תחזיקו לי אצבעותאנונימי (פותח)
בבית שני ילדים מקסימים, ביניהם עברתי הפלה מוקדמת אחת. אחרי הלידה השניה מנענו, ובאורח פלא מפתיע ביותר נכנסתי להריון מיד אחרי הפסקת המניעה. הייתי מאוד לחוצה מסיבות הגיוניות יותר ופחות, ובראשם - ההריון שנפל היה היחיד שנכנסתי אליו מהר, האחרים הגיעו אחרי כמה חודשים טובים. בגלל הלחץ החלטתי להוסיף בדיקת בטא במקום לנסות להסתפק בביתית כמו שתכננתי. יצא טוב כי הבדיקה היתה בערך באמצע הזמן בין הבדיקה הביתית לתור לרופאה. בטא יפה מאוד אז ניסיתי להרגיע את עצמי שאין כלום בחששות שלי.

היום הגיע התור לרופאה סוף סוף. אני ממשיכה לאמץ את עצמי לא להילחץ ולא לפחד, והקב"ה חשב אחרת... הרופאה מוצאת שק בלי עובר. היא כמובן משאירה פתח לאפשרות של ביוץ מאוחר ואומרת לי לחזור עוד שבוע, אבל מבהירה לי שהיא לא נותנת להריון הרבה סיכוי כי בגודל הזה של השק כבר אמורים לראות עובר עם דופק.
מזל שהלכתי לרופאה ליד העבודה ולא ליד הבית, ככה היתה לי חצי שעה של נסיעה לבכות ולהגיע לילדים רגועה. אבל פשוט מרגישה כל כך מרוקנת, אין לי כוח אפילו לקוות ולהתפלל לנס. לא רוצה להתאכזב שוב, מעדיפה להיות ריאלית ומפוכחת ומקסימום תהיה הפתעה טובה. ואני יודעת שיש פה בנות שעברו יותר הפלות מזה אבל באמת שאין לי כוח, מרגישה שעוד אחת פשוט תפרק אותי. לא מבינה איך מצליחים להמשיך להאמין אחר כך בתהליך הזה ולהמשיך לנסות להביא ילדים לעולם. כן, גם אני ילדתי ילד בריא אחרי הפלה, אבל אז עוד האמנתי שזו ההפלה הסטטיסטית שלי, האחת שהייתי צריכה לעבור. שתיים זה כבר, לא יודעת, מאיים עלי. מרגיש לי כמו לופ של פחד שאני לא אוכל לצאת ממנו.
וואו. מחזיקה איתך אצבעות, יקירה. היי עם הרגע הזהציפי כהן
היי עם מה שעכשיו.
עכשיו טוב.
נסי להיות נוכחת בהווה ולהתבונן על עצמך בהווה.
זה משחרר משהו כשהיומיום עטוף בחרדה.
אם תצטרכי לדעת משהו- את תדעי אותו כשהוא יגיע.
בינתיים, בתוך אי הידיעה, אין מה לעשות עם המידע הלא ידוע.
אפשר להמתין בחרדה,
ואפשר לנסות להיות עם מה שכאן ועכשיו.
נסי להביא לך כוחות מחוויה של הרגע הזה.

חיבוקים ואהבה!
תודה לך. תמיד כל כך מדויקת. (התייעצות בפנים)אנונימי (פותח)
חשבתי שאקבל פה ניחומים או חיבוקים ובאמת שבגלל זה קצת התלבטתי אם לכתוב כי זה ממש לא מה שרציתי. אבל מה שאמרת יושב בול. בדיוק מה שהייתי צריכה.

ברמה הטכנית: הרופאה אמרה שאם מתחיל דימום ללכת למיון, וגם אם בשבוע הבא נראה בודאות שההריון נגמר היא תשלח אותי למיון. לא ברור לי למה חייבים את זה. אני בשלב די מוקדם, זה לא משהו שאפשר לתת לו לקרות לבד אם אין משהו חריג כמו דימום מוגבר, חום וכאלה? למה לקחת כדורים אם זה יכול לצאת לבד? בתוך הסיטואציה הזאת של הגילוי לא חשבתי לשאול, ועכשיו אני מנסה להתייעץ כדי לגבש החלטה ולהיות מוכנה בצד המעשי אם אחד הדברים האלה יקרה. מישהי יודעת להגיד לי?
שמחה שדייקתי לך. וגם נתתי חיבוק וירטואלי... לגבי שאלתך-ציפי כהן
אינך חייבת ללכת למיון לקבל כדורים אם הכל יצא לבד.
האפשרות של הליכה למיון לזירוז התהליך היא אפשרות עבור נשים שמבקשות לסיים עם התהליך מהר יותר ולא להמתין, או לנשים שכבר חיכו מספיק זמן והתהליך עוד לא החל.
בדרך כלל כשעובר שבוע ולא מתחיל כלום, ממליצים לפנות למיון כדי שלא יתפתח זיהום. אולי זה מה שהרופאה התכוונה.
לפעמים הרופאים רואים את המצב ושולחים הביתה להמתין עוד קצת (אם את לא רוצה כדורים או גרידה).

מה שכן כדאי לדעת-
אם החל דימום והוא כואב מאוד או מאסיבי מאוד- כדאי לפנות למיון.
וגם, לאחר שהדימום פסק- ללכת לרופאה לבדוק שהכל יצא, ולבדוק איפוס של הבטא.

איתך בחששות וגם ברגע הזה...

תודה גם על החיבוק, אין לי בעיה עקרונית עם חיבוקים ;)אנונימי (פותח)
פשוט חששתי לקבל תגובות רק של חיבוק, שאז זה בעצם מרגיש שאין מה לומר לי חוץ מזה. וזה מצב מתסכל. אבל ידעתי איפה לכתוב...
תודה על המידע החשוב. בכל מקרה אם עד לרופאה לא יהיה משהו מיוחד ובבדיקה לא יהיה שינוי, אני אחכה עד למחרת בבוקר כדי ללכת עם בעלי כשהילדים במסגרות. זה יחסוך לנו הרבה כאב ראש.
(מוזר לי לחיות ככה בחוסר ידיעה ממש כמו לפני לידה. ניסו לארגן פה משהו של הנשים ושאלו מי יכולה מתי, כתבתי שאני רוצה ראשון או שני ואז המארגנת שאלה אם אני בטוח לא יכולה שלישי. אמרתי לה שאני לא יודעת, ולא אמרתי לה שהאמת היא שאין לי דרך להיות בטוחה אם אני אוכל גם בראשון או שני. בעלי לא הבין מה הבעיה שלי, הרי התור לרופאה בשלישי. אני כל פעם צריכה להזכיר לו שיכול להיות שיתחיל דימום ונצטרך לרוץ לבית חולים וזה יכול לקרות בראשון, או בשבת נניח ואז בראשון אני אהיה יום אחרי מי יודע מה. ההפלה הקודמת שלי התנהלה ממש אחרת ובגלל שהוא לא שמע על מיני סיפורי הפלות כמוני הוא בכלל לא נכנס לראש הזה)
קשה חוסר השליטה הזה על הזמן שזה יקרה, ועל מה תצטרכיציפי כהן
בזמן שאולי זה יקרה...

בהצלחה עם הבדיקה ועם הכל!!

לגבי ההתחלה, אכן. לפעמים יש פה הרבה חיבוקים... אבל אם יש צורך במשהו אחר יש גם משהו אחר.
בהצלחה עם החוויות השונות, ועם ניהול הרגשות תוך כדי.
אנונימית יקרהאין ייאוש בעולם
את מרגישה מרוקנת
והשק הריון גם מרוקן מעובר
מטאפורי, אבל כל כך משקף את התחושות.
כואבת איתך.
עכשו זה לא הזמן לחשוב הלאה, על איך ממשיכים להביא עוד ילדים, עכשו תני לעצמך לעכל. תתאוששי ואז תתחילי לחשוב הלאה.

באותה מידה שהיו לך שני הריונות שכשלו, היו לך שניים שהביאו חיים לעולם. אז למה שלא להאמין בתהליך הזה? את תצליחי להאמין, זה יקח זמן פשוט. וזה כנראה לא יהיה תמים כמו בהריון הראשון שלך, אלא אמונה מלווה בחששות.
אני אחרי 2 הפלות ברצף ללא ילדים. עוד לא ראיתי איך הריון בכלל מסתיים בילד, חטפתי את הכאפות גם ברצף, בלי ילד בין לבין, ואני בהחלט מאמינה שזה תכף יהיה נחלת העבר. אבל זה תהליך, לקח לי כמה חודשים מאז ההפלה האחרונה, לראות את הקיים, ולהיכנס לפורפורציה. אז אם אני הצלחתי גם את תצליחי.
אבל זה לוקח זמן.. תני לעצמך אותו
יקרה, אין לי מיליםאנונימי (פותח)
תודה רבה שכתבת, זה בטח דורש המון כוחות. חיזקת מאוד וכמו שכתבתי התזכורת הזאת שדברים לוקחים זמן זה בדיוק מה שהייתי צריכה.

מאחלת לך בקרוב הריון תקין וידיים מלאות⁦♥️⁩
מעדכנת ומתייעצתאנונימי (פותח)
הצלחתי להגיע בסוף לרופאה הערב (אחרי בלגן ובלבול שלם שהיו עם התור, אל תשאלו, באתי וחזרתי וחיכיתי). השק גדל אבל הוא עדיין ריק ממש ממש, אז הרופאה שלחה לבית חולים לקחת ציטוטק.
אני מתלבטת אם לחכות ולתת עוד צ'אנס או שזה סתם לא רציונלי. הרופאה אמרה שעדיף לקחת כדורים בהקדם כי ככל שה'הריון' מתקדם יש להם פחות סיכויי הצלחה, היא לא ציינה חשש לזיהום ברחם או משהו. מבחינה טכנית לרופאה אין בעיה להוציא לי הפניה מתי שארצה, אבל אני מתלבטת אם יש טעם לחכות. לפי ו.א. אני אמורה להיות עכשיו ב9+6, צריך ביוץ מאוחר באיזה חמישה שבועות כדי שיהיה הגיוני שאין אפילו שק חלמון, נכון? מבאס, כי בשניה הראשונה כשהרופאה ראתה שהשק גדל היא התלהבה :/
9+3, לא 9+6, אם זה משנהאנונימי (פותח)
היי יקרה. אני מצטערת לשמוע על השק הריק.ציפי כהן
נשמע לי מאכזב וקשה לעיכול.

לגבי שאלתך על האפשרות לביוץ מאוחר ממש- אני מרגישה שזו עדיין התקווה שלך, שקשה לך להרפות ממנה וקשה לך ללכת לעשות משהו אקטיבי כדי לגרום לשק לצאת.
זה באמת כל כך כואב...!!!
האם יש לך ביוצים מאוחרים בדרך כלל? זה נשמע לך הגיוני, לפי ההיכרות שלך עם גופך?

ועוד שאלות-
האם שאלת את הרופאה מדוע היא שולחת לציטוטק, האם שיתפת אותה בהתלבטויות שלך לגבי הליכה לבית חולים או נסיון להמתין?
אם היא אמרה שתיתן לך הפנייה מתי שתרצי, מתחבאת באמירה שלה הסכמה שתחכי עוד... אני צודקת?
כמה זמן עוד?
נשמע שהיא לא דחפה אותך ללכת מיידית לציטוטק. אולי ביניכן היתה הסכמה (בשתיקה?) שאפשר לחכות עוד?

אני אוהבת לשאול את כל השאלות כשאני הולכת לרופא. כך אני מונעת מעצמי סימני שאלה אחר כך.
אני מגיעה עם מחברת שבה אני אוספת שאלות עד להגעה לרופא, ושם אני שופכת את כל השאלות, מבררת הכל, ורושמת את התשובות. לפעמים פונה עם אותן שאלות לרופא נוסף. אם לא מרגישה מספיק בנח עם התשובות.

מה שרציתי לומר זה שנראה לי שהתשובות של הרופאה היו מעט עמומות והשאירו לך פתח לשאלות,ושווה להבהיר דברים שאינם סגורים.
למשל, האם יש חשש לזיהום, האם אפשר להמתין, כמה זמן להמתין, מה ההשלכות של ההמתנה, האם יש סיכוי כלשהו שבכל זאת יהיה חלבון עוד שבוע...?

אני תוהה אם אנחנו נוכל לענות לך, זה הגוף שלך והמקרה שלך, ואנחנו לא רופאות. לכן בעיניי נכון שתחזרי אליה לשאול מה שעוד פתוח לך.

חיבוקים על הכל... איזו תקופה קשה. כמעט אומר- לא הגיונית.
אז חיבוקים.

יוצאת מהאנונימיותנועה נועה
קודם כל תודה. החלטנו בכל זאת ללכת לבית חולים כי למרות שהוסת שלי מאוד לא סדיר כל הסימנים הצביעו - גודל שק, הבטא שהיתה כמעט 13000 לפני שבועיים וחצי וכו'. רצינו לסיים עם זה ודי, בינתיים אנחנו תקועים פה כי אין מיטות במחלקת נשים. ניסיתי לבקש שיתנו לי כדורים ואני אחתום שחרור, אנחנו אשכרה מחכים כבר שעה ומי יודע כמה עוד רק בשביל שלוש שעות אשפוז להשגחה! והם פשוט לא מוכנים והתעצבנו עלי, אני ממש עצבנית ולחוצה כי בעלי יצטרך לצאת מפה כבר ב15:00 לאסוף את הילדים וזה ממש מסבך אותנו. ואנחנו בבית חולים מ9 בבוקר כבר, חשבנו שנספיק הכל.
וואי מבאס נורא.. בשורות טובותאין ייאוש בעולם
וכיף שיצאת מהאנונימיות. תמיד מרגישה הניק היחיד כאן בערך
אנונימיות זה יותר כדי שאם יש הריון לא ידעו בשבוע כלום נועה נועה
כבר הפסקתי לכתוב פה באנונימי סתם ככה
נועה נועה.. אין מלים... מתפללת עלייךMamina
שיהיה לך טוב ולא תחווי יותר אכזבות של הפלות.. הרבה בריאות.
שהתקופה הלא פשוטה תעבור בקלות לנפשך.. ותקבלי מה שאת צריכה. חום אהבה או אולי ספייס ושקט.. מה שמתאים. רק שיהיה לך טוב אהובה
גם אני פה באפל
אני פה תמיד... ומאוד לא אנונימית🙂❤ציפי כהן
ושולחת לך המון כוחותבאפל
וואו. כמה מבאס להיתקע שעות ארוכות בבית החולים!!ציפי כהן
ולא למשהו משמח, ולא למשהו שאת מעוניינת בו...
להליך כואב וקשה (פיזית ורגשית).
חיבוקים על זה!!

מה קרה לבסוף? עד מתי היית? ומה איתך עכשיו?
שמחה שיצאת מהאנונימי.
וחיבוק גדול.
ב"ה בשלב כלשהו אחרי הימרחויותנועה נועה
הם קלטו סוף סוף את המצב, נתנו לי את הכדורים ונשארתי להשגחה של שעתיים במסדרון ככה שאחרי שחברים הוציאו בשבילנו את הילדים מהמסגרות, ב16:30 בערך כבר הייתי בבית.
פיזית מצבי ממש סביר, כמו וסת מבחינת כאבים ודימום. נפשית אני עוד לא מעכלת בתכל'ס אז אני די בסדר, נראה מה יהיה עוד שבועיים...

תודה על הדאגה!
חיבוק!!קטנה67
עברתי את זה ממש לא מזמן ועדיין לא מעכלת,
תני לעצמך את הזמן
אני שמחה לשמוע שקלטו אותך בסוף...ציפי כהן
תקופה לא קלה.
חיבוק.
היי עם מה שעכשיו.
גם עם רגשות כואבים או קשים.

חיבוק!!!
**ממשיכים לשלב הבא - מבינות בקרישיות לכאן**נועה נועה
הייתי הבוקר בביקורת במרפאה. ברוך השם על הקשקש לא שלחו אותי שוב לציטוטק (היה עוד הרבה תוכן רחמי אבל קצת פחות מהכמות שהם רשמו במכתב לשלוח עליה. נשימה עמוקה).
עכשיו אני בהתלבטות גדולה אם לעשות בדיקות קרישיות. הרופא כבר נתן לי הפניות, שזה החלק שהיה אמור להיות הכי מסובך אז ב"ה. האמת שזה רופא שהסכים לתת לי כבר אחרי הפלה ראשונה (אני תכף אפרט למה) אבל אמר לי שאקח בחשבון שזה דורש עוד זמן מניעה וכו', ובאמת החלטתי שלא וזכיתי בעוד ילד מהמם לפני ההפלה הנוכחית.

ועכשיו לשיקולים:

*למה כן?
יש לי אחות עם קרישיות מסוג מסוים שנחשבת תורשתית. יש לי גם בנות דודות משני הצדדים עם קרישיות (לא יודעת אם מאותו סוג). אצל אחותי הסימנים היו 'רק' הפלה מוקדמת יותר משלי והריון כימי, וגם רעלת גבולית אחרי אחת הלידות התקינות שהיו לה בהתחלה - רופאי נשים בכלל לא התייחסו לזה, ההמטולוג בדיעבד אמר לה שרק על זה מספיק לשלוח לבדיקת קרישיות (לפני ההפלה והכימי). הגילוי של הקרישיות קרה בסוף בעקבות דימומים בהריון החמישי משבוע מוקדם ויילוד בקיסרי בשבוע 27. את הסיוט שהם עברו באותה תקופה ממש אבל ממש לא מתחשק לי לעבור... וחבל אם אפשר למנוע את זה מראש.

*למה לא?
כי אפשר להניח שההפלה הראשונה שלי היתה סטטיסטית, ובנוכחית שכחתי לקחת חומצה פולית מראש, אז בגלל שמה שקרה היה כנראה בעקבות מום חמור מאוד בעובר שלא איפשר לו להתפתח, הגיוני שזה קשור. ואחותי בעצמה לא יודעת להכריע כי היא מביאה את הצד השני, גם שחבל סתם להיכנס לסרט הזה של קלקסן ותמיכות שונות כל ההריון, וגם שלפעמים יכולה להתגלות בבדיקות קרישיות שלא תתבטא בהריונות בכלל.
אז לכאורה אמור להיות ברור שעדיף שכן, אבל כשאפילו ל'מומחית' שלי בנושא לא ברור אני כבר ממש מבולבלת... מה דעתכם?
וואו זו התלבטות ממש גדולהאין ייאוש בעולם
אין לי מושג מה הייתי עושה, נראלי שכן הייתי בודקת..
אני ניסיתי לבדוק למרות שאין לי את זה במשפחה, אבל לא אישרו לי
אולי תתיייעצי עם עוד רופא?קטנה67
אני עשיתי את הבדיקות בגלל סיפור משפחתי וזה הוריד לי אבן כבדה מהלב אז ממליצה כן לעשות
אישית, הייתי בודקת.ציפי כהן
ולו בשל הסיבה התורשתית והרצון למנוע מעצמי דברים קשים כגון מה שסיפרת על אחותך.
זה לא מספיק?
אני תוהה למה אחותך נחשבת בעינייך כמומחית... הרופא לא מומחה? הוא פוגש הרבה נשים והחליט לתת לך בדיקות למרות שזו הפלה ראשונה. זה לא מספיק...?
אישית הייתי "משלמת" קצת בכמה חודשי המתנה, ובירור קרישיות יסודי, ואז הולכת עם מה שיוצא אל הרופא המומחה ודנה איתו בזה.
אני אוהבת ללכת בעיניים פקוחות. לדעת מה יש לי ולמה לצפות.
אבל אני זו לא את...
אז תאמרי לנו מה החלטת לבסוף?

בהצלחה בהחלטות.
תודה לכולןנועה נועה

אני לא מספיק מחזיקה מהרופא כמומחה כי הוא רופא נשים ולא המטולוג, בעיקר. כבר שמעתי על דברים שלרופאי נשים לא היה מושג עליהם בהקשר של קרישיות וזה מלחיץ אותי. מצד אחד הוא היה נראה די מבין יחסית לרופא נשים. מצד שני הוא גם למשל אמר לי שלא צריך למנוע הריון לפני בדיקות הדם (כששאלתי, הוא בכלל לא העלה את זה), היה נשמע מהשיחה בינינו אחרי שזה מתוך איזו שהיא הנחה שאין סיכוי שאני אכנס להריון בפרק הזמן הזה, שזו הנחת יסוד קצת משונה בעיניי...

החלטתי לעשות את הבדיקות, אבל קודם כל צריך שהכל יצא ואין לי מושג אם זה באופקאפאטיהוא אמר לי לעשות או"ס אחרי הוסת הראשון שיגיע ולראות אם הכל יצא. בינתיים עדיין ממשיך לי דימום חלש מאוד וברובו חום של דם ישן אבל לא מפסיק. כשהייתי אצלו בביקורת נוספת שלושה ימים אחרי הוא חשב שאני ארצה עוד סבב ציטוטק כי אני דתיה וזה היה נשמע לי הזוי, זה כבר נשמע לי פחות ופחות הזוי עם הזמן... פעם שעברה באמת היה סיוט עם זה אבל נבדקתי בביקורת בבית החולים אז מבחינתם הספיק שהתרוקן במידה מספקת ולא עניין אותם הלאה. קיוויתי שהפעם יהיה טוב יותר כי השבוע מוקדם יותר אבל אני מתחילה לפחד שיהיה אותו דבר.

למה שלא תפני להמטולוג מומחה?אין ייאוש בעולם
הרופא אמר לי לעשות את הבדיקות קודם, זה דווקא נשמע הגיונינועה נועה

אבל השאלה אם נתן לך את כל הבדיקות, שלא תגלי שחסר בדיקותאין ייאוש בעולם
הוא נתן לי את כל האופציות למה שיש לאחותינועה נועהאחרונה

פלוס אמר לי שאם אני רוצה להשלים יש את הבדיקות שעושים רק דרך מעבדות זר.

גרידה וגושים (תיאור לא משו...)אנונימי (פותח)

קצת פחות משבוע אחרי גרידה, עד עכשיו היה דימום נראלי רגיל, כמו ווסת, לא בהתחלה שלה.

היום קצת טיילתי ואספתי את הילדים ועכשיו גושים ממש יוצאים, וכאבים של התכווצויות.

קראתי שכל עוד הגושים קטנים מכדור פינג פונג זה בסדר. באמת?

לא יודעתאנונימי (3)
רק שולחת חיבוק!
תשאלי בהו"לרקאני

נשמע הגיוני שזה פשוט קרישי דם

בהפלה טבעי היה לי מלא גושים

ואמרו לי שזה בעיקר קרישי דם

אבל אני לא באמת יודעת

חיבוק!!יגל ליבי

אם הגושים הם באמת קטנים והכאב הוא נסבל אז לדעתי זה כן הגיוני.

הרחם צריכה להתנקות מכל השאריות, ופחות משבוע אחרי זה הגיוני שעוד יש קרישי דם.

אבל בכל מקרה, בשביל הנחת והרוגע שלך, ממליצה להתקשר למוקד אחיות של הקופה שלך. הן ידעו להנחות אותך בצורה הכי מקצועית.

מתפללת איתך לרפואה שלימה ונחמה בקרוב!!

הפותחת. עוד שאלה על טהרהאנונימי (פותח)

עבר, ב"ה הכל בסדר.

תודה על המענה והחיבוקים!

יש התאמות בתהליך טהרה אחרי גרידה?

ראיתי שלא אמורים להשתמש בטמפונים וזה, עדים זה בסדר? מוך דחוק?

תשאלי רב!אנונימי (3)

לדעתי פוטרים ממוך דחוק. (כלומר אותי פטרו אחרי לידה, לא יודעת אם זה גורף)

עדים זה נראה לי פחות בעייתי רפואית

לי נתנו פטור ממוך אחרי ציטוטקיגל ליבי

אבל זה על אותו עיקרון

שלא כדאי שיהיה משהו שישב שם זמן ארוך

את שאר הבדיקות עשיתי בעדינות כרגיל.

אבל הכי טוב להיות בליווי של רב או יועצת הלכה 

הפותחת. תודה רבה!אנונימי (פותח)אחרונה
כשמישהיאנונימי (פותח)

משתפת בשיא התמימות, על הריון

ביום שנתקלתי במלא בירוקרטיה שקשורה ללידה השקטה

בירוקרטיה שגזלה ממני את כל הכוחות, עד כדי כך שהייתי חייבת ללכת לישון

ואני מצד אחד רוצה לשמוח איתה

מצד שלי הלב צורח, שורף

😟אנונימי (3)אחרונה
אני בשבוע 8 עם דימומים של זירת רצחאנונימי (פותח)

עשינו אןחטרסאונד לפני יומיים והעה דופק ועובר מתאים לשבוע 6. אבל הדימום לא מפסיק ולא מתחלק כבר כמעט שבוע..

היו לי ק הפלות בעבר בשבוע 6 ושבוע 10

מה אומרות. זה דימום שלא מפסיק...

מחזור לפחות מסתיים

זה לא. 

תדברי עם המוקד, מניחה שיפנו אותך למיוןאנונימי (3)
שם יבדקו מה מקור הדימום ומה הוא אומר אם יודעים
לא אומר כלוםאנונימי (4)אחרונה

היו לי הריונות שב"ה הסתיימו בידיים מלאות עם דימומים שלא הפסיקו הרבה מאוד זמן...

וההריון שהפסיק היה בלי דימומים....

כדאי ללכת שוב להבדק

הי, כעשרה חודשים אחרי גרידה. היסטורקפיההשם איתי

ב"ה עד להפלה הריונות ספונטנים.

עברתי הפלה לפני כ10 חודשים בשבוע 7+6. עשו לי גרידה ומאז מתפללים ומנסים להיכנס להריון נוסף.

המחזורים שלי עם דימום חלש של יומיים שלושה, מה שהביא את ברופאה להביא לי הפניה להיסטוקופיה.

הבנתי שעושים את זה במרפאה ואפשר ללא הרדמה.  ממי שעברה דבר כזה. נסבל?

והאם זה יכול להיות סיבה לחוזר קליטה של הריון?? אשמח לשמוע מניסיון מה יש לכן להגיד על הבדיקה.

עברתיואילו פינו

בגדול מכניסים צינורית לרחם שממלאת את הרחם במים (להביא פדים לאחרי כי המים ממשיכים לצאת)

ויחד איתו מצלמה קטנה שבודקת מה יש הרחם.

לפעמים אחרי גרידה התערבות יש הידבקויות או כל מיני שאריות. ואז זה בודק את מצב הרחם. זה אבחנתי, לא טיפולי.

ואז אם יש תורך טיפולי אז בהיסטרוסקופיה ניתוחית מוציאים את מה שיש.

הבדיקה עצמה לא נעימה בכלל אבל לי היא הייתה סבירה.

מה שכאב לי זה שהוציאו את השארית שהייתה בלי הרדמה. אבל כאב מקומי שעבר..

בדרכ ניתוחית עושים בהרדמה. 

תודה, וזה עזר לך להיכנס להריון?השם איתי
עשיתי בגלל שארית שיליה אחרי לידהואילו פינו
אז זה לא קשור להריון.. סליחה.. 
הרדמה או לאהשם איתי

נתנו לי אופציה לעשות את התהליך בבית חולים, בהרדמה. זה בהרדמה מלאה?

או בקופת חולים, בלי הרדמה.

יש עוד נשים שעברו את זה ויכול להוריד לי לחץ מהכאב?

השאלה מה המטרה. לבדוק מה יש או לטפלואילו פינו

אם זה לבדוק אז לא צריך הרדמה. זה לא כואב, רק לא נעים.

אם צריך טיפול בגלל הידבקויות או שאריות אז זה בדרכ עושים בהרדמה.

יש בתי חולים שמתחילים בלי הרדמה אבחנתית ואז אם צריך לטפל מרדימים. 

זה לבדוק שהכל בסדרהשם איתי

ובמידה וחלילה יש הדבקות, יקבעו לי בבית חולים.

בגדול זה לבדוק אם זה הסיבה למחזורים קצרים ולחוסר כניסה להריון

לי עשו לצורך אחרמרגול

בשיטת see&treat

במרפאה. ללא משככי כאבים מאף סוג.

זה קצת כואב כשעוברים דרך צוואר הרחם, אבל אח"כ סביר ולא הרגשתי כאב. אולי אי נוחות

כלומר אצלי לא רק הסתכלו עם מצלמה אלא גם ממש עשו פרוצדורה קטנה.

וצוואר הרחם שלי רגיש ברמות (רפואית אני אומרת לך, כל מגע הכי מינורי שיש פוצע אותו)

בדיוק זה מה שבאתי לכתובנירה22

אם מדובר בשארית קטנה אז עושים בשיטה הזו, ואז ניתן להוציא את השארית ללא הרדמה.

לא זכור לי כאב בכלל. רק קצת אי נוחות.

עברתי בבי"ח ללא הרדמה, אחרי גרידה.אנונימית בהו"ל

מקווה שזה בסדר להשתמש פה באנונימי של הו"ל לא יודעת איך נכנסים דרך האנונימי שכאן והרבה שמעו את הסיפור אז אולי ייזהו.

חיבוק גדול גדול❤️ כ"כ כואב.

גם לי היה אחרי גרידה, ראו לי בוודאות שאריות. היו ממש גדולות אז אמרו שחייב לעשות בפרוצדורה ניתוחית עם הרדמה מלאה בבית חולים.

נאמר לי שגם אחרי הרדמה מלאה , משתחררים באותו יום. כמו אחרי גרידה.

בפועל,

בעלי היה באותה תקופה בעזה💔 וברגע האחרון הצליח להיות לצאת להיות איתי 24. היה לנו ליווי צמוד של מכון פועה לאורך התקופה (בכ"ז דימום לא מוסברים אחרי גרידה+מילואים זה שילוב זועה) והבנתי שיש הקלות ואפשר לא להאסר אחרי הפרוצדורה הזו, תלוי בגודל הצינורית ועוד גורם זה אם זה בהרדמה או לא, אז החלטתי לנסות בלי הרדמה. לקחתי רופאה פרטית, היא עשתה לי בבית חולים, בחדר ניתוח, אמרנו מראש שנתחיל בלי הרדמה ואם יהיה ממש בלתי נסבל נעבור להרדמה.

לקחתי את הסיכון עשו לי גם צילום וגם ניקיון של הרחם ללא הרדמה. היה כואב, היה לא נעים בכלל, אבל לפחות יכולתי לקבל ממנו עוד חיבוק לפני שהוא חזר לעזה. וגם ההתאוששות הייתה ממש מהירה, כי לא הייתה הרדמה. נגמר, קמתי והלכתי הביתה🤷🏽‍♀️

אז מוסיפה לך עוד משהו לשיקול (למרות שאין לי מושג אם ההיתר של הגודל/הרדמה שלא אוסר רלוונטי לכל מצב, או שיש הקלות בגלל המלחמה)

ואם באמת יש שאריות, בוודאי שזו סיבה לא להיכנס להריון.

ב"ה יחסית מהר (בהתחשב בבעל עם בקושי יציאת) אחרי ההיסטרוסקופיה נכנסתי להריון תקין ❤️

שיהיה בקלות, בבריאות ובעז"ה שתתבשרי בשורות טובות בהמשך.

מהממת אתהשם איתי

אז ב"ה אני אחרי, כאב מאוד אבל סביל

מסתבר שכל הרחם היתה דבוקה ממש, פתחו הכל ב"ה. ועכשיו חודש נתנו לי כדור לשקם את הרחם

בעז"ה בעוד חודש שוב בדיקת היסטרוסקופיה לראות שהחלל פתוח, ואז בעז"ה נתפלל לנס והריון תקין במהירות ,קלות וידיים מלאות

גיליתי איך כותבים פה באנונימי🫣אנונימי (2)

שמחה לשמוע שאת אחרי.

בעז"ה שיגיע גם הריון בזמן הכי טוב לך❤️

זוכרת את הקושי העצום אחרי הגרידה, לא הפסקתי לבכות. הכל היה ביחד, קושי נפשי עצום, בלאגן בגלל הדימום והבירוקרטיה המעצבנת להיסטרוסקופיה, והכל תוך כדי מילואים😵‍💫 היה באמת זוועה.

אבל היום, אני מחבקת את הקטנה שנולדה אחרי הגרידה ומרגישה שהכל היה שווה. היא מילאה לי את הלב מחדש.

מאחלת לך את התחושה הזו בקרוב מאוד❤️

אמן,חיזקתהשם איתיאחרונה
שאלה נוספת- שיתפתן במקום העבודה?אמאלה5
מצד אחד רוצה שיתחשבו בהיעדרויות מצד שני ממש לא רוצה לשתף.. מרגישה שזה מאוד אישי ולא רוצה שידעו..
לא יודעת אם עוזרתאנונימי (2)

הייתי חייבת. נעדרתי כמה ימים כדי לברר מה הכי נכון לעשות.

ואז היתה לידה לכל דבר ועניין

אני שיתפתימתיכון ועד מעוןאחרונה

אבל זה היה בשבוע 22 כבר הרבה אנשים ראו שאני בהריון ונעדרתי לתקופה של 9 שבועות.

אבל באופן כללי הגישה שלי היא שאני לא עשיתי שום דבר רע אז אין לי מה להסתיר 

ציטוטק וחוםאמאלה5
היי לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום.. 
אחרי 3 הפלות בשבועות 17+ במשך כמעט שנתיים..מתלבטת123

יש לי ב"ה 4 ילדים חמודים ואני נמצאת בבירור מקיף. עשיתי עבודה עם עצמי. הפלה אחרונה הייתה בחודש יולי. לוקחת ציפרלקס שמאוד עוזר להתמודד. וממשיכה את הבירור. כרגע מונעת עד השלמת הבירור המקיף. (גם בקודמים עשיתי אבל כאן זה בירור של הפלות חוזרות... ) 

ו... עליתי 13 קילו בכל התקופה הזו. הזנתחתי את הגוף שלי. לפני כל הסרט הזה הייתי 3 שנים רזה אחרי תוכנית של סיוון אופירי. היום קיבלתי מזל טוב על ההריון... (השומני) אז החלטתי שלכבוד השנה החדשה אני נגמלת חזרה מסוכר ופחמימות ממכרות.  כרגע אין צפי להריון... צריכה להנות מימה שיש ולחזור לדאוג לעצמי. 

אגב, זה בכלל חלק מתהליך שהתחלתי אחרי ההפלה השלישית... לדאוג לעצמי... 

התחלתי סדרה של טיפולי שיניים. מסתבר שאני צריך לחדש 3 טיפול שורש, עוד טיפול שורש שהתגלה על הדרך... אז נו.. מקווה שעד ההריון הבא אהיה רזה, חזקה ובריאה. 

בהצלחה לי! 

מי מצטרפת? 

אין לנו שליטה על מה שקורה לנואפונה

אבל יש לנו שליטה מה אנחנו בוחרים לעשות בדרך.

בהצלחה!!!

חיבוקאנונימי (2)אחרונה

האמת היא שאני גם מנסה לטפל בעצמי אבל ממש לא מצליחה

לא עוזר שלפני ובמהלך ההריון האחרון עשיתי דיאטה שלא הורידה כלום, ושעכשיו אני אמנם מנסה לשמור אבל מדי פעם נופלת ואוכלת מלא מתוק (ועולה במשקל בלי שום פרופורציות)

ולא עוזר שנפלתי לדיכאון נוראי ממש אחרי ההפלה האחרונה

אני מטפלת רק כי אין לי ברירה, ההריון האחרון היה מלא החרדות שפחדתי שרק זה עצמו מזיק ועלול לגרום להפלה (כנראה שלא כי העוברית היתה פגועה מאד ואמרו לנו שאין הרבה סיכוי שתשרוד, אבל החשש תמיד עומד), ולכן כדאי אם רוצים עוד (רוצים מאד)

נראה לי שעשינו את כל הבירורים האפשריים להפלות חוזרות, לא רואה מה עוד אפשר לבדוק.

אחרי לידה שקטהאנונימי (פותח)

מוצפת הורמונים

בוכה מלא

מתעצבנת מכל דבר

משתגעת מהמרחק הפיזי

והשקט הזה... השקט של להיות לבד

ותוהה- מה עכשיו?

חיבוק יקירה, כואב כל כך😭Doughnut

שה’ ימלא חסרונך, לצערי מכירה מקרוב את הכאב ממישהי קרובה מאד.

ממליצה מאד לפנות לטיפול אחרי שתחלימי קצת, לא לוותר על זה. חווית אובדן וזה חשוב לעבד אותו.

בינתיים תעשי לך טוב בכל דרך אפשרית, תפנקי את עצמך, ותקיפי את עצמך רק במי שעושה לך טוב.

עוד חיבוק מרחוק💔

תודהאנונימי (3)

אמן!!!

כבר לא יודעת מה יעשה לי טוב עכשיו, אני מרגישה שבר כלי ובלי כוחות לעשות דברים

מתחילה ונתקפת סחרחורת

שרירים נתפסים

קשוח לי

משתתפת בצערך..מתלבטת123

מה עכשיו, לתת לעצמך זמן לעבד , להתאבל ולנוח. 

אני פניתי לחני גולד שעשתה איתי תהליך מדהים של עיבוד שעזר לי לקום. ממליצה. 

תודה!אנונימי (3)
מה היא עושה בעצם?
טיפולמתלבטת123אחרונה

אולי יעניין אותך