני עצמו-זה לא נכון להגיב החרדים כך..הדת"ל כך והברסלב כך..

את בטח לא חושבת שכל החרדים אין להם ד"א..
                          שכל הדת"ל פושרים ומתירים
                          שכל הברסלבים הכי טובים שיש..

זאת טעות שורשית לחשוב כך..לפני שאנחנו משתייכים לזרם מסוים יש לו את המידות שלנו לפני..כך שבכל זרם אפשר למצוא את כל הסוגים..
זה שבחרתי דרך חיים חרדית זה לא אומר שהדרך ארץ שלי בקנטים..וזה שאני דת"ל לא אומר שאני פושרת ומתירה..

הקטלוג שלי למגזר מסוים אמור בעצם לבנות לי גדרות ודרך חיים..לא לשנות לי את המידות שלי-שזה עבודה עצמית...

אני מסכים....יהודי מרמ"ג
ומה עם אלה שלא מגדירים את עצמם שייכים לזרם מסויים?איציק הג'ינג'י
אלא משתדלים לעלות ולהתקדם במצוות הן בן אדם לחברו והן בן אדם למקום.

אני שונא את כל הכללות האלה
מי שרוצה להתקרב אל ה' התקרב לא משנה מאיפה הוא בא, נקודה.
וכן ההפך..
זאת בעיה. את האמת.אוסנת
בגלל שדרך חיים, השקפת עולם - זה לא רק חשוב ונחמד לאדם שמחזיק בה.
היא גם מכוונת אותו למעשים מסוימים עפ"י התורה.
האם לשים דגש על לימוד תורה? או לשים דגש על לימוד תורה יחד עם העם?
לגור בישוב מתנחל, או במרכז ירושלים?

חייבים השקפה.
וחבל להתעצל לחפש אותה בטיעונים שונים...
יש אנשים שעושים את זה, ואז הם פשוט חסרי השקפה. קוראים להם "מזרוחניקים", "שבאבניקים"  - או סתם אנשים שחיים חיים בלי להבין ועפ"י הזרם.
חבל.

בהצלחה!
השקפה זה פשוט... כיף.
אני דתיאיציק הג'ינג'י
ההשקפה שלי זה להשתדל להתקדם ולתרום בכל התחומים שהתורה רוצה שאני התקדם בהם
הן בתחום הלמוד, הן בתחום המידות, הן בתחום ארץ ישראל וכו'
כבר הצוותי לעצמי הרבה מהגבולות (ואפילו החלטתי איפה אני ירצה לבנות את בייתי בעתיד!)
ויש לי עוד הרבה על מה לעבוד.

אבל אני שונא את כל ההגדרות האלה, ההכללות.
"זה חרדי, מנותק מהעולם" זה מזרוחיניק, ערס" ועוד...

הרי אתם באמת לא יודעים מה הולך בתוך הראש של אותו בן אדם.
וגם אם אותו בן אדם לא כזה חזק מבחינה דתית ובכלל בחיים עצמם
הדבר היחיד שזה אומר שצריך לעזור לו לחזור לתלם, כי קשה לו.
כי בתוך תוכו הוא מרגיש חוסר שלמות אבל לא יודע למה... אפילו אם הוא לא אומר את זה..
**אני יהודי דתי**איציק הג'ינג'י
הגדרות - אני מסכימה.אוסנת
אבל סתם לדוגמא - ארץ ישראל.
יש פוסקים שאוסרים להתיישב במקומות מסוימים מדין פיקוח נפש. לעומתם, יש פוסקים שאומרים שדווקא מצוה.

מה אתה עושה?

אתה מבין? חייבים השקפה.
חוץ מזה, שלכל אדם יש השקפה כלשהיא. עקרונות, רעיונות, דעות. אז כדאי לבסס אותה על מקורות אמיתיים יותר - מרוויחים גם עוד לימוד תורה...
לפי דעתי יש אמת אחתאורושקוש
אבל אנחנו לא יודעים מה היא.
איך זה הגיוני שללכת עם גרביים וללכת בלי גרביים שניהם אמת?!
ולפי דעתי אין כאן מקום שכל אחד לאיפה שהוא מתחבר. אם זה היה ככה מישו יכל לנסוע בשבת ולהגיד שככה הוא מתחבר לקב"ה.
אבל באמת כמו שכבר אמרו האמת היא התורה.אבל אני לא מסכימה אם אסנת. אם כל אחד מסתכל בהשקפה אחרת אז מה הבעיה בקונסרבטיבים ורפורמים?
לענ"ד -חילא דמשכנא
יש אמת אחת והיא ה' יתברך!
מי שעובד אותו עפ"י ההלכה ומשתדל לקיים את כל המצוות - האמת איתו. מי שלא - לא
בתוך ההגדרה הזאת יש הרבה מאוד אנשים ולכל אחד מהם יש אופי אחר ומתאים לו משהו אחר ולכן יש כ"כ הרבה ציבורים.
והכי הכי חשוב זה לדעת שהבסיס הוא התורה וההלכה!

זהו נראה לי..
לאורושקוששיראל.
זה לא נכון.אם את מסכימה שהאמת זו התורה אז אומרים לך במפורש "שיבעים פנים לתורה".
ז"א שכן כל אחד יבחר במה שנרא לו נכון ובמה שהוא מתחבר אליו.
הדוג' על האיש שנוסע בשבת בכלל לא רלוונטית כי כתוב במפורש בהלכה שאסור לנסוע בשבת.
הכלל הוא שבתוך גדר ההלכה אפשר להתפרע ולכן יש כ"כ הרבה זרמים.
חילוניים זה זרם,אבל הוא לא מקיים את המצוות(חלק מהן כן,אבל הרוב לא)והדיון פה הוא על חרדים ודת"ל ששניהם שומרי תורה ומצוות...אז לא שייך בכלל להכניס ת'חילוניים...
אה,ובעניין הקונסרבטיבים והרפורמים-שיראל.
גם הם עוברים על ההלכה אבל בצורה שונה משל החלוניים.הם טוענים שאפשר לשנות את ההלכה לפי הצורך...
לענ"ד..-Rעות-
בס"ד

זה לא משנה באיזה דרך אתה הולך..

כל עוד אתה כפוף להלכה ולגדרות של הצניעות..

קרי-כיפה למשל היא רק מקטלגת אותנו לזרם מסוים..אבל אדם שהוא עם כיפה שחורה הוא לא בהכרח יותר צדיק מההוא עם הכיפה הסרוגה..ולהפך..

אנחנו מחויבים לכסות את הראש בנים כיפה-כל עוד זה לפי ההלכה באמת שלא משנה הצבע סוג לפי הכיפה אפשר לשייך אותך לזרם מסוים-אבל לא לקבוע ע"פ זה את מידת היראת שמיים..
כנ"ל כסוי ראש של הבנות..

מטפחת כובע פאה.[!]..(אל תאכלו אותי על הפאה..;) )זה לא מאוד משנה כל עוד זה ע"פ ההלכה!

אנחנו צריכים להצמד לשולחן ערוך הלכה פסוקים משנה ברורה וכיצ"ב ולפי זה לנהוג..

לדעתי כל הנושא של חרדי ודת"ל--הוא טעות מהשורש..,

גם אנשים שמשתייכים לזרם של הדת"ל-מבחינתי מוגדרים לפעמים כחרדים..כי מה זה בעצם חרדי-חרד לדבר ה'..
ו..החרדי ודתי-זה ברוב המקרים רק העטיפה החיצונית ולא הפנימיות..

שבת שלום..
ומה קורה אם יש מחלוקת בדעת התורה??ii
"מי שלא חושב כמוני ערב רב"שלומי20104
(שיר מטומטם שבא להקצין)
אם יש אמת אפסולוטית אחת אז הנה כמה ציטוטים לדיון:
א.אלו ואלו דברי אלוקים חיים והלכה כבית הלל"
ב.בקידוש החודש עם בית הדין הגדול טעה בעיבור וכל עם ישראל אכל ביום כיפור(תיזכורת:כרת!) או חמץ בפסח כנ"ל) על זה נאמר"אפילו הן שוגגין אפילו הן מוטין ואפילו הן מזידין" זה ההלכה ויום כיפור נקבע ע"פ טעות שהיתה אפילו במזיד ח"ו.למרות האמת(עינו בסיפור בין ר' יהושע לרבן גמליאל מסכת ראש השנה).
ג.יש עוד כמה ציטוטים יותר ברורים שאני לא זוכר אבל כרגע בתור התחלה שנהם(שימו לב להבדל בא' זה שני דברים סותרים ובב' זה היפך האמת)
ד. זה רק לדיון לא הבעתי כאן שום דעה.
שבוע טוב
לדעתי דתי יותר קשה כי:שלבוקית
החרדים במחמירים לחלוטין ולדוג': לא מדברים בכלל עם בנים.
ואנחנו שמים גבול לדוג': מדברים על מה שחשוב וצריך.
ולכן יותר קשה להפסיק מאשר להתרחק לחלוטין.
ולפעמים זה מאוד נחוץ וממש לא טוב ההחמרות לחלוטין. ויש פעמים שעדיף להחמיר לחלוטין ולא לשים גדר וליפול.
מקווה שהבנתם זה יצא מבולבל..
אורן-לא נראה לי מתאים שכל אחד שיש לו שאלות כאלושיראל.
(כמעט כולם מתישהוא)ילך לרב בסדר גודל של הרב שמואל אליהו...
בקשר לאמתאורושקוש
אם הייתם יודעים מה האמת(אם יש אחת כזאת) והיא נוגדת את כל העקרונות שלכם עד עכשיו הייתם עוברים בקלות לדרך הזאת?
זה לא יכול לקרות, כי רק אצלי האמת אוסנת
[ירידה עצמית, אם לא הבנתם]

אני מעריכה שהייתי עובדת על עצמי לעבור לאמת המוחלטת.
אבל שוב - אין כזה דבר.
גם כשהמשיח יבוא, יהיו זרמים ופלגים שונים. כי באמת, לכל אחד מתאים משהו אחר.
אל תההי בטוחה .. את לא יכולה לדעת מה יהיה כשהמשיחאורושקוש
יבוא.
אני לא יכולה לדעת, אבל אני יכולה לחשוב בהגיוןאוסנת
ולהסתמך על מקורות.

שבת שלום!
מי אמר שאנחנו מחפשים לעצמנו חיים קלים?טל_טול
עפ"י דרכו של הרב קוק- אין דבר כזה "חיים קלים" וחפיפיניקיות. יהודי צריך לקיים את כל תרי"ג מצוות!
זה שיש יוצאי דופן (ודי הרבה, בצביור שלנו, לצערי הרב..)- זה לא אומר שכל הד"ל עושים לעצמך חיים קלים, וע"ע השבבניקים בציבור החרדי. לכל חברה יש ת'"דפקטים" שלה..

מקווה שהובנתי=]
>>>הסנה-בועראחרונה
בס"ד
[בתקווה שאני לא חוזרת על דברים שנאמרו כבר].
להיות חרדי זה הרבה יותר קל מלהיות דתי אמיתי.
בחרדי זה הרבה יותר ברור- מה מותר, מה אסור, מה הגבול העבה מאוד. זה כמו לגדול בחממה.
לעומת זאת- דתי בוחר להתערב בחיי שאר העם. זה הרבה יותר קשה. זה גם הרבה יותר אמיתי.
מה חיים קלים בלהיות דתי? שבנוסף לתורה דואגים גם לעבודה? שדואגים גם לארץ? שמתערבים גם בעם? לי זה נשמע דווקא קצת יותר קשה. אבל גם הרבה יותר אמיתי, כי רק ביחד הדברים האלו יכולים לעבוד באמת.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך