אתמול עבר כמעט עשור בלי סבתא ז״ל
אתמול כתבתי 3 פוסטים ארוכים ארוכים אבל הם נמחקו אחד אחרי השני אז הבנתי את הסימן שכנראה כל מילה שלי על סבתא תגמד ותקטין את העוצמות שעוד לא אפילו הספקתי או אני יודע להעביר במילים...
אבל היום אני ממש אשמח להעביר נקודה שהייתה בעיניי הכי מאפיינת אותה ובדמה!
זה השבת , השבת של סבתא שלי זה הדבר הכי מיוחד וטהור שפגשתי וזה התחיל מיום ראשון, וכן הלאה כל יום היה לו את היחוד וההכנות שלו לכבוד שבת , משם למדתי ששישה ימים נועדו לכבוד השבת , מסבתא קיבלתי שכל דבר חדש שאני רואה או דבר משובח אפילו ביום ראשון אני קונה לשבת ורק בשבת פותחים.
והשולחן של סבתא - השולחן היה נערך ביום חמישי עם מפה שעוונית לבנה כוסות זכוכית גבוהים צלחות עם פרח וסכום חלות עם שני כיסוים וגביע מחרסינה וסידור על השולחן
זה זיכרון ומשם מסבתא שהייתה מכינה שולחן מבעוג מועד למדתי לערוך שולחן הכי מפואר שיש
השבת של סבתא שלי נכנסה בשעה שתיים בצהרים לא משנה תקופת השנה , ממנה למדתי שהמטבח נסגר בשעה אחת ובשעה שתיים כבר אצלנו הכל מוכן פיקס , מבריק ובוהק
עם פלטה פתוחה ונרות דלוקים והכל ככ שלו עם אוירת קדושה של שבת.
בערב שבת הזכרון הכי צרוב לי זה את סבתא מתפללת
הרחש של התפילה שלה שפתותיה הדובבות תפילה ותודות לה על המשפחה בריאות והשפע שהיה וכמה ברכה הייתה לה בביתה בסירים ובאוכל היה לה ברכת שמיים תמיד הייתה מאכילה ומשקה גם אנשים אחרים
על הסעודה אני יכול לגמור מגילות על הטעם ועל אוכל שהיה הכי טעים בעולם ועל הכמויות העצומות ( כבר אמרתי ברכה?!) הקציצות הכי טעימות האורז הכי משובח העוגות ועוגיות אפילו התה של אחרי האוכל היה בו משהו מרפא ומלכד .
כל השבת סבתא הייתה טורחת ועמלה לאירוח הכי טוב
בבוקר היינו קמים ישר לנטילת ידיים
ושוקו ועוגות מללא עוגות ועוגיות
בזמן שסבתא מתחילה להתפלל ואז אסור להפריע כי סבתא מתפללת ואסור להפריע .
ושוב אוכל הכי טעים בעולם וחשוב לציין שהיא לא הייתה שמה על הפלטה בשבת כלום היינו אוכלים דגים קרים אבל הם היו הכי טעימיים!! לא יודע להסביר אבל הכי טעים ישר אחרי האוכל כל הדודים ובני דודים מגיעים וסבתא באירוח הכי חם ולבבי ומזמין שיש עמלה ועוברת ומברכת נכד נכד
בצאת שבת הייתה מתחילה הדיון הקבוע של תקחו אוכל ותקחו הכנתי ריבה ותמיד אבא ואמא אמרו להשאיר לעצמה והיא לא הייתה מוכנה סבתא אף פעם לא חשבה על עצמה החיים שלה היו בשביל אחרים בסוף היינו חוזרים עם מלאאאא אוכל וריבות ועוגיות וכל אחד קיבל 50 שקל רק אחי הגדול 100 כמה התמרמרנו על זה עזבו שזה היה ויכוח עוצמתי בפני עצמו .
וככה חלילה ובשבתות שלא היינו אצלה אז היא הייתה מחייגת לברך ולא רק מדברת עם אבא ואמא אלא עוברת נכד נכד ומברכת ברכות בלי הפסקה בתור ילד זה היה מובן מאליו סבתא שם ואיזה סבתא לא מברכת או מבשלת הרבה ? היום בתור מבוגר אני מבין סבתא שלי הייתה מיוחדת כי אין סבתות כמוהה שאיבדו בעל בגיל 50 בערב שבת והורידה אותו לריצפה ואמרה לילדים שלה לשמוח כי שבת וניהלה שבת שמחה - משם למדתי שבת שמחה!!
אין סבתות כמוהה שבישלו לגדודים והביאה אוכל לכל הילדים ומכדים שלה , אין סבתות כמוהה שהייתה דואגת לחייג לנכדים ולברך ,
אין סבתות כמוהה שגם במותה הרוח של כמו מגדלור לחיי.
אין סבתות כמוהה נקודה.
סבתא שלי הנה השולחן שערכתי לכבוד שבת שזה יעמוד לזכותך- שולחן השבת של סבתא!
סבתא שלי אני אוהב אותך מתגעגע אלייך נשמתך עדן וזכותך תעמוד לנו אמן אוהב ומתגעגע עד כאב

תגובה נפלאה