למה כ''כ מסובך לנו למצוא?והוא ישמיענו
נדמה לעיתים שפעם, בעבר, היה הרבה פחות מורכב למצוא. פשוט מהרגע שאדם הגיע לגיל בר המצווה ומעלה, תוך מעט מאוד זמן מהרגע שהחל לחפש- הוא ייתחתן, ויקים בית.

אז בין אם אכן זה היה כך, ובין אם לא-
מעניין אותי לשאול אתכם- מהן לדעתכם הסיבות שהופכות את זה לכ''כ מסובך?
אין תשובה אחת נכונה, כל אחד ואחת מה שהוא חושב. בין אם זה קשור בתנאים החומריים, הסביבתיים, בתנועות נפשיות ובין אם בדברים אחרים.

אשמח לשמוע מה שאתם גם מזדהים איתו, ולא רק למדתם או שמעתם.
תודה לכל מי שקורא/ עונה/ רוצה לענות
זה מורכב מכ''כ הרבה סיבותבת 30
אבל המשותף לכולן- השינוי הגדול שחל בתרבות, באנשים, בציפיות, באורח החיים וכו' וכו'.
לפעם, מי שהיה בר מצווה לא היה מחפש. היו מחפשים לו.
אני חושב שאפשר לסכם הכל ב"ציפיות"מבקש אמונה

אגב, קראתי באיזה ספר מאד חכם (לא רק מה שאני כותב עכשיו)

שכל הציפיות האלה נובעות מפחד...פחד מההפתעות של החיים והתמודדות איתן.

לכן מנסים שהכל יהיה ברור ויותר מתמקדים בסיבות לברוח

תכלס אם באמת רוצים אפשר להסתדר

פשוט כי העולם היום מורכב הוא פועל אחרתפרח-אש

אני חושבת שהיום בית צריך להיות הרבה יותר יציב מפעם ,כי כל העולם פועל בקצב מטורף עם כל כך הרבה דברים מסביב ...

בדיוק השבוע שמעתי שיעור של הרב יהושע על הנושאברגוע

אני גם מזדהה עם הדברים אז זה בסדר..

בגדול הסיבה היא שאנשים לא מספיק רוצים להתחתן.

פעם היה פשוט הכרח, גם מצד ההורים ששידכו את ילדיהם בלי לשאול אותם, וגם מצד עצמם- גבר לא הסתדר בלי אשה שתבשל/תכבס/תנקה, ואשה לא הסתדרה בלי בעל שיפרנס אותה, היום כל אחד יכול להסתדר בקלות לבד.

ויש גם עוד עניין יותר עמוק, שפעם גבר היה (כמעט) רק עם תכונות גבריות ואשה רק עם תכונות נשיות, ולכן הרגישו גם צורך נפשי בבן/בת זוג, היום ההבדלים הם הרבה יותר קטנים.

(אני יכול להעלות את השיעור אם משהו מעוניין)

^^ברוקולי

תולדות של המעבר מחברה קולקטיבית
אפשר להסתכל באופן יותר אופטימיאנונימי פלוס

אנשים היום מחפשים זוגיות הרבה יותר עמוקה ולכן יש יותר ציפיות

להתמודד עם הרבה ציפיות זה לא פשוט לפעמים... ציפיות זה דבר מבורך עדיין. 

מסכיםברגוע

השאלה היא אם ציפייה לזוגיות יותר עמוקה אומרת גם להיות יותר בררנים בחיפוש, או שעדיין אפשר גם להתחתן גם הראשונה שנפגשים איתה (אחרי שמבררים טוב על רמה דתית ואידיאולוגיה משותפת), ולחיות איתה בזוגיות עמוקה.

בין כל בני זוג יש הבדלים, ולכל אחד יש חסרונות, השאלה היא במה מחליטים להתמקד.

יפה אמרת!מבקש אמונה

אני לא מצליח להבין את זה.צהרים
רואים בחוש שלא עם כל אחד אפשר לפתח חברות קרובה, ואני עוד מדבר על שני גברים. אז בטח שלא עם כל אחת אפשר לפתח קשר עמוק.

תחשוב על המעגל הקרוב שלך,
אתה יכול להיות חבר טוב של כל אחד?!
עזוב 'יכול', אתה 'רוצה'* להיות חבר של כל אחד?!
איך אתה מסביר את העובדה שלרוב האנשים יש מספר יחסית קטן של חברים קרובים? למה שזה יהיה שונה בין בני זוג?

*רוצה במובן שיש לך מוטיבציה פנימית להתחבר
...ברגוע

ברור שאי אפשר להתחתן עם כל אחת ברחוב, אבל כאן מדובר על מישהי ששדכן שמכיר אותך ואותה שידך בניכם כי הוא חשב שאתם מתאימים, לא רק מבחינת רמה דתית אלא גם בסגנון, ושניכם ביררתם אחד על השני לפני שנפגשתם.

ברור שגם אחרי הסינון הזה יש לפעמים הצעות לא קשורות, לא מדבר על מקרים כאלה.

גם לא התכוונתי לומר שמי שלא מתחתן עם הראשונה הוא בררן.. 

מעדיף לא לכתוב עוד כדי לא לפגוע חלילה באף אחד,

מי שמעוניין יכול לשמוע את השיעור ולהבין יותר את הדברים.

(שמעתי את השיעור לפני איזה שנתיים האמת..)צהרים
גם אם השדכן מכיר את שני הצדדים עדיין יש יותר מדאי נעלמים בחיבור בין שני אנשים. גם בהצעות קשורות צריך המון סייעתא דשמיא כדי שיווצר משהו.

מן הסתם רוב האנשים שלומדים איתך בישיבה הם באותו סגנון שלך. ועדיין, כמה אנשים קרובים יש לך? 2-3?
ברור שצריך המון סייעתא דשמיאברגוע

ובאמת יש

מאז בריאת העולם הקב"ה יושב ומזווג זיווגים

מה' אשה לאיש

בישיבה שלי יש הרבה סגנונות של אנשים, ואחרי סינון של אנשים שפחות מתאימים לי אני בטוח שלפחות עם 1 מ 5 אני אוכל ליצור קשר עמוק וטוב אם אני ארצה. בפועל זה לא קורה כי זה דבר שצריך להשקיע בו המון, ולרוב האנשים מספיקים  2-3 חברים קרובים.

ואנחנו חוזרים עוד פעם לנקודה שהעיקר זה הרצון לחתונה.

יש מצב שבתת מודעלב אוהב

אין באמת רצון לחתונה, כי יש פחדים שונים שקשורים בזה.

ואז באמת זה מתעכב...

נכוןברגוע

יכול להיות בגלל פחדים

ויכול להיות שלא באמת רוצים להתחתן כי לא מרגישים צורך כזה

ועוד משהוברגוע

כתבת קודם "רואים בחוש שלא עם כל אחד אפשר לפתח חברות קרובה, ואני עוד מדבר על שני גברים. אז בטח שלא עם כל אחת אפשר לפתח קשר עמוק."

לדעתי זה הפוך, עם נשים זה יותר קל אפילו.

דווקא בגלל השוני בין גברים לנשים אנחנו מרגישים יותר צורך במישהי שתשלים אותנו, אנחנו באמת חסרים בלי אשה, ואז כל אשה שפוגשים יכולה להשלים את החוסר הזה, מי יותר ומי עוד יותר, וממילא יש יותר סיכוי שיווצר קשר עמוק.

עלה לי עכשיו לראש.. לא יודע אם זה נכון

ואי אמרתי את זה היום לחברה שלי!...לב אוהב

אשריי שכיוונתי..צהרים
אולי באמת כדאי שתעלה את השיעור.מי האיש? הח"ח!

ונשמע את זה בעצמנו.
לא יודע מה איתך, אצלי זה די חלש להתייחס ל"היעדר מספיק רצון" להינשא, בהקשר של הצורך שמישהי תכבס את הבגדים, או שמישהו ייצא ליער לצוד את האייל.
אולי עדיף המצב שלנו, שבו ממש מעוניינים למצוא התאמה אישיותית ושמחה על עצם הקשר.
ככה זה, התקדמנו לכלי רכב ממונעים ואנחנו כבר לא רוכבים על סוסים, עם כל הקושי שהקידמה מביאה יחד עם המוטוריזציה.
היה פעם חבר כנסת ממפלגה חרדית כלשהיא, שבדיון על פקקים עירוניים הציע לחזור לתחבורה במרכבות עם סוסים ועל חמורים.

בשמחהברגוע

(השיעור הועבר לגברים אבל מיועד גם לנשים)
תודה רבה על זהאילת השחר
אחד השיעורים החשובים ששמעתי והתשובות לשאלות בסוף, אפילו שהיה מאתגר לקלוט את הנאמר, האירו לי על דברים חשובים.

(והגעגוע לשיעורים קיבל מענה.)
שמח לשמועברגוע

תודה על התגובות בינתייםוהוא ישמיענו
כמובן אשמח לעוד תגובות.
רק רוצה לשאול ברשותכם כמה שאלות:

מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? אילו מידות/ תפיסות וכדו' עשויים לדעתכם להשפיע על המצב הנוכחי (לא מדבק באופן גורף עכשיו- לשנות את המציאות הכללית, אלא באופן פרטי יותר)?
האם הבררנות שלנו מגיעה ממורכבות אמיתית או משטחיות? מהם הלקחים שעלינו לקחת?

אציין שאני לא קובע פה שום עמדה כזאת או אחרת. אני רק מעלה את השאלות
...ברגוע

זיהוי הבעיה הוא כבר חצי פתרון, כי לא סתם ממשיכים להפגש עוד ועוד אלא חושבים מה אפשר לעשות כדי להשתנות.

אני חושב (כמובן בעקבות השיעור ההוא) שצריך לחזק את הרצון לחתונה- ללמוד על מעלת הקמת בית בישראל, ולהבין כמה אנחנו חסרים כשאנחנו רווקים.  וגם להתחזק בעין טובה, להתמקד במעלות של מי שאנחנו פוגשים אותו. כמובן שזאת עצה חשובה גם לאחר שמתחתנים.

הלוואי והפתרון שלך היה נוסחת קסם, אבל יש הרבה דברים מעברברוקולי
לא אמרתי שמדובר על פתרון קסםברגוע

ברור שמדובר על תהליך, לפעמים ארוך.

וברור שזה גם משתנה מאחד לשני.

אני מסכימה רק מציינת שיש עוד פרמטריםברוקולי
לדעתי המכה של הדור בנושא הדייטים, זה התמונות.n.l
זה לא מדד לכלום.

נתקלתי בבחורים שבקשו תמונה לפני שידעו פרטים על מי ומה אני. (מדברת על בחורים קלאסים מהמגזר.. מישיבות מוכרות..)

לדעתי זה הגורם העיקרי.
זה רק סימפטום, זה לא שורש הבעיהבת 30
ממש מסכים!והוא ישמיענו
ההסתכלות החיצונית היא בעיה כללית.. (מסכים גם עם n.l)
אבל איך זה? אנחנו לא דור עם כישרון גדול להסתכלות יותר פנימית?
אממ.. אולי בעצם דוקא בגלל זה יש כל כך הרבה ניסיונות בזה והשפעה של העולם המערבי שמודדים הכל מבחוץ, בתוצאות, בדברים ארעיים ולא אמיתיים וקבועים, הסתכלות חילונית ולא של קודש.
אנחנו חיים בחברה מערבית מודרניתבת 30
השגיות, חיצוניות, שפע מוגזם של הכל, חשיפה מוגזמת להכל, מרכזיות האני ועוד ועוד
כן, זה נורא..והוא ישמיענו
זה סימפטום שנהפך להיות גם הבעיה המרכזיתמישהי 1
אבל לראות תמונה ממש עוזר לראות את הסגנוןחיים של
לא מבינה למה אנשים חושבים שזה הורס?
תכלס בתמונות לא שופטים רק לפי סגנון...מבקש אמונה

מה גם, שתמונה יכולה להטעות. 

ולפעמים במציאות יש חן מיוחד לאדם ממול שגורם לנו להתחבר אליו...

אבל אני חושב כמו  שאמרה "בת 30" - שזה רק סימפטום

כי החיצוניות הופכת להיות העיקרבת 30אחרונה
במקום שתפגשי אדם, את קודם פוגשת תמונה.
קשב זיווגו של אדם..חיים של
אבל למה בדור שלנו זה יותר קשה מדורות קודמים?ברגוע

מי אמר שבדור שלנו קשה יותר?חיים של
לפי הסיפורים בתנך לא נשמע שאי פעם זיווג היה משהו קל.
איזה סיפורים?ברגוע

לא יודע למה יצחק התחתן בגיל 40, אבל לא חושב שהוא התחיל לחפש בגיל 20 ונפגש עם עשרות בחורות..

תסתכלי על לפני 50 או 100 שנה, היו הרבה פחות רווקים מבוגרים מהיום. והיה פחות מצוי שאנשים מחפשים הרבה שנים ועדיין לא מוצאים.

מבינה מה שאת אומרת..חיים של
היום יותר קשה למצואבת 30
אבל נראה לי שפעם היה יותר קשה לחיות ביחד...
לא ברמה הטכנית, כי כל אחד ידע את תפקידו, אלא ברמה האנושית.
אני מניחה שהרבה אנשים לא ידעו מה זאת אהבה, היה הרבה פחות שיתוף וקשר עמוק בין בני זוג.
אבל האמת שלהגיד ''פעם'' זה מאוד כללי.
יש פעם לפני 50 שנה ויש פעם לפני 200 שנה, יש פעם בתימן ויש פעם בארה''ב ויש פעם בצפון אפריקה וכו' וכו'.
למה פעם היה קשה יותר?חיים של
ההורים שלך אוהבים פחות ממה שאת תאהבי?
לא ההורים שליבת 30
אבל דור או שניים אחורה מהם, אני חושבת שלא תמיד המילה אהבה היתה בלקסיקון.
שוב תלוי מתי ואיפה.
אהבה אחווה שלום ורעותחיים של
זה לא משו ששופר עכשיו בברכות החופה....
טובבת 30
גם גילה רינה דיצה וחדוה שם, אבל לא כולם זכו להם...
אהבה הייתה פחות בלקסיקוןברגוע

אבל זה היה חסר להם?

ולפי אחוז הגירושים גם יותר קשה לחיות היום ביחד

לא היה חסר כנראהבת 30
כי לא היו ציפיות.
וזה חוזר לנקודה הראשונה של ציפיות שונות שיש היום, בהרבה רבדים
קשה לבחורקוד אבל פתוח
כשאר יש לך אפשרות לבחור בין שני טעמים של גלידה, זה לא קשה, כאשר אתה צריך לבחור בין 15 טעמים של גלידה, זה הרבה יותר קשה.

כאשר כל מי שיש לך להתחתן זה אחת מתוך 10 בנות בכפר שלך, זה הרבה יותר קל מאשר לבחור אחת מתוך 10,000 בנות במגזר שלך.
אם מה שאתה אומר היה נכוןתפוח יונתן

אז היינו שומעים מרווקים שהם מוכנים להתחתן עם כמה בנות שהם מכירים (והן מוכנות להתחתן איתם) אבל הם לא יודעים עם מי עדיף יותר.

במציאות הבעיה אחרת, בפועל הם לא מכירים מישהי שהיא בכלל אופציה מבחינתם (או שמכירים אבל הן לא רוצות אותם) אחרת הם היו מתחתנים מזמן.

זה לא עובד ככה...קוד אבל פתוח
תחושת השפע מאוד מבלבלת, גורמת לבררנות מאוד גדולה, וגם כאשר יש קשר רציני זה מקשה מאוד לקבל החלטה.

קודם צריך להבין למה קשה לבחור כאשר יש בחירה מרובה, הרי לכאורה ההגיון אומר שככול שיש יותר אפשרויות אמור להיות לנו יותר קל לעשות בחירה מוצלחת? ואפילו יש מחקרים שמעידים שאנשים מעדיפים יותר אפשרויות בחירה...
אז למה?
הבעיה היא שכאשר אנחנו בוחרים במשהו מסויים אנחנו אומרים לא לכל שאר הדברים... זה אולי קל להגיד לא ל15 טעמי גלידה אבל יותר קשה ל10,000 בנות, כאשר בטוח שיש להן יתרונות שאין לאותה בחורה ספציפית.
נשמע לי שהבעיה היא יותרוהוא ישמיענו
בלהסתכל על אנשים כעל גלידות. שזאת הבעיה העיקרית!!
במקום עין טובה, במקום לשאול את עצמו האם הבחורה הזאת מתאימה לי? אדם שואל את עצמו- האם מגיעה לי בחורה כזאת עם היתרונות האלה והאלה אך גם עם החסרונות האלה והאלה. במחילה אשתמש במילים קצת בוטות: האם היא שווה אותי בכלל.
כשבנאדם לא נהיה יותר מגליון ציונים, או במילותיך שלך: טעם של גלידה, אז אין אדם שהוא מושלם ואנחנו תוקעים את עצמנו לדעת. רק מתעסקים בדברים חיצוניים כל היום ובשאלות שלא רלוונטיות לבחירת בת זוג.

השאלה שאדם צריך לשאול את עצמו בדייט היא לא האם אני יכול להשלים עם החסרונות שלה, לא צריך בכלל לחפש חסרונות. זה לא האישיו. אדם צריך לשאול את עצמו האם טוב לי איתה, האם היא מתאימה לי. וטוב לא נובע מכמות התארים, או הכשרונות ולא מכמות החסרונות. זה לא מעניין.
אנשים שמים ווי או איקס על אנשים לפעמים, והדבר היחידי שזה חוץ מגאוה- זה מאוד מעיד על חוסר ההבנה שלהם במהות האדם
אני מסכים עם מה שאתה אומרקוד אבל פתוח
אבל זה לא קשור כלל למה שאמרתי.

גלידה זו בסהכ דוגמה לקבלת החלטה, אני לרגע לא טענתי, ואני חושב שזה יהיה לא נכון בכלל, להגיד שהדור שלנו מתסכל על בני זוג כמו על גלידות.
למה לא יהיה נכון?והוא ישמיענו
אל תקרא לזה גלידות, תקרא לזה גיליון ציונים.
רשימת יתרונות וחסרונות.

בעעע.. זה הזוי אפילו לכתוב את זה
אני לא מכיר באופן אישי אף אחדתפוח יונתן

שהיה בקשר עם בחורה שמצאה חן בעיניו ושהוא ראה איתה אפשרות לחתונה ושהכל היה בסדר אבל חתך כי חשב שאולי ימצא מישהי יותר טובה ממנה. אתה מכיר כאלה?

אני כן מכיר בחורים שבינם לבין עצמם נאלצו להודות שהבחורה שעל הפרק היא לא זיווג הגון בשבילם, כלמר לא אפשרות הוגנת כלפי אחד מהצדדים בגלל איזשהו פער פנימי או חיצוני שלא יאפשר ליצור זוגיות שכל אחד משניהם יהיה שלם איתה. אבל מצב כזה מוציא את הקשר מקבוצת הבחירות האפשריות.

מכיר לא מעטקוד אבל פתוח
שהמחשבה 'אולי יש יותר טוב' נמצאת שם, בין אם זה בתת מודע ובין אם במודע.

במקרה שבו הם מגיעים למסקנה שהקשר הזה לא יוכל להתקיים, יש סיכוי שהוא נובע אך ורק מתחושת השפע של ההצעות, בטוח יש מישהי בלי הפער הזה, אז בא נחפש אותה. למרות שאם היו מנסים בהחלט היו יכולים לגשר על הפער הזה.
בנוסף זה כבר מתחיל מהשלב הראשוני שבו מסננים את ההצעות, יש תחושה של שפע שמאוד מבלבלת.
שני דבריםתפוח יונתן
א. לא על כל פער אפשר לגשר.
ב. לא נראה לי שיש מישהו שתחושת השפע בשלב ההצעות מונעת ממנו להיפגש כלל, אחרת, זה כאילו, ממש אבל ממש טיפשי. הוא אולי יתבלבל כמה דקות/שעות, אבל בסוף יבחר מישהי, לא?
חשבתי ככה גם פעם.. היום אני רואה שזה לא בהכרח קשור.לב אוהב

בסה"כ מחפשת כימיה שתעבוד. והיו בחורים בודדים שבאמת עבד איתם (ועדיין לא בהכרח שהתאים)

סיכמנו כבר שאת משהו מיוחד, לא?קוד אבל פתוח
חחח מתי?.. וזה הכי ברגיל.. באמת!..לב אוהב

המודעות האישית והנפשית עלתהלב אוהב

היום מחפשים התאמה מדויקת, ולא רק "מישהו שאפשר לחיות איתו"

פעם היו מלא חתונות מתוך התאמה של משפחות ולא באמת התאמה בין בני הזוג

לפעמים זה עבד והרבה פעמים לא....

לדעתיבינייש פתוח
זה כי אנחנו שופטים אנשים מהר
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך